28
  • Bencee7
    #28
    Ismét volt "kiárusítás"...vagy inkább csak hirtelen jött jóárasítás, viszont csak a developerek kaphattak, kemény $150-ért :\ olcsón átlagember nem kaphat?
  • asgh
    #27
    "Ez így elég nagy bullshit. A jó hardver és a jó OS (mondjuk egy Tegra2 + Android 3.0 kombó) mellé minden más csak fölösleges sallang."

    És mégis mihez kezdesz egy hardverrel és egy OS-el önmagában?
    BASIC-ben programozod?
    Az egy dolog, hogy az OS önmagában jöhet beépített alkalmazásokkal, ami lefedi az alapvető felhasználási területeket (netezés, iroda, médialejátszás, stb.), de ha ezeket nem updatelik rendszeresen, akkor pár éven belül az egész nem ér semmit. Azaz az OS gyártójának minden beépített alkalmazás esetén tartania kell a versenyt az adott terület konkurenciájával, legyen az office, vagy ebook olvasó vagy médialejátszó, különben a felhasználók dobják az egészet hardverestől, OS-estől. (Ez már a 8bites korszakban is pontosan így volt, aki még emlékszik az Enterprise, Videoton, stb. gépekre érti, mire gondolok. ) A megoldás tehát minden esetben az, ha van megfelelően kiterjedt külsős fejlesztő közösség, ami ellátja szoftverekkel a platformot.
    A másik, ami szintén a gazdasági ökoszisztémához tartozik, az a médiaszolgáltatás. Ez itthonról kevésbé érzékelhető, de pl. az USA-ban nagyon sokat számít, ha egy platformról legálisan elérhetőek az ebookok, zenék, TV sorozatok, filmek, stb.
    Mindezt összevéve, ha valaki iPad és más táblák között gondolkodik, akkor figyelembe veszi, hogy ha nem az iPad-ot választja, akkor le kell mondania az Appstoreon és az iTunes-on keresztül elérhető tartalomról. Ha tehát nem kapja jelentősen olcsóbban a közel azonos tudású hardvert, akkor miért venné az iPad helyett azt?
    Na ezért buktak meg sorra az iPad killernek szánt táblák.
    Véleményem szerint, az egyetlen szereplő, ami tényleg meg tud majd tapadni a tablet piacon, az az Amazon lesz, mert nekik van az iTunes-hoz mérhető médiaszolgáltatásuk, amit ki tudnak egészíteni az Androidos Appstore-jukkal. Ha erre hoznak ki hardvert ÉS alá tudnak menni az iPad árának, akkor és csak akkor lesz komolyan vehető alternatívája az Apple-nek.
  • asysoft
    #26
    Ezzel nem tudok vitába szállni, mivel én egy tabletet max ágyból netezésre/grafikával megpakolt PDF-ek olvasgatására tudnék használni, amelyre ez is tökéletesen alkalmas már gyári állapotában is (ugye flash itt is van, tehát még e téren sem érheti szó a ház elejét).
  • neevous
    #25
    Az alkalmazások nem sallagok?
  • Gerygrey
    #24
    Az IPS panel mindenképp kéne, a WebOS-t viszont nem tartom előnynek (épp a kevés alkalmazás miatt) :)
  • asysoft
    #23
    Majd lehet, legalábbis buherátorok már dolgoznak rajta. Más kérdés, hogy minek, szerintem a tablet nagy előnye (IPS panel mellett) a WebOS, kár, hogy alig van rá alkalmazás... Mondjuk én még most sem értem, minek a tablet, nekem ennyit sem ér meg
  • Gerygrey
    #22
    "biztosítani kellene ugyanazt a gazdasági ökoszisztémát, amit az Apple az iOS mögé rakott."

    Ez így elég nagy bullshit. A jó hardver és a jó OS (mondjuk egy Tegra2 + Android 3.0 kombó) mellé minden más csak fölösleges sallang.
  • Gerygrey
    #21
    Lehet ezekre bármilyen buhera módszerrel Androidot tenni?
  • asgh
    #20
    Nem állítom, hogy nem buktak rajta, mert nyilván igen, de az biztos, hogy egyetlen tábla sem fog labdába rúgni, amit az iPad közelébe áraznak, mert ahhoz nem elég minőségi hardverrel és jó OS-el előállni, biztosítani kellene ugyanazt a gazdasági ökoszisztémát, amit az Apple az iOS mögé rakott.
    Ezzel szemben, ha megjelennének az olcsó (értsd: 4-600 USD helyett 200-300 USD) minőségi táblák, akkor az olcsó és jó hardver elég felhasználót vonzana, hogy megérje rá fejleszteni, ezt pedig kialakítaná körülötte a hiányzó ökoszisztémát is. Amíg viszont minden tábla 500USD körül mozog, ez nem fog bekövetkezni.
  • szedRick
    #19
    Igen meg ha úgy vesszük hogy az ember is kb szén meg víz akkor az emberélet sem ér túl sokat, de ugye ez nem így van... :D
  • passatgt
    #18
    hát ha úgy vesszük, hogy egy lapát homokból van, akkor igen:)
  • Rotyoka
    #17
    Hidd el az előállítási költsége még a 30$-t se éri el.
  • Bencee7
    #16
    aham, az sem lenne rossz! de még most 3-400$ ebayen :\

