22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    Akkor neki ez volt a búcsú videója?
  • Caliph
  • mumus70
    Értem, köszönöm szépen, akkor gondolom az ilyen szuper kontikból várhatóak, már egyszer kaptam olyat is 2 hét prémium volt benne, meg valami ágyú cső! :-) Csak megragadott mert imádok gyűjtögetni, régen a Grand Turizmóban is az motivált hogy nyitogattam fel mindig a következő autót meg pályát, köszi az infót! :-)
  • pajer_csaba
    Random kapod konténerből meg talán néha küldikből is. Ehhez semmit nem kell tenned, csak rengeteget játszani. Sok mindenre nem jók, max kapsz egy kis lábjegyzetnyi érdekesség-infót.
  • mumus70
    Szervusztok! Nem régen vágtam bele a játékba, még csak tanulgatom, és felmerült egy kérdésem, ha valaki tudná a választ megköszönöm! A kapitány naplója menüben ha jól vágom gyűjtögetni kell a cuccokat, valami pach már van is pár darab, az tiszta, adja a játék néha. No de a hajók? Hát ott annyi van, mint talán a játékban összesen nincsen. :p Azokhoz hogyan lehet hozzá férni, mitől élesednek, nem tudok rá jönni! Vagy azokat mind meg kell venni a prémium boltban?
  • Plata
    Köszi a választ.
    Ha hazaérek megnézem.
    De ruszkit nem szívesen húznék.
  • Caliph
    csak néhány cvnek van pattogó bombája. az oroszoknak,a német szenes Immelmann -nak,meg ennek ,ez hatos francia goldért vagy pénzért
  • Plata
    Ez a videó nagyon vicces.
    Még csak mobilról láttam de poén.
    Ez valami új cv?
    Hogy az istenbe lehet pattogó bombát dobni?
    Ettől a muris videótól kedvet kaptam WoWs-hoz.
    De még soká érek haza,plusz tök hülye vagyok cv-hez.
  • Caliph
    majd ha az AA cirkát a BB védelemért és lelőtt repcsikért annyi xp-t és kreditet kap,mintha foglalna meg támogatná a ddket,közben gyújtogatva,akkor esetleg megérné AA cirkaként a BBk mellett vánszorogni

én a cv problémát úgy oldanám meg valahogy hogy lehetne AA cvt csinálni. nem úgy ahogy most,mert úgy kb csak a Bearn-t lehet használni. lenne egy támadó raj,mondjuk torpis,mellette meg valahogy megoldani hogy saját fighter raj legyen ami képes leszedni az ellen rajt,meg elrettenteni esetleg hogy ott támadjon ahol repkedsz.
    vagy a fighter squadront használhatóvá tenni,de úgy hogy nem kell értékes kapitányi skillt rákölteni. én most sokat cvzem,mert húzom a 8as britet,a japót újra(nagyon megbántam hogy reseteltem ,soha többé semmit :D ) meg a 8as oroszt is...a fighter teljesen használhatatlan,sok idő mire leér,sok idő mire támad ,és orosz támadó rajra mire elindul az már rég ledobta a cuccot és félúton van haza.

bearn meg igy használható,de ennyi fighter rajjal semelyik másik cv nem rendelkezik...simán rövid cdre raknám és kifogyhatatlanra. meg persze gyorsabb reagálásra.

• Darun
    Az nem a játék hibája, ha a légvédelemmel rendelkező cirkálók pl nem supportolják az ilyen hajókat. Mert ez lenne az egyik dolguk. És ez lenne az egyik lényege a csapat alapú játékoknak. Rengeteg hibája van a játéknak, de a játékosok hülyeségéért ne a játékot hibáztassuk.
    A másik dolog. Nálam meg az b@ssza le a biztositékot, hogy amikor még stock volt a Bismarckom, kaptam egy enemy Kaga-t. Egyből rám jött, próbálta rám fordulni, de láttam hogy egy torp mindeképpen el fog találni. Hát ez van, nem a világ vége. Persze ammorack lett, a Kaga rögtön 80k+ sebzéssel kezdte, nekem meg lett egy 3 perces meccsem ahol semmit nem tudtam csinálni. És nyilván xp sem jött, hogy megvehessem a B testet.
    A szakatársam amikor szintén megvette a Bismarckot, az első csatában kaptunk ellenfélnek egy Zeppelint. 2 azaz kettő dobással szedte ki a szakasztársam. És az nem pech volt, mint nálam az ammorack. Nah látod ez bosszantó. Az hogy egy csatában 140k+ sebzés után, a már leirt körülmények között kb a végjátékban kiszedi a CV, az teljesen logikus és ráadásul előrelátható is.Alapból is gyenge az AA, mivel low HP, valószinű abból a kevésből is vesztett már, és nyilván egy BB-re fog rámenni, mert annak kisebb az esélye hogy kifordulja, mint egy CA. És még low hp-n is kétszer ment rá a CV. Pont az ilyenek miatt tartom bohócoknak ezeket, függetlenül attól hogy mennyire prok, szenvedni legalább annyira tudnak, mint jól játszani.
    Igen, más topicokban szétszednének az érzelmi alapú "érveléssel", nyilván ott a logikai alapú érvelésemmel nem megyek semmire. Amúgy te érzed az ellentmondást, hogy minden második nyigásban szerepel hogy ez történelmileg nem hiteles, de ilyenkor elfelejtjük hogy a történelemben (főleg a Csendes óceánon) kb több CV vett részt a harcokban mint BB. Akkor legyen ez a leosztás a játékban is?
    Én elengedem ezt a témát és annyiszor és úgy értelmezed félre amiket eddig irtam, ahányszor és ahogy csak akarod. Legyen neked úgy jó.

