22969
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Plata

• Plata
    Hát én le vagyok maradva mint a borravaló.
    Tegnap is majdnem éjfélkor jutott eszembe hogy le kéne tolni az öt küldit,így mentem coop csatát.
    Elcsesztem az időt STO-ban.
    Star Trek Online-ban épp nagy hajóvásár van,a lock box loot box és egyéb szarokból kb 0.00000001%-al eső promós hajókat betették store-ba pénzért.
    Csak ez már nem karakter bound hanem acc wide,ha lock boxból szerzed meg a promós hajót akkor 1 karaktered használhatja,megveheted a piacon is 1.7 milliárd kreditért.Kb.
    Most viszont három négy hajót becsomagoltak egybe és két féle kiszerelésben árulják choice vagy mega pack. A 150 dolláros choice packból három dolgot választhatsz,a 300 dolláros mega packból mindent meg kapsz,de csak 3-4 hajó van meg marhaságok,mint lock box kulcs,ship upgrade token és a többi.
    STO-ban a lock box ingyenes,csak a kulcs kerül pénzbe. :D
    Én vettem két 150 dolláros csomagot az egyikből három szuper hajó jött ki,a másikból 1 szuper hajó egy 3-as hajópack, és egy kettes hajópack.Ami jó vétel,így hat hajó jött végül is.A hármas packon konzol szett van,ami nagyon szuper,felszereltem vele a dreanyámat és hát elcsesztem az időt vele.Végül is szerintem megérte,vagy 30 karit át kell szerelnem majd,ezek a konzolok ütősek.
    Ma kiakarom próbálni elite-en hogy mennek.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.25. 11:11:31
  • Caliph
    az szép :)

igen,azok a b25 repcsik nagyot ütnek és szépen gyújtanak is
  • Caliph
    Tegnapra ismét meglett az összes narrativ kampányos fokozat,csupán napi 5 hozzá való operationnal,így a napi 5 csata is,és dockyardhoz is 5 küldi. hatodiknak a cirkáló elsődleges és másodlagos löveg sebzést választottam . Sima coopban is 100k körül lehet sebezni,ha feléd jönnek a botok,de a régi operationsban is szépen jön napolival,még úgy is h a felét számolja
    ha sima coop csatát megyek napi 5 dbot a csüti frissítésig napolival vagy valamelyik golyószóróval,simán megvan ez a küldi is.
    PL a brit minotaur vagy edgar is jó lehet erre a küldire,ha feléd jönnek a botok,csak füst,és mehet a dam farm
  • Plata
    Nem bántam meg hogy megvettem,mert aranyos CV,de idegesítő a sebzése.
    Tegnap T10 operationsba rakott,ott T10 hajók ellen akkorát sebeztem B25-el mint állat,az egyik B25 bevetésemnél csak lestem több mint 70k hp-t ütöttem be.
    Ott T9-11 ellenségek voltak,T11 cruiserbe akkorát ütöttem ap bombázóval mint a fene.
    Utána mentem eventes küldire,teljesen beszűkülve T6 BB-be sebeztem 15k-t B25-el. :O
    Na elmegy ám a bánatos mamuskájába.
    Ap bombázóval telibekapom és csupa overpen meg 1 pen.Aszittem lefejelem az asztalt. XD
    Voltam azon az idegesító opersationson amikorjön sok hajó és védik őket és meg kell őóket szerezni.
    Ott szerintem némelyik cruiser bugos,mert nincs légvédelmük.
  • Plata
    B25 mocskosul nagyot sebez és még gyújt is.
  • Plata
    Nagyon jók a repcsik,kicsit lassúak,de jól bírják,b25-nek marha sok hp-ja van és piszkos nagyot sebez.
    BB-t fél hp-ra csaptam vele.
    Ap bombázó BB-be is három citadellát ütött egyetlen adaggal,a torpedókat nagyon jól lehet ledobni,egy DD megtalált,mert le voltam maradva a többiektől és rámszállt.
    Egy torpedós raj megoldotta.
    Nem tudtam sokat harcolni mert gyorsan vége lett.
    Mondjuk jó végre nyertünk.
  • Caliph
    na,örülök h megérte :P
  • Plata
    Azt hiszem hogy nagyon jó barátság kezdete ez. :D

• Plata
    Volt egy 10 skilles kapitányom valahonnan.

