22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    Az nem a Missouri, hanem perma camo a Missourihoz. Missouri-t csak rögtön a konténerekből kaphatod meg ha szerencséd van. Vagy ha végigcsinálod a kampányt akkor megveheted. Ha az alap kampányokat még nem csináltad meg akkor mindenképpen javasolt! Halsey, Yamamoto kapitányokat kapsz a végén. No és a Shinonome se egy rossz kis DD. Ráadásul közben is jó loot van.
  • pajer_csaba
    Én nyitottam 6 konténert, mert ott volt alatta a panel, hogy szerezd meg a Missourit, 3000 mijalófasz! Mondom, ennyi még belefér, plusz olyan signalokat is ad, amik kellenek a T10-hez. Kinyitogattam, ellőttem a 3000 búrkiflit, és kaptam egy - amúgy hányadék - kamót. Szerintem én itt engedtem el ezt a dolgot. A kampányt elkezdtem csinálni, de a régi kampányok (amiket valahogy csak most fedeztem fel, hogy kell csinálni), jobban érdekelnek. Meg valahogy az az érzésem, hogy a Missouri-s kampányban lesznek nagy geciségek is, pl süllyessz el 5 hajót CV-vel kapjál 2 acsit, meg gyűjtössze 100k commander xp-t, mindezt egyetlen csatában...
  • Tono34
    Réginek meg elk.rták a extra kreditet .... + küldivel is egy nagy kalap sz.r ...
  • Trucker39
    Így van. Elült a dolog. Leszarja a WG, mi van. A lényeg, hogy az új játékosok fizessenek és a negyed éves bevételi mutató rendben legyen.
    A Missouri témakört meg leírták előttem. Van, aki kifizeti. Több FB csoportban is láttam különböző személyeknél, hogy megveszik a konténereket, mert csak.
    Erre nincs mit mondani, írni sajnos.
  • ozimak
    Már nem balhé. Elült kb. WG szarik rá, CC-k meg úgyis elvannak CC státusz nélkül is. Szóval a streamerek streamelnek, WG tovább hajtja a baromságait. Ja és közben megjött a lootbox Misery (Missouri) is. Potom 41 lootboxot (egyenként 1500ft/doubloon) kell kinyitnod, hogy mergkapd. És még csak nem is ugyanaz a Missouri mint volt ugyebár :D A credit szorzója totál normál T9.
    Mai Flamu streamben már beírta egy pleb, hogy kinyitotta mind a 41 lootboxot (61.500 doubloonért, ami megfelel 61.500 ftnak) és most dobpergés:
    Nem volt benne egyikben sem a Missouri pedig elvileg benne kellett volna lennie. Most refundoltatta az egész pakkot, és visszaállítják az accountját (mint a legutóbbi santa konténereknél). Persze kapta a savat, hogy meg is érdemli, minek fizetett ennek a hiéna cégnek...
    Ja és nagy kegyesen csináltak egy 7 részből álló campaign-t, amit ha végigcsinálsz akkor megveheted 19.800 doubloon/Ft-ért (alap T9 premium ár) a Missourit! Érted? Megengedik, hogy megvedd! :DDDD
  • Tono34
    CC balhé hogyan áll mostanság?
  • pajer_csaba
    WTF was that????
  • ozimak
    Nincs semmilyen desync a játékban!
  • pajer_csaba
    Na, így már világos, köszönöm. Azt eddig is tudtam, hogy a szóráskép egy ellipszis, de úgy képzeltem, hogy az csak a célterületre érvényes, minden másra meg ott az RNG, meg hogy a grafikai megjelenítés nem fedi a játékban futó tényleges műveleteket.
  • davidbog
    Igazából a szórást úgy kell elképzelni, mint egy ellipszis alapú kúpot. A kúp csúcsa a lövegcső vége, a távolság a kúp pözépvonala. Adott távolságokon a kúp metszetei a szórásképek, Ahogy növekszik a lőtáv, úgy lesz egyre nagyobb a szóráskép is (ahogy távolodsz a kúp csúcsától úgy szélesedik a kúp). A szigma ezen belül az a paraméter ami azt mutatja meg hogy mennyire tartanak a lövedékek a szóráskép közepe (a kúp középvonala) felé. Minél nagyobb a szigma érték annál jobban.
    Mezei játékosként, ha nem érdekel a játék machanikája akkor nem érdemes foglalkozni a szigmával. Mivel két másik dologgal együtt van csak információ tartama, ezért önmagában nem egy mérvadó dolog.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2021.08.28. 01:58:44
  • pajer_csaba
    Hát ez nekem már rocket-science.... De azért köszi, hogy elmondtad.
  • davidbog
    Igen. De önmagában nem jelent semmit, azt is kell nézni, hogy a mekkora az a felület amin ez a szóródás történik és hogy mekkora a lőtáv. Az ozimak által linkelt oldalon ott van a szigma érték alatt a szóródási ellipszisnek a két átlója, amelyek a hajó aktuális maximális lőtávolságára vonatkoznak. Nagyon nem mindegy hogy mondjuk egy 300x220 méteres ellipszisen van 1,9-es szigma ami 18 km-es távolságra vonatkozik, vagy egy 21 km-en 196x110 méteres ellipszishez 1,6-os szigma.

