45
  • Tetsuo
    #45
    Tobb cikket olvastam mar en is rola, bar tapasztalatom nincs...
  • remark #44
    Még véletlenül se arról beszélsz, amit felvetettem. A prekoncepcióidat részletezd máshol, ne az én hsz-eimre válaszolva. Amit nem értesz, arról hallgass!
  • valaé valaé ná
    #43
    Hát, elég nagy szakirodalma van, nem hiszem, hogy itt sokakat érdekelne, ha leírnám :) De működik hidd el, főleg fissura cariesnél használják, mikor még nincs anyaghiány. A HealOzone-nal több százezer sikeres beavatkozást csináltak már eddig.
  • Molnibalage
    #42
    És a pénz az isten miatt van az, hogy a szolgáltatásnak színvonalasnak kell lennie. Miért? Mert, ha nem tetszik, akkor megyek máshová. Tárt karkokkal várnak.
  • Tetsuo
    #41
    Van olyan is, hogy a paciens bizony eljar a fogaszhoz, csak a fogasz nem veszi eszre a kezdodo szuvasodast vagy egyszeruen szarik ra.
    Meg van olyan is, hogy gyakornok csinalja a vizsgalatot es bizonyos kezelst, de a penzt ugyanugy elkerik...

    Ez nem fekete vagy feher. Sok jo orvos van, de sok szar is. Sokan vilagszinten nyomjak otthon ocska korulmenyek kozott kis fizetesert is, de sokan kb. Istennek kepzelik magukat es hibat hibara halmoznak.
    Nincs semmi osszeeskuves, csak a tobbseget nem erdekli a masik. Nem csak az orvosok eseteben, hanem ilyen a vilag. A cegeknek is meg az embereknek is a PENZ az isten.
    Es egyre elcseszettebb. Magyarorszagon is meg mashol is.
  • Ender Wiggin #40
    Ózon az incipiens kárieszre minek? Ráadásul, sajnos a legtöbb esetben nem is helyettesíti a fúrást, mert kell valamifele üregalakítás és tömés (mire eljut az illető a fogorvoshoz, nem, hogy az ózon nem elég neki, de leginkább gyökérkezelni kell).
  • valaé valaé ná
    #39
    Amúgy nem csak ecsetelés, az ózonterápia is megy már egy pár éve. Potom 5 milla a gép. Úgy 120 év alatt be is hozná az árát.
  • valaé valaé ná
    #38
    Nyugi, legalább kettő :)
    Amúgy pont ezt írtam, csak más szavakkal. Angliában, meg általában tőlünk (észak)nyugatra amúgy működik a dolog, mert egyrészt ott nagyon drága a tömés (nem, nem annyival, amennyivel többet keresnek, sokkal többel), másrészt olyan a betegbiztosítás, hogy érdekelve van mindenki a rendszeres szűrővizsgálatokban és a megelőzésben.
  • Ender Wiggin #37
    Nem tudom, hogy az itt okoskodók között hány fogorvos van (egy biztos :-)...
    Amiról itt beszélnek, az az incipiens caries nagy valószínűséggel, és már sok éve van rá kezelési módszer (szintén ecsetelés).
    De a gond az, hogy mire eljutsz a fogorvoshoz (részben mert már kiskorodban, mikor még nem is láttál fogászati rendelőt, anyu és apu már belédnevelte, hogy a fogorvosnál fájni fog minden), már rég van üregképződés, amikor ez a sok hókusz-pókusz már nem segít.

  • valaé valaé ná
    #36
    Csak röhögni tudok ezen a sok okosságon, amit egyesek előadnak.
    Egyébként Mo-on semmi esélye az ilyen prevenciós jellegű eljárásoknak, mivel az emberek elenyésző számban jelennek meg rendszeres szűrővizsgálatokon. 90 % csak akkor megy el, amikor már nagy a baj. Mintha az autódnál tojnál a kötelező szervizekre, aztán ha leáll a kocsi, akkor felháborodottan követelnéd a garanciális javítást vagy cserét. Lehetőleg ingyen, vagy valamivel olcsóbban.
    Amúgy ezek a gonosz fogorvos bácsik irtózatos pénzekért veszik a modern anyagokat és berendezéseket a még gonoszabb kereskedő bácsiktól.

    Merthogy léteznek ma is hasonló eljárások, csakhogy itt a kutyának sem kellenek, többek között ezért is drágák.

