23081
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • carp3tm0nster
    Nekem a GK mindig is a world of overpen kategória, a másodlagosok érnek valamit, ha élve eljutok oda. Az FdG-t én is kigrindoltam kétszer, de a Preussen nem győzött meg... Igaz, még csak 1 körön vagyok túl vele, de olyan érzésem van, mint a GK, csak kevesebb löveggel...
  • Darun
    Ja, és a Preussent úgy vettem meg, hogy a Fricin még nincs fejlesztett tűzvezető rendszer, tehát alap lőtávra lövök (mondjuk ritkán hiányzott a 23 km, mert szinte mindig közelharcolok vele) Nem mondom hogy szuper hajó, de nem érzem szarabbnak mint a többi T9-est.
  • Darun
    Rankeden teljesen használhatóak (ma mentem a GoKu-val, a Meck-el és a Preussennel is, a csapatok mondjuk felejtősek voltak, a hajóval viszont nem volt semmi gondom) Randomra valószinű én se vinném be őket, bár pl Fricit naponta meghajtottam a Preussen miatt (ma vettem meg) és azzal is teljesen értékelhető köröket mentem, ami engem lepett meg legjobban, mert a legutóbbi német BB ág újrahúzás (kb éve) majdnem olyan fájdalmas volt, mint a legutóbbi fogműtétem.
  • carp3tm0nster
    A német vonal a nevetségesen useless kategória sajnos...
  • Tivot
    Sziasztok valaki küldene nekem egy magyar klán meghívót fontos lenne köszönöm szépen. Tivot1986 vagyok.
  • pajer_csaba
    Tudom, viszont cserébe HE-vel sem. A német BB-k egyetlen fegyvere a másodlagos tüzérség (amit rendszeresen nerfelnek is). Amihez közel kell menni. Csakhogy mivel minden másnak nagyobb a lőtávja, mint 10 km, így egyedül maradsz, és mindenki téged lő. Have fun.
  • carp3tm0nster
    A német BB-k AP-vel semmit sem érnek, csaxólok...
  • Darun
    Ez am tipikus light. Részben nem is értem mire fel a meglepődés? 3 km-ről full oldalba? Oké, vizvonal és "övpáncél" (amennyire ilyesmiről beszélhetünk egy light esetén) de ha figyelembe vesszük, hogy mekkora az AP átütése... Fordulás közben azért adta be neki a citet, mert ugye a szög miatt az efi páncél nagyobb lett. Engem az lepett meg, hogy szemből 7k-t vert bele.
    És had tegyem hozzá, hogy ő még szerencsés volt. Ma a Schliffenünk végét járta, a Nápolyi pont befordult neki és 4 km-ről nem sebzett bele. Az összes lövedék ott csobbant a hajó oldala előtt. Miután pár másodperccel később meghalt, be is irta a csetre, hogy ez mi volt. És velem is előfordult az elmúlt hetekben többször is. 10km körül már nem célzok a vizvonalra, felesleges. És ilyen BC-s meg CA szórással nem találom ez a full broaside hajót.
  • pajer_csaba
    A minap így jártam Bismarck-al Vladivostok ellenében. Haverom nézte dc-n, és ő sem hitte el: AP-vel lőttem 13 km-ről és MINDEN lövés vagy overpen, vagy lepattanó, vagy torpedo protection, vagy befullad. De találat az egy se. És az csak Tier VIII.
    Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2022.07.31. 15:59:16
  • Caliph
  • Darun
    Hogy megy a subozás?