És azért írtam aktuális maximális lőtávolságot, mert ha ha fejleszted a hajót jobb FCS-el vagy lőtávnövelő upgrade-el, akkor ez a két érték is változik. Bal oldalt lehet felpakolni a hajóra jobb modulokat (ha van hozzá), upgradet. zászlókat, kapitányi skilleket, pár másodpercig várni kell amíg újraszámolja a változtatott adatokat.

Aztán ezekre jön még rá az RNG meg még a fene tudja micsoda. A WoT-nál is kiderült, hogy a teljesen beszűkült célkereszt esetén is volt 5% esély arra, hogy azon kívülre megy a lövedék.
  • pajer_csaba
    Igen, ez abszolút így van. Nekem többször is bevált. :-)
  • Caliph
    ne idegeld magad,rakd le pár hónapra aztán nézz vissza. jobb nem lesz,de legalább megnyugszol addigra :) én is van hogy csak a napi ládáért logolok be
  • carp3tm0nster
    Jó ez a mostani ranked. Nem elég, hogy tele van tengeralattjáróval, de hogy az egyikről lepattan az Aoba 203-as lövedéke... Szánalmas sci-fi most már ez a "játék"
  • pajer_csaba
    A ruszki fantasy-hordozókhoz ad némi realitás-alapot, hogy anno 1900akárhányban teljesen véletlenül ők skiccelték fel az első - méghozzá modern elrendezésű (értsd: repülőfedélzet a hajó teljes hosszában, fedélzet szélére kitolt parancsnoki toronnyal) - repülőgép-hordozó vázlatát egy szalvétára valami haditengerészeti teoretikus irodájában Szentpéterváron. A pontos sztorira nem emlékszem, de ha valaki ismeri Horváth Zoltán munkásságát (Acélmonstrum, Zoli hajói, Hét tenger blog...), az meg tudja találni az erről szóló részletes leírást a vonatkozó cikkében. Szóval ennyi létalapja van a ruszki hordozóknak, persze ez ahhoz azért kurva kevés, ami a játékba be lesz rakva.
  • Plata
    Wot-ban most jön az első T9 prém.
    Úgyhogy már az is lesz.
  • Kotomicuki
    Dehogy vesznek!
    Amikor kipattant a "belső, titkos változók" botrány a wot-nál, azt is eltusolták, ki-ban-noltak mindenkit a fórumról és mindenkit megfenyegettek - még nekik állt följebb (akkor is).
    Amíg dől befelé a pénz, mert az ecceri mókust semmi sem érdekli, csakhogy megfizethesse az azt sem tudja mit, addig maradnak uezek a szemetek. De nincsenek kételyeim afelől sem, hogyha megcsappanna a bevételük és azzal édesgetnék vissza a gyengébb lelkűeket, hogy mostantól nem csinálnak semmit sem a hátuk mögött, amint újra beindulna a biznisz, azonnal elkezdenék a mókolást a háttérben, uúgy, mint eddig is tették azt: EZEK sohasem változnak meg!
    Egyet tehet az ember velük: messzire elkerüli őket.
  • carp3tm0nster
    Tudom én! :)
    Ennyire russian bias a játékvilágban még sosem volt. Meg kell csak nézni, lassan több(ha már most nincs több) orosz hajó van a játékban, mint mondjuk a teljese Royal Navy, pedig hát nekik volt ám flottájuk. Vagy az IJN. Rengeteg fantasy oroszz BS hajó, még fantasybb ágyúkkal és tulajdonságokkal. Jön az orosz CV, hát az ami ultraröhej, de még a hivatalos fórumokon is. Értem én, hogy még mindig fáj nekik, hogy Csuzimánál taknyosra szopatták a japánok, de azóta azért eltelt 100 év, fel lehetett volna már dolgozni.
    Ha a WG kihozna egy autós játékot, gondolom ott is porig lenne alázva bármilyen német vagy japán prémium márka egy Ladával..
    Szánalmas.
    Én részemről örülök a most kipattant botránynak, talán most majd visszavesznek az arcukból.
  • ozimak
    "They always have been..."
    De amúgy pont azért hasonlítottam egy kezdőnek a Bismarck ágyúival, mert azt a hajót ismerik a legtöbben talán. Nem mellesleg szintén pont azért hasonlítottam össze azokkal, hogy lássa a fórumtárs mennyire fucked up az egész game ha pl. a pent (is) nézzük.
    Ráadásul az összképet kell látni, nem csak a habot a tortán :)
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2021.08.24. 18:12:34
  • carp3tm0nster
    Ne a német ágyúkhoz hasonlítsd, azok sz@rrá vannak nerfelve.
  • Darun
    A szorzó azért nincs rajta, mert győzött a csapat, megkaptam az xp-t, stb.
    A jelentésnek elvileg annyiban látszódnia kellene, még ha le is dobott a játék, hogy jobb oldalt maga a jelentés ott van, de megnyitni nem fogod tudni akkor se, mert az eredményeket nem jegyzi meg. Úgy tudom, a WoT-ban ez működik. én sem értem hogy itt miért nem.