    Lehet szidni az orvosokat, amíg az utolsó is el nem menekül külföldre, ahol mind anyagilag, mind erkölcsileg megbecsülik, aztán bambán pislogni, mikor már csak fekete pákó jellegű szellemóriások lesznek a kórházakban orvosi köpenyben.
  • Molnibalage
    #35
    Az ingyen dolgozásról. Ki és hol várja el, hogy ingyen dolgozzon az orvos? Én sohasem vártam el. BTW soha nem adtunk hálapénzt, mégis mindenhol teljesen korrektül láttak el.
  • kakamatyi123
    #34
    megkerdeztem egy fogorvost, (batyam) hogy mi a szakvelemenye a temarol...
    roviden: el ne higgyetek mar ezt a sok baromsagot:)
    A fog alapvetoen 3 retegbol all, a kulso a kemeny zomanc reteg, azt nem fogjak holmi peptidekkel visszanoveszteni:)
    a gyakorlati alkalmazas kacsa...

    a gonosz doktor bacsi temakorhoz hozzafuznem:
    a doki is csak ember, pont.
    o is penzbol el, pont.
    neki is ugyanannyit kell fizetni a kifliert, mint masnak, pont.

    Az egy dolog, hogy altalaban az orvosoktol elvarjak, hogy ingyen dolgozzanak, mert koti oket az orvosi esku, de ez csak egy mesterseges tarsadalmi elvaras...
    miert dolgozna barki is ingyen akinek van agya:)???

    az mas kerdes, hogy vannak koztuk is, akik durvan megprobalnak lerantani es visszaelnek avval, hogy ha beteg vagy, mindent megadsz az egeszsegedert, dehat minden szakmaban vannak lerantojanosok...

    jahogy te pont belefutottal egybe es hagytad hogy megszivasson?
    hat igy jartal, legkozelebb keress mas:)








  • F1End
    #33
    Bizonyára ezért nem terjedtek el a vitamintabletták, a fogkrém és az aszpirin sem...
  • JMáté
    #32
    Tudom hogy NWO földén a gonosztudós/gonoszorvos jól definiált, a normális embertől elkülönülő faj, akit csak a gonoszság éltet, de a valóság ezzel szemben az hogy ők pont ugyanolyan emberek mint mások, és attól hogy te azt hiszem hogy az árakról valamiféle árnyékkormány dönt aki világuralmomra tör, igazából az elég jól definiált szabályok alapján alakul ki. De a problémám nem is ez. Hanem az hogy azért szidjátok az orvosokat mert ez a divat. Most ez menő. Ezzel lehet gizdulni és akkor értelmiséginek tűnsz. Mindent amit elmondtatok az orvosokról el lehet mondani a tanárokról is (pontosabban az orvosokról sem lehet elmondani, de mindegy). Csak az a különbség hogy az most nem divat. Ha én most nekiállnék hogy
    "a tanároknak nem érdekük hogy a gyerekek megtanulják az anyagot, mert minél többen buknak vissza annál több tanár kell, és annál több drága különórát lehet adni, meg drága könyveket nyomtatni, sőt a tanároknak az sem érdekük hogy tisztességes embereket neveljenek, hanem az az érdekük hogy minél több 14 éves dugjon gumi nélkül, mert akkor még több lesz a gyerek, és ezért népszerűsítik az iskolában a drogot a dohányzást a szexet és az alkoholt az úgynevezett prevenciós órákon"
    Akkor egyrészt mindenki hülyének nézne (jogosan), és valaki besértődne hogy hogy mondhatok ilyet, mert az ő apukája/anyukája is tanár (ez az ami miatt jó egyébként a tudósokat basztatni: a legtöbb ember ismeretségi körében nincsenek ilyenek és senki nem sértődik meg).
  • vumbi
    #31
    ezek a feherjes cuccok nem ilyen egyszeruek. viszonylag gyorsan lebomlik a nagy resze. .
    ha meg rossz helye kenegeted akkor rossz helyen indul meg a kalcum beepules, es lesz egy gibircs a fogadon. :)
    nem a szakameber szukseglet a baj, hanem az ar, es az hogy meg nem elerheto a kezeles...
  • vumbi
    #30
    a mai rendszerben az orvos telleg nem erdekelt kozvetlenul a beteg gyors gyogyulasaert. Az oep fizet, a doki meg nem banja metr kulfoldhoz kepest rohejesen alacsony a afizujuk, az eleismertseg meg alacsony.
    ha atternenk megan egeszsegugyi penztarakra akor lenne nyomas az orvosokon hamar. es kiszurodnenek a hozza neme erto szakemberek. ha valamiert akkor ezert jo a kapitalizmus.
    masreszt ma is lehet magan orvoshoz menni aki szamara fontos a jo hir. es minel nagyobb a konkurenci aannal fontosabb...
    egyszoval ha a rendszer nem szur, akkor nincs minoseg biztositas sem...
  • M2 #29
    Tök jó, csak az a baj, hogy már húsz évvel ezelőtt is olvastam ugyanezt, csak japán feltalálókkal.
  • Cleawer
    #28
    B+ belekeverik a fogkrémbe, vagy külön tubusba. Este lefekvés előtt használod és kész.
  • AgentKis
    #27
    Amíg az orvosok az elvégzett vizsgálatokért, kezelésekért valamint a beszedett gyógyszerek jutalékaként kapják a fizetésüket és a gyógyult esetek száma, max. a statisztikusokat érdekli, addig bizony továbbra is lesznek felesleges vizsgálatok kezelések és gyógyszerszedetések.

