42
  • opeca
    #42
    Azt hiszem, a lényeg inkább a mangán van. Mert azt egyértelműen lehet definiálni, és ami manga-adaptáció, az biztos, hogy anime.
  • opeca
    #41
    Hát, azért a Gantz egy kicsit beteges, legalábbis nekem, de valóban a felnőtt tartalom kategória.
  • TreDoR
    #40
    Szokásos unalmas képregény-hős adaptáció. Mondjuk a Green Lanternnél jobb volt.
  • Szolnokboy1
    #39
    "A filmben a Fantasztikus Négyesben is főszereplő Chris Evans kapta meg Steve Rogers szerepét (lőttek a crossovernek?)"

    Viktor, azért ekkora barom kérdést nem illik feltenni. Crossover nem lehetettt volna semmiképp, mert a F4 jogai a Foxnál vannak. Meg amúgy is rebootolják.
  • JMáté
    #38
    Azért elég fura lett volna ha a '40-es években kiadnak egy képregényt amiben Objektivitás kapitány a gonosz amerikaiak túlkapásai ellen harcol, természetesen a törvényes keretek között: panaszt nyújt be, kérvényt ír, stb. Csak semmi önbíráskodás! Sőt, ma is fura lenne. Én nem olvasnám.
  • JMáté
    #37
    Gantz. Legjobbforevör!
  • JMáté
    #36
    Ahogy vesszük. A japánoknak nincs külön szavuk a rajzfilmre az animén kívül. A Narutot meg koreaiak rajzolták és animének tartjuk. A Niels Holgersson-t japánok és nem animeként került be a köztudatba. Ez számomra azt mutatja hogy mindenféle különbségtétel önkényes.
  • opeca
    #35
    Amúgy csak jótanács, ne a MyAnimeList-ből indulj ki mert csúnyán ráfázhatsz. Nézd meg pl. ott a Gintama-t, na az valami überfos egy darab, legalábbis nekem az és mégis milyen helyen szerepel.

    A legjobb, ha szépen magadra hagyatkozol kicsi utána nézel, milyen stílus, miről szól stb.
  • opeca
    #33
    Na jó, lehet, hogy kicsit erős volt, de ne egy csihi-puhi anime-al példálozzunk ha már a felnőtteknek vs gyerekeknek szóló darabokon diskurálunk.

    Ha neked a Black Lagoon tetszik, akkor kétlem, hogy a Renmei is tetszeni fog, de azért tehetsz egy próbát.
  • cateran
    #32
    Nem mondod..ouch...nos, csak neked..az anime szo jelentese animacio, mindazonaltal a nyugati orszagokban a japan (stilusu) rajzfilmeket hivjak igy, ebbe beletartoznak a full cgi-k is..de nem tolem tudod, okes? (Japanban meg mondjuk mindent, ami animacio...)
    Bovebben
  • cateran
    #31
    Nem mondod...Black Lagoon (mar attol eltekintve, hogy szvsz a legjobb action/seinen anime) a Myanimelist-en a 157. a tobb 1000-bol (ranked 157, popularity 45)...jo nagy szar ...A Phantom meg 169. (ranked 169, popularity 223)..masik szar...(a Haibane Renmei ranked 263., popularity 180...hmm, nem ismerem, de koszi a tippet)
  • remark #30
    Nem akart elgondolkodtatni, tanítani, vagy mélyenszántó társadalmi-vallási-politikai témákat feszegetni.

    Azért a biztonság kedvéért a jófiúk (USA) verik szét a rosszfiúkat (nácik). A prekoncepciók se egyik napról a másikra épülnek be ám az emberbe...
  • remark #29
    a jók elgyepálják a rosszakat

    Pont ezért kell megállapítani, hogy ez egy "faék egyszerűségű valósággal köszönőviszonyban sem álló akciófilm".
  • Zombee
    #28
    De szét nem rúgták az amcsik seggét ott sem, a végére csak elfogytak a németek, ráadásul az akciójuk is totális kudarcot vallott. Ettől függetlenül tény, hogy a filmben mégis a német katonák a szimpatikusak. Már amennyire egy halálra ítélt orvgyilkos különítmény szimpatikus lehet :).

    Amúgy nekem Red Skull is szimpatikus volt :).
    Amúgy nem értem, minek kell ilyen látványosan megállapítani egy fiataloknak szóló, faék egyszerűségű valósággal köszönőviszonyban sem álló akciófilmről, hogy az egy fiataloknak szóló, faék egyszerűségű valósággal köszönőviszonyban sem álló akciófilm.

