1462
  • Marfy
  • Omlás
    Hagyábékin xD nehéz úgy értelmes en postolni, hogy közben alt+tab kombót kell nyomni percenként a helyesírásom meg amúgy is szar mindig is az volt és az is marad amíg meg nem halok utána meg már mindegy ;].
    Aki meg a helyesírásom alapján ítél meg az meg így járt hidegen hagy a dolog... ;]
    Amúgy nem helyesírási fórum or tévedek ? xD mi vagy te Gramanazi? :]] moderáld ki a postom ha nem tetszik :) de akkor fizetsz egy sört ha találkozunk mert csak :P

Én sem tudom, hogy mi a jó megoldás ha tudnám akkor nem itt és ennyiért dolgoznék ahol vagyok :D..
    Valam köztes megoldás lenen a legjobb a hc raidereknek is legyen meg az egyedi top top dropjuk meg jusson valami a nem raidelő de farmolni kikockulni képes kitartó játékosoknak is még ha gyengébb item az sem gond. Csak az nem a legjobb megoldás hogy csak 1 kategóriában jutalmazzák a playereket.
    - Raidelsz nesze top gear!
    - Napokat heteket hónapokat farmolsz repuzol fejleszted a proffod kemény melóval? Nem kapsz semmit pusztuljá meg...

Szerintem ezzel a rendszerrel van gond valami köztes opció kellene így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.

Mondjuk még mindig relatíve kevés infóm van nekem ezekről special szóval fene tudja itt hogy lesz az egész kivitelezve. Az is lehet hogy a proffolással és a házépítgetéssel el ütöm majd úgy az időt, hogy kb nem is fog érdekelni, hogy mennyire épkézláb geart sikerült összerakni csak nézzen ki jól a karakter
  • Strayhand
    Hát nem tudom, mi a jó megoldás. Ha nem raidhez van kötve a legjobb gear, akkor az lesz mint pl. WoW-ban, nézd meg, a 25 fős raidelést inkább hanyagolják az emberek, mert minek. Vagy pl. GW2-ben is úgy kell összevadászni fractalra az embereket LFG-ről, mert sokakat nem érdekel csak a kihívás miatt. Ok, hogy téged meg engem nem zavar, hogy kinek honnan van a gearje, de egy csomó embert ez motivál, és az mindenkinek rossz, ha nincs ember raidre, mert már nem érdekelt a dologban. Emlékszem anno Lich Kinget öltük volna WoW-ban, és volt aki azt mondta, őt nem érdekli, mert már jobb a gearje, mint amit dobhat...
  • j0nNyKa
    melóhelyen nincs vessző a billentyűzeten?
  • Omlás
    Nem a szólózásról van szó. Meg nem is arról, hogy a legjobb geart össze tudjad szedni úgy hogy lekraftolod magadnak pikk pakk. Mert akkor az megint free epic ami megöli a játékélményt mert az ember 1 hónap aatt kimaxolja a karakterét utána lényegében nem tud mit fejlődni és szűkül a kör amivel elüti a játékidőt és jön az unalom és a cancel sub.
    Legyen lehetősége a játékosnak eldönteni, hogy pl kraftolásból kemény melóval összerakhasson magának egy értelmes geart vagy repuzva reciket szerezni vagy bármi olyan kihívás árán ami nem raidhez köött.
    A top top itemek legyenek a hardcore playerek jutalma ők megszenvednek érte teljes mértékben megérdemlik ellenben máshogy is lehessen hozzájutni elfogadható gyengébb de mégis magas szintű cuccokhoz szintén kemény munka árán erre próbáltam utalni. Mert ha eléred a max lvl-t és csak raidből lesz lehetőséged öltöztetni a karaktert és nincs lehetőséged raideln akkor sux. Én special megvagyok a raidek nélkül is sőt 40 fős raidbe nincs az az isten hogy betegyem a lábam öreg vagyok én már a sok "hiperaktív pro hc én nem hibázok te basztad el azé wájpoltunk" playerek közé de azért szeretném ha a karakterem valami értelmes cuccban lenen max szinten nem kell a legjobb gear de valami elfogadható az sem zavar ha hónapok alatt rakom össze csak adjon rá a játék lehetőséget.
  • devlking
    Egy MMO-ban ne lehessen már solozni a legjobb gearért. Szerintem.
  • Omlás
    [off]Nem ekézni szándékoztam a wow-ot csupán leírtam a tényeket. Sajnos arról tehet a jelenlegi játékos társadalom és fejlesztő is, hogy oda jutott ahova. Másként, hogy tartson fent egy havidíjas játékot ha nem alkalmazkodik az igényekhez. Vanillában és BC-ben keményen meg kellet dolgozni az első komolyabb cuccokért amik értek is valamit, csak közben teltek az évek népszerűsödött a műfaj egyre több lett a türelmetlen játékos akik nem voltak hajlandóak hónapokat szívni egy karakter felépítésével gearelésével (pedig végül is miről is szól egy rpg? hmm? no mindegy..). Ezekre reagálva tart abba az irányba ahova a wow az egy dolog, hogy sokunknak nem tetszik az is tény, hogy ennek ellenére még tud kellemes kikapcsolódást okozni a játék de akkor is ott a keserű szájíz. Ki is itt a hibás akkor végül is ? Szerintem senki és mindenki :D[off]

