22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Scharnhorst #6343 A Kongout az átépítése után gyorscsatahajóvá nevezték át csatacirkálóról. Tudtommal lesz majd külön csatacirkáló ág a csatahajó mellett. -
StrikeFor #6342 upss rózsaszin lettem....belevertem egy SAlvo-t a csapattársam IOWA-ba ami jött velem mikor megfordult!!!!!!!!!!!!!!! mikor szembe jött2 db!!!!!!!! AMagi..........
Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.28. 15:24:15 -
DantesHUN #6341 A játékban nincs külön csatacirkáló. Csatahajó, csatacirkáló mind egy ágon van, legalábbis jelenleg. A japán csatahajó ág se csatahajókból áll, se a Myogi, se az Amagai , se a Kongo nem az, tehát mindegy minek vesszük BC vagy BB, ugyanazon az ágon lesz. -
Ry0K3N #6340 Na ez a kibaszott zavaró mert rengeteg helyen wikin is a Scharnhorst osztály battleshipként van feltüntetve pedig csak 10 ezer tonnával volt könnyebb az az osztály mint a Bismark. A játékba tuti Cirkálóként lesznek betéve. -
Scharnhorst #6339 A Scharnhorst esete tipikusan olyan, mint a Turán harckocsié Magyarországon. Az adott országon belül más csoportba sorolják más nézőpontok alapján, mintha összehasonlítjuk más országok azonos méretű eszközével. -
DantesHUN #6338 Teljesen érhetetlen amit beszélsz. Semmilyen ágyú űrméret nem kapott semmilyen plusz 100 mm-t.
A Scharnorst osztály 280 mm-es ágyúkkal volt felszerelve, és nincs benne a játékban egyelőre.
A Bismarck osztály 380 mm-esekkel. Ez két különböző hajóosztály, ez már elérhető bizonyos tesztelőknek.
A Scharnhorst besorolása meg kicsit problémás, van hogy csatahajónak, vagy csatacirkálónak sorolják be, de hát van ez így, a hajóknál nem mindig egyértelmű, hogy hivatalosan minek kéne besorolni. és akkor nem is szólva a ,,zseb-csatahajókól" ami elvileg cirkáló, mégis így emlegetik őket. -
Scharnhorst #6337 Néhol BB néhol BC a Scharnhorst-osztály. -
Ry0K3N #6336 Hivatalos besorolás szerint mindegyk BB :P -
Scharnhorst #6335 "a német BB-k kaptak 100mm pluszt az ágyukra "
Ezt írtad. A Gneisenau és a Scharnhorst nem csatahajó. A Bismarck és a Tirpitz csatahajó, de nem kaptak plusz 100mm-t a játékban mert eleve akkora lövegük volt. Szóval ökörséget beszélsz és még neked áll feljebb. Ha én lennék a moderátor már repülnél innét jó messzire. -
StrikeFor #6334 az ágyuk űrméretéről beszéltem és nem a hajók típusáról! ,de befoghatnátok ,mert ritka pofátlan tahók vagytok! -
csonttika72 #6333 Csatacirkáló vazze......., nem csatahajó! -
Scharnhorst #6332 A Bismarck és a Tirpitz mióta azonos a Scharnhorst és Gneisenau hajókkal? Szóval igen ostoba vagy. -
StrikeFor #6331 köszi,hogy leostobázol
https://hu.wikipedia.org/wiki/Scharnhorst_(csatacirk%C3%A1l%C3%B3)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gneisenau_(csatacirk%C3%A1l%C3%B3)
-
Jacktor #6330 38cm/52 SK/C34
A csatahajókat sokáig 35 cm-es lövegekkel akarták felfegyverezni, s csak a tervezés utolsó fázisában döntöttek a 380 mm-es lövegek alkalmazása mellett. Ez nagyrészt Hitlernek volt köszönhető, aki ragaszkodott ahhoz, hogy csatahajói nem lehetnek gyengébben felfegyverezve, mint a velük egy időben épülő új olasz és francia csatahajók. Egy ideig gondolkoztak a 406 mm-es lövegek alkalmazásán is, ezek azonban további, az elviselhetőnél nagyobb súlytöbbletet jelentettek volna, ami a csatahajók újabb áttervezését tette volna szükségessé. Ez nagyon komoly késést jelentett volna a hajók építésében, amit nem akartak vállalni. Ráadásul az ágyúk kifejlesztése is több időt vett volna igénybe, mint a 38 cm-eseké, melynek tervezésénél a németek támaszkodhattak az első világháborús 38 cm-es löveggel szerzett tapasztalatokra is, bár az új hajóágyúk persze ezektől független, új konstrukciók voltak.
Az 1934-ben megindult tervezőmunkák végeredménye, a 38cm/52 SK/C34 jelű löveg 1939-ben állt hivatalosan is szolgálatba. Ezek voltak a német hadihajók fedélzetén valaha is elhelyezett legütőképesebb fegyverek. A 19,63 méter hosszú, 110,7 tonnás lövegek huzagolása 90, jobb felé csavarodó barázdával (huzaggal) történt, a barázdák szélessége 7,76 mm, mélysége 4,5 mm volt. Tüzelésnél a cső visszarúgása 3,75 méter, a csövek számított élettartama 242 lövés volt. -
Scharnhorst #6329 Akkor nagyon el vagy tájolva és inkább nézz utána mielőtt ostobaságot beszélsz. -
StrikeFor #6328 tudtommal 280mm-esek voltak csak -
Scharnhorst #6327 Milyen 100mm pluszra gondolsz? -
StrikeFor #6326 a német BB-k kaptak 100mm pluszt az ágyukra -
StrikeFor #6325 kapitány skill-el gondolom -
#6324 Nézd meg újra, akkor azt a tech treet mert tud indítani a Hsoho 2 torpedó bombázó rajt csak azok nem 6, hanem 4-4 torpedót vetnek szélesebb ívben, kevesebb gép is van a rajban.
A Langley manőverező képessége B hajótesttel 12, míg a Hoso 38-at tud. Szóval igen ha ügyes meg tudja oldani.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.28. 14:12:40 -
Garakx #6323 Üdv emberek!
Elárulja nekem valaki, hogy anyahajóval hogy lehet úgy forgolódni mint vmi rombolóval? Erős túlzás de pl tegnap is egy hosho vagy micsoda a rombolóm torpedóit kifordulta vagy 3szor. Én ugyan erre nem vagyok képes a Langley-val. Úgy fordul mint egy kő.
A másik hogy tud a Hosho 2 torpedó rajt indítani? Tech tree szerint 1 van azon is? -
#6322 Én ezt találtam a német repülőgép anyahajókról
Link
Nem sok és nem is valami fényes felhozatal. Éppen meg lehet csinálni belőle a CV ágat de hacsak valami csodatervet nem talál a WG, akkor nem tudom mi lesz mert a németek nem nagyon érdeklődtek a háború során az anyahajók iránt.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.07.28. 14:02:33 -
#6321 Ja igen a Graf Zeppelinen meg csak zuhanóbombázó és vadász volt, ez így dögunalmas lesz, ha nem változtatnak a bombázók bombavetésén, igazán kitalálhatnának valami más mert manual bombázással is ugyanolyan random mint "automatával". Eredetileg a németek akartak Fi 167 torpedó bombázót is rakni de az egy dupla-fedeles fos, ami aztán ki is került a tervekből és később már csak 30-12 (vadász és bombázó) majd
a 39-es tervben ugyanez csak más arányban 12 vadász 30 bombázó szerepelt. Lesznek itt gondok bőven. -
Jacktor #6320 A sebzési rendszer pontos működése
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.07.28. 13:48:13 -
DantesHUN #6319 Olasz, francia. -
#6318 Az érdekelne hogy milyen nép jöhet még? Német, angol, orosz és csá? -
Scharnhorst #6317 Hivatalos fórumon talált képek a német hajókról:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Dresden
Hermelin
Bismarck
Tirpitz
-
Sendrov #6316 Nem értek egyet. Tier1-ben eddig kis partvédő vagy kísérő hajók vannak. A németek meg pont ilyen alacsony harcértékű hadihajókat építettek a két vh között. Szóval továbbra is fenntartom, hogy lenne miből válogatnia a WG-nek. Persze az egyszerűbb egyensúly és a könnyebben elérhető dokumentációk miatt lehet, hogy egy soha meg nem épült tervezett hajót választ a WG, nem pedig az 1926-os Hermelint.
