22967
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Plata
    Azt hiszem tegnap nem lett meg az öt csatás vackom,egyszerűen nem bírtam azt amit műveltek és feladtam.
    WoT-ban is event van és sok a hülye.
    De ott azt hiszem 16 csatát mentem és abból talán 11 lett nyertes.
    Ott legalább ha vesztettem nem botok ellen vesztettünk.
    Csak WoT-ban 15-ödik évforduló van,bár tized olyan jó jutalom sincs. :D
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.14. 10:56:50
  • Caliph
    hát én élesben láttam eleget és fix h ég a seggük :D de pl az amcsidon a bombázók turbólégcsavarosak,és van még sugárhajtómű is
  • Plata
    Ó.
    A japót nem láttam,megnéztem a tech tree-ben a hajót,az ottani képen ha jól láttam két hagyományos légcsavaros van és egy fura hátsó légcsavaros.
    Az angolon láttam hogy van a képen nagy dög sugárhajtású.
    Persze tudom hogy az a kép nem mutatja az összes verdát.
    Orosz CV-m nincs,japó is csak acélért,van angol T10,amcsi t11 és T8 a másik ágon,meg egy német T6.
    Meg persze pár prém,amiket eventen kaptam tavaly és tavaly előtt.
    Mindig is enterprise-t szerettem volna,de azt nem lehet kapni,pedig aranyért vettem hozzá skint is.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.13. 12:50:44
  • Caliph
    az összes szupercv taktikai repcsijei sugárhajtásúak,az amcsinak a britnek ,és a japónak is. és majd az orosznak is,lesta szerón már láttam róla vidit. megmarad a rakétás és a pattogós repcsije,és kap rakétás mig 15öt,és sugárhajtású torpisat...elég op cucc lesz,ha ide is megjön majd egyszer
    A sugárhajtásúak miatt lettek ezek supershipek,t10ig csak a szokásos légcsavaros gépek vannak
  • Plata
    Jó lenne ha már jönne asszimetrikus csata.
    Az amcsi CV az első szupercarrierem,nagyon szeretem a spéci repülőit,tök jó móka a sugárhajtású verdákkal repkedni.
    Feltételezem nincs olyan T10 CV aminek ilyen repcsijei lennének,a tech tree-ben néztem a hajókat,talán az angol T11-nek vannak sugárhajtásúi.
  • Plata
    Biztos valami téli eventes volt.
  • Caliph
    nekem is olyan,sztem valami télapós vagy karacsonyi event hozománya
  • Plata
    Köszi,este megnézem,telóról nem az igazi. :D

Egyébként én nem is nagyon emlékszem honnan van ez a lugdunum BB,amikor először mentem be vele csatába azt hittem hogy másik hajót rakott be nekem a játék,mert a hajó a hangárban,vagy mittomén minek hívják,totál fagyott állapotban van,van rajta egy méteres hó és jégtakaró.
    Eventen meg tök másképp néz ki.
    Elsőre azthittem hülye játék másik hajót adott,de aztán láttam hogy a neve stimmel és négy tornya is van. XD
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.12. 14:45:05
  • Caliph
    ugye asszem 3 vonal lesz támadásnál. BBre max az első pattanás után kell h becsapódjon,aztán minél többet pattan annál többet veszít az űtütés értékéből. szal az utolsó pattanás után már max csak papír könnyű cirkának üthetsz citadellát

itt láthatod hogy működik,ugye a vonalak a pattanást jeletik,az első vonal előtt és mögött egészen a második pattanás pillanatáig megvan a teljes pen,aztán ahogy a második pattanás megtörténik,elvielg csökken,ott már alig a fele a pen érték

