22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Plata #19368 Randommal elég káosz.
Kép
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.22. 08:52:30 -
Darun #19367 Pár száz csatával is bejönnek emberek a T8-as rankedre is, szóval a noobság miatt nem kell aggódni. Pályaismeret sem nagyon kell, alap pályák vannak. Az éjjel mentem talán 6 kört, összesen 2 pályát dobott be. Ilyenkor jó hajót húzni, mivel itt nem gáz ha stock, lévén saját tier ellen kell menni. Én kifejezetten szeretem a 6-7-es rankedeket. -
Plata #19366 Hát mivel sosem rankedeztem így T6-ban kéne rankedeznem,de a T6 hajók nekem nem jönnek be.Néha szórakozásból elmentem pár rankedre.De randomokkal nem az igazi. -
pajer_csaba #19365 Alapból vagy csak a tengók miatt? Semmit nem tudok rankedről, életemben talán voltam 1 db meccsen, azt is véletlenül, még évekkel ezelőtt. Szívesen kipróbálnám, de félek, hogy akkora noob lennék, mint ide Lacháza... és nekem úgy tűnt, oda azért már kéne némi tudás (saját és ellenséges hajó ismeret, role ismeret, pálya ismeret, taktika, stb...), én meg, mint alább mondtam, csak e-maketteket gyűjtögetek meg néha puffogtatok a random csatás cset-rédzserek legnagyobb örömére -
Plata #19364 Co-op-ban is.Ranked az szar. -
Darun #19363 Én is a Hood-ot akartam példaként felhozni. Szintén csatacirkáló volt, de még ő is csak 31 csomót tudott, ráadásul jóval kisebb kaliberű ágyúk mellett. És ahhoz a 31 csomóhoz is 24 kazán kellett. A nem kevés légvédelmi fegyverét is etetni kell valamiből. És a hajó hosszának növelése is rontotta a sebességet, szóval ezzel sem volt egyszerű játszani.
Az amerikai csatahajókra általában jellemző, hogy minden más nemzeténél rosszabb a lövedék ballisztikája, nekem ez volt az első BB ág (meg igazából az első ág is) amin eljutottam T10-ig, de a Carolinat nagyon nehéz volt megszokni a nagy lőtávja és a lassú lövedékei miatt. Szinte bárki ki tudta fordulni a lövedékeket, ha figyelt.
Az "új" amcsi mini BB ág sztem nem csak nekem nem jött be, mert alig látok belőlük csatában. Szóval azokon nem nagyon kellett nerfelni, annyira hulladékok voltak már a kiadás pillanatában.
Az orosz BB-k brutális ágyúi mellé megkapta a legjobb légvédelmet és még gyorsak is. Nem véletlen a leggyakoribb BB Rankeden meg CB-n.
Az olasz cirkálókkal sem volt nagy kunszt megtanulni játszani. Gyorsak, fordulékonyak, jó lövegek, még füst nélkül is megállnák a helyüket. A csatahajóknál kicsit más a helyzet, mert a kis lőtávjuk és a concealjük miatt egy nem túl közel álló rombi vagy cirkáló is felspottolja őket, szóval füstből nem nagyon lehet lövöldözni.
A német dd-k elsőre nekem is rémisztően fosnak tűntek, de az előző Ranked szezont nagyrészt a 31-el toltam végig és majdnem jobb csatákat mentem vele, mint a full op prém tesójával, a 39-el. Rankeden még a torpedói is egész használhatóak voltak.
A holland cirkálók sztem sem nevezhetőek op-nak, nincs se torpedó, se másodlagos, a légvédelmük elvileg jó, de a 3,5km-es lőtáv elég vékony. Nem vagyok benne biztos, hogy csak az airstrike tudja kompenzálni a hiányosságait, Rankeden/CB-n pl a torpi hiány miatt simán lerohan az ellenfél.
