211
  • Papichulo
    " pusztán őt támadtam. "

Megtisztelo, hogy kivivtam eziranyu erdeklodesedet :)

"Csak ő mindig téged támadott "

Szeretnem tisztani, hogy en nem "tamadtam" ot. Az egesz ugy kezdodot, hogy o nem volt hajlando alatamasztani az allitasait. Innen escalalodtak a dolgok. A vegkifejlett, meg itt lentebb olvashato. De szerintem most mar hanyagoljuk a temat, erosen off-topic vagyunk.
  • Papichulo
    Engem mar az ovodaban is kikozositettek, szoval ezek a dolgok nagyon erzekenyen tudnak erinteni :)

Szerencsere megtanultam, hogy magamtol is tudok ervelni, szoval nincs szuksegem masokra, hogy effektiven tudja vitatkozni. :)
  • SlickAdam
    nem te vagy a piac. te csak egyetlen egy vasarlo vagy HUNGRY-bol.
    tobb tiz millio eladott keszulekrol beszelunk, es senkit nem erdekel, ha itt ennyi meg annyi az elteres. attol meg nem annyiba kerul a keszulek. csak itt. mint irtam, a vasarlok nagyon nagy resze bemegy a boltba es 1 Euroert elhozza a keszuleket. Galaxy-t vagy iPhone-t. es nem, a Galaxy nem 50 Centbe kerul.
  • csulok0000 #168
    Nem vagyok a védője. De a másik állítás is hamis (:
  • csulok0000 #167
    Nem téged védtelek, pusztán őt támadtam. Csak ő mindig téged támadott (:
  • SlickAdam
    letezik.
  • donceleger
    most az fáj, hogy téged nem véd meg senki, melletted nem áll senki? szegény Papchulo!
  • donceleger
    engem az érdekel, amennyiért én veszem meg! ha netán drágább valami nálunk, akkor álljak le reklamálni, hogy basszki, ez dollárba/euróban olcsóbb, annyiért nem veszem meg! vagy csúsztatok még egy 20 ast az eladónak, mert euróban/dollárban drágább a telefon ára?!?!?!?!?!
  • Papichulo
    Te vagy a "donceleger" kirendelt vedoje? :) Vagy csak egy sockpuppet?

Tudom, hogy egy ennyire szubjektiv dolgot nem lehet kvantifikalni, de vegulis o kezdte ennek a kifejezesnek a hasznalatat es ezert is alkalmaztam mindig idezojelben. Szerencsere most mar eszhez tert, ugyhogy ejthetjuk ezt a temat :)
  • donceleger
    szerinted létezik olyan ember, aki véletlenül vesz meg egy konkurencia terméket? na ne már!
    amúgy meg 4 méterről felismered, hogy az ipse kezében mobiltelefon van, de hogy milyen márka lehet, azt már nem!
  • Papichulo
    "Tudod mit? Igazad van! Én kérek elnézést!"

Elfogadva. Koszonom.

Tudod, mi a vicces a dologban? Hogy en peldaul Galaxy S-t hasznalok, mar lassan egy eve. Mondjuk nem olyan jo, mint az iPhone - es ezt targyilagos ervekkel ala is tudnam tamasztani - , de elvezem annyira, hogy nem fogom mar lecserelni a kovetkezo generacio iPhone megjeleneseig. Elismerem, hogy ez az emberek legnagyobb reszenek tokeletesen meg tud felelni. Mindezek ellenere nem ertem, hogy miert kell peldaul ugyanolyan(!) dobozban arulni, mint az iPhone-t! Ez szerintem pofatlansag!
  • csulok0000 #160
    Az átlagos "2-3-szor" kijelentés használata nem a valóságot hivatott ábrázolni, csupán érzékeltetése hogy az adott eszköz jobb mint a másik.
  • SlickAdam
    a keszulekek alapara (nem akciok, nem kulonbozo szerzodesek, ...) mervado, megpedig euroban vagy dollarban. pont.

