World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van köztük olyan típus, aminek a repülője súlyos sérülést okozott. Egyszer egy japán a csata elején elintézett torpedókkal, csak néztem. Nagyon régen volt olyan, hogy két irányból támadott hordozó, ez meg egyszer szemből küldte rám, utána amerre fordultam, abból az irányból oldalról. Kurvajól csinálta, el is süllyedtem. A másik hogy asszem rakétával robbantották le a fél HP-mat, egyetlen támadással. Azért az is meglepő volt. Általánosságban viszont az én szemszögemből mintha a bénázás menne, tehát berepülnek a hajók fölé, csinálnak egy támadást, a repülőik elhullanak közben, minimális károkat okoznak. Aztán próbálják megint.
Melyek szerintetek a hajókra legveszélyesebb CV-k, repülőik képességei alapján?
#20036 Elvileg a tech tree-ben mutatja hogy mennyi van vissza a következő duplázóig. Ismét felhivnám rá a figyelmet, hogy a játékból több perma camot is ki lehet farmolni (mostanra pl a teljesen US LCA ághoz van perma camo) aminél ugyan vannak jobb bónuszt adó camok, igy viszont nem kell azokat fogyasztani. Bár akinek van ideje eventezni, azok elég jól adnak egyszer használatos camokat is. Am érdekes, hogy a Wargaying kivette a legjobb szenes camot és úgy rémlik, a tavalyi eventek már "national" camot sem adtak olyan jól, mint 2-3 éve.
"Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy."
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.01.23. 09:58:35
Rá kéne vegyem magam nekem is 😄 De olyan keveset játszom mostanában, hogy egy örökkévalóság lenne újrahúzni még a Harut is.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.01.23. 07:11:40
"Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy."
Clan Battles
From February 21 to April 11, the 16th Clan Battles Season will be held on tier X ships in a 7 vs 7 format.
Restrictions:
Aircraft carriers are not allowed.
No more than two battleships per team.
No identical ships are allowed on a team.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
sőt régen volt valami olyasmi hogy a gép ami nem dob az nem sérül akkor amikor dob az első raj vagy nemtom,és volt is rá t8as angol cv,az idomitable ami kb ebből élt
slingshot ,azaz csúzli manőver 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.22. 16:20:05
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Jó szériát futok, az első 10 meccs az 8 vereséggel zárult, de a követketző 20 csata az olyan jól futott, hogy most 54%-os a winrate. Beizzítottam a modokat is, amiket Caliph ajánlott, tök hasznos a detect számláló például, illetve az a kanyarodási szöget mutató. Az is jó hogy ha már ki tudom jelölni a hajót, akkor megmutatja van-e radarja, hydroja. Fú, nagyon jól érzem magam, most ráéreztem. Mindjárt megveszem a hajóhoz az egyedi camuflágot, ami annak a jele, hogy elköteleztem magam a hajó mellett. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.01.22. 14:52:03
én a játék kezdetén az adott cv leggyengébb támadó rajával megyek egy kört,felderitem melyik ellenséges hajók merre indulnak,aztán dd keresés. igy a csapat tudhatja mire számítson egy oldalon.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.22. 12:35:50
Miért jó ez?
Nelson-t sajnos kivették. Annó 500.000 free XP volt, de nem vettem ki, már bánom.
Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2022.01.22. 10:23:59
A Duke légvédelme erősebb a KGV-énél, meg van rajta hydro, viszont a fő lövegek lassabban töltenek. Én inkább a KGV-t választanám, ami sztem a tree legjobb hetes csatahajója.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.01.21. 21:03:55
Adatok alapján az Ashitaka, Yukon, Hyuga tűnik jónak, de nem ismerem egyiket sem.
Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2022.01.21. 19:29:51
Most végre valahára volt egy vállalható csatám akizukival. 3 kört foglalós pálya, középső körnél biztosított a hordozónk vadászfedezetet, ezért oda mentem foglalni. Gondoltam ha jön a romboló, azt észlelni fogom, és a vadászok miatt a repülőktől se kell tartanom. Jó gondolat volt, végül is érkezett a romboló, de sokkal előbb láttam meg, kényelmesen elhelyezkedtem, előbb elkezdték a cirkálók lőni, utána én is beszálltam, szétlőttük. Na mondom, velem pont ez szokott történni, mikor ostoba vagyok. Utána a BB-k szükségét érezték beúsztatni középre, erre biztosítottam füstöt nekik, illetve beszálltam a légvédelembe, tűzharcba, és ezt végig folytattam. Torpedózásig nem jutottam, de nem lőttek ki mint egy hülyét, volt 50 k damage, és spottoltam, füstöltem, lelőttem 11 repcsit, utolsó romboló voltam. Végül vesztettünk. 😄
3. lettem, végre baszki van egy top 3-as helyezésem. 😊
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Nálam az egy standard nyitás volt, hogy ha 2-3 romboló van csak, és a hordozó másik oldalon ténykedik, akkor érdemes megjátszani a kört, mert hátha az adott oldali romboló nem ott van, vagy bement középre és üresen hagyta. Ez akizukival úgy nézett ki az első csatáimban, hogy mindenképpen odamegyek, és kizavarom a rombolót. Amatőr gondolat volt. Most ott tartok, hogy mivel előbb látnak meg, pont beleszaladok a kereszttűzbe, tehát a kört megközelítem, de elbújok egy domborzati elem mögött, vagy egy kicsit távolabbról sasolok, és megvárom mit lép az ellen oldali romboló, a hordozó, illetve az ellenség cirkálói és csatahajói jobban oszlanak el, ha kicsit kivárok. Vagy csak spottolok, amíg a másik romboló foglal, és amikor elfoglalta a kört és elégedetten távozott belőle, akkor úszom oda és visszafoglalom. És akkor már időben el vagyunk csúszva, zajlik a tűzharc, spottolok is addig sokat, és akkor mindenki happy.
Na ebből mi szokott lenni? A csapat nem érti mit csinálok, és elkezd klikkelgetni, hogy menjé' má' be a körbe bzmeg! 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.01.21. 14:05:42
#20000 Az oroszoknál 2 DD ág van. A Grozo ágra pont egyik sem igaz abból, amit leirtál. Egyrészt 10 km-es torpok, a sebességük nem túl jó, cserébe nehezen detektálhatóak. Azon az ágon alapból van minden rombin Def AA, Heal, az Ognevoi fejlesztett tornya után már toronyforgásuk is, alapból is nagyon gyorsak, jó az álcájuk, én nagyon szeretem ezt az ágat, ellenben a Khabával. Most a csre miatt kiszenvedtem a Tashit, de nem megy vele a játék és nem is szeretem az ilyen rombolókat. Ezen a 7.4-es álcához 8km-es torpedó tényleg borzalom. Az is érdekes, hogy néha BB-vel simán végigdodgeolok egy meccset, ezzel meg szinte semmit. Pedig láttam ellenfélként nagyon jó Khabákat/Tashikat, láttam hogy kéne játszani vele, de nekem nem megy. Ahogy a Georgia-ra is mindenki mondja hogy milyen OP hajó, én imádom a Montit, ez a Georgia viszont nagyon nem adja. Nekem.
és kb ennyi is volt az előnye..még talán kb a füst. egyedül nem fogsz érni semmit,szinte mindig valaki kell hogy spottoljon amig a füstből puffogtatsz. és kb olyan lesz mint a japán cirkálók,ha felspottolsz,mindenki célpontja leszel.
és a lövedékek nagyon lassúak,gyors célpontot nem fogsz vele eltalálni,akár 2-3 salvo is a levegőben van mire az első célt ér
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.21. 08:57:20
T-10-ben a cirkáló HP-ja 30,7 K a többi nemzet 50 K-s HP-hoz képest. Túlélő képessége még az 50et se éri el, 47. Az ágyuk T-10-ben 127 mm. Ez inkább tűnik egy nagyobb méretű rombolónak, mint cirkálónak. Az alap felderíthetősége alapján is, ami 12,5 km. lőtáv 14,5 km.
