8
 • zpe
  #8
  UlraSparc ?
 • Sir Ny
  #7
  a milyen processzor-családot?
 • Komolytalan
  #6
  PC üzletág is nyereséges volt, de a szerver területen több a pénz. Ahhoz, hogy ott lépést tartsanak az IBM/Oracle párossal, pénz kell. Oracle nemrég vette meg a Sun-t - és ezzel a Spark processzor családot - erre lépni kellett.

  A PC üzletág "csak" évi 500 milliót hozott, ha eladják 5 milliárdért az azonnali pénz, amit bele tudnak pumpálni a szerver területbe.
 • sh4d0w808
  #5
  Akad itt néhány tárgyi tévedés: a HP nem a hardveres üzletágat akarja eladni, hanem a PC-üzletágat, azaz a szerverek és a storage-megoldások megmaradnának - ami azért hardver erőteljesen. Ezenkívül a webOS-t annyira kukázta a HP, hogy minden webOS-es terméküket dömpingáron kiszórták, ne rohadjon rájuk.
 • Inquisitor
  #4
  Szerintem egy ingyen kávéért bárki megmondta volna 6 diploma nélkül, józan paraszti ésszel, hogy a Tablet téma és a WebOS erőltetése bukós. Sőt, szerintem csak ezen a fórumon több tucatnyian állítottuk is ezt már az első híreknél. Most a HP-nél vagy ennyire hülye a teljes vezetőség, vagy direkt csinálták, de akkor meg nagyon titokzatos, hogy miért is?

  DJJano - Nem értem miért gondolod ezt? Vannak minőségre törekvő kínai gyártók és szerintem az idő nekik dolgozik, nem a gagyibb cégeknek. Másrészt van még pár nem kínai "gyártó" a Dell és HP mellett, most majd megmutathatják ...
 • DjDano
  #3
  Arról nem beszélve hogy ezzel megint csak a kínai gyártókat erősítik akik finoman szólva nem a minőségre törekednek...
 • Cat #2
  Sztm ez hibás döntés volt. A HP megoldásszállító. Nem az a lényeg, hogy számítógépeket árulnak, vagy laptopokat, hanem komplett, kulcsrakész rendszereket. Minden megvan nekik házon belül egy komplett iroda felszereléséhez: szerverek, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, szoftverek stb., és persze a legfontosabb: szakértők, támogatás és garancia. Ha ebből kiveszi az egyik alapvető - de egyébként hasznot nem hozó! - elemet, akkor a többin sem fog hasznot elkönyvelni! Hogy lesz a HP supportrészlegének nyeresége, ha nem adnak el HP számítógépeket? Ki fogja őket hívni? Hogy adnak be olyan ajánlatokat a megrendelésekre, amiket a többi cég csak összefogással, konzorciumban tud megcsinálni? Most a komplex portfolió megszüntetésével besüllyednek a középszerűségbe, a többi kis gyártó közé.
 • fergusonpapa
  #1
  szépvolt jóvolt ennyivolt..Pedig jó Laptopokat csináltak