22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • DannyL81
    Na de mit variáltak, én nem vettem észre semmit. Festésem is volt, hiszen a szénért azzal együtt adják. Továbbra sem értem mit kéne értenem. :D Vagy ez már nagyon régen volt?
    Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2021.10.04. 17:15:51
  • Xsillione #19648
    még a 0.9.5-ben variáltak a moszkvával, és akkor akinek volt hozzá állandó festése, az nem kapot semmit (a fetésért), most visszamenőleg akinek volt ilyen festése, az kap egy festést a cserehajóra (Nevsky, type 20 festés), illetve 5k aranyat, ha már van ilyen fetése.
  • DannyL81
    Köszi! :)

Azt vágja valaki, hogy mi lesz a Moskva-val? Ott is lesz valami változás, kétszer elolvastam, de nem jön át hogy mi is lesz azzal akinek megvan. A Moskva eddig sem volt tech tree ship...

Moskva
    In Update 0.9.5, a similar Tech Tree change was implemented in the Soviet cruiser branch— X Moskva was replaced by X Alexander Nevsky.

Within the framework of that change, players who owned permanent camouflages for cruiser X Moskva did not receive any permanent camouflage for X Alexander Nevsky. The rules for crediting camouflages when replacing ships in the Tech Tree have now changed, and we have made a decision to credit the missing camouflages to owners of cruiser Moskva.

All players who had any permanent camouflage for X Moskva on their accounts at the time when Update 0.9.5 was released will receive the Type 20 permanent camouflage for X Alexander Nevsky within a week of Update 0.10.9 being released. Those who already have the Type 20 permanent camouflage will receive 5,000 Doubloons as compensation.
    Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2021.10.04. 15:25:46
  • pajer_csaba
    TX-es hajón kazamata tüzérség, azért valahol vicces...
  • Caliph
    hát most van teszt fázisban,de sztem hamarosan jönni fognak..asszem 10.9,azaz a kövi patch
  • DannyL81
    Ezt a hajót mikor adják ki, lehet tudni?
  • carp3tm0nster
    Akkor jó, megnyugodtam.
  • Darun
    Igen. A maradék 30 betetörik, lepattan vagy torp prot.
  • carp3tm0nster
    Akkor már csak 70% az overpen rate?
  • ozimak
    Amióta Amcsi shell groupingot kapott azóta egész fasza.
  • carp3tm0nster
    Rosszabb pontosság mint a GK-nak? Volt neki egyáltalán olyan, hogy pontosság?
  • Caliph
    hát kérlek szépen,ez egy csatahajó :D pontosabban csatacirkáló. ruszki damage controllal,aminek rövid a reload ideje,de csak 5 van...hydroval...új BB vonal
    8 fő ágyú,rosszabb pontossággal mint a kurfürstnek de gyorsabban betölt,igy elméletileg mégis jobb :)
    a másodlagosokkal és torpedókkal igazi közép és közelharcos

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.10.03. 01:53:46
  • Plata
    Izgisen hangzik,ez egy DD?
    Mibe kerül?
    Egy csilliárd szén?
  • Caliph
    hát kell a pommern a fenének,jön a schlieffen,másodlagos állatság,13.5 km torpikkal,oldalanként 8 :D
  • Trucker39
    A festékre való token szépen összegyűlt. A T8 hordozóra esélytelen volt a dolog. Persze, ha fizetek néhány szerencsejátékszerű vásárlást, akkor meglett volna arra is. Úgy gondoltam, fejleszthető hajóért kár lenne készpénzt áldozni.

Miközben vártam a megfelelő mennyiségű tokenre, addig szépen a T6 hordozó össze is szedte a T8-hoz szükséges XP mennyiséget. Jövőhéten, vagy amikor fejleszthetővé teszik, majd elegendő lesz csak kiváltani és megvásárolni. Kerül bele egy 12-15 pontos kapitány és lehet gyűjteni az XP-t a T10 hordozóra.

