World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2020.04.18. 10:32:11
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Szép meccs amúgy, gratula!
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
info
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.16. 18:48:10
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Köszi az infót, akkor kiképzek egy szűz francia kapitányt.
Ami a francia rombolókat illeti, rájöttem, hogy eddig rosszul használtam őket. Valójában a meccs elején inkább cirkálóként kell használni. Az esetek döntő többségében nem lehet vele bázist foglalni, mert rossz az álcája, és ha pedig van CV, akkor érdemes a cirkálók közelében maradni a légvédelem miatt, és támogató hajóként operálni. Később már jól lehet velük foglalni, mert iszonyú gyorsak, és nem volt példa nélküli, hogy az összes bázist behúztam. Persze mint minden hajó típushoz a francia rombolókhoz is elengedhetetlen a sok csata, és tapasztalat, és akkor elő lehet hozni az erősségeiket, és minél kevésbé kiadni a gyengeségeiket.
Lenne egy olyan szakmai kérdésem, hogy a kapitánynak meg tudom-e változtatni a nemzetiségét némi zsetonért? Tudom hogy lehet kosztümizálni, de hirtelen nem is tudom hogyan. MIndenesetre van olyan haszontalan de képzett amerikai kapitányom, akiből szívesen csinálnék franciát.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.16. 10:42:56
ekkor már általában túl közel van hogy támadjon szal átrepül fordul.
ekkor AA megint kikapcsol(pl shima esetében tök jól működik) a légvédelem nem tüzel,eltűnsz a repcsiraj szeme elől ,szal tippelni tudja merre lehetsz. következő fordulóval már támadva jön,ekkor AA ismét bekapcs,de csak akkor ha már amúgy is észrevenne,az esetek 90 százalékában nem tudja lekövetni a hirtelen spotot és a támadást és szépen mellé lő.
ez jó álcás rombolóknál tutira működik.
ha nem vagy gunship mint pl shima akkor nem érdemes foglalni rohanni , főleg ha az ellen romboló gunship,mert úgysem nyerhetsz+fókuszt kapsz ha spottol egy repcsiraj vagy az ellen romboló. érdemes egy gyorsabb cruiser mellé szegődni és egysíteni a légvédelmet,aztán ha elment az első támadó raj akkor kezdeni az elszakadást a spottolást és torpedók feldugdosását az ellen hátsó felébe :D
gunship ddknek általában jó az AA is,a többinek marad a rejtőzködés és ha fókuszt kapsz a cvtől akkor cruiser mellé vissza hagy fogyjon a repcsije. aztán ha megunta lehet megint elszakadni és settenkedni. hidd el nem fog rajtad ülni a cv még ha egyedüli romboló is vagy ha fogyni fog a repcsije mert ott van melletted egy mino vagy desmo,sőt ilyenkor egy ajándék füsttel is kedveskedhetsz a cruisereknek,hálásak szoktak lenni és jó damot tol egy desmo pl ha füstöt kap.
Húúú, vannak jó videok az 1:350-es méretarányú Graf Spee modell elkészítéséről. Így kellene kinéznie. Lehet kezdőként nagy fába vágom a fejszét és fél évig fogom barkácsolni. :D

A francia rombolók ezért problémásak a mostani metában. A svéd rombolóknak legalább van légvédelmük, ha már füst nincs, de a sebesség (ami a francia DD ág jellemzője) önmagában nem elegendő a repülők ellen.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.15. 10:47:58
Dehogy! Egészen jól osztja el. 5-6 tieres csatából is van szép számmal, tiszta 6 tieres csata is van, 5-7 tieres csata is van, 6-7 tieres csata is van változó T7-es hajószámmal, és a tier 6-8-at is variálja, mert van amikor csak néhány T8-as hajó van benne. Mivel szerintem a Graf inkább T7-es hajó mint T6-os, egészen sokfajta osztásban érzi jól magát. Igazából még masszív T8-as csatában, mikor össz két T6-os van, akkor se haszontalan.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 21:48:14
A 10 meccses minta az nem mérvadó, nekem is vannak óriási alkotásaim 7 meccses hajókkal. :D
A De Grasse-ban viszont kezdek hinni akkor. :)
Az 56,4%-os WR és a 32200 az abszolút nem rossz, de nem is kiemelkedő. Főleg tekintve, hogy én abszolút béna (és szerencsétlen) vagyok Graf Spee-vel, így van vele 29 meccs alatt:
41,4%-os WR-em (mondjuk ez szinte mind kezdő időszakomból)
32369-es átlag sebzésem.
