22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Jacktor
    Kiváló MM, de legalább az Atago-k megtették amit megkövetelt a haza
  • PrasCo
    Ezen most jót röhögtem :DD
  • ximix #6421
    Lehet a pötchel jött a Japánoknál már vannak Kamikaze egységek amiknek a fehér sálját a szemébe fújta szél és bumm kész a csokapic
    Amúgy a WG nem gondolkodik ilyen opción a Japánoknál hogy pl ledobja a bombát majd ha akarod beáldozod őket és becsapódnának a kiválasztott hajóba :)
  • DantesHUN
    Ilyen nincs már tényleg. Ennyire kibaszottul kretén hülye idióta barom nem lehet valaki. Az agyatlan hülye barom hordozóval! önmagát torpedózta meg. Hogy lehet ilyen valaki? Direkt saját magára dobta le a torpedókat? Vagy mi ? Nem igaz már.
  • Niflheim87
    Azt lehet tudni, hogy a német hajók mikor kerülnek be a játékba?
  • ximix #6418
    Japánok szeretik ezt műfajt
    Space Battleship Yamato
    Space Pirate Captain Harlock
  • StrikeFor
  • Sendrov
    Ha egyszer valamilyen csoda folytán bekerülne a Tagetthoff osztály bármely tagja prémium hajóként a játékba, akkor én tuti megvenném, bármennyibe is kerülne. Tier4-nél úgyse nagyon kerülne feljebb, szóval nem lenne arany áron.
    Sőt, ha jobban belegondolok eddigi életem során már olyan sokat foglalkoztam az Osztrák-Magyar haditengerészettel, hogy bármelyik K.u.K. hajót megvenném a játékban. :)
  • ximix #6415
    Sok lehetőség van, égett a hajó, de eloltotta; működött a légvédelem vagy az első,másodlagos ágyúk; közelében mozogtak a baráti repülők; DD füstöl; baráti egység spot-ta, de takarásba került vagy kilőtték; az ellenségnek álcafestése van + kapitány skill-je...és vagy részeg a kapitányod mind a csap :)
    Van egyszer a -3% festés és + ez

• Tono34
    Wyoming, T7 csatában sikerült vele szereznem egy Fireproof-ot..
  • horika
    Képzelj el egy szituációt, mikor 10km-re van tőled egy hajó a nyílt tengeren. Lősz, rá, a lövedék szép ívelt röppályát ír le és becsapódik. Most képzeld el ezt ugyanúgy, csak van köztetek egy domb, ami nem magasabb mint a lövedékeid röppályája. Ilyenkor simán átlőhetsz felette, pedig nem látod a hajót. Persze valakinek szpottolnia kell neked, de működik, tapasztalat. Ilyenkor a legnehezebb a távolság megbecsülése, mert a célkereszt a hegyre mutat és annak a távolságát írja ki, nem azt ahova lőni akarsz. Természetesen, ha nincs becélozva (X gomb) a hajó, akkor a hegyet fogod eltalálni, de ha be van, akkor jó esetben átlő a domb felett és ha jól becsülted meg a távolságot, még találhatsz is. Én is lőttem már így és engem is lőttek meg már így, szóval tuti, hogy működik.
    Utoljára szerkesztette: horika, 2015.07.29. 14:00:02
  • PrasCo
    Forogtam pár kört CV-vel, mert mások gyűlöletéből és kétségbeeséséből táplálkozom. :D
    Viccet félretéve, a Langley két raja mellett az embernek marad ideje nézelődni, így fentről pedig több érdekességet / tanulságos kreténséget lát, mint a távcsövön keresztül, "situational awareness" ide vagy oda.
  • DantesHUN
    A maga tier-jéében nem lenne rossz, persze kitudja milyen lőtávot állítanának be, de 4 darab 3 ágyús torony, az igen hasznos elrendezés, oldal sortűz 12 ágyú, hátra vagy előre sortűznél 6 ágyú , ami igen hasznos tudna lenni. A Myogi például ügye előre csak kettő hátra csak 4 ágyúval tud lőni. De még a Wyoming is csak 4 ágyúval tud előre tüzelni.
  • StrikeFor
    3-4 ezret jaja
  • Tono34
    Én igen, bár az ár nagy mértékben közrejátszana.
  • DantesHUN
    Fizetnél érte?
  • StrikeFor
    azért legalább a Szent Istvánt reméljük beteszik
  • Plata
    Kösz ezt most végig olvasgattam,szép és részletes leírás.
  • DantesHUN
    A Radetzky felesleges lenne, túl gyenge , kevés a nagy kaliberű ágyú. A Monarch, még csak meg se épült( amúgy tier V). A Teggethof osztály tier IV-es lehetne . De csak prémium hajóként, önálló ágra, kevés. Még a tervrajz hajókkal együtt is kevés, illetve nem felelnének meg magasabb tier-ben.
  • ZsG502
    Az Osztrák-Magyar valóban a helyes megnevezés.

A hivatalos nyelv nem csak a vezényletet jelentette, hanem az oktatást is. Mind a sok éves tisztképzés, mind az altisztek képzése német nyelven történt, német nyelvű anyagokból és szerencsére német mentalitással.

A hajók alapvetően osztrák tervezésűek voltak, cseh gyártmányú ágyúkkal és páncélzattal.

A Szent István megépítésének fő oka az volt, hogy a magyar országgyűlés rábólintson az eredetileg három darabra tervezett Tegethoff osztály költségeire.

