22421
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    Nem ez lett volna a cél... Pont most van a mélypontján a játék színvonalilag. Shitstorm maga a játék is, meg a community is. Lelépett az összes nagyobb community contributor (streamerek) is pl. Még maga az öreg Jingles is kivan rájuk.
  • lonvard
    Na joh, ezzel a nyígással elértétek, hogy feltelepítsem. :D
  • ozimak
    Ezeket a free superkonténereket hagyjuk :D Eddig az elmúlt 3,5 évben állandóan csak 100db xp zászló meg ilyesmi szarok estek belőle. 7 nap premium... Rakás szar lett ez a játék úgy ahogy van.
    - Tweakelt superkonténerek,
    - bundle-ök amit szekvenciálisan kell megvenned,
    - tokenek amit csak dubiköltéssel tudsz megszerezni (vagy real pénz),
    - premium hajók tömkelege,
    - az új summer sale amiben a "sale" szó igazából felselegesen szerepel mert nem volt "sale" egy deka se,
    - santa konténerek (akarom mondani makarovkonténerek) amikben csak akkor kaphatsz "véletlenszerűen" rare hajót ha már az összes többi megvan,
    - Torpedo meg Flandre bug hetekig, de ha CV bug akkor pár nap alatt hotfix
    - Miscommunication everywhere
    - Missouri balhé habnak a tetejére
    - meg amiket elfelejtettem ("apróságok" meg a régi ügyek, PR botrány pl.)
    - stb, stb
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.08.15. 14:04:47
  • Caliph
    valszeg szuperkonti volt. nekem is mostanában flag meg camo esik,semmi más
  • pajer_csaba
    Azért ez így egy elég f*sza kis shitstorm... Valahol azért vicces, ahogy a nyugati business-szemlélet a ruszki autoriter hozzáállással viaskodik, teljesen hiába. Mondjuk nekem a kedvencem továbbra is az, hogy bár mindenki ruszki csapatnak hiszi, a WG valójában belorusz cég, viszont így sokkal érthetőbb a russzofil hozzáállásuk is. A ruszkik legalább értenek hozzá, hogyan álcázzák kifelé az önfelsz*pást, ami a WG-nek soha nem ment.

Szerintem az egész WG sztori vége pár éven belül az lesz, hogy csak "hazai" piacra + az elvtársi civilizációkba (az összes "isztán" meg Kína) fog játékot gyártani, a nyugati piacot meg inkább szépen lassan elengedi a sok "libsi" "nyivákolás" miatt...
  • Plata
    Értem,így már világos.
    Ha már konténer.
    Minden nap mostmár more resources ládát nyitok,pár szettet össze is gyűjtöttem.
    Tegnap a 2000 xp-s első ládából 50 darab camo jött,az meg hogy a francba lehet?
    Tuti hogy more resources konténer volt,nem jött belőle semmi más csak 50 camo.
  • Trucker39
    RedAngel79:
    "Jelenleg talán a játék történetének legnagyobb fiaskója robbant ki tegnap. Sorra állnak fel a CC-k: LittleWhiteMouse, Flambass, Mr. Jingles, Yuzral, iChasegaming, Mr,. Gibbins és a lista egyre bővül. Kis bevezető azoknak, aki nem tudják, mi az a CC, avagy Community Contributor: influencerek és streamerek (bizonyos számú megtekintéssel/közönséggel), akik hivatalos partneri viszonyban vannak a wows-al, cserébe régebben játszhatták a korai hozzáférésű hajókat, és rendszeresen kaptak ingyen kódokat amit szétoszthattak a közönségükben. Emellett kaptak havi 10,000 dublont és a szenes hajókat kiadás után (?) de rendes pénzt sosem. Gyakorlatilag ők voltak a csali, hogy új fizető játékosokat vonzanak be a játékba, cserébe egy rakás szabálynak kellett megfelelniük. (sajnálom, nincs meg magyarul): unknown.PNG
    A szabályok nagy része elég tágan volt értelmezhető, és inkább csak hátráltatta őket, minimális előnyért cserébe a többi streamerrel szemben. Azonban az évek során az előnyöket szépen leszabdalták, hála részben annak, hogy az új teszthajók néha annyira erősek voltak, hogy a közönség felháborodása miatt inkább betiltották nekik bármilyen jellegű bemutatásukat. Így a végére szinte csak az ingyen kódok miatt érte meg CC-nek lenni, és az is inkább a kis csatornáknak számított sokat, hiszen jobban tudtak gyarapodni másokkal ellentétben az ingyenes kódokkal.

