135
  • Dikó27
    #135
    Nem tudom, nekem ugyan nagyon tetszik ez az egész idáig, még a végén lehet jó tabletekre. Így a hozzászólásokat elnézve sokaknak nem tetszik, és moderálgatták is hozzászólásokat. Talán azokat törlik akik a nemtetszésüket fejezik itt ki, és így növelve a Windows 8 népszerűségét próbálnak propagandát csinálni neki.
    Két különböző, nem kis gépigényű GUI is fogja majd kavarni egyszerre a sz*rt a "háttérben" messze a felhasználói programok előtt a prioritásban.. Tiszta élvezet lessz, már előre látom a lelki szemeimmel hogy ehhez képest a Viszta és a Win7 együttvéve sem szivatta meg ennyire a rendszergazdákat és a lúzereket, mint majd ez fogja...
    Ennyi erővel kiadhatnának valami zaftosabb, méretesebb szvepp fájlt is , ha már mindenáron foglalni akarják a helyet a paraszt adathordozóján.

    http://www.sg.hu/cikkek/84218/tovabbfejlesztett_explorert_kap_a_windows_8


    Aki esetleg nem látna tisztán , adok rá egy hemüveget:

    Gondoljon mindenki azt amit akar ! 2, azaz kettő (!) évvel a WinF... WinDos 7 megjelenése után fél-egy évvel a tervezett kiadás előtt, sikerült tehát eljutniuk eddig a gibbonos explósz...erig, ami alig 3000x3000 pixel széles kijelzőkről is le fog majd lógni, nemhogy a telefonokéról , amikre eredetileg tervezték ezt a ... Windows 8-at ...
    Gondolom újabb fél-egy év fejlesztési idő még kell majd az új bevezető animációnak és máris kész az "új" OS...
    Ezek voltak tehát a tények, és most engedjétek meg hogy a véleményemet is megpróbáljam szavakba önteni ennek a %!$£ÐEÄ#& felhasználói felületnek a láttán, melynél randábbat keresve sem találhattam volna széles-e interneten. Szerintem a Microsoft designereit külön erre a célra tenyésztették ki, hogy ilyen "minőségű" felhasználó felületeket dolgozzanak ki.
    Nem is tudom, de ezzel a Mac felülettel például nem is lehet egy napon megemlíteni ezt a giccses, papagájszínű, átgondolatlan és BRUTÁLRANDA kinézetet, amihez ráadásul iszonyat nagy hardverigény is párosul. Elképzelni sem tudom, hogy hogyan fogják majd ezt az ok*dékot használni az érintőképernyős kijelzőkön az emberek, de jelen formájában leköröz gusztustalanságban nem egy pistike féle, házilag összetákolt linux disztribúciót, anno 5 évvel ezelőttről. Bár amazok legalább elfutottak 3 nagyságrenddel karcsúbb gépeken is, amin ez a ... egyáltalán meg képes majd moccanni, ha a WinF... Dos 7-hez hasonló gépigénye lesz.

  • gforce9
    #134
    Full alap rendszerekről beszélek. Persze mindkettőt lehet tweakelgetni vagy épp optimálisabb hardverkörnyezetet biztosítani neki az épp adottnál, de ezt nagyonkevés user teszi meg. Ami az általános: megveszik, használják, pont. Alapbeállításokon pedig a mai gépeken a Win7 gyorsabb. Igazából arról nem sok értelme van vitázni, hogy az a 2% user, aki tweakelgeti összevissza mit tud elérni belőlük (teljesítmény, bootidő, stb.), mert ez úgysem meghatározó globálisan.
  • B0nFire
    #133
    "Egyébként azt itt mesélted már, hogy itcaferól kidobtak?"

    Kidobták őt már mindenhonnan. Az itcaféról is, de ha jól számolom, már a pcfórumon is a harmadik nickjét fogyasztja. Bár ott van egy-két őslakó, akik két perc alatt kapásból a földbe döngölik, ezért inkább idejár flémelni. Az itcafé stílusa neki túlságosan cizellált. Ott nem mennek bele a fórumozók a flame-warba, no meg a moderátorok tűrésszintje is jóval alacsonyabb, mint itt.
  • mousee
    #132
    Juj, most én is trollkodok egy jót :D

