143
-
z3d #103 Hát igen, elolvastam. Értelmeztem is, mert ugyan nulla érzékem van a vizuális dolgokhoz, de azért olvasni még tudok. Bár ti majd biztos bebizonyítjátok, hogy nem.
Egy kicsit ellentmondást érzek, hogy csak én látom egyformának a termékeket (mivel vak vagyok ugye), a többség fogékony a részletekre, miközben pont az egyformaság mellett ágálsz, mint perelhető tény. Semmi gond nincs ezzel végül is, próbáld meg azt, hogy nem nekem szövegelsz, hanem elolvasod a saját írásaid. Esetleg akkor nem fogsz poston belül ellentmondásba keveredni.
Elismétlem, nem vagyok almahater, van, amiben leveri az androidot az ios (kifejtettem anno, az értelmesebbje el is olvasta), van amiben nem. Most is leírtam, hogy vannak az almána erényei, csak "jóindulatból" átsiklottál felette. Nem gond.
Hát, további jó beszélgetést a kutyáddal, vele biztosan jobban el tudsz beszélgetni, én inkább maradok az értelmesebb embereknél (nem veled, én is befejeztem, fölösleges).
Gyűlölködés nem bennem volt, mert nem írok be minden egyes almacikk kommentjeibe, veled ellentétben, aki mindig mindehol bizonygatja, hogy jajjazalmadejóóó és mérírkálnakrólaaszeméthaterek. Kicsit dühített, hogy úgy véded az almát, mintha részvényeid lennének, és teszed mindezt olyan bicskanyitogató fölényes stílusban, ami nálam már a nagyképű ... kategória (pontok helyére gondolj amit akarsz, ha már ennyire kreatív embernek tartod magad). További jó mulatást. -
#102 Nem érzed úgy, hogy elvesztetted a fonalat?
Vagy csak be akartál neki szólni, anélkül, hogy elolvasd amit írt? -
G_ArchAngel #101 Az a baj, hogy ti azt hiszitek, hogy mi ezt hisszuk, holott ezerszer leirtuk, hogy hasznalhatova tesz dolgokat a kozonseg szamara.
A tobbit latom tovabbra sem fogod fel: ezek az emberek egy osszkepet alkotnak, sokszor egy tokeletes logo napok munkaja. Az egy dolog, hogy te ugyanolyannak latod, mert nulla erzeked van hozza, de szerencsere a tobbseg fogekonyabb a reszletekre. Ez egy adottsag, fejlszteni sajnos nagyon nem lehet vagy van, vagy nincs.
Olvasni es ertelmezni tovabbra sem tudsz, picit olyan, mintha a kutyammal beszelnek, bar a tekintetebol nemi visszajelzest kapok: az androidra egy rossz szot nem irtam, a kommentem a designrol szolt, de a te gyulolettel teli agyacskad mar mindenbe belelatja ezt is.
Senki nem irta, hogy veletlenul vesznek az emberek X-t, Y helyett, de ha nem fogod fel az alapveto vizualis hatasokat a tudatalattira, akkor tenyleg tobb eselyem van a retrieveremmel.
Reszemrol befejeztem, ismet semmit nem fogtal fel abbol amit irtam, csak megint a gyulolkedessel jottel. -
z3d #100 Tévedsz (már megint). Nem az fáj az "applehatereknek", hogy az alma kitalál új dolgokat, mert ez igenis jó dolog mindenkinek. Az "fáj", már ha lehet ilyet mondani, hogy úgy adja (és adjátok elő ti, almahívők), mintha az informatika nagy részét a alma és SJ találta volna fel, ami természetesen egy iszonyatosan nagy túlzás, mondhatnám, nevetséges túlzás. Az fáj, hogy nevetséges pereket kezdeményez, és az ostobább hivői (milyen szerencse, hogy vannak értelmes almások is, akikkel lehet értelmesen beszélgetni. nem, te nem ez a ketegória vagy) még meg is magyarázzák, hogy ez milyen jó.