Jah és mielőtt elfelejtem, igen, nekem a 140k sebzés Yama-val sok, mert iszonyat béna vagyok vele. Talán ez a leggyengébb BB-m.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2022.04.30. 08:59:38
  • ozimak
    Mekkora skillt igényelt a dolog a CV részéről nem? Egyedül... Nyilván, hiszen ez egy Yamato. Nem valószínű, hogy lépést tud tartani egész meccsen, legalább 2 cirkálóval. De még akkor sem biztos hogy ezt nem ette volna meg. Nagyon jól ismerjük azokat az anomáliákat amikor 1 DM, 1 Wooster és egy Halland között vígan átlavírozik egy CV és lestrikeol. Szóval ezt a nincs egyedül dumát hagyjuk szerintem.
    Bóklászik? Láttad a pozícióját a mapon? :D Majdnem a lehető legtávolabb volt az enemy CV-től. Az meg eszedbe sem jutott, hogy épp a másik (D) flankről ment át a Napoli mellől (szintén nuku AA). Valószínűleg ha ott marad is őt strikeolja a CV.
    Mindenki tisztában van vele, hogy mire "képes" az AA a játékban. 140k lehet neked már a csillagos ég (nekem is sok), de az ilyen playereknek ez az átlag. De mondjuk azt a 140k-t sem egy "helyezd a hajót a karikába" nevű játékkal hozta össze. Ettől "egyedül"-től agyfaszt tudok kapni. Tehát akkor innentől kezdve senki sem lehet egyedül a játékban amikor CV van??? Mert ha nem vagy "valaki" mellett akkor jogosan kapsz 20-25mp alatt 30k-t legalább? :DDDD
    Az a te szerencséd, hogy itt a topikban csak én vagyok ellened, máshol már (érvekkel) darabokra szedtek volna. De én csak egy fogyatékos vagyok a tényleg értelmes wows játékosokhoz képest. De még én is látom, hogy mennyire baszta tönkre ez a class a játékmenetet.
    Nagyon egyszerű Darun: Hajókkal akarunk játszani. És nem úgy, hogy közben bármikor a fejem fölé repülhet egy csapat repülő aki belémbasz úgy random xk dmg-t csak úgy poénból. Miközben nekem semmilyen counterplayem nincs ellene. Hiába helyezkedek, egy repülő 5x körbe fordul. Hiába kapcsolok reinforce sectort, kb. ugyanannyit ér mint a vak fighter plane. Miközben a játék kezeli a flak ágyúkat és osztja az előre kiírt mennyiségi dmg-t másodpercenként (ami lófasz általában). És igenis hiába vagyok másik (akár több másik) hajó mellett, ha egy CV lecsap, akkor lecsap. Kész. Azért én se tegnap kezdtem a játékot, van ám személyes tapasztalatom is bőségesen.
    Jó lenne ha nem a 2019-ben "beesett" class határozná meg az egész játékmenetet ami eddig egy "fun és engaging" gameplay volt, most meg egy rakás fos.
  • Darun
    Aha. Tehát egyedül bóklászik low HP-n a leggyengébb légvédelmű csatahajóval, és nyig, mert kiszedi a CV. És csak 140k+ sebzést tudott közben összehozni. Oh God!
  • ozimak
  • Paradoxon61
    A 100 aranyat most is megkapod a prém se gond. Az AW-ben már szinte csak prém tankok jönnek, a techfa már évek óta változatlan, de a prémek se csak úgy hogy megveszed...Lehet venni pénzért, aranyért régieket, amiket már közben szétnerfeltek és ha szemből nekirepül egy légy akkor beüti. Az AW átállt a ládákra, lekoppintva a wows, wot láda tematikát. Ott már csak így jutsz elvétve megjelenő prém járműhöz ami pár hónapig megint talán használható lesz... Régen, ha emlékszel árakban is szolidabb volt az AW prém járműveknél. Mára szerintem ebben veri a wot-ot, de minimum azonos szint. Néha még játszom unaloműzőként, de keveset. Nem tolerálom az eszetlen rakéta spammet, amivel a semmiből 2-3 rakétával, T-10-ben a T-15 akár egy salvóval ami 2 rakéta kapnak ki és még felocsudni sincs időd.

A hajóknál írtam, hogy minden nézőpont kérdése. Az a hajó ami számomra játszhatatlan vagy azért mert egy ratyi, vagy azért mert totál hülye vagyok hozzá (ilyen is van, nem is egy), az számomra az én nézőpontomból hulladék. :)Ettől még másnak lehet kiváló is. Lásd Yukon. Tűzoltó utálja, mert kicsi a látótávja, én kedvelem, mert nem távolról használom, hanem kinézem magamnak a célpontot és a hegyeket kihasználva takarásként belemászok a cél arcába. Szó szerint, ha meg torpedós az ellen akkor annyira hogy folyamatosan lássam. Rendkívül jól állja a pofonokat és osztja is rendesen. Minden játékstílus kérdése. :) De ki nem állhatom az alacsony T-6 alatti német csatahajókat, mert azokkal csak séta hajókázni tudok. A csiga sima mellúszással elhúz mellettem mindig. :)
  • Darun
    RNG már akkor is volt az AW-ban, amikor még az Obsidian csinálta. Én is kb nem sokkal az előtt hagytam abba, igaz annak más oka volt. Azóta nem játszottam vele, de fényéveket vert még úgy is a WoT-ra minden szempontból. Pont az este jutott eszembe, hogy itt havonta a WG kegyeskedik nekünk ajándékba adni 50 dublont. Az évi 600. Ami azt jelenti, hogy ha hajót akarsz venni belőle, az kb 10 év xD Az AW-ban hetente adtak 100 aranyat meg 1 nap prémet, amit ráadásul akkor aktiváltál, amikor akartál, és nem 24 órád volt, hogy átvedd és rögtön aktiválódott is. Játékosok viszont már az Obsidian idején sem voltak. Am nagyon sok olyan jó ötlet volt benne, ami a WoT-ból hiányzott.

Azért elég sok hajó van a játékban, nagyon eltérő játékstilusokkal. Aki akarja, az sztem megtalálja a neki való hajókat. És most, hogy a havi küldikkel ki lehet szedni 2 portslotot/hó, még az sem lehet kifogás a jobb hajók megtartására, hogy drága a 300 dublon az üres helyért. Én azért nem mondanám azt se, hogy a hajók többsége hulladék. Anno a japán CA és az orosz DD ág volt az első, amikkel leálltam, mert játszhatatlannak találtam mindkettőt. Az előbbivel a Furutaka-ig, utóbbival a Minsk-ig jutottam. Aztán a Myoko-tól nagyon brutál lett az előbbi ág, a Minsk játékstilusát meg egészen megszoktam, mire kigrindeltem a kövi hajóra az xp-t. Rá kell érezni a hajó játékstilusára. Van ami fekszik az embernek, van ami nem. De utóbbi esetben sem a hajó szar. Nem igazán tudnék most olyan hajót mondani, amivel kiemelkedően jó lennék, de olyan is nagyon kevés van, amivel rettenet szar vagyok (FDR <3) Klán csatára ált én vagyok az egyik joker, mert bármit be tudok hozni. Mondjuk a nyári T6-os szezonban a CV nem ment túl fényesen.
  • Plata
    ÉN Még bétában AW-ztam,meg még azután is hogy nem béta volt.De nem sokan játszottak vele.
  • Caliph
    154 csata és már supershipsekkel boldogítja a jónépet
    na ez is a baj :)