Mint írtam is nekem hót mindegy, hogy valaki kraftingal meg egyéb szöszölésel rak össze magának komolyabb cuccokat vagy lemegy raidelni és onnét. Viszont csak a raidhez kötni az elérhető legmagasabb itemeket szerintem manapság már butaság. Sokkal szélesebb lett a játékosbázis és mint írtam is aki raidelni akar és szeret az nem kifejezetten a dropp miatt megy raidelni hanem a kihívásért. Egy dolog, hogy jó ha van egy revard rendszer de az viszont már nem a legjobb mikor valaki csak azért hajlandó valamit is csinálni ha azért tuti jutalmat kap. Sajnos a játékos tábor változott annyit, hogy többségben ilyen játékosokkal találkozik az ember. Itt sem lesz egyszerű dolga a fejlesztőknek ezen problémára megoldást találni ha egyáltalán tudnak.

Az lfr amire ki lett találva arra jó mint írtam is erre volt igény ezt kellet lépni, így bárki számára elérhető az aktuális raidkontetn a casual játékosoknak is meglehet azon sikerélménye, hogy legyőzte az aktuális bossokat még ha gyengébb is neki maga a sikerélmény, hogy kipipálta az aktuális kontentet már elég. Így nem érzi azt egyik játékos sem, hogy kimaradt volna valamiből csak azért mert nincs raidre alkalmas guildje. Aki komolyabb kihívást akar az meg úgy is keres magának olyan társaságot ahol ezt megvalósíthatja.

Én a 40 fős raidekkel nem vagyok csak kibékülve. És a jelenlegi tapasztalataim alapján elég komoly kihívás lesz a dinamikus harcrendszer miatt az instázás raidelés pvp és mikor kisebb fajta káoszhangulat van a harctéren már egy 5 fős instában mi lesz egy 40 fős raiden ? Túl nagy szám a 40 fő még nagy guildek számára is nehezen managelhető a kisebb csapatok meg kb el is felejthetik hacsak nem állnak össze másik csapattal ami meg általában nem mindig vezet jóra.

Hát akkor el kell, hogy keserítselek már fejlődés közben de instákban pláne igaz az, hogy ha nem figyelsz és nem vagy jó helyen és nem reagálsz időben a történésekre meghalsz pikk pakk. Számomra mondjuk nem zavaró ez a rendszer sőt kifejezetten mókás, hogy kb folyamat figyelni és reagálni kell ahrc közben de biztos lesz akinek ez baromi zavaró lesz. Az emg hogy kinek mi a szórakoztató megint olyan dolog hogy embere válogatja. A GW2-ben nem kellet ennyit mozogni mint itt pedig ott eléggé azon volt a hangsúly. Akiknek nem feküdt a mozgós harcrendszer meg, hogy relatíve gyorsan kell reagálni a dolgokra az nem igazán fogja szeretni azt ami a karakterével történni fog játék közben :D

Nekem van ismerősöm aki konkrétan megmondta miután kipróbálta, hogy oké hogy szép meg jó meg hangulatos és úgy a légkör nagyon bejön neki de ő biztos, hogy nem fogja megvenni mert ez a rendszer neki egyszerűen nem fekszik és zavarja, hogy nem tud érvényesülni a karakterével mert túl pörgős neki a folyamatos mozgás és közben figyelni mindenre és még tenni is a tennivalót.