Lentebb leírta a kollega, hogy az ikonok miért olyanok, amilyenek, hogy nem az alma találta ki a dolgokat, nem az alma fizette a világ összes szakemberét. persze erre jössz a "mindent meg lehet magyarázni" szöveggel, meg a kreativitás levédésvel.. Aztán jössz a nagyképű szövegeddel a vizuális érzékről. Nem tudom, nekem van egy elég jó fotós cimbim, de fele ekkora arca nincs, mint neked, pedig elég jó szeme van, elhiheted.
Abban is nagyot tévedsz, hogy az emberek azért vesznek samu termékeket, mert az hasonlít a szifon akármelyik váerziójára. Elárulom: nem, az emberek azért veszik, mert nagyon jó kis cucc, vannak hátrányai a szifonhoz képest, vannak előnyei a szifonhoz képest, pont. Mondj egyetlen konkrét példát, amikor bement egy ember a boltba, és VÉLETLENÜL SGSt vett szifon helyett. Na ugye, hogy ez marahaság. A két terméket az keveri össze, aki totál idióta, vagy össze akarja keverni (esetleg mindkettő). Tedd fel magadnak a kérdést, te melyikbe tartozol (nem akarnám azt sugallni, hogy mindkettőbe).
Igen persze, az android nem sikeres. Igen, a piaci részesedés is ezt mutatja. A windows sem sikeres. Tudom. tudom, de az almataláltafel, deazalmaaviláglegdrágábbcége, blablablaaaa.
Csak egy kicsit gondolokodj, mielőtt ekkora idiótaságokat írsz.
Biztosan megint megkapom, hogy vak vagyok, almahater, androidfan (igen, ilyeneket írkáltál régebben, ezért vettem a bátorságot, hogy én is személyeskedjek kicsit). Írtad a múltkor hogy sajnálsz. Hát, én azt hiszem, jobban sajnállak téged, mert ha én szemellenzős vagyok (egyébként nem, de mindegy is), akkor te teljesen vak vagy.
Na hajrá, olts csak le. Mondanám, hogy fáj az igazság, de hát neked ez a szó csak úgy értelmezhető, hogy az almának meg neked van igazad. Elárulom: tévedsz.
-
G_ArchAngel #99 Végülis mindent meg lehet magyarázni, de elfogadom, a kreatívitást ezentúl ne védjük, a művészek, designerek, tervezők meg dögöljenek éhen.
Az Apple eddig fizetett nekik, de azok a srácok az egész világnak dolgoztak.
Amit továbbra sem fogtok fel, bár ehhez némi vizuális érzék is kell, hogy a Samsung egy komplett megjelenést másolt le.
Ez nem azt jelenti, hogy valami teljesen megegyezik részleteiben az eredetivel, hanem az összképre tekintve azonnal eszünkbe jut, hogy ez olyan, mint a "XYZ", ezt Koreában nagyon jól tudják, lásd autóipar - nulla egyediség, a bevált német és japán formák és megoldások másolása.
Koreai barátom 2 évig dolgozott egy olasz étteremben, Londonban. Hazament és nyitott egyet Szöulban, nagyon hasonló enteriörrel, mint a londoni, ahol dolgozott.
Amikor rákérdeztem, hogy miért, akkor azt válaszolta, mert ez ott bevált, akkor biztos működnie kell itt is.
A Samsung ugyanezt csinálta, az Apple által kidolgozott tálalást lemásolta. Doboz, Ikonok, megjelenés. Nem kell arányaiban megegyeznie, de sugalnia kellett, hogy ez egy iPad-szerűség.
Szerinted hányan vettek volna Galaxy-t, ha maradnak egy F700-hoz hasonló designál? Vagy nézd meg HTC tabletet, aminek más a kerete. SIkeres? Nem.
És itt látszik, hogy az Apple miben zseniális és talán az Apple-hatereknek ez fáj legjobban: mindenki az általuk diktált divatot követi, akarva, akaratlanul, ezáltal mindenki látens-Apple-userré válik.