    A mentőst és a traumatológust külön kellene választani, a tüneti kezelő, handabandázó, a beteget gyógyszerekkel tömő orvosoktól, mert ők életet mentenek, utóbbiak a betegségek lefolyását "nyújtják" anyagi érdekből, az "aki tovább beteg, tovább fizet" elv alapján.
  • Broafka
    #26
    hát ez jól hangzik, felőlem jöhetnek 60 injekcióval a hátamba, meg minden szart kiállok, de a fogorvos... brrr, azokat nem szeretem.

    Amúgy most nem azért, de miért nem fogkrémekbe teszik az anyagot, vagy csak szimplán a boltokba kerülne, azért ecsetleni én magam is letudom a fogaimat.
    (lehet innen alapul amúgy az első kommentelő véleménye, és lehet benne igazság)
  • vumbi
    #25
    Nem hiszem hogy barki ketsegbe vonta a komuvesek munkamoraljat. de azert a 48 orazo orvosokat mentosoket stb logosoknak nevezni enyhen szolva mellenyulas.
    Nem gondolod?

    Az meg, hogy maganszemelykent milyen egy orvos, na az mas kerdes.
  • Balumann
    #24
    Hát én nagyon remélem, hogy el fog terjedni hamar, bár biztos hogy ha el is terjed, írtó drága lesz (bár az igényeket figyelembe véve hamar tömegessé válhat).

    Fogászatok terén viszont nekem is nagyon rossz személyes és közvetett tapasztalataim vannak. Én már legalább 10 fogászaton voltam (ebből 6-nál kb. csak ilyen megbeszélés vagy ellenőrzés vagy mi), ebből 5 úgy át akart baszni, nem 1-2e Ft -al hanem úgy 4-500e -ért cseszte volna szét az egész fogsoromat.

    Van azért sok normális fogorvos, de nem lennék biztos abban, hogy túlnyomó többségben vannak...
  • sola
    #23
    Azért van egy két érdekes faktor ezzel kapcsolatban:

    Ahogy értem, csak nagyon kicsi, a szuvasodásban nem nagyon előrehaladott fog sérülést/gyengülést lehet vele megjavítani, a fog közepéig lement, gyökérkezelést igénylő előrehaladott eseteket valószínűleg nem.

    Ergo, ha ezzel a módszerrel akarod tökéletes állapotban tartani a fogaidat, akkor valószínűleg ezentúl nem lesz elég 6 havonta menned a fogorvoshoz, hanem el kell menj 1-2 havonta (mint a fodrászhoz), hogy időben észrevegyék a problémát és elkezdjék kenegetni. Azaz sokkal több orvosidőt fogsz igénybe venni, amit értelemszerűen ki kell fizetned.

    Ami veszélyes lehet a fogorvosokra nézve, hogy ennek az anyagnak a használata valószínűleg nem fog olyan komoly képzettséget igényelni, mint, amit a mostani "műtéti" megelőző beavatkozások (aka fúrás/tömés).

    Elképzelhető, hogy idővel kifejlesztenek valami halál egyszerű diagnosztikai eszközt, amivel elég lesz körbemenve bevilágítani a fogakat és az megmondja, hogy kell-e rá kenni ezt a peptides krémet vagy sem. Mivel az anyag felapplikálása sem hiszem, hogy nagyon bonyolult lesz, könnyen elképzelhető, hogy a fogorvosi szakma megelőző része a fodrászat szintjére süllyed le. (Még lehet is, hogy a fodrászod fogja csinálni, hiszen oda úgyis elmész 1-2 havonta).