    FuSi Lifebook, 700Mhz, 256Mb RAM, 40 gigás winyó. Puppy linux-al chromium 2-3 tabbal, thunderbird, xmms2, és mindezek mellett még az openttd sem fagy! szarazubuntu ;)
  • quantum
    #131
    Ha nem 900 MHz-s Celeronon futtatnád, nem fektetné meg a VirtualBox a gépet. Már rég nincsenek aranyárban a hardveres virtualizációt támogató procik.
    Valaki kérdezte. A 64-bitnek van még egy előnye, mégpedig a virtualizáció. 64bites hoszton a 32 bites guesteket gyorsabban tudod futtatni, mint natívban.
  • quantum
    #129
    Nálam annyi idő alatt az egész virtuális rendszer felébred, amíg nálad a csík megjelenik :D
    Ez nagyon gáz reklám volt. Az SG viszont zseniális, csak ez az idióta miatt járok ide :)
    Egyébként azt itt mesélted már, hogy itcaferól kidobtak?
  • mousee
    #128
    Kinek mi a komolyabb munka ugyebár.
    Én otthon linux alatt is elvagdosom a családi videóimat, és arrakistor keresztje is szépen forog, párom mint egyetemista is tök jól elvan vele. Bent melóban poénból megcsináltam h vbox-ba feltettem egy linuxot, és azon csináltam a munkámat, mert kényelmesebben mozgok benne, mint windowsban. Ízlések és pofonok, kinek mi, aki windowshoz szokott, és win only programokat használ, annak hülyeség a keze alá erőltetni mást.

    Aki meg hajlandó nyitni, és kipróbálni az újat, az nem fogja megbánni, ha ismer egy másik rendszert is. Ha valakinek van 5 perce, akkor olvassa el ezt. Témába vág.
  • hurkaur
    #127
    tablettakat bekene venni.. nem hiaba irta fel az orvos :(
  • hurkaur
    #126
    szuper, en most a masodik bekezdesedet ertettem mint komolyabb munka.
  • mousee
    #124
    Ilyen videóval tömve van a jútúb (kedvenc fórumtrollunk hasonszőrű hiperaktív társai műveivel szerte a világon), ha megtanulod használni a linuxos alkalmazásokat (persze csak ha lefedik az igényeidet), akkor tényleg röhejes vasakon tudsz dolgozni. Persze mit értesz munka alatt ugyebár. Amiről most írok céges gép, 2 magos procival, 4 giga rammal, és win7 enterprise-al megy, mert ezt írja elő a policy. Ha ezt magamnak kellett volna összeraknom, akkor egy 40k-ból kihozott konfiggal csinálom ugyanezt linux alatt, kb kétszer ilyen tempóban. Persze ez függ attól, hogy melyik rendszeren érzed otthon magad, mihez értesz, mit szoktál meg. Linux jó dolog, de ráerőltetni egy olyan helyre, ahol egyáltalán nincs helye... épp akkora marhaság, mint otthoni használatra a win7 ultimate.

    Értelemszerűen aki komolyabb 3D, vagy videóvagdosós munkának nekimegy egy 900mhz-es celeronnal...hát...
  • hurkaur
    #123
    Biztosan produktiv munkat vegezhetsz ezekkel az fps esesekkel es mar mar kohogo visito alkalmazasokkal. :o)
  • mousee
    #122
    Pont az előző kommentembe akartam beírni, hogy már várom a 900mhz-es videódat, mekkorát ütött volna ha nem felejtem el :D
  • mousee
    #120
    Tudom, don't feed the troll, de te már tényleg orvosi eset vagy.
    Én sem szeretem a windowst, de találkozom vele sokszor (mostanában egyre többet), és még én, elvakult pingvin fan se tudok részegen ennyi baromságot ilyen ocsmány stílusban idehányni, mint amit te.

    A windows 7 megfelelő vason (2 magos proci, és 2 giga ram körül van az alsó határ tapasztalataim szerint) igenis jól tud teljesíteni, persze a maga kis betegségeivel együtt. Rengeteg dolgot fejlesztettek benne az XPhez képest, volt ami jobban, volt ami kevésbé jobban sikerült, de hát ez van, a legtöbb dolog még így is jó irányban mozdult el. Ahogy írták is, ma már aki szeretne az 30-40 körül win7nek kényelmes konfigot rak össze, azon kényelmesen is tudja használni. Aki ennyit nem szán gépre, annak felesleges vele törődni, ott az XP, játsszon azzal, senki sem tart stukkert a fejéhez hogy váltson. Sőt, még a vasat se kell cserélni, XPt támogatják még 2013ig, utána meg ott van bármelyik linux, amik egy átlag user szokásait 90%ban lefedik.

    Netbook-ra aki felteszi az szerintem őrült, mert atom proci + 1 giga ram valami szutyok intel VGA-val tényleg édeskevés neki (lehet használni ezen is, ha van időd megőszülni), de egy ilyen gépen az XP sem fog sietni.

    Mondjuk a hálózatkezelés tényleg érdekes pont, pont a napokban találkoztam olyan ismerősömmel, akinek a NAS-ához valamiért nem akart csatlakozni a win7, mert folyton jelszót akart kérni, de be nem akarta engedni a dolog. secpol.msc vagy regedit buherával viszont ezt is meg lehetett oldani, kb 10 perc utánajárás kellett a dologhoz. Más gonddal nem igazán találkoztam eddig.

    HW támogatással nem tudom mi bajod lehet, idáig amivel találkoztam, mind ment win7 alatt, ha más nem az XPs driver "felerőltetésével".

