World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Count Adyn
Radio locationra gondolsz ami 4 pontos kapitány skill? :D
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2020.04.18. 10:32:11

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Ez a Venezia is beteg :) Egyszer GK-ban csücsülve oldalról kaptam tőle egy 12k-s puszit, csak pislogtam.
Szép meccs amúgy, gratula!

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

Melyik modra gondolsz?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Ez az irányjelző mód meg még más is nem tiltott itt a WOWS-ban.A hasonló már tiltva van a WOT-ban.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Grat. :) Nekem upswingem van jó ideje, nehezen tudunk veszíteni. Vannak ilyen nagy pillanatok, hogy ugye nincs csapat, de azért 3 csatahajóval meg a graffal együtt mozogva hátrálunk 3 másik csatahajó elől, mindegyikünk egy csatahajót lő, amikor elpusztul, akkor felröppen a parancs, hogy teljes fordulat, fordul az egész flotta, és nekiesik a maradék két hajónak. Na az már olyan volt, mint egy hajócsata. :)
Count Adyn
Megtaláltam a lelkitársam a Venezia személyében 5 perc alatt Kraken + epic torpedokikerülés :D
//www.youtube.com/embed/IslLb9S6Xuw

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Ez a fun, amúgy mint CV nagyon gyenge.

Caliph
egy kis fun a graf zeppelinnel :D

//www.youtube.com/embed/2g2VPYzKHY0

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Csapat ellen nincs orvosság. Most mentem egy csatát a Hakuryuval, 166k sebzés, 2 süllyesztés, 205k spot sebzés, és persze DEFEAT. <#mf2>

Jaaaj, félek ettől.
Caliph
hétvégén mindenkit felengednek a teszt szeróra akik kíváncsiak a tengeralattjárókra

info
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.16. 18:48:10

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Közben Graffal mentem egy kört, berakott 8-as tierben, elég sok 6-os hajóval, szóval tök jó volt. Edinburghval vívtam párbajt, 8-as brit cirkáló. Bátran lődözött 10 km-ről, aztán oldalát mutatta, és akkor kapta a citadellát. Nincs gyönyörűségesebb, mint 6-os cirkálóként 8-as cirkálónak citkót adni. :) Aztán vesztettünk. A részletekbe nem avatlak be titeket. :D 1. helyen egy 6-os Bayern zárt nálunk, második helyen meg én a 6-os Graffal, szóval hát a 8-as részlegünk az leszerepelt. :D
A baj többnyire ott szokott lenni, amikor mindenkinek tele a gatya, és senki nem mer foglalni akkor sem, amikor már bőven lehetne. Láttam már olyat, hogy 5 hajónk állt a kör mellett, és nem mert senki bemenni, mert 1 db Shimakazet láttak ott, miközben a CV már felderítette, hogy az ellenfél 8-10 hajója a térkép mások oldalán van.

Jah, nem kell megőrülni a körfoglalástól. Csomó vesztes helyzetbe kavartam magam azzal, hogy bementem, mer úgymond csapatérdek. Csak az nem csapatérdek, hogy 3 perc után szét vagyok lőve. CV-sek is a rombolókra vannak rátanítva. Van olyan szitu, amikor lehet menni foglalni, szerintem a kör környékén kell lézengeni, megnézve hogy hogy alakul a helyzet, de nem úgy, hogy benne vagyunk a CV útvonalában, meg semmi légitámogatás, meg azért vagyunk ott, hogy a CV-s könnyű célpontot találjon. Ha a CV a másik oldalon van, és ezen az oldalon meg pár hajó lézeng csak, akkor lehet foglalni, különben meg ki kell várni a kedvező pillanatot.

Köszi az infót, akkor kiképzek egy szűz francia kapitányt.
Nem tudsz nemzetiséget váltani. Az egyetlen olyan kapitány, akinek két nemzetisége (amerikai, orosz) van az Ovechkin volt. Őt szovjet, és amerikai hajóba is rakhattad. Legalább is én nem emlékszem másik ilyen kapitányra.