Tehát a WR-t tekintve tényleg egész jól tolhatod vele mert segíted a csapatodat, ez mindenképpen pozitív! Viszont én a 29 meccs után egy picivel még több átlagsebzést is hoztam össze vele mint pl. te :) És mindezek után mondom neked azt, hogy abszolút nem kiemelkedő hajó. Miért?
Mert pl. a Perth-el 10 meccsből ugyanez az arány:
70%-os WR
30k átlag sebzés
Vagy pl. De Grasse-al 37 meccs után van:
közel 65% WR-em
39k átlag sebzésem
Szóval hidd el, lesz ott majd még sokkal jobb hajó is. És ne ragadj le t6ban mert akkor kb. "nem játszol a játékkal". Javaslom próbáld ki magad magasabb osztályban is majd azért. Pl. t8+
Addig pedig nézz meg pár videót pl Flamu-tól, aki szinte egyenként bemutatja hogy kell használni egy-egy hajót, hogy hatékony legyél. Pl az ő csatornáján (is) láthatsz olyan videókat ahol egy Nürnberggel csinál 157k sebzést vagy egy t5ös Königsberggel 138k-t. És azt is elmondja, hogy szerinte miért nem annyira jó a Graf Spee :) Na neki és a hozzá hasonlóknak pl. több tízezer(!) meccsük van a játékban. 165 meccs után még ne akarj leragadni és messzemenő következtetéseket levonni, még akárcsak a tier 6-ra sem.
Ha összeakadsz egy W. Virginia-val vagy egy Mutsu-val pl. ami t6-os akkor nem nagyon fogja érdekelni a "páncélod". Tekintve, hogy 406-410mm-esek a lövegei. Annak állhatsz bárhogy ha eltalál a Graf Spee-dben :) És szintén nem akarlak elkeseríteni, de a Graf Spee a leglassabb és leglomhább t6-os cirkáló a játékban. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 11:36:52
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.13. 11:15:27
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2020.04.13. 11:05:37
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
Még mindig várom ám azt a proflinevet :) Csak mert kíváncsi vagyok hogy tolod a Graf Spee-vel ezek után a nagy hőstörténetek után :)
Mert az elmondottak, és a stílus alapján te 10 meccsből minimum 8-ban élve kijössz és ugyanennyit meg is nyersz. Miközben óriási dmgeket és citadeleket osztasz ki az ellenfél cirkálóinak. <#nemtudom>#nemtudom>
Persze, ha a wg fizetett hirdetését láttuk, akkor az teljesen más színben tünteti föl a tényállást!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Először is hiába tudod healelni a tüzet, ha majdnem addig égsz mint egy csatahajó. Ez az egyik hátránya a zsebcsatahajó "osztálynak". Amíg a Nürnberg 30 mpig ég, addig te 45. Az pont 50%-al több idő. Nem kevés.
Hiába vannak "baszott nagy csatahajó ágyúid" ami mellesleg egyáltalán nem nagy tekintve, hogy t6-ban a legkisebb BB kaliber a 330 milis Dunkek, de neki meg 26 mp-es reloadja van. A többieknek mind 356, 380 vagy nagyobb.
