22
  • Rapid81
    #22
    Azért megnézném, hogy a mi padlásteres, minden ajtónál küszöb (néhol 3-4 centis), lépcső végig szőnyeges lakásunkban mit kezdene. Szerintem leülne a sarokban és sírna.
  • Komolytalan
    #21
    Por allergiára meg inkább javaslom a hideg párásítókat, amelyek "mossák" is a levegőt. Pár hét után meg lehet nézni hogy a robiporszívó után is milyen iszap lesz a víztartály alján...
  • Komolytalan
    #20
    Ez a "felporszívózok az egyikkel majd a másikkal" trükk 1000 éves. Nyilván vannak szar porszívók, mert amit 5eFt-ért lehetett 10 éve kapni, az esélyes hogy nem szed semmit se. Én is szoktam ilyet használni, mert arra éppen még jó, hogy - szigorúan fej nélkül - az autó gumiszőnyegéről felszedje a port. De másra nem. Az is biztos, hogy egy ilyen porszívó évtizedes használata után egy tartálynyi koszt összeszedjen azt kb minden 30-40eFt-s, új, hagyományos porszívó tudja. És mindben van HEPA filter, mindegyikhez tartozék a pörgő kefés fej, stb. De akár egy új hagyományos, akár a legjobb robotporszívó után egy 2-400eFt-s szuper-takarítógép még össze fog szedni egy tartálynyi dzsuvát. Mivel az pl tudja azt, hogy a 2 centi vastag szőnyeg alól felszedi a port... Ezek egyszerűen más kategóriát képeznek. A robotporszívó az nagyon jó indulattal a 30-40 eFt-s hagyományos porszívók színvonalát tudja (csak éppen ide-oda nem fér be).
  • KopaszIsten
    #19
    Akkor már ketten vagyunk. :D
  • M2 #18
    Jaja: tévében megy a hírek, porszívó meg belepofázik!
  • M2 #17
    Én kütyübuzi vagyok, úgyhogy vennék egyet, de nem használnám - asszony nulla töltéssel megcsinálja.
  • k1571
    #16
    kb. 20 wattot eszik. Hepa szűrős. Mi is kipróbáltuk, hagyományossal fölporszívóztunk, majd rá a roombát. Még annyit felszedett. 30 cm-nél keskenyebb és 10 cm-nél alacsonyabb helyen nem tud dolgozni. A széklábat kikerüli, lehet kapni távirányítót, programozható mikor takarítson. Luxus kiadás volt nekem is, de nem bántam meg eddig (márciusban vettem). "Már" 90EFt-ér is kapható. A házi por allergiám elviselhetőbbé vált!
  • zsoltioregon
    #15
    ezt olvastam: Okoskodnak a pórszívórobotok
  • kvp
    #14
    "Vagy olyan kellene ami kiveszi a hűtőből a sört és odahozza nekem. Esetleg ha szerelni kell valamit akkor adogatja a szerszámokat."

    Akkor ugyanennek a cegnek egy masik termeket kellene megvenned:
    http://www.irobot.com/gi/ground/SUGV/
    Ez behozza a sort, odaadja a szerszamokat, szetlovi a terroristakat (szomszedokat, stb.) csak valamivel dragabb...
  • Komolytalan
    #13
    Kefe már a 30eFt-s hagyományos porszívókban is van...
  • Komolytalan
    #12
    Most arra gondolsz hogy 26 "munkaóra" - ami fél órás darabokból jönne össze, heti bontásban - az ér-e 100eFt-t? Én biztosan nem dolgoznék porszívózás helyett. Szar élet lenne az, ahol a hétvégi főzés, takarítás, szemét lehordás, teregetés, stb helyett mind-mind dolgoznom kellene - mintha nem is lenne hétvége.

    Egyébként meg fél óra az pontosan 0Ft-ot ér az én szakmámban. Mert annyi idő alatt rá se tudok hangolódni arra, amit tegnap abbahagytam.
  • Magiszter
    #11
    Sőt!
    MMOCBM - Mass Multiplayer Online Cleaning Bot Machine
    Takarítsd ki haverod házát, miközben ő a Lv. 10-es CB Gladiator gépével próbálja megakadályozni. Járjatok haverrokkal Party-ban és győzzétek le a főgonosz Evil Mess Maker-t. Most akcióban +10% XP-t kaptok minden elvégzett takarítás után!