Ami a francia rombolókat illeti, rájöttem, hogy eddig rosszul használtam őket. Valójában a meccs elején inkább cirkálóként kell használni. Az esetek döntő többségében nem lehet vele bázist foglalni, mert rossz az álcája, és ha pedig van CV, akkor érdemes a cirkálók közelében maradni a légvédelem miatt, és támogató hajóként operálni. Később már jól lehet velük foglalni, mert iszonyú gyorsak, és nem volt példa nélküli, hogy az összes bázist behúztam. Persze mint minden hajó típushoz a francia rombolókhoz is elengedhetetlen a sok csata, és tapasztalat, és akkor elő lehet hozni az erősségeiket, és minél kevésbé kiadni a gyengeségeiket.

Jah, most én is erre hajtok. Már tier 2-nél járok! :D

Lenne egy olyan szakmai kérdésem, hogy a kapitánynak meg tudom-e változtatni a nemzetiségét némi zsetonért? Tudom hogy lehet kosztümizálni, de hirtelen nem is tudom hogyan. MIndenesetre van olyan haszontalan de képzett amerikai kapitányom, akiből szívesen csinálnék franciát.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.16. 10:42:56
hali hosszuú idő után elővettem ismét keresek társakat tier6 tartok Blacus a játékban a nevem köszi

Utóbbi napokban ismét elővettem a Le Fantasque-ot, és egyre jobban kezdem értékelni ezt a kis hajót. Nem mondom, hogy mindig óriási sebzést sikerül vele elérni, de taktikusan játszva igen jól lehet hozni vele a győztes csatákat. Rendkívül gyors (speed boost-tal valami 52 csomó), és jó HP-val rendelkezik, így majdnem mindegyik DD ellen jó eséllyel lehet kiállni, főleg a reload booster miatt. Manapság sok EU DD-t lehet vele lekapni, és ha az ellenfél rombolói elfogytak, akkor lehet más hajókon prédálni. Elég nagy a lőtávja, és jól gyújt, főleg mivel nekem Philippe Auboyneau a kapitány benne. Lehet, hogy meg is állok itt, mert a saját szintjén ez jobbnak tűnik, mint a Mogador, vagy a Kléber, már csak az álcája miatt is.

kageróval tesztelem, köszi :)
Caliph
ha jó az álcád akkor légvédelem kikapcsol,csak akkor kapcsolod be ha már amúgyis észrevenne a repcsi
ekkor már általában túl közel van hogy támadjon szal átrepül fordul.
ekkor AA megint kikapcsol(pl shima esetében tök jól működik) a légvédelem nem tüzel,eltűnsz a repcsiraj szeme elől ,szal tippelni tudja merre lehetsz. következő fordulóval már támadva jön,ekkor AA ismét bekapcs,de csak akkor ha már amúgy is észrevenne,az esetek 90 százalékában nem tudja lekövetni a hirtelen spotot és a támadást és szépen mellé lő.

ez jó álcás rombolóknál tutira működik.

ha nem vagy gunship mint pl shima akkor nem érdemes foglalni rohanni , főleg ha az ellen romboló gunship,mert úgysem nyerhetsz+fókuszt kapsz ha spottol egy repcsiraj vagy az ellen romboló. érdemes egy gyorsabb cruiser mellé szegődni és egysíteni a légvédelmet,aztán ha elment az első támadó raj akkor kezdeni az elszakadást a spottolást és torpedók feldugdosását az ellen hátsó felébe :D