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.12. 14:17:06
  • Plata
    Remélem csütörtöktől más nemzet lesz,bááár,most jobban belegondolva,nem nagyon van T7 hajóm.
    De ha ez is olyan lesz mint a borgos hogy nehezedik,akkor cumi lesz.
  • Plata
    Vár az első alatt azt érted ami a legmesszebb van és a harmadik az ami a repcsi orra előtt?
    Vagy fordítva?
    Nem emlékszem melyik cruiser vót.
  • Caliph
    amúgy ha jól emlékszem 4 féle operation lesz,ez csak az első fajta. nem tudom marad e ez még,vagy csütörtöktől jön a következő.
    remélhetőleg azok könnyebbek lesznek,mer sok embernek nehéz ezt is megugrani :D és a végén elvileg ha lement mint a 4 féle op,akkor visszajönnek,és akkor már nem lesz nemzetkorlátozás rá

btw ebben az opban dd és cv-t sztem kár behozni,csatahajónak is kb csak ez a másodlagos éri meg,és cirkák. úgy gyerekjáték az egész op

dd ,más bb mint a lungdum,és cvt hoz valaki,akkor már gyengíti a csapatot sajna

esetleg a német cv működhetne full másodlagosra húzva,de ugye a németek tiltva vannak :P
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.12. 13:23:08
  • Caliph
    irtam,h az ap bombák furán működnek.milyen cirka volt? ha heavy akkor kell az első vonalas pattanás,ha könnyű akkor a harmadik pattanással célozd meg. ha könnyű cirkát első vonallal pattintassz,valszeg overpen lesz

japó cirkák mind a zao,mind a másik viszonylag papír oldalról,szal harmadik pattintásra kell célozni őket :P
    van training csata,berakhatsz bármilyen hajót ellenfélnek,be lehet állítani hogy ne lőjön,álljon,vagy egyenesen menjen,és lehet gyakorolni meg tesztelni milyen pattintással lehet citázni

na meg ott az rng is :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.12. 13:14:02
  • Plata

• Plata
    Napi első csata,cumi.
    A csapat több mint a fele egyből meghalt.
    Második,az meg már b+. XD
    Shinano-val rá megyek japó cruiserre,ap bombázóval,első hullámban három over pen. XD
    Másodikban három citadella. :O
    Ok hogy operations,de akkor is mi a fsz volt ez? :D
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.12. 11:19:15
  • Plata
    Kamikaze medálhoz az kell hogy nálad nagyobb tierű tankot ölj meg ütközéssel.
    De ma beléptem hogy lefényképezzem a kamikazet,de kaptam ajándékot,WoT-ban 15-ödik évforduló van.
    Jó tier 6 de ez van. :D WoT-ban bénák a jutalmak.

Ez pedig a kamikaze.

Volt egy időszak amikor mást sem csináltam csak light tankkal vadásztam erre az őcsire. XD
    Mert úgy az igazi ha egy light tankkal szerzed meg.
    Volt idő mikor abszolút nem érdekelt a játék és csak könnyű tankokkal marhultam.
    Nekem az jó kikapcsolódás volt hogy amerikai T8 light tankkal T10 tankokra vadásztam.
    Úgy volt felcuccolva és skillezve,a csúcs az volt amikor városi pályán T62 medet rammoltam és megöltem és túléltem kb fél hp-val.
    Pedig vagy háromszor olyan nehéz.
  • Caliph
    van flag hozzá,hogy ram esetén 50 százalékkal kevesebb damot kapsz,persze ez lehet az ellen hajóján is rajta. nem ajánlott itt rammolni,mert rohadt sok hp buksz,max akkor ha nyerésre állsz,mert ha egyszerre haltok,az nyer akinek több pontja van...
    vagy ketten maradtok egy ellen,akkor is lehet rammolni,mert bebiztosítod a győzelmet a túlélő csapattárssal

és van acsi is ha túlélsz egy rammolást,Die Hard a neve :D
  • Caliph
    én amúgy napi 5 csatát megyek,mindegy hogy sikerül,de azt most tartom. így lehet behúzni a tokent,az amcsi ddt. 2 nap múlva indul a operation új szakasza,abban tolom le a napi 5 csatát,az ad hozzá a dockyardhoz is ezt azt szerencsére.

