22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#20369 Szerintem az ára miatt lehet. A mi csapatunkban is csak 1 DD meg egy CA van az én BB-men kívül. -
Darun #20368 Az új szezonban még csak egyszer sikerült részt vennem, de mi nem sok szuper BB-s csapattal találkoztunk. A tapasztalat az volt, hogy a csapatok jobban preferálják az 1 CA - 1 DD felállást. Ennek lehetett az is az oka, hogy egyrészt elég későn kezdtük a szezont és a BB ugye jóval drágább mint a CA/DD. -
#20367 Első CB-m a Hannover-rel. Elég hatékony. :) 6-ból 6.
Utoljára szerkesztette: DannyL81, 2022.06.19. 21:15:39 -
Mcarthur1616 #20366 Sziasztok!
Valamit lehet tudni a Ledgeri féle wows.hu oldalról? Lesz még belőle valami?,mert nincs másik gyüjtő oldal a magyar csónakos játékosoknak pillanatnyilag....
Üdv..Mcarthur73 -
Darun #20365 Aki esetleg sajnálná azt a nem kevés pénzt, amit most kell kiadni a Black-re, az júliustól megveheti az Armory-ban szénért is. -
#20364 ez SEM működik ahogy kéne :D
-
Darun #20363 A hegy felől amúgy azért érdemes néha támadni, mert egyrészt azon keresztül nem látják a repcsiket és addig a légvédelem sem tudja lőni őket. Sziget mögé amúgy rakétával nem igazán érdemes támadni, mert közvetlen a sziget lábához nem fogsz tudni célozni, a torpedónál ugye figyelni kell az élesedési távot, illetve pattogó bombánál hogy valószinű nem fog tudni pattanni. Bombázóval viszont simán lehet, ez főleg ugye akkor érdekes, ha az ellenfél hordozóját támadod. -
mumus70 #20362 Még egyszer köszönöm szépen a segítséget, mára a torpi lett a legfőbb fegyverem, olyan 90 % találati aránnyal! Amit nem értettem arra is rájötten közben, amikor én úgy láttam hogy márpedig jó felé ment de mégsem talált, hát azért mert hegy fölött rajtoltam, és magasról pottyantottam, mind át mentek a hajó alatt! :p Most már nem a hegy felől támadok soha! :p
A repcsik egy hullám után mennek vissza a hajóra, azóta van folyamatosan kínálat is a fegyver nemekből betöltve, nagy segítség volt, tényleg köszi a helpet! ;-)
Utoljára szerkesztette: mumus70, 2022.06.07. 21:09:48 -
Darun #20361 A rework előtt a Saipan tudott ilyet. RIP -
carp3tm0nster #20360 Bárcsak ilyen dispersion-öm lenne FdG-vel... -
szemes63 #20359 Köszönöm -
#20358 sztem mi is hasonlót vágtunk volna :) -
#20357 Az a fej
-
#20356 Ránézel és F3 -
szemes63 #20355 Egy kérdés: hogyan lehet azt kérni, hogy koncentrálják a tüzet egy hajóra? -
#20354 -
Darun #20353 A jutalmak összeszedését ez nem befolyásolja. Szerintem sejtem, mi volt a WG szándéka ezzel, csak a játék nem úgy működik, ahogy ezt ők gondolják és ezt a játékosokra sem tudják rákényszeriteni. Még igy sem. -
#20352 ez a goldos csillag vesztés sehogy sem jó,ahogy irja ő is,az első két három percben elvérez 2-3 csapattárs,azt nem hozza le már senki winre,hacsak hasonló retaldált az ellen mind a hat játékosa. a gond viszont itt lesz: eddig toltad tovább a vesztes csatát is,mert sebzéssel,foglalással még menthettél csillagot,most már goldban még igy sem.
nincs más választás mint kihajózni nyilt terepre és kinyiratni magad hogy hamarabb indithasd a kövi csatát,ez viszont rohadtul frusztráló tud lenni...
de Flamunak erre is van megoldása:
-
Darun #20351 Az előző szezonban kb 45% volt a WR-em, igaz hogy ebben a T6-7-es Bronz is benne volt, viszont csak Silverig jutottam. Most már az első fordulóban meg lett a Silver, igaz hogy vért pisáltam érte. A kvalifikációig még csak csak eljutottam, ott viszont tényleg szenvedés volt a 6 csillag. 70 csatából, 53%-os WR-el, tegnap este lett meg a Silver.
