285
Pályakzedő fizetések, mennyit kérjek?
  • Molnibalage
    Nem igazán értelek. Az, hogy itt repkedtek a magasabb, átlag feletti fizetések elvben azt mutatja, hogy az sg-ra azért csak-csak járnak olyan emberek, akik értenek is valamihez és igény is van rá.
  • jazzy
    Tudod azt szokták mondani, akinek nem inge.. de 200k fölött lehet már nem ismeritek ezt a régi szólás-mondást :)
  • BenedekFeco
    igaz
  • Dynamic
    Engem annyira taszítanak a HR-esek bullshit panelszövegei és az olcsó személyiségfejlesztő könyv ízű faszságai, hogy arra nincs szó :)
  • Laza
    Senki nem mondta, hogy ez a magyar valóság. Mindenkinek megvan a saját tapasztalata, amit megoszthat. Azért nagy valószínűséggel sokan vannak itt az IT szektorból, ahol a nagy magyar valósághoz képest jobb a helyzet.

Az, aki ebből a topicból vonja le a következtetéseket a magyar átlagról, majd ezt hasonlítja össze azzal, amit Ő tapasztal, ebből levonva újabb téves következtetéseket ... az nem kicsit van eltévedve.
  • Laza
    Lehetnek, nem feltétlenül főállású munkahelyből adódóan. Egy nappalin végzett informatikus mérnöknek számtalan lehetősége lehet tapasztalatszerzésre a sörözésen kívül :)
    Pl a mi cégünk pályázat útján kapcsolatban áll a műegyetemmel, ahol szoftverkísérleteket és konkrét szoftver fejlesztéseket végeznek. Sőt, van olyan csoport, amely konkrét matematikai algoritmusokat (erőforrás beosztáshoz) tervez a szoftvereinkhez, amit azóta már szerződés keretében 100%-ban Ők fejlesztenek. Mindezt oktatók és diákok együtt.
  • BenedekFeco
    Azt azért be kell látni, hogy a "Nagy Magyar Valóság"-ot nem ez a kb. 10-20emberke képviseli, aki ide beírogatja, hogy 150-200-250E nettó. Miért nem kérdezitek meg mittomén, "Kis Pistát, aki Viszketapinapusztán a Cipőfüzőpöcök-hajlítgató GMK-ban" dolgozik a soron. Valószínűleg jó, ha a minimálbért megkapja, és gyanítom "ők" vannak többségben.

Peace!
  • Laza
    Ismét lehengerlő a tudás ami árad belőled! Tényleg unalmas
  • vg
    Boring!
  • zsoltioregon
    Kezdőnek milyen referenciái lehetnek? [apró]semmi![/apró]
    vagy, ha anno igaz volt egy régi sztori, hogy egy horvát ászarc feltörte a Pentagon rendszerét és nem kinyírták, hanem állást kapott az refnek tekinthető és akkor talán a diplomát is figyelmen kívül hagyják.
  • Laza
    Le lehet "csóri innovációs bullshit cég"-ezni ... de ebből is látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz :)

Az ócsárolás, vádaskodás szemrebbenés nélkül megy egy nick mögé bújva mindenféle alap információ nélkül. Igazi fórum troll ;)
  • vg
    Jaa, akkor nem te könyörögtél valamelyik játék topicban magyarosításért? Best of the best!
  • Büdös Bohóc
    Nálunk alap követelmény a diploma, nyelvvizsga, mindenféle referenciákat figyelnek, többlépcsős felvételi van és a legjobbak kerülnek csak be, valószínűleg benéztél valamit itt nagyon trollbácsi
  • vg
    Barátom, nem vagyok irigy, csak elég sok mindent láttam már. ;) Mellesleg, köszi nem kell a csóri innovációs bullshit cégednél meló, van nekem.
  • Laza
    Neked is csak azt tudom ajánlani, mint a másik kollégának.
  • Laza
    Miért lennél troll? Ha ezt nem tudod, akkor hogyan tudod megállapítani, hogy az itt elhangzottak nem igazak?

Nos, nézd meg, hogy melyik cégnél dolgozom (tettem már rá utalást), majd informálódj utána, és a kellő tudás birtokában hozz egy akár szubjektív véleményt.

Ja, és van még nyitott állás a cégünknél, el lehet olvasni a weboldalunkon. Ha van benned elég tudás és akarás ahhoz, hogy betöltsd Te is bármelyiket, akkor hajrá. Egyébként pedig csak irigy vagy ...
  • Molnibalage
    Azzal soha nem lesz tervezői jogosultságod...