• Plata
    Aranyos.
    Úgyis amerikai bolond vagyok. :D
  • Caliph
  • Plata
    Ez a taktikai bombázó érdekesnek hangzik.
  • Caliph
    nézz a Blackről is vidit,lassúk a torpik,de van radarja,szal érteni kell hozzá,de jóféle cucc

a t8 cvk közül nekem a kaga van meg,szal a többiről nem tudok nyilatkozni.Azt erősnek tartom a tierjében

A amcsi hornet annyiban különleges h van taktikai bombázói,b25ös

az idomitable -vel meg kell tanulni "slingshotozni",van róla vidi youtubeon. ezt elvileg minden cvtől elvették,kivéve ettől,mert kb ebből él. Lényege h a célponttól kb 7-8 kmre eldobsz egy támadást,és amig az zajlik a többi repcsi kb sebezhetetlen ,és mire visszakapod az irányítást,már a célpontnál is vagy,és támadhatsz,kikerülve AA flaket ami a legtöbbet sebez a gépekre. a repcsik gyorsak . viszont a kevés a repcsi,és egy rajos támadásokat tudsz csinálni vele,ha másodszor is támadnál,már sok repcsit veszítessz. ez a szőnyegbombázókra igaz,nagy a pen,jó gyújtás,a rakétás repcsik viszont nem olyan jók.

aquila: low hp de gyors repcsik,ap rakétás és torpedós de az egyik legnehezebben játszható cv a nagyok szerint,kb csak annak javasolják kivenni,aki gyűjti a hajókat/cvket. viszont ha kézreáll,szintén erős egy dög

Graf Zepp: Sztem a leggyengébb mind közül,a ap bombázói nagyon pontatlanok,de erős másodlagosai vannak,a topis repcsik jók rajta.

kaga jól működik operationban,azok a torpis repcsik nagyon erősek,de csak t7esek,szal AA cirkák ritkítani fogják,illetve dd ellen nehéz,a rakétások keveset sebetznek,a zuhanó bombázó meg pontatlannak érzem. de a csatahajók szenvedni fognak a topedóktól
    kicsit sok az élesedési idő,de a legnagyobb baj,hogy elég szélesen dobja le a 4 torpit,sokszor csak 2-3 találatot lehet behúzni egy csatahajón is,annyira nagy területre dobja a torpikat
    de nagyon sok repcsije van,még talán a t10es cvknél is több

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.22. 23:52:31
  • Plata
    Nekem főleg eventre és operationsra kellene verda.
  • Plata
    Graf zeppelin,Aquila,Hornet,Indomitable,Kaga.
    Ezek a Cv-k vannak a boltban.
  • Plata
    Kürfürst,nápolyi,tromp megvan.
    Moskva nincs.
    Pommern is megvan.
    Akkor gyűjtök blackre,az még kb 100 ezer szén.
    Aranyos CV-m még csak az orosz van T8,eventen kaptam,meg van T6 még kettő,azt is nyertem eventen.
    Ha jól láttam most öt CV van aranyért,Tier 8.
    Van amerikai is.
    Malta CV megvan én sem szeretem igazán.
    Aranyra van még kuponom,szénre sajnos nincs,elköltöttem acélra.
  • Caliph
    ja és ha van kuponod ,mindenképp használd fel. időnként mindenki kap,armoryban coupon fül alatt,25 százalékkal olcsóbb dubis acélos vagy szenes hajóra,egyszeri alkalomra. aztán majd egy idő után adnak újat,de nem osztogatják gyakran,több hónap is lehet mire kapsz
  • Caliph
    kérdés h mit vagy hajlandó költeni? dubi/pénz,acél vagy szén?

szénért: kurfürst,Napoli(másodlagos cirka),moskva(ruszki cirka még a nerfek után is jónak tartják,nekem nincs meg)Tromp(bombázós repcsis dd,én szeretem),ezek a tizesek amik jók
    HAlford nincs meg nekem,de amit láttam vidikből nem nagy szám,ddkén sem erős,és a repcsik sem nagy számok,akkor inkább Tromp,annak holland bombázós repcsijei vannak
    Kilences szenesből amik jók szerintem : Black amcsi dd,és Pommern német bb..
    nekem még megvan a jager,gyors kis dd,sok torpival,az egyik legjobb álcatávolsággal,azonban a torpik sebzése kevés,légvédelem kb nulla,és ágyúk is max dísznek vannak rajta,én el tudok lennei vele,de egy gunboat dd,meg egy cv spot meg tudja keseríteni az életet vele

acélos hajók közül a burgonya,francia csatahajó a legjobb...majdnem én is kivettem,de várok valami még OP-bb dologra,a többi acélos hajó sincs meg,de erre mindenki egyöntetűen mondja h jó
    A rosewelt cv nagyon op,de lassú a játékmenet,és a cv reworkkel sokat veszít majd a fényéből,de erről a cvről írtam már korábban

a dubis hajók nagy része szénért is van. Nekem Tirpitz van,az első prém hajóm volt,jó másodlagos,rövid hatótávú torpik,t8ban erős hajó,de fölötte már nem tud annyit
    nyolcas cvként nekem még a kaga van meg,én nagyon szeretem,szinte kifogyhatatlan repcsimennyiség,a torpisok erősek,a többi viszont felejthető. t7es repcsijei vannak,szal elég könnyen elhullanak,de sok van és gyors az újratöltés,és erősek a torpik
    t6 cv a francia nagyon erős a pattogós bombáival,szét lehet szopatni a ddket,de ha jól manőverez,nehéz eltalálni. emelett még ap bombázói vannak,ami t6 környékén a cirkálókra életveszélyes