Ott az Android, ami egy zseniális rendszer - igaz, most derült ki róla pár érdekes dolog, remélem SG kozza a cikkeket - de a telefonjuk nem lett sikeres, a netbookjuk nem sikeres. Mert a rendszer önmagában a felhasználók 1%-nak elég, a többieknek fontos a tálalás is. Ezt pedig érthető, hogy védik, ha már dolgoztak rajta.
(Aki meg nem fogja fel, hogy mennyi munka van egy ilyen összkép megtervezésében, kezdve a doboz belsejétől, annak meg úgyis mindegy, mert a panelházat és a TATA autókat is szépnek találja...) -
acdc #98 Én múltkor vettem egyet az előző verziót és otthon kerestem benne az alma matricát ami nem volt, erre visszamentem reklamálni és közölték,hogy ebbe nincs,mert ez Samsung na mondom át vágtak ebből per lesz -
speed2006 #97 Szerintem jobb ha megmaradsz a szappanoperádnál. -
xen #96 először a 3. kérdésedre válaszolnék.
neked van színes tv-d? miért nem maradtál a "jól" bevált fekete-fehérnél?
de mondok jobbat. képzeld amikor még a telefonok sima kétszínű lcd kijelzősek voltak akkor még egyszerű ikonok voltak, aztán amikor jöttek a színes kijelzős készülékek akkor csináltak színes ikonokat. az f700-ason croix op rendszer volt a galaxy-n meg mint tudjuk android. úgyhogy ne is várd ugyanazokat az ikonokat, nameg haladni kell a korral. miért nem kérdezed meg az ms-t hogy miért csinál minden új op rendszeréhez új még csilivilibb ikonokat? pedig maradhatott volna a 3.1-es "jól" bevált ikonjainál is.
a beállításoknak 2 nemzetközi jele amióta világ a világ, van a villáskulcs és a fogaskerék. fogaskerék ikonja van a galaxy-nak? igen. lemásolták az almát? NEM. vagy miután az alma fogaskereket használ már senki más nem használhatja?(egyébként a HTC-n is fogaskerék van)
2. nos, csak úgy passzióból rákerestem miket használnak fotoalbum ikonnak. legfőképp 2 dolgot találtam. az egyik egy fényképezőgép ikon. a másik vagy napraforgó vagy sárga gerbera, vagy sárga nap napraforgószirom szerű lángcsóvával. mindegyik hasonlóan néz ki, sárga szirmos valami, nézőpont kérdése. hogy az embereknek erről miért a fotóalbum jut az eszébe? passz. de ha erről az jut az eszükbe akkor miért csak az alma használhatja? hogy lemásolták-e? lehet, de hogy hasonlít e a két ikon egymásra? szerintem nem.
1. a jegyzetnél még egyértelműbb a helyzet. a nemzetközileg használt jegyzet ikon 90%-ban sárga jegyzetlap. beütöttem keresőbe hogy notes icon. 53db-ig számoltam a sárga színű jegyzet ikonokat aminek vagy barna fejléce vagy kerete volt. szintén nem tudom hogy ezt miért szeretik az emberek, de ezt használják.
én ha egy telefonra ikonokat terveznék akkor biztos azzal kezdeném, hogy utánanéznék, hogy milyen jellegű ikonokat használnak és a leggyakrabban használtból készítenék egy saját dizájnt. jó eséllyel hasonló lenne mint amilyenek az almán vannak. de áruld el nekem, a többi több ezer gyártót szoftverfejlesztőt, játékfejlesztőt miért nem pereli be az alma mondjuk a fogaskerék ikon miatt?
az összes ikonos hasonlítgatás röhej. a galaxy telefonkagyló ikonja megszólalásig hasonlít a skype hívásgombjára, még a dőlésszöge is meg még sok ezer ikon ami a neten van. de keress már pár hívás ikont. elmondom mit fogsz találni. fehér és zöld színű ikonokat amin telefonkagyló van. amióta használnak ikont a telefonfelvételre azóta ezt használják. nem kellene úgy csinálni mintha az apple most találta volna fel.
a kinézetről meg annyit hogy az ipadre szerintem a hp touchpad sokkal jobban hasonlít mint a tab. de mondhatnám a már korábban említett HTC Wayteq-et is.
itt az egész arról szól hogy az alma úgy látta hogy a samsung sikeres lehet és idióta szabadalmakra hivatkozva(amit épelméjű ember nem fogadott volna be) beperelte a samut. egyelőre bejött nekik.