#19386 a rekordom nekem is olyan 50-60k körül van egy salvo-ból. A legújabbra nem emlékszem pontosan, de előtte Monarchal sikerült oldalba vernem egy Yamatot. 52k-ba fájt neki.
  • Plata
    Montana-val ma T10 goliath-ba egyetlen sorozattal 3 citadellát lőttem.
    50 ezret lőttem belé.Nem is olyan rossz.
  • Plata
    Kaptam 3k valamennyit.
    Nem lettem.
  • pajer_csaba
    Ilyen már nekem is volt. XP-t kaptál? Nem lettél rózsaszín? :D
  • pajer_csaba
    Köszi az infókat. A szigma az a lövedék szóródásának értéke, ugye?
  • Plata
    Be mentem csatába Constellation-al.
    Már a vége felé tartott amikor a játék kidobott valami olyasmival hogy nem tud csatlakozni szerverhez.
    A számítógép hangja is elment,nem tudom hogy kapcsolta le.
    De visszamentem a hajó a helyén és nincs rajta a napi duplázó csillag,de jelentés sehol.
    Ez még is mi a franc?
  • ozimak
    Petropavlovsk 220-asa 15km-en 432mm-t penel (90 fokos becsapódásnál). De láttunk már karón varjút is. Mégpedig nem kevésszer fordul elő, hogy egy könnyűcirkáló lepattint egy 457-es vagy 460-as lövedéket. Bizony van anomália bőven :)
    Nem javaslom, hogy hosszabb távon beleásd magad a játékba ha azt gondolod ez egy "szimulátor" féleség :) Russian bias itt is megy 1000-el.
    A fentebb említett (soha nem létezett) kitalált orosz cirkáló 220mm-es ágyúja 1,5x annyit penel, mint a régebbi elődje (a mostanra premium hajóvá avanzsált Moskva) ugyanazzal a kaliberű ágyúval. De felhozhatnám példának a Brit Goliath tier 10-es cirkálót. Aminek 234mm-es ágyúja "csak" 194mm-t penel 15km-en. Nem mellékesen megjegyezném, hogy pl. a Petropavlovsk penje nagyjából megegyezik egy német Bismarck csatahajó 380mm-es ágyújának penjével :)
    És akkor nem kezdeném el ecsetelni a Stalingrad penjét... :DDD 305mm és nagyobb az átütőképessége mint az előbb említett német 380-as AP-nek :D
    Ha érdekel, akkor itt tudsz összehasonlítani peneket, hajókat: https://wowsft.com/
    Artillery chart alatt találod az ágyúk statjait. Fitting toolban pedig meg tudod nézni milyen egy hajó sigma-ja pl.
    De javasolnám (bár tudom hogy nem a legjobbkor) hogy nézz streamereket. Főleg Flamu-t és Flambass-t ha jobban meg akarod érteni a játékot. Bár mostanság jobban jársz ha inkább youtube videókat nézel tőlük. De ők a két legjobb játékos, és bár Flamut sokan nem bírják a stílusa miatt, talán tőle lehet a legtöbbet tanulni.
  • pajer_csaba
    Oké, de CA-val? Azért ne vicceljünk már, hogy az különbözteti meg a 460 mm-s löveget a 230 mm-stől, hogy az utóbbinak 50%-al kisebb az esélye, hogy átüsse a páncélt... Ennyire ne legyen már minden a kurva RNG-re építve, mert akkor így kb teljesen értelmetlen, totál random az egész játék...
  • Caliph
    yamát be lehet citázni az orr után,ha kicsit szögelve vagy...