Az amcsi prém 8as cv még elég erős,de jelenleg megszerezhetetlen

Malta cv nekem megvan de nem lettünk barátok,pedig a statjai alapján erős cv,de valahogy nem áll kézre nekem,bár nem is sokat mentem vele

TopTIer youtube csatornáját ajánlom,pont most tolja végig a cvket,és jó cv player is,szal láthatod h jó kezekben mire képesek a cv-k

nehéz jó hajót ajánlani,mert ami nekem működik,nem biztos h neked is fog,amit én útálok,neked lehet kedvenc lesz... :D ha vannak public tesztek,akkor elég sok hajó elérhető ingyen kipróbálásra.

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.22. 22:32:49
  • Plata
    Szerinted melyik T8 prém hajó éri meg legjobban?
    Bár legszivesebben CV-t vennék szóval örülnék ha azokról is írnál külön.
    No és melyik szenes T9 prém éri meg legjobban?
    Halford jó?
  • Plata
    Nekem commander XP szinte zéró, a most vett Acélos hajóra költöttem. Van 7k dublon, szóval felejtős. Free XP talán 500 ezer.
  • Caliph
    elindult a salvage for victory event,a fődíj a La Pampa dd,ami egy igen csak brutál torpedós dd...
    dublont,acélt,szenet,commander xpt és kreditet kell beáldozni a hajóért,meghatározott mennyiséget. sajna nem lehet többet,nekem pl van 2 milla szenem,de csak 55k lehet rádobni. minden egyes rádobott cucc növeli a progress bart meghatározott mennyiséggel,és és a különböző mérföldkövek különböző dolgokat adnak.prém nap,spec commander,port slot,aztán 31.8 százaléknál T7 prém Tashkent,és 90 százaléknál a la pampa

sajna commander xpm kevés,így sok dubit kéne áldozni,nekem olyan 28ezret. igen jól látod,28k

ennyi dubit nem ér a hajó

ha mindened megvan a többiből,akkor olyan 26k dubi kell. igen tudom,most lehet váltani tokenért dubit,de akkor sem ér meg ennyit,pedig jó kis dd

a t7 Tashkent viszont jó dd,azért érdemes áldozni egy keveset,nekem 4300 dubit...sztem kihagyom azt is
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.21. 15:23:56
  • Plata
    Nekem 9 fejezet van kész,a napi öt csata megvolt.
    Volt hogy egyedül maradtam élve,persze nem sikerült befejezni.
    A fő hajót lelőttem,de valahol még volt életben DD és cruiser is.
    Az idő meg le telt.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.08.16. 17:13:04
  • Caliph
    na mára meglett a narratív kampány vége,a napi 5 csata...dockyardhoz kicsit farmolni kellett,két küldi maradt,a többi meglett massával a tokyo expressben
    A cv torpis küldit választottam coopban,kagával gyorsan megvolt a 150 torpi találat,a másik a cirkás másodlagos küldi,szintén coopban napolival
    csak full gáz előre,torpikat kerülni kell,saját torpikat és főágyúkat nem is használtam
  • Caliph
    ja hogy szerencsejáték...úgy értem,olyat nem szabad megvenni,csak olyat amiért konkrét dolgot kapsz :D
  • Plata
    Vot egy fél percem így felugrottam a játékba.Még aktív az ajánlat.

Kaptam ilyet is.Plusz előtte egy olyan kupont ami a zsinórban négy győzelemért járt.Nagyon akarják hogy vásároljak. :D