Goldról nyilván nem tudok véleményt mondani, de az sejthető, hogy a mostani új szabályok szerint (bronzban az első két hely nem veszit csillagot, goldban viszont mindenki) megint a gyökereknek kedvez, könnyen feljutnak majd Silverbe, a Gold Rank 1-ért viszont a jó játékosok is le fognak izzadni. Amúgy sztem ebből a rendszerből következik, hogy aki nem időmilliomos noob, annak az első szakaszban sem lesz könnyű a Gold, hiszen ide jószerivel csak jó játékosok jutnak fel az első két hétben. Az hogy neki jött ki a loserate, nos pech.
Mindezektől függetlenül sztem az új Ranked jobb mint a régi. Már ha csak a jutalomszerzést nézzük. Azon ritka kivételek egyike, ami tényleg a játékosok javára lett fejlesztve. -
#20350 -
#20349 Flambass a rankerdről(több mint két nap alatt 27 százalékos winrate jött ki neki gold ligában,pedig Flambass nem mondható szar játékosnak.... :D )
-
#20348 ott a másik oldal,aki család meg meló mellett megengedheti magának mondjuk az egy éves prém fiókot hogy azért haladjon is előre ha már játszik kicsit
nekem naponta olyan max 3 -5 csatára van időm,van amikor még annyira se. 3 vesztes csata után kilépek,alapszabály :)
nekem megéri az egy éves prém fiók,év elején,fél áron :) a szülinapos kuponnal meg dublon is jön
zárt bétában kezdtem,és 6500 csatám van jelenleg :)
ha annyi idő meg energiám lenne mint diák meg egyetemista koromban amikor a world of warcraft világában lógtam napi sok órát,raideltünk stb...
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.06.01. 20:39:39 -
Darun #20347 Plusz minek fizessünk olyasmiért, amit amúgy játékkal is ki lehet szedni? -
carp3tm0nster #20346 Nem fizetünk olyanért, amiért nem kapunk semmit... -
Kotomicuki #20345 A cél, hogy a játékosok előfizessenek, már az kevés, aki megmaradt. A cég úgy gondolja, hogy az élvezhetetlen fosuk mellett még most is kitartók lesznek annyira hülyék is, hogy fizetni is fognak a függőségükért, amiben van némi ráció, ebben az eleve beteg társadalomban - lásd: eu-vezetés&tsai. -
#20344 ez akár már most is sikerülhet :D
de mint mondtam még az elején vagyunk. konkrét számok kellenének,hogy t10 csata sebzel ennyit ennyi az pénz és az xp a régi rendszerben és ennyi lesz az újban.
ilyen még véletlen sem adnának a nép kezébe :D nem lennék meglepve ha ez is összevissza számolna -
carp3tm0nster #20343 Ergo akkor előforudlhat, hogyha végigharcolok egy csatát emberesen de mégis bukó, akkor talán több xp-t kapok, mint a nyertes csapat elsőként elhulló tagja? Vagy ez még mindig hiú ábránd? -
Darun #20342 A poén, hogy eredetileg a Thunderben igy volt, a teljesitményt jutalmazta, nem azt hogy nyert e a csapat vagy sem. Aztán ott is átálltak erre a WG-s "a vesztestől elvesszük a felét és odaadjuk a győztes csapatnak" módszerre.
Azért a javitási költség emelés kb 66%-os, ami elég sok. Nem hinném hogy a credit hozamot is ennyivel növelnék.