Nem tudom, hogy egy kamionos mennyit keres, főleg itthon.
  • jazzy
    Bennem is kezd kialakulni ez a kép.. valahogy az életben nem ezt látom..
  • vg
    Hát, annyit keresel mint egy kamionos az itteni arcok szerint(#138)... Mi a fasznak tanultál ennyit, OKJ is elég lett vona!?
  • Molnibalage
    Én nettó 225-öt kapok. Ezt hova sorolod?
  • vg
    Pedig ez a te melóhelyed...
  • Molnibalage
    A CEO említése érdekes kérdéskör. Több embert is ismerek, aki elutasította az előléptetést, mert nem kellett neki a nyakába az a felelősség, szopás és stressz, lényegében semennyi pénzért. Már amennyit reálisan tudtak neki ajánlani.

Én pl. el nem tudom képzelni, hogy egy bizonyos szint fölé valaha kerüljek, mert hiányoznak belőlem bizonyos kézségesek amik vélehetőleg egy vezető pozíció betöltéséhez szükségesek...
  • Büdös Bohóc
    jó helyen dolgozol tényleg
  • vg
    Miért lennék troll? A legtöbb itt lévő több "százezres fizetésű" ilyen felfogású cégnél melózik :

"Cégünk a Magyarország IT világ csúcsán helyezkedik el. Kollégáink bár diplomával, nyelvvizsgával nem rendelkeznek, viszont készségesen állnak rendelkezésére! Mindenre kiterjedően ismerik a fálj, floppy, cédé angol szavakat! Hívjon minket bizalommal, mi megoldjuk a problémáját a Windows újratelepítésével! Kollégáink ebben a legjobbak, kiirtják a problémát a gyökerénél! Kollégáink a Total Commander használatában profik, eddig még egy feltört játék crack könyvtárának átmásolása sem jelentett gondot, és még a történetet megértése sem probléma, mert ilyenkor magyarosítást használunk!! Két gépes hálózatot is tudunk üzemeltetni, kizárólag Windows 7 környezetben!"
  • Laza
    Troll létedre elég tájékozott vagy ;)
  • Laza
    Ez nem igaz, mert rasszisták sem vagyunk :D
    Fekete munka = kávéfőzés égész nap :)
  • vg
    Röpködnek a nettó több százezrek, a nagy szavak, a nagy kamu hozzászólások...
  • zsoltioregon
    190 netto azért nem rossz
    jah igen a levonások a (volt) magánnyugdíj-konstrukcióktól is függhettek.

@Laza: Nem tudom miről beszélsz...Ebben az országban minden becsületesen dolgozó ember legálisan és előre kiszámíthatóan éli mindennapjait. A számlák befizetése után gyerekeit megerőltetés nélkül taníttathatja ki a félretett pénzéből. Ha talál egy köteg lóvét az utcán, azt nem elteszi éhhalál ellen, hanem a rendőrségen (jutalmat nem várva és elutasítva) leadja. Fejében meg se fordul, hogy "disszidáljon" nyugat-Európába, vagy USA-ba. Fekete munkáról, niggerek dolgoztatása ugrik be neki elsőre
  • Büdös Bohóc
    Nem véletlen írtam bruttót, mert mivel mindenféle extrától függően változik havonta a bérem és forintra pontosan nem tudom mennyi nettóban ami van. Jah, a bérezés nálunk totál legális meg egy alapelv a cégnél a compliance egyébként is.
  • Büdös Bohóc
    miket számolsz te, 190 nettóba jön ki (sajnos :D) a bruttó 300
  • Laza
    Magyar ember bruttóval számol, mert az jobban hangzik, csak a zsebben kevés :)
    Bár a bruttó is jelent valamit, mert annak aki a nettót mondja be, nem is biztos, hogy van 'bruttója' ... ha értitek ;)
  • zsoltioregon
    a bruttó nem számít csak a netto.
    16%-os aklcs-nál+ TB stb... 230000+ jön ki a bruttó 300e.
    a réginél meg 160e környéke
    nem mindegy
  • zsoltioregon
    Hasonló élmények nálam a Psp Siklóssy És Partner Vezetői Tanácsadó Kft-nál.
    Bár ott nem fapina volt és nem kellett volna további interview-kon részt venni, de amit a cég vezetői akartak az messze állt az önéletrajzomban leírtakkal. Az értő olvasásra rá kell még gyúrni, vagy.....:
    Nagyon szarul éreztem magam, mert az hittem én vagyok a "töltelék", akiket csak azért hívnak be, hogy a valódi választottjuk mellett legyen pár másik is, akiknek semmi esélyük, de, hogy látom, hogy még mindig (októberben lesz 1 éve) nem találnak embert oda, megmutatta, hogy ez is olyan pozíció, ahova szakember kell, valóban 5+ év releváns munkatapasztalattal.
  • Büdös Bohóc
    hát nekem meg lazán bruttó 300 + cafeteria + 13. havi kezdő állásként
  • Laza
    Azért munka akad ... a mi cégünket a válság nem kimondottan rendítette meg ... sőt. Az elmúlt egy évben kb duplázva lett a létszám. Munka van, ötletek vannak, már csak a jó munkaerő hiányzik.