gunship ddknek általában jó az AA is,a többinek marad a rejtőzködés és ha fókuszt kapsz a cvtől akkor cruiser mellé vissza hagy fogyjon a repcsije. aztán ha megunta lehet megint elszakadni és settenkedni. hidd el nem fog rajtad ülni a cv még ha egyedüli romboló is vagy ha fogyni fog a repcsije mert ott van melletted egy mino vagy desmo,sőt ilyenkor egy ajándék füsttel is kedveskedhetsz a cruisereknek,hálásak szoktak lenni és jó damot tol egy desmo pl ha füstöt kap.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Nem találtam olyan videót, amiben magas szinten romboló mutatja be a védekezést repülők ellen. Tudtok olyan videósról, aki csinált erre oktatóvideót? Én egyet tudok csinálni, megpróbálok a támadás irányába fordulni.De azért szívesen megnézném, hogy a profik mit csinálnak.
Ha nem tipikus játékot játszol, akkor nehéz dolga van. Tehát például nem mész a körbe lőni a foglaló rombolót, mielőtt nem derül ki, hogy merre röpteti a gépeit a CV. Ha kiderült, hogy ellenkező oldalon van, akkor bemész, rombolsz, majd kivárod mit lép következőnek. Pl. kageróval füst nélkül nem érzem problémának a CV-t, mert elég jól elbujkálok előle, meg főképpen igyekszem nem keresztezni az útját. De persze majd meglátom milyen lesz a franciákkal. :)

Húúú, vannak jó videok az 1:350-es méretarányú Graf Spee modell elkészítéséről. Így kellene kinéznie. Lehet kezdőként nagy fába vágom a fejszét és fél évig fogom barkácsolni. :D

Ha az a CV jó játékos, akkor az AA nélküli rombolókat szedi ki elsőre.

A francia rombolók ezért problémásak a mostani metában. A svéd rombolóknak legalább van légvédelmük, ha már füst nincs, de a sebesség (ami a francia DD ág jellemzője) önmagában nem elegendő a repülők ellen.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.15. 10:47:58

Most nézem ezt a Fantasztikot, valami brutál paraméterei vannak. A rejtőzködése nem jó, de minden másban kiváló. Viszont ha cirkálóként használom, akkor a rejtőzködése sokkal jobb bármilyen cirkálóénál, és akkor úgy is használom. CV-vel szerintem akkor van gond, ha rászáll az emberre. Csata elején viszont annyi opciója van, hogy ritkán okozhat problémát, ha figyelünk rá.
Nekem a Fantasque van meg, és alapvetően kétféle scenario van. Ha nincs CV, akkor 80-100k könnyedén meglőhető, ha van CV, akkor örülök a 20-30k-nak.

"T6 esetén pedig alap, hogy 10-ből legalább 8 meccs"

Dehogy! Egészen jól osztja el. 5-6 tieres csatából is van szép számmal, tiszta 6 tieres csata is van, 5-7 tieres csata is van, 6-7 tieres csata is van változó T7-es hajószámmal, és a tier 6-8-at is variálja, mert van amikor csak néhány T8-as hajó van benne. Mivel szerintem a Graf inkább T7-es hajó mint T6-os, egészen sokfajta osztásban érzi jól magát. Igazából még masszív T8-as csatában, mikor össz két T6-os van, akkor se haszontalan.
Meggyőztél, elkezdek velük játszani. :)
Count Adyn
Ha nincsen CV a francai DD-k brutál jók, én kihuztam 2x már Research Büró miatt, a Mogador meg a Kléber irgalmatlan tud lenni, ha találok egy cirkálót 10 km en belül oldalát forditva, változok AP ra, reload booster be, és gépágyúzom a citadellákat: :D Szokott lenni meglepetés :D

