288
Konzolvásárlás előtt – mit, hol, mennyiért?
-
SlickAdam #127 mindket gepre ugyanannyiba kerulnek a jatekok... a warez trogersagot meg lehetoleg ne nagyon hangoztast, mert valaki kitalal majd hajitani hirtelen...
Seth: TR volt az otletgazda, viszont az uj TR resz mar erosen hajaz az Unchi egyedi stilusara. persze ez nem baj, mert jonak tunt a prezi. akar egy TR vs Unchi jatek is johetne.:D -
#126 és lehagytam hogy az xbox live előfizetős, a psn free. -
#125 nekem van hütésmoddolt boxom, 2009-es, tökéletesen müködik, nem melegszik, de relative hangos. szerencsére a szoba nagy, box messze van, és erős a hangrendszer szal leszarom :) PS3 is van, az kussban van, hibátlan.
szerintem pro és kontra
xbox360: olcsobb, nem kell játékra költeni, de mellette azért ha ügyes az ember lehet live-ozni, bagoért lehet javittatni, igénytelen, egyszerü. kinect atomállatság, nekem ugyan nincs de a jó játékok rá kurvajók. nem a tigrisbaszakodásra gondolok.
PS: gyors, szép, jól lehet rajta netezni, viszi a veznélküli bill-emet, PSN függőséget okoz, a csajod is elvan vele, bődület demo mennyiség van hozzá, a játékokat viszont muszáj megvenni. és a move olcsobb mint a kinect, lehet jobb is, még nem probáltam.
kontra
box nál nemtok mondani igazábol hátrányt, ha csak a bannolós játékdolgot nem, de up-to-date flashneki kell rajta lenni és el lehet játszani. haverokkal lanozni kurvajól lehet vele. drágák a kiegészitők
PS: kurvadrágák a játékok hozzá, ha letöltesz gammát, a 250-es vinyo is elég szűkös bele. net-csethez kell egy bill hozzá mert a controller szétbasz. a ps kontrollert amugy sem szeretem, a boxos sztem sokkal jobb. viszont kurvajó a 3d rajta ha 3d tévére kötöd. a kékrája lemezek viszont tul sérülékenyek, de már csak lejátszónak is érdemes használni mert a netről rengeteg extrát huz be hozzá.
szóval:
a ps jobb de sokkal drágább minden szempontból, a játékok nagyon drágák. a box olcsóbb de nem tud annyit, de mivel én warezolok ezerrel és van 50-60 gammám hozzá jobb a felhozatal, és grafban sem igazán szarabb, csak akkor látod ha valami kurvajo tévére kötöd. -
#124 Tomb Raider volt az ötletgazda ,ezt a hülye is látja. Akartak egy férfi kalandort végre,hamár Indy kiégett :) -
Tusy #123 1, tudtad hogy fizetni kell mielőtt megvetted
- nem
2, te választottad HDD nélkül, nem értem mi a probléma...
- hangos
3,
- pont annyi pénzt kaptam amiből futotta egy akciós (új) Xbox-ra amit már 2-3 éve is szívesen megvettem volna. Innentől felesleges a "csak ennyivel vagy annyival drágább lett volna" gondolatmenet. A kérdés ennél egyszerűbb volt, veszek annyiért akciós Xboxot vagy nem. -
#122 Unchartednek vajmi kevés köze van a Tomb Riaderhez. UC egy cover lövölde ( like GeoW ), sok sok sok sok ( túl sok ) darával és egy kis 1 gombos átvezető ugrabugrával. Persze egy 11/10es játék így is, csak ne keverjük bele Lara kalandjait mert nincs semmi köze hozzá. -
Louis Cyphre #121 Akkor legyen még egy érv a PS3 mellett. Na szóval csak annyi, hogy 3 év 4 hónapos a gépem és még soha nem látott szervízt(magyarán nem volt vele semmi probléma). Pedig mondhatom, hogy nem keveset ment ez alatt az idő alatt. :) -
#120 Itt egész jó áron van a 160 Gigás változat (bár konzolstúdióban is ennyi. Az mondjuk érdekes, hogy a 160 Gb-s és a 320 Gb-s között csak 3000 Ft különbség van :S.