-
sedward #95 Hello, csak mert nagyon feszegeted a témát, megnéztem, hogy KDE (Linux) alatt az alap ikontémában kb 50 darab különböző írótömb szerű ikon van a különböző akciókhoz és alkalmazásokhoz rendelve, ezek közül kb 15 sárga. És mondom nem egy komplett ikontéma van, hanem nagyon sok. Egyébként a postit-ek miatt sárga gondolom, az apple onnan lopta :).
Szép, hogy az 500 ikonból kiszúrtak 5 hasonlót és ezzel balhéznak, a napraforgón kívül még rengeteg virág is hasonló, de csak nem védették le a napraforgót??? Ma csak napraforgós ikonért perelnek be, holnap már akkor is ha lefényképezed és felteszed a netre???
És képzeld, KDE és rengeteg más rendszer alatt a system vagy settings menüpontok szürke fogaskerekek, és már nagyon-nagyon régóta! Az apple is csak átvette, pedig idézem "semmi sem indokolta a fogaskerék alkalmazását"!
Szánalmas dolog az, amikor mástól lopott ötleteket védetnek le, majd beperelnek másokat érte. A Startrek filmekben is hányszor jön elő a tablet, sokszor teljes kijelzővel és teljesen mostani kinézettel, pl: http://www.youtube.com/watch?v=-yrSbfQFP2Q -
G_ArchAngel #94 Három kérdés, ha elfogadható választ adsz, akkor többet nem másolom be a képet:
- a jegyzet ikonja miért sárga írótömb barna fejléccel?
- a fotóalbum ikonja miért napraforgó, mégha szűkebb kivágást is alkalmaztak?
- miért változtatták meg a "jól bevált és iPhonenál régebbi F700" ikonokat az iPhone megjelenése után: pl. a beállításokhoz teljesen jó volt a szerszám, semmi nem indokolta a fogaskerék alkalmazását -
#93 még csak enm is hasonlít
vagy kb annyira mint a HTC Wayteq az iphone-ra
-
xen #92 nem tudom miért másolgatja be valamelyik véralmás mindíg ezt a képet amikot az almáról meg a samuról van szó.
nekem ezekből a képekből 2 dolog látszik világosan.
1. a zöld telefonfelvevő ikonon kívül egyik ikon sem hasonlít az almáéra (hozzáteszem még ezer helyen használják ezt a kinézetű ikont)
2. az iphone legalább annyira hasonlít az f700-ra mint a galaxy az iphone-ra.
-
speed2006 #91 Nekem az tünt fel, hogy egyből tudom melyik apple és melyik nem. Ha szerinted egyformák, akkor szemészeti vizsgálat javallott. -
Papichulo #90 "Ennyi erovel lehetne pereskedni az osszes auto gyartonak ki csinalt elobb kereket, ki tett eloszor 4 kereket vagy 4 ajtot vagy akarhanyat egy autora."
Ebbe pont beletrafaltal. 1886-ban Carl Benz levedette az autot (DRP No. 37435). Gondolom az is szanalmas volt.
Viszont, mint tudjuk a szabadalmi vedelem lejar 20 ev utan, ezert nincs ertelme az itt elhangzo agyament otleteknek. Plusz ajanlom mindenki figyelmebe a "prior art" kitetelt.
"Kinat miert nem pereli az apple vagy akarki, mert kina szarik ra."