Nürnberggel szerintem kizárt, mivel nem egy gyújtóhajó (emlékeim szerint), plusz túl nagy célpont cirkálóként, nehezen manőverezi ki a lövedékeket közelről-középtávolról, messziről meg ő se talál el normálisan, és ha igen, akkor alig sebez. Ami hajót tisztelek ezen a szinten, az a Guepard romboló. Volt hozzá szerencsém, 9-10 km-ről lövöldözött HE-vel,, aminél nekem túl kis célpont volt, viszont én neki elég nagy, és a dpm tényező lett. Szóval ez a fajta könnyűcirkáló-romboló közti hajótípus, aminek relatíve nagy a lőtávja rombolóként, viszont maga a hajótest kicsi, az ágyúpárbajban a legjobb talán. El is gondolkodtam, hogy elkezdem húzni a francia rombolóágat, mert annyira tetszett. Csak kérdés, hogy nem jobbak-e az orosz rombolók ebben a lövöldözősromboló kategóriában.
Megrendeltem makettboltból. Sose raktam össze makettet, megjegyzem. :D
Heh. Már nyerésre álltunk, amikor az egyik szélen felfelé úsztató Poltava-North Carolina 8-as csatahajó kettőssel 6-os cirkálóként szembe fordultam. Gondoltam húzok egy váratlant. :D Az elgondolás az volt, hogy a Carolinával lődöztük egymást, a Poltava mással volt elfoglalva, és mire rájön, hogy mi készül, addigra elintézem a North Carolinát, és akkor kettesben maradunk, és a másik oldali torpedókkal elintézem azt is. A tervbe annyi porszem csúszott, hogy a Poltava azonnal velem kezdett foglalkozni, így két 8-as csatahajó tüzében igyekeztem torpedótávolságra kerülni. :D Na most ezt a manővert más 6-os cirkálóval nem lehet megcsinálni szerintem. Végül is megtörtént, Carolina süllyedt, csak közben kaptam egy akkora citadellát a Poltavától, mint egy ház. 5000 hp-val fordultam rá, engedtem a torpedókat, de kicsit korábban mint hatásos lett volna, mer féltem hogy elintéz. Nem sikerült, de azért volt esélye, hogy két 8-ast elkapjak. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 21:48:14
Mentem 3 jó kört, az utolsóban majdnem összejött a De Grasse - Graf csata. Sajnos egy Sinop meg egy romboló is ott volt a közelben, és beleszóltak. Kaptam két torpedót, nem tudom hány nehézlövedéket, meg a Grasse is lődözte a HE-t. 7500 sebzéssel hullottam sírba, ám utolsó pillanatban a Sinopra eresztettem a 4 torpedót. 35 000-el zártam a kört. :D Sajnálom, de imádom ezt a hajót. :P
Úgy értem Graffal van 165.

A 10 meccses minta az nem mérvadó, nekem is vannak óriási alkotásaim 7 meccses hajókkal. :D

A De Grasse-ban viszont kezdek hinni akkor. :)
ozimak
Hát 165 meccs után messzemenő következtetéseket levonni a játékból kicsit korai :) Én pl. az első 600 meccsemet co-opban toltam le. És csak utána mertem egyáltalán benézni randomba. Gondolom randomba tolod mert ha coopoznál akkor ugyanez a WR kb. 95% lenne :)
Az 56,4%-os WR és a 32200 az abszolút nem rossz, de nem is kiemelkedő. Főleg tekintve, hogy én abszolút béna (és szerencsétlen) vagyok Graf Spee-vel, így van vele 29 meccs alatt:
41,4%-os WR-em (mondjuk ez szinte mind kezdő időszakomból)
32369-es átlag sebzésem.
Tehát a WR-t tekintve tényleg egész jól tolhatod vele mert segíted a csapatodat, ez mindenképpen pozitív! Viszont én a 29 meccs után egy picivel még több átlagsebzést is hoztam össze vele mint pl. te :) És mindezek után mondom neked azt, hogy abszolút nem kiemelkedő hajó. Miért?
Mert pl. a Perth-el 10 meccsből ugyanez az arány:
70%-os WR
30k átlag sebzés