    Egyébként ez a felállás nagyon megnövelné a fogakkal kapcsolatos életminőséget, mert sokkal kevesebb eset jutna el a fúrásig és még kevesebb a gyökérkezelésig/kihúzásig.
  • FL Zoli
    #22
    Ja kb 5 évente jön egy ilyen fogászati áttörés cikk...gondolom ez is megy a blend-a-med széfjébe
  • smv
    #21
    Ha lenne egy ilyen módszer amivel a rossz fogat bekenegetik és visszanő pont nem érdekelne h fél perces munkáért elkér egy tömésnyi pénzt, boldogan adnám oda...
  • remark #20
    Légy szíves mutasd meg, hogy hol konteóztam. Ha pedig nem konteóztam, akkor szállj le rólam!

    Ugyanis arról volt szó, hogy a tudományos eredmények ALKALMAZÁSA nem egyenlő a tudományos eredmények felmutatásával. Ez neked konteó? Nem érted mi a különbség a kifejlesztés és a tömeges alkalmazás között?
  • Molnibalage
    #19
    Már fogorvos témánál is koentózol lassan. Megáll az ész...
  • remark #18
    Fogszuvasodás ellen ott van a minimálisra csökkentett cukorbevitel. Nálam működik.
  • remark #17
    Hol volt szó tudományról abban, amire válaszoltál? Ez a való világ amiről beszélünk, nem a te képzelt világod.
  • Celeborn
    #16
    Ez tök jól hangzik, csak az a baj, hogy már több hasonló cikk jelent meg itt az sg.hu-n is évekkel ezelőtt, de ahogy láthatjuk, egyik kutatásból se lett semmi. Vajon miért?

    Ami egyesek orvosokról alkotott képét illeti... hát elég naivak vagytok. Most ha csak a fogorvosokat vesszük alapul, minél többet fizetsz, annál jobb ellátást kapsz. De ha a közegészségügyet nézzük (van köztük fogorvos is) akkor bizony mondhatni, hogy letojják a beteget (hacsaknem csúszik valami zsebbe). Biztos amikor valaki az orvosi pályát választja, ezt hivatásnak tekinti, de később ez hamar kihal belőlük. Persze tisztelet a kivételnek, mert akad olyan is... bár én még nem nagyon találkoztam velük.
  • hypno
    #15
    Nekem már egy fogam sem lesz, mire ezt tömegesen alkalmazzák.

    Sebaj. Ha a gyerekeim megérik szőrös fejjel, nekem az is megfelel.
  • Tetsuo
    #14
    Te nagyon buta vagy, ami onmagaban nem lenne baj, de okoskodsz is. :S
  • gombabácsi
    #13
    megnyugodhatsz, hogy a kőművesek között kevesebb a lógós mint az orvosok között, meg általában az értelmiség között
  • TreDoR
    #12
    "Képzeld el, lehet hogy számodra ez hihetetlen, de egy orvosnak az a célja az életben hogy minél jobban végezze a munkáját."

    Nyilván akkor is erre gondolnak amikor átadod nekik a deák bérletet. (Mo)

    Vagy a könyvekből való olvasást, munka közben. (GB)
  • vumbi
    #11
    pont annyi lesz a kezeles ara ami behozza a fogorvos kepzesi es beruhazsi koltsegeit +20% profitot. nem hiszem hogz olcso lesz eleinte, de idovel csoken az ara mert a fiatal feltorekvo orvosok vevok az uj technologiakra amivel klienseket hodithatnak magukra.
    mikorporusokrol van sz a cikkben, az semmikeppen se lehet milimeteres luk. szoval inkapp egz kesei fazisu megelozes ez, mint lukas fogak "megjavitasa".
    akinek meg nem tetszik a tudomany orvoslas tudos orvos az nayaljon sos e smenjen le meg egy felsre a kocsmaba.
  • JMáté
    #10
    Képzeld el, lehet hogy számodra ez hihetetlen, de egy orvosnak az a célja az életben hogy minél jobban végezze a munkáját. Ha ha harácsolni akarna akkor elment volna valami jogász-izének, ha meg tényleges munkavégzés nélkül megélni akkor kőművesnek (=hivatásos lapáttámasztó. Tisztelet a kivételnek persze).
  • okosan gyerekek
    #9
    igen, a "helyrehozó kezelés", de ha ezzel akarják kompenzálni a veszteségüket, akkor reális lesz a kezelés ára?
  • okosan gyerekek
    #8
    ostoba.
  • mrzed001
    #7
    Ez így hallás után nekem úgy tűnik csak a kezdeti szuvasodás ellen jó, esetleg megelőzésnek.
  • thsanyi5
    #6
    Ha már betömtek egy fogat vajon az is vissza állítható? Vagy csak a halvány kezdeti sérülések?