De hagyjuk is a témát, meddő vita. Meg úgyis majd meglátjuk egyszer :) -
DantesHUN #6315 Ami szintén nem épült meg. Minden ágba kellenek meg nem épült hajók. Jó hát persze, meg lehetne csinálni csak létező hajókkal minden nemzetet, csak az meg a WG féle koncepcióba nem illik bele, hogy 10 szint, minden ágon, kiegyensúlyozva-(már amennyire ki van, de ez más kérdés) -
ZsG502 #6314 Az angol ág lehetne még jól kidolgozható a végén az N-3 osztállyal. -
Sendrov #6313 Az Atlantát eredetileg romboló flottillák vezetésére illetve rombolók ellen szánták. Mivel kettős célú, légvédelemre is alkalmas főtüzérsége volt a IIvh.-ban már átminősítették légvédelmi cirkálóvá. A jelölése is megváltozott CL-51-ből CLAA-51-re, ahol az "AA" jelöli a légvédelmi titulust.
Szóval az Atlanta légvédelmi cirkáló volt, míg a Cleveland hagyományos szerepkörű könnyűcirkáló.
Az Atlanta jobb légvédelme szerintelem történelem hűnek tekinthető. A kettős célú kis kaliberű főtüzérség (a játékkal ellentétben) a valóságban vízfelszíni célok ellen nem igazán vált be. Guadalcanal-nél a japcsi hajók el is süllyesztették az Atlantát. -
DantesHUN #6312 Azok meg pont, hogy nem tier I-be valók szerintem. -
DantesHUN #6311 Hát valami ilyesmi lesz, lehet a tier IX-X környékére már abszolút fantázia hordozókat tesznek be, vagy persze ki tudja, mennyi terv volt még a németeknél, hogy melyik hajót lehetne átalakítani hordozónak. -
Sendrov #6310 Igen, de ez főként a nagy felszíni hajókra igaz. A két Vh. között (a fegyverkezési korlátozások miatt) a németek főleg kis hadihajókat építettek. Ezekből viszont elég sokat. Pont ezért bőven lehetne igazából megépült hajók közül választani Tier1 német hajót. -
#6309 Erről jut eszembe. Van valami info a német CV ágról? Graf Zeppelin úgy ahogy megépült de ezen kívül csak tervek voltak meglévő hajók átalakítására és egy olasz CV hullott még a németek ölébe, ami szintén átépített volt és érdekes módon jobban megoldották az olaszok mint a németek. Szóval semmi használható de még tervben sem, kíváncsi vagyok mit hoznak ebből ki. -
DantesHUN #6308 Itt azért a dolog, érthetőbb. Nincs elég valóságban is megépült hajó, a komplett ágakhoz, a legtöbb nemzetnél, tehát kellenek a tervrajz hajók Úgy nagyjából az USA ágon kívül, szerintem egyik nemzetet se lehetne kihozni, csak valós hajókból.
-
Sendrov #6307 Látszik, hogy nem WG aggyal gondolkodom. Tervezett vagy el nem készült hajóra nem is gondoltam. Pedig evidens. A WG játékok tele vannak soha le nem gyártott tankokkal, repülőkkel, hajókkal. -
Dewri #6306 Itt egy videó, tegnapi feltöltés. A srác az Atlanta légvédelmének hatékonyságát veti össze a Cleveland légvédelmével. Én már a CBT-ben se voltam elájulva a Cleveland légvédelmétől, de azóta kapott külön vadászfedezetet is. Bár NYILVÁN semmi köze ahhoz, hogy az Atlanta prémium, de kitalálhatjátok melyiknek jobb a légvédelme...
-
Dewri #6305 A fórumon is kérdezték a Hermelint, ott egy fickó ezt a linket adta meg, hogy szerinte ez lehet:
-
Sendrov #6304 Az új patch-ben szereplő teszt hajók eléggé ismertek. Kivéve a Hermelin. Erről szinte alig találtam infót. Nyilván nem a mai rakétás Hermelin lesz az, pláne nem tier1 hajóként. Egyetlen ilyen nevű német hadihajót találtam a "Z10 Hermelin" néven. 1926-tól 1939-ig volt a német flottában, azután eladták Spanyolországnak. (Nem azonos a Kriegsmarine Z10 Hans Lody-val, ez utóbbi ugyanis már egy modern II.Vh-s romboló) . Viszont arról is ellentmondásos infókat találtam, hogy a Raubtier vagy a Raubkatze osztályba tartozott-e. Ha utóbbi, akkor csak 3db 10,5 cm-es löveg lesz a főtüzérsége, ami tier1-ben is gyengécske, viszont lesz rajta torpedóvető. :)
Van valakinek konkrét infója, vagy képe a Hermelin-ről?