Vagy pl. De Grasse-al 37 meccs után van:
közel 65% WR-em
39k átlag sebzésem
Szóval hidd el, lesz ott majd még sokkal jobb hajó is. És ne ragadj le t6ban mert akkor kb. "nem játszol a játékkal". Javaslom próbáld ki magad magasabb osztályban is majd azért. Pl. t8+
Addig pedig nézz meg pár videót pl Flamu-tól, aki szinte egyenként bemutatja hogy kell használni egy-egy hajót, hogy hatékony legyél. Pl az ő csatornáján (is) láthatsz olyan videókat ahol egy Nürnberggel csinál 157k sebzést vagy egy t5ös Königsberggel 138k-t. És azt is elmondja, hogy szerinte miért nem annyira jó a Graf Spee :) Na neki és a hozzá hasonlóknak pl. több tízezer(!) meccsük van a játékban. 165 meccs után még ne akarj leragadni és messzemenő következtetéseket levonni, még akárcsak a tier 6-ra sem.
Ha összeakadsz egy W. Virginia-val vagy egy Mutsu-val pl. ami t6-os akkor nem nagyon fogja érdekelni a "páncélod". Tekintve, hogy 406-410mm-esek a lövegei. Annak állhatsz bárhogy ha eltalál a Graf Spee-dben :) És szintén nem akarlak elkeseríteni, de a Graf Spee a leglassabb és leglomhább t6-os cirkáló a játékban. :)
Nem vagyok extra játékos, 165 csatám van, 56,4 a winrate ezzel a hajóval, 32200 átlagsebzéssel. Ez számomra azt jelenti, hogy csata végéig használható hajó, nem ütik ki váratlanul, és ezért kiélezett helyzetekben hozzá tud tenni a játékhoz. Összehasonlításul a clemsonnal, ami szerintem iszonyat op a maga szintjén 54 százalékot hozok 59 csata alatt, kumával hozok 54,7 százalékot 42 csata alatt, az ilyen königsberg-nürnberg félékkel már csak 48%, a furutakával sikerült 42 százalékot összehozni. Persze ezek nem nagy minták, kevesek egy tisztességes statisztikához, de annyiból jó, hogy megmutatja hogy számomra mért a legjobb hajó a Graf. Mert azzal inkább tényező tudok lenni, a többinél meg inkább áldozat vagyok. Mondjuk a kuma meglepett, mindjárt rá is keresek mért ilyen mocsok jó az.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 11:36:52
Szerintem tökéletes az ágyúja a cirkálókra. Kicsivel nagyobb ágyúk overpenelnek inkább, ennél teljesen nyugodt vagyok, mikor eleresztem a sorozatot. Beüti a csatahajót is oldalról, de a cirkálót meg úgy rombolja, hogy öröm nézni. Nem azt mondom hogy gyilkológép, hanem hogy tökéletes a maga módján. Pont jó ágyúja van, pont elég a páncélzata a kényelmes játékhoz, pont jó a sebessége-fordulékonysága a kényelmes játékhoz. Ennél kiegyensúlyozottabb hajó nem tudom mi van.
Hát most nézd, berakott 8-as csatába, jött a 8-as Amalfi, nem is ismerem a paramétereit, gondoltam kipróbálom rajta a vasamat, két sorozattal két citadella. Úgy kezdte a csatát, hogy kb. 20k HP lement róla. Utána óvatos lett. :) És ez nagyon ismerős, így szoktam járni a furutaka jellegű hajókkal. Bemegyek a csatába, kapok két nagy pofont, és aztán a hátralévő részt meg bekkelem hátulról, már ha a löveg engedi, de nem engedi. :D Szóval nem tudom melyik 6-os kacattal csinálod ezt meg. Ja és ez a Graf nem jellemző, hogy citadellát kapjon. Cirkálótól szinte kizárt, és a csatahajók is többnyire inkább rommá lőnek, mint 1-2 lövéssel megsemmisítenének. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 11:15:27
Nem rossz a Graf Spee, de ennyire nem is jó. Talán az egyetlen prém hajó, amit a küldik alapján szereztem. De ennyire gyilkológép bizosan nincs. Az ágyuk hiába 283-asok, ha a reload nem éppen cirkáló szintű, és hát.... Mivel német olyan dispersionje van, hogy mindenfelé megy a lövedék, csak célra nem. Ha talál, akkor inkább overpen, mint rendes sebzés. T6 esetén pedig alap, hogy 10-ből legalább 8 meccs T8, ott meg megesznek semmi perc alatt. Néha fun, és lehet vele menni jó köröket, de sajnos inkább ritka. Ja, PvP-ben persze ;)
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2020.04.13. 11:05:37