Azért pl a Dockyarnál ezek a 10k credites jutalmak elég szánalmasak. Anno amikor indult a játék, 100k szintjutalom volt. Ha figyelembe vesszük, hogy ennyi pénzből már a slot 2-es modult sem tudod megvenni, ez is röhejes. De ez a sebezz milliókat, meg szerezz x tizezer xp-ket, ami azért nem egy csata, és kapsz 10k creditet. Ez ilyen "adok 50 Ft-t az Auroraért, igazából annyit se ér, de ti 4k-ért tettétek be". Már ha megforditjuk a dolgot. Nekem még szinte folyamatos prém fiókkal meg credit zászló hegyekkel is pénzhiányom van. -
#20341 annyira kuszák a számok,hogy nehéz követni,mikor mire gondol a WG,Flamu sem nagyon érti,én végigmentem a videón nekem is kusza volt,de nem vagyok hajlandó időt fordítani rá hogy megfejtsem
eddig talán az jött le,hogy a hajó javítás költsége megnő,t10ben 90król 150k kreditre,viszont ha jobban játszol jobban adja a kreditet és az xpt is.
lesznek külön camok is ami nem ad semmi bonuszt,csak a hajó kinézetét módosítja,illetve a napi xp ládáknál is módosítások lesznek:
more credit és economc
more signals
try your luck
more coal
more camo
szal az irány jónak tűnik,hogy jobb teljesítményért jobban jutalmaz a játék,de nincsenek illúzióim,hogy a végén mi szopjuk meg úgy is.
kereskedelmi cég,az eladásokból él. -
Darun #20340 A Missouri volt az első free xp-s hajó, a Nelson-t később rakták be.
CV már volt a bétában is, arra emlékszem hogy a subokat mondták és az volt az indok, hogy "mer a motor nem alkalmas a viz alatti terek kezelésére". Aztán pár éve április elsején a Thunderben volt egy subos event és ugye a WG sem maradhat le (sokkal), fél évvel később a Halloween eventben már voltak subok.
Én most az Azumat kivéve behúztam már minden free xp-s hajót. Akárhogy nézegettem ezt az új economis marhaságot, nekem nem egyértelmű, hogy hogy fog ez működni. De igy elsőre azt látom, hogy a RB-vel ugye megdrágitották a speciális hajókat (több free xp), vagy ha nem akarsz rá free xp-t locsolni, akkor kihúzhatod, de az is lassabb lesz illetve fizess azért is (vegyél xp boostert). Én eddig a reseteknél minden ágat újra húztam, legtöbb esetben még a modulokra se költöttem free xp-t. Mondjuk a perma camok bónuszai jobbnak tűnnek, de ez még csak tervezet, őszig lehet hogy ezt is megvariálják úgy, hogy ne legyen jó nekünk. -
#20339 igen kivették,de korábbi beszélgetésünkben irta hogy free xpből vette ki a mushashit ami nagyon fain kis hajó,és hogy tartogatja a free xpt hátha jön megint valami fincsi kis hajó
erre linkeltem a flamu videót ahol a megjelölt időben kifejti,hogy a wg nem hoz ki több free xp hajót,hanem berakta a Research Bureau,igy kb 4x annyiért tud adni hajót,mintha free xpért adná :)
nagyjából fordítás Flamu videóból az érintett rész,csak a lényeg: a nép kérdezte a wgt hogy mikor jön megint free xp hajó mert már évek óta nem volt,talán a gröningen volt utoljára vagy a hayate,erre a wg azt mondta hogy ja,nem jön ki több. költsd el a free xpt a Research Bureauban
egy line resettel olyan 670k free xpt kapsz kb,illetve 10200 research pontot,szal egy ohiohoz 6x kell resetelni(62000 pont),ha csak ezt számoljuk
azaz 6x670k az 4milla free xp kell egy ohiohoz átszámítva
tehát ezek az új free xp hajók mondhatni
régóta duplázgatták már,az első free xp hajók 350 k free xpért voltak,aztán 700k(én még ennyiért grindeltem ki a Missourit),millió és két milla,most meg közvetve 4 milla
és most kb ezzel a hozzáállással fogják megváltoztatni a játék gazdaságát azaz xp és kredit hozamokat. első olvasatra jobban díjazzák majd a jó játékot,de ki tudja mi lesz ebből is mire élesedik. sok a mellébeszélés hogy nekünk igy jobb lesz,többet kereshetünk,de ismerve a WGt azért ez elég hihetetlennek hangzik így és nem lennék meglepve ha mégse igy lenne.