    Tálcát le tudod ugyanolyanra kapcsolni, mint XP alatt volt, start menübe pedig fontos programjaidat kirakod, a többinek ott a kereső, ami szerintem megváltás ötlet volt.

    Még egy gyors kérdés: Neked mennyit fizet az SG, hogy idegesítsd a népet, és kommenteket generálj? Nagyon remélem hogy kapsz érte valamit, mert ha gyárilag vagy akkora retardált, hogy erre vered a cerkát, hogy másokat idegesíts, akkor az tényleg orvosi eset. Na majd ha elmúlsz 17 éves, akkor rádöbbensz hogy van élet a fórumtrollkodáson túl is... vagy maradsz ami most vagy. Ahhoz pedig csak gratulálni tudok.

    Mondom ezt én, a windows védelmében, mint "elvakult" linux fan.
  • hurkaur
    #119
    "a hálózati kezelés konkrétan egy rakás sz*r az xp-jéhez képest.
    az egyik fő oka amiért rühellem ezt a sz*r winf*s 7-et"
    hulye vagy. buziskodj akkor xp-n wifivel, foleg hogy sp2 elott meg szarabb volt, mint most.
    "ami konkétan NINCSEN, mert a ma fellelhető gépek 60%-án el se fut, ami állítógat még szerintetek habzó szájú multireg win7 reklámtrollok szerint is a fő oka a gyér elterjedtségének."
    gecihulye vagy.
    "Flashezni viszont celeron 300-akon is tudok 2002 óta, 96-128 megás XP-ken.
    Akit meg zavar, az telepít egy flashblockot Firefoxhoz."
    igen, meg renderalni es torrentbuziskodni warezpisti. jaj huzz mar a bus picsaba, mar nekem vergaz, amit csinalsz. pathetic.

    Az a gyasz, hogy a habzoszajjal faszveres kozbeni nyomorodban nem veszed eszre, mennyire objektivitast nelkulozo csoro xp fanboy (&win 7 hater) vagy (warez edisonnel).
    // Csak azert mondom, hogy tudd a fasz melyik oldalan allsz. De folytasd, mert vicces q:)
  • hurkaur
    #118
    Keress mas munkat, valts szakteruletet. Biztos telne jobb gepre.. :o)
  • hurkaur
    #116
    pakula, en tenyleg kezdelek oszinten sajnalni. nem.
  • Magiszter
    #115
    Baró! Eddig erről az oldalról lehetett linkelni. Akkor a linkek:

    Első kép

    Második Kép


  • Magiszter
    #114
    Csak egy gyors teszt a memória használatról:

    Alapjáraton:


    Látható hogy a Standby (/cached) memória mennyit foglal. Ez után megnyitotta megy Sakkot és egy Windows Media Centert-t



    Tehát mikor szükség volt több memóriára visszavette a Cached memóra mennyiségét és átadta az in used memóriának.

    Ezért mondom hogy én ilyent még csak nem is hallottam amit te írtál Komolytalan.
  • Magiszter
    #113
    "Más előnye úgysincs a 64 bitnek se, minthogy sok memóriát lát."

    Ha 64 biten 64 bites programokat futtatsz azok gyorsabban is futnak mint 32 biten a 32 bitesek (feltételezve a minimum 4 giga memória). Legalább is 3DSMax esetében látványosan gyorsabb volt a 64 bites. Más programokban is észlelni bár nem annyira szembeötlőn.

    "Na ez így konkrétan nem igaz."

    Érdekes. Én 2 gigából volt hogy 98%-ot használtam de nem sírt nekem. Eddig egyszer kaptam csak "Kevés a rendszermemória" üzenetet egy játék közben.
    Volt hogy a rendszer 1,2 gigát lefoglalt alapból. Erre megnyitottam egy
    - Chrome-ot ~200 mega
    - Adobe After Effect-s valami kis projectel ~300 mega
    A Used Memory- nál meg 1800 volt a 2048-ból még sem sírt. Amikor meg elindítottam egy renderelést akkor az Adobe 1300 megát benyelt, a chrome továbbra is 200-on volt, a rendszer meg 400-at használt csak. Mégsem sírt.

    Lehet hogy a lapozófájl nincs engedélyezve nálad? Mert ha van akkor abból ég 2-3 gigát kibír mem-pótlásnak.

    Olyan meg még sosem volt velem hogy magától csukott volna be bármit is. Még csak nem is hallottam ilyenről pedig 60+-os cégnénél dolgozom és már 90%-ban Win7 megy nálunk különböző konfigokon és kihasználtsággal.

    Szóval lehet hogy a rendszergazdád valamit elállított azon a gépen, mert a Cached memóriából lejjebb vesz ha valami programnak éppen szüksége van még.
  • Komolytalan
    #112
    "Letöltesz egy 64 bitest ahonnan tudsz (torrent, MSDN), felteszed és a laptop alján található kóddal aktiválod. Kész is, van egy 64 bites Win7-ed."