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

ozimak
Ha minden úgy lenne ahogy mondod, akkor kb. a Graf Spee lenne a t6-os Stalingrad. De köztudottan nem így van.
Még mindig várom ám azt a proflinevet :) Csak mert kíváncsi vagyok hogy tolod a Graf Spee-vel ezek után a nagy hőstörténetek után :)
Mert az elmondottak, és a stílus alapján te 10 meccsből minimum 8-ban élve kijössz és ugyanennyit meg is nyersz. Miközben óriási dmgeket és citadeleket osztasz ki az ellenfél cirkálóinak. <#nemtudom>
Wazze! "Végre" van egy egyén, akinek tetszik ez a kacat, erre mi, az összes többi, meg elkezdjük oltani, hogy már pediglen nem úgy vagyon az... <#taps>
Persze, ha a wg fizetett hirdetését láttuk, akkor az teljesen más színben tünteti föl a tényállást!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Van ám egy rossz hírem, a Nürnberg nem nagyon fog pattogni a Grafról, ha van egy kis esze és HE lőszerrel küldi. A HE lőszer átütése pedig 38 mm, és az ellen szögelhetsz bárhogy, az sebezni fog, hacsak nem a tornyodat, vagy a páncélövet találja el. Gyanítom, hogy GS fedélzete, és lemezelése sehol nem haladja meg a 38 mm-t. Viszont a GS AP lőszere jó eséllyel átesik a Nürnbergen, és a max. sebzés 10 %-át adja (overpen). Nem egyszer láttam, hogy pl. egy ügyesen forgolódó Hindenburg DPM-ből szétkapott egy GK-öt, miközben az vagy el sem találta, vagy minimálisat sebzett belé. Egy GS Nürnberg párharc kb. hasonlóan végződhet T6-ban.

