122
-
speed2006 #82 Enterpris. Lol. :-) -
xen #81 az apple beadványa
az oldalon megtalálod németül az apple beadványát, melyben ott a hamisított tab képe. -
speed2006 #80 Ja, és Svédországban a per alatt folyamatosan árúlták a tabot. Ők leszarják. -
speed2006 #79 Kicsit vurgális leszek. Én a szarást védeném le. Kivétel, állva és összezárt lábakkal lehetne ingyen. -
speed2006 #78 Bármelyik ilyen jellegü hadjáratot elitélek. Az rég roszz, ha így kell vevőket szerezni. -
xen #77 link
remélem tudsz angolul. egyértelműen azt írják, hogy ez a kép bizonyíték volt amivel az apple félrevezette a bíróságot.
van még 40-50 hely ahol ezt ugyanígy leírják, csak írd be a keresőbe hogy: apple misleaded
milyen hivatalos említésre gondolsz? a német bíróság honlapján kellene szerepelnie?
nem tudom miért nem vonták vissza a határozatot, de a samsung fellebbezett a döntés ellen.
egyébként meg a német bíróságot szedi szét a sajtó, csak olvass külföldi oldalakat is, hamár neked egy magyar hírforrás sem hiteles.
a 10-es kommentedben lévő kép meg egy vicc. nézzük rögtön az első ikont. minden telefonon a felvétel jele egy telefon és zöld színű(a skype-ot, miért nem pereli be az alma? ott is hasonló ikon van). a beállítások ikon minden platformon egy fogaskerék. a zenelejátszó ikonja minden platformon valamilyen hangjegy és így tovább...
az egyedi jegyek igenis számítanak, de ha elolvastad volna amit írtam akkor értenéd hogy van ahol több az egyedi jegy, van ahol kevesebb. jelen esetben mint ahogy írtam elég szűk lehetősége van egy dizájnernek. említhetném itt a fekete(vagy valamilyen sötét szín) keretet, hogy a kijelzőt jobban kiemelje. praktikus a sarkokat lekerekíteni az ergonómia és a sérülések elkerülése miatt. és még folytathatnám. ezért mondom hogy ilyen alapon az alma mindenkit beperelhetne. ez az egész egy kirakatper. szerintem nincs valós alapja. megpróbálták, bejött nekik. a folytatást mint mondtam meg meglátjuk.
-
G_ArchAngel #76 Nem mondtam, hogy en nem vagyok hajlamos trollkodasra.
De ezekkel a kedves tudatlanokkal csak a szintjukre sullyedve lehet kommunikalni, bar mar lassan le kell rajzolnom...
Igaz az is felesleges lenne, mert a 10-es kommentben lathato nyilvanvalot sem latjak meg a nagyon szuk csoveken keresztul.
Nah, reszemrol ez a topic erdektelen a tovabbiakban, talalkozzunk a kovetkezo Apple-fikaszobaban, ami a Samsung teljes letamadasarol fog szolni.
Vagy a HTC Apple elleni hadjaratarol (furcsa, de drukkolok a HTC-nek, a kicsiket mindig tamogatom) -
speed2006 #75 Hát én meg tudtam külömböztetni a kettőt. Bár én még nem tettem mikróba macskát. Nem ámirikái vagyok. :-) -
speed2006 #74 Aha. Akinek más a véleménye, az troll. Bocsi, trollocska. Akkor nincs is miről beszélni. -
speed2006 #73 Lényegében így értem én is. Csak nincs kedvem állandóan ismételgetni. Főleg ha valaki nem érti meg, hogy nem a hányosság a baj, hanem a hozzá állás. Van egy jó készülék, ami mindent tudhatna. Ez tény. És mint tény, védi a céget a reklamációtól. De engedtessék meg hogy én döntsem el hogy bizonyos alkalmazásokat használni is tudjak, a megszokott módon. Nézhetem én a jútúbot am.youtube.com-on, de az nem ua. mint a megszokott webfelület. Ez csak egy sarkalatos példa. De ez igaz a BT-ra is. Van egy bukósisakom, ami közel annyiba kerűl min az iphone, és nem lehet használni a beépített BT-t mer a qurva Apple nem engedélyezi. Vegyek olyat, amivel lehet kapcsolódni. Olyat amit vagy ők gyártanak, vagy amelyik céggel kapcsolatban állnak. Érdekes hogy a samsungnál nincs ilyen gond. Se más telefonnál. Ha meg én, mint felhasználó, problémás alkalmazást akarok használni, az legyen az én gondom. Az apple simán elutasíthatja a reklamációmat. És igazuk is lenne. Én nem egy hájas, iq nélküli amerikai vagyok. Ha nekem el akarják adni, akkor ne is kezeljenek úgy.