• SlickAdam
    rohadtul nem mindegy. a 109-es hsz-omban (amire erdekes nem reagalt senki) olvashatod, hogy milyen veszelye van egy ekkora hasonlosagnak. mi fuggelekek tudjuk kivulrol, hogy melyik tablet es telefon mit tud, mennyibe kerul, ...
    viszont a vasarlok 95%-a nem. es ha a Samu ugyanugy nez ki, mint az Apple cucc (amirol hallottak, hogy jo <--- ebbe nem belekotni legyszives, csak pelda), akkor lehet, hogy veletlenul azt veszik meg (ez eladotol is fugg), holott ok Apple-t akartak.
  • donceleger
    Tudod mit? Igazad van! Én kérek elnézést!
    Vegyél szifont és élvezd! Igaz, hogy meg lehet tenni ezt egy olcsóbb, jóval olcsóbb készülékkel is, de a te pénztárcát, a te választásod!
  • csulok0000 #156
    Én csak arra próbáltam utalni hogy te hazugnak nevezted mert ő nem bizonyította be az igazát. Erre részben illik az a bekezdés. Ettől még egyetértek veled, csak nekem ez a megjegyzésed nem tetszett.
  • donceleger
    látod ez is probléma!
    kértétek az árat, és amikor megkaptátok akkor meg jössz itt azzal, hogy nehogy már ez legyen a mérvadó! Hát akkor nem mindegy mit linkelek ide? Jézusom! Mert persze nektek az a mérvadó, ahol olcsóbb a szifon! Kész röhej, befejeztem!
  • Papichulo
    Lehet, hogy retail-ben nem egy magyar webshop az etalon...

Amugy te azt is allitottad, hogy "ketszer-haromszor tobbet tud". Meg mindig varom ennek bizonyitasat! :)

Meg olyat is allitottal, hogy " az androidnak van a legnagyobb szoftver választéka" Meg mindig nem lattam erre vonatkozo linkest sem a reszedrol.
  • donceleger
    Egy valamit elértek ezzel, mindenki erről beszél! Még a negatív reklám is reklám!
    De azért vicc, hogy két óriás ilyen pitiáner hülyeségen vitatkozik bírói segítséggel! Olyan ez, mintha az egyik pék perelné a másikat, mert ő is ugyanolyan formájú kenyeret sütött, mint az övé!
    de hát attól még lehet különböző nem? Az egyik lehet finomabb mint a másik, elvégre nem ugyanaz csinálta! Arról nem is beszélve, hogy az egyik lehet fehér kenyér, a másik félbarna, a harmadik barna. Kívülről egyformák? Igen! A belső a lényeg! Ezzel kéne foglalkozniuk, nem egymással, arról nem is beszélve, hogy ilyen szinten azért nem hasonlít egymásra a két termék!
  • Papichulo
    Es ugy erzed, hogy itt ez a klauza fennall? Mert szerintem egyaltalan nem. O azt mondta, hogy a bizonyitek fellelheto a neten, csak o ezt nem hajlando prezentalni, hanem keressuk meg mi.

Szoval o a bizonyitas terhet probalta megforditani. Mikor erre meg felhivtam a figyelmet, akkor felhabordott es figyelmen kivul hagyta az osszes ilyen jellegu keresemet. Te ezt hogya ertekelned? Szerinted ez fejlett vitakulturara vall?
  • SlickAdam
    aha, szoval Europa egy olyan semmirekello kis orszagaban, amit ugy kell extra bemutatni kulfoldon, egy SpeedShop nevezetu boltocskaban 20e ft a kulonbseg. biztos ezt kell kiindulasi alapnak tekinteni ha az arrol beszelunk.
  • G_ArchAngel #150
    Az megvolt, hogy az Apple-t mennyien perelik, perelték az elmúlt években?
    Az fair volt?
  • donceleger
    neked sem egyenlő? hát pont ez a baj! jön nekem itt a 40 dollaros különbséggel, holott kapott egy linket, ahol 20e ft a különbség! és én ennyit is állítottam korábban. érted már? errő fújja itt a 40 dollaros árkülönbségét! szándékosan kötekedik csak, de nem baj, ez is minősíti.
  • morden
    Pontosan tudom, hogy egy gyártó egy termékcsaládját perli az apple, pont azt véletelnül ami méltó ellenfel az applenek, igen szimpatikus húzás jogi útra terelni a dolgot ...
  • SlickAdam
    ez nekem tul magas.
    7508,92 ft = 20000 ft ?
  • G_ArchAngel #146
    Nincs értelme hosszan válaszolni, előbb keress rá az innováció jeletésére, majd nézd meg esetleg ezt a galériát: Top 10 Apple innovations