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.08.23. 15:59:18
  • pajer_csaba
    Hát az sajnos nincs. Ő könnyebben fordult, így végig szemben tudott lenni velem, de én is tartani tudtam legalább a ~45°-ot.

Kis érdekesség: tegnap kaptam úgy citadellát, hogy csak a Bismarck orra hegye volt kint, és azt találták el. Utána a stock Sinop-ommal vették le a fél HP-mat, úgy hogy egy olyan hegyen lőttek át, amin elvileg BB-vel nem lehetne. Merthogy ugye nem tud függőlegesen lőni, mint a CA-k. Szeretem ezt a játékot, na.
  • Caliph
    látni kéne hova céloztál,és hogy álltál. van videó?
  • Plata
    Nincs az az isten,ha el is jutok félútig utána csak vesztés.
  • pajer_csaba
    Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a Des Mones-en miért nem fog se 460 mm-es AP, se a HE? Mindketten fél hp-n voltunk, 10 km-es távon, és simán kiszedett AP-vel. Egy Yamato-t. Miközben én kb 1-2k sebzéseket tudtam csak beleütni.
  • pajer_csaba
    Noobként kipróbáltam a rankedet. Azért ez...

• Darun
    Szerintem meg félreértett. Még anno regiztem pár másik profilt (még a WoWs indulása előtt) és kb két hónapja előszedtem őket. Mivel max 2-3 csatát mentem velük akkor, szinte semmit nem tudtam csinálni, az egyik profilon még mindig nincs Ranked mert nincs meg hozzá a profilszintem. Tehát egy új reges játékos 0 csatával nem fog tudni rögtön bemenni Rankedre, de én azt a 2-300 csatát is keveslem.

Igen, a Rankedben is vannak ligák, a mostani Bronz T6-os, de ha azt végigszenveded, az Ezüstbe már nagyobb hajók fognak kelleni.
  • Caliph
    majd ha azt végigtoltad rank 1 ig,akkor nyilik a következő,magasabb szintű hajókkal
  • Plata
    Szerintem nincs ilyen csata szám.Engem csak T6 rankedre enged.
  • Darun
    Amikor a játék lehetővé teszi, hogy mindenféle játéktudás nélkül az ember behozzon T9-es hajót Rankedre, akkor nincs min meglepődni. Van ugyan valami szintlépési izé csinálva (ez már régen is volt, a csaták számával nő a profil szint, ami elérhetővé tesz új lehetőségeket a játékban, mint pl a Collection, Ranked, Klánok, Inventory, stb.) de az a baj hogy ez a csataszám olyan alacsonyra van téve, hogy az alatt még egy jó játékosnak sem könnyű kihúzni belőle egy T9-es hajót. (mondjuk prémmel meg full signallal de). Viszont azt se felejtsük el, ugyanennyi esély van rá, hogy az ellenfélhez rakja a noobokat, akkor meg mi örülünk a könnyű győzelemnek.

Ha jól emlékszem, talán a Ranked Sprintre be lehet menni 2 fős szakasszal, de az ellenfél csapata is random. Mondom, a Rankednek annyi előnye van, hogy a saját tieredben harcolsz, nem kell két tierrel magasabb ellenfelek ellen bohóckodni. Ez mondjuk stock hajónál jön jól főleg.
  • ozimak
    Az első mondatodhoz hozzátenném az elejére: Sajnos