1462
  • Kalandpark
    Én emiatt hagytam ott a WoW-ot mert nem volt kedvem állandóan várni másokra és közbe az én időm is ment és nem tudtam haladni. Ez engem is elképesztően visszatart. Én azokat az MMO-kat bírtam ahol lehet solo instázni is és akár 2-3/4-5 fős dungeonök/insták vannak. Ez meg még nehezebb lesz itt mert magyarok vagyunk köztudott, hogy mindenki makacs a saját érdekeit nézi és ezért lehetetlen egy normális társaságot összehozni.
  • Stero
    Nincs problémám a nemzetközi guildekkel, sőt. Kell is az angolt gyakorolnom főleg beszédben.
    Ahogy más sem úgy ez sem tökéletes, de kvázi apróbb hibái vannak. Nekem egyáltalán nem tűnt fel semmi zavaró. Egyetlen egy buggal sem találkoztam még ami azért nem kis szó.
    Az mondjuk kár, hogy a server idő nem tükrözi a nap-éj váltakozást. (állítólag egyeseknél éjszaka van míg mellette állsz, de nálad nappal)
    Rég nem készült már ilyen korrekt MMO, legalábbis én így látom. Guild Wars 2 még nagyon érdekelt, de a béta után úgy voltam vele, hogy az engem nem érdekel pedig havidíja sincs.
    Magyar guildeket el kell felejteni, most is bent vagyok az egyikben, de totál halott az egész, még köszönni is alig köszönnek be, sztem mindenki szólózik azt annyi.
  • MrStokes
    Igen, es ez sajnos itt is megfigyelheto, mint ahogy minden korabbi MMO-ban is.
  • BoneDragon
    Nemzetközi guildba kell menni. Én azt birom, mikor játszik kb 100 magyar, de arra van 400 magyar guild, mert egybe nem tudnak lenni, 4-5fős klánokat kell csinálni...
  • Strayhand
    Igen, ez jó kérdés...
  • MrStokes
    Azert nekem vannak nemi ketsegeim az end game-mel kapcsolatban.

Amennyiben az ember honfitarsai tarsasagaban szeretne raidelni (nem mondjuk nemzetkozi guild keretein belul), akkor szerintem eleg "erdekes" lesz osszeszedni estenkent 40 embert a raid-re.

A felelmem az, hogy az alapvetoen sem tul nagy tagletszamu magyar guildek vajon ki tudnak-e majd folyamatos jelleggel allitani egy viszonylag allando 40 fos brigadot?

Ezuton meg is szeretnem ragadni az alkalmat, es megkerdezni a jelenlegi magyar klanokat, hogy erzik, sikerulni fog-e nekik a fent leirtakat megvalositani?

Jelenleg talan ez az egyetlen dolog, ami visszatart a jatek megvasarlasatol.
  • Strayhand
    Ennek tetejébe nekem az a legnagyobb problémám, hogy még mindig ott tartok, hogy jó-e a karakter ahogy van, vagy indítsak másik classt, másik fajjal, a másik oldalon, esetleg PvP szerveren.:D Itt ugyanis bármit választasz az jól néz ki, és funnak tűnik. Eddig mindig megvolt hogy nagyjából milyen karakterrel játszom, de itt kb. minden tetszik.

A szintezés questelős része azért valóban lehetne jobb, kár hogy nem mentek rá pl. az eventekre, ezt egy elég erős visszahúzó erőnek érzem, kedvcsinálónak kellene lennie, de biztos vannak, akiket pont elkedvetlenít. Ami plusz probléma, hogy nagyon sok a phasing, ami egyedül questelve jó, mert változik az adott terület és halad a sztori, de ahogy olvasom partiban sokszor bezavar (nem látjátok egymást egy adott területen, ha valaki nem csinált meg valami előzetes questet).