Amúgy nem tartom jó hordozónak továbbra sem. Sem a Serov-t, sem pedig a Pobeda-t. Mind a kettő igen lassú és kevés HP-val rendelkezik. Igen, nézegettem T8-ról videókat, de ott sem tetszett. Folyamatosan oldalát mutató hajóba sebezni és közben dícsérni, milyen jó az orosz hordozó, azért na... Napi random csatákban még a legfakezűbb játékos is belefordul minden CV támadásba. Nem hagyja magát, hogy percekig támadja valami lassú CV az oldalát. A rakétás gyorsítás is csalódás. A videón, ahogyan látttam, egyetlen négyzethálóra elegendő a gyorsító fokozat, utána baromi lassúvá válik a raj és nagyon sebezhetővé. Lassan fordulnak, így könnyen leszedi az ellenfél flak robbanása.

Majd a T10-re leszek még kíváncsi, ha eljön az ideje.

• Trucker39
    Nem igazán.

Link1
    Link2
  • Caliph
    köszi. akkor elpukkantom egy szenesre,az acélosra még várok mik lesznek.acélért nincs bent most semmi olyan hajó amire azt mondanám hogy must have

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.10.01. 12:06:29
  • Trucker39
  • Plata
    Én azt hiszem nem,valamikor júni-júliusban kaptam egy kupont emlékeim szerint.
  • Darun
    A mostani decemberben jár le, a másik meg ha jól emlékszem augusztusban.
  • Kotomicuki
    A 25%-os kedvezmény fél évente járt, ha jól tudom. Aztán, hogy most mi van...
  • Caliph
    black friday egyik hajója lesz,de szénért is kivehető akár most is
    persze esély van rá hogy essen...most hogy leirtam lehet inkább kiveszem a pommernt szénért ,meg is lenne rá :D
    vagy a salem...vagy a moskva ... vagy az immelmann....áááááááááááá

discount kupont milyen gyakran osztogatnak? amiért olcsóbb a szenes vagy acélos hajó
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.30. 16:52:02
  • Kotomicuki
    Az agyon-nerf-elt Yoshino-t visszarakják, jó pénzért?!
  • Caliph
    na közben meglett a zao...hát egyelőre nem vagyunk barátok,5 ből 1 nyertes csata... jó az álca,jó a hajó,a lőtávot viszont kevésnek érzem...az meg hogy ha látnak mindenki rád lő még ha egy broadside bármi is van a közeledben én pedig szögelek,akkor is,na ezt még szokni kell..viszont féltem a yoshinotól de annak sokkal jobb a lőtávja igy talán ráugrok megint a black friday ládákra,tavaly kiesett mind a 4 hajó,most is jók vannak,pommern yoshi kéne,saipan nem izgat loyang jöhet donkee meg még ingyen se kéne sztem :D
  • Trucker39
    Ha már előkerültek a tengeralattjárók, érdemes megnézni, hogyan is működik egy német torpedó.

Igen látványos lett a videó.
  • Trucker39
    Még kitűzőket is készítettek hozzá a fejlesztők.

Semmi bónuszt, vagy zászlót nem adnak hozzá már, de legalább ez is van.

Ahogy néztem, több félét lehet beszerezni, attól függően, milyen feladatot sikerült teljesíteni.
    A szokásos helyen, a lista végén lehet őket megtalálni.

Másik - számomra - nagyon jó hír, hogy kiadásra került linuxra az Easy anti-cheat. Így még több olyan játék is fut linux alatt, amiket eddig az ilyen védelem miatt nem lehett elindítani.
    A mellékelt linkel lehet róla olvasni: Easy Anti-cheat
  • Plata
    Most jut eszembe,nem free xp-ből húztam a kapitányt hanem valami elite commander xp-ből.
    Mert átképzésnél 3 opció van,vagy nem képzem át,hanem gyűjt magának xp-t,át képzem elite xp-ből vagy aranyért.
  • Plata
    Tegnap volt időm 1 darab convoy-ra.
    Szarul éreztem magam és nem volt többre kedvem.
    Kagerö még mindig stock,ez volt vele a harmadik csatám,a kapitánya meg egy idióta,meg én is,elfelejtettem hogy ha free xp-ből húzom fel a kapitányt a játék újra osztja a skilljeit.
    Mondhatom nem valami hú de jó skillezést adott neki,de tanulópénznek jó.
    Többő nem csinálok ilyen hülyeséget,legközelebb nem képzem át a kapitányt,aranyat sem költök rá.

