60
  • tomboy013
    #60
    Akik most itt fikázzák az érintőképernyős telókat azok 1, max 2 éven belül vesznek egyet =) Mondhatnak itt akármit úgyis így lesz. Én 1 Hónapja vettem meg az első érintős telefonomat, itt ijesztgettek vele hogy mennyire rossz nehogy lecseréljem a nyomógombosat. Én baromira megszerettem. Gyors, kényelmes, szép, elfér a zsebembe egy tábla PC-vel ellentétben. Egy nagyobb kijelzős példánnyal pedig a netezési élmény se annyira rossz mint egy nyomógombossal ahol a gombok foglalják el jól kihasználható hely legalább felét. Amúgy 1 éve ugyanígy voltam vele mint itt sokan, hogy biztos nem veszek érintős telót mert szar. Szar a fenét csak nem kell félni az újtól. Aki szerint meg kényelmesebb használni egy nyomógombos telefont az még életébe nem fogott a kezébe jó érintős telefont, vagy meg ne haragudjon de béna =D
  • Globalmaster
    #59
    Egyébként azok az "alap nokiák" átlagosan 300 órás készenléti idővel bírnak, míg mondjuk egy SGS II 720 órán át marad ébren.


    BTW más kérdés az, hogy ha ilyet veszel, akkor már használni is akarod erre-arra (olyan dolgokra, amikre azt az "alap" nokiát nem tudnád használn).

    Tehát az a lényeg, hogy már kaphatsz olyan áron, használható érintőképernyős telefont, ami felveszi a versenyt a néhai nokiavételednél kifizetett pénzzel; és egy olyan készüléket kapsz, aminek a készenléti ideje szinte biztosan 530 óránál magasabb (vagyis bő 200 órával túlszárnyalja az "alap" nokiát); ráadásul ott van az a sok plusz, ami az érintőképernyőnek hála elérhetővée válik számodra... In conclusion ugyanaz az ár, használható, hosszabb készenléti idő, esetleges pluszok. ATTÓL, HOGY ÉRINTŐKÉPERNYŐS A TELEFONOD, MÉG NEM KELL ÁLLANDÓAN AZT NYOMOGATNI, HOGY UTÁNA AZT MONDHASD, HOGY "ÚÚÚ EGY NAP ALATT LEMERÜL EZ A NYOMKORÁSZÓS TRÁGYA"...
  • Globalmaster
    #58
    Végre; itt van már az ideje a nyomógombosok végének...
  • hunwhite
    #57
    Igen! Engem is zavarnak az újnyomok a kijelzőn! Háta mikor monitort látok teli újnyommal az a nem semmi! :D
  • hunwhite
    #56
    Na persze, hogy az lesz mindenkinek mert nem lesz más! Ha csak ki nem találnak jobbat :D
  • buggyant
    #55
    :D :D nálad a pont. ettől a trendtől én is szeretnék minél jobban lemaradni.

    az én telefonom valami alap nokia, fogalmam sincs a pontos típusáról, még a menüpontokat se néztem végig rajta soha. 10 napig bírja egy töltéssel, remekül lehet vele hívást indítani és fogadni, kifogástalanul működik az ébresztőórája, minden sms-t azonnal megkapok:D
  • FoodLFG
    #54
    "- mindemellett imo az összes TouchScreen telefon csajtelo. úgy néznek ki, mint piperészkedő sminktükör. csávóknak max az Andrássy úti felvonulásra"

    Haha ez jó. Tetszett.
    Megjegyzem és majd kipróbálom a kis ratyikon ezt a szöveget. :D
  • Muttley
    #53
    ahahahahahaaaa

    hatalmasakat szoktam kacagni azokon a csávókon/ csajokon, akiknek iPhone lóg a kezében és eközben a megjelenése/ ruházata olyan, mint egy suttyó csöves
    nálam 3 napig volt, egy iPhone4-es, állítólag touchscreen telók übermensche
    kezdeti lelkesedés: "de szép, de érzékeny, de sokoldalú"
    - akksi töltő állandó vendég a táskádban (különben, csúúúúnyán megszívod)
    - a hiperfunkciót h.lyegyerekek és olyanok, akik baromira ráérnek, biztos használják, nálam esélytelen
    - absz. nem tudom mindenhová magammal vinni, mert baromi sérülékeny
    - a lényegi funkciók: telefonálás hangminősége, antenna rádióhullám vétele, sms küldés nem nagy "wasistdas". vannak bőven jobbak nála
    - mindemellett imo az összes TouchScreen telefon csajtelo. úgy néznek ki, mint piperészkedő sminktükör. csávóknak max az Andrássy úti felvonulásra