• DannyL81
    Hülyeséget beszéltem.
  • Paradoxon61
    Van pár jól játszható hajó. Van pár olyan amivel tudsz játszani, ha nem vagy egy béna és lusta hogy megtanuld a játékot. De a hajók többsége hulladék, így szó szerint. Persze minden nézőpont kérdése. :)
    Nekem ez is olyan mint az AW ha elveszik a játékból azt ami az elején megragadott és vonzott hogy játszak, akkor már nem lesz több egy sima lövöldözős unaloműzőnél. Az AW-ben azt szerettem az elején hogy ha az indikátor zöld volt, akkor az át is ment. Azaz aminek át kellett ütni az átütött aminek nem, az lepattant. Arra késztette a játékost hogy megtanulja a tank gyenge és erős oldalait és azt használja is. Élvezet volt vele játszani, tanulni a hibákból. Aztán a tulaj kirúgta a fejlesztő csapatot és helyette felvett egy szétbarmolós dilettáns bagázst mert egy WOT klónt akart. Bekerült az RNG, az indikátor csak dísz, rakéta spam hegyek, bug bug hátán máig is és rohamosan elfogyó játékos szám. Megjegyzem most ott tart hogy ha valaki netán WOT klónnak nevezi, az sértés a WOT-ra nézve, pedig a WOT is lecsúszott a béka....... :)
  • Plata
    Nem túl sokat játszom de néha le tolok egy két csatát.
    Amcsi vagy angol párti vagyok.
    Nekem azok tetszenek.
    A tengeralattjáró szerintem nem olyan vészes.
    Constellationnal könnyű a torpedókat kikerülni.Tegnap sem két tengeralattjáró sem CV nem tudott kilőni torpedóval.
    Viszont az én torpedóim találtak.
    De shermannal is toltam vicces kört.
    Randomban T10 csatában három kill ágyúval.Az a DD úgy lő mint egy kicseszett géppuska.
    Még egy BB-t is kiszedtem vele.
    Az ágyún gyakorlatilag nincs cd.
    Rohadt nagy füstöt csinál.
    Bb-t állandó tűz alatt tartottam,újra és újra kigyulladt.
    T10 DD-m nincs másik,de a T7-8 DD-k egyike sem tud ilyen nagy füstöt csinálni.
  • Paradoxon61
    "Biztos nem te szoktál emiatt panaszkodni, de sokan mások igen: a játék történelmileg nem hiteles. Nos, valóban nem az, mert ha az lenne, akkor tényleg minden hajón lenne torpedó. De főleg az I. vh-s BB-ken. Vagy ott vannak a low tier orosz dd-k, van rajtuk torpedó, de minek? 4 km? Komolyan? Szóval a torpedót mindenkinek azért nagyon erős túlzás (és az amcsi CA ágakat még nem is emlitettem), de legalább történelmileg sem hiteles." Jól gondolod. Ez egy játék, tehát én eleve nem várok tőle történelmi hitelességet. Annyiban hasonlít a valóságra hogy a giftek hajók és lőni lehet velük. De ennyi elég is. Amire én utaltam, hogy az elején a WG-nek volt egy koncepciója, hogy melyik hajóosztály mire legyen jó. Ezt kezdték el felborítani, erre utaltam a torpedót mindenkinek mondattal. Aminek eredménye képen szerintem nem jobb lett a játék, hanem ellenkezőleg. Majd elérkeztek a mostani tengeralattjárós ******-hoz, (inkább nem írom ki), ahol szonár vezérelt rakétákat lövöldöznek rá a semmiből, ami elől még kitérni sem tudsz, ha pedig BB-ben ülsz ami mélyvízi bombás, akkor elég kicsi az esélyed hogy a szonárt vagy a torpedokat követve el is juss a tengeralattjáróig. Egyre vadítóbb és kimondom hülyébb ötleteik vannak. (bocsi hogy csak most reagáltam, de most jutottam el újból ide. ) :)
    Amúgy ha már CV vita. Örüljünk hogy nem a valóságot utánozzák. Mint a flották legerősebb egységei a CV-k ha a valóságot utánoznák elég gyorsan letarolnák a mezőnyt. :)
  • DannyL81
    Az Atlantico az nem cruiser? Nem mintha lényeges lenne a téma szempontjából... :)
    Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2022.04.25. 09:16:10
  • Darun
    Valójában nagyon egyszerűen utána lehet nézni, hogy tényleg igy van e vagy sem. Mivel az állitásod szerint CV-vel a legkönnyebb játszani. Had ne idézzelek szó szerint, de azt mondtad ezzel legkönnyebb dmg-t farmolni. Nos, a dolog csak annyiból áll, hogy megnéztem az egyes hajótipusok szintre lebontott átlag dmg értékét. Csak a szélső értékeket irom, ha valaki konkrétan kiváncsi valamire, meg tudja nézni maga is (de nem szeretnék a levegőbe beszélni, ha valaki nem néz utána, az is lásson valami adatot, meg hogy nem csak beböfögöm ide a véleményem)

Szóval a T4-t ha nem gond kihagytam, kezdjük T6-ban.

BB-k:
    Legmagasabb dmg: 56.382 W.Virginia
    Legalacsonyabb dmg: 39.914 a Bayernnél (az a német dispersion <3 )

CV-k:
    Legmagasabb dmg: 45.862 a Loewenhart-al (gondolom ez senkinek nem okoz meglepetést)
    Legalacsonabb dmg: 34.734 Ranger

T8

BB-k:
    (itt a két top hajótól most eltekintek, mert azok az Alabama VL és az Alabama ST, mivel ezeket nem az átlag lúzerek kapták meg, igy az ezekkel a hajókkal kiosztott átlag sebzés nem az átlag játékosok átlag képességét reprezentálja)
    Legnagyobb dmg:
    -73.784 az Atlantico-nak. Mivel ez még annyira új, hogy max azoknak lehet meg, akik goldért megvették, igy ezt is kihagynám.
    -68.325 Massa B (gondolom ez sem lep meg senkit)
    -a legmagasabb sebzés T8-as tech tree BB-vel: 61.960 (Vladi)
    Legalacsonyabb dmg:
    -48.635 (RIP Tooorpitz)