    A szuperhősös képregény egy ilyen műfaj. Picit fantasztikus, picit buta, ellenben mozgalmas, és a jók elgyepálják a rosszakat. Az Amerika Kapitány szerintem jó film. Mint képregényadaptáció, nem tudom, mert nem igazán ismerem az alapokat, de mint szórakoztató akciófilm, működik.
  • hurkaur
    #26
    14 eves serdulo srac homoerotikus kommentjet nem szivesen olvasom. affene, azt hittem ez nem az ipon :\\
  • opeca
    #23
    Na neked is sikerült megtalálni a két legszarabb anime-t:D

    Ha már példálóznia akarsz akkor már inkább jobb példákat keressél, amiknek mélyebb mondanivalója van, amit gyerek meg aztán nagyon meg sem ért pl. Haibane Renmei
  • bladesoft
    #22
    Te vagy a hulladék, kis dagadék XD
  • Magiszter
    #21
    Gyerekek! Én ha röhögni akarok, csak bejövök az SG-re egy filmkritika fórumra és elolvasom a "Ez szar", "Az szar" hozzászólásokat.

    1.) Amerika Kapitánya a cím. Tehát nem Dzsahurini Piros Topánkája, vagy Sztálin Élete. Ha megnézed a műfaját nem művészfilm, dráma, sőt még csak életrajzi sem. Tehát aki egy fordulatos, dráma, művészi filmet várt, egyedi, soha nem látott történettel, az nem ezt nézi meg. Ha meg megnézte, magára vessen.

    2.) Képregény-film. Tehát a célközönség nem az a befásult 40 éves balkáni segédmunkás, aki örül ha luk van az ülepén, hanem a nyugati, képregényen felnőtt fiatalok. Ha nem láttál még képregényt, ha nem vagy nyitott a szuperhősös, világmegmentős filmekre, akkor megint csak nem a te műfajod.

    3.) Ha egy kellemes akcióra vágysz, vagy egy képregényből ismert arcra, esetleg szereted a világmegmentős filmeket, amiben van kellő mennyiségű humor is, akkor egy Képergény-Adaptációra ülsz be.

    4.) Az első két pontban foglaltakat azonnal ki lehet deríteni:
    Cím: Amerika Kapitány - Az első bosszúálló
    Műfaj: Amerikai Sci-fi akció
    Tartalom: Az Amerika Kapitány a Marvel univerzum kezdeteire koncentrál...
    és ennyi. Rögtön tudod hogy mi ez. Esetleg még megnézed a bemutatót.
    Ha csak nem vakon mész moziba és úgy ülsz be egy filmre hogy azt se tudod miről van szó, akkor nem fog meglepetés érni.
    forrás

    A film célközönségének elérte a célját. Szórakoztatott. Nem akart elgondolkodtatni, tanítani, vagy mélyenszántó társadalmi-vallási-politikai témákat feszegetni. Aki minden filmre úgy ül be hogy "világmegváltó" vagy Sz.P. szavaival élve "büntető", az persze hogy csalódni fog. Én csak szórakozni akarok. Ennyit meg is kapok az esetek 80%-ban.

    Szerintem.
  • NovaTerra
    #20
    Ha már ezt hoztad fel. Az anime és a rajzfilm két különböző dolog.
  • 3LVW
    #18
    hát ez... ez egyszerűen... szaaar!
  • m minnifield
    #17
    " engem peldaul teljesen mas dolgok (igy musorok is) masok erdekeltek, mint most."

    mondod ezt úgy, hogy megnézted az amerika kapitányt.

    zavart érzek az erőben.
  • cateran
    #16
    Kicsit nevetseges latni, ahogy 2 emberke virtualisan gyepalja egymast, ugy, hogy mind2nek eros tevkepzetei vannak a mufajt illetoen..A rajzfilm nem egyenlo gyerekmusorral (legtrivialisabb pelda: Az Ido Urai) es ez kiemelkedoen igaz peldaul a tavol-keleti rajzfilmekre (1 Black Lagoon vagy 1 Phantom - Requiem for a phantom minden, csak nem gyerekmusor)
  • hurkaur
    #15
    Azert nezzunk mar egy statisztikat a rajzfilmnezettsegrol, es hadd tippeljek igy latatlanban arra, hogy nem a 20-30 eves korosztaly van tobbsegben. Most mar ertheto a korra tett nem lekicsinylo negativ celzasom?
    Kor igenis szamit erdeklodesi teruletnel, engem peldaul teljesen mas dolgok (igy musorok is) masok erdekeltek, mint most. Nalad nem igy van?
  • zetortraktor
    #14
    Azt értem "bármi" alatt, hogy ha megnézel egy filmet, akkor egy kívülálló nem fogja tudni megmondani előre, hogy neked tetszeni fog vagy nem fog tetszeni az alapján, hogy szőke a hajad, hogy van-e tetoválásod, hogy 5 gyerek apja vagy, vagy, hogy 26 éves vagy.