Elvileg az op hajók között ott a Gróf, amit a mostani CB-ről ki is bannoltak, részben értem hogy miért, hiszen egy majdnem csatahajó brutál torpedókkal és elfogadható légvédelemmel. Ugyanakkor a lőtávja és a sebessége miatt sztem egy gyorsabb, mozgékonyabb csapat simán tudná kezelni. Én inkább az ISE-re szavaztam volna, de nyilván nem bannolnak ki egy olyan hajót, ami nemrég került csak be a játékba. -
carp3tm0nster #19362 Rankedben már benne vannak. Nem mondom, rendesen elqrta ezt is a WG -
Plata #19361 Na és Conteallation-on dupla airstrike van.
Tengeralattjáróval marháskodtam co-op csatában és véletlen oda mentem Constellation-al is.
Vajon tengeralattjárók mikor kerülnek be. -
pajer_csaba #19360 A Lexington-osztályt, mint csatacirkálókat eredetileg is 33 csomóra tervezték, a Lexington és a Saratoga építését is így kezdték el, és csak a vízre bocsátás után építették át őket hordozóvá. Amúgy igen, ezekkel a hajókkal az volt legfőbb probléma, hogy a kitűzött célértékekhez egyszerűen nem volt elegendő a kor technológiai fejlettsége. A 33 csomóhoz akkoriban igen sok kazán kellett, amit viszont, az áramvonalasság tartása miatt, extrém hosszú hajótesttel tudtak csak elhelyezni. Összehasonlításképp: az első világháború után tervezett és épített Lexington teljes tervezett hossza 266 m (a hordozóként elkészült két hajóé 270 m - a repülőfedélzet +1-2 m miatt) volt, az utolsó generációs, minden téren a legfejlettebb tervezési és építési módszereket ötvöző Iowa pedig 262 m hosszú lett. Azt is érdemes hozzátenni, hogy a Lexingtonok sebességéhez az is kellett, hogy az armor extrém mértékben vékony. A velük kb egykorú Hood is hasonlóan vékony páncéllal épült eredetileg, és az angolok sovány disznó vágtában pakoltak még rá páncélt a felújításokkor, s ezzel együtt a sebessége is csökkent. Ezzel szemben az Iowa új kialakítása és az új technológiájú gépekkel szintén 33 csomót (max 35) tudott, nehezebb páncélzattal és karcsúbb testtel. -
davidbog #19359 "Én már rég elengedtem azt, hogy történelmileg hiteles, meg reális hajók, végülis ez nem egy szimulátor, hanem egy hajó skines TPS. De azért a 33 csomós, szuper dreadnought testű BB, ami gyorsabb az utolsó generációs gyors csatahajóknál, ez most kicsit leb@szta nálam a biztositékot."
Most nem azért de a Constellation az a Lexington-osztályú csatacirkáló. Ha nincs a Washingtoni flottakorlátozás akkor a Lexingtont nem CV-ként építik meg hanem BC-ként. A légvédelmi/másodlagos fegyverzetét leszámítva teljesen jól van lemodellezve a játékban, azt a hajót tényleg 33 csomóra tervezték 16 nagyméretű kazánnal. Volt olyan tervezet ahol a két szinten lettek volna elhelyezve kisebb kazánok valami 30 db.
Amúgy nem egy nagy durranás ez a Constellation. Klánunkban lévő havernak is megvan, de nincs tőle elragadtatva. Ha tier 8-ban szakaszozunk ritkán hozza a Constellationt. A páncélzat kifejezetten gyenge (amúgy elég reálisak az értékek), az egyetlen erős pontja az a legfelső fedélzet és a felső övpánvél 57 mm-es része, ezek megtudják fogni a 152-203 mm-es HE lövedékeket. De az 178 + 32 mm-es övpáncél semmire nem jó még az erősebb 203 mm-es lövedékek is citadellázhatják 10 km vagy az alatti távon. Az orr és tat vízvonal feletti része 27 mm, bármelyik 406 mm-es AP simán overmatch-eli.