Az első két hajót látatlanba csaptam ki,amint be töltött a torpedó úgy saccra kiengedtem őket,mind a két sorozatot másfelé,hátha fogok valamit vele.És bingó.
    Végén bezzeg 5 kilóméterről gondosan célozva két adagot engedtem rá BB-re,mind a kettő mellé ment.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2021.09.25. 13:51:10
  • carp3tm0nster
    Orosz hordozó, már leírni is vicc kategória...
  • Trucker39
    Kis érdekesség.

Igaz, régi már az adat. Sajnos frissebb elemzést nem találtam.
  • Caliph
    nekem is megvan,alapvetően nem egy rossz cv,viszont t8ban szenvedős,nagyon gyorsan potyognak a repcsik. t6 ban viszont jó kis cv
  • Trucker39
    Közben meglett a orosz T6 CV.

Mentem vele coop-ban néhány csatát.
    Rakétás, torpedós, skip bomberes.

Sajnos nincs rajta indító fokozat, így elég lassúcska szegény.

Még szokni kell a használatát. Elég egyedi több szempontból is.

A rakétái végtelenül lassan indulnak. Kb 6-7 másodpercre tippelem.
    A torpedói nagyon lassan élesednek, közepesen gyorsak. Maximum csak csatahajó ellen jók. A Kaga torpedóinál is lassabban élesednek.
    A Skip bomberek jók. Mondanám a szokásosak, de sajnos nincs fejlesztős ágon ilyen, így csak az Immelman-hoz tudom hasonlítani. Ugyan olyan elven működnek. Jól gyújtanak, jól sebeznek.
    A hordozó az papír. Nem nagyon érdemes mutogatni sehol sem. Nem olyan mint a Graf Zeppelin.

A T8-ra és később a T10-re leszek kíváncsi. Sajnos a T8 az fejlesztős lesz, mivel tokenekből - fizetés nélkül - nem lehet megcsinálni a küldetés végéig.

• pajer_csaba
    A "Kagerö" a lehető legrosszabb opció az összes közül. "Kagero" vagy "Kagerou" esetleg (a magyaros átírás szabályai szerint) "Kageró" - az 'o' ejtésnél hosszú lenne, ezt a latin betűs átírásoknál különféleképpen oldják meg. A WG a Hepburn-átírást használja (Kagerō), ami a hosszú "o" és "u" hangokat egy föléjük húzott vízszintes ékezettel jelöli, ami, ha jól tudom, nem szerepel a standard billentyűzet-kiosztásban. Ha valaki nagyon szőrszálhasogató akar lenni, használhatja a kanji változatot is: 陽炎
  • Trucker39
    Új szerzemény.

Ő a 17-ik.

• Plata
    Kipróbáltam a Convoy-t.
    Nagyon szar csatákat mentem CV-vel és BB-vel.
    Volt hogy szinte azonnal meghalt a csapat mellőlem támadóként,egyedül maradtam CV-vel.
    Aztán megvettem a Kagerö-t.
    Mentem vele két csatát mind a kettő nyertes.
    Egyszer védő egyszer támadó.
    Támadóként a stock Kagero vagy Kagerö,a fene tudja,egyszerre két hajót csapott ki.El engedtem a két torpedó csordát és vissza fordultam,de nem találtam el a célpontot,majd North carolina meg valami dupla nevű eldurrant.
    Nem tudom hogy csak convoj csatában ilyen jó vagy amúgy is.
  • Trucker39
    Nem így értettem. Nekem van szükségem a gép erőforrásaira.
    Még háttérben sem futtathatom.
  • Count Adyn
    Berakod háttérba némitva a streamet 160p-n és kapod a tokent, nem kell nézni :D
  • Darun
    Kipróbáltam én is a convoy-t, cv-vel, védtünk. Sima győzelem, bár egy transportet vesztettünk, szóval azért támadónak lenni sem lehet olyan könnyű. (plusz poén, hogy mind a két oldalon volt egy BOOB-os szakasz)
  • Trucker39
    Ezen most jót derültem. :)

Igen, nagyon érdekes gondolkodású játékosok választják ezt a csata módot.

