22974
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    én még nem próbáltam,most az eventet tolom,napi 5 meccs az új operationben, már megvan a progress,a napi 5 csatával megvan a cq johhnyhoz is a progress,meg halad a dockyard is,de az lassabban. holnap majd arra fekszem rá,hogy meglegyen az első szint,azt majs assimetricben cv vel,asszem visszarakták az assit
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.09. 22:29:29
  • Plata
    De a másodlagos bugos. :D
    Ha jólemlékszem a T8 amcsinak talán 9 kilóméter a lőtávolsága,de már a 17-20 kilóméterre levő hajókat is úgy jelőli mintha tudnék rá lőni.
  • Caliph
    annyi változott h most már manuálisan lőhetsz a másodlagosokkal,meg a repcsiknek 10km csökkentették a hajó észlelését meg még pár apróságot
  • Plata
    Igen játszottam Cv rework teszten.Ott minden más volt mint most,.bááár valami most is változott.
    Mentem a füstös CV-vel rankedet és megváltozott.Még a HUD is más.
    Vagy hogy a szárba híjják.
  • Caliph
    úgy lassú a cv,hogy a repcsik nagyon lassúak,és minden csapás után rohadt sokat kell várni mire újra támadhatsz(25 sec)

cserébe masszívak a repcsik,sok is van belőle,nagyot is sebeznek

nézz videókat róla mit tudnak.

és továbbra is vedd figyelembe,hogy a cv reworkön változik a dolog,a lassú támadásból gyorsabb lesz,cserébe nem lesz már olyan op

ilyen most,a cv rework teszten meg emlékeim szerint próbáltad

• Plata
    Hát akkor japó,nem szeretem a lassú CV-t.
    Ezért szeretem az amcsi füstöst,azon nincs unatkozás,fixen van rajta két raj mindig.
  • Caliph
    mindkettő op egy dög,az amcsi rohadt lassú,sok idő két támadás között,nagyot üt,erős repcsik sok hpval,csak az AA flaket nem bírják. viszont az elmúlt cv rework teszten nem teljesített a kezeim alatt jól,szal a reworkig használható,utánna pont azt veszik el tőle sztem,amiért erős volt..

shinano ap pattogós bombákkal durca,még bb t is lehet citázni vele.yamato testen cv deck kb,cserébe a háború végén készült,így low tier repcsik vannak csak...

az a gond h a rework mindent is átír majd,ami most op cv az lehet használhatatlan lesz utánna.