    Ez egy céges gép, én rohadtul nem fogom telepítgetni, mivel nem azért kapom a fizetésemet. Ha igazán kellene 64 bites Windows akkor lecseréltetném a gépemet, és holnap az új gép elé ülnék le dolgozni. Gyakorlatilag ez is olcsóbb volna mintha, 1 napot elcsesznék gép telepítésre (ugye a régi gépet el lehet adni, az lejön a beszerzési árból). De annyira nem kell, elég lesz ebbe +2G memória, amiből lesz.rom hogy nem fog csak 1-et látni. Más előnye úgysincs a 64 bitnek se, minthogy sok memóriát lát.

    "Memória használat: Sokan szídják hogy milyen sok memóriát eszik. Ez ezért van mert memóriában sok olyan dolgot tárol el ami miatt is gyorsabb lesz a rendszer és az alkalmazások megnyitása. Amolyan Pre-Launch módon veszi el a memót. De ha foglal 1 gigát, de neked olyan programod van aminek kell még memória akkor átadja neki."
    Na ez így konkrétan nem igaz. Lekapcsolt Aero, minimális megjelenítési minőség, 2G memória, kikapcsolt swap fájl. A következő alkalmazások futottak, a köv memória foglalással:
    - Flash Builder: 370M
    - Firefox: 170M
    - Skype: 56M
    - Outlook: 21M
    Ez összesen 617M. A task manager kiír 1.32G fogyasztást, amiből 600M cache. Ha a fogyasztás felmegy 1.5G fölé - mert fordítok a Flash Builderrel, vagy megnézek pár oldalt az FF-ben - akkor máris pánikol, hogy áááá, kevés a memória, összeszarom mindjárt magam, és mikor ignorálom az ökörségét képes becsukni az éppen használatban lévő (ott villog benne a kurzor) Flash Buildert - de a 600M cache, az nem csökkenhet ám, mert akkor összedőlne a világegyetem. Hát elmegy a dokkmunkás k.rva anyjába az ilyen memória kezelés, meg optimalizáció.
  • Magiszter
    #111
    "32 bites Win7-et adtak ehhez a laptophoz"

    Letöltesz egy 64 bitest ahonnan tudsz (torrent, MSDN), felteszed és a laptop alján található kóddal aktiválod. Kész is, van egy 64 bites Win7-ed.
    (mellékinfó: OEM Windows-nál az aktiváló kulcs jó 32 és 64 bites változathoz, magyar illetve idegen nyelvű változathoz. Csak annyi megkötés van hogy ha Home Premium van a géphez akkor azt kell feltenned, ha Professional akkor azt. A nyelv és a bit nem számít.)


    Pakula #109:

    Win7 ready gépet kb 40 ezerből össze lehet tenni. Tény hogy a minimálbéres magyar nem fog a 60 ezréből 40-et képre költeni, de aki kicsit is többet keres, az pár hónap alatt megteszi. És nem csak a Win7 miatt hanem mert lassan egy flash oldal sem fog elfutni a 100 éves gépén. Az egyre terjedő HD tartalmakról és esetleg 1-2 megjelenő játékról nem is beszélve.
    Lássuk csak mennyibe is kerül nekünk mindez:
    2ghz 2 mag: 10 ezer
    2 gb ram: 4 ezer
    alaplap: 12 ezer
    VGA: 10 ezer
    Szumma: 36 ezerért vettünk gépet. Feltételezve hogy van monitorunk, házunk, perifériáink, vinyónk. De vegyünk még egy
    ATX-es házat táppal: 10 ezer
    Akkor is kijövünk 46 ezerből és van egy Win7-et röhögve elvivő gépünk.
    Milyen százezrekről hadoválsz?

    Vista egy rakás szar ezt elismerem. Bár állítólag az SP2 óta tűrhető, de annó én tester voltam Vistánál és nem győztem küldeni a Bug Report-okat.
    Viszont a Win7 megjelenése pillanatától jó, használható és teli van innovatív újításokkal.

    A Win7-et csak a tudatlan, előítéletes, fanatikus, esetleg degenerált emberek szarozzák úgy hogy csak látták egy ismerősük gépén 10 méterről, kikapcsolva, sötétben. Aki egyszer is vette a fáradságot hogy feltegye egy normális (lásd fent) gépre és elkezdte elvégezni azokat a feladatokat vele amiket XP-n is csinált rájön mennyivel jobb. Én ami miatt jobban szeretem a Win7-et mint az XP-t:

    - Ablak műveletek: Oldalra kihúzom, akkor fél képernyőre teszi. Nem kell méretezgetni ha két ablakot akarok egymás mellé berakni. Ha feltolom a tetejére, akkor teljes képrenyőre rakja. Ha 20 alkalmazás van megnyitva akkor csak megfogom azt amelyiket akarom megrázom és a többit leteszi. Ha meggondolom magam akkor csak még egyszer megrázom és visszajön minden. A jobb alsó sarokba ha leviszem az egeret látom a asztalt és a minialkalmazásaimat. Ezeket a funkciókat napi rendszerességgel használom

    - Minialkalmazások: 100 féle minialkalmazás közül választhatok. Jelenleg processzor használat, memória használat, net használat és Up Time mérő van kint, időjárás előre jelző és egy szép naptár. Ezek nekem kellenek, nem csak díszek.