  • Count Adyn
    Nekem is az egyik kedvencem a kita. Radarorokra van minimap mod, de általánosságban rombolok 7,5, cirkálok 10, oroszok 12 km. ha van egy sziget ami mögött lehet bujni ott jo esellyel ül egy radaros hajo. Egyébként is minel többet nézed a térképet annal jobb játékos vagy azt mondjak :)
  • lonvard
    Kinyomtattam a radaros hajókat, a játék kezdete előtt kinézem, hogy mely hajókra kell vigyázni és hány km-ről, és sokkal bátrabb vagyok, de ez a bátorság ugye már adatokon alapszik. Amíg nem látom merre mozog a radaros hajó, addig óvatos vagyok, és ha azt látom, hogy nincs a környéken, akkor agresszorként lépek fel a szigetek fedezékében, helyzetnek megfelelően. Ha belefutok radarosba, akkor pedig nem hozom magam olyan helyzetbe, hogy kiradarozva ronccsá lőjenek több irányból. Mocskosul élvezem most ezt a lopakodós, megfelelő pillanatokban agresszív játékstílust. 6,1-es álcával már tudok lopakodni ugye, megvan a 12km-es torpedó, amiből 12-őt kiszórhatok, baromi erős légvédelem, ágyúpark, áááá, szerelem első látásra. Tegnap utcáról besétált a kertbe egy fiatal husky, azzal lettünk ilyen haverok. Megitattam, megetettem, 10 perc után már együtt hevertünk a szoba közepén a padlón, próbált lehűlni, a +40 fok nem igazán az alaszkai szánhúzók klímája, szóval heverésztünk, vártuk a gyepmestert. Gazdája meglett, környékbeli, szóval semmi gond. Elkalandoztam. Kurvajó, hülyebiztos romboló a kitakaze. Azért hasznos mikor ajnározok egy hajót, mert az a garantáltan hülyebiztos (hát én tesztelem :D), lehet ajánlani a nyugdíjas gamer Mari néninek.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.30. 14:15:40
  • lonvard
    Na jó, kitakaze szerelem első látásra. Jobb, mint az akizuki. Féltem a feljebb lépéstől, mert ugye ugyanaz a tüzérség megy most már végig, és akkor 8-as szinten vagyok vele a legerősebb, de igazából nem ez a döntő, mivel rombolók ellen ez a 3 seces 8 ágyús verzió bőven elég. Azért jobb szerintem, mert egyrészt 9-es szinten nem kapok 2 szinttel magasabb hajót, másrészt 12 km-es torpedók és 12-őt lehet elereszteni, harmadrészt gyorsabb, negyedrészt a légvédelme is erősebb, ötödrészt a HP-ja is több, hatodrészt nem igazán félek vele harcolni romboló ellen. Nem nagyon van olyan romboló, ami papíron döntően erősebb volna. És jó az álcája, hát 6,1. Amivel rendre beszopatnak, az a radar. Sokszor nem is látni a radaros hajót, mert elbújik, aztán tök váratlanul ott vagyok a szarvihar közepén. Most szépen kiírom az összes radaros hajót osztály szerint, a radarjaik tulajdonságait mellé, aztán kinyomtatom egy papírra, és aztán számolni fogom a hajókat a térképen. Megnézem hol bukkant fel, hol várható, és aszerint készülök. Mert így profi. :P
  • pajer_csaba
    Nekem annyi előnye van, hogy kurva sok csatát kell menni, amitől gyűlik az XP: A héten meglett a Montana, most gyúrok a Tier IX-es német és a Tier VIII-as ruszki BB-re. (Így már csak egy Tier X-es kell, és vehetem a Satsuma-t.) Ja, meg ott a Renown (a Repulse-t prémhajóként megvettem), azt nagyon szeretném (bár a fölötte lévő hajók meg már szutykok. Az a Tier X-es BC, meg az egyik ami a random ládából eshet, hát az kurva szarul néz ki, nem csoda, hogy az angolok sosem építették meg őket).
  • Plata
    Napi küldis konténerből.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.07.29. 20:38:07
  • ozimak
    Nnna... ezt a summer "event"-et (ami régebben "sale" volt) is lehúzhatjuk a budin... Mekkora lehúzás lett ebből is. Emlékszem mikor még akciósan vehettél prem hajókat (akár csomagban) summer sale alatt. Most... token, token, token... mindenre ez a faszom token. Költsd el a 10x-esét, hogy kaphass 10-ed annyi token-t, amivel aztán vehetsz szekvenciálisan csomagokat, aminek természetesen mindjárt az első két eleme szart sem ér már kb. (perma camo-k). De ahhoz is legalább 20 ezret kell költened... clap. Ergo: Költs keveset, kapsz keveset. Költs sokat, kapsz sokat. Költs el kb. 140 ezer Ft-ot egy játékra, és mind a tiéd... wtf? :D Ahelyett, hogy ugyanúgy mint minden rendes, normális játéknál csinálnának egy summer sale-t...