CV-k:
    Legnagyobb dmg:
    -71.740 és nem meglepő módon a Hornet. Ha összevetjük, hogy együtt jöttek, látható hogy az Atlanticoval jobban lehet sebzést farmolni, viszont ahogy attól, úgy ettől is tekintsünk el, kevés csataszám van még vele.
    -69.190 szintén nem meglepő módon a Chkalovval. Ez viszont valamivel jobb mint a Massa.
    -legmagasabb tech tree dmg: 63.123 a Pobeda (mondjuk ez is jobb mint a Vladi-é)
    Legalacsonyabb dmg:
    -50.437 a Zeppelinnel (ez is épp csak valamivel jobb a Tooorpitz értékénél, viszont az utolsó előtti BB a Bismarck, aminél az átlag 52k, és ez egy hulladék tech tree BB vs prém CV)

T10

BB-k:
    Legnagyobb dmg: 108.982 Bourgogne
    Legkisebb dmg: 74.993 (GoKu)

CV-k:
    Legmagasabb dmg: 96.017 Nakhimov
    Legkisebb dmg: 73.332 Midway

Nekem ebből az jön le, hogy BB-vel még úgy is könnyebb dmg-t farmolni, hogy főleg a BB main plájerek rinyálnak a legtöbbet minden újitás miatt. Amikor bejöttek a subok, akkor is az volt kb az első reakció itt a fórumon is, hogy "na a BB-k megint szopni fognak". Aztán amikor kiderült hogy a BB-ken lesz airstrike, ráadásul nagy hatótávolságú, akkor érdekes módon már nem volt akkora rinyálás. Ezt sztem a LCA-k szivták meg, mivel nekik a DC miatt konkrétan a sub fölé kell kerülniük. A tavalyi/idén év eleji "bemutatkozásukkor még csak "hit indicator" mutatta, hogy honnan jön a ping, most már konkrétan látod is magát a jelet. Valójában az airstrike révén a BB még előnyben is van, hiszen ahogy a CV repcsi, úgy ez is akadálymentesen "lehelyezhető", tehát simán oda tudsz bombázni sziget mögé. És amint egy sub felspottolódik, kb a környék összes hajója oda küldi minden airstrikeját. Az már más kérdés, hogy a dc sebzését tényleg szánalmasra nerfelték.
    Az állitásoddal ellentétben nem feledkeztem meg arról, hogy a CV-nek nem kell fizikailag ott lenni a csatában, bár ezt te nagyvonalúan figyelmenkivül hagytad. Pedig még példát is mondtam, összehasonlitásként a repcsi sebességével és a lövedékek sebességével. Azt is figyelmen kivül hagytad, hogy egy CV még full találattal, max sebzéssel se nagyon tud kiszedni még egy LCA-t se, a BB viszont egy salvoval képes simán kikapni még egy HCA-t is. Azt is hozzátenném, hogy a CV repcsijeit le lehet lőni, ami csökkenti a dmg outputot, mig egy hajó lövedékét/torpedóját nem tudod kilőni. Az LCA-knak meg nem véletlen nincs torpedó öve, nekik a fordulékonyság a fegyverük a repcsik ellen. Ha egy CA beszed egy akármilyen full salvo-t egy CV-től, akkor vagy béna vagy figyelmetlen volt. De ugye ez utóbbi eleve ritkán fordul elő, hiszen egy CV-s csatában a repcsik kiemelt prioritást élveznek. Nekem pl a Cv a leggyengébb classom. Nyilván ezért sem érthetek egyet veled, már csak azért se, mert pl a Warplannel régebb óta játszok mint a hajóval, ráadásul ott attacker main vagyok, szóval minden amellett szól, hogy a hordozó is jól menjen, mégsem. Pedig minden csatát azzal kezdek, hogy végignézem az összes ellenséges hajót, hogy milyen a légvédelmük. Azt elismerem, hogy a flak kerülgetése nagyon nem megy, de ezzel sztem minden átlag alatti játékos is igy van (arról nem is beszélve, hogy néhány repcsi manőverezőképessége eleve kizárja a kitérést, mert vagy célzol, vagy kitérsz, de a kettő együtt nem megy) Mivel néha én is játszok hordozóval, ha van a csatában CV, igyekszem rá én is figyelni. Ami nekem szembetűnő, hogy amikor már kinztem magamnak a gyengébb légvédelmű hajókat és ne adj isten meg is találom őket a pályán, legtöbb esetben vagy bolyban mennek, vagy kiséri őket egy AA CA. Ha nem hordozóval vagyok de van CV a játékban, mindig hamar szemet szúrnak azok a csapattársak, akik megindulnak full egyedül, aztán csodálkoznak amikor megeszi őket a CV. Vagy a másik eset, amikor szakaszba játszunk és minket kidob pálya szélére, a csapat meg ellemmingel az ellenkező irányba. És persze a saját CV is lesz@rja hogy az enemy minket támad. (erre szokta apám mindig azt mondani, hogy a saját csapata mindig segghülye, elmennek egy oldalra és ahelyett hogy áttolnák az oldalt, egyesével kilövetik magukat, a másik oldalon meg persze túlerőben átjön az enemy és bekeriti a csapatot, akik viszont okosak és összedolgoznak, még akkor is, ha nem szakaszba vannak)
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2022.04.25. 04:27:17
  • Count Adyn
    +1 :)
  • ozimak
    Nézd, látom, hogy szerinted tökre a játékba illenek a CV-k és igazából nem túl nagy a game impactjuk sem. Kicsi a dmg output is az 5k-s torpok miatt pl. Az pedig teljesen elhanyagolható, hogy konkrétan folyamatos dcp-jük van és maga a hajótest kockáztatása nélkül tudnak dmg-t produkálni akár az első 2 percben. Sőt, ahogy az előbb kiveséztük igazából a felszíni hajók a hülyék akik megpróbálják dodgolni a CV torpokat és egyebet (bomba, rakéta, stb.).