A lövegek is harmatosak a többi tier 8-ashoz képest. Közepes átütőerő és tűzgyorsaság, de pocsék ballisztika. 18 km-es távolságra 1 másodperccel később érnek oda a lövedékei mint modnjuk a Vladivostok vagy Bismarck lövedékei amik még mindig nem a legjobb ballisztikájúak tier 8-ban. Egy 14 km felett lévő cirkálóra szinte nem is érdemes rálőni ha számít a sortűzre, úgyis kifordulja. A kilövési szögek elég jók, amíg nem 10 km alá kell lőni, de ha az alá akkor a hátsó tornyokat blokkolja a másodlagos tornya és nagyon be kell fordítani a hajót hogy teljes sortüzet tudjon lőni. HP visszatöltőből is eggyel kevesebb van rajta.
A kevés előnye a nagy sebessége, a radar és a jó álcája amik bizonyos szituációkban jók, de ha nincs mellé se jó védelem se jó tűzerő akkor nem sokra megy velük. Közepes hajó, inkább ilyen gyűjtői darab azoknak akik szeretik a papír hajókat vagy USN BB/BC-ket.
Látom megint megy itt az új ág/új premium hajó OP elmélet. Hát én nagyon nem látom ezekben az új ágakban azt a fene nagy OP-ságot. Elég kompromisszumos ágak jöttek be.
Haladjunk visszafelé:
Holland cirkálók: egész végig gyenge tűzerő, mert kicsi a lőtáv, gyenge átütő erejű AP lövedékek, lassú újratöltés, közepes vagy gyenge ballisztika, torpedók teljes hiánya. Tier 7-ig a páncélzat hiánya. Erősségük a tier 8 és afeletti hajók jó páncélzata és a nagyon jó álca értékek. Illetve a légicsapás.
Német rombolók: Nagy méretűek, közepes sebességűek, és semmi nincs rajtuk. Torpedós rombolónak egyáltalán nem jók a lassú torpedóik miatt. Annak ellenére hogy rombolóval vagy egyáltalán nem tudsz rombolókat vadászni, mert aminél lövegekkel erősebb vagy annak sokkal jobb az álcája és 0,5-1 km-el hamarabb spottol és azonnal kifordul. Aminél viszont neked jobb a spottod az meg simán lenyom mert a német HE gyenge. A 15 cm-es német HE sebzése 1700, míg más nemzeteknél az 5" körüli löveg sebez így, de mivel a német 15 cm-es löveg az újratöltése is szar 6,5-7,5 sec, míg az 5"-eseké 3-4 körüli. Tehát egy 5-6 löveges US, UK, USSR robolóval szemben kb ugyanolyan oldalsortűz sebzésed van de jóval nagyobb újratöltésed. A japán ágyús ágtól vagy a francia újratöltés boosttal rendelkező DD-ktől meg rettegni kell mert simán összecsuknak HE DPM-mel. Az AP meg nem jó DD-k ellen, hegyes szögek esetén lepattanhat de ha sebez is nem okoz modulsérülést, míg te kapod a tüzet meg a kazán kiütést. Viszont amint cirkálókat és csatahajókat kell lövöldözni nyomja a 5-6k sebzéseket még 12 km vagy afeletti távról is. Azok ellen iszonyat jó. Szenvedés rombolók ellen menni ezekkel a német DD-kkel, de ha nem mész DD-ket vadászni aki sír a csapat hogy miért nem mész. És amíg életben vannak az ellenséges rombolók nem lehet nyugodtan támadni az ellenséges nagy hajókat, szóval muszáj DD-ket vadászni.
Olasz csatahajók: Az SAP lövedékek nagyon jók tudnak lenni és a füst is tud hasznos lenni, de ezért nagy árat fizetnek a kicsi lőtávban, nagy újratöltésben és a pocsék szórásképpel és a kis HP-vel. Álca és páncélzat ugyan közepes szintű, de ezek és az SAP nem ellensúlyozza a hátrányait, annyira biztosan nem hogy OP-k legyenek. Érdemes összehasonlítani a Roma és a Vittorio Veneto hajókat, ugyanaz az osztály csak az egyik HE a másik SAP lövedékes.