Kinanak is kezd egyre fontosabb lenni a nemzetkozi torvenyek betartasa. Lasd Apple-store-ok esete! -
bmw #89 Nevetseges es szanalams mar az Apple amit csinal.....
Ennyi erovel lehetne pereskedni az osszes auto gyartonak ki csinalt elobb kereket, ki tett eloszor 4 kereket vagy 4 ajtot vagy akarhanyat egy autora.
Kinat miert nem pereli az apple vagy akarki, mert kina szarik ra. Ennyit a jogokrol.... -
#88 kurvanagy szegyenfoltjuk a mobil uzletaguk, tenyleg. gyakorlatilag ok gyartjak a vilag legjobb okostelefonjainak jelentos reszet (nexus s, galaxy s, galaxy s ii), utobbi mellett az iphone 4 pl lebdaba sem rug, de az elobbi ketto is erosebb, annak ellenere, hogy feleannyiba kerul. -
#87 ezeknek a tudtaban kulonosen erdekelne, hogy az eredeti buzis kommentedet hogy is gondoltad, mit is akartal vele mondani. ha pedig az ostobakkal van bajod, miert tartozol te is kozejuk is miert az ertelmes emberekbe kotsz bele almazombi modjara? ja, mert almazombi vagy, vilagos. -
sanyicks #86 Nézzük. Jól láthatóan a galaxy telefon az f700 leszármazottja dizájnban is. Ugyan az a kocka gomb, ugyan az a hangszórócsík fent, és lekerekített forma gyak a galaxyban csak a képernyő nagyobb. Ebből az is jól látszik hogy az iphone-ban jó sokat koppintottak az f700-ről.
De a lényeg hogy bárki aki jogosnak tart bármilyen jogi hercehurcát ilyen faszság abszurd szabadalmakról(bármilyen oldalról), az segghülye, egy igazi sötét szellemi toprongy, nem normális ember. -
#85 Szánalmas ezek a dolgok csak egy elvakult idiótának meg a fizetett bíróságnak tánhetnek koppintásnak meg egyformának...
A tabletek egyenesen totál különböznek kezdve a képaránytól.
Az ifos 4-re pedig kb a kereten kívül más nem emlékeztet.
Az ikonok egysenesen mocskosmód mégcsak nem is hasonlítanak, tipikus applefanatikus idiótának kell szintén lenni hogy ezekben hasonlóságot lássunk.
Ennyi erővel a sony is perelhetné az apple-t az ikonok miatt mivel jóval elöbb voltak igencsak hasonló ikonjaik még az ájfon agyban megszületése elött..:)
Guszztustalan foszsidó amerikai szarcég és a gyülekező birkák...vegyétek vigyétek a termékeiket..:) -
sedward #84 Szánalmas, hogy levédeti a zöld alapon 45°os telefon ikont, mikor minden telefonban zöld telefon ikonnal indítják a hívást. A beállítások ikon is mindenhol (általában szürke és nem mondjuk rózsaszín) fogaskerék, a sárga jegyzetfüzet mindenütt ugyanolyan, a kapcsolatok is mindenütt egy sziluett és a hangjegy a zenének sem valamiféle apple találmány.
Csak a kde-look.org-on például több mint 1500 ikon csomag van 2001-ig visszamenőleg, megeszem a kalapom, ha az említett "apple találmány" ikonok nem voltak előbb benne valamelyik hobbi vagy hivatásos ikon készítő pakkjában. Szánalmas, csak azt tudom mondani.
Most már őket perelhetnék szét, hogy saját hasznukra lelopták azt a sok ikont. Holnap ilyen alapon majd levédetik a 4 kerekű járművet, vagy fekete színű gumi abroncsot... -
hurkaur #83 Mike Mike.. szellemi targoncaval egyeterteni nalunk nem egy sikertortenet. -
hurkaur #82 Huha, ennyi sok samsung reszvenyes lenne? (hint: nem) -
#81 Önigazolásokat kérek erre:
Meg erre:
Bár ez utóbbi már túlzás. :)
Egyet magyarázzatok el.