Hat héttel ezelőtt, az ennek ellenére legtöbb erőt és törődést a CC programba fektető tag, Littlewhitemouse át lett csúnyán verve. Neki és Chobitsu-nak (modkészítő) felajánlották egy Kanadai hajó tervezését (ami végül a Yukon lett), azonban amikor a kijött hajó semmiben sem tükrözte azt, amit terveztek, az arcukba kapták, hogy ők csak konzultensek voltak, akiknek a véleményét nem vették végül figyelembe. A nyilvánosság bevonása kellett, mire bebizonyították az igazukat, és a WG bocsánatot kért, megígérve hogy tervezhetnek egy hajót. Már ez is neccces volt, mivel egyből tengeralattjárót vagy CV-t ajánlottak nekik tervezésre, pedig ők rombolót akartak. Na de eltelt hat hét, és tegnap este jött a katarzis:

Egy vita során egy WG alkalmazott semmibe vette és hazugnak nevezte a bizonyítékait egy meg nem nevezett témában, és amikor utolsó esélyként kért visszaigazolást, hogy a hajó tervezési ígéreteket betartják, negatív választ kapott. Így úgy döntött, ideje menni: 1.png

És azóta sorra mennek el a többiek is. A probléma gyökere az, hogy hiába van a cégnek Amerikai, európai részlege, semmibe veszik őket és gyakorlatilag csak a Szentpétervári iroda utasításai mennek át.

További kis habok a tortán: A missourit visszahozták, de az eredetileg Dublon ár helyett, random csomagokból eshet. Ez azt jelenti, hogy jóval többet kell költened, ha meg akarod majd szerezni. Másfelől egy 12+-os játékba szinte minden szerencsejáték. Gratula.
    Valamint a legutóbbi konténereken "véletlen" fordítási hiba miatt, azt állították mindegyikben van permanens festés, pedig ez nem volt igaz, és később javították.

Szóval itt tartunk. nyugodtan szóljatok hozzá, ha akartok."
  • Plata
    Valami értelmes és normális rövid összefoglaló nincs?
    Ebből a süket vakerából nem értettem meg semmit,csak azt hogy a csóka imád kurva sokat dumálni a semmiről fellengzős szavakat használva.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.15. 09:51:30
  • pajer_csaba
    Akartam is kérdezni, hogy most mi ez a dráma, mert ez a sájá-láböff-i inspirációs teljesítmény nekem nem sokat segített...