USN csatahajó ág: Előnyük az egy sortűzből leadott sebzés mértéke, a nagy lőtáv és a jó AA. A leglassabb csatahajók, gyenge vagy közepes szintű páncélzattal. A sok és nagy kaliberű főtüzérség miatt iszonyatos újratöltés és könnyített lövedékek. Először 1,5 éve a Kremlin kapott ilyen könnyített lövedéket egy nerf kiséretében, azóta már több hajó is, a Kansas és a Minnesota is ilyet kapott, de Vermont nem! Ezeknek a könnyített lövedékeknek a lényege, hogy a kisebb lövedéktömeg miatt kisebb a sebzés, közepes és nagy távolságon kisebb az átütő erő és gyengébb a ballisztika. Ez a Kansas-ágnál azt jelenti hogy a Kansas és a Minnesota saját tierjükben ballisztikában és átütő erőben is a leggyengébbek között van. Ami azt eredményezi hogyha el is találja a célpontot az tud annyit fordulni, hogy lepattanó vagy beletörő lövedék legyen belőle. Ezeket is csak nagyon nagy jóindulattal lehet OP-nak nevezni.
Én úgy látom, hogy a WG-nek az a koncepciója, hogy az új hajóágak kapnak valami új featurest amik egy bizonyos szerepkörben vagy szituációban nagyon hatékonyak mint a holland légi csapás vagy az olasz BB SAP, a német DD-k tápos AP lövedékei. De ezért a hajó általános paraméterein jelentős mértékben rontanak.
A prémium/reward hajók is elég középszerűek. Sőt valamelyik pl a Borodino, Congress kifejezetten ócska. Utóbbi időben talán csak a Flandre és a Vampire II volt kemelkedően jó.
Amúgy akiket ennyire zavar a játék vagy a WG hozzáállása akkor nem lenne egyszerűbb abbahagyni? Hihetetlen hogy több oldalon keresztül itt is megy a hiszti és egy normális kritika vagy vélemény nincs se hajóról, se taktikáról rankedhez vagy kláncsatához, se játékmechanikáról. De nem csak itt megy ez másfórumokon is, a klánunk discordján is a folyamatos rinyát meg a statisztika nézegetését lehet hallani. De a játékot egyik se hagyja abba, inkább idegbeteg lesz. :D
Azért vannak más hajós játékok is. Amire szeretném felhívni a figyelmet mert szerintem nagyon ígéretes az az Ultimate Admiral: Dreadnoughts. Steamen még nem jelent meg, mivel béta (vagy alfa?) verzióban van. De rákeresel a saját weboldalára, kicsengetsz érte 50 USD-t és lehet játszani. YT-n van ember aki csinál róla videókat.
Ez egy offline indie játák, ami alapveteően egy taktikai játék de a lényege az hogy küldetések előtt neked kell megtervezned azt a hajót amit a csatában majd használsz. Meg adva van hogy milyen kategóriájú hajóra van szükség és van technikai és költség keret, aztán olyan hajót tervezel amilyet tudsz. Lehet free battlekat is játszani aminél a játékos állítja be a feltételeket. Elvileg tervbe van egy nagy kampány is ahol kiválasztott nemzettel kell majd a teljes flottafejlesztést és flottaépítést véghezvinni és majd háborúba vezetni, (Hasonlóan mint a Rule the Wawes 1 és 2 játékban) bár ez még nagyon messze van. -
Darun #19358 Én még akkor kaptam meg a Kansast, amikor event volt hozzá, de annyira nem jött át, hogy azóta sincs meg a X-es. A IX-es majdnem olyan ratyi, mint a Kansas, csak kisebb a lőtávja. (amúgy tök logikus nem, mivel arra már van lőtáv növelő modul, csökkentsük le a lőtávját)
Az oké, hogy a CV-k 30 feletti sebességet tudtak és súlyban kb ott voltak, ahol a NC, de nem véletlen dolgozták át az amcsik a csatahajóik testének kialakitását, a régi szivar alakúból nem lehetett volna kihozni a kivánt sebességet és az újból is csak 30 csomó körül sikerült. És ekkora méreteknél már tized csomókban mérték a változást. A Kansas és a társai még I.vh utáni tervek voltak, amikor a CV-k sebessége is kb ennyi volt, de akkor még nem is agyon tervezték, hogy a hordozók a flottakötelék részei legyenek. -
Plata #19357 Jah és szinte mindig T10-be kerül. -
pajer_csaba #19356 Sikeresen leírtad az ÖSSZES problémát a hajóval kapcsolatban. -
pajer_csaba #19355 A kifarmolós hajókról nem tudok sokat, a Constellationnak olvastam utána, abból vetítettem vissza, hogy gondolom, akkor az egy kalap alá tartozó in-game hajók is ilyen überek. Nem vettem figyelembe, hogy a Const prém hajó, a többivel meg szenvedjen a sóher szerencsétlen, aki azt a pár ezer forintot is sajnálja szegény WG-től...