Aztán sorolhatod az általad innovatívnak tartott cégeket és én szép sorban meg fogom cáfolni, mert minden alkatrész, alkotóelem létezett előtte, csak lehet nem megfelelően raktak össze.
    A Te eszmefuttatásod szerint senki, semmit nem talált ki és fel.
  • donceleger
    na azért te sem a pénzügyből szerezted a diplomádat, az biztos!
    40 dollar a mai árfolyamon számítva egész pontosan 7.508,91684 magyar forintot ér! Kaptál egy árakat tartalmazó linket, amiben láthattad, hogy 20e Ft a különbség! Kicsit számolgass, vagy ülj vissza az iskolapadba, mindkettő segíthet!
  • SlickAdam
    meg mindig nem fogtad fel, hogy egy bizonyos gyarto egy bizonyos termekcsaladjat perelik, ugye?
  • csulok0000 #143
    Az általad küldött cikkből az utolsó bekezdés:

"Még egy megjegyzés: a bizonyítás terhének áthárítása van Eemeren és Grootendorst szerint nem azonos a tudatlanságra való hivatkozással (argumentum ad ignorantiam). A modern irodalom szerint ezt a hibát akkor követi el valaki, ha abból a tényből, hogy valaminek a fennállását nem sikerült bizonyítani, arra következtet, hogy az illető dolog nem áll fenn. (Vagy fordítva: abból a tényből, hogy valaminek a nem-fennállását nem sikerült bizonyítani, arra következtet, hogy az illető dolog fennáll.)"
  • morden
    Látom a képeket, ipad előtt is volt tablet már meg is dölt a teljes elméleted, utána ugyaz az a forma maradt csak lehagyták a gombokat, erre aztán lehet perelni meg büszkének lenni ...
  • Attila1234
    Ma már valóban nem egyértelmű az iPhone előnye, de amikor megjelent, minden mást lealázott kezelhetőségben és külalakban. Akkora előnye volt, és olyan nagy siker lett, hogy ma már az emberek egy jelentős részének az iPhone lett az Okostelefon. (Mint ahogy sokaknak a Windows az Operációs rendszer.) Tavaly már beállt a fordulat, és az Android elérte és már le is körözte az iOS-t, de ettől függetlenül még mindig kurva jó. Kiváló telefon az iPhone? Igen, az. Drága? Mint a veszett fene. Megéri az árát? Nem igazán.
  • Papichulo
    Inkabb terjunk vissza az eredeti allitasodhoz:
    "a konkurencia jóval olcsóbban tud kétszer-háromszor nagyobb tudású készülékeket eladni."

Joval olcsobban: $40, ami az ar kevesebb, mint 7%-a. Ez neked mar "jóval olcsóbban"? Nem sales/marketing teruleten dolgozol, ugye? :)
    Ezen felul mar csak azt kell bizonyitanod, hogy a galaxy s2 "kétszer-háromszor nagyobb tudású".
  • Papichulo
    Savanyu a szolo? :)

"Az Apple soha nem volt úttörű, és soha semmit nem talált fel."

Ez ebben a formaban a legtobb autogyarrol is elmondhato. Vagy mondjuk az AMD-rol. A processzort nem ok talaltak fel, csak javitgattak rajta.