• Caliph
    borult a bili,egy rakás cc hagyja ott a cc programot,flambass ,white mouse,ichase,talán jingles és trenlass is...elegük lett a wgből
  • Kotomicuki
    Visszakerestem: az SP-t '13 végén nerf-elték, míg a nagyobb tier-ű light-ok '17 közepén lettek bevezetve, sz'al most te emlékeztél mellé.
    Egy, az akkori (!!!) tüzérek által már megrágott, a belét kifordított SP-t el-el lehetett kapni kisebb tier-ű tankkal is, az meg nem egy nagy szám.
    A "cset" meg egyenes arányban züllött a wot-tal együtt: én meg arra emlékszem ifjú Pz. IV-esként, hogy semmitől sem zavartatva arról dumáltak hazánk dicső fiai a nyilvános csatornán, miközben mindenki más őket k'anyázta, hogy csituljanak má' el, hogy nem tudnak egy normálisabb klánba se bekerülni, mer' a WN 700 az egy teljesíthetetlen feladat, hiszen az 500-at alig érik el...
  • Plata
    Javaslom kicsit keress vissza a WoT topic-ban,főleg arra a képekre ahol sok sok évvel ezelőtt T7-8 tankokkal szívatom az SP-ket.Amikor még nem volt semmi egzotikus fejlesztési ág,már akkor az volt e kedvenc szórakozásom hogy betettem a fórumba a k anyázó süketperzsákat.Isteni móka volt magyar SP-ket vegzálni,mikor még volt közös cset.
  • Kotomicuki
    Szerintem te már csak az újra emlékszel, mert nekem, mint egyetlen befektetésemmel, persze: akciósan, bátran kiállhattam a tier IX-es nehezek elé és 2-3 db-ot is föl tudtam tartani, igaz ekkor a prémium lőszer is fogyott, mert átütése az nemigen volt.
    Szerencsétlen tier VII-VI-osok nem győztek szaladni előle...
    Ellene harcolni nem volt kellemes, mert bár több gyenge pontja is volt, azokat a mainál jóval pontosabb script ellenére is nehéz volt eltalálni, ha mozgatni tudta a tankot a delikvens - akkor még 1x használatosak voltak a fogyóeszközök.
    Ha megtudtad lepni oldalról, vagy hátulról, akkor igen könnyen halt, de nem ez volt a jellemző: mindig mögé gyűlt a lemming train, így bekeríteni sem volt egyszerű mutatvány.
    Szerintem, mire tier VIII-as light tankok lettek, addigra az SP-t is nerf-elték. A tier V-ös VK 105-se meg mindenkit rettegésben tudott tartani: egy lövéssel a T-62 fél legénységének és akár 3-4 moduljának is odalett, a T-50-est is csak a lézerpontos angol lövegek tudták lekövetni és eltalálni..., aztán minden megváltozott...
  • Plata
    Csak az a baj az SP sosem volt op.
    Az SP-t ha jó helyen lőtted meg már T8 light tankokkal lehetett ölni simán.
    Imádtam vegzálni és szívatni meg hergelni az SP-ket.
    Nekem nagyon sok éve megvan,de sosem volt jó,a tornya jó,de a teste sosem volt hú de jó.Max szemből T6-7 tankok ellen.Na meg mivel régen tierlimites volt gondolom T5 csatákba is be került,ott op lehetett.
    Az volt a legjobb hecc ha kilőttél egy SP platoont és még magyarok is voltak,hogy tudtak már anyázni.
    Na meg minden idióta azt hitte az SP halhatatlan és ha kilőtted akkor ment a rinya cseten hogy hacker vagy.
    SP baja az hogy elavult.A régi öreg tankok ellen jó volt,az újabbak ellen kevés,mert mozgékonyabbak és jobb a lövegük.Másik hogy az SP lövege mindig is egy nagy rakás szár volt.Persze régen mikor még nem volt a 2 tier szabály és bedobta őket akár 3-4 tierrel alacsonyabb csatába jó volt.Végül is annak idején az Is7 is azért volt tuti tank mert T5 csatába is bekerült.Tudom mert láttam annak idején,ha az alapján nézzük az Is7 szar lett mert már nem M4 vagy Kv1 ellen kell neki menni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.13. 15:53:09
  • pajer_csaba
    (Csak zárójelesen, azért az IRL makett-gyűjtemény is bővül, otthon van egy fél tucat 1/1200-as hajóm (Yamato, Bismarck, Schanhorst, 2 USS Enterprise CV-6 és egy Missouri) és egy 1/720-as Graf Spee-m, itt, ahol élek, meg két 1/1200-as (Musashi és KGV), egy 1/700-as USS Wisconsin-om, meg egy költözésre és megépítésre váró 1/350-es Tirpitzem - ez utóbbi évfordulós ajándék volt asszonytól.)
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.08.13. 15:42:04
  • pajer_csaba
    A felháborodást értem, a meglepetést ebben az egészben, nem annyira. Mikor kivonták a Missouri-t, már akkor megjelentek olyan hangok, hogy tuti valami ilyesmi formában lesz visszahozva, ergo, azért számítani lehetett erre a kötsögségre a WG-től.