fdr kicsit uncsi a lassú játékmenet miatt

ezek tükrében válassz :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.09. 12:38:18
  • Plata
    Kb 800 steel kell és tudok venni egy hajót,az kb 2 nap.
    CV-t szeretnék.
    Azt hiszem.
    Csak nem tudom amcsi vagy japcsi,amcsim már van T11 és T8,de prém nincs,japcsi meg egyse.
  • Caliph
    most számolgatom,h akár 50k steel is behúzható ebben az 5 hónapban. 32k a tokenekért ha mind beváltod steelre,az event pass 6k(fizetőssel),a dockyardból is esik 4k,szeptemberbena decade at sea event alatt is jöhet 2k a shupershipek után,a karácsonyi event alatt is jön 2k ha megvannak a supershipek, plusz egy rakás szuperkonti is szerezhető,ami 1százalékkal dob 1500 steelt :D jó mondjuk ehhez már mák kell,akkor legyen 40 k biztos steel,4k ha megvan az összes supership,a többi talán kategória :P
  • Plata
    Nekem ma az egyik csatában nagyon beadta,cruisert is bb-t is lőttem ki vele oldalról megsorozva.
  • Caliph
    amúgy nagyon jó ez a lungabunga hajó,másodlagosra húzva ,300 k dam fölött is lehet hozni vele,de 200-250 simán meglehet. ha dd van hatótávban a másodlagosokat ráirányítom,a főágyúkkal csak a cirkákra lövök,szerencsére német kistier,papír az egész az elejétől a végéig....viszont a főágyúk,bár sok van,azért hozzák az úgynevezett ökörhugyozás jelleget pontosság tekintetében :P
  • Caliph
    yepp,már második napja megy az event,és még mindig vannak akiknek fingjuk sincs mit kéne,solóznak,aztán a túlerő leveri őket mert berongyol közéjük,aztán meg sír h no support...az elején direkt leírom h nem rohanjanak,északról jön sok hajó,torpis cirkák és egy rakás dd,ne menjenek közel,de mintha a falnak...a npc hajók csak akkor mennek,ha bent vagy a körön,ha nem akkor megáll és befüstöli magát,meg a botok ritkán lőnek rájuk szerencsére. többnyire abba halnak meg h a csapattársat akarja megtorpizni aki ott megy a szállító mellett,a csapattárs kikerüli de a szállító az egyenesen belesétál
  • Plata
    Na pont azt akartam ajánlani,de lekéstem.
    Ma két csatát mentem vele,az egyikben egyedül maradtam a végén a másikban ketten maradtunk,az elsőt sajnos buktuk,egyedül anyni ellen nem tudtam védeni,de én túléltem,a másodiknál egy hajót megtudtunk védeni.
    Nagyon hülyék a csapattársak.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.08. 19:04:15
  • Caliph
    ok,lungundrom is vagy mi a rák jóféle,másodlagosra húzva negyed milla sebzés. és legalább tanulnak a playerek ,és csak 1 npc hajónak kell beérnie szerencséer
  • Caliph
    oké,lazo lesz a nyerő,vagy más op cirka
  • Caliph
  • Caliph
    az orosz lazo prém cirka is jó lehet,de most nézem h megvan nekem a lungudum vagy mi a rettenet,felhúzom másodlagosra és kipróbálom,elvileg működhet :p
  • Caliph
    na az új operation már jól kezdődik,a playereknek fingja sincs mit hogy,az első csatában buktuk a 3 libertyt,a fél csapattal egyetemben :p öröm lesz kifarmolni a csillagokat :D

btw sok a bot,és nehéz megvédeni az npc hajókat ... ez így kínszenvedés lesz...német másodlagos bbket nem lehet bevinni,szal igyekszem megfejteni mi lehet a jó erre,valami ütős cirka,talán a fiji,vagy a prém belfast...
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.07. 16:37:23
  • Caliph
    a prém kaptánynak nincs hülye szövege,cserébe igencsak jó skilljei. Történelmi kapitányok,a legtöbb nemzetnek van. pl a német jut most eszembe,a Günter Lütjens,ami ha elértél asszem 100 darab másodlagos találatot,akkor aktiválódik a fő skillje,és gyorsabb és pontosabb lesz a másodlagos lövegeid. vagy a japó yamamoto isiroku,ha kraknet csinálsz,kapsz egy erős healt és rohadtul lerövidül a töltési idő...párszor megcsináltam yamatoval,poén tizenpár másodpercenként lőne azokkal a baszó ágyúkkal :P
    emelett van egy rakás másik aprobb skilljük..a legtöbb kapi megvan nekem,de pl a libertados hiányzik,azt ki szeretném venni,annak hasonló a skillje a némethez,ha elérsz 175 másodlagos találatot,akkor 22 százalékkal gyorsabban töltenek a másodlagosok...mondanom sem kell ez libertadon mekkor OP dolog...és 175 másodlagos találtot elérni egy másodlagos BB vel,aminek amúgyis ütősek a másodlagosai,nem túl nehéz feladat

csak ezt a kapit úgy kapod meg,ha kiraksz egy kollekciót,pár hónapja lehetett behúzni a ládáit,de valamiért nem vettem észre vagy nem volt idő játszani,aztán most lesz lehetőség megint megszerezni ezeket a ládákat,amik a kollekció darabjait dobják

persze lehet ládát venni,de sajnáltam rá az aranyat,vagy a szenet,most talán küldikkel vagy nemtom valahogy lehet majd szerezni. ha hazaérek és aktiválódik a mai patch,kiderül

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.07. 09:46:23
  • Plata
    Acél jólenne.
    Még prém kapitány.
    Olyanom nincs.
    Kellene egy olyan agyhalott kapitány mint ami a német subban van.
    A hülye szövegétől poén játszani vele.
    Acélos hajó még nincs, de rankedtől kikészülök.
    Múlthéten zsinórban volt vagy 15 vesztes csatám.
  • Caliph
    #22625 ben leírtak kezedődnek csütörtöktől,azaz holnaptól. a bejelentkezős ingyen hajós majd szeptemberben érkező kövi patchban lesz