    telefonálási alapfunkciók, elegancia, strapabíró kasztni, nyomógombok RULEZ :)
  • FoodLFG
    #52
    Azért nem veszek ilyen telefonokat, mert:
    - nem kell elérnem az internetet, ha mobil vagyok. BKVn inkább pihenek.
    - csak telefon funkciókért megvenni, pénzkidobás
    - nincs kedvem naponta tölteni (a mostanit max hetente kell)
    - nincs kedvem azért pénzt adni, hogy a gyártól később a frissítésekkel kapcsolatban leszarják a fejem (epült meg nem veszek)
    - komolyabb dolgokra kicsi a mobilképernyő
    - mindenhol baszott nagy sávszélességeken ülök, a mobilnet ezért nem tartozik számomra az internetelérés kategóriába + korlátozott

    Akkor vennék ezek ellenére, ha:
    - fontos lenne, hogy különböző erőforrásokat érjek el az interneten keresztül bármikor
    - idegen városban, nyelvi környezetben kellene boldogulnom (pl Tokió) - gps pówa - ebből következik, hogy okostelefon gps nélkül, az bizony kuka
  • dyra
    #51
    :D Az egyik kedvencem volt mikor egy esküvőn a sok idióta nyomta a fosbokot folyamatosan a telefonjáról. Itt tartunk. Jönnek a fosbok gombos telefonok, hogy azzonnal megoszthasd ha épp megvolt mancika. Természetesen azok vnnak lenézve meg kinézve akik nincsenek fent. Nem tartunk lépést a korral mondják. Hááát kösz inkább lemaradok.
  • AxxE
    #50
    Ó.. Ez azért kiverte nálam a biztosítékot. Nem lehet megszámolni mennyi hiba van benne, és még azt sem mondanám hogy értelmes volt a hozzászólása..
    "..Aki ugy gondolja h még a telefon csak telefonálásra való az maradi.aki nem nyit az uj dolgok felé nem látja meg benne a használhattó lehetöséget az szintén maradi.mert mindent lehet jóra és rosszra is használni.."
    Igen, ilyen dolog az írás is, és te rosszra használod..
  • narumon
    #49
    Ezért nem kell fikázni az applet. Ott ilyen nem fordul elő. Ergo nem az érintőképernyővel van baj hanem a gagyi (tisztelet a kivételnek) megvalósítással.
  • GyaxyBoy
    #48
    Én mondanék még egy kategóriát! Mint jó magam. Akik szeretik az okos telefont (net, GPS, Videó, Bluetooth...) de nem szeretik az érintő képernyős megoldást.
    Én a munkám miatt sem, meg amúgy is. Nagy a kezem és mikor haverom telefonján sms-t akartam írni, akkor 2 betűt nyomtam le szinte állandóan. Ahhoz, hogy egy SMS-t írjak, meg ne kelljen már egy kis pálcikát fognom, hogy érvényesülni tudjak a rohadt telefonomnál.
    Nekem még mindig egy Nokia E51em van már kb 3 éve. Csak GPS nincs benne, de egyébként mindenre jó, amire nekem kell. Lecserélhetném már, mert eltelt a 2 év, hogy vehessek új telefont, de nincs olyan a piacon, amire azt mondanám, hogy na ez igen. Ez egy jó telefon és megéri lecserélni. Tudok netezni az opera minivel, tudok elég jó videót és képet készíteni vele. Könnyen lehet SMS-t írni és telefonálni. Bővíthető a memóriája, van BT és infra is. Bővíthető a programok rajta, symbianod, de nekem elég. Csak GPS nincs benne. És már elég sok mindenen átment szegény. :) És bírja. Megnézném, mikor szarrá ázok hazafele a robogón, zsebben egy ilyen szuper okos telefonnal, mennyire bírja ki, hogy ne legyen semmi baja. :) Ez már 2 ilyet túl élt. És semmi baja nincs. Pedig elég vizes volt. Persze szétszedtem mire haza jöttem és 3 napig nem nyúltam hozzá, de sehol semmi pára, vízcsepp és semmi károsodása nincs. Életem eddigi legjobb telefonja ez! E52-n gondolkozom csak, hogy legyen benne GPS, de az meg még se nyaralás, se a munkám miatt nincs rá szükségem. Marad ez amíg ki nem purcan.
    Én beintek az érintőképernyő szar telefonoknak. :) De ez én vagyok!
  • TreDoR
    #47
    "Aki nem tudja használni az eszközt az menjen a kőkorszakba!"