Sry kicsit hosszú lett ^^
  • j0nNyKa
    csak nekem jut eszembe, hogy úgy mellesleg nem csak számítógép előtt lehet szabadidőt tölteni? :)
  • Strayhand
    Nem csak MMO játékok vannak a világon. Meg nem csak PC-n lehet játszani, mással is el lehet ütni a szabadidőt...:)
  • warcat
    Éjjel fél kettőkor néztem rá,akkor már nem volt :(
  • MrStokes
    En meg tegnap este 7 utan probalkoztam, siman el tudom kepzelni, hogy az azota eltelt ido alatt elfogyott az a 40 000 kulcs.
  • Tyrpak
    Magyar játékos mindig rengeteg van az első 1-2 hónapban, aztán kihalás.
    Ilyenkor az érdekelne, hogy két mmo megjelenés között mit játszanak az illetők?

Pl. a bétát, hogy utána 1 hónap alatt megunják a játékot? :P
  • Tyrpak
    Én már lassú voltam, és azt írja, hogy vége az osztásnak.
    Vagy elfogyott 40000 kulcs ennyi idő alatt?
  • MrStokes
    Idokozben, nehanyszori probalkozast kovetoen nekem is sikerult kulcsot szereznem, koszi a linket!
  • Morpheus_v2
    Remélem inkább az szórakoztatásra mennek rá a raideknél és nem az idegesítő légy a jó helyen a jó időben taktikákra. Nem szeretnék majd órákat eltölteni azzal, hogy egyetlen bosshoz csináljuk a taktikát, aminél egy rossz lépés és meghalsz. Persze ízlések és pofonok, én inkább a kisebb csapatos játékmódokat kedvelem. :)
    Mintha úgy hallottam volna, hogy a raidbossok taktikáit úgy csinálják meg, hogy 1 vagy 2 hetente változni fog majd.
  • Marfy
    Nem igazán érdekel a gear (ami persze nélkülözhetetlen, ha valamit is akarsz kezdeni magaddal), inkább csak szeretném látni az aktuális contentet, minta ahogy a wowban is és erre ad lehetőséget az lfr (ami szerda kivételével inkább szenvedés).
    Reménykedem hogy lesz pár baráti guild akik heti 1-2 alkalommal raidelnek és azt sem orrvérzésig.
    Bár nem tudom miért, de nekem van egy olyan érzésem, hogy nem lesz sok magyar játékos.
  • Strayhand
    Köszi, én bezsákoltam egyet.:)
  • MrStokes
    Ennyire nagy sikert aratott a stress-test hetvege, hogy mindjart csinalnak egy ujabbat, lehetoleg meg tobb resztvevovel?! :D

Amugy a linkelt oldalon nekem vmi gateway timeout hibat ir ki, holott a wildstar oldalan azt irjak 18-an CET 18:00-tol lehetne regelni.
  • devlking
    beta key giveaway a hétvégére
  • Strayhand
    Az a kérdés, hogy mi lesz az a nem raidelés, de mégis nehéz és/vagy időigényes dolog, amivel nem free epixet lehet majd itt szerezni. Vagy hogy ugyanolyan free epix lesz-e, ami miatt a WoW-ot ekézed...
  • Omlás
    Túl sok infó nincs még a dologról áskálódtam de nem találtam de az tuti hogy ezt anno kimondták leírták mert olvastam vagy hallottam ez 100%. Aztán, hogy ez él e még azóta vagy nem más kérdés.

A freeepic wow témára annyit, hogy kinek mekkora az elvárása. HC geart nem kapsz ingyen az tény meg normal raides geart sem a flex is még kihívás de aki megelégszik az lfr meg craft és valor itemekkel annak biza "free" epic van és valljuk be azok sem olyan szar itemek azért.
    Ez amúgy szerintem nem feltétlen baj csak egy jó rendszer kell hozzá. Hol van az kőbe vésve, hogy csak raidből lehet magas vagy legmagasabb szintű cuccokat beszerezni? Miért kell ehhez foggal körömmel ragaszkodni? Ki lehet találni más alternatívákat is amik hasonlóképp nehezek időigényesek de nem szükséges hozzájuk 10 25 40 ember. Az sokkal inkább igasságtalan szerintem, hogy valaki akinek esetleg irl vagy egyéb okokból a raid "életforma" nem kivitelezhető ellenben akad azért szabadidő amit eltud tölteni a játékban és szeret szöszölni is dolgokkal akkor miért ne kapjon lehetőséget arra, hogy magas szintű itemekhez jusson kemény munka árán?
    Szerintem nicns ezzel baj.