    Annak idején asszem a Kii-t vettem így meg Kobayashi camoval csomagban.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.07.29. 16:29:40
  • lonvard
    Igen, tehát annyira hülyék nem lehetnek, hogy nem adják meg maguknak az esélyt, hogy a gamer korrigáljon, és mégis inkább fizessen. :D

Fú, kitakaze tetszik egyelőre. A torpedó töltési ideje az egyetlen, ami szokatlan, mer 2 perc fölöttivel még nem találkoztam. Viszont 6 torpedót szór ki és lehet duplázni. Annyi hogy véget ért vele a "füstbe meg üresbe ellövöm a torpedót, hátha talál valami" sutáskodás.

14,5km-re lő, 6,1km álca, egészen jól érzem magam vele. Aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle.
  • Caliph
    ha valamire lehet dublont és igazi pénzt költeni,biztos ott lesz az opció :D
  • lonvard
    Eh. Akizukiról feljebb léptem Kitakazéra, de nem volt pénz a számlámon és nem képeztem dublonnal automatikusan a kapitányt az új hajóra. Kérdés lehet-e utólag. Szóval elkeztem a ráképzés folyamatát, ez 63 000 xp a kaptiánynak, már kemény 2000-ret beletoltam, de most már van dublonom, hogy gyorsítsam a folyamatot, viszont nem találom az opciót. Beszoptam?

Update: megtaláltam az opciót. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.07.29. 14:14:42
  • mumus70
    Valami 18 körül volt akkoriban
  • mumus70
    Jó hát igen lehet, én már jó 10 éve vettem, elfelejtettem bocsánat! :-)
  • pajer_csaba
    Nekem 39.95$-t ír a bandicam.com (gondolom) hivatalos oldalon, 1 PC-re.
  • ozimak
    Óóó... hát ez minden meccsen így van :) Rankedben is :) Vagy mindenki sziget mögé bemenekül, vagy mindenki berongyol megdögleni... Ja és persze a sziget mögül, szépen egyesével előjönnek mikor már az összes (vagy az az egy) DD-nk halott. Szigorúan ügyelve, hogy egyenként jöjjenek ki, a biztos halál érdekében.
  • mumus70
    Bandicam progit tudom ajánlani. Van ingyenes része rövid vidikhez, csak kitesz vízjelet, de érdemes megvenni, tizen akárhány dolcsi egyszeri költség, korlátlan használattal utána. És nem is lób..szó méretű videókat csinál. Vagy a még az Experience-t szoktam használni ha sietek, az csak egyetlen gombnyomás és veszi is. Ezzel egy csata kb 2-3 Gb.
  • mumus70
    Ha megvan a replay mappában a legutóbbi dátumos mentés, akkor ki kell lépni a játékból teljesen, aztán katt a fájlra csak simán, és elindul, bekapcsolja magának a játékot aztán betölti ezt az adott csatát. Közben fel is veheted egy videó programmal ha kell. Csak úgy simán nem nagyon lehet videóra átkonvertálni.
  • pajer_csaba
    Köszi. A konvertálásra a következőt találtam: nyisd meg a játékkal, és vedd fel egy külön progival... LOL. Hát ezzel most inkább nem szarakszom, a legutóbbi screen-recorderem is ami volt, egy marék vírust szabadított a gépemre. Majd legközelebb nyomok printscreent. Amúgy egy Acasta vagy egy Tier IV-es V-170 lehetett a hunyó, saját damage alapján.