    amúgy egyre nagyobb a csábítás! Ezt egy ROM fejlesztő csapat a Virtuos írta ki twitterre:
    ,,Our touchpads order seems to be canceled. Anybody have some for sale? We need about 8.Need them if you want to see Virtuous Honey.. on it :)"

    a team összes tagjának rendeltek, csak nem jutott nekik... ők talán a legjobb rom főző csapat xda-n, a Desire HD-men az ő ROMjuk fut, attomjó, stabil és gyors és szép. igazi úttörők a srácok. meg is fogják csinálni a Honeycomb Androidot a TouchPad-re! igazi álom lenne :P
  • passatgt
    #15
    én arra számítok, hogy sokan vesznek 5-10db-ot direkt ebayes eladáshoz, és mivel duplaáron adják, úgy már nem kell senkinek, ezért 1-2 hét múlva már lesz a német vagy osztrák ebayen 150 euró körül
  • Bencee7
    #14
    na, akkor lehet megint nézelődni :D
    jó lenne megcsípni egyet, 20-30ért bőven jó. de mennyi lehet a szállítási költsége?
    már 2 napja keresgélek, de nem nagyon találtam olyan boltot ami írta volna h euba is szállítanak. ha vki talál vmi jót, akkor írjon!
  • morden
    #13
    Kedves Cikkíró legközelebb 1 héttel előre írjon ilyen cikkeket, hogy ne csorgassuk a nyálunkat utólag :D
  • passatgt
    #12
    holnapra ígért még hp egy újabb adagot, érdemes nézegetni oldalakat, hátha találsz
  • Tinman #11
    A cikkben szereplő linken természetesen már 399 dollár a cucc... ráadásul a cikkben szereplő képen az akció időtartamának vége 08/22, amivel csak az a gáz, hogy a cikk 22.-én este került fel.

    Mi ennek az értelme?
  • passatgt
    #10
    http://www.digikey.com/us/en/purchasingpro/articles/supply-chain/hp-touchpad-costs-328-to-build.html?WT.z_ref_page_id=supply-chain_hp
  • Komolytalan
    #9
    Én nem vennék rá mérget, hogy drágább lenne egy ilyen kütyü előállítása 100 USD-nál. Mondjuk ha a KF, marketing, stb is bele van számolva, akkor igen, de maga a vas az elég primitív szerkezet - lassan egy mosógépben komolyabb HW lesz.

    Az viszont tény, hogy almás cuccnak nem lehet árban alámenni, mivel azt akár ingyen is adná jobs bácsi, ha a konkurencia ezzel próbálkozna. Az almaboltban úgyis bőven bejönne a készülékek ára.
  • passatgt
    #8
    + a palmot is jópénzért megvették és most dobják a kukába az egészet:)
  • passatgt
    #7
    ennek az előállítási költsége 100$-nál jóval magas volt, tehát nagyobb rajta a bukta, mint az esetleges haszon
  • asgh
    #6
    Ebből is látszik, hogy az Apple-t meg lehetne fogni, ha legalább egy minőségi tábla komolyabban alámenne árban.
  • passatgt
    #5
    annyiért pont egy ipad2-t kapsz, tegnap én is egész nap nyomoztam hol lehet venni, igazából engem valamelyik telefon érdekelt volna, a Veer 59, a Pre meg 79 euró volt...
  • Bencee7
    #4
    speedshopban jelenleg 140
  • tenkenorman
    #3
    azt várhatod, nálunk max 200.000 helyett 196.000 forint, média mánia xxxxl díjcsomagban 195.999 forintos kezdőrészlettel, 50.000 kaucióval, 90 éves hűséggel, bocs túl spiláztam...
  • Bencee7
    #2
    Igen, sajnos ez már múltidő...nagyon gyorsan megvették az összeset.
    Németországban is volt akció, 99 euro volt az ára, még délután, de már ott sincsen.
    Kár érte, én is vettem volna ennyiért - jó lenne nálunk is adnák 20ezerért, rohannék is a boltba :D
  • DjDano
    #1
    Én is beneveznék egyre, de pillanatok alatt elkapkodt(j)ák... :/