Egyrészt tényleg gáz a Const, de közben meg elolvasva a Lexington osztályú csatacirkálók leírását, igazából, ez volt az elvárás vele szemben. A két - repülőgép-hordozóként - megépült egység, a Lexington és a Saratoga legalábbis a 33 csomós sebességet hozta IRL. Mondjuk az tényleg röhej, hogy kompenzációként 175 mm-es páncélzata van, mert ez a World of Overpen világában még akár előnyt is jelent neki, mert minden potenciális ellenfele keresztüllövi kb 0 sebzéssel. -
Plata #19354 Constellation nem ilyen.
Gyors,gyorsan fordul.A lövegek töltése sem rossz,távolra kifejezetten tuti,10 kilóméteren belülre kifejezetten rossz.
Nehézkesen céloz 10 kilóméter alatt.Viszont távolra cseszett jó.Van rajta AA def rendesen,sőt van rajta Fighter,radar,gyógyítás.Eggyel több cucc van rajta mint a többi BB-n.És ott vannak a nagyot sebző torpedók,9.2 kilóméteres hatótávval. -
Darun #19353 Talán ez az az ág, ami már akkor se volt op, amikor kijött. Oké hogy a Kansas szó szerint átlövi a térképet, csak épp nem találsz el vele semmit azzal a dispersionnal. (a poént kedvéért lőtávra húztam ki és amikor összerakott cv-vel, megvártam mig felspottolódik és rálőttem, de egy lövés sem találta el... az álló cv-t) Lassúak, tehát sehová nem érsz oda. A lövegek 40 seces töltése... no comment. Amcsi hajó, tehát még a lövedék sebesség is tovább neheziti a célzást. Cserébe van def AA meg 12 cső. Jah, meg kicsi a fordulási sugara, amivel mondjuk kérdéses hogy érsz e valamit, ha közben gyökkettőre lassul a hajó. Én már rég elengedtem azt, hogy történelmileg hiteles, meg reális hajók, végülis ez nem egy szimulátor, hanem egy hajó skines TPS. De azért a 33 csomós, szuper dreadnought testű BB, ami gyorsabb az utolsó generációs gyors csatahajóknál, ez most kicsit leb@szta nálam a biztositékot. -
pajer_csaba #19352 Jó, hát értem én, hogy brutál, meg fullba van tolva az OP, az egyetlen kérdés csak az, hogy meddig... Merthogy még ez az egész Kansas-ág új, szal' majd nerfelik ezt is idővel. Mondjuk akkor lehet, hogy még most lenne érdemes beszerezni. De olyan rohadt rondák ennek a vonalnak a tagjai, hogy ihaj... -
Plata #19351 Nekem tetszik benne hogy nagy hatótávolságú torpok vannak rajta 20 kilóméter a lőtávja,fordul gyorsan és még radar is van rajta. -
Darun #19350 Tegnapelőtt a Mo-val torp protot löttem egy Atlantának. Sejtettem hogy a WG egyszer még tenni fog róla, hogy visszasirjam az overpent :D -
Darun #19349 Elég brutál az a hajó. BB torpedókkal és radarral, ráadásul elvileg a Kansas ághoz tartozna, de ez még a gyors csatahajóknál is gyorsabb a maga 33 csomós sebességével. Kell mondanom, hogy prém hajó? -
pajer_csaba #19348 Ugh.. nem szeretem azokat a nagy dögöket. De ízlések és pofonok. -
Plata #19347 Hú bakker,nem jut eszembe a BB neve,nem vagyok játékban.