-
#119 Hát, remélem nem fogom megbánni:) Uncharted videók alapján (amellett, hogy igényesnek tűnik) valahogy a Tomb Raidert juttatta eszembe (persze mellek nélkül), amiért nem voltam annyira oda, de ha elérhető a demó, mindenképp kipróbálom. God of War viszont abszolúte hidegen hagy:(
5c0rp330n (#108):
Szerintem pedig egy alapvetően játék célú eszköznél az elérhető játékok a legfontosabbak, a többi csak árnyalhatja a képet (persze nyilván határokkal). Ha valakinél ez nem dönti el a kérdést, akkor jöhet a többi jellemző...:)
vk90 (#117):
Nem az, hogy olcsóbb (amely árkülönbséget viszont a konzolnál pengethetünk ki), de jobban használhatónak tűnik, mert van mit nyomorászni, és kisebbnek is tűnik a lag. Nekem emiatt a Move jobban bejön, mint a Kinect (hiába egy Wii-kontroller vicces Sony köntösben), ha lesz több érdekes cím rá, alighanem be is fogok egyet szerezni. Bár előtte magát a konzolt kéne, ráadásul 576-ban pont most tűnt el a 160 gigás (320-as szerintem nekem felesleges lenne, nem akarok filmeket/zenéket tárolni rajta)... -
#118 Jaj nehogy már azt mondjátok, hogy a box "hangos". Tényleg van alapzaja, de engem sose zavart. Vettem később egy PS3-at, és valóban a boxhoz képest szinte semmi hangja. Majd vettem még egy PS3-at más célra, és az meg egy idő után úgy süvít, mint egy sugárhajtómű :D Na jó ez "némi" túlzás, de tényleg jóval hangosabb mint pl a box. Neten utána néztem, de nem találtam egyértelmű okra. Volt fórum ahol azt írták, hogy a CPU alatti paszta kezd száradni, de egyik srác mondta, hogy újrapasztáztatta és semmi változás. Szóval kb száz dolgot olvastam h mitől lehet. Mindkét PS3om egyébként 40 GB FAT, illetve a hangosabb gépbe azóta 120 GB HDD került, de végül is típusuk megegyezik. tud esetleg valaki értelmes magyarázattal szolgálni, hogy mitől lehet ez? -
#117 Még egy érv a Ps3 mellett, amit asszem még senki sem említett:
Olcsóbb a mozgásérzékelője :) -
SlickAdam #116 egyezzünk ki annyiban, hogy a video nem adja vissza rendesen a zajt. lehet, hogy a os-Xbox-osok hozzaszoktak a zajhoz, de nekem a PS3 utan zavaro volt. -
BlackWolf #115 Nekem Fat boxom van és kurvára semmi hangja a tápnak . A gép is csak halkan berreg , de azt 2 méterről már hallani se lehet .
Ez amit linkeltél se nevezném üvöltésnek , vagy te úgy játszol hogy bedugod a fejed az üvegasztal alá, a táp és a tv közé? -
SlickAdam #114 de ez mar csak szocsata, szerintem mar reg megallapitottuk, hogy PS3-at erdemesebb venni. de ha a topiknyito kisgyerek modra az itt sugalltak ellenkezojet teszi, azaz X-et vesz, azzal se jar rosszul... csupan nem hozza ki a legjobbat a penzebol.:) -
SlickAdam #113 hat apukam ez rohadtul nem jelentektelen, mert uvolt, mint egy allat.
teve mogott? hat akkor hajitsuk be az osszes konzolt a szekrenybe es meg van oldva!:D
szerinted poenbol keszitettem a videot? arra szamitottam en is, hogy csendes lesz, de nem lett az. jobban odafulelve megallapitottam, hogy a tap a hibas. es ha az agyon nyomom, onnantol teljesen mindegy mi bug, a lenyeg, hogy bug es zavar.
a gepet egyebkent kicsereltettem, de az uj is ugyanilyen szar volt. -
#112 Nem látom értelmét annak hogy feldugom a kamera mikrofonját a tápba és megállapítom hogy hangos... 2 évig észre sem vettem hogy van a tápon venti, csak amikor jött valakitől a sírás néztem és jé van és jé van hangja és jééééé a tévé mögött sosem hallod meg annyira jelentéktelen. -
SlickAdam #111 Slim Xbox-ra gondolsz? annak valoban nincs hangja... csupan az adaptere olyan hangos, mint egy repuloter.:D
sajat video meg tavalyrol (lemez meg csak nem is porog ugye, azzal mar a gep is uvoltene):
PS3 bemelegedve sincs ilyen hangos (bar van hangja, teny). megjegyzem nekem elso Slim PS3 szeriam van, lehet az ujabbak mar csendesebbek. -
#110 Slimnek már nincs semmi hangja, amúgy a PS3 is turbina, persze nem a BD miatt ( és most nem is a lemezolvasásról van szó, mert az nem lehet halk olyan adatátvitel mellett mint ahogy a box képes lemezeről futtatni bármit ... ) mert az olyan lassú hogy csak a fejet hallani, hanem amikor a ventik pörögnek a játék alatt. Lehet hogy a Slim már nem, mert ismerősnek vastag van és ha az beindul akkor egymásra licitál a két gép... de ugye senki nem játszik síri csendben, de sokszor az az érzésem hogy igen amikor ezzel jönnek elő, de még nem sikerült megfejteni a titkot hogy abban mi a jó, hiszen normál ( nem hangos ) hangerő mellett sem hallod a gépet, max akkor ha a fejed mellé teszed, de azt nem feltételezem... álltalában a gép a TV alatt van, te pedig a kanapén tespedsz kellő távolságból. -
#109 Én játékra vettem, ez a különbség kettőnk között. Ha filmet akarok nézni rákötöm laptop hmdi-vel a tvre.A hangja meg ha HDD-ről futtatod akkor halkabb , amúgy meg hangja kit izgat nem némán játszok...