Meg azért pár cirkálóval én is játszottam, és alapesetben nem is szeretek velük játszani. Mert cirkálóba a legjobb beleverni egy nagyot, a legjobb célpontok a játékban, cserébe viszont nem elég jó az ágyújuk. Ha ez ráadásul közepes lőtávval párosul, akkor egyszerűen béna kacsák lesznek. Szóval cirkálók közül úgy kell kicsemegézni a használható darabokat. Ezek között a szintjén szerintem a Graf a legjobb.
A dpm csak egy tényező a sok közül. A valóságban a nürnberg vs graf csata az úgy néz ki, hogy a nürnberg alig sebez, de közben hatalmas pofonokat kap. Ugye nem veszed számításba, hogy a nürnbergnek nincs páncélja, a grafnak van, illetve hogy a nürnbergnek gyenge ágyúja van, a grafnak meg erős. Ennek meg az az eredménye, hogy a graf lövedékei rombolnak, a nürnbergé meg pattognak. Ennyi erővel bármelyik csatahajó mellé odaraksz egy gyorstüzelő hajót, ki fog jönni, hogy a gyorstüzelő nyert. A valóságban meg elsüllyedt. :D DPM bizonyos szitukban domborodhat ki, pl. füstben üldögélő cirkálónál, vagy még inkább rombolóknál. Ha büntetlenül és folyamatosan tüzelhetnek, akkor érdekes ez. De ez egyfajta szituáció, és ha egy hajónak csak így tud kijönni az előnye, az taktikai és játékélmény szempontjából szegényes. Pl. a brit cirkálók ilyenek, azokkal kábé egyetlen dolgot lehet csinálni, füstből lövöldözni.
ozimak
Ne haragudj, de szerintem kicsit "túlszereted" a Graf Spee-t :) Jó hajó, félre ne érts! De messze nem annyira amennyire te beállítod.
Először is hiába tudod healelni a tüzet, ha majdnem addig égsz mint egy csatahajó. Ez az egyik hátránya a zsebcsatahajó "osztálynak". Amíg a Nürnberg 30 mpig ég, addig te 45. Az pont 50%-al több idő. Nem kevés.
Hiába vannak "baszott nagy csatahajó ágyúid" ami mellesleg egyáltalán nem nagy tekintve, hogy t6-ban a legkisebb BB kaliber a 330 milis Dunkek, de neki meg 26 mp-es reloadja van. A többieknek mind 356, 380 vagy nagyobb.
És a DPM-eket sem véletlenül írtam, de látom annyira nagy a rózsaszín köd, hogy arról nem akarsz tudomást venni :D
DPM = Damage Per Minute
Az annyit jelent, hogy ha egy percen belül az összes shelled talál és penel, akkor az a max. amit sebezni tudsz. Ha összeszarod magad akkor sem többet. Még azt sem tudom mondani, hogy ha citadelt lősz, mert ahhoz mellette az összes shellnek ugyanúgy penelnie kellene.
A DPM mellett jön szóba a pontosság, hogy mennyire konstans és megbízhatók a találatok. Na ez a Graf Spee-nél jóval rosszabb mint pl. egy Nürnberg-nél. Egy jó player Nürnberggel kiteolva szarrá éget egy Graf Spee-t. Ha meg broadsideolsz, mert ugye a lövési szögek a Grafon elég fosok, akkor meg jön a German AP ami köztudottan jó, még 150mm-esen is.
És épp ennek megértéséhez írtam az adatokat. Ha már túl vagyunk a DPM megértésén, akkor itt vannak az adatok amik magukért beszélnek:
Graf Spee
HE DPM: 57600
AP DPM: 151200
Mint mondtam, ennél nem tudsz többet lőni percenként. Csak ha konstans citadelezel, de az lehetetlen, főleg figyelembe véve a Graf Spee dispersionjét.
Nürnberg
HE DPM: 153000
AP DPM: 351000(!)
Mint láthatod a Nürnberg pont kétszer annyit tud belédpumpálni mint amennyit te belé. Ennyit a "csatahajó" ágyúkról. Az a tény, hogy esetleg te mindig full kezdőket kapsz ki akik folyamatosan broadsideban úszkálnak neked, az nem jelenti azt, hogy az adott hajó szarabb. Arról nem is beszélve, hogy pl. egy Nürnberg nem arra való, hogy beúszkálj 15km alá. 16,5km a range rajta, onnan kiteolva kell pötyögtetni és meghozza a gyümölcsét. Ha jól megnézzük még a range is jobb rajta mint a Graf Spee-n... 16km vs 16,5. Szóval papíron tud téged úgy lőni, hogy te vissza se tudsz :D Bár ahhoz már ügyesnek kell lenni nagyon.
Nem feltétlen kell cita, szerintem nincs az a cirkáló, amely örömmel fogadja a Graf lövedékeit. Graffal ha Nürnbergek ellen megyek, olyan érzésem van mintha rombolóval harcolnék. Általában is ha könnyűcirkálóról van szó, az ilyenkor romboló státuszba kerül, mert kb. annyit tud tenni, amennyit egy átlagos romboló egy átlagos cirkáló ellen. De ha jön egy furutaka szerű erős ágyús japán, annak is örülök, mert annak meg nincs páncélja. A 8-as cirkálók azok, amiktől félek, nem igazán ismerem azokat, és meg tudnak lepni páncélzattal, fegyverzettel is. Pl. emlékszem volt egy nagy párbajom egy Atagóval, akkor még nem tudtam, hogy az a 8-as tier kábé legjobbja, szóval én meg fél hp-ra szétlőve úgy éreztem van esélyem. :-D Ráadásul egy másik Graf jött mögöttem, és mindkettőnket elintézett. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.12. 17:38:11
Count Adyn
Még a végén veszek egy graf-ot amennyit olvasok itt róla :D Mit művelne Günther Lütjens- el :D