    - Hálózat: A hálózatba kötés is két kattintás. Ha egy otthoni hálózatot akarsz létrehozni Win7-ből csak rákötöd a gépeket, beállítod az egyiknek a jelszót és többinél már csak azt kell beírni. Megosztás is 2 klikk (jobb gomb - Megosztás ezzel - Otthoni hálózat (olvasás)) És máris látják a többiek mit raktál a közösbe. Nyomtatókat is azonnal látja, telepíti. Nem kell hozzá semmi, mert a drivert is a már telepített gépről szerzi.

    - Tálca gombok: Az hogy nem 30 centi hosszú, feliratos gombok tarkítják a tálcát megint csak szép és jó. Kirakok egy alkalmazást, elindítom és nem mellette hanem rajta látom hogy fut. Azt is mennyi ablakban fut. Ha több ablak van megnyitva csak ráviszem az egeret és látom melyikben mi van, szép előnézeti képek formájában. Ugyanitt be is tudom zárni azokat amik nem kellenek. Ha pedig rajta hagyom az egeret valamelyiken akkor kiemeli az asztalon azt az ablakot. Jobb gombbal kattintva az előzményeket is látom az adott programhoz kötve, így pl rögtön a legutóbb használt táblázatot tudom megnyitni, nem kell kikeresnem sehol, ezzel időt spórolva.

    - Stabilitás: Ha egy program összeomlik nem viszi magával a rendszert. Egyszerűen kifakul az ablak és kis előugróban jelzi hogy gáz van, bezárom vagy várok a csodára. Ha bezárom akkor kész, nyitom újra. De mellette tudok dolgozni. XP-nél ha az egyik ablak elszállt akkor általában vitte az asztalt, a tálcát magával és csak processzekből tudtam kilőni.

    - Memória használat: Sokan szídják hogy milyen sok memóriát eszik. Ez ezért van mert memóriában sok olyan dolgot tárol el ami miatt is gyorsabb lesz a rendszer és az alkalmazások megnyitása. Amolyan Pre-Launch módon veszi el a memót. De ha foglal 1 gigát, de neked olyan programod van aminek kell még memória akkor átadja neki. Tehát nem fixen zabál X mennyiséget, hanem ha kell valami alkalmazásnak akkor átadja neki. Példa: Asztali gépben most 2 giga van csak, abból 1 gigát simán befoglal alapjáraton. De ha elindítok egy játékot akkor a windows már csak 200 megát használ max a játék meg kapja az 1800 megát. Viszont ha nem a játékot indítom hanem kisebb mem igényű programokat akkor azok gyorsabban indulnak mert jó esetben van ilyen Pre-Launch-uk a memóriában tárolva.

    -Hardvare támogatás: Feltelepítem a gépre kb 20 perc alatt és van egy használható Windows-om. Mivel a hadverek 90%-át felismerte, nem kell a driverekkel szaroznom. Max ha van valami egzotikus/régi cucc benne, annak letöltöd és telepíted. Ráadásul nem csak fel van ismerve és működik, hanem jól működik. Egy gyári VGA driverrel játszani is tudsz ha mondjuk nincs neted/cd-k de Windows-t telepítettél.

    - Dia háttérkép: Tudom hülyeség, de én szeretem ha a hátterem nem mindig ugyanazt mutatja. Win7-nél elég csak beraknom 20 képet, beállítom hogy naponta váltsa véletlen sorrendben és minden nap más hátteret kapok. Nekem ez is bejön.

    Most így álmos fejjel hirtelen ennyi jutott eszembe ami miatt jobban szeretek Win7-et használni mint XP-t. Jah az kimaradt hogy ezek a funkciók alapból benne vannak, nem kell szarakodni a telepítésükkel, konfigurálásukkal. Ráadásul nem buhera Win7 tartalmazza őket, hanem gyári.

    Pakula, most tőled is várok egy ilyen leírást hogy miért jobb az XP mint a Win7, mert ha értelmes ember vagy, akkor nem csak annyit írsz hogy "csak me".
  • Balumann
    #110
    Nézd már meg a mai gépárakat te idióta barom, bőven 100 alatt hozzájutsz többmagos, legalább 2GB memóriával rendelkező géphez, és azon már jobb a Windows 7, akármit is hazudozol összevissza. Rengeteg embernek van már jobb gépe, amin tökéletesen elmegy, sőt szükségük is van rá a több memória miatt , sokan használják játékra, munkára, multimédiára, amihez kell!