Ezt leszámítva eléggé beszippantott, bár idegenkedtem a rajzfilmes stílustól, de nagyon jó az atmoszférája a játéknak. A harcrendszer eddig nagyon tetszik, bár a PvP-t meg persze a raideket még nem próbáltam, ott majd érdekesebb lesz... És szokni kell, az első insta (ami ugye csak adventure, nem olyan nehéz mint egy "igazi" insta így aztán mindenki nyomkodott mindent össze-vissza és úgy is lement:)) után úgy voltam, hogy na ehhez én béna vagyok, törlöm a fenébe, de a másodikban, ahol jobban átláttam, már nagyon szórakoztató volt.
  • Stero
    Megvettem a játékot és egyáltalán nem bántam meg. Ha ki is hal az egész 3-4 hónapon belül az sem érdekel mert addig baromijól elszórakozok vele. Bár kétlem, hogy ilyen fasza tartalommal és ötletekkel, rengeteg lehetőséggel csupán pár hónapig húzná ki. Craftolást próbáltátok már? Űberfasza. A housing is totál leöli az idődet (és pénzedet :D ).
    Mindig van mit csinálni és egy rakat quest van (igaz nagy része grind), egy pillanatig sincs olyan vész, hogy ne tudnék mit kezdeni magammal sőt, inkább túl sok is a quest a nyakamon meg event, challenge, group quest stb...
    És akkor a dungeon-ökről és pvp-ről még csak szót sem ejtettem. Képtelenség mindent egyszerre csinálni és ez jó mert azt jelenti, hogy van a játékban potenciás. 5 napja játszok, kb 30-40 órám van benne és csak 16. szinten vagyok. Craftolni még alig tudtam, egyszerűen nincs idő rá ennyi quiest és tennivaló mellett. Mindezek mellett természetesen brutálisan addiktív. Néha már a fejem szétrobban a sok játéktól. WoW-nál éreztem ilyesmit utoljára. Az endgame tartalmat nem ismerve eddig nálam 10/10, maximálisan jól szórakozok vele.
    Mindenkinek erősen ajánlom. ^^
  • Whiteqvas
    Kipróbáltam a nyílt bétát, és megállapítottam hogy az optimalizáció egy rakás sz*r. Nem,nem a gépem hulladék. Felléptem hivatalos fórumra, 1000+1 topic volt, ahol erről panaszkodtak, sőt, még hivatalos oldalról is meg volt erősítve, hogy gondok vannak elég sok embernél.

Azért mertem egy guest passt kérni, hátha valamit javítottak rajta. 1x kértem, nem kaptam, így nem vettem meg a játékot. Majd ha lesz ingyen hétvégé, vagy bárki kipróbálhatja guest pass nélkül megnézem.
  • jazzy
    Akkor írjál valami faszát és mi örömmel elolvassuk :)
  • Kazagor
    Hát pedig igenis zavaró, hogy fellépek az oldalra elolvasni az újabb hozzászólásokat, erre csak a kunyizást olvasom. Ott volt az open béta 2 hétig, bárki kipróbálhatta. Persze akkor nem tette, inkább most kunyerál kódot. Zavaró és idegesitő.
  • Strayhand
    Szerinem rajtad kívül mást nem nagyon zavar. Én pl. itt osztottam ki a guest passaimat, de más oldalakon is látsz ilyet.
  • Kalandpark
    Valószínűleg aki megveszi az a haverjainak adja a Guest Passt, hogy azok is hátha megveszik és tud velük játszani. Fejezzétek be az állandó Guest Pass kéregetést mindenfelé a magyar oldalakon.
  • ChipHazard
    Sziasztok, van rá lehetőség hogy valahogy ki lehetne probálni a gamet, tudna valaki esetleg valami meghívo félét küldeni nekem ? :) Gondolkodom rajta hogy bekéne probálni, de jo lenne tudni hogy fut stb, meg kicsit bosszantanak a spiderek benne, utálom öet, de amugy elég sok ötlet van benne amire kivi lennék, a kari generálás is egész pofás, kicsit mesés, de most hogy nézegettem pl képeket más karakterekröl azért egész jol nézki :).
    Szóval ha esetleg valaki tudna valami modot arra hogy meghívjon egy probára vagy valami azt megköszönném :)
  • MrStokes
    Megkerdezhetem, hogy ez melyik klanban *melyik szerveren) van igy, csak mert nekem ez pont megfelelo volna.

