22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • ozimak
    7 volt az a 8 De akkor is röhejes, hogy egy t10-es best AAs hajó ennyit tud tenni egy t8-as CV ellen... Még a régi DM, Mino is konzisztensebben szedte a repcsiket az RTS időkben.
  • Darun
    Köszönöm, ez igazán kedves, de épp az imént adta át az üdvözletét egy Lexi személyesen. Igaz hogy a csata kb háromnegyed részében engem hajtott (és közben kiszedett egy Mo-t is). A videótól függetlenül a statisztika még mindig azt mondja, hogy a csatahajók erősebbek és lehet hogy ez a legkönnyebben játszható osztály, de akkor ehhez tényleg totál noob vagyok.
  • Caliph
    azért 8 gép lepotyogott,az t8ban nem igy a meccs elején megérzi :D
    de amúgy ja,sztem sem való a játékba...mondom én,aki most épp húz 3 cvt is,hogy meglegyen a t10...mondjuk utánna bent fog állni a kikötőben dísznek :D
  • ozimak
  • ozimak
    Csak neked
  • SAX80
    És ezeket sima random battle-ben is nyomhatom akkor?
    Mert most elkezdtem campaign-okat csinálni, és a combat missions-nál is van fejlődés.
    Ja látom... az volt a tré, hogy t3-as hajóval játszottam előtte... és akkor azért nem kaptam semmit.
    Köszi a segítséget :) Csak megértettem... ha kicsit nehezen is :D
    Utoljára szerkesztette: SAX80, 2022.05.09. 20:08:12
  • Darun
    Mert ezek nem olyanok mint a kampány. Ott neked kell kiválasztanod, hogy melyik küldiket akarod csinálni. Max 2-t rakhatsz be, ha prém vagy akkor 3-t. A combat missiont csinálhatod ha teljesited az ott szereplő feltételeket (szinte mindet T5 vagy afeletti hajóval lehet), de amit ott látsz listát, azt mind csinálhatod párhuzamosan, nem kell őket elfogadni. Amit látsz, az aktiv.
  • SAX80
    De a combat missions-nál csak azt írja, milyen célokat kell elérni. Ott nem lehet mission-t indítani vagy ilyesmi... nem?
  • Darun
    Combat misson
  • SAX80
    Ezek lennének a küldetések, a campaigns alatt?
    Vagy melyikek ezek a küldetések? :)
  • Darun
    Van egy küldetés, ha jól emlékszem 12,5k (base?) xp-t kell összeszedni és akkor beadja a T6-osokat, a következőkhöz már kevesebb xp is elég, másodikra a T8-as, harmadikra a T10 is elérhetővé válik.
  • SAX80
    Sziasztok :)
    Nem vagyok egy nagy játékos... csak alkalmanként játszok. De most valamelyik nap belefutottam egy videóba, amiben láttam, hogy van benne tengeralattjáró is. Elindítottam a játékot, de nem találtam sehol... megnéztem videót, hogy hogy lehetne elvileg... de úgy se találtam.
    Ez valami alkalmi dolog volt? Vagy már kivették belőle?
    Köszi
  • mumus70
    A rankedet én csak credit farmolásra használom, tök mindegy melyik ligába vagy szintre kerülök közben, másodlagos...
  • carp3tm0nster
    Most feltünően gyorsan mentem végig a bronze ligán. Megvolt a qualify, most jön a silver. Itt az a tippem,hogy szinte végig Musashizom és meglássuk. FdG-t kellene megint kimaxolni a Preussen miatt, de azzal a hajóval szinte lehetetlen sebezni.
  • Darun
    A Random global nyerési arányom olyan 53% körül van. Az elmúlt 3 hétben 47%. A Ranked 45%, de a héten pl 1 nyertes csatám volt. Nyilván ez nagyban függ, hogy kikkel tesz össze, de azért jellemzően (olyan 90%-ban) az én csapatomban vannak a black listes játékosok.
  • carp3tm0nster
    Csak a ranked, más nem használható, ha nyerni is akarsz....
  • Caliph
    nálam arany szabály,hogy amikor elérem a harmadik vesztes csatát egy nap,akkor kilépek :D van hogy ez 3 csatát jelent egy nap,van hogy ötöt,de többnyire azért a három napi konténert ki tudom venni.
    bár mostanában kicsit kezdem megint hanyagolni. ha felhúz,van hogy lerakom egy hónapra is,csak a napi belépést csinálom,hogy legyen szuperkonti hónap végén :D
  • Darun
    Mióta elindult a Dockyard, nagyon nem adja
  • mumus70
    Igazából tökre wot filing ez is! 11 csatából 10 Lose.... De azért rendes az rng a napi egyet azt engedi hogy le lehessen szorzózni, de aztán szólít is a ruhatárba a szopó álarc kiadáshoz...
    Utoljára szerkesztette: mumus70, 2022.05.05. 23:38:03
  • mumus70
    Köszönöm szépen a kimerítő választ, érthető, és átnézem az ajánlott szakirodalmat is, ezer hála!
  • Caliph
    hú iszonyat sokmindentől függ,mekkora a lőszered átütése(szerencsére változó mindennél),mekkora a páncélja és milyen szögben van akire lősz ,mekkora a tűzgyújtás esélye,a kaliber,illetve vannak pl az angol cirkák amik APra extra átütési faktort kapnak,mondjuk itt könnyű dönteni mert a minotaur ágon csak Ap van majdnem végig :D
    arany szabály ahogy plata is irja,hogy csatahajóval Ap,bár itt is van pl bourogogne aminek kicsi a kaliberje,szal ha be van szögelve az ellen sose ütöd be AP-val,ilyenkor érdemes ott is HEre váltani

