• Magiszter
    #21
    Gyerekek! Én ha röhögni akarok, csak bejövök az SG-re egy filmkritika fórumra és elolvasom a "Ez szar", "Az szar" hozzászólásokat.

    1.) Amerika Kapitánya a cím. Tehát nem Dzsahurini Piros Topánkája, vagy Sztálin Élete. Ha megnézed a műfaját nem művészfilm, dráma, sőt még csak életrajzi sem. Tehát aki egy fordulatos, dráma, művészi filmet várt, egyedi, soha nem látott történettel, az nem ezt nézi meg. Ha meg megnézte, magára vessen.

    2.) Képregény-film. Tehát a célközönség nem az a befásult 40 éves balkáni segédmunkás, aki örül ha luk van az ülepén, hanem a nyugati, képregényen felnőtt fiatalok. Ha nem láttál még képregényt, ha nem vagy nyitott a szuperhősös, világmegmentős filmekre, akkor megint csak nem a te műfajod.

    3.) Ha egy kellemes akcióra vágysz, vagy egy képregényből ismert arcra, esetleg szereted a világmegmentős filmeket, amiben van kellő mennyiségű humor is, akkor egy Képergény-Adaptációra ülsz be.

    4.) Az első két pontban foglaltakat azonnal ki lehet deríteni:
    Cím: Amerika Kapitány - Az első bosszúálló
    Műfaj: Amerikai Sci-fi akció
    Tartalom: Az Amerika Kapitány a Marvel univerzum kezdeteire koncentrál...
    és ennyi. Rögtön tudod hogy mi ez. Esetleg még megnézed a bemutatót.
    Ha csak nem vakon mész moziba és úgy ülsz be egy filmre hogy azt se tudod miről van szó, akkor nem fog meglepetés érni.
    forrás

    A film célközönségének elérte a célját. Szórakoztatott. Nem akart elgondolkodtatni, tanítani, vagy mélyenszántó társadalmi-vallási-politikai témákat feszegetni. Aki minden filmre úgy ül be hogy "világmegváltó" vagy Sz.P. szavaival élve "büntető", az persze hogy csalódni fog. Én csak szórakozni akarok. Ennyit meg is kapok az esetek 80%-ban.

    Szerintem.