érdemes lesz tolni csüttöl már,a korábban leírtak miatt,ingyen hajók ,tokenek amiből lehet steel vagy dubi,ingyen speciális kapitányok,illetve ha lemaradtál a prém kapitányokról,akkor újra behúzhatóak lesznek(én a libertad kapitányra fogok ráhajtani,mert az nagyon op )
  • Plata
    Hogy a rusnya magdi harapja le némi szervüket,akkor mé nem azt írják,én meg má örűtem.
  • Caliph
    írtam h aug7 től kezdődik,és több frissítésből álló event lesz fél évig fog tartani,az ingyen 10 éves évfordulós hajókat majd a szeptemberi frissítésben kapod meg(mert dátumilag akkor lesz 10 éves a játék :D ) ,a többit meg leírtam :D

lehet hülyén fogalmaztam,lényeg h csüttől kezdődik a fél éves ünnepi sorozat,ezalatt lesz több patch,és amit először írtam,hogy t10 hajót kapsz ha 10 éves az acc,azt majd szeptembertől,mert akkor aktiválódik ez a része.

de a tokengyűjtés ,meg a többi hajóvadászat már csütörtökön elkezdődik,igen
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.05. 15:49:56
  • Plata
    Várj,itt azt írja 10-edik évforduló aug héttű kezdődik. XD

Ha ténylög csütörtökön kezdődik akkó az kúva jóóó.
    De ha nem akkor bakter.
  • Caliph
    ja azt még kihagytam,hogy lesz egy narrativás kampány is,a végén megkapod a san diego 8as ancsi cirkát,meg hozzá a kampány főszereplőjét kapitánynak :P
    ez 3 operation formájában fog megjelenni ,1 op 1 hétig tart,7 player vs bots
    feladatokat kell teljesíteni,elsődleges és másodlagosokat,csillagot kapsz,és így lehet előre haladni a progress baron
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.05. 15:27:42
  • Caliph
    jogos követelés :P
  • Plata
    Háát,nekem naxramas rémlik lich kingből asszem,ott wipe-oltunk mert nem állt be a lepénylesőm. XD
    Utána volt kiadva hogy raid közben fogjam be. :D
  • Caliph
    az derék,megsúgom lehet játék közben is dumálni,csak kell hozzá egy mikrofon,és nem kell gépelni :P

mondjuk anno a world of warcraft zul aman meg kharazan raidjét volt h csak cset kommunikációval toltuk le,mindenki tudta mit kell csinálni :P a zul amant addig toltuk,míg mindenkinek ki nem esett a maci mount :P
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.05. 14:16:57
  • Plata
    Ok,valószínúleg igazad van,tényleg nem néztem meg csak feldobta mikor be mentem a napi ládáért.
    Nem volt időm játszani.
    Elbasztam az időmet cseteléssel Star Trek Online-ban. XD
    Ezám a hardcore gameplay.
    Öt óra csetelés húsz perc random TFO. XD
  • Caliph
    igen,elkezdődik most a grand voyage event,de amit korábban írtam,az a 14.8as patchhoz kapcsolódó decade at sea 10 éves évfordulós eventre vonatkozik

most csütörtökön lesz a második világháborút lezárós event,ami az event menüben lesz,ingyenes és fizetős vonalon,mint az eddigi eventek, állandó álca a nebraskához,skanehez és östergotlandhoz ,meg a hatos francia cirka a de grasse ami kivehető,egy rakás fogyóeszköz,szén acél és konti mellett,csak a szokásos

a másik event amit mondtál is,az a grand voyage event,ami aug7-tól januárig tart majd,szal egy több frissítésből álló fél éves ünnepi sorozat lesz.
    ezen event alat lehet szerezni 32000 grand voyage toketn,ami egy az egyben váltható dubira vagy acélra,meg lesz egy kilences amcsi dd a GQ Johnny.