Más márkák miért nem majmolják az iPhone, Ipad-et? Ott a Nokia, ott a SE, gyönyörű az ARC széria. Köze nincs az Apple-höz. Jönnek az új tabletek a Sony-tól pl., köze nincs az Apple-höz.
Magyarázatot kérek. -
#80 Fotózd le lszi, nekem is van vagy 4 telefon SE, Nokia, Motorola. Egyik se így néz ki, nem kell a ferdítés. Egy hasonlóság van, az pedig a szögletessége. -
Papichulo #79 Trade dress-nek hivjak es igen, ezeket is lehet vedeni. Gondolj peldaul a Mercedes csillagra vagy a Nike tipikus logojara.
Az Apple nem csak a doboz alakja miatt perelt, hanem mert rengeteg apro reszlet megegyezett, melyek kozul joparat ki is emelnek az #51-ben. Vagy az ott leirtak melyik reszevel akarsz vitatkozni? Nem vilagos a kep mondanivaloja? Esetleg nem beszelsz megfelelo szinten angolul?
Sajnos egyszerubb hozongeni es hulyesegeket irkalni, mint olvasni...
btw: Szerintem a Samsung felsovezetese szamara a mobil uzletag egy hatalmas szegyenfolt. Nagyon kis resze csak a Samsung konglomeratnak ez a divizio, megis szinte az osszes nemezetkozi botranyt ok kavarjak. Hiaba gyartanak mondjuk kivalo tv-ket, amikor ezektol a hirektol hangos a sajto. Nem jo ez a Samsung egeszenek. -
#78 -
#77 csomagolást is le lehet védetni?
ennyi energiával ha fekete téglát gyártok, az apple beperel, mert elloptam a design-ját ami csak az övé? -
#76 csakhogy az adiolas esetén vmi fosadékot kapsz, a samsungra meg sok mindent lehet mondani, csak azt nem hogy fosadék -
G_ArchAngel #75 Semmi bajom a buzikkal, semmi bajom mas emberekkel. A hozzad hasonlo ostobakkal van bajom es magammal, hogy leereszkedtem a szintedre. -
Papichulo #74 Erdekes modon a Samsung termekskalajan egy uj Apple gizmo megjelenese, mindig paradigmavaltast eredmenyez. Veletlenul pont akkor tervezik at ok is, pont ugyanolyanra a teljesen design-arculatukat. Nem latok bele rosszindulatot, csak hihetetlen nagy veletlen.
A nemet biro, aki a KEZEBEN FOGTA mindket termeket, amikor meghozta az elozetesen(!) elmarasztalo itelet, szinten gyanusnak latta ezt a veletlent. Lehet ra kopkodni, de a nemet allampolgarok megbiztak benen, hogy kepviselje az erdekuket. Elfogultsaggal, mitobb korrupcioval vadolni, azert eleg kemeny. Ez a tipikus magyar nevtelen-feljelentgetosdi hagyomany modern valtozata.
ps: Andy Rubin, a mernok akirol a android-os szabadlmi temaban szo van, az Apple-nel dolgozott, ugyanazon a szabadalmon(!), amivel kapcsolatban vadakat fogalmazott meg az Apple a HTC(!) ellen. Tehat, az ember reszt vett egy Apple szabadalom kidolgozasaban, majd pontosan ugyanebben a temaban dolgozott az Android egyik alapveto reszen.
Reszleteiben: http://techie-buzz.com/tech-news/android-may-have-got-its-inspirationstart-at-apple.html -
#73 "pár direkt okosan készített és photosoppolt kép alapján elfogadja az Apple-t...
Ennyit az agyatlan fröcsögésről."
Kis kiegészítés: a bírónak a kezében volt minkét eszköz, nem ám fényképekről hoznak ítéletet. -
Papichulo #72 "Ne feledjük: az apple-nek még a dupla kattintást is sikerült levédetnie."