    Megyek is a Szabadalmi Hivatalba! Tudom miből leszek milliomos. Mindjárt csinálok FaceBook profilt is rá, meg Twittert :D

    mousee: Nah azért nem így megy az. 80-20 az én javamra :D
  • mousee
    #10
    Már látom is a jövő trendi PC játékát: Cleaning-bot simulator.
    Multiplayer! - Akár egyszerre 10 robot is takaríthat!
    Híres épületek! - Nyald fel barátaiddal közösen a fehér házat, és a pentagont!
    Optikai tuning! - Szereld fel porszívódat a legmenőbb matricákkal, és tegyél rá spoilert is!

    Én a helyedbe sietnék, és levédeném az ötletet... 70-30-ba megoldjuk okosba....na? :D
  • Magiszter
    #9
    Hehe. Nekem olyan kellene amit távirányítóval is lehet vezérelni. Vennék kettőt és itthon asszonnyal versenyeznék ki takarítja ki hamarabb a nappalit a fotelból ülve.
    Vagy olyan kellene ami kiveszi a hűtőből a sört és odahozza nekem. Esetleg ha szerelni kell valamit akkor adogatja a szerszámokat.
    210 ezer forint havi lebontásban 17.500.- Annyiért megfizetek egy takarítót aki heti 1 nap ~5000-ért takarít nálam. És ő eléri a csempét meg a polcokat is.

    Az meg a másik hogy ilyen áron nem ebbe az országba készült. Kint a minimálbér 250-300 ezer forint. Két hónap alatt összespórolom a kütyü árát. Itthon a nettó 60 ból mikor futja ilyenre? Kb soha.
  • EnxTheOne
    #8
    Tud fözni, vasalni, mosni, mosogatni? :D
  • Robko
    #7
    Okos és jó dolog ez a robot!
    Szívás mellet a kefe is dolgozik, az szedi össze a legtöbb szemetet!
    Csak karban kell tartani, mert kefe tisztításra ráfér a szálakat összeszedi és azt le kell róla szedni
    Romba a legjobb, mert ez a prüs szőnyeget is bírja tisztítani! A többi meg áll és nem végzi a munkát
    Romba a leg strababirobb!!!!!!!
  • Zoli007
    #6
    Nem is kell olyan szívóerő, mert van rajta kefe.
  • Renegade
    #5
    ezért kell a fizudat %-osítani

    nálunk egy átlag céges fiatal 2 milla nettót keres / év
    hát ja, mi megbízhatóbb, nagyteljesítményű porszívót veszünk

    na de kint, ahol legalább háromszor ennyit keres lassan bárki, nos ott vehet akár kettőt is, had játszanak
  • Komolytalan
    #4
    Valószínűleg nem 600 - de akár csak 200 - eurós nem robot porszívót hasonlítasz hozzá. Ezek a robot izék tényleg trendik meg minden, de:
    1. aksi. Ha én fél óráig porszívózok az 1800W-os porszívómmal, akkor az - mondjuk 12V-os aksit alapul véve, veszteségekkel nem számolva - 75Ah-s aksit jelent (ami képes hosszú távon 150A áramot adni, mondjuk ilyen spec nincs is). Autómban van 55 Ahs, ami van vagy 20kg. Vagyis ezek a kütyük vagy nem bírnak rendesen szívni, vagy 5 percenként a töltőre szaladgálnak. Most élettartamról ne is beszéljünk, mivel olyan aksinál ahol gyorsan kell felvenni majd leadni az áramot, ott ilyenről nem illik.

    2. Megspórolnak legjobb esetben - ha tényleg mindehová odaférnek, pl parketta szegély, félretolják a széket, lol, stb - heti fél óra munkát. És egy jobb teljesítményű hagyományos porszívótól többe kerülnek, vagy 100eFt-vel.
  • smv
    #3
    Naon drága móka ez még nekem :( Az asszony ingyé' van :D
  • hagirez
    #2
    ebay-n 200 körül már kapsz jót, nekem 560-as van és teljesen jó. Szőnyeget például sosem tudnám úgy kiporszívózni mint robotrobi :)
  • WiZe
    #1
    Nagyon szívessen elfogadnék egy ilyet!
    Ha kellene venni egy ilyet akkor 150-200 euró között adnék érte.