Jelenleg ugyanis en is a vetelen filozok, de az mar most is vilagos szamomra, hogy egy normalis klan nelkul nem latom sok eselyet a jatek hosszab tavu elvezetenek.
  • MrStokes
    "nekem már a napi szintű 3 órás raidekhez nincs türelmem. Még a 2 óra vállalható lenne, de olyan meg nincs :)"

Ezt nem teljesen ertem. Ha jol tudom heti reset van a raideken, es gondolom bossonkent vannak a checkpoint-ok, vagyis 1-1 boss leolasa utan mentodik a raid insta. Ergo az, hogy napi szinten hany orat kivansz ott eltolteni, az teljesen csak a csapttol fugg, nemde?
  • Marfy
    A raidek általáben 8-9 körül kezdődnek és eltart 11-12-ig, másnap én kelek, nem tudok fentmaradni sokáig.
    Illetve nekem az sok, hogy folyamatosan 3 órát csak ülök és koncentrálok.
    Szóval minden kilőve, vacsi fürdés, stb.
    Azért is írtam hogy még a 2 óra elfogadható lenne.
    Attól függetlenül, ha lejár a guest lehet hogy megveszem, pár hét alatt felviszem maxra aztán elválik mi lesz.
  • Gepo
    Én megvettem és elő is fogok rá fizetni. Szerintem nagyon jó lett a játék rengedteg tartalommal. Nekem külön pozitív, hogy a dungeonok és raidek nehezek lettek.
    "Itt a casualt nem úgy értem hogy heti 1 óra, hanem rá tudok szánnak napi 4-5 órát is, csak nekem már a napi szintű 3 órás raidekhez nincs türelmem. Még a 2 óra vállalható lenne, de olyan meg nincs :).
    "
    Hát nálad nincs minden rendben az tuti. Rá tudnál naponta szánni 4-5 órát és azt írod, hogy casual a stílusod. Biztos velem van a baj, de ez nekem magas. Max szinten elég sok mindent lehet csinálni (pl.: veteran dungeon, adventure, warplot, rated arena, bg, raid, stb). Ja és nem kell minden nap raidelni. Nem kötelező, attól még nem leszel casual játékos, hogy nem raidelsz minden nap, én sem fogok és nem tartom magam casual játékosnak.
  • Kalandpark
    Kéne csinálni egy közvélemény kutatást/szavazást arról, hogy aki megvette az, hogy érzi magát. Megérte-e a játék elő fog-e fizetni. Aki megvette megírhatná ezekre a kérdésekre a választ!

Meg az érdekelne még, hogy mennyire élvezetesek a raidek BG-k.
  • Marfy
    Én nagyon szívesen megvenném a játékot, még a havi díjat is fizetném, csak tudom hogy az én casual stílusommal maximum szinten nem tudnék mit kezdeni magammal.
    Itt a casualt nem úgy értem hogy heti 1 óra, hanem rá tudok szánnak napi 4-5 órát is, csak nekem már a napi szintű 3 órás raidekhez nincs türelmem. Még a 2 óra vállalható lenne, de olyan meg nincs :).
    A dungeonök meg ahogy olvasom olyan nehezek, hogy puggal nem lehet végigvinni.
    Ha itt is lenne LFR mint a WoW ban, igaz az is tele van gyökerekkel, de még mindig jobb mint a semmi, részemről teljesen vállalható lenne a játék.
    Valamit biztos fognak alkotni, mert szerintem a játékosok nagyobb része inkább casual mint hc raider.
  • jazzy
    Én ha nem magyar lennék is spúr lennék :D
  • Kalandpark
    Igen ezzel szerintem nem csak mi magyarok vagyunk így. Viszont én utálom mikor más időbefektetése helyett pénzbefektetéssel jut javakhoz akkor viszont inkább maradjon az előfizetés. Meglátjuk mindenesetre örülnék ha egy nagyobb magyar közösség ki tudna alakulni és nem rettentené el az embereket a kezdő 9k majd a havi előfizetés, mert eddig négy embernek írtam, hogy vegyük már meg és játszunk vele mind hülyeségnek tartotta...
  • jazzy
    Igen ez egy fura dolog, sok embernek van 4000 forintja havonta, de ha már lehet "ingyen" játszani akkor már inkább úgy. Én sajnos vagy nem sajnos, de minden játékban úgy vagyok, ha lehet ingame pénzből fizetni a játékot, akkor nem veszek semmit magamnak inkább és abból fizetem, ezzel "rontva" a saját játékomat, mert mindenen spórolok, lásd wow, vanilla diablo..
  • Kalandpark
    Biztos, hogy pörög a játék majd még egy ideig mint az SW:TOR vagy az eld scrolls online vagy a TERA, AION de az utóbbi 4 mind kihalt a kezdetleges hajrá után, pedig mindegyik egy színvonalas játék. A wildstar mondjuk addiktívebb mint az utóbb felsoroltak meg szerintem a játékrendszer is jobb, meglátjuk mennyire könnyen megy majd kséőbb játékpénzért előfizut szerezni, de aki casual az lehet hamar eldobja a gamet, hiszen nem élvezet azért játszani napokat, hogy a következő hónapba megint elkezd a gyűjtést az előfizetésre. Sok magyar kommentet olvastam fórumokon és a többség Európába nem csípi ezt a rendszert.
  • crygaan
    Nagyon jók ezek a hasra ütéses számok,25-35 ezer, fél millió sem... Ne találgassatok. Erre csak egy példa,kicsit off topic,de nem baj, pár éve volt az FS-en egy nagy népszámlálás ,hogy mennyi magyar wow-ozik, na akkor jöttek a számok, hogy még ezret se érik el,aztán az eredmény 10 ezer körül lett. Szóval ilyen játékos számokkal csak óvatosan. Pontos számat úgyis csak a Carbine Studios, és az NCSoft ismeri.
  • Marfy
    Hát ettől azért több van, de szerintem a fél milliót nem éri el.
  • gabor696
    A jövő heti lotto számokat nem tudnád elküldeni privibe ha ennyire jó vagy a jövőlátásban? :)