    "majd pont te és a multireg nikkjeid fogják itt megtéríteni az embereket, hogy rohanjanak a boltba 20 gigaherces, 64 magos procis, gépeket venni"

    Senki sem próbálja győzködni az embereket, ezt is csak te találod ki, a Windows 7 az újabb gépekre készült (nem arra, ami minimum gépnek meg van adva, bár végülis csak a memória kell 2GB, hogy normálisan fusson, különben swappel mint az állat), azoknak kell felrakni, akiknek megfelelő gépük van hozzá. Tényleg ennyire képtelenség ezt felfogni b+?

    Nevetségesen buta vagy, akármennyire is jól értesz a gépösszerakáshoz és az XP-hez. Az összes hsz-edből egyértelműen az jön le, hogy a Win7 szar mert nagyobb a gépigénye és nem tudod úgy tweakelni.
    Arról ráadásul nem is beszélve, hogy amit csinálsz illegális is.
  • Komolytalan
    #108
    "Egyébként a ma kapható asztali számítógépeken vagy notebookokon a Win7 minden esetben gyorsabban fut mint az XP"
    Azért ez így nem teljesen kerek. Céges laptopomon Win7 van, és 2G memória. XP-n le tudnám tiltani a swap használatot - így nem 5 perc volna egy ablak bezárása - Win7-en meg kell hozzá vetetnem még 2G memóriát, hogy ugyanezt el tudjam érni.
    Win7 egyetlen komoly előnye az XP-hez képest a normális 64 bites mód, és hogy emiatt nagyobb memóriamennyiséget használhatunk. Ez pl nálam nincs is, mert 32 bites Win7-et adtak ehhez a laptophoz. Ami meg rohadtul hiányzik az összes Windowsból (7-esből is) hogy végre ellopják a linux swap/cache kezelési mechanizmusát, mert ami van benne az egy minősíthetetlen f.skupac a Win95 óta.
  • Komolytalan
    #107
    Értem én, de a szélesvásznúra az elterjedt a 16:9 (16:10-re is simán rámondják, persze hibásan) A lényeg az, hogy egy 4:3-nál jóval szélesebb arányú monitoron vízszintesen kihasítani egy control bar-t nem éppen jó ötlet. Mivel a munkaterület aránya így még tovább "romlik", ha feltételezzük hogy az optimális munkaterület az az aranymetszett téglalap környékén van.
    A 16:9 (16:10, tökmind1) jó dolog, ha mozifilmeket akarunk nézni. Munkára már kérdőjeles. De szerintem 16:8-at vagy 16:7-et csinálni belőle egy ribbonnal meg egyenesen balf.szság.
  • gforce9
    #106
    "10 éve az XP tweakkel kelek -fekszek" nem is volt xp még 10 éve.... Egyébként a ma kapható asztali számítógépeken vagy notebookokon a Win7 minden esetben gyorsabban fut mint az XP. 900Mhz-s cerkán meg egy nagyobb flash videót sem lehet már lejátszani, tökmindegy milyen oprendszeren, ugyanis a flasplayer megeszi reggelire a 900Mhz-t. Amúgy meg Pakula véleménye senkit nem fog félrevezetni. Nem kell ahhoz semmiféle képzettség vagy tapasztalat az oprendszerek terén, hogy felismerjük, hogy a véleménye csak fanatizmusra épül, nem tapasztalatokra.
  • hurkaur
    #105
    affene, en is pont akkor jovok haza a nyaralasrol mikor pakula bevette a tablettait.. sadpanda
  • Balumann
    #104
    A jelenleg kapható laptopok kijelzője mostmár többnyire 16:9 -es, a HD szabvány felbontással (1366x768 vagy 1920x1080), a korábbiak (bár szerintem még most is kapható azért) 16:10 -esek voltak. Monitoroknál szerintem még most is a 16:10 -es a gyakoribb, de azoknál is egyre inkább terjed a "HD" (fullHD felbontás).
  • Komolytalan
    #103
    Az majdnem ugyanaz... Enyém 1366/768, ami eléggé elterjedt Notebook felbontás. Ez pontosan 1,7786458333333333333333333333333, ha négyzetesek a pixelek. A 16/9 1,7777777777777777777777777777778, a 16/10 meg 1,6. Szóval a 16:9-hez van közelebb.
  • B0nFire
    #102
    Az enyém 16:10-es…
  • sanyicks
    #101
    olyan szempontból hogy 1 perc alatt megcrackelik, és valamelyik microsoftos arc is megmondta hogy ha lopnak akkor inkább az ő cuccukat lopják (biztosítva a microsoft egyeduralmát).
  • Komolytalan
    #100
    A 150 - ez mondjuk erősen túlzó - eszköztárból azt raktad ki, amit akartál. Tehát amikor diagramot csináltam, akkor a diagram eszköztárat, amikor meg folyamat ábrát, akkor a folyamat ábra eszköztárat. A ribbon meg gyakorlatilag statikus, és tartalmaz mondjuk 20 eszköztárat. A maradék 130 meg sehol sincs.