Amúgy meg baromira nem érdekel, hogy Pistike azért van e full T32-ben mert odatette magát a raideken vagy mert valami koreai botfarmer kifarmolta neki. Engem csak a saját szórakozásom és a saját karakterem érdekel no meg a baráti kör. Az hogy ki mit mennyi idő alatt és milyen módon szerez meg hidegen hagy :) és nem is befolyásolja az én szórakozásomat persze azért csalók és egyéb emberiség hulladékai pusztuljanak :).
  • devlking
    Azért az a free epix wowban, csak a majd' egy éves (normal) raidhez is éppen hogy csak elég. :p
    Nem néztem utána, de ha tényleg lehet raid erősségű geart szerezni máshonnan, az annyira nem jó szerintem. Gondolok itt arra, hogy agyon lesz botozva minden.
  • Omlás
    Hát ha azt nézzük, hgoy még megjelenési dátum sincs nem nagyon kell azon aggódni szerintem hogy itt pár hónapon belül megjelenés lesz :) Addig meg csak sikerül kikalapálniuk. No meg azt sem szabad elfelejteni hogy béta alatt egy csomó debug kód fut a háttérben ami gyűjti az infókat naplóz mindent ugyebár ami s fejlesztéshez szükséges. Na most ez ugyebár azért elvisz a teljesítményből egy keveset :) Engem sokkal inkább zavar az amit kimonitoroztam magamnak, hogy ahol fps dropp van ott konkrétan a hardver használat visszaesik zéróra. A vga kihasználtság konkrétan vissza esik pár %-ra. Szóval ott valamiért elveszti a fonalat. Mondjuk ezeket a területeket bőszen jelentgetem is, hogy csekkolják le mert valami nagyon nem kerek :)
  • cannon
    Fps droppok nálam is jelentkeznek, pedig nincs gyenge gépem. Minden mai játék elmegy ultrán. De végül is ez még csak egy béta, szóval van hová fejlődni benne a végleges kiadásig :)
  • Omlás
    A 3. patchel javulást éreztem ismét szóval haladnak a srácok pedig nálam rettenet mód szarul futott anno :)

Most már minimális terület az ahol zavaró droppok vannak de azért még vannak a legtöbb területen nincs már probléma szépen fut.
  • j0nNyKa
    nekem 60-70 fpsem volt már vagy 2 hónapja, omlásnak is, másról meg nem is tudtam
  • Tyrpak
    Optimalizáció még erősen hiányzik, amiket hallottam, konfig erősségétől függetlenül mindenki 20 fps körül hadakozott.

Mindenkinek ajánlom a Reddit devtracker-t, a Carbine igazgatója pl 5 napja azt írta:
    "We send out 3000+ keys every Monday."
  • Omlás
    Casual játékosoknak mit ? hmmm várjunk csak pl, hogy raidelés nélkül is tudsz olyan szintű cuccokba öltözni ? Hogy ha nem raidelsz attól még nem leszel elmaradva mert más módon is feltudsz gearelődni ? Persze gondolom nem free epic rendszer lesz de üdvözlöm eme csodás rendszert. Így kedve szerint válogathat kinek mi tetszik. Aki raidelni akar tessék raideljen kap onnét geart örül :) Aki nem akar aktívan raidelni de cserébe száz órákat öl minden másba craft és egyebek pl ő meg onnét jut cuccokhoz és örül :)
    Csak a phat, housing, craft, pvp megér egy külön misét amivel a casualok elütik az időt és még ottvannak az 5 fős insták.
    Ennél mi többet akarhat a casual player ? Free epic? Fáradjon át a wow-ba :D :D
  • j0nNyKa
    50*30*20 centis megteszi
  • Tatyla
    nem tudom mekkora gép kell ehhez de elég kevéske fps-t produkál
  • TVelvet
    Ohh, vettem köszi!:)
  • Tatyla
    mert 15.00-töl lesz
  • Marfy
    Inkább a WoW helyett.
    Nem érdekel az ESO.
  • TVelvet
    Én nem tudok belépni, azt írja nincsen realm. :(
  • Braikingboss
    van
  • foxpal
    Van mar szero?
  • soundsonic
    ESO mellett szeretnéd tolni? :) Kaptam meghívót a stressz tesztre, kíváncsian várom..
  • Marfy
    Majd kiderül.
    De direkt taglaltam a mondanivalóm, hogy véletlenül se sikerüljön összegfüggésbe hozni.
  • j0nNyKa
    jóhát nagyon jól tudod, hogy Q2 = június + a csúszás, szóval július :)
    van még idő
  • Braikingboss
    Tavaszi megjelenést mondták valamelyik karakter livestream közben mondták meg írták is hogy 2014 Q2.