    Azt még véletlenül sem veszed számításba, hogy konkrétan ez az egyetlen class (meg a subok is valamelyest), ahol valós kockázat nélkül tudsz játszani. Ha szar vagy egy felszíni hajóban, akkor simán kilőnek az első 5 percben (vagy hamarabb néha). Amíg egy CV-ben ülve csak annyi dolgod van, hogy ne menj be spotting range-be... kb. ennyi. Akár elhúzhatsz a pálya szélére is, max. tovább tart berepülni. Ha még emellé megtanulod a flaket kikerülni és okosan manőverezni a repcsikkel, akkor kb. garantált, hogy te leszel az utolsó akit megtalálnak/kilőnek a mapon és legyünk őszinték, dmg output ide vagy oda, a CV rakéták, bombák, torpedók dispersionje meg se közelíti egy cruiser vagy egy BB dispersionjét. A célzásnál kellő tudásról, a shellek különböző airdragjáról, gyorsaságáról már nem is beszélve. A CV ezekhez képest "point and click". Szóval tényleg nem tudom, és nem értem mit értesz az alatt, hogy "CV-vel játszani még mindig nem könnyű. Sőt!"... Ha CV-vel nem könnyű, akkor felszíni hajóval???
    CV CV elleni harc nagyon ritka, sub sub elleni harc szintén. Így konkrétan maradhatunk annyiban, hogy ezek a classok semmi másra nem lettek kitalálva minthogy különösebb "büntetés" vagy kockázat nélkül tudj dmg-t osztani a felszíni hajóknak. És ez lenne a "nem könnyű. Sőt!" kategória a játékban??? (a való életben is pont ez volt a cél velük)
    Visszatérve az előző példához: Ugyebár azt mondtad, hogy kb. hülye volt a cruiser, hogy kifordult az enemy BBk elé minthogy megegye a CV torpokat amik "csak" 5k-sak. Egy full salvo CV torp is fáj... nagyon. Főleg egy light cruisernek 35-40k hpval. Főleg heal és jelentősebb torp belt nélkül. Az a 15-20k dmg sem éppen olyan, hogy "ok benyelem mert ha nem akkor kilőnek az enemy BBk". Tuti fél élet oda, vagy talán devstrike (ráadásul ugye egy BBnek azért az rng is kell hozzá, hacsak nem Slava)? És akkor vannak ugye olyanok mint FDR aminek az összes torpedója megvan a játékban, egy salvoban. Ezt szüli egy darab CV az első 2-3 percben. És ezt egy full kezdő CV is meg tudja tenni, nem kell hozzá túlságosan érteni a CV-khez. Túl nagy a befolyása egy CV-nek a játék egész kimenetelére. Olyanokra képes, amire semmelyik másik class nem. Folyamatos dcp, folyamatos spot (akár fighter plane-el), valós kockázat nélküli sebzés, bármikor a térkép bármelyik részére képes elérni 10-20mp-en belül. Ezeket egyik felszíni hajó sem tudja. Ha ezt a class-t nehéz játszani, akkor megeszem a kalapomat. Igen, nehéz vele IGAZÁN jól játszani, az igaz. De itt egy teljesen más szintről beszélünk. Egy komplett idióta CV is tudja folyamatosan spottolni az ellent, folyamatosan fordulásra vagy pozícióváltásra késztetni a felszíni hajókat mindenféle kockázat nélkül. A puszta repülőjelenlét vissza tud tartani egy DD-t a cappeléstől. Még egy Hallandot is néha, ha nem akarja, hogy tudják hogy ott van. Mi a büntetése annak ha idióta módon játszol egy CV-vel? Kivéve azt az egy dolgot amikor valaki annyira idióta, hogy berongyol a CV-vel. Mert az azért elég ritka is, meg az már tényleg különdíjat érdemel. Ahhoz, hogy valaki deplaned legyen szintén elég fogyatékos szinten kell játszani. De az is ritka. Ráadásul ugye ott vannak a bizonyos "soha ki nem fogyó" CV-k. (Kaga, Nakhimov meg RU CV-k úgy általában) Erre szokták még a CV mainek azt mondani, hogy: "dehát a DD-knek meg a hajóknak se fogy el a muníciójuk". Jah... csak nekik nem 130 csomóval megy a hajójuk, meg nem generálódik újra magától (esetleg a conquerort kivéve). Ugyanis a hajók lövedékei és torpedói nem összekeverendő a repülőkkel. A repülők szállítják a muníciót, és nem ők maguk a muníció.
    Kb. az összes szempontot figyelembe véve, tényleg nem tudom hogy lehet az, hogy erre a classra valaki azt mondja, hogy "nem könnyű vele játszani". A player base túlnyomó többsége kivan tőlük. Régebben még többen kivoltak tőlük. Nem véletlenül vannak kitiltva az igazi kompetitív játékmódokból is... Tudják nagyon jól, hogy mekkora impactot jelent ez a class az egész meccs végkimenetelére.
    Ismétlem: Igen, tuti hogy ezt sem könnyű igazán jól játszani. Megvannak a maga nüanszai. De még mindig jóval könnyebb, lazább és egyszerűbb mint a felszíni hajókkal megtanulni játszani. Arról, hogy mennyire op class a hajókhoz képest, meg úgy gondolom kimerítettem a tulajdonságait.
  • Darun
    Mintha én is irtam volna ilyesmit. Sokan túlértékelik a CV fenyegetést és inkább megpróbálják kifordulni a 4-5k-t sebző torpokat, még azon az áron is, hogy full oldalt mutatnak egy BB-nek. Ez nagyrészt pont abból adódik, hogy a többség nem ismeri a játékot illetve az egyes hajóosztályok képességeit. A másik ilyen tipikus jelenség amikor kigyújtod a BB-t és már nyomja is a javitást. Aztán fél perc múlva már 3 helyen ég, amit persze nem fog tudni eloltani. Nekem ez csak azért zavaró, mert ált én vagyok az, akinek a tüzét eloltják.