Ha érdekel, hogy melyik cégről van szó, akkor nézd meg, hogy ki nyerte a 2010 decemberi Innovációs TechShow nagydíját, vagy a most augusztusi IT Business Leadership Award-on „Az Év Termékfejlesztése” díjat :)
  • Pretorian
    Én is azon csodálkoztam, hogy kb. 40 CV-t dobtam szét anno Londonban, és maximum 10 hirdetést tettem fel Gumtree-re, 1 hónap alatt mégis 6 (!) interjúm volt. Az hagyján, de volt olyan cég amelyik továbbküldte a CV-met, és olyan helyről is hívtak, ahova nem is küldtem el.
    Össze se tudom számolni, hogy itthon hány helyre küldtem el, míg behívtak az első "komolyabb" interjúmra.
    Egyébként a porhintéshez kurvára értenek itthon, csak rohadtul nincs rá szükség, mert kevés intelligens ember fog egy céget csak azért komolyan venni, mert belvárosi üvegpalotában bérelnek irodát, kártyás beléptetőrendszer van, és minden második HR-es csaj megpróbálja eljátszani az álentellektüel fapinát.
    Az úgynevezet humánerőforrás-közvetítő cégekkel vannak ilyen vicces történeteim.
    Pl. ott a Kelly Services. Megtalálták az egyik hirdetésemet 4 éve, felhívtak, bementem. Leültetnek a kis beszélgetőszobában, jön a kávé, a víz, meg a HR-es csaj. No smink, no mosoly, paksaméta a kezében, meg toll, papír. Kéri hogy beszéljek magamról, beszélek. Aztán győzzem meg, hogy miért én lennék a megfelelő ember a Ford CS-részlegére.
    Győzzön a faszom, nem azért vagy itt hogy te eldöntsd? Hárítok, elmagyarázom hogy azt sem tudom mit akarnak ajánlani, nem fogom győzködni. Oké, szóbeli angol nyelv szintfelmérés. Itt azt hitte majd nyeregben lesz, mert 3 percen át magyarázott, és direkt választékosan tette fel az első kérdést, mert azt hitte, akkor majd okosabb lesz mint a darab papír a kezében, én meg majd végre alulmaradok. Aztán ugye lényegében anyanyelvem az angol, úgyhogy szinte láttam ahogy megsemmisül, és körvonalazódik a fejében, hogy csapdába esett.
    Lényeg: ha hívtak volna, akkor sem vállaltam volna be, bármit is ajánlottak volna, mivel a végén közölte, hogy még vagy 3 interjú vár rám, hogy utána mehessek a Fordhoz f*szt szopni havi 120 nettóért. Háhá.
  • Zoli007
    Hol vannak már azok a cégek, ahol szenvedhetnék heti váltásban a 12 és 24 órás elhavazásokban, annyi rendszert kellene terveznünk, építenünk és üzemeltetnünk .. /telekom/
  • clio1616v
    éltem a lehetőségekkel, most is ezt teszem

bármilyen munkát elvállalok, amit szívesen csinálok
  • zsoltioregon
    Ugyanerre gondoltam és ezt korábban, 40 hsz-el lejjebb ki is fejtettem :D

oda nem kell robot...nem fizetnek csak annak, aki el tudja látni. A Bosch megteheti, abban a szektorban ő a "Microsoft"
  • Laza
    Inkább úgy mondanám, hogy végzett mérnökök vannak, de igazi mérnökök, aki valóban tudás szinten is ott vannak ... na azok nincsenek ... vagy kevés van ...
    És sajna a közvetlen környezetemben is úgy tapasztalom, hogy a végzett mérnökök nem is nagyon erőlködnek, hogy igazi mérnökökké váljanak ... mindenki a könnyű melót keresi.

Hol van már az az idő, amikor ketten szenvedtünk heti váltásban a 12 és 24 órás elhavazásokban, annyi rendszert kellett terveznünk, építenünk és üzemeltetnünk ... értelmes embert meg nem találtunk. Olyanok vannak most is a cégnél, akiket 3 hónap után ki kellett volna rakni, most meg eltelt 5 év ... de kellett a munkaerő, legyen az bármilyen :)
    Most is csak a robotmunkára jók, kreativitás 0 :)