  • Darun
    A játék főkönyvtárában van egy Replays mappa, abban lesz. Ha az volt az utolsó csatád, akkor az utolsó mentés, egyébként meg idő alapján kell visszakeresni. (Hogy hogyan tudod átkonvertálni, azt spec nem tudom, soha nem csináltam még ilyet, de a FAQ-ban gondolom megtalálod)
  • pajer_csaba
    Figyeljük meg a minimapon a saját csapat rendkívül taktikus elhelyezkedését! A biztos győzelem garantálva - az ellenfélnek...

Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2022.07.28. 21:01:26
  • pajer_csaba
    Azt hol tudom megnézni? A reportot el tudom olvasni (amíg nem lépek ki), de abból nem derül ki, hogy melyik DD volt (végül egy Bretagne BB lőtt ki).
  • Darun
    Videó vagy kép? (az utolsó csatákról ugye automatikusan csinál replay-t)
  • Plata
    Egyszerű,nem DD volt hanem UFO,esetleg tengeralattjáró.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.07.28. 19:23:18
  • pajer_csaba
    Azt tudja valaki, hogy Tier V-ös DD, füst nélkül, nyílt vízen, hogy a faxba tud eltűnni 2,3 km-en? Mert ez történt. Úgy, hogy officaly, 2km-en még füstben is látnod kellene.
  • Darun
    Mert még nincsenek benne a tree-ben, ez csak korai hozzáférés, nevezzük nyilt teszt fázisnak. Szóval bérbe kapod őket, a számláló pedig a bérleti idő lejártát mutatja.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2022.07.28. 13:44:34
  • Tivot
    Sziasztok egy olyan kérdésem lenne a tengeralatjárók alapjait megszereztem az első 2őt de miért számlálja a napokat most pl 27 nap maradt addig lehet megszerezni őket ez arra vonatkozik igaz? Köszönöm a segítségeteket és az egy meghívot ha küldtök egy magyar flottába. Szép napot mindenkinek,
  • Darun
    Annyira nem volt a pálya szélén. Talán amikor elfelé fordult, akkor elkapta, ami mondjuk nem lenne baj, mert a pálya szélén csúszva nehezebben találnak el. Viszont egy orrtornyos hajóval ez akkor is teljesen logikátlan, hiszen egyrészt seggből könnyebben belövik, másrészt közben ő sem tud lőni, harmadrészt teljesen át kell forgatnia a tornyokat, ami több idő, mint ahogy a hajó átfordul. Ha orral állt volna be, még azt mondom oké hogy állt, bár én akkor is sziget mellé próbálnék beparkolni, egyrészt hogy legalább az egyik oldalam védve legyen, másrészt hogy szükség esetén el tudjak bújni/le tudjam dobni a spottot. Azon az oldalon volt is sziget, de ugye aki gyáva, az próbál minél messzebb beállni az ellenségtől (azért a Dánkörknek nem olyan húdenagy a lőtávja, nem tudom ő hogy akart sebezni)
  • lonvard
    Nem mondom, hogy nem rutintalanság csatahajóval fennakadni a falon, de szerintem ez történt. Tehát azért nem retardáltak játszanak többnyire, valszeg nem szándékosan mutogatta a seggét. Beleszalad a falba, a játék meg megbüntette és nem tudott kikecmeregni. Én is hányszor szoptam ezt be.
  • Tivot
    Sziasztok szeretnék csatlakozni egy magyar csapathoz klánhoz. Ahol aktivabbak és beszélgetni is lehet úgy szerintem élvezetesebb a game. Tudnátok segíteni ebben köszönöm szépen. Szép estét mindenkinek.
  • Plata
    Ma eszembe jutott felmenni játékba,poénból elmentem Midway-el rankedre,12775 xp-t kaptam és nyertünk.
    Egy Midway-t lőttem ki meg Montana-t.
    Pedig Midway még nem fullos,csak kihúztam free-ből.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.07.27. 20:14:16
  • ozimak
    Sok az új player. Mindenképpen kapni fogunk újakat, de a matchmaker egy rakás szar az tuti. Mostanában már többször észrevettem én is, hogy teljesen igazságtalanul osztja el a játékosokat. Egyik csapatban 5-6 jó (50% WR körül), a másikban talán ha 1-2... Persze, hogy gyalugép a meccs...