aztán amikor az megvan,akkor a dockyard maradékára fókuszálok,szintén napi 5 csatával, vasárnap estére már megvolt a dockyard szakasz,a narrativ kapány szakasza,szal tegnap ma meg holnap csak a napi 5 csatát kell tolnom,az coopban gyorsan megvan. mondjuk a dockyard első része viszonylag könnyű volt,lesz ez még húzósabb is később :D

szal így jelenleg megmarad az ép elmém is ,az az 5 csata kibirható :D
  • Plata
    Tankos játékban én is sokszor szoktam rammolni mert ott lehet, kedvenc medálom a kamikaze. Ami jelzi hogy enyhén lökött vagyok. XD
    Tegnap hegyről mint egy őrült Olasz prém nehéz tankkal két közepest tapostam el. Velem volt a lendület meg az Irányított ütközés skill.
    Ami kB minden tankomon ott van. :D
    De hajós játékban szinte soha mert tudom hogy valószínűleg úgysem élem túl.
    Volt már hogy CV-vel rammoltam hogy csapattársam mentsem. De kB minden kétszázadik csatámmban jut eszembe.
    Tegnap eventen meg többször is volt hogy csapattársam rammoltam és meghalt.
  • Caliph
    elhiszem,küzdős nagyon,és ugye minél több minden van meg,annál több csillagot kapsz,és annál gyorsabban van meg a progress...
  • Plata
    Nekem még nincs kész,nem sokat mentem,de ma zsinórban négy cumi.
    Az azért nagyon pocsék érzés.
    Megvan az ötödik is,épp csak elkezdődött,az egyik hülye egyből meghalt,ketten nagyon gyorsan és értelmetlenül haltak.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.11. 19:28:14
  • Caliph
    yepp,sajna folyamatos probléma. szerencsére letudtam az első szakaszt,két nap és aktiválódik a kövi,meg a dockyard első szakasz is megvan,szal most két napig csak a napi 5 csatát kell menni,az meg coopban gyorsan megvan,ddvel berongyolok,torpizok amit látok,ebbe kb bele is halok,mehet a kövi csata...általában 1-2 hajót magammal viszek,a társak lehet nem boldogok,de ez csak coop,szinte nincs tétje :P
  • Plata
    Basszus,próbáltam menni két csatát eventen,irtó szar volt mind a kettő.
    Még mindig nem értik mi a lényeg.
    A másodiknál szó szerint otthagytak minket a szarban és elhúztak oda ahova a hajóknak be kell érkeznie.
    Ott vártak minket a célban.
    Persze nem értük el.

Az a két idióta aki túlélte az még a legvégén is csak állt a térkép szélén.
  • Caliph
    BBbe se mindegy ,mert németet sose fogsz átütni vele,míg egy papírabb pl franciát már simán. ha nincs sebzés akkor vasgy lepattant,vagy shatter,azaz széttört a lövedék mert nem birta átütni a páncélt

ja és a pattogós bombázónak elég jó a manőverező képessége ,szal lehet ilyen fordulós támadást is csinálni vele mint ebben a videóban 3:50nél