Meg ha irnal is valami normalisat - nem ez a helyzet - akkor is lejaratod magad a tudatlansagoddal.
http://yro.slashdot.org/story/04/06/02/2222258/Microsoft-Receives-Patent-For-Double-Click -
#71 most akkor a buzikkal ugy akarsz peldalozni, hogy milyen undorito nepseg, vagy hogy milyen jo, hogy ott vannak? jo lenne eldontened, mert akkor talan nem mondanal ennyire sajat magadnak is ellent, mert igy most enyhen hulyet csinaltal sajat magadbol :) de a szo elterelese meg mindig nagyon jol megy -
G_ArchAngel #70 Lehet ezert nez ki egy Apple termek valahogy, a tobbi nyomorult, meg masolja ketsegbeesetten?
(Tim Cook is felvonult az Android Pride-on, vagy o a normalisabb melegeket kepviseli, akik nem villognak a szivarvanyos oprendszerrel? nem kell valaszolni...) -
#69 meg szerencse, hogy apple fonton nem kellene ehhez ilyen melyre asni, lasd:
Tim Cook, CEO :) -
G_ArchAngel #68 Szerintem csak meg kellene egyszer nezned mire mennek a valaszok. Bar ahogy eszvettem a logika es te meg nem jartatok egy galaxisban.
-
asgh #67 Azért kíváncsi vagyok, mit kapnál egy német fórumon, amikor minden bizonyíték nélkül korruptnak bélyegezed az igazságszolgáltatásukat. Az egy dolog, ha nem tetszik egy adott törvényi szabályozás, de ha bizonyítékod van rá, hogy a német bíróság nem a hatályos jogszabályok szerint jár el, akkor nyugodtan tehetsz büntető feljelentést, akár innen Magyarországról is, vannak erre megfelelő európai fórumok. Ha viszont erre utaló információd nincs, akkor maradjunk annyiban, hogy indulatból fröcsögsz. -
#66 Kérlek mennyé be egy mobil szolgáltatóhoz és néz szét a választéka körül.Majdnem az összes gyártó ilyen dobozokban árulja készülékeit, lasasan 4-5 éve. Még az Mp4 lejátszókat is. Másrészről 20 gyártó kínálatából látunk 3 különbözőt összesen. a többi ugyanúgy néz ki.
Ne feledjük: az apple-nek még a dupla kattintást is sikerült levédetnie. -
#65 Először is az emberke a 90-es években dolgozott az apple-nél, tehát ez akkor a hülyeség ahogy van.
Másrészt a perhez visszatérve. Mint már a korábbi cikkeknél is kifejtettem, ez a design már létezett annó, sőt még a Star Trekben is. sőt rengeteg scifi volt a 90-es években amiket meglehetne nézni és valszeg találnánk benne.
Ja és valaki szerezze már meg és írja le ide az apple szabadalmát hogy pontosan mit is védetett le. -
hangulati #64 szamomra csak az a furcsa, hogy tenyleg ennyire sokan vagyunk, akik nem ertik?
szerintem ez a csata mar eldolt. na, nem mostanaban am. reges-regen.
van az apple. regota ugy ismeri oket mindenki, hogy stabilan mukodo, jo minosegu termekeket allitanak elo, es nem tartoznak az olcso kategoriaba. hozzateszem-jelenlegi helyzetemben nem vennek apple termeket. akkor vennek (helyesebben ruhaznek be) apple-be, ha fontos lenne a dizalyn. valahol hatul azonban ott kene legyen egy C is . mondjuk egy PC. laikus felhasznalokent mondom, hogy a win7 jo, de az xp sokkal nagyobb (vagy egyszerubben elerheto) szabadsagot adott az egyes felhasznaloknak. hasznalok linuxot is, de ott pedig a hardware problemak. meg lehet oldani mindet, de tul sok IDO. szoval, reszemrol egy apple minosegu es kinezetu cucc, ami windows xp(hypersafe) valtozatot futtat. na, azt vennem. semmi ujitas nem kell, csak tegyek mindezt villamgyorssa(va). :) please...