Amúgy szerintem azért van ember, pvp is pörög rendesen 1percet kell várni max, és egyre jobban tetszik a game, van benne sok jó 5let ami feledteti a mese graf ot :)
  • crygaan
    25-35 ezer??? Na ezen jót nevettem...
  • Kalandpark
    Én mindenképp megveszem a játékot, de aki türelmes annak azt tanácsolom várjon nyár végéig vagy októberig és F2P lesz ebbe biztos vagyok.

Mekkora lehet a játékostábor 25-35ezres? Még annyi se 2-3hónap múlva meg 40-50%-al kevesebb lesz.
  • shaba23 #1113
    Helló!

Tud valaki adni egy Friend Key-t? /bociszem
    Fizetek egy sört!

köszi!
  • Marfy
    Nem mondanám hogy túl sok guild van.
    Kíváncsi leszek első feltöltés után mennyi marad...
  • Strayhand
    Itt fent van egy link a wildstar-online.hu-ra, annak a fórumában van pár guildnek topicja.
  • gabor696
    Mivel nincs szerkesztés ezért írok még1x a lényeg lemaradt :)

szerver: CONTAGION
    szerver típusa: PvP
  • gabor696
    Helloz,

Nem tudom melyik oldalra akarsz menni de én Exile vagyok és hozzájuk szeretnék majd csatlakozni : Phoenix Ultimum
  • Stero
    Hali,

Megvettem a játékot a mai napon. Bár sajnos kipróbálni nem tudtam előtte mert senkinek sem volt próbakulccsa : . Kérdésem annyi, hogy van-e magyar guild vagy bármilyen közösség, szívesen csatlakoznék. ^^
  • Dragovich
    valaki egy kis help 3 kari tetszik most nagyon a játékba (Warrior, Esper, Stalker) és nem tudok dönteni hogy melyik legyen a főkarakterem amit fúlra húzok mindet kiprobáltam lvl7-ig és érdekelne hogy nagy szinteken melyik milyen és hogy mi az erőssége vagy a gyengesége
  • celgene32
    Udv,

Vetel elott szeretnem en is kiprobalni, ha valakinek van elfekvoben egy guest kulcsa, annak nagyon orulnek.

Koszonom.
  • BoneDragon
    Twitch.tv-n elég sokan streamelnek az instákról, meg tudod nézni nagyjából milyen...
  • undY1ng #1104
    High end tartalomról valami hír? Vagy valaki már 50+? Elsőre nagyon tetszik a játék (még1x köszönet Strayhandnak a kulcsért), csak ehhez a notebook kevés úgyhogy majd nagygépen kéne..
  • Stero
    Hello,

Van valakinek esetleg próbakulcsa? Erősen agyalok a játék megvételén, de előtte ki kellene próbálnom.

Köszi. :)