És a DPM-eket sem véletlenül írtam, de látom annyira nagy a rózsaszín köd, hogy arról nem akarsz tudomást venni :D
DPM = Damage Per Minute
Az annyit jelent, hogy ha egy percen belül az összes shelled talál és penel, akkor az a max. amit sebezni tudsz. Ha összeszarod magad akkor sem többet. Még azt sem tudom mondani, hogy ha citadelt lősz, mert ahhoz mellette az összes shellnek ugyanúgy penelnie kellene.
A DPM mellett jön szóba a pontosság, hogy mennyire konstans és megbízhatók a találatok. Na ez a Graf Spee-nél jóval rosszabb mint pl. egy Nürnberg-nél. Egy jó player Nürnberggel kiteolva szarrá éget egy Graf Spee-t. Ha meg broadsideolsz, mert ugye a lövési szögek a Grafon elég fosok, akkor meg jön a German AP ami köztudottan jó, még 150mm-esen is.
És épp ennek megértéséhez írtam az adatokat. Ha már túl vagyunk a DPM megértésén, akkor itt vannak az adatok amik magukért beszélnek:
Graf Spee
HE DPM: 57600
AP DPM: 151200
Mint mondtam, ennél nem tudsz többet lőni percenként. Csak ha konstans citadelezel, de az lehetetlen, főleg figyelembe véve a Graf Spee dispersionjét.
Nürnberg
HE DPM: 153000
AP DPM: 351000(!)
Mint láthatod a Nürnberg pont kétszer annyit tud belédpumpálni mint amennyit te belé. Ennyit a "csatahajó" ágyúkról. Az a tény, hogy esetleg te mindig full kezdőket kapsz ki akik folyamatosan broadsideban úszkálnak neked, az nem jelenti azt, hogy az adott hajó szarabb. Arról nem is beszélve, hogy pl. egy Nürnberg nem arra való, hogy beúszkálj 15km alá. 16,5km a range rajta, onnan kiteolva kell pötyögtetni és meghozza a gyümölcsét. Ha jól megnézzük még a range is jobb rajta mint a Graf Spee-n... 16km vs 16,5. Szóval papíron tud téged úgy lőni, hogy te vissza se tudsz :D Bár ahhoz már ügyesnek kell lenni nagyon.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.12. 17:38:11
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.12. 17:21:03
És ha BBt látsz akkor mit csinálsz? Elfordulsz és otthagyod a csatateret? Keresel magadnak egy broadside cirkálót? Mert oké, hogy a Graf "képes" citadelt lőni a legtöbb t6-7-8-as cirkálónak, de ez hogy lehet kizárólagos szempont? Egy 12 vs 12-es random meccsen, ahol átlagosan 1/3a a csapatnak cirkáló? A többiek ellen nem is harcolsz? Pl. egy DD-t meg se próbálsz meglőni? Ami ugye prioritás nem mellesleg. Ha egy BBt látsz akkor mi a terv? Mert a Graf Spee-re sok mindent lehet mondani, de hogy tűzgyújtó vagy DPM monster lenne azt nem :) Vagy ha nem mutat broadside-ot egyetlen cirkáló sem akkor hogy lősz nekik citadelt? Esetleg sima pent de citadelt szinte csak broadsideban vagy "nose in". De 20 másodperces reload-al, meg Graf Spee dispersion-el :/
Abszolút nem kötekedésből kérdezem, csak nagyon rá vagy állva erre a "cirkáló vs cirkáló" dologra. Mintha nem is WoWs-al játszanál hanem World of Cruisers-t :)
"Eleve párbajban esélytelen ellenem bármilyen cirkáló" Esetleg egy játékosnevet tudsz dobni? Megnézném, hogy hogy tolod! :)
Sz'al, emiatt a kevés ágyús hajók egyből kiesnek és legfeljebb a 9 db-tól kezdenek el nálam "használhatóak" lenni!
Így meg azért kiviláglik, hogy nem csak a stílusod adja az eredményeidet, hanem a wg-nél vásárolt jóindulat is vastagon közrejátszik ebben...
Azért azt hozzá kell tenni, hogy néha megengedőbb a script, így meg nagyon észrevenni a két végletet!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)