Ami a CV-s csatát illeti, az irányt sejtettem hogy merre lehet, a végén fel is spottolódott, mert ráment a maradék cap-re és be is húzta. Ha jól emlékszem esélyem igy sem volt, mert az Engine boostokat már elnyomtam és még akkor se tudtam volna kiszedni egy salvo-val, ha mind a négy lövés citadell.
    A CV-vel való játékot már eleve az neheziti (főleg randomban) hogy nagyon nehéz pozicionálni. Igazából már az gond, hogy sok felé kellene figyelni és sokaknak még az sem megy, hogy egy felé figyeljenek. ráadásul az hogy pl az erős oldalt kiséred sem életbiztositás, hiszen a túlerő is elhullhat pár perc alatt, elég néhány szerencsés salvo vagy jó helyre küldött (dd) torpedó. Láttam már nem egyszer, hogy a CV bement a térkép közepén a sziget mögé és onnan támadta az ellenfelet. Csakhogy ha váratlanul elesik az egyik oldal, nem biztos hogy lesz idő elmenekülni. A pálya széléről meg elég lassú rajokat küldözgetni.
    Egy szó mint száz, én is szoktam nézegetni (főleg mostanában) a játékosok statisztikáit és nem igazán mondhatom, hogy azt tapasztalnám amit mondtál. Szerencsére.
  • ozimak
    Az, hogy nem szedett ki egy super unicum player Chkalovval a Georgia-dból, még nem bizonyítja, hogy szar CV player vagy, hogy szar/gyenge/nehezen játszható maga a class. Ha egyáltalán erre szerettél volna kilyukadni. Főleg, hogy 3k base xp-je lett a végén... Azért az indikál egyfajta "értelmet". (pl. lehet, hogy direkt nem támadott direkt irányból mert akkor levágod, hogy ott van melletted nem messze, vagy lehet már rég elhúzott a sarokba, hogy bebiztosítsa a win-t)
    Ranked-ben eleve kevesebben vagytok. És ha 1v1-ben vagy egy CV-vel akkor azért már sokkal könnyebb dolgod van.
    Mondjuk eleve ott kezdődik, hogy nem kell figyelned hogy éppen ki akarja szétkapni a broadside-odat, vagy honnan (melyik irányból) jön az enemy CV, esetleg enemy DD permaspottol és éppen torpol téged. Nem is említve a legújabb WG üdvöskét a subokat.
    Maga a tény, hogy minden egyes támadás már ott veszélyt jelent egy hajóra amikor spotting range-be ér a repülő. Ott kb. ki is baszhatom a helyezkedésemet az ablakon mert hiába vagyok conc. range-en kívül, ha megjelenik egy repcsi 8-10km-nél és bespottol 1 percen keresztül amíg kiválasztja (jobb esetben nem engem), hogy kit csapjon fejen, megteszi, majd a "védelmező égbe" száll.
    Én a példákat egy átlag random meccsre értettem, amikor még kb. 70 felé kell figyelned, de közben ugye "just dodge"... ja és reinforce sector meg fighter plane (ha van). És van 100 féle veszély amire figyelned kell amúgy is.
    Miközben a CV-knek semmi dolguk nincs csak behátrálni az anyahajóval vagy elhúzni baszokrá szigetekre J1,10 vagy A1,10-re ha nagyobb a gáz. És onnan mintegy kinyújtott karként elküldeni az "ágyúimat" 25km-re 10-20mp alatt, hogy aztán ott helyben osszam ki a torpokat, pattogó pokemont, páncéltörő vagy épp HE brióst akárkinek akit kinézek. Miközben buddha nyugalommal ücsörgök a pálya szélén.
    Ha már így nézzük, neked mennyi esélyed volt a srácot kiszedni abból a CV-ből? Gyanítom nem túl sok...
    Ahhoz, hogy ne halj meg egy CV-ben és értelmes dmg-t kaparj össze, nem kell super unicumnak lenned. Viszont ahhoz, hogy meghalj vele...

Van még egy nagyon jó példám: A napokban történt pont Flambass-t néztem, azthiszem egy DD-vel volt (lényegtelen). Előtte egy cruiser pont egy CV strike-ot próbált meg dodgolni. Rossz vége lett... devstrikeolta egy BB. Flambass akkor bólogatott egyet és csak annyit mondott: "Hölgyeim és uraim itt van a "rejtett" sokak által észre nem vett árnyoldala a CV-k veszélyességének és (túl)hatékonyságának. Olyan manőverezésre késztetnek amivel nagyon nagy veszélybe kerülhetsz."
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.04.24. 10:42:28
  • Caliph
    látni kéne a replayt hogy ehhez érdemben hozzá lehessen szólni :D
  • Darun
    Épp most mentem egy Rankedet Georgia-val, ellenfélnél lila Chkalov, 3000 feletti base xp-vel végzett. A végén 1v1 volt, kb az utolsó pillanatban nyert foglalással. Még sem tudott kiszedni. Tehát ha annyira op-k a CV-k és ráadásul egy olyan játékosról beszélünk, aki egyértelműen tud is játszani, sőt, még az RNG is vele volt, meg én is a kezére játszottam (az első torp salvoba majdnem teljesen belefordultam) akkor miért nem tudott kiszedni?
    Ugyanakkor ez csak egy példa. Linkelhetsz nekem pár videót, vagy olyan játékos profilját, aki amúgy noob de CV-vel jobban megy neki. De ezek szélsőséges példák és gyanitom hogy az előfordulásuk kb egyformán ritka. Én továbbra is fenntartom azt, hogy döntő többségben aki az egyéb hajóosztályokkal sem tud játszani, az CV-vel sem.
  • Toweliee
    A wows-nak is vannak szerverei :D

Lényegtelen. Ez a játék olyan, amilyen. Vagy játszol vele, vagy nem. Ha többségnek megfelel, akkor nem kell a kisebbség véleményét figyelembe venni.
    Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2022.04.18. 20:39:36
  • Toweliee
    Igen, előtte átlag 40-45k volt a játékoslátszám naponta. Arra próbáltam célozni, hogy a wows sikeres.
    Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2022.04.18. 20:38:20
  • Plata
    Mondj nekem egy OP CV-t amit jó is használni.T8-as amcsival nem boldogulok.
  • ozimak
    "Egy jó játékos nem csak CV-vel, DD-vel vagy BB-vel is le tudja hozni a meccset. A "nem okos/ügyes" játékos meg op hajóval se fog tudni játszani, max jobb eredményt ér el magához képest, mint amit nem op hajóval érne el."
    Ezt kismilliószor láthattuk, hogy nem így van. Gyakorlatilag számtalan profilt láttam már (streamben és a saját szememmel is) ahol a felszíni hajókkal egy rakás szerencsétlenség volt az ember, de CV-vel 100k avg dmg + 60%WR. Most hirtelen nem tudok neked egzakt (nyilván nem mentegetem el ezeket a profilokat) példát linkelni, de ígérem fogok!
    Az hogy belédrongyol (már ha jól értelmezem) egy CV és te egy t6-os olasz DD-vel kilövöd nem azt bizonyítja hogy az adott CV (vagy maga a class) gyenge, hanem a játékos elmeállapota. Ezt a szitut kb. bármelyik hajóval eljátszhattátok volna. Főleg ha olasz DD ágról beszélünk ami kimondottan "hit'nrun" vagy "yolorush" DD.