Ennek majd lesz egy progress vonala,amit ha feltöltessz GQ Johnny tokenekkel a végén megkaphatod ingyen a hajót. asszem napi 3+2 csatát kell menni a max napi tokenért . szerencsére nem kell minden nap csatázni érte,szal ha kimarad pár nap,nem vész el az egész. Összesen 90 nap kell menni napi 5 csatát(3 csata 1 token,5 csata 2 token,és ez a napi max),és biztos megvan. elvileg 180 napig tart szal az a 90 nap vállalható sztem,meg lesz hozzá egy parancsnok is valahogy

történel fun fact: Gq Johnyy,azaz a USS Johnston

Egy Fletcher-osztályú romboló – az amerikai haditengerészet egyik legnagyobb számban gyártott rombolója. Miután 1943-ban szolgálatba állt, a hajó részt vett katonai műveletekben a Csendes-óceánon, járőrszolgálatokat látott el, tűztámogatást nyújtott a szárazföldi erőknek, valamint különféle kötelékeket és konvojokat kísért. 1944 októberében, a Leyte-öbölbeli csata során az USS Johnston egy kísérő repülőgép-hordozókból álló csoport fedezőerejének részeként szolgált. A hajó hat másik rombolóval együtt bátran megküzdött a japán erőkkel, fedezéket nyújtva a hordozóknak a támadás elől való menekülésben; végül azonban elsüllyedt az intenzív csatában

lesz egy küldisor is ami nov végéig tart voyage tokenért,napi bejelentkezés és egy csata, ezért kapsz napi 350 voyage tokent. 24x ismételhető nov végéig,ami 8400 token,és ha megvan akkor kapsz hozzá 1600at ajándékba ami így összesen 10000 voyage token a 32000 megszerezhetőből(ezek beválthatók majd kölönbőző dolgokra,de akár dubira vagy acélra is 1-1ben.. acélra lesz érdemes,mert az a legnehezebben farmolható dolog a játékban,vagy dubira ha nem akarsz már valódi pénzt költeni,de van időd rankedban vagy eventben acélt farmolni)

emellett lesz még egy napi jutalomsáv is,szintén voyage tokenért,csatánként 150 token,itt a leírás szerint minél több napig játszol,annál több jutalmat kapsz ( nem részletezi) amivel összesen 22000 voyage token szerezhető

Ez meg az előző adja ki összesen a 32000 max tokent

ki lehet hagyni pár napot itt is,vagy ha sokat játszol,akár hamarabb is megszerezheted a max tokent,de többet nem.

lényeg h az event alatt sokat kell játszani,és szinte minden nap :D

lesz még egy prém 10es japó cirka is,az nem derült ki h fogjuk megkapni,sztem esélyes h voyage tokenért lesz kivehető,szóval nem érdemes elkülteni előre a tokeneket,ha fáj a fogad erre a hajóra. de az is lehet h ingyen hozzánkvágják karácsonyra.
    Ez egy fejlesztett Mogami osztály lesz,t10ben,jó gyújtás,jó sebzés HE,zaonál jobb heal,hidro,és ha minden igaz,akkor olasz féle füstgenerátor
    hátrány a rövid lőtáv,8 km torpik,lassú toronyfordulás,nagy fordolókör,és a rohadt nagy citadella.

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.05. 10:08:07
  • Plata
    Biztos?
    Tegnap valami olyan üzenet jött föl hogy anniversary anyámkínja augusztus 7-től január tudja a franc meddig tart.
    Nem sokat voltam fent,csak napi ládát begyűjteni.
  • Caliph
    nope,az csak a 14.7 lesz,a szülinapos a kövi patch 14.8 szeptemberben

most dockyard hajót kapsz,egy gearing class amcsi ddt,a laffey-t. gunboat ,gearng ágyúk,8 km torps. ami kölönlegessé teszi az az új amcsi dd vonalon bevezetett smoke generator(nem hagyományos smoke generatorként működik,hanem ha bekapcsoltad addig működik amig ki nem kapcsolod manuálisan,aztán van 28 sec cooldown és újra kapcsolható. összesen 120 sec smoke van így összesen. Nagyon jól működik menekülős szitukban,amikor pl dd ellen harcolsz,de fokuszt kapsz az ellentől,és gyorsan el kell tűnni.)

a második különlegessége a burst fire mód,3 salvó gyorsan egymás után,utánna 21 sec reloadp
    a harmadik különlegessége a superheal

ezekkel együtt elég erős dd counter dd lett belőle. a torpik rövid hatótávolságúak,de jó az álca,és rendes dam is van rajtuk,de a fő focus az ágyúkon van. Viszont az ágyúk örökölték a gearing hatalmas lövedékpálya ívét,szal kis célpontra nagy távból nehéz lőni.