-
G_ArchAngel #72 Hoppa!
A HTC meg remelem kitiltatja az USA-bol az iOS eszkozoket.
Akkor netes forgalmazasba kezdek innen:D -
G_ArchAngel #71 Nagyon varom, hogy bebizonyitsak, hogy a hasonlo kialakitas, csomagolas, ikonrendszer (10-es komment) mennyi vasarlot tevesztett meg es szerzett tajekozatlanabb ugyfeleket a Samsungnak.
Allapitsanak meg tetemes karteritest, amit Samsungnak a bevetelkieses miatt az Apple fele ki kell fizetnie.
En is tudok baromsagot irni, veletek edzek, nap, mint nap!:) -
G_ArchAngel #70 A kommented elso resze ugyanolyan feltetelezeseken alapul, mint a netes e-bulvar mindegyik kepviselojee.
Sehol nincs hivatalosan megemlitve, hogy mi alapjan dontottek. Tovabbra is kerdezem - hosszu ideje, igy remenytelenul varom az ertelmes valaszt: trollocskak altal hamisitason alapulo dontest miert nem vontak vissza, ha azt mar a sajto is koveti.
A MobilVelvetrol, ami a magyar hisztit elinditotta nem kell idezni, nem egyszer tapostak magukat mar tokon. Hivatalos forrast idezz. Ennyi erovel SG-rol is masolhattad volna.
Ha a nemet birosagot nem buntettek meg, nem marasztaljak el, nem szedi szet a sajto, akkor az egy dolgot jelent: nem az illusztracio alapjan dontottek, vagy bevontak szakertoket, akik ismertek a reszleteket.
Nem tudjuk, se te, se en, mert nincsenek reszletek.
A tobbi a 10-es kommentben levo illusztracio tanulmanyozasa utan vagy nyilvanvalova valik szamodra vagy nem.
Ez utobbi esetben szamodra a legegyszerubb autot, hazat vagy not valasztani, mert az egyedi jelek semmit nem szamitanak.
-
G_ArchAngel #69 "Egyrészt nem hal meg, mivel jelenleg is Galaxy TAB-ra optmializált flash alkalmazást csinálok. "
Mese, a HTC-s ismerosom semmire nem megy a szar flash oldalakkal 2.1-es Androiddal.
Le kellene mar szokni a folyamatos felremagyarazasrol, kenyszeres hazugsagokrol es az atlagos felhasznalok szemszogebol tekinteni a dolgokra.
"Az tény, hogy az egész felületet TAB-ra kell tervezni,..."
Kezdodik a szerencsenfurdetes...
"Szifon támogatás: "
Ha picit kovetted volna azt a korszakot, akkor tudnad, hogy semmire nem lehetett menni a flash tartalmakkal, mert nem voltak optimalizalva. legtobb most sincs.
Az Apple-nek a felhasznaloi elmeny es az megtartasa fontos, mert az egyszeru amerikainak az kell, ami jol es megbizhatoan mukodik, nem pedi az ami talan es millio telefont general az ugyfelszolgalat fele.
Utolso:
Igazad van, rosszul fogalmaztam, bocsanat, de hosszu ideje valamit legalabb ertettel.
-
Komolytalan #68 Nézzük sorban a szokásos hazugságaidat:
"Win7 es iOS nem tamogatja a Flasht, Android igen (pillanatokig, aztan meghal, vagy nem is lehet kezelni, ha egerre van kalibralva)."
Egyrészt nem hal meg, mivel jelenleg is Galaxy TAB-ra optmializált flash alkalmazást csinálok. Diagramokkal, datagridekkel, zoomolgatással, mókusvakítással, adatbázis háttérrel.
Az tény, hogy az egész felületet TAB-ra kell tervezni, mert nagyobbnak kell lenni az érzékenységi területeknek. Az is tény, hogy optimalizálni kell, mert a processzor teljesítménye a mai gépekhez viszonyítva egyszerűen vicces. De működik a dolog, a vevők meg az előzetes demók alapján rágják a küszöböt, hogy hadd vegyék már meg.
Szifon támogatás: már az iPhone 1! alatt is lehetett flasht használni, csak a playert az Apple kitiltotta a store-jából. A duma az volt, hogy nagyon terhelik a procit a flashes oldalak, a realitás meg az, hogy a böngészőben futtatott oldalakért - pl játékokért - nem kérhet pénzt, viszont ezek natív szifon alkalmazásként sok-sok zsozsókát jelentenek Jobs bácsinak.