Mind kettőnek van előnye és hátránya, embere dönti el ki melyiket veszi meg.Nekem ez jött be és először csak RDR miatt vettem és azóta nem bántam meg, de ha lesz elég pénzem PS3-at is fogok venni. -
#108 azert baromira nem csak az exkluziv jatekok kulonboztetik meg.
pl
-az egesz vas minosege, zajszintje
-az online jatek ingyenessege
-bd filmlejetszas
ezek mind meghatarozo szempontok voltak nalam. -
#107 Milyen elismerést nem kapott meg?
KZ 1 egy közepes FPS volt PS2re. Halo 1 egy kimagasló FPS volt Xboxora... a két széria erőviszonya már ott eldölt anno, ami azóta sem változott.
Amúgy a kritikusoknál megkapta a KZ 2-3 azt ami jár neki, de azt hogy a játékosoknál "csak" 2 millió példányban fogyott az már a játékosok "kritikája".
Kérlek szépen az ami rá van írva:
-
#106 És még hogy az AW nem horror... hisz rémálmokat él át benne a játékos. Akkor vajon mi? :) -
#105 Ne érts félre, én nagyon szeretem a Halo-t, csak azt tartom méltatlannak, hogy a Killzone nem kap annyi elismerést, holott nálam egy szinten van a két játék. Multizni meg csak COD-dal és BF-el szoktam. Ha multi, akkor nekem katonai lövölde. Mondjuk abban igazad van, hogy az Alan Wake-et nem sokat toltam, de pont azért mert nem kötött le... -
#104 "Az egyik, hogy az Alan Wake miért kerül mindig elő mint Xbox AAA cím. Az a játék egy tök átlagos TPS játék horror környezetben"
AW nem horror játék, ha pedig valakinek tök átlagos akkor vagy nem játszott vele, vagy utálja.
"de ne említsük már egy napon a Halo, GOW vagy Uncharted szériával"
Miért is ne?
"Halo bezzeg mindig felmerül, holott a Killzone-ok is hatalmas játékok"
Halonak úgy 5ször nagyobb tábora van mint a KZnak... a meghatározó multis konzoljáték. Ugyan olyan történelmet írt mint pl a HL.
-
SlickAdam #103 en meg azt nem ertem, hogy mire fel a Halo imadat. megvettem a 3-at anno. sivar, ocska sci-fi lovolde, fel orat ha nyomtam es adtam is el a picsaba.
multkor feltettek a Reach demojat, azzal 5 percet sikerult jatszanom. szamomra egy nulla. Killzone, de meg a Resistance is millioszor szebb es jobb. multija lehet legendas a Halo-nak, de mint alap jatek...
Alan Wake amugy siman emlitheto huzo exkluziv cimkent. hihetetlen durva hangulata van es baromi jol is nez ki. tavaly a Slim gep megvetelekor szereztem be es meghatarozo elmeny volt. Soundtrack-et mai napig hallgatom. -
#102 Van két dolog amit rohadtul nem értek mikor felmerül az exklúzív játékok téma. Az egyik, hogy az Alan Wake miért kerül mindig elő mint Xbox AAA cím. Az a játék egy tök átlagos TPS játék horror környezetben. Ha multiplatform lenne, akkor mindenki leszarná szerintem, boxosok is, PS-e. Nem mondom, hogy nem jó játék, de ne említsük már egy napon a Halo, GOW vagy Uncharted szériával. A másik dolog, hogy PS3-on viszont sose említi meg senki a Killzone 2-3at, pedig egyértelműen az utóbbi évek egyik legjobb konzolos FPS-ei. Halo bezzeg mindig felmerül, holott a Killzone-ok is hatalmas játékok. Én végignyomtam mindegyik Halo-t, meg a Killzone 2-3at is, mindkettőnek iszonyat a hangulata (ebben jobb a Halo szerintem) történetileg is jobb a Halo, viszont játékélményben és grafikában pedig a Killzone erősebb, főleg a 3. rész. -
#101 Csak az exkluzív játékok különböztetik meg. X360-nak a GOW pl. , a PS3-nak meg Uncharted sorozat. Nekem X360 van pedig a GOW meg sincs, valamiért ez jobban tetszett , pedig az Uncharted nagyon érdekel. A legjobb az lenne ha mindkettő lenne az embereknek. Nekem 1 éve van boxom és az RDR miatt vettem meg , nem bántam meg és nálam az eddig életem játéka! -
#100 tökmindegy szerintem hogy pst vagy boxot veszel, akármelyiket veszed elégedett leszel vele:D -
#99 -
#98 Vegyél mindkettőt :)
Nekem 3 éve van xboxom, + most vettem 1 hete ps3-at, és nem bántam meg :)
Konzolstúdióban 60k most a 320Gb-os Slim, 250Gb-os XBOX360-at meg 50 körül lehet kapni. -
SlickAdam #97 mit? full jatekokat, felho mentest, jelentos arengedmenyeket, ...?