    Ha hozzám vágsz egy időgépet.
  • tmisi
    #46
    Van még egy 4. kategória: azok, akiknek még mobiltelefon sem kell, mert megvannak nélküle. :D

    Egyébiránt meg netezni inkább egy kisebb netbook, mint telefon. Vagy akkor táblaPC, ha már trendik vagyunk. De ne a 2-es betűméretet kelljen állandóan olvasni, a végén meg mehetsz a szemorvoshoz. :D
  • Tetsuo
    #45
    A 3.-as kategoriaba pl. a Fold lakossaganak tobb, mint fele tartozik. ;)
  • B0nFire
    #44
    Azért ketté, ha nem három vagy többfelé kellene választani az embereket, és különféle szempontok szerint vizsgálni a vásárlási szokásaikat.

    Az ugyanis tény, hogy az okostelefonok egyre jobban tért hódítanak, és ebből nem nehéz azt a következtetést levonni, miszerint 2015-re mindenkinek ilyen lesz, nem lévén a piacon más.

    Vannak azonban olyanok, akik ilyen-olyan megfontolásból nem vevők az okostelefonokra.

    1) Akik már próbálták, és rájöttek a hibáira

    2) Akiknek nincs igényük az állandó internet elérésére, és csak a hagyományos módon szeretnék a készüléket használni (telefonálás, címjegyzék, ébresztőóra, naptár, fényképezőgép, diktafon, zenehallgatás). Ezeket a "buta" telefonok is rég tudják.

    3) Akik egész egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy megvegyék, és a közeljövőben kilátásuk sincs arra, hogy később megengedhetik, ugyanis vagy nincs előttük hosszabb távú perspektíva, vagy mindig lesz 100+1 dolog, ami előbbrevaló a telefonvásárlásnál. Mondjuk tankönyv-vásárlás, vagy a munkahelyi ebéd befizetése például. És a telefonvásárlás csak a sokadik a sorban.

    Több szempont van tehát, hogy ki miért nem akar ilyen készüléket venni, és nem lehet egyszerűen "leigénytelenezni", meg "lemaradizni", mert ez igazságtalanság.
  • wraithLord
    #43
    Nekem 2018-ban jár le a normál nyomógombos hülyetelefonom naptára. Szóval addig biztos nem veszek érintőképernyős okosat.
    És utána sem, max valakitől kapok ajándékba. A mostanit is úgy kaptam, ha nem kapok, még mindig a 6000 éves bunkofonnal járok. :D Telefonálni azzal is lehet. Sőt, még esemesezni is! X)
  • hurkaur
    #42
    n+1
  • HuMarci
    #41
    Ott a pont fergusonpapa-nál. Aki sg-t olvas és a hagyományos telókban hisz, az mit keres itt :D
  • xyl
    #40
    "jaj leteszem mert 10perce beszélünk"
    Ez szerintem nem mindig baj. Van, aki ha már ingyenes a beszélgetés, akkor azt hiszi, hogy muszáj is beszélni, aztán beszélünk a semmiről.
  • Gerygrey
    #39
    Miért akarnám úgy kezelni a telefont, hogy nem nézek rá? Igen, lehetetlenség érintőképernyős telón SG-t olvasni ránézés nélkül, de nem azért mert nem találom meg a gombot, hanem mert nem látom a betűt... Istenem, de nagy az állatkerted.
  • Gerygrey
    #38
    Én meg szeretem, hogy hazafelé a villamoson (amikor úgyse csinálnék semmi értelmeset) átfuthatom a Facebookot és pár RSS-t, aztán este meg lehetek a feleségemmel, nincs kényszer hogy netezni csak otthon, gép előtt lehet.
  • Gerygrey
    #37
    Azért az elég erős, hogy SG mint IT oldal... Sima techbulvár szar, már csak megszokásból nézek fel ide pár naponta, leginkább oltani a trollokat. Komolytalan szar.