Toweliee: Az csak az EU szerver. Van 4 szerverük. EU, NA, Asia, Russia
    "ugrabugrálnak minden panaszra"
    Látom nem nagyon vágod milyen problémákkal küszködik jelenleg a játék. Van olyan ami évek óta fennálló, van olyan amit lassan de biztosan ők is belátnak hogy nagy gond (engine a határait feszegeti). Sorolhatnám. Elbagatelizálhatunk minden problémát, szemet hunyhatunk, legyinthetünk és rombolhatjuk tovább ezt az amúgy remek kis játékot azért, hogy egy végletekig elbutított (talán a mai társadalom szintjéhez?) fullárkád foshalmaz legyen belőle. De vannak olyanok is (mint az én fajtám) akik ezt nem tudjuk ölbe tett kézzel és csöndben végig nézni. Egészen egyszerűen nem megy. Lehet ránk mondani, hogy "nekünk semmi nem jó", de ha minden patch és minden döntés a devektől a rossz irányba tereli a játékot, akkor nem lehet elvárás szinten tartani, hogy vigyorogjon hozzá mindenki...

Ha mindig mindenre rálegyintünk és azt mondjuk: "jóvanazúgy..." akkor tényleg ne csodálkozzunk a szarságokon.
  • Darun
    Szerintem ott a most futó event is nagyban hozzájárul ehhez. Egy másik szakasztársam ebben a hónapban egyszer tartott csak velünk, mert a Dűnés küldit csinálja odaát.
    A WG eddig se ugrabugrált a játékosok panaszai miatt. Ők attól teljesen függetlenül fejlesztették a játékot. Legalább is próbálják ezt sugallni, de ugye ennek azért erősen ellentmond a "community: legyenek subok; WG: nem lesznek". A másik dolog, ha ezzel a kis ministattal most arra céloztál, hogy túl kevés a WoWs játékos, akkor ha az ő kéréseiket sem hallgatják meg, a játékos bázis tovább fog csökkenni. Nem véletlenül nyomatják ezt a Recruiter izét is. De ha a már nem kezdő játékosoknak is elveszik a kedvét, akkor azok garantáltan nem fognak új embereket behivni, hiszen nekik sem tetszik a gém. Ez most kicsit olyan érzés, mintha vagy mi, vagy a fejlesztők nem emberek lennének. Tényleg ennyire nem lehet megérteni, hogy mit várnak a játékosok ettől a játéktól? ÉS ez nyilván nem a fejlesztők hibája (értsd: programozók), mert ők azt csinálják, amit a cég vezetői mondanak. Ők viszont úgy tűnik nagyon nem tudnak gémer fejjel gondolkodni.
  • Toweliee
    Most 23026 online játékos van fent a szerveren. Külön a hajósra nem találtam statot, de a Warthunderen áprilisban átlagosan 75k játékos volt naponta (a 3-on együtt). Talán emiatt nem ugrabugrálnak mindenféle panaszra a wows készítői.
  • Darun
    Hallani hallottam róla, de ismerni nem ismerem. Azt nem tudom hogy mi alapján fejlesztik a WG-nél a játékot, de az elég egyértelmű, hogy nem a játékosok "kérései" alapján. Gyanitom hogy a subok sem ezért kerültek elő. Mivel ugye pár éve még SerB kijelentette, hogy nem lesznek soha a játékba. Láttam már azért op hajót a játékban. Egy jó játékos nem csak CV-vel, DD-vel vagy BB-vel is le tudja hozni a meccset. A "nem okos/ügyes" játékos meg op hajóval se fog tudni játszani, max jobb eredményt ér el magához képest, mint amit nem op hajóval érne el. Emlékszem, amikor bekerült a játékba a Saipan, olyan bomb dispersion-je volt, hogy a DD-t mozgás közben simán kidobtam vele. Most valami ilyesminek tűnik a Hornet. Az remélem átjött a kommentemből, hogy vágom hogy miről beszélsz (pl hogy a cv-nek nem kell "fizikailag" ott lennie) de azért a dolog nem ennyire egyszerű. A poén kedvéért, az utolsó 3 csatámban volt CV. Az olasz 6-os DD-vel majdnem full hp-ról szedtem ki a Lexit. Úgy hogy minimális sebzést okozott csak. Ha olyan ép lenne minden cv, nem jelenthetett volna neki gondot egy mezei bottom tier DD. A poén az volt, hogy mindegy hol spawnolt a CV, a csata legelején mindegyik felém jött.
    Azért a cv is RNG függő. Emlékszem arra is, amikor az egyik szakasztársamnak meg lett a Bismarck, bevitte első csatába és asszem kaptunk egy Persival-t. 2 dobásból kivégezte a full HP-s Bismarckot. Az új hajók szinte mindig OP-k, máskülönben nehéz lenne eladni őket. Idővel valamennyire nerfelik őket, de van amikor még eztán is brutál erős marad egy hajó.
    A másik dolog, amikor bekerül egy új ág, akkor az az op. De miért nem mindenki azzal tolja akkor? Hiszen brutál erősek? És azért EA stage-ben a T6-7-t simán ki lehet szedni küldivel, nem kell rá áldozni egy fillért se.
  • ozimak
    Gondolom te is tudsz angolul és ismered LWM-t.
    Bár ahogy elnézem te jobban egyet tudnál érteni Ahskance-el... Ez az éppen folyó cenzúra botrány újabb felvonása WG-éknél. LittleWhiteMouse hetente tesz ki egy topikot amiben egyrészt tényekkel alátámasztva kritizálja a CV-ket és a játékbeli AA-t, másrészt megoldást kínál a megoldásukra. Természetesen megy is a jó öreg topik zárás abban a pillanatban amikor már nem tudnak mit mondani, vagy éppen belezavarodnak a saját baromságaikba.
    Annyira "jó" látni ahogy egy kicsit sem elfogult admin/community manager próbálja foggal-körömmel védeni ezt a full op class-t. Aztán jön egy hűséges kollégája és lezárja a topikot amikor már kifogynak a hülyeségekből.
    Utoljára szerkesztette: ozimak, 2022.04.18. 14:33:28
  • Darun
    És kinek könnyű így a dmg hunt? Azért ő nem egy avg player. Hányan tudnak még igy cv-zni? (am meg akartam nézni wowstaton a profilját, de egyik szerveren se talált ilyen névvel játékost )
    Am videót én is tudok neked mutatni. Én konkrétan a FDR-ról láttam egyet. Először kirakétázott egy Sommerst, aztán kibombázott egy GoKu-t. Persze még azokkal a rakétákkal is könnyű eltalálni egy olyan dd-t, ami leszigetelt, illetve tök logikus, hogy az egyenesen a sziget felé hajózó GoKu meg sem próbál kitérni a sziget elől és megvárja mig a cv hosszában végigbombázza.
    Abban az egyben egyetértünk, hogy a hajók AA védelme csak akkor hatékony/erős, ha te vagy a cv, egyébként meg semmire nem való. AA-ra van kihúzva a CA-d és betámad egy cv? Nem baj, veszteség nélkül simán szétlő. TE vagy a cv és rámész valami gagyi légvédelmű hajóra? Már akkor leesik az első géped, amikor még el se kezdtél támadni. Az is érdekes, hogy amikor én vagyok cv, a csapatból mindig van legalább egy BB, aki egyedül elkóricál. Az ellenfélnél a leggyengébb légvédelmű BB-t meg érdekes módon mindig kiséri egy AA-s CA. Vagy tegnap pl az egyik csapattárs beirta, hogy spottoljam az Akizukit. CV-vel. Miért? Hogyan? Az ilyen miért vesz levegőt? Meg miből? Nah mindegy.
    A Slava a 24 km-es alap lőtávjával mondjuk pont nem jó példa, ennyi erővel a CV-nek is a mapon kell lennie, meg a Slava-nak. De az pl megvan, hogy egy lövedék átlagos sebessége 800 km/h, egy repcsié meg átlag 250? Illetve oké hogy a cv repcsivel sebez, neki magának nem kell ott lennie, de az meg van, hogy ha elfogynak a repcsik, akkor nem tud sebezni? Hiába van 100% életen maga a cv.
    A japó torpok 23k-t sebeznek. Ráadásul van rajtuk reload booster, vagy a Shima-n 3*5 vetőcső. Akkor miért nincs tele a játék Shimával, meg japó DD-vel? Ja hogy mert a torpedói már 2,5 km-ről látszanak? Jah meg T8 felett már csak a CV-n nincs hydro? Oké, mondjuk BB-vel nem fogod tudni kifordulni az összes torpedót amit a CV rád dob. Mennyit sebződsz? 4k-t?
    A sub sebessége teljesen releváns, mivel neki is lőtávba kell érnie. A kérdés az, hogy miért tud 12 km-re megközeliteni egy BB-t/CV-t? Ja hogy mert a dd-k/CA-k nem a dolgukat csinálják?