• Plata
    Nekem oldalról BB-be valami süket dumával semmit nem sebzett,már nem emlékszem mi volt,de nulla sebzés mind talált és mittomén mi volt a kifogás.
    Cruiserbe meg nagyot sebzett.
  • Caliph
    hát igen,ap pattogós csak akkor hatásos ha oldalról kapod el vele az ellent,ellenkező esetben lepattan. továbbá a legnyobb pen az első pattanás után van,azzal BBt is lehet citázni,a többi pattanással csökken a pen,a végén már csak könnyű cirkát üt be....hátránya h első pattanáshoz közel kell menni,szal buksz repcsit
    kevés repcsi,azok is low tier,cserébe gyorsan generálódnak újak. mivel yamato a hull,erős a páncél,szal lehet vele agresszíven előre menni,meg ott a füst is ha gond van
  • Plata
    Még csak egy operationsban voltam,tetszik,a füstös bombázó jó,gyorsan újra töltődik.
    Ap-s pattogó bomba vagy nem sebez semmit vagy nagyot sebez,8-as szintű repcsik vannak,a torpedós gyenge.
  • Caliph
    én nem láttam benne fantáziát,de elég jó cvnek tartják. neked tapasztalat?
  • Plata
    Megvettem shinano-t vagy shimano-t vagy valami síkagyú sistergős japán CV-t. XD
    Meg lett az acél.
  • Plata
    Ma yorktown-al rankeden ketten is megköszönték a segítségem.
  • Plata
    Kár,az a legjobb.
    Tudok játszani subbal.
  • Caliph
    még nem néztem,de volt róla szó h visszahozzák,és sokáig bent is lesz.. akkor valamelyik következő patchben

szerk: rákerestem,14.8ban jön vissza egészen év végéig,az akkor a szeptembertől
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.10. 10:18:55
  • Plata
    Nincs asszimetrikus.
    Vagy nem vettem észre?
  • Caliph
    én még nem próbáltam,most az eventet tolom,napi 5 meccs az új operationben, már megvan a progress,a napi 5 csatával megvan a cq johhnyhoz is a progress,meg halad a dockyard is,de az lassabban. holnap majd arra fekszem rá,hogy meglegyen az első szint,azt majs assimetricben cv vel,asszem visszarakták az assit
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.09. 22:29:29
  • Plata
    De a másodlagos bugos. :D
    Ha jólemlékszem a T8 amcsinak talán 9 kilóméter a lőtávolsága,de már a 17-20 kilóméterre levő hajókat is úgy jelőli mintha tudnék rá lőni.
  • Caliph
    annyi változott h most már manuálisan lőhetsz a másodlagosokkal,meg a repcsiknek 10km csökkentették a hajó észlelését meg még pár apróságot
  • Plata
    Igen játszottam Cv rework teszten.Ott minden más volt mint most,.bááár valami most is változott.
    Mentem a füstös CV-vel rankedet és megváltozott.Még a HUD is más.
    Vagy hogy a szárba híjják.
  • Caliph
    úgy lassú a cv,hogy a repcsik nagyon lassúak,és minden csapás után rohadt sokat kell várni mire újra támadhatsz(25 sec)

cserébe masszívak a repcsik,sok is van belőle,nagyot is sebeznek

nézz videókat róla mit tudnak.

és továbbra is vedd figyelembe,hogy a cv reworkön változik a dolog,a lassú támadásból gyorsabb lesz,cserébe nem lesz már olyan op

ilyen most,a cv rework teszten meg emlékeim szerint próbáltad

• Plata
    Hát akkor japó,nem szeretem a lassú CV-t.
    Ezért szeretem az amcsi füstöst,azon nincs unatkozás,fixen van rajta két raj mindig.
  • Caliph
    mindkettő op egy dög,az amcsi rohadt lassú,sok idő két támadás között,nagyot üt,erős repcsik sok hpval,csak az AA flaket nem bírják. viszont az elmúlt cv rework teszten nem teljesített a kezeim alatt jól,szal a reworkig használható,utánna pont azt veszik el tőle sztem,amiért erős volt..

shinano ap pattogós bombákkal durca,még bb t is lehet citázni vele.yamato testen cv deck kb,cserébe a háború végén készült,így low tier repcsik vannak csak...

az a gond h a rework mindent is átír majd,ami most op cv az lehet használhatatlan lesz utánna.

fdr kicsit uncsi a lassú játékmenet miatt

ezek tükrében válassz :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.09. 12:38:18