Látod 325 aranyam volt,kaptam az arany vásárlós ajánlatot vettem ezret és két ezret kaptam.
  • Plata
    Neem.
    Ilyen akció van.
    Három féle csomag.
    Az ezer aranyos csomaghoz járhat a legtöbb ha mázlid van.
    Akár 10 ezer.
    Na persze én az ezrest kaptam.
    Legalább háromezret adott volna,kaptam egy tankra 40%-os angedményt. Akkor megtudnám venni. :D
  • Caliph
    hát a kiadót ismerve azért 10000 aranyat nem vágnak az emberhez csak a két szép szeméért :D nem néztél be egy nullát ? :D
  • Plata
    Hát,én peches vagyok.
    Ma kaptam WoT-ban üzit,ha veszel 1000 aranyat kaphatsz 10 ezer aranyat bónuszban.
    Na és mennyi bónuszt kaptam? Egy ezrest. XD
  • Caliph
    nem,pont ez a lényeg ,h szerencsejáték. ha nyitsz egy ládát,megmutatja mi van a következőben,de csak akkor.
    van esély rá,hogy az első ládánál már hajót kapsz,nyilván kevés. ha nem azt kaptadm,akkor nem éri meg nyitogatni,lehet elversze egy rakás dubit mire jön az első értelmes láda
    csak érdemes csekkolni,youtubeon már láttam olyat,hogy az első ládából esett a hajó.
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.14. 21:22:28
  • Plata
    Láttam a ládát,de nekem azt mutatja ha megveszem az elsőt kapok egy camot meg egy 8005 xp izét.
    Vagy félre értem?
  • Caliph
    ja meg érdemes benézni az armory twilight offering szekcióba,ez egy aranyért vehető random ládák,amiből eshet 4 prém hajó,. ha van olyan mákod h az első ládában ott a hajó,akkor azt vedd ki 1250 aranyért,ha nincs,akkor egy fityinget se költs rá :P
  • Caliph
    na 5 opból 4 win,1 fail. meglett az napi 5 csata,meglett 8 szint a narrativ kampány 12 szintjéből,meg 2 dockyard küldi is....egyelőre még lehet haladni :P
  • Caliph
    nekem 3/3 massával,mondjuk csak 4 csilalgosak
    folyamtosan irányt meg sebességet kell váltani,és nem közel engedni semmit,és túlélhető
    a három csatából mindig volt egy hülye aki elhajózott szélre,aztán meghalt 5 percen belül

a végén a musát kinyrni 3 perc alatt azért nem egyszerű
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.14. 15:49:44
  • Plata
    Az új nem egyszerű,sajnos nem sok T7-8 ilyen hajóm van.
    Háromból egyet nyertünk.
  • Caliph
    oh az új op jó. könnyű,ismét a másodlagos BBk és cirkák vannak előnyben. japók az ellenfelek,sok dd és cirka,mind torpedóval és a végén jön egy mushasi amit ki kell csinálni. Massával mentem,másodlagosra húzva nagyon jó erre az opra,csak nem szabad sietni,folyamtosan manőverezni kell és sebességet is változtatni,mert sok a dd. de van heal buff
    persze 3 csapattárs már igy is megmurdelt :D

még az atlanta cirka lehet jó,a he fosó ágyúival,de a végén a musa szétkaphat mint buksi a lábtörlőt
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.14. 15:23:36
  • Caliph
    védendő hajó? akkor az operation volt. a coop az olyan mint a random,csak botok jönnek szembe. az operation az jó hosszú folyamat...és az a csatahajó védős szinte mindig bukó,a végén a ddk re senki nem készül. ha meg a teherhajós visszafoglalós,az szintúgy nehéz ám,sok a dd meg a cirka topri,sok az ellen és a végén még jön két csatahajó amit ki kéne irtani időre,ott is ha nem idult meg arra egy dd,már bukó
    coophoz nem kell ész,az még a legbénább csapattal is szinte tuti win,de az operation az húzós,az már sok néhány embernek...hiába irom én is mi lesz,mi fog jönni,le se szarják :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.14. 14:57:22
  • Plata
    Hát én szeretem megnyerni a Coop csatákat,CV-vel voltam és azt láttam hogy szinte egyből elvesztettük a csapat felét.
    Senki nem védte a hajót amit védeni kellett volna és nagyon hamar vége.
    Ha random csatában vesztek az ok,de egy botok ellen nemáá.
  • Caliph
    de most a coopban mi tud felhúzni? mint írtam nekem vasárnap már megvolt minden,szal az elmúlt három nap ,napi 5 csatáját úgy toltam le,h bementem egy gyors ddvel,max gáz előre,megtorpiztam az első elérhető hajókat,ebbe jó esetben bele is haltam,irány a kövi csata. kb 10 perc alatt megvolt az 5 csata :D

ha meg volt kedvem,akkor mentem pár random csatát is,tegnap pl serovval toltam egy t6 csatát,kaptam is az ívet h sky cancer :P de leszarom ,he elkóborl egyedül a map szélén,nem lepődjön meg h azt támadom :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.08.14. 11:38:15
  • Caliph
    ja meg hamarosan indul a 14.8 public tesztje,ha játszol és elérsz legalább 500 base xpt a Blast From the Past csatában,abból választanak kilencet akiknek ingyen kinyitják az event pass fizetős részét,vagy ha már ki van nyitva,akkor kompenzálnak a dublon értékével