én kb úgy szoktam hogy ha full az oldalát mutatja mindenképpen AP,még akár rombolóval is ha papir cirkáló mutatja,ha be van szögelve akkor már sokszor jobb a HE
    csatahajóval aminek ugye lassú a töltése meggondolandó a HEre váltás,mert nagy kaliber szépen tarolja a modulokat és tüzet és szépen tud okozni,de APval adja ki általában a legtöbb damaget(kivéve persze a conquerror,ott nem nagyon kell APval lövöldözni,csak ha full az oldalát mutatja :D )

szóval dd és cirkáló alapból HE,ha papir az ellen és az oldalát mutatja akkor érdemes apra váltani,csatahajóval többnyire AP
    meg persze He vel a felépítményt célozzuk,apval meg a vizvonalat,ha meg ve van szögelve sokszor érdemesebb apval is a tornyot vagy fölötte a felépítményre célozni,mert sok hajónál nem viszi át az orrpáncélt(főleg a ruszkikon a jégtörő miatt)

amúgy ajánlom a hivatalos how it works channelt,szépen leir mindent mi hogy működik,értetően ábrákkal,több nyelvű felirattal,de nulla nyelvtudással is meg lehet szerintem érteni az ábrák és feliratok miatt

how it works csatorna

ebben a videóban elmagyarázza hogy működik a páncélzat

hogy működik a HE lövedék

ballisztika

és még sok sok hasznos videó

amit érdemes figyelembe venni hogy mindig van egy random faktor ami lehet akkor se ad citadellát amikor kéne,vagy akkor sem gyújt amikor kéne,vagy akkor ad be citadellát amikor nem is gondolnád...ehhez mondjuk hozzá tartozik az is ,hogy ez igy papiron szép,és az esetek mondjuk 80 százalékában működik is,de mindig van olyan,amikor egy WG dolgozó sem tudná megmondani hogy az ott pont most miért úgy történet ahogy...na meg persze a programozási tudásuk messze földön híres :D
  • Plata
    Szerintem ki mivel szeret,én diszruptorágyúval szeretnék,de nincs.
    Poént félre téve,böhöm döggel Ap,lélekvesztővel HE.
    Kivétel az angol böhöm döggel is HE mert annak az való.
    Ferdeszemű böhöm dögbe AP-t szeretek,meg amcsiba is.
    De cruiser DD az HE.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.05.05. 15:49:49
  • mumus70
    Üdv Urak, megint jöttem egy kicsit okosodni ha nem baj! :-) Szóval nézegettem videókat is, meg a játékban is látom, van aki HE-vel lövöldöz, mások AP.vel. Melyik a legjobb szerintetek? T10.-ben is használják a HE lőszert, majdnem úgy 1/3 arányban, de sehol sem igazán releváns hogy ki mivel többet. Én úgy vettem észre hogy küldikhez jó a HE ahol mondjuk gyújtogatni kell, az AP-vel nem lehet, és az én tapasztalatom hogy két egyforma átlagos csatámban, nagyjából egálra jön ki a sebzés, amit nyerek az AP-vel, hiába gyengébb a HE, de kompenzál az okozott tüzekkel. Szóval mit tanácsoltok egy kezdőnek? :-)
  • Darun
    Am a születésnapot évente egyszer engedi változtatni. Ezen az akción kivül nincs igazán jelentősége. Viszont aki ritkán áldoz a játékra, annak érdemes átállitani akkorra, amikor venni szeretne valamit, hiszen a 100% cb azért elég jó dolog.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2022.05.05. 11:14:27
  • Plata
    Nekem csak egy van az amcsi.
    Vagyis valamelyik ágról van egy T4 vagy T6,de azt sem tudom hogy került hozzá,.
    Nem is mentme még vele.
    Bétában még szerettem a CV-t,de azóta nagyon más lett.
    Egyébként amikor véletlen megvettem a T10-es szenes amcsi DD-t,akkor bántam nagyon hogy figyelmetlen voltam és olyan DD-t vettem amin nincs is rendes torpedó,de rájöttem hogy mire jó.
    Küldetéseket csinálni,az olyan küldi ami kér x main battery hit-et vagy mi a szart,azt ezzel jó csinálni,mivel a lövegein nincs Cd szinte,tudok vele ködből iszonyú sokat lövöldözni.
    Az 1200-as küldit is letoltam vele gyorsan.