Pedig csípem.
Mindjárt meg keresem wikin.
Constellation.
Túl fura neve van.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.20. 13:18:58 -
pajer_csaba #19346 Nem vagyok CA-s, de két módszert láttam:
1., Beállnak sziget sarkához, kiúsznak tolatással, vagy 1/4-el, salvo, majd vissza takarásba.
2., Egy alacsonyabb sziget mögé állnak, kb 1-1,5 hajóhossz távolságra a parttól, és kihasználva a CA-k általában magasabb csőemelkedését és a lövések meredekebb röppályáját, álló helyzetből lövöldöznek, miközben őket a sziget folyamatosan takarja. Általában ez a gyakoribb.
De mondom, amelyik CA - ráadásul torpedók nélkül - közvetlen közel megy egy BB-hez, az vagy öngyilkos akar lenni, vagy szimplán hülye.
Persze itt is van kivétel, a ruszki CA-k. Smolensknek lőttem Yamato-val full AP salvo-t 11 km-ről, 3 lepattanó, 1 overpen, a többi mellé. Balance...
A DD meg erősen túl van tolva ebben a játékban, ami sok DD-st elbizakodottá tesz.
Amúgy mi a T8 radaros BB-d?
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2021.08.20. 13:10:50 -
Plata #19345 Egyszer megtaníthatnál hogy kell sziget mögül lődözni.
Igaz nekem csak kicsi t6 cruiserem van.
De ez nem lődözött sziget mögül,nekem jött tök gázzal.
Gondolom úgy gondolta hogy csak t8 vagyok ő meg T10 akkor mi baj lehet.
Egyébként két beképzelt T9 DD-t is hasonlóképp szedtem ki.Közre akartak fogni nyomtak füstöt én nyomtam radar-t,mire visítva menekülni akartak,de nem jött be.Állati fun csatahajón a radar.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.20. 12:43:10 -
pajer_csaba #19344 Erre mondják, hogy "Aki hülye, haljon meg." Mondjuk a Des Mones-hez nem is kell nagy szakértelem, csak be kell állni egy sziget mögé, és onnan puttyogtatni mindenkire, aki lőtávolon belülre kerül - mikor az első salvo leesik, már 4 másik van a levegőben. Az egyetlen trükkös dolog csak a megfelelő sziget kiválasztása. Aki ehhez is hülye, az meg is érdemli, hogy kiszedjék. -
Plata #19343 Nem tudom lehet-e venni T10 hajót pénzért,de az előbb úgy csaptam ki t8 amcsi BB-vel T10 Des mones-t mint a fene,rám jött olyan két kilóméterre,kapott egy sorozatot és még meg dobtam három torpedóval.Nem picit szívta meg. -
Xsillione #19342 részben erről is szól a mostani SS, sokaknak leesett végre, hogy nem a régi játékosok a cél, hiszen ők már megvették, amit meg akartak venni, az új, teljesen kezdők közti esetleges bálnákra utaznak, akonek bejön a korai védett játék, aztán megveszi a tierX hajót, hogy szerencsétlenkedjen vele, ám ekkor már nem is érdekes, mi lesz, hiszen a zsetont már betolta. -
carp3tm0nster #19341 Amúgy én azokat sem értem, akik akár egy centet is áldoztak a WG játékaira.