  • Gerygrey
    #36
    Én sem nézegetem az e-mailemet. Be sincs kapcsolva a gép, a Galaxy S pittyeg, ha e-mail jön, francnak azt nézegetni :) Reggel híreket olvasni sokkal jobb érintőképernyőn, kávé-cigi mellett a teraszon, mint a monitor előtt görnyedve.
  • Thrawn
    #35
    Pontosan erről van szó!
  • Ari18
    #34
    "Maradi még mindig mert semmi uj felé nem nyit"

    Nem azt írtam, hogy ne használd a facebook-ot meg hasonló oldalakat, mert vannak előnyei amit szépen le is írtál. ( Én mondjuk inkább felhívom vagy átmegyek kocsival az illetőhöz) Thrawn sem ezek ellen van, de nehogy már valaki azért legyen maradi, mert nem netready 0-24? Nem lóg egész nap a közösségi oldalakon, nem nézegeti az emailjeit minden percben. Szerinted ez a normális? Én nagyon sokat olvasok neten, több órát is akár, de nap közben eszembe sem jutna. Este szépen nyugodtan leülök megnézem az üzenetek, olvasok stb.
  • B0nFire
    #33
    Nem az ő hibája: érintőképernyőn gépel!!! Azért van benne ennyi hiba. Ha ezt nem vagy képes megérteni, maradi vagy.
  • fergusonpapa
    #32
    ebben egyetértek,de most nem ez a téma.Valami értelmes hozzáfüzni való?
  • paraszgyerek
    #31
    Kedves fergusonpapa, javaslom a magyar helyesírás szabályainak mielőbbi tanulmányozását és felfrissítését az elektronikus eszközökkel való foglalatoskodás helyett. Ezen a téren nagyon sokunk maradi...
  • fergusonpapa
    #30
    Maradi még mindig mert semmi uj felé nem nyit,nem kel kiirni mit szartál és mit nem,mindenki ezzel pedálozik és igen vannak ilyenek a 13évesek de ha ti idösebb korosztályt képviselitek csak pár évvel sokkal értelmesebben néz ki aza bizonyos fal(persze vannak kivételek,de azokat szépen elehet rejteni)

    Én szeretem h van 1 ilyen lehetöség,szinte csak este használom a gépet.

    Munkába vagy Suliba vagyok vagy csak a városba jó elövenni megnéznia leveleimet amiket fészen irtak,mert minden normális embernek megvannaka szemályes kapcsolatai de nem lehet mindenap találkozni igy még belsöségesebb lehet több emebrrel tartania kapcsolatott.a rokonokkal dumálni.INGYEN.Nem kell hiváás miat agodni h "jaj leteszem mert 10perce beszélünk" se távolsági hivás mert jelenleg nagyon sok ismerösöm külfödön lakik.

    Velük levelezem folyamatossan emletett tartom a szemályes kapcsolatott akivel tudom,a net melet,és ha egyrégi ismerös elakar érni vagy én öt de nem azok vagyunk akik mindenap dumálnak akor igenis könnyü elérés mert 2 katintás.(vagy tapintás,kinek h tetszik)
    Eből meg hátrányom nem zármazik mert napi félorát vesz el a napomból.

    Akkor a napra készség a sok rss és hirportál alkamazások átlolvasása szabadidömbeb-szünetben.

    Esetleg egykis kikapcsolodás.(játékokkal)

    És legfontossabb h havi 1500ft kap az ember oylan sávszéleséget amivel elvan egészhoapban,ha tulépné is belasitotatt kap amivel ugyanuy elvan csak picit lassabb.