    A tetszés nem egzakt tudomány. Egy kisgyerek is utálhatja a legújabb családi filmet. Egy öregembernek is tetszhet a Zöld Lámpás. Százalékos esélyek lehet, hogy vannak, de amit a hurka írt, az baromság, ilyen logikájuk csak 12 eves mcdonaldson hizlalt amerikai alsogatyas kisgyerekeknek van. Hopp.
  • NovaTerra
    #13
    "kor vagy bármi függő"

    Nem tudom mit értesz bármi alatt, gondolom bármit és igen befolyásolja az embereket a bármi. lol A kor? Az is, hisz minél tapasztaltabb leszel, többet olvasol, több filmet látsz, többet élsz, némileg átalakul az értékrended. És lehet korábban tetszett egy film, mert új volt számodra, még nem láttál hasonlót, később már nem fog, mert unod a kliséket és a sablont. Egyszerűen nem akarod ugyanazt megnézni huszadjára, csak más köntösben.
  • hurkaur
    #12
    "ha azt hiszed, hogy korfüggő vagy bármi más függő az, hogy kinek mi tetszik."
    Voltal gyerek? Korral a film egyszerusegere es opcionalis celkozonsegere utaltam.
  • hurkaur
    #11
    Annyi elvarasom volt ,hogy lassak egy atlagos -jo veri a gonoszt- es egyszeru latvanyfilmet.
    Hat orommel jelentem, teljesult sot sajnos meg tul is szarnyalta..
  • Sir Al
    #10
    elhasznált wc papír film
  • Laza
    #9
    Nem éppen a leglátványosabb képregény film ... mármint ami a szuperhőst illeti. Mert eddig ált a hős és tettei voltak látványosak, itt meg igazából azon kívül, hogy futott, ugrott meg boxolt, nem sok látványosat csinált :)

    De egynek jó volt ... én egyébként is szeretem a hasonlóan eltorzított WWII filmeket.
  • zetortraktor
    #8
    Úristen, mire számítottál. Mindenesetre te is valami hamburgerzabáló lehetsz (vagy csak alacsony az IQ-d), ha azt hiszed, hogy korfüggő vagy bármi más függő az, hogy kinek mi tetszik.
  • spike0007
    #7
    Jó film volt ez! :) Steampunkos látványos jó! A bosszúállók meg a legvárósabb film jövőre!
  • Chocho
    #6
    Képregény = popkultúra = egyszerűség. Nem kell sokat várni. Ha zavar, hogy nem bonyolult, nézz svéd művészfilmeket, garantált, hogy napokig agyalsz majd, mit láttál (mondom úgy, hogy én néztem ilyeneket és tetszettek).
  • Etinger
    #5
    II. vh azért nem egy egyszerű téma. Akinek meg amúgy is elege van a hős amerikai oldalból, annak főleg nem javallott ilyen film. Én azt mondom vannak erősebb képregények, Hugo Weaving meg nagyon nagy színész és az új Supermanben szívesebben láttam volna.
  • DukeHT
    #4
    A legszánalmasabb jelenet az egész filmben az, amikor a néger a német tankban el kezdi oltani a népet hogy ő onnan tudd németül, hogy 3 évig járt a harvard-ra. (Az 1940-es években csak ez volt a jellemző). Bár ez egy fantasy film így minden lehet benne.
  • hurkaur
    #3
    spoiler/ nagy amerika szetszteroidozott kispocsbol nagypoccse valt gyurkagyurival csunya nacikat ol. (sztori szar - faek egyszerusege mellett teletuzdelve rohejes jelenetekkel, nemelyiknel mar ereztem a "hulyeknek van" karika letjogosultsagat) egyszeri filmnek elmegy, de meg egyszer csak akkor neznem meg, ha be lennek zarva egy ures szobaba begipszelve alkohol es kaja nelkul egyedul.

    szummazva: fantaziatlan klisekkel teli budi papir(nak se) 12 eves mcdonaldson hizlalt amerikai alsogatyas kisgyerekeknek.
  • kissssss
    #2
    miért?
  • hurkaur
    #1
    hulladek