    Három ágyú van rajta és bazi nagy füst generáló,az ágyúkon van 1.5 sec cd,ami azt jelenti hogy mire a másodikkal lövök az elsőn már nincs cd és lőhetek újra.Úgy lő mint egy eszetlen gépágyú.
    Mellelsleg az eszetlen nagy füst mellett nagyon jó AA is van rajta,egész rajokat lepuffantok vele.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.05.05. 10:52:22
  • Caliph
    ja én is igy vagyok vele...amikor meglett a német t10 cv jó ha 5 kört mentem vele..most 3 cvt húzok párhuzamosan,szal be fogok sokalni velük megint ha meglesznek végre a tizesek...
    néha megyek köztük egy két missouri kört mert a kredit is kéne,ha supershipre adnám a fejem azok 30-40 milla kredit...ja meg majd a 3 t10es cv se lesz olcsó persze.
    több vonalat húzok egyszerre ,ezek jellemzően már t7-8 körül járnak , ekkor fordul a kredit hozam sokkal kevesebbe :D
  • Plata
    Köszi.
    Igazából egy kis xp-nek örültem volna.
    Frészt kapok a T8 CV-től,kéne még vagy 200k xp hozzá hogy T10 legyen és végre megszabaduljak ettől is,mert ha megvan T10 akkor végre végeztem vele.Lényeg hogy meg legyen a T10.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2022.05.05. 09:46:55
  • Caliph
    boldog szülinapot!
    másik meg ha minden superkontiban egy prém hajó lenne,senki nem venne igazi pénzért hajót,szal nyilván a hülyeségeknek a legnagyobb az esélye :)
  • Plata
    Tegnap kaptam szülinapomra 7 nap prémet,2 szupkonténert és egy 100% casback kupont.
    Persze konténerben hülyeség volt.
  • carp3tm0nster
    Gyorsan letoltam a bronz ligát, legalább a Mackensen vagy mit kimaxoltam. Most visszavettem az FdG-t, hátha...
  • Darun
    Tavaly én is talán azzal mentem a legtöbb Ranked csatát abban a tierben. Kipróbáltam most is, felejtős. Pedig az angolokat leszámitva nem igazán vannak agyonpáncélozva a hajók abban a tierben. De sok esetben a 356 mili már kevés volt.
  • carp3tm0nster
    Megérte újrakezdeni ezt a csodát. Az AP-t mennyire tudják még nerfelni? Elkezdtem a rankedet T6-7, nekem ott a Fuso a kedvenc. Hát, 60 találatból, 10 penetration. LOL :D
  • mumus70
    Értem, köszi szépen! :-)
  • Darun
    Túl kell élni a csatát és az életerőd 120%-t kell sebződnöd, legalább 4 különböző hajótól.
  • mumus70
    Bocsánat a sok ostoba kérdésért, csak még azt szeretném megtudni hogy mit kell tenni a csatahajó kitüntetésért, csak mert van egy olyan kampány, beraktam és már egy hete nem történik semmi bármit csinálok! :-) A kitüntetések között sem látok olyat hogy csatahajó. :p
  • Caliph
    kikötőben van a tech tree menü,vagy fejlesztési ág(nem tudom hogy fordították) ott benne van minden nemzet minden hajója a prémekkel együtt amivel lehet menni,persze csak miután kifejlesztetted vagy megvetted
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.03. 09:40:23
  • mumus70
    Köszi a válaszokat! És amúgy ezekkel majd menni is lehet, élesednek, vagy csak a kapitány nézegeti őket azon a polcon? :-)
  • Darun
    #20245 Ne hidd el! A sima kontik nem adnak hajót. Az igaz, hogy a Try to luck konténert nem érdemes választani, a sima konti helyett is ad SC-t, de ez nagyon ritka.
    Utoljára szerkesztette: Darun, 2022.05.02. 23:04:24
  • pajer_csaba
    Nem kell hozzá SC, sima konténerből is esik. Az SC gyakorlatilag nem éri meg, bár erről kérdezd a többieket, van itt olyan, aki csak azt nyitogatott egy darabig. De amúgy általában akkor dob sűrűbben ilyeneket, amikor event van rá - de hogy pontosan miylen fajta nyitás kell (resource, pénz, stb) arra nem emlékszem, lehet hogy mindegyik jó.
  • Caliph
    nem hinném,csak elmondja mi a teendő ha idegesít a cv :D
    vicc ,tudod :) egy kis szarkazmussal :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.02. 20:05:27