De itt az ultimate érvem: mindenki számára ott a lehetőség gyakorlóra, teszt szerverre hogy ezeket kitapasztalja. Emlitettem hogy a játékos bázis zöme ahelyett hogy oktató videókat nézne, inkább a streamer bohócokat követi (jah, mert mondjuk a WG is ezt támogatja, mert hát ugye kooperálnak a Twiccsel, abból nekik is van hasznuk, a gyakorlózásból meg az oktatóvideókból nincs). És nem kell messze menni, a mi klánunkban is néha megy a nyigás, hogy mé nem megyünk CB-re. Aztán amikor ki van irva szezon előtt a gyakorló, vagyunk fenn négyen. Mert szerencsére mindenki más pro nálunk. Szóval a baj az, hogy a játékosok igen nagy zöme nem is AKAR jobb lenni annál a szintnél, mint amivel elkezdi a játékot.

#20210 Jól látom hogy a gyereknek csak ebben a szezonban (vagy akár idén) van 10k Ranked csatája? Az hogy? Mennyit játszik egy nap? Nekem mióta elstartolt a játék, alig több mint 10k Random csatám van úgy, hogy egyszer volt csak fél év kihagyásom, amúgy meg kb napi szinten játszok. Megint egy szélsőséges példát hoztál fel, mert bár van ilyen, de a játékosoknak hány százaléka tud 4 hónap alatt lenyomni 10k Ranked csatát? Sztem nem sok. És aki ilyen hülye Rankeden, az Randomban se okosabb. Szóval csak ezért nem Rankedezni... Mellesleg, Rankeden nincs +2 tier. Én pl most húzom a Harbint. Randomban kb semmi esélyem nincs vele (ma mentem egy Randomot, nyertes csatában utolsó lettem) Rankeden viszont még úgy is voltam győztes csatában első hogy én voltam az egyetlen T8 a csapatban. Meg hát azt se feledjük, hogy aki nem klán tag, annak kb ez az egyetlen esélye acélt szerezni. A csaták is általában rövidebb ideig tartanak mint a Random, de észrevételem szerint nem ad kevesebb xp-t, sőt! Mondom ezt úgy, hogy 4 hetembe telt feljutni Silver ligába és ott az első héten én is 40%-os WR-el kezdtem (amit azóta 45-re sikerült felhúzni).De még is inkább Rankedezni megyek, mert még ha 6 sebb hülye gyökeret ad is mellém az MM, akkor is több esélyem van elvinni a csatát, mint kétszer ennyivel Randomban.

#20211 A repcsinek már a béta után is olyan "játékosbázisa" volt, amilyen sztem a hajónak soha nem lesz. Fullos meccsek csak nagyon ritkán voltak és oké hogy pl bizonyos időszakokban T1-2-es meccsekre itt sem lehet bekerülni, de a repcsiben meg hónapokig játszottam 1v1 meccseket, a Random csatába kellett a WG-nek botokat raknia. De elárulom, most már berak úgy is játékba, hogy rajtad kivül mindenki bot, és ezt magas tierben. Egy Warplane-es frissités abból áll, hogy jaitanak kb 2 bugot, 1 grafikai update, meg még valami. A hajóban a hotfixek komolyabbak. Ja hogy mivel a repcsivel nem játszik senki, nem érdemes foglalkozni vele? Persze, prém repcsik oda is kerülnek be, hiszen abból van pénz.
  • tutyimutyi2
    Én mint mezei párszáz csatás játékos meg azt mondom hogy addig örüljetek amíg nem jut el a Warships a Warplanes évek óta fennálló szintjére(hightier meccsekben is átlag 2-3 játékos/oldal a többi bot, évi 3-4 update 0 tartalommal csak 1-1 maratonos prém repcsivel stb).
  • ozimak
    Ranked dióhéjban: