World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Az egyik előző csatában nálunk is volt egy romboló, aki a IV-es csatahajót kisérte, mivel ugye azon nincs AA. A következő csatában meg én vágtattam be a Sims-el három csatahajó közé, és dobáltam nekik a smoke-ot. Pechemre az utolsó pillanatban kilőttek, és bár szar helyen végeztem, jó kis csata volt.
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.05.12. 17:07:25
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Próbálgatom az anyahajókat, de tegnap két csatából kétszer egy tierrel magasabb ellenfelet dobott be nekem. Az egyiket ugyan sikerült megtorpedóznom, a másik viszont kivégezte a torpedóvetőimet. Meg persze az ügyes cirkálok a csapatban átengedik a rombolót, kapok egy torpedó sorozatot, aztán már szevasz is. A poén az volt, hogy a csatahajó akart jönni segiteni. A rombolónk mg valahol a térkép túlfelén kóricált. Ráadásul kellemetlen is volt a szitu, mert kettővel többen voltunk, mint az ellenfél, és nagyon csúnyán bealáztak minket. Szóval csapatjáték nagyon ritkán van, esetleg ha szakaszban tolod, akkor a szakasztársaddal.
Ami a balance-ot illeti, coopban simán bedob 3 tierrel magasabb ellenfeleket is, normál csatában asszem 2 volt a max. Viszont! Az alap csatahajónak 9 kilóméter a lőtávja, a kettővel magasabb szintűnek meg 21 😄 Akkor miről beszélünk? Úgy lő ki egy sorozatból, hogy én még csak nem is látom.
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Kerüljenek be a USA és kapán jakók, oké ez a köv, patchben elvileg jönnek, de rendbe is kénne tenni a tech tree-t, nem csak tele pakolni hajókkal. Például az Amagi-t nem ártana lecserélni, még ilyen apróságok
Aztán modulok.
Legénység, ne csak egy száll kapitány legyen
Persze a balance kérdése
fogyóeszközök, lőszer
És még lehetne sok mindent felsorolni, ami még csak félig van kész, vagy félig sincs kész, csak ígérték hogy lesz benne.
Be lehet persze fejezni, akár 4 hónap alatt is, csak kétlem. Elég sok hónap alatt, elég kevés változás volt, nem hiszem hogy 4 hónap alatt hirtelen megtáltosodnának. Tehát vagy késni fog az Open beta, mai nekem baj végülis, vagy úgy megy Open beta fázisra, hogy sok dolog még nem lesz kész.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.05.12. 10:16:43
És hogy ilyen közel dobják le a gépek, igen persze tudom, Alt-al ki lehet jelölni hol dobják le, de akkor is kell egy távolság, van a repülőgépeknek egy repülési íve, aminél ledobják, és a japán gépeknél nekem ez kisebbnek tűnik.
Utoljára szerkesztette: DantesHUN, 2015.05.11. 18:36:17
"Apparently many testers had crashes at the PT server.
So it's up to the devs to decide if they want to release it soon and bring a hotfix later or if they want to fix it first and give it another run at the supertest.
Personally I would prefere the latter one to prevent all the whining in the forum."
Azt gondoltam én is, hogy -mint a többi játékban- itt is hajó és tier függő. De pl gondolom egy rombolónál második felszerelésnek fix a motor javitás, mert ha megállsz vele, meghalsz. Illetve... lehet hogy arra van kritikus védelem és nem javitás gyorsitás... a lényegen nem változtat.
Magas szintre nem nagyon szeretnék menni. Ennek több oka is van, egyrészt nyilván tapasztalat szerzésre jobb az alacsony tier, másrészt amint irtad is, ott már szükséges a jól felszerelt hajó/jól képzett kapitány. De pl néztem, anyahajónál első normális az Independence (tier 5) ami már elég gyors, mig csatahajóból szintén a tier 5-ös, mert a négyesnek semmiféle légvédelme nincs.
Am ilyen upgrade-eket én is csak tier 5 fölött használok és olyan járgányokra szoktam tenni (tank, repcsi) ami prém, tehát nem fogom eladni, vagy amivel sok csatát kell mennem és megtérül az ára, illetve szükséges beruházás (pl orosz csatarepülőre szinte kötelező a legénység-üzemanyagtartály erősités, mert folyton szivárog/kigyullad) Illetve ami adott tierben erős és hosszú távon meg akarom tartani.
A kapitányokat át éehet képezni aranyért, és creditért mint a WoT-ban. A képességeiknél szintén attól függ melyik hajó. Alacsony szinten mindegy, de magas szinte fontos a jól képzett kapitány.
A free xp nagyjából ugyanarra való itt is mint a WoT-ban, de gyorsított képzés nincs.
Azonban, ezek még nem végeleges dolgok. Szerintem változnak még az upgrade-ek is, és lesz több legénység a hajókra nem csak egy szál kapitány, lehet akkor majd lesz gyorsított képzés is. Még eléggé az elején van, szóval ezek változni fognak, de amúgy nagyjából úgy lesz mint a WoT-ban.
Nemrég kezdtem el játszani. Az alapok valamennyire már mennek, de hát ugye még elég kezdő vagyok. Adódott néhány kérdés, amire nem találtam eddig választ. Örülnék, ha valaki megválaszolná őket.
-A többi WG-s játékba az elit egységeknél be lehet kapcsolni gyorsitott képzést, igy nem gyűlik feleslegesen az xp. Itt van ilyen? Vagy "majd a paraszt aranyér átváltja free xp-re" rendszer van még a bétában?
-Tök jók ezek az admirálisok. Viszont ugye ezt játék közben adja be, ha eléred az adott szintet. Minden meglévő hajóba automatice tesz, az újakba azonban lehet választani, hogy akarok e ráfizetni a képzésére. Ez az admirális dolog pontosan hogy működik? Hogy lehet átképezni másik hajóra? Meglévő hajóból el lehet bocsájtani? És miért nem? 😄 (nekem nem sikerült, pedig 5000 pezót megérne hogy vehessek egy első szintűt)
-A 6. profilszinten vásárolható upgragedek gondolom úgy működnek, mint a WoT-ban az equipment. Csak egyszer lehet mountolni, ha leszedem elvész. Ezzel kapcsolatban meg pl az érdekelne, hogy a másodlagosnál (motor/irányitás/mégvalami) milyen hajón melyiket érdemes felszerelni?
-Illetve a végére az über kérdés: valaki aki komolyabban foglalkozik a játékkal, nem tervez a hasonló kérdésekre egy GYIK-ot?
Köszöntem 😊
BattleTag: kabel15#2672
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
A brit flotta, épít két új repülőgép hordozót, (quenn elisabeth és a Prince of wales) és leszerelték a régi hordozójukat, az Illustrious-t de nem mondhatjuk azt a Royal Navy három hordozóval rendelkezik. Jelenleg eggyel se, a két új hajó még nem bevethető, a régit meg leszerelték. Az Ark royalt és a testvérhajóját még korábban leszerelték.
Viszont, a cikk lényege épp az volt, és sok tekintetben igaz is ami szerepelt ott, hogy a háború előestéjén, mennyire nem volt kész a Monarchia a háborúra, lám, mennyivel erősebb volt az olasz flotta 17 csatahajóval. Na és ez a része nem igaz. Az persze igen, hogy a Monarchia felkészületlen volt, minden tekintetben, minden haderőnemben, de az olasz flotta ennyivel nem volt erősebb. Különben is nem csak a hajók száma számít, hanem mennyire modern hajók. Már a Dreadnought után vagyunk.
Egy másik hasonlat: Magyarország hatalmas harckocsi állománnyal rendelkezik...több száz vagy 500 harckocsink is van... ja, régi T55-ösök, amik nagyrésze ki tudja milyen állapotban van, hadrendből kivonva...ezeket azért ne számítsuk bele, csak a bevethető és harcértékkel rendelkező harckocsikat. Míg Németországnak 350 tankja van, tehát akkor mi vagyunk az erősebbek? Ja, a német tankok modernebbek, és bevethetőek, nem hadrendből kivont ósdi kacatok. Ez így nevetséges dolog lenne.
Az olaszok szövetségére különben soha nem is lehetett számítani. Tudták, legalábbis sokan sejtették a Monarchiánál is, és az olaszoknál is. Hiába hármas szövetség, nem nagyon fogunk mi egy oldalon harcolni.A két ország érdekei több ponton is ütköztek egymással. A flottánál is elvileg tartalékolni akarták a hajókat az olaszok ellen ha egyszer harcra kerül a sor. Ideglenes érdekszövetség volt ez, nem tartós valami.
Az Aurora? Milyen lenne? A legöregebb hajó a játékban. Lassú, még lassabban fordul, az ágyúi is lassan fordulnak. Elég sokat lő, sok az ágyúja, de a rettentő lassúsága miatt elég vacak. A St. Louis sokkal jobb.
Egyébként az olasz listádat elnézve könnyen lehet, hogy neked van inkább igazad.
A lényeg, hogy 1914-ben az olaszok elméletileg rendelkeztek 17 hadra fogható "csatahajóval".
Az OMM 12 vállalt csatahajója meg ugye nem is kérdés, illetve ezeket konkrétan tudom:
-Tagethoff osztály 3 elkészült csatahajója (a negyedik Szent István még nem volt befejezve, átadva)
-Radetzky osztály 3 hajója
-Erstherzog osztály 3 hajója
-valamint a Habsburg osztály 3 hajója
Az OMM az olaszokal ellentétben az igazán régi hajókat pl Wien osztály már fel sem ajánlották a megállapodásban.
A történelem persze átírta a dolgot. Az olaszok ugye mégis inkább az antant oldalán szálltak be a háborúba, így a közös flotta a gyakorlatban sohasem állt fel. Bár nagyon szedett-vedett flotta lett volna, valószínű, hogy elérte volna célját, azaz felül múlta volna a francia földközi-tengeri flottát. Az angolok ugyanis nem szándékoztak modern csatahajókat bevetni a Földközi-tengeren, mondván, hogy azt oldják meg a franciák, ők cserébe megvédik a franciák érdekeit az Atlanti-óceánon. Meg ugye a Német nyílt tengeri flotta ellen is szükségük volt minden csatahajójukra.
Érdekes, hogy a közös Olasz és Osztrák-Magyar flotta létre nem jöttét meg nem csak a monarchia szívta meg, hanem a németek által a közös flottába ígért Goeben csatacirkáló és a Breslau könnyűcirkáló is, amelyek így magukra maradtak és a túlerőben lévő üldözőik elől kénytelenek voltak végig menekülni a Földközi-tengeren. A Goeben és a Breslau végül elérte Isztambult és a szövetséges Török flottában szolgált tovább. Az ósdi török flottában így hirtelen megjelenő 2 modern, ütőképes hajó meg a ruszkiknál verte ki a biztosítékot stb. stb.
Tényleg, Auróra milyen a játékban? Érdemes megvenni? Adatai alapján hasonlónak gondolom, mint a St. Louist. Az Aurórával lehet hasonlóan jókat bohóckodni, mint a St. Louis-al?
Amúgy én 17-nek a következőt gondoltam, és így pont ki is jön:
-Re Umberto
-Szicilia
-Sardegna(1985-ös csatahajók)
-Ammiraglio di Saint Bon
-Emanuele Filiberto
-Regina Margherita
-Vittorio emanule
-Roma
-Napoli
-Benedetto Brin
-Regina Elena
-Dante Aligiheri
-Cavour
-Giullio Ceasare
-Leonardo de Vinci
-Andrea Doria
- Caio Duilio ( a doria osztályú el nem készült.)
Ez pont 17. Különben mindegy, mert ez így fals adat, a fele elavult, ósdi hajó, a másik fele meg építés alatt volt. És épp ezért ez megtévesztő, olyan mintha hű de hatalmas olasz flotta lett volna velünk szemben, pedig nem volt ekkora. Az is igaz, tényleg kár belekötni, a szerző egyébként biztos nagyobb tudású mint én, éns én nem igazán publikálok a Hadtörténeti Közleményekbe de ezt a konkrét adatot csúnyán benézte, és totál téves a belőle levont következtetés.
Amúgy ugyanilyen mintára akkor a magyar flotta( és nem komolyan venni , mielőtt valaki annak venné!)
-Monarch
-Wien
-Budapest(nem is csatahajók...)
-Habsburg
-Árpád
-Brandenburg
-Erherzog Karl
-E. Ferdinand Max
-E. Friedrich
-Erherzog Franz Ferdinand
-Radetzky
-Zrínyi
-Teggethof
-Viribus Unitis
-Prinz Eugen
-Szent István
+4 Erstarz Monarch hajó. Na mekkora flotta már!
Az olaszokhoz meg még a a Italia osztályú ironclad-eket és a Ruggerieo di Lauria osztályt a Caio Duilio osztályt is belehetne sorolni, nem voltak már voltaképpen szolgálatban ,de a hajók léteztek. Hohó, ez akkor már nem is 17 hanem...össze se lehet már számolni mekkora ÓRIÁSI olasz flotta. (nem)
-Dante Alighieri (1913). Drednought típusú.
-Giulio Cesare (1914). Drednought típusú.
-Leonardo de Vinci (1914). Drednought típusú.
-Regina Elena (1907) Pre-Drednaught
-Vittorio Emanuele (1908) Pre-Drednaught
-Roma (1908) Pre-Drednaught
-Napoli (1908) Pre-Drednaught
-Regina Margherita (1904) Pre-Drednaught
-Benedetto Brin (1905) Pre-Drednaught
-Ammiraglio di Saint Bon (1901) Pre-Drednaught
-Emanuele Filiberto (1902 )Pre-Drednaught
-A Pisa osztály 3 egysége (1908) Igaz ezeket a nemzetközi terminológia páncélos cirkálónak nevezi, de az erős fegyvereztük miatt az olaszok
gyakran csatahajóként hivatkoztak rájuk
-Az Italia osztály reaktivált 2 egysége. Ez szerintem eleve vicc, mert ezek már igazi őskövületek voltak barbettás óriáságyúkkal, igaz 1908-ban felújították őket kikötő romboló-foglaló "csatahajóknak".
-A 17-ikről nem találtam infót, valószínűnek tartom, hogy ez az akkoriban végszerelés alatt álló Conte di Cavour drednaught lett volna. Ezt 1910-ben kezdték építeni, de végül csak 1915 április elsején állt szolgálatba.