    Ezek mind hátrányok lennének??Szerintem nem.

    Aki ugy gondolja h még a telefon csak telefonálásra való az maradi.aki nem nyit az uj dolgok felé nem látja meg benne a használhattó lehetöséget az szintén maradi.mert mindent lehet jóra és rosszra is használni az h pl fésszel valaki ökörködik,és?? ne foglalkoz vele.de ez csak duma h na miért nem használom,legyen egy elvem...MARADISÁG

    Én igy gondolom föleg h szüleim is rájötek ennek elönyeire,és kihasználják.Pedig ök aztán nem a kütyükvilágában születek és nem nagyon függnek tölük mert leszarják,de vannak dolgok amiket jó befogadni.

    pont.
  • paraszgyerek
    #29
    Nekem ingyen se kellene. Az érintőképernyőt inkább már tablet méretű gépen lehet jól kihasználni, szerintem
  • Ari18
    #28
    "Miért maradi?"

    Hát mert tudod, ha nem osztod meg "fészen", hogy mikor keltél fel, ill. mikor sz@rtál utoljára, akkor már nem is vagy "trendi". Milyen már, hogy nem vagy egész nap net közelben, nem tudod megnézni az emailjediet csak este. Fújjj de maradi vagy
  • Ender Wiggin #27
    Ez a cím mekkora faszság. Bocs. Már volt okos érintővel, utáltam. Soha. Többet.
  • B0nFire
    #26
    "2015-re mindenki érintőképernyős okostelefont vesz"

    Én biztosan nem, amíg egy ilyen csoda kéthavi jövedelmem. Sőt, akkor sem fogom tudni megfizetni, ha egyhavi lesz, mert nincs miből félrerakni, így "összespórolni" is csak sohanapján tudnám az árát.

    Max ha valaki ajándékba hozzám vág egyet, akkor lesz. Ha nem, akkor marad a 6 éves Siemensem, amíg végleg le nem dobja a láncot.
  • Thrawn
    #25
    Miért maradi? Én például IT-ben dolgozom, de végtelenül utálom a mobilt, ha megtehetem, kikapcsolom. Nem vagyok olyan fontos ember, hogy útközben a leveleim nézegessem, mert nem ér rá délután, vagy este elolvasni. Internetezni szintén otthon, nagy monitor előtt szoktam. Nem vagyok fent egyetlen közösségi oldalon sem, nagyon kevés ismerősöm van, velük sokszor találkozom személyesen, akkor jókat beszélgetünk. Ők tényleg ismerősök, nem jelölési kényszerben szenvedő elmeroggyantak. Nem akarok senkivel semmit megosztani a hálón. Se hülye képeket, se ostoba, semmitmondó videókat. Akkor nekem minek is okostelefon?
  • Ferrer
    #24
    Ehhez sanyicksnak is lesz egy-két szava!
  • HuMarci
    #23
    Nekem fél éve van egy Androidos ZTE Bladem, előtte 4 évig egy SE K550i-m volt.
    Ég és föld!
    Aki nem tudja használni az eszközt az menjen a kőkorszakba!

    Ez hogy a füledhez emeled még számomra sose okozott problémát és igen van gyorshívás is. Ha olyan helyen vagyok akkor van wifi, ha éppen úton akkor van gps.
    Ja és rengeteg szoftver elérhető androidra. (Persze lehet jó az alma vagy WinMo, de én ezt használom)
  • neoG
    #22
    Nemrég váltottam érintőképernyősre, mert az okos (arra most nem térek ki, hogy egy csomó olyan funkciót nem tud -vagyis külön kell telepíteni- amit az előző "buta" teló alapból tudott). Amióta ez a csoda a birtokomban van, mindenkinek -aki nem veszi fel- hagyok hangposta üzenetet,hála a kijelző inaktivitásának. Mihelyst meghallom a hangposta jelzését pánikszerűen nyomkodom a kijelzőt, hogy TEDDLETEDDLE!!!...de esélytelen Nyomógombosnál ez egy pritty volt. De azon meg nem ment az engribörc. Anélkül meg nincs teló:)))
  • henrikk001
    #21
    +1, én is le vagyok döbbenve