Nekem is van egy valag lóvém ebben a játékban. Sosem játszottam vele annyit, hogy azok a hajók, amiket igazán szerettem volna játszani, meglegyenek (a Yamato-t is csak néhány hete sikerült megszereznem, ezzel az első T10-es hajóm lett), és ha játszottam is, abban se volt soha túl sok köszönet (a winrate-kiosztást mindenki ismeri, döntse el ki-ki magának ,hogy ez script vagy szerencse kérdése-e). Összesen két nagy költésem volt: a Black Fleet idején a Massa és a Tirpitz, illetve a Hizen. De ezen kívül kisebb beszerzés volt a Graf Spee, a Viribus Unitis és legutóbb a Mikasa (mindhárom pusztán érzelmi okokból). Amióta pedig külföldön élek, megengedhetem magamnak azt havi 13 €-t, amibe a prémfiókba kerül, plusz időnként némi dublon és kredit vásárlást, ha fogytán vannak. De ez tényleg csak a nyugati életvitelnek köszönhető, amíg otthon éltem, ilyesmi esélytelen lett volna: a Graf Spee-t még pl otthon vettem, és 3 hónapig(!) rakosgattam rá a lóvét, hogy ki tudjam gazdálkodni, és akkor is csak magát a hajót és nem a packot vettem meg. Igazából én erre a játékra egy baromi költséges makett-gyűjteményként tekintek, aminek megvan az az előnye, hogy 1., nem törnek el és nem porolódnak; 2., nem foglalnak helyet; 3., és asszony sem néz rám furán, amikor játszok velük.
  • Kotomicuki
    A wg utoljára akkor volt korrekt a felhasználóival szemben, amikor a wot-ban a kiherélése után felajánlotta a SP-tulajoknak, hogy teljes áron, aranyért visszaadhatják a tankjukat, ha nincsenek a módosítások után már megelégedve vele. Viszonyításként: addig az akkor még 268-at sebző, tier IX-X tankágyúk 50%-ban ütötték csak át a testet a gyenge ponton kívül, teljesen szemből, azután a német L/71-es is megtette uezt a maga 203-as átütésével.
    Sokan visszaadták és ezen nagyon besértődött a wg...
    Azóta gyakran már be sem jelentik a változtatásokat - pl. túl sok a skorpió g a csatákban, akkor lecsavarjuk a statjait, aztán, ha már eltűntek, mer' "vhogy mostanában nem megy úgy velük", akkor visszakapják azokat, vagy nem - és magasról szarnak az egyre élvezhetetlenné váló játék miatt szót emelőkre.
  • Caliph
    nekem most konkrétan az a bajom,hogy itt a MO. nem szeretek farmolni,de ezt anno első és egyetlen hajóként kifarmoltam,napi több órát seggelve a gép előtt,mégpedig a kredit szorzó miatt,nem azért mert a hajó olyan überkirály. és vagyunk igy több ezren . van aki biztos igazi pénzt is költött free xp váltásra,biztosan

aztán most behozzák,megnyugatnak mindenkit,hogy akinek megvolt kompenzálják,annyit fog hozni mint eddig,és látod mekkora átbaszás...

biztos valahova a end user licencbe be van irva hogy bármiféle változtatás jogát fenntartják,ha veszel egy prém hajót pénzért,azt is ide oda állítgatják,kijön jó erősen aztán szépen csendben visszahúzogatják a statokat....
    elfogadtad a szerződést,semmi jogom keseregni. csak ugye a korrektség,de mit is vártam a sátán konténer meg a többi nemrég borult shitstorm után :D

amúgy sose grindeltem más hajót,egy tirpitzet vettem még az elején,egy jean bart jött szénből,az acél is megvan de még mindig nem döntöttem mi legyen,megvárom a ruszki cvket hátha kiraknak valami op szart mint a FDR vagy valami mást.
    minden karikor megleptem magam egy cherry on the top kontival,meg egy év prém idővel,meg egyszer vettem black friday kontit pár darabot amiből kiesett a black kaga a black bart black cossack meg a black atlanta,szal azzal épp elégedett voltam :D