Jó eséllyel ha egyszer ellövi magát az az utolsó is lesz.... Lehet hogy romboló stílusra lesznek jók és nem cirkálóként? Jó kis mélyvizi torpjeik vannak és hatékonynak tűnnek a leírás szerint, de cirkálóként brrrrrr. A tűzgyújtás sem rossz, 9% alapból.
legtöbb csatám a Missourival van,mert azzal farmolom a kreditet,meg a tirpitzel,mert az volt ez első és máig a legkedvencebb t8as prém hajóm
nézz körül,sok jó kis mod van,és mint irtam mind hivatalos onnan
ja meg francia sincs sehol, BBből nyolcas ,meg van a jean beart mint acélos hajó. hollandot el sem kezdtem és szerintem nem is fogom,nem jönnek be azok a hajók még a bombázókkal sem
zárt béta óta játszok,az olyan 2015 körül volt,és 6000 csata körül járok,szal nics túlzásba tolva 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.20. 13:21:21
Akizuki: hát izé. Grafhoz képest matekegyenlet vele a játék. Graffal mi a játékom? Valamelyik értelemszerű irányba elindulok, csata elején lövöldözünk kicsit, ügyelve hogy ne kerüljünk túl sok hajó célkeresztjébe, aztán később majd alakul ahogy adja magát a helyzet. Könnyed, nyugis játék, és mindig van damage.
Akizuki: Na, itt a tűzerős romboló. Megyünk a körbe! Na de 8-as szint, és hiába 6,1 a rejtőzés, csomó rombolónak ennél kisebb lesz, tehát kicsivel előbb látnak meg, ezzel pedig magamra szabadítom a pokolt. Plusz radaros hajók. Na melyik hajók radarosak? Lista kellene, az nincs, tehát sose tudom. Tehát akkor ugyanott tartok, mint kageróval, hogy megyünk is a kör felé, meg nem is megyünk. Tucatnyi változó kavarog a fejemben, amik boríthatják a nyitó taktikát. Megy az agyalás, közben a csapat szükségét érzi hogy instruáljon, hogy mért nem megyek ide vagy oda. Érzem, hogy a legfontosabb egységgé váltam felderítés és körfoglalás szempontjából, de közben számolok az ellenfél váratlanul bekövetkező ellenlépéseivel. Ezek szorításában vergődve próbálom aránylag kevés sérüléssel megúszni az első 5 percet. 😄
Kageróval azért vergődtem, mert azzal se repülő se romboló nem láthatott meg. Akizukival azért vergődöm, mert ugyan van képességem elbánni repülővel és rombolóval, de közben szarrá lőnek más irányból. Egy helyezkedési hiba, vagy csak balszerencse, és kapom a súlyos büntit. Mögöttem a cirkálók és BB-k meg élik világukat, úszkálnak, távolról lövöldöznek. Akkor talán nem mondok újat, hogy a legnehezebb játék magas tierben a rombolókkal zajlik. Mindent számításba kell venni, a rombolók fajtáját, amikkel találkozunk, van-e hordozó, van-e radaros, honnan érkeznek a kör felé a hajók, domborzat, hajókat számon tartani, hogy nehogy váratlanul egy sziget mögül előtörjön valami, ésatöbbi ésatöbbi. Kageróval 8-as szinten ugye volt egy csomó csatám, aminél nem kellett ennyit agyalni. Mert eleve nem is mentem bele kétes szituba az esélytelenségem folytán. Akizukival meg alkotni akarok. Talán hibásan fogom fel a szerepét. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2022.01.20. 13:16:21
t8ig kb szopás a vonal,a kilences és a 10es khaba viszont fasza...most húztam ki karikor a vonalat,mert kiveszik a khabát szenes hajóba. igy legalább meglesz
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.01.20. 11:59:57
Pajer Csaba láttam én is azokat a videókat az ember csak ámul és bámul rajtuk, no nem jó értelemben gondolom. 😊
Ami a japán precizitást illeti. amire én gondoltam. Lást: Yamató és Muszasi. Az első olyan csatahajók voltak a világon, amiknek nem egy külön borítás volt a páncél, hanem a páncél volt maga a hajótest, ráadásul nem szegecselve mint ahogy a többi, hanem hegesztett páncél. Ezzel jelentősen megelőzve a korát. Az már más kérdés, hogy maga a csatahajó már akkor elavult valójában, amikor ezek készültek, a CV-k elavulttá tették őket.
A játékból amúgy nem szabad következtetést levonni hadi témában, hisz igazából annyi köze van csak a tengeri csatához, hogy a gifteket hajónak ábrázolták és lőni lehet velük.