He és Ap lőszert kapott.

összeségében egy elég jó kis dd,sztem kiveszem.

az új amcsi dd vonal is jó,ők talán annyival jobbak,hogy sapot kaptak AP helyett,és jobb a lövedékpálya is.nagyobb torp hatótáv,a smoke ugyanazon az elven működik,viszont nincs burst fire és ami talán a legfontosabb,h nincs heal...

az a heal nagyon erőssé teszi a dockyardos dd-t
  • Plata
    Szülinap most jön,három nap múlva.
  • Caliph
    hát az még két patch most toljuk a 14.6ot,a 14.7 public testen van már 4ig,szal az hamarosan beeshet , akár jöv héten. és sztem szept végéig megjön a 14.8,mert úgy jön a 10 éves évforduló
    én zárt bétás vagyok,de sztem a hivatalos megjelenéstől számolják,ami 2015 szept 17,szal úgy gondolom szeptemberre időzítik a 14.8at is,és a 10 éves évforduló miatt osztogatnak mindenfélét
    a t10 prém hajó jól fog esni,a többi meg a szokásos farmolás és gambling. van pár prém kapitány amiről lecsúsztam,szal azt mindenképp pótolom,meg a 10es japó cirka is jó lenne. a superkontik nem sokat érnek,annyit hogy ha kifarmolod a 130at akkor abból jó eséllyel esik hajó.

de ahogy ismerem őket,nem fogod tudni kiszedni a cirkát a supereket,meg a kapitányokat,annyi emblemet nem fognak adni sztem :P de ha mégis,akkor lehet farmolni mint állat :P

lényeg ha fix,biztos dolgokra kell rámenni,mint a kapitány meg a cirka,a superkonti csak szerencsejáték :P
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.01. 11:04:12
  • Plata
    Mikor jön?
    Nekem zárt alfás accom van,szóval gondolom biztos van 10 év.
    Igaz csak bétás zászlóm van,de a játék alfa tesztjén is részt vettem.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.01. 10:49:23
  • Caliph
    asszimetrikusak is visszajönnek,5 hónapig legalább
  • Caliph
    elég komoly mennyiségű cuccot akarnak hozzádvágni a devblog szerint,14.8 ban

elég csak bejelentkezni a free t6 hajóhoz
    aki 5 éve van,az t8 hajós kontit kap
    aki 10 éve,az t10 hajós kontit kap
    egy rakás elite kapitány konténer tokenért
    akár 130 szuperkonti
    t10 japó cirka kushiro szintén event tokenért

most olvasom át

devblog

14.7ben indul a voyage token vadászat,1-1 ben váltható be a token acélra vagy dubira,és 32000 token szerezhető meg

napi bejelentkezési cuccok,superkontik,szén token stb

új csata mód ideiglenesen,ami csak felszíni hajókkal játszható,no sub,no cv,amolyan régi klasszikus wows. sajnos csak átmentileg
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.01. 08:18:43
  • Plata
    Sajnos az asszimetrikus csatáknak végük.
    Ma mentem egy flagship operationst.vagy mi a szárt.
    Egyedül sikerült befejezni.
    Sajnos két opcionális feladat nem lett meg.
  • Plata
    Fel tettem a modult,köszi a tippet.
    Az este ki is próbáltam.
    Jó nagy cumi volt.
    Kapásból meghalt az összes Bb és ketten maradtuk egy DD-vel. XD
  • Caliph
    ja,de azóta se hallani róla semmit ,legalábbis az sima wowsben
    ahhoz képest lestán máshogy múködik már mint annó akkor a sima szerón,illetve lehetne választósra rakni,hogy füstöt vagy aknamezőt viszel be a csatába,mint pl ázsiai ddken,hogy füst vagy radar viszel
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.07.08. 20:01:32