na mindegy is,a sokadik húzás után sztem idén karácsonykor már nem lesz prém fiók megújítás :)
  • pajer_csaba
    Amúgy, kicsit kívülről szemlélve ezt a jelenséget, nem teljesen értem a meglepődést. Évek óta ez megy, lassan minden játék--szolgáltatónál. EA, Bioware, Blizzard, Wargamings, az összes a lehúzásra megy, és a legteljesebb mértékben, magasról szarik bármiféle játékos-igényre vagy észrevételre. Minden játék minden patch-e kizárólag arra megy rá, hogy hogyan lehet még nehezebbé tenni a játékot abból a szempontból, hogy a játékos még több igazi pénz elköltésére legyen kényszerítve. Innen nézve, amit a WG csinál, tejjesen természetes, mondhatni magától értetődő. De ugyan ezt csinálja az EA is (SWTOR). Ott keményen fellépnek a kreditet árusítókkal szemben, de azokkal szemben is, akik venni merészelnek, hiszen hát mi szükség volna rá, mikor egy laza 5,5 millás unlock simán megoldható subscriber accal, úgy, hogy a küldik alig dobálnak 1-2k kreditet? Meg ugye az armorork, amiknek darabja 1 misi (7 kell összesen egy sethez), GTN-en kereskedni meg csak 8%-os adókulccsal tudsz, persze, hogy minden ár fel van b*szva a csillagos égig. Szerencsére az EA még egy lépéssel a WG mögött van: ők még nem jöttek rá, hogy kreditet lehessen venni a shop-ból is, igazi pénzért. A WG egyszerűen csak megugrotta ezt a szintet. És szisztematikusan kinyír minden lehetőséget, hogy f2p-módban farmolhass kreditet. Lassan mindenhol ez lesz: még annak is, aki csak játszani akar egy kicsit, mondjuk egy fél órát meló után, érdemesebb lesz megvennie a szükséges currency-ket, mintsem farmolgatni a játékból, már pedig azokra ugye szükség van, hiszen a stock mód mindenhol csak szívás. Kíváncsian várom, hogy mikor nerfelik a T10 credit és xp szorzóit is.
  • Caliph
  • Kotomicuki
    ...és aki ezt mondta, majd cselekedte, már évekkel ezelőtt egy-egy ilyen eset után - akár a wot-ban is - , azt hülyének nézte a játékosbázis...
    Sokaknak nagyon hosszú idő kell az "ébredéshez".
  • Caliph
    asszem többet nem költök erre
  • pajer_csaba
  • Caliph
    17 százalék extra kredit,sztem is a régi jobban adta..és miért csak 140 napig érvényes a küldi rá,nem úgy volt hogy nem lesz határa?
  • Tono34
    Mentem pár csatát MO-val ..... ezzel a + kárpótlással is egy nagy semmi a kredit hozam ....

102k sebzés 294090 kredit ami a levonások után 225540 (alap fiók).
  • Darun
    És csak most akadt ki? Nálam már a másfél évvel ezelőtti "karácsonyi" dockyard leverte a lécet. Ezek a lyuhtuberek nem valami gyorsak.
  • pajer_csaba

Olyan kis aranyos, hogy még meglepődik a ruszki logikán...
  • Kotomicuki
    A kéményt, mint az egyik gyenge pontját a csatahajóknak (Alfred Thayer Mahan), szokták páncélozni, gyakran vastagabban, mint a fedélzetet.
  • Darun
    Mert a kémény páncélja olyan vastag, hogy lepattan róla az AP? WTF?
  • pajer_csaba
  • Plata
    LOLOLOOLOLOLOLOLOLOOOL
  • Caliph
    újjab bug Flamu által szállítva: amelyik hajónak ferde a kéménye azt lehet hátulról citadellázni úgy hogy a felépítményre célozva az AP megpattan a ferde kéményen és beleveri a lövedéket a citadellába :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.08.09. 21:36:01
  • Darun
    Most már te is tudod, miért nem használjuk. Eleinte párszor én is használtam, főleg CV-nél, a CV rework óta viszont teljesen használhatatlan. A CV-t pl sokszor tolatásba inditja el a cél felé.
  • Plata
    Bakker,mostmár fix hogy soha többé nem használom azt a hülye autopilota-t.
    Montana-val harcoltam,gondoltam amíg lövök addig se kelljen figyelni a szigetekre és benyomtam autopilótának egy klassz útvonalat.Ez a barom nem is oda vitt hanem bele a térkép szélébe.
    Ennyire defektes szar?
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.08. 15:33:59
  • Plata
    Nem tudom,még semmi nem volt a közelünkben,épp csak elkezdődött a csata.
    Végre ma sikerült megcsinálni a holland küldiket.Az utolsó 7-es hajó is megvan,amit küldivel meg lehet szerezni.
  • pajer_csaba
    Lehet ráúszott torpedókra amit nem neki szántak korábban?
  • Plata
    Az előbb voltam csatában T6 cruiserrel.
    T5-7 csata volt,a csata indulása után nem sokkal a T6 cruiser mellettem egyszerűen felrobbant és kiírt hogy a CV ölte meg,de nem is volt rajtunk repülő.
    Jah és az ellenséges CV se értette hogy mi van mert cseten kérdezte hogy ez mi volt?
  • Darun
    A többi videójukat is imádom (általában), de ez zseniális volt xD
    Mondjuk ahogy az elején tolja a lelkesitő beszédet, az nekem inkább egy Wh40k komisszárra emlékeztet.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2021.08.07. 13:22:21
  • pajer_csaba
  • Darun
    Ellenőriztem. Ha az aktiválás után lépsz csak be a játékba, nem kapsz róla értesitést, de a cuccokat megkapod.