Nem kell félnie a cirkálóktól. Ez az előnye. Nyilván nem legyőzhetetlen, nyilván sok esetben kivégzik cirkálók is, de alapesetben van egy olyan előnye, hogy csatahajóként lép fel egy cirkáló ellen. Tehát amikor egyenlő számban van a két oldalon csatahajó-cirkáló-romboló-cv, akkor szerintem valójában eggyel több csatahajóval lehet számolni, mert ez nem cirkáló a paraméterei alapján. Csatahajók ellen is teljesen jó, lévén hogy csatahajó ágyúja van, a csatahajópáncélt pedig mozgékonysággal és gyorsabb töltési idővel kompenzálja. Tehát mindenféle hajótípus ellen fel tud lépni, és minden távolságban komoly eszközei vannak. Közelről pl. a másodlagosok is erősebbek egy cirkálóénál, és vannak a torpedói. Összevetve egy nulla páncélos magas röppályás brit cirkálóval, annak egyszerűen nem tudom mi az ellenfele, mert mintha arra lenne kitalálva, hogy őt üssék. Rombolót csak közelről kapja el, cirkálót-csatahajót már középtávról is nehezen célozza be, távolra egyáltalán nem jó, ha az AP-ja nem üti át a hajót, akkor fegyvertelen mert nincs HE, ezen kívül bármilyen irányból szétlövik. Na most ehhez képest van egy Graf, ami minden hajótípus ellen, mindenféle távolságban harcképes.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.12. 17:21:03
Én Pensacolával is lőttem már citadellán Graf Speet.

ozimak
Co-op-ot játszol? Vagy neked csak cirkálókat dobál ellenfélként a mm? :) Hogy lehet egy cirkálónál csak az szempont, hogy "a cirkálók ne tudjanak nekem citadellát lőni"?
És ha BBt látsz akkor mit csinálsz? Elfordulsz és otthagyod a csatateret? Keresel magadnak egy broadside cirkálót? Mert oké, hogy a Graf "képes" citadelt lőni a legtöbb t6-7-8-as cirkálónak, de ez hogy lehet kizárólagos szempont? Egy 12 vs 12-es random meccsen, ahol átlagosan 1/3a a csapatnak cirkáló? A többiek ellen nem is harcolsz? Pl. egy DD-t meg se próbálsz meglőni? Ami ugye prioritás nem mellesleg. Ha egy BBt látsz akkor mi a terv? Mert a Graf Spee-re sok mindent lehet mondani, de hogy tűzgyújtó vagy DPM monster lenne azt nem :) Vagy ha nem mutat broadside-ot egyetlen cirkáló sem akkor hogy lősz nekik citadelt? Esetleg sima pent de citadelt szinte csak broadsideban vagy "nose in". De 20 másodperces reload-al, meg Graf Spee dispersion-el :/
Abszolút nem kötekedésből kérdezem, csak nagyon rá vagy állva erre a "cirkáló vs cirkáló" dologra. Mintha nem is WoWs-al játszanál hanem World of Cruisers-t :)
"Eleve párbajban esélytelen ellenem bármilyen cirkáló" Esetleg egy játékosnevet tudsz dobni? Megnézném, hogy hogy tolod! :)
Na, látod, most vedd ki a képletből a 'mindig citázol'-t és helyettesítsd be a 'néha engedi eltalálni őket'-tel (ez sokszor még nem egyenlő a sebzéssel!) és megkapod azt, amivel pl. nekem, mint F2P-nek nap, mint nap együtt kell élnem...
Sz'al, emiatt a kevés ágyús hajók egyből kiesnek és legfeljebb a 9 db-tól kezdenek el nálam "használhatóak" lenni!
Így meg azért kiviláglik, hogy nem csak a stílusod adja az eredményeidet, hanem a wg-nél vásárolt jóindulat is vastagon közrejátszik ebben...

Azért azt hozzá kell tenni, hogy néha megengedőbb a script, így meg nagyon észrevenni a két végletet!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)