    Egyébként maga a ribbon elve nem újdonság, hanem szimplán egyszerűsítés. Ha megnézel mondjuk egy Adobe terméket ott is használnak hasonlót, a tools palettánál. Csak ugye annyi a difi, hogy ott van egy fő szint, van egy az alatt dinamikusan változó alszint, és van egy, az alszinten kiválasztott toolhoz tartozó "property" terület. A ribbonban is van egy fő szint (szöveges címkék a teteljén), de az alszintet és a property részt egybegyúrták. Emellett azt is elfelejtették, hogy az Adobe cuccoknál ezen kívül van még menü és ki-be kapcsolható lebegő ablakok. Vagyis az UI egy elemét lebutították, a másik kettőt meg törölték. Ezért a ribbon alapvetően rossz választás, ha sok funkciót akarsz belerakni.
  • Komolytalan
    #99
    Minden Notebook 16:9-es...
  • hunwhite
    #98
    Ja még annyi lemaradt, hogy következő napon másik két gépemre is feltoltam a win7-et! Tökéletes még a médiagépre is azt raktam :)
    Azóta, ha gépet rakok össze vagy csak javítok akkor csak win7-el vállalom :)
  • Magiszter
    #97
    4+ giga rammal 64 bites Win7 úgy süvít mint a szél. Erre jönnek a 64 bites programok (egyre több van) amik érezhetően gyorsabban futnak mint a 32 bites társaik.
    Boot időn meg ne tessék lovacskázni. Főleg ne egy kiherélt XP-nél. Tessék Origi dobozos XP SP3-at feltenni és az Origi Dobozos Win7 64 bit SP1-et, majd nano-másodperc pontossággal indítani mind a kettőt. Az hogy esetleg az XP 2 másodperccel hamarabb lesz használható... az már perverzió ha csak e miatt teszed fel. Mint mikor valaki szénné húzza a gépét csak hogy még 3 FPS-el többet mutasson a Fraps egy játékban.

    A korral meg haladni kell. XP felett eljárt az idő. Az meg hogy a Win7-nek még nincs olyan piaci részesedése 3 év alatt mint az XP-nek 10... meg ha sok olyan vérpisti van mint te akik vírusként terjesztik az XP-t a környezetükben mindenféle racionális érv felvonultatása nélkül... ne tessék csodálkozni a számokon.

    A trójai f.szsággal meg tessék békén hagyni. Ha a Nagy Testrész az én pornómat akarja nézni, az én családi képeimet, vagy éppen hivatalos doksikat hát tessék. Ha valaki a központban inkább erre veri mint bármelyik "Big Boobs" oldalra, akkor lelke rajta. Amíg a fontosabb dolgaim 768 biten vannak titkosítva (nem a BB miatt, csak úgy), addig azt néznek amit akarnak.
  • hunwhite
    #96
    Kicsit beleolvastam...
    Első os nekem a win95 volt. 1 délutánt bírt! Azután win98 ami 1 hetet bírt!
    Millenium következett amíg élt az kb 2-3 óra volt. Ezt követően jött az XP. aztán az sp1, sp2, sp3.. Nekem kb 10 éven keresztül futott. Jó volt! Idegenkedtem is a Vistától! Mint a jelek mutatják nem véletlen! Annyit bírt mint a Millenium!
    Kb 1 éve rábeszáltek, hogy egyik gépre toljam már fel csak kíváncsiságból a win7.64bit verziót! Soha jobb os-t mint a win7 !!!! Gyors! Gyorsabb! Leggyorsabb!!!
    Csak ajánlani tudom mindenkinek a win7-et!!! Persze nem 900-as cerkára mert az már akkor is gyenge volt mikor kijött a polcokra :D
  • szvini
    #95
    kicsit elkéstem ezzel, de "apa kezdődik" .... :D:D
    Neked pszichológushoz kellene menni, agyadra ment már az XP, nem tudod magadnak megtartani? Tudod véleménye mindenkinek van, csak senkise kiváncsi a másikéra.c
  • Papichulo
    #94
    "Nem veletlen, hogy tobb lopott windows van mint legalis macos, mivel a windows-t nem vedi semmi."

    Milyen szempontbol nem vedi semmi a Windowst? Az illegalis masolas ellen?

    "jol mukodo halozati backup (az apple szervereire ment) "

    Pontosan mit ment az Apple szervereire?
  • Balumann
    #93
    "sajnos pont az a lényeg, hogy az utóbbi 2 évben másnál se láttam, az akárhány magos, akárhány giga ramos akárhány gigaherces gépén sem gyorsabb windows 7-et, mint az én 900-as cerkámra felrakott xp-m"

    Boot időben jól láttad, hogy a Win7 kicsivel lassabb, de mint rendszer működésben, biztos lehetsz benne hogy nem. XP-nél (illetve Win7-nél is) mindig azzal kezdtem - akármelyik gépen, hogy kilövöm a fölös szolgáltatásokat, leírások alapján tweakelgetem, mert tényleg sokat lehet gyorsítani. De egy többmagos gépen 2Gb memória felett egy 64bites Windows 7 akkoris felülmúlja az XP-t minden téren, akármennyire is szeretnéd ennek az ellenkezőjét elhitetni magaddal.