Jó, régebben én is, de kb 3 éve már semmit... -
#19340 Olvasnivaló:
Link-1
Link-2 -
#19339 Nem ez lett volna a cél... Pont most van a mélypontján a játék színvonalilag. Shitstorm maga a játék is, meg a community is. Lelépett az összes nagyobb community contributor (streamerek) is pl. Még maga az öreg Jingles is kivan rájuk. -
lonvard #19338 Na joh, ezzel a nyígással elértétek, hogy feltelepítsem. :D
-
#19337 Ezeket a free superkonténereket hagyjuk :D Eddig az elmúlt 3,5 évben állandóan csak 100db xp zászló meg ilyesmi szarok estek belőle. 7 nap premium... Rakás szar lett ez a játék úgy ahogy van.
- Tweakelt superkonténerek,
- bundle-ök amit szekvenciálisan kell megvenned,
- tokenek amit csak dubiköltéssel tudsz megszerezni (vagy real pénz),
- premium hajók tömkelege,
- az új summer sale amiben a "sale" szó igazából felselegesen szerepel mert nem volt "sale" egy deka se,
- santa konténerek (akarom mondani makarovkonténerek) amikben csak akkor kaphatsz "véletlenszerűen" rare hajót ha már az összes többi megvan,
- Torpedo meg Flandre bug hetekig, de ha CV bug akkor pár nap alatt hotfix
- Miscommunication everywhere
- Missouri balhé habnak a tetejére
- meg amiket elfelejtettem ("apróságok" meg a régi ügyek, PR botrány pl.)
- stb, stb
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.08.15. 14:04:47 -
#19336 valszeg szuperkonti volt. nekem is mostanában flag meg camo esik,semmi más -
pajer_csaba #19335 Azért ez így egy elég f*sza kis shitstorm... Valahol azért vicces, ahogy a nyugati business-szemlélet a ruszki autoriter hozzáállással viaskodik, teljesen hiába. Mondjuk nekem a kedvencem továbbra is az, hogy bár mindenki ruszki csapatnak hiszi, a WG valójában belorusz cég, viszont így sokkal érthetőbb a russzofil hozzáállásuk is. A ruszkik legalább értenek hozzá, hogyan álcázzák kifelé az önfelsz*pást, ami a WG-nek soha nem ment.
Szerintem az egész WG sztori vége pár éven belül az lesz, hogy csak "hazai" piacra + az elvtársi civilizációkba (az összes "isztán" meg Kína) fog játékot gyártani, a nyugati piacot meg inkább szépen lassan elengedi a sok "libsi" "nyivákolás" miatt... -
Plata #19334 Értem,így már világos.
Ha már konténer.
Minden nap mostmár more resources ládát nyitok,pár szettet össze is gyűjtöttem.
Tegnap a 2000 xp-s első ládából 50 darab camo jött,az meg hogy a francba lehet?
Tuti hogy more resources konténer volt,nem jött belőle semmi más csak 50 camo. -
#19333 RedAngel79:
"Jelenleg talán a játék történetének legnagyobb fiaskója robbant ki tegnap. Sorra állnak fel a CC-k: LittleWhiteMouse, Flambass, Mr. Jingles, Yuzral, iChasegaming, Mr,. Gibbins és a lista egyre bővül. Kis bevezető azoknak, aki nem tudják, mi az a CC, avagy Community Contributor: influencerek és streamerek (bizonyos számú megtekintéssel/közönséggel), akik hivatalos partneri viszonyban vannak a wows-al, cserébe régebben játszhatták a korai hozzáférésű hajókat, és rendszeresen kaptak ingyen kódokat amit szétoszthattak a közönségükben. Emellett kaptak havi 10,000 dublont és a szenes hajókat kiadás után (?) de rendes pénzt sosem. Gyakorlatilag ők voltak a csali, hogy új fizető játékosokat vonzanak be a játékba, cserébe egy rakás szabálynak kellett megfelelniük. (sajnálom, nincs meg magyarul): unknown.PNG
A szabályok nagy része elég tágan volt értelmezhető, és inkább csak hátráltatta őket, minimális előnyért cserébe a többi streamerrel szemben. Azonban az évek során az előnyöket szépen leszabdalták, hála részben annak, hogy az új teszthajók néha annyira erősek voltak, hogy a közönség felháborodása miatt inkább betiltották nekik bármilyen jellegű bemutatásukat. Így a végére szinte csak az ingyen kódok miatt érte meg CC-nek lenni, és az is inkább a kis csatornáknak számított sokat, hiszen jobban tudtak gyarapodni másokkal ellentétben az ingyenes kódokkal.