majd ha az X ilyesmit ingyen ad, akkor fogom szidni a plus-t. de elso lepesnek MS reszerol annak is orulnek, ha a rohadt demoikat leszedhetnem elso nap.:) -
#96 Igen ez végezte a kukában , más? -
#95 "másikat itt már ki varezoltam"
Tudom meleg van kint... -
#94 Mit nem értesz ,nem volt fleshelve te nyomi, eladtam 1évre rá beszart garis volt még kivitték megjavították , keresd ki a hsz-m az x topikból ha érdekel .
Nem bálványozom a sony-t ,de a Microsoft egy szar. -
#93 Amit ingyen is kaphatnál:)))))) -
#92 Most döntsed mit mondasz, mert semmi összefüggés nincs benne ( persze eszetlen fikánál ez nem meglepő ).
Előbb még azt írtad hogy bannoltak ( azt továbbra sem veszem be hogy csak úgy, mert olyan NINCS ), most meg azt írod hogy AZ IS 3ledes lett... na most mi is az igazság? nem kell válaszolni, mert komolytalan fikára nem vagyok kiváncsi.
2. warezos gépet kikülted 3 ledesen az MSnek? ez is érdekes, mert egyrészt gari matrica nincs rajta akkor hozzá sem nyúlnak, másrészt lehet vissza sem küldik ha látják hogy buherált.
Sony korrekt? miben? 2-3 hónapos garanciális javításban, amikor neked kell a gép után koslatnod oda ahol vetted? esetleg valami más kapcsolatban állsz a Sonyval amitől bálványozod őket, mert más esetben semmi különöleges kontakt nem jön össze közvetlen az ügyfél és a gyártó közt... -
#91 AZ 576ban vettem zsír új volt. -
#90 Semmi illegálisat nem csináltam az elsővel, miután eladtam 1év sem telt el azt az is 3ledes lett kivitték Németországba és megjavították .
Ps3 miért nem warezolok, miért ,ha korrektül állnak az emberhez én is korrekt leszek a sony-hoz.
A Microsoft meg dögöljön meg a selejtes szarjaival
Eddig is azért ment a szekere mert van rá warez. -
#89 már az is van xboxra... vagyis valami kppintás FortresstCraft -
#88 "első x-et pár hónap múlva kibasztak a liveről nem tudom miért"
Akkor gondolkozz. Most is megy a csodálkozás ezerrel hogy bannolgatja az MS az embereket, a nem warezosokat!
1, a tag nagy pofával sírta tele a fórumot hogy kibaszták, aztán kiderült hogy GoD játékokkal játszott USBről, így mivel 1 verzió van fent a torrenten és a játék serial száma ugyan az mindenkinek ( amiből csak 1 lehetne ), most szépen az összes kapja az örök profil bannt, hiába van 300 eredeti játéka és sosem warezolt lemezekkel.
2, a tag még inkább sír a fórumon hogy pár napja bannolta az MS, aztán kiderült hogy a avatar mottójába megjegyzésnek moddolt jtagos COD MW2őt hírdetett hogy 800 pontért ( haszonszerzés ) lehet azonnal maximum multi rankot szerezni... MS kicsapta a tagot ezért a mondatért őt is profil bannal.
Te is biztos olyat csináltál amit nem szabadott volna, így csak magadra vess... ok nélkül senkit sem bannolnak, de a mégis akkor tessék utánajárni, ha tényleg patyola tiszta az ember és nem pedig beletörődni, hiszen az annak a jele hogy tényleg az elfoggadott szabályzattal ellentétes dolgot tett.
Warez esetén is te vagy a hibás és nem az MS. Ki tudja milyen gépet vettél és mikorit. Ha origi gép akkor lett volna 3 év gari rá és az MS cseréli az alaplapot/gépet 1 hét alatt házhozszállítással, de így te csak javíthatattad azt ami szar pénzért...
PS3on miért nem warezolsz? ugggyan már azért nem kellene ennyire elődani magadat és az MSt sátának beállítani a Sonynak meg tövig nyalni és virágokat szórni.