szóval ja,kár tartogatni a free xpt,elvileg nem jön új hajó. aztán ismerve a WGt,hogy nem lesz nek cvk,meg subok,aztán látjuk mi történt,mindenki a saját felelősségére költse
én már öreg vagyok a grindfeszthez,leresteltem a haku vonalat,de rohadtul megbántam,még csak a shokakunál járok :D
meg elég volt kihúzni a MOt
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.30. 17:23:53 -
Toweliee #20338 Akkor a free xp-t nem is érdemes tovább tartogatni? Vagy be lehet váltani valamire? -
#20337 De, vagy ezer éve. -
Darun #20336 Azt nem kivették már? -
carp3tm0nster #20335 Köszi igen, valami finom kis hajóra tartogattom/tartogattam, mint a Musashi :)
-
#20334 Erről van szó a videóban -
Darun #20333 Én ezt találtam -
#20332 most nézem flamunak az új vidijét az economic változásokról(igen,változtatnak a kredit és xp hozamokon,még nem derült ki hogy ez nekünk jó lesz e de WGt ismerve nem :D )
szóval itt mondja a Flamu hogy a wg nem hoz ki több free xps hajót állítólag,emlékeztem hogy erre tartogatod,akkor fölöslegesen.
nem néztem utánna mennyire hiteles az info,de nem hinném hogy Flamu kamuzik.
Állítólag a Research Bureau lett helyette
a videó,11:10től fejti ki a no free xp hajó többé dolgot
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.28. 20:21:42 -
mumus70 #20331 Á, kapisgálom, köszönöm szépen! -
#20330 sztem az lesz a gond hogy van a torpedónak egy bizonyos élesítési ideje. azaz amikor ledobod a torpedókat azok egy ideig nem élesednek,ilyenkor ha talál nem okoz sebzést semmit és a torpedónak is annyi. [IMG]https://i1.wp.com/playerassist.com/wp-
itt láthatod,sárgával kiemelt rész ez az aktivációs időszak,utánna a zöldtől már élesek a torpik
igen magányos csellengőket kell vadásznod,főleg az elején amikor még nicnsnek meg a kapitányi skillek,ami armort meg hpt ad a repcsiknek stb
mindig az adott helyzethez kell használni a meglévő támadó gépeket,pl romboló ellen a torpedóval nehéz,de rakétás vagy robbanó bombával jobb az esély.
repcsi nem fog gyorsabban töltődni,van egy alap ideje és az annyi.
mivel általában a rakétások sebeznek a legkevesebbet érdemes azokkal kezdeni és felderíteni merre megy az ellen nagy része igy reagálhat rá a csapat. illetve felderiteni melyik romboló merre jár segitve a saját rombijaidat,és támadhatod is őket ha már ott a rakétás.
ha low tierben vagy,azaz pl 6os cvvel 8as csatában érdemes vigyázni a repcsikre. általában 8as hajók ellen egy támadást tudsz átvinni aztán lelövik a gépekt. ilyenkor érdemes eldobni egy támadó szakaszt az elején,azaz pl 9 gépes torpedó századból ledobsz egy támadást a semmire,ilyenkor 6 gép repül tovább amivel simán lesz egy támadásod,a három amit meg eldobtál az visszamegy a cvre és megmarad a kövi támadsra,igy lehet vigyázni a repcsikre
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2022.05.25. 16:50:05