"Raadasul az Adobe mar sajat maga kezdett el flashteleniteni, de legalabb megoldhatova tenni iOS/Win7 eszkozok tamogatasat."
A nemrég kiadott Flash Builder 4.5, Flash CS 5.5, és Catalyst 5.5-ben csak és kizárólag mobil fejlesztési újdonságok vannak. Ennyire flashtelenít az Adobe. -
Komolytalan #67 Gazdasági ügyekben döntő bíróság ellen te hol láttál még vizsgálatot indítani? -
Doktor Kotász #66 Mivel nem vagyunk itt százan összesen, a kerekítési szabályok szerint te is impotens vagy! :-D -
Komolytalan #65 "Pl. mindenki tudja hogy a flash rejt bizonyos veszélyeket, de ettől még egyenlőre egy szükséges rossz."
Igazándiból a flash annyiban rossz, hogy kliens oldalon fut, és van programozási lehetősége. Nem sok ilyen dolog van (JS, JAVA Applet) - és mindegyik lerohaszthatja a gépedet, ha rosszul van megírva benne a program. Némelyik még akkor is ha jól van megírva (pl JS-es játékok). Szóval nem is igazán a flashhel van baj, hanem akik készítik, főleg a bannereket. Egy flashes játék - ami abból él, hogy visszajárnak a látogatói - sokszor kevesebbel beéri, mint egy szarul megírt banner. A bannerek ellen meg ott az adblock. -
xen #64 a kis barátom köszöni jól van, már 2 ízben is sikeresen reprodukáltam :)
az almának saját ügyvédei vannak. :)
"A Düsseldorfi Területi Bíróság annak okán viszgálta felül a tiltást, hogy az Apple az egyik dizájnlopást illusztráló képet digitálisan megváltoztatta, így a 16:10 képarányú kijelzővel szerelt Samsung Galaxy Tab 10.1 jobban hasonlított a 4:3 képarányú panellel rendelkező Apple iPad készülékekhez. Emellett úgy tűnik, hogy a színeket is megbuherálták, így a koreaiak versenyzőjén sokkal sötétebb lett a keret, valamint a Samsung feliratot is eltüntették a masina oldaláról. További érdekesség, hogy míg az iPaden a készenléti képernyő látszik, a Galaxy Taben az alkalmazások menü van nyitva, amely nem releváns összehasonlítási alap."
forrás: mobilarena
nekem ebből úgy tűnik, hogy felhasználták bizonyítéknak.
érdekes hogy te jössz itt azzal, hogy bizonyítsam mi volt a tárgyaláson amikor pont én írtam neked hogy ne állíts olyat amit nem tudsz mert nem hiszem hogy ott voltál a tárgyaláson :)
pl: "a birosag nem a kepek alapjan dontott, hanem megvizsgalta az eszkozoket fizikailag"
"De a legszebb, hogy okos magyar forumozo akarja megmondani egy nemzetkozi figyelmet kapo nemet birosagnak, hogy mi tortent es mit kellene tennie."
mutasd már meg hol írtam, hogy mit kellene tennie a német bíróságnak. azt írtam, hogy a bizonyíték meghamisítását a törvény bünteti, azt viszont nem csak németországban.
te jöttél azzal hogy gerinctelen az aki nem nézi el az almának és/vagy ügyvédeinek a hamisítást:
"az szandekos hamisitas gyanuja mar csak a legelvakultabb haterek kozott terjeng, a gerincesek atleptek rajta es massal foglalkoznak"
aztán utána:
"De, hogy megnyugodjal:
- a szandekos hamisitast elitelem
- a birosag felrevezeteset elitelem
- a Samsung nyilvanvalo masolasat undoritonak talalom
- a tenyek nelkuli szardobalast ugyszinten"
most akkor hogy is van? mégis az a gerinctelen aki bizonyítékot hamisít?
a samsung másol:
lássuk csak. a táblagépek laposak. a leggyakrabban használt burkolatszín sötétszürke vagy fekete a telefonoknál és táblagépeknél is. a sarkokat lekerekítik, ja és van kijelzőjük. meg persze ikonok vannak rajta. ilyen alapon szinte mindenkit beperelhetne az alma, vagy éppen más az almát. szerintem elég kicsi a mozgástere a dizájnereknek. a tab valóban eléggé hasonlít az ipadra, de lehente még a felsorolást folytatni. akár azzal hogy melyik táblagép hasonlít még az ipadra vagy azzal hogy melyikre hasonlít az ipad. szerintem a tab sikere nem tetszett az almának és próba szerencse alapon beperelték, ami részben be is jött nekik. a folytatást meg meglátjuk.
tények nélküli szardobálásban meg eddig te vagy a bajnok. -
Doktor Kotász #63 "Fegyverrel kenyszeritenek akarkit is, hogy ne Galaxyt vegyen? Megvan mindenkinek a joga valasztani."
Nagyon úgy néz ki, hogy fegyver helyett bírósággal akarnak kényszeríteni.
Hogy ne legyen joga senkinek választani.
Nem olyan bonyolult ez a kérdés...
A korrekt ítélet másodfokon az lenne, ha az Apple kártértést fizetne a Samsungnak a kiesett forgalomért, a kiesett forgalomból adódó késöbbi hátrányokért, és kötelezné a bíróság az Applet, hogy feltüntesse minden ezután eladott i-pad, i-phone dobozán, hogy hány év börtönt kapott bizonyíték hamistás miatt Steve Jobs. Persze azért minimum egy évre betiltanám az eu-ban a termékeik forgalmazását. Minden terméküket. Meg mondjuk pármilliárd dollár bírságot is kiszabnék. -
Rotyoka #62 Levédettem a mai nap folyamán a Szex-et, iSzex néven.
Nos, aki mostantól szexel, az fizetni fog nekem. (Mondjuk az itteni fórumozók 99%-ra ez sose fog vonatkozni) -
Komolytalan #61 1-el mellé ment, bocs... -
Komolytalan #60 A bíróság hogyan vizsgálta meg a két eszközt, ha az ügyvédek csak írásos dokumentumokat nyújtottak be nekik? -
morden #59 "De, hogy megnyugodjal:
- a szandekos hamisitast elitelem --> apple megcsinálta IGEN
- a birosag felrevezeteset elitelem --> apple megcsinálta IGEN
- a Samsung nyilvanvalo masolasat undoritonak talalom --> ha megnézzük a tartalmat , keretrendszert NEM
- a tenyek nelkuli szardobalast ugyszinten ---> akkor kérlek ítéled el saját magad és az applét !
Tények szerinted : külföldi fórumokont ezt írták hogy az apple rendes cég meg esze ágába se volt képet photoshoppolni tök véletlen volt.
Szarral dobálózás : MTI hír és a teljes világsajtó...
Ezen gondolkozz el ! -
hurkaur #58 asdasd -
speed2006 #57 Mondom hogy nem érted. -
hurkaur #56 Akarni akarom, csak a percenkénti problémaváltozásaidat twitteren sem tudnám követni. (nem játssza le a youtubeot! igen van rá app, de nem apple fejlesztés! böngészőben akarom nézni! m.youtube.com - Te nem érted a problémámat!) -
speed2006 #55 Basszus, megint összekeverte valaki a betüimet. -
speed2006 #54 Ez olyan nekem mit amikor elmondják milyen jó a firefos böngésző.
Nem a készülékkel van bajom, hanem az Apple hozzàllásával. Mert a tlefonjuk és a táblájuk tunhatna mindent, amire szükségem lehet. Csak ez ellenkezik az elveikkel. -
speed2006 #53 Azzal nem vitatkozom harminc oldalon keresztűl, aki nem is akarja megérteni hogy miről beszélek. -
hurkaur #52 http://m.youtube.com/ -
speed2006 #51 Ismerősöd tudja mi a jó. :))) Azért a Canon sem rossz. Sőt. -
speed2006 #50 Elnéztem. Sorry.
Amúgy igen, bekapcsoltam. Használom őket. Mindegyikat arra amire lehet. -
speed2006 #49 De én a böngészöböl akarom használni. Nem pedig állandóan egy külön appal. -
G_ArchAngel #48 ???
Kereskedszt irtam.
Nincs ezzel baj, van fenykepezogep dealer ismerosom, aki Canon-bol szerzi a vagyonat, de Nikont hasznal. -
speed2006 #47 Kérkedni? Miért nevezed ezt kérkedésnek? Nem annak szántam. -
hurkaur #46 Miért, annak kéne lennie? -
speed2006 #45 z az y akart lenni -
speed2006 #44 De esetleg meg akarod nézni hogy bizonyos oldalak melyiken hogy néznek ki? Nem csak zoutebe miatt, kérdezem. -
G_ArchAngel #43 Igen, az az Apple gyarilag telepitett OS-enek a resze, nem kell hozza JB vagy kulon letoltes AppStore-bol.
Bekapcsoltad te azt a telefont, vagy csak kereskedsz veluk?:)