Itt látszik nagyon hamar, hogy mennyire fantáziátlan, hajóikat nem ismerő játékosok vannak.

A feladat pofon egyszerű pedig. A pontból eljutni négy hajónak B pontba. Az egyik csapat próbálja ezt megakadályozni, míg a másik csapat meg azt próbálja megakadályozni, hogy az első csapat akadályozzon (szépen, jól, magyarul).

Mi is kell hozzá?

- Első, hogy ránézünk a térképre, kísérünk vagy támadunk.
    - Velünk jönnek a teherhajók, vagy eléjük kell menni (ez utóbbit is játszottam már)
    - Innentől már csak térkép ismeret, meg hajó ismeret, meg józan, paraszti ész.
    - Nem, nem mennek el a rombolók CV-re vadászni, mert a csatának annyi
    - Nem, a csatahajók nem maradnak hátul puffogtatni, mert kb a csatának annyi
    - Ha van CV - még most elég ritka. 40 csatahajósra jutunk 4-n kb. - akkor összezár a flottilla a teherjajók körül szorosan.
    - Rombolósok, füstölős cirkák, csatahajók, nem, nem akárhol kullognak és vadászgatnak. Ha tamadunk, elé mennek a flottának fél pályára. Ha védenek, maradnak a flotta elején és felváltva füstölnek. Ezt ugyan megteszik a teherhajók is, de fele kilóg belőle. Füstölni, mindenkinek, hogy az a hülye CV-s ne kapkodja ki a teherhajókat, mert akkor a csatának annyi.
    - Ha valaki az ellenféltől fel spottolódik, még büdös zoknival is azonnal dobálni kezdi mindenki. Nincs túl sok idő vakaródzni, mert 10 perc egy csata.
    - Ha látod a teherhajót, mindegy mi van nálad betöltve, még a hajó macskáját is hozzávágod, csak hogy fogyjon a Hp-je. Nem, nem nézegetsz más hajót, hiába mutatja az oldaltát.
    - A támadó flotta 90 %-a is kipusztulhat, ha a végén egy 10% HP hajó, az utolsó teherhajót fél méterrel a cél előtt elmeríti, nyertetek. Hiába van meg az ellenfélnek az összes többi hajója csili-vili állapotban.
    - Addig nincs vége a kíséretnek, míg a legkisebb esély van rá, hogy egy teherhajó, 5% HP-val be essen a célba. Mindegy, mennyi hajót veszít közben a kíséret.
    - Kíséretnél, ha kell, elé állsz a hajóddal a CV, meg egyéb torpedó támadásnak. Mindegy, ha te ki estél, de maradt teherhejó a végére, nyertetek
    - Ne vadásszatok CV-re mert veszteni fogtok. Ez mondjuk randomra is igaz, de a sok egy bites nem nagyon akarja megérteni a dolgokat.
    - CV ne féltse a hajóját. Ha kell és muszály, oda kell állni a célkörbe hordozóval a végén. Főleg ha Graf Zeppelin-t viszel. Volt már, hogy úgy nyertünk. Beáltam a körbe a végén, volt nagy meglepetés. Mire kiszedtek Ap-val, addigra a Sec. kiszedett két teherhajót is és nyertünk.

Most így elsőre ennyi.

Ja igen. Ne csak csatahajóval próbálkozzatok. Ahogy látom, vár 60 csatahajó, 4-5 cirkáló, 2-3 romboló és nulla CV. Szinte azonnal hív be CV-l minden csatába.
  • Caliph
    na kipróbáltam...2x támadtunk,,mindkétszer bukta...a két meccs alatt 1 teherhajót sikerült elsüllyesztenünk :)
    csapattársak a térkép szélén,közelébe se akarnak menni a célnak,a dd megpusztul 3 perc alatt...várok pár napig ezzel mert sokaknak még magas a játékmód célja :D

teszek még egy próbát,de az elvem az hogy 3 vesztes csata után aznapra le van rakva a játék :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2021.09.23. 16:20:55