    "Az okok között pedig ott volt még az átláthatatlan, giccsparádé is, melyet aerónak is szoktak becézgetni, és ami nekem ugyan tetszene, de a gépemen SZÁNDÉKOSAN NEM FUT, köszönhetően a Microsoft-Intel lobbinak. Ezért bizonyítandó, hogy maga az effekt bőven megy a gépemen csak a hivatalos aero nem , közöltem lent a képernyőfotót."

    Ha jól tudom, trükkel minden gépen be lehet kapcsolni. Viszont az AERO grafikus gyorsítást használ, amihez szüksége van bizonyos technológiákra. Ha bekapcsolod, a CPU-dat fogja zabálni, így lassítva a gépedet, ehhez a "szemét" Microsoft nem járul hozzá.

    "Az okok között volt még pont az XP-től jelentősen eltérő, és sajnos a rossz irányba el"fejlődött" , áttekinthetetlen felhasználói interfész, a megszokott helyeken található menük, ikonok és a többi... "

    Ez meg baromság, semmi gond nincs a felhasználói interfésszel meg a menükkel. Hozzá is lehet szokni hamar.

    "pont ezért a felhasználók ZÖME nem tekinti Windows-nak a 7est, az utolsó Windows amit még annak tekintenek az pedig az XP..."

    Maximum azok, akiket meghülyítettél. Én rengeteg embert ismerek, kezdőktől rendszergazdákig, és mind jobbnak találja a Win7 -et. Azok használnak XP-t, akiknek nincs olyan gépük, amire a Win7-et lenne érdemes felrakni, vagy jogtiszta XP-t nem szeretnék lecserélni (megvenni a 7-est).
  • kvp
    #92
    Az a lokalis halozati broadcast cim. Ezt hasznalja ket windows, hogy lassak egymast ha kozos halozaton vannak, de nincsennek kozos domain-ben. Az elso router-en nem megy at, nemhogy a vilag masik felere. (a 127.0.0.1 meg a sajat gep azonositoja, ip cimtol fuggetlenul)

    Egyebkent beepitett trojai nincs a windows-ban, erre az eu kulon odafigyelt. (nemelyik verzioban meg beepitett bongeszo es medialejatszo sem nagyon van) Nem veletlen, hogy tobb lopott windows van mint legalis macos, mivel a windows-t nem vedi semmi. Ezzel szemben a macos-ben van jolmukodo drm, jol mukodo halozati backup (az apple szervereire ment) es mindent megtesznek erte, hogy csak az o hardvereiken fusson a rendszer. (persze nem sok sikerrel, de akkor is) De ha valaki nagyon parzik, akkor forgasson sajat linux-ot, ugyanis meg a debian-ban es az ubuntu-ban is van (bar kikapcsolhato) csomaghasznalat statisztika jelento modul. Ez utobbi azt kuldi be, hogy ki milyen programot mennyire hasznal. Ilyen a windows-ban is van es ha bekapcsoljuk a weben keresztul kuldi be a hiba statisztikat egy microsoft.com-os cimre (az ip valtozo). Erdekes, hogy ujabban az eu-ban eladott legalis windows-okon alapbol kikapcsoltak mindent.

    De ha valaki nem hiszi, nezze meg a forgalmat egy halozati elemzo hardverrel. Rajon, hogy a kinai router-e es a macos-e tobbet beszel haza, mint az uj es legalis windows-a. (a kalozpeldanyok valamiert tobbnyire alapbol virusosak, de az nem a gyarto hibaja, ujabban a feltort/kez alol vett smartphone-okon is adatlopo szoftver van) Egyebkent a legalis ios/android rendszereken is van adatgyujto szolgaltatas, annyi kulonbseggel, hogy az android mindig szol amikor egy modult bekapcsolunk (pl. gps), hogy egyreszt adatforgalommal jarhat, masreszt a helyzeti adatokat gyujtik. Az iphone meg csak szepen csodben lement mindent. De meg a legtobb jatek is elkeri a helyzeti adatokat es a weben at bekuldi a jatek keszitojenek, hogy tudjak hol jatszanak eppen a jatekukkal. Ehhez kepest az uj windows-ok (az eu-s hatarozatok miatt) kezdenek eleg artatlannak tunni, es lassan mar a rendszernaplot sem merik irni csak 3 rakerdezes utan.
  • NetBoyBp
    #91
    Route Table
    224.0.0.0 itt jelent a Nagy Testvérnek :) De hogy miket azt titkolják :D