Hat héttel ezelőtt, az ennek ellenére legtöbb erőt és törődést a CC programba fektető tag, Littlewhitemouse át lett csúnyán verve. Neki és Chobitsu-nak (modkészítő) felajánlották egy Kanadai hajó tervezését (ami végül a Yukon lett), azonban amikor a kijött hajó semmiben sem tükrözte azt, amit terveztek, az arcukba kapták, hogy ők csak konzultensek voltak, akiknek a véleményét nem vették végül figyelembe. A nyilvánosság bevonása kellett, mire bebizonyították az igazukat, és a WG bocsánatot kért, megígérve hogy tervezhetnek egy hajót. Már ez is neccces volt, mivel egyből tengeralattjárót vagy CV-t ajánlottak nekik tervezésre, pedig ők rombolót akartak. Na de eltelt hat hét, és tegnap este jött a katarzis:
Egy vita során egy WG alkalmazott semmibe vette és hazugnak nevezte a bizonyítékait egy meg nem nevezett témában, és amikor utolsó esélyként kért visszaigazolást, hogy a hajó tervezési ígéreteket betartják, negatív választ kapott. Így úgy döntött, ideje menni: 1.png
És azóta sorra mennek el a többiek is. A probléma gyökere az, hogy hiába van a cégnek Amerikai, európai részlege, semmibe veszik őket és gyakorlatilag csak a Szentpétervári iroda utasításai mennek át.
További kis habok a tortán: A missourit visszahozták, de az eredetileg Dublon ár helyett, random csomagokból eshet. Ez azt jelenti, hogy jóval többet kell költened, ha meg akarod majd szerezni. Másfelől egy 12+-os játékba szinte minden szerencsejáték. Gratula.
Valamint a legutóbbi konténereken "véletlen" fordítási hiba miatt, azt állították mindegyikben van permanens festés, pedig ez nem volt igaz, és később javították.
Szóval itt tartunk. nyugodtan szóljatok hozzá, ha akartok." -
Plata #19332 Valami értelmes és normális rövid összefoglaló nincs?
Ebből a süket vakerából nem értettem meg semmit,csak azt hogy a csóka imád kurva sokat dumálni a semmiről fellengzős szavakat használva.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.08.15. 09:51:30 -
pajer_csaba #19331 Akartam is kérdezni, hogy most mi ez a dráma, mert ez a sájá-láböff-i inspirációs teljesítmény nekem nem sokat segített...
-
#19330 borult a bili,egy rakás cc hagyja ott a cc programot,flambass ,white mouse,ichase,talán jingles és trenlass is...elegük lett a wgből
-
Kotomicuki #19329 Visszakerestem: az SP-t '13 végén nerf-elték, míg a nagyobb tier-ű light-ok '17 közepén lettek bevezetve, sz'al most te emlékeztél mellé.
Egy, az akkori (!!!) tüzérek által már megrágott, a belét kifordított SP-t el-el lehetett kapni kisebb tier-ű tankkal is, az meg nem egy nagy szám.
A "cset" meg egyenes arányban züllött a wot-tal együtt: én meg arra emlékszem ifjú Pz. IV-esként, hogy semmitől sem zavartatva arról dumáltak hazánk dicső fiai a nyilvános csatornán, miközben mindenki más őket k'anyázta, hogy csituljanak má' el, hogy nem tudnak egy normálisabb klánba se bekerülni, mer' a WN 700 az egy teljesíthetetlen feladat, hiszen az 500-at alig érik el...