Btw: Ha nagyon szigoruak akarunk lenni, akkor peldaul a FireWire az Apple talalmany. Szoval ovatosan az abszolutizmusokkal!
  • donceleger
    kaptál egy árat most kekeckedsz? mindenben jobb az sgs2 és még olcsóbb is. na erre varrjál gombot!
  • csulok0000 #137
    Thx!

Ezzel is fejlődtem egy szintet!
  • donceleger
    Ezzel teljesen egyet értek! Jól összeraktad!

Olcsóbbnak említettem az N8-ast. És mindent meg lehet vele csinálni, amit egy iphone-nal! Sőt! Többet is, mert van memória bővítési lehetőség, van fm transmitter, jobb kamera és amoled kijelző. Ára? 80k! Jóval olcsóbb, egyes boltok árainál fele annyiba kerül. miért is van szükség egy kevesebbet tudó telefonra kétszeres áron? ez így már divat a javából, villogás, semmi több!
  • Papichulo
    Mindent az oktatas erdekeben :)
    "Vitahelyzet akkor áll elő, ha egy állásponttal kapcsolatban kételyek merülnek fel. Ekkor elvárható, hogy az álláspont megfogalmazója megvédje az álláspontját, vagyis bizonyítsa, hogy amit mondott, az tényleg úgy van."
    http://lakatos.free.fr/Tanitas/AT/10szab/2Teher/2teher.html
  • Attila1234
    Én azért örülök neki, hogy nem kell bekapcsolnom a gépet ahhoz, hogy nyugiban és kényelmesen elolvassam az e-mailjeimet, és ha kell válaszoljak is rájuk. Ha ez teremtett szükséglet, ám legyen. Mindenesetre nagyon kényelmes. :)
  • Doktor Kotász
    "Az apple mindig is úttörő volt, régebben kreatív mérnököket vettek fel meglett az iphone ipad mostanában jogászokat vesznek fel pereskedésre, remélem a többiek nem követik ebben az applet."

Ez nem igaz.
    Az Apple soha nem volt úttörű, és soha semmit nem talált fel.

Az Apple mindig abban volt zseniális, hogy a mások által feltalált és kifejlesztett elbukott újításokat sikerre vigye.

Az Apple egy divatmárka. Az Apple képes arra, hogy piaci szükségletet teremtsen.
    Az Ipad egy hétzenés kvarcóra. Rahedli ilyen tablet volt korábban, és az embereknek nem kellettek. Az Ipad sem kellett senkinek, csak az Apple márkarajongóinak. És rajtuk keresztül elérte, hogy az Aplle, hogy széles rétegeknek legyen igénye ezekre a hétzenés kvarcórákra.
    Ugyanez a történet igaz az Iphonera is. Rengeteg ilyen készülék volt korábban is, de csak egy szűk rétegnek volt rá szüksége.

Ha belegondolunk, a zenelejátszás és fényképezésen kívűl az emberek 90% csak telefonálásra és sms küldés-fogadásra használta a telefonját. A maradék 10%-ból 5 az aki valamilyen más funkciót használt belőle, de azt is csak azért hogy jé, mi van még benne, meg azért, hogy elmondhassa, hogy nem csak telefonált rajta.
    Tehát 95% valójában csak telefonál meg smsezik.
    5%, aki érdemben kihasznál egy telefont.
    A kutyának sem kellettek ezek a szarok.
    És most hirtelen támadt egy olyan igény az emberekben, hogy internetezzenek, meg bizbaszoljanak mindenféle külső programmal a telefonjukkal.

Ezek valódivá vált teremtett szükségletek.
    Az Apple ebben nagy, és nem az innovációban.

Meg abban, hogy elhitetik az emberrel, hogy csak náluk valóság a kiveszem a dobozból és működik. Meg abban, hogy emberek milliárdjai hiszik el, hogy az Aplle innovatív IT-cég. Nem, az Apple egy divat- és marketingcég.

Az Apple egy Coca Cola Levis hibrid, akinek a vevői azt hiszik, hogy Luis Vuttonban issznak Dom Perignont.
  • csulok0000 #132
    Légy szíves fordíts mert nem bízok az angolomban.