Arról egyébként lehetne beszélni hogy egy Radetzky osztályú pre-dreadnought csatahajót, egy Tegethoff osztályú csatahajót, vagy egy csak koncepció szintig eljutott Ersatz Monarch osztályú csatahajót, melyik tierbe és milyen tulajdonságokkal lehetne beilleszteni.
  • Sendrov
    Csak "magyar" haditengerészetről nem is beszélhetünk (bár '48-ban Kossuthnak volt ilyen szándéka). De mit is jelent a K. u. K.? Kaiser und König, azaz Császári és Királyi. Ebben pedig a "Császári" szó Ausztriára, a "Királyi" pedig Magyarországra utal. Tehát joggal nevezhetjük Osztrák-Magyar haditengerészetnek.
    Igen, valóban a német volt a flotta hivatalos nyelve. Ez főként hivatalos díszszemléken adott parancsokra és a tisztek egymás közötti hivatalos érintkezésére volt igaz. De pl. a gyakorlatban a különböző nemzetiségű tisztek a saját nemzetiségükhöz tartozó legénységhez az anyanyelvükön szóltak. Annál is inkább, mert a legénység nagy része nem beszélt németül! Csak az alapvető parancsszavakat tudták úgy-ahogy. Szóval a tiszteknek az anyanyelvükön kívül folyékonyan kellett tudniuk németül és nem ártott, ha ezek mellett az akkori adriai hajósnépekre jellemző szerb-horvát-olasz "keverék hajósnyelvet" is ismerték. Ez alól Horty sem volt kivétel.
    Az, hogy Hortynak újra kellett tanulnia magyarul, netto baromság, mivel tengerész pályafutása során folyamatosan voltak körülötte magyarok (tiszttársak, legénység, szabad idejében pedig felesége, gyermekei, barátai stb.).
    Hortyba egyébként se menjünk bele. Messze nem volt isteníteni való bálvány de az alávaló, galád tömeggyilkos diktátorok közé sem sorolnám. Maradjunk annyiban, hogy egy agilis, ellenfelei által is megbecsült kiváló fiatal tengerésztisztből a 20. század 30-as 40-es éveire, egy idős, maradi felfogású, tesze-tosza kormányzó lett, akit elsodort a viharos történelem.
    Bocs, ha kicsit "off topic" voltam.
  • seepheeerd
    Mindketten cseszhetjük itt ezt :D
  • StrikeFor
    én csak rádiós R142 parancsnok:P

Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.29. 12:35:26
  • seepheeerd
    Domb mögé akkor lősz be, ha megfelelő íven hajítod a gránátot: nagy erővel nem tudsz belőni, csökkenteni kell az erőt és emelni a pályát, vagyis a csövet. Hogyan lehet ezt elérni? Lőportöltet csökkentéssel.
    A nagy ágyúk (és a tarackok) nem véletlenül osztott lőszerrel tüzelnek: annyi zsákot/csomagot veszel ki, amennyit a lőtáblázat meghatároz, megemeled az irányzékot és bepottyantod a domb mögé...
    Sajnos ez ebben a játékban nem megy: vagy átmegy a röppálya a domb/sziget fölött, vagy nem. Ennyi.

(Ja, tüzér voltam a seregben. Tüzértiszt :))
  • StrikeFor
    " Az Essex torpedó bombázói pl. valójában 132*5=660 csomóval repülnek a játékbeli arányokat tekintve. Ez 1222 km/h (339 m/s) sebességet jelent, de egyszerűbb úgy mondani hogy 0,33 km/s-os a sebességük vagy hogy 1 játékbeli km-t 3 másodperc alatt tesznek meg."

MANŐVEREZD KI ŐKET :d :d
  • Jacktor
    A légvédelmi rendszer (AA) működése
  • Lokker
    Akkor érezd úgy hogy nem jól megy és keveset sebzel. :)
  • Dagohun74
    Gratulálok az értékes és informatív hozzászólásért.
  • Tono34
    Wyoming... még 6k xp kell a következőhöz.. egy örökkévalóságnak tűnik. Mikor úgy érzem, hogy jól megy a csata sokat sebzek akkor alig van valami..
  • StrikeFor
    inkább nem is írok semmit annak aki azért regisztrált,hogy ezt beírja.......
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.29. 11:33:01
  • ZsG502
    Jól teszik. Múltba kókadozó pöcsökre senkinek sincs szüksége.

Magyar haditengerészetről nem lehet beszélni. K.u.K. haditengerészet volt német vezényleti nyelvvel. Horthynak 1918 után gyakorlatilag újra kellett tanulnia magyarul.
  • StrikeFor
    azért azt nem magyarázod meg,hogy 8-10 km-re lévő cirkálók,csatahajók eltűnnek a semmibe......,de a kedvencem amikor ezek a láthatatlanná vált hajók még lőnek is...
  • StrikeFor
    én leszoktam róla,mert unalmas minden peccs után frissíteni az átlós szálkeresztes célzókát szerettem az hasznos
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.07.29. 09:48:54
  • Tono34
    Használtok valamilyen mod packot? Ha igen mit?
  • Dewri
    Ennyi. Wyominggal 729 xp másfélszerezővel ezen a trágya pályán. Elindultam jobbra, volt ott 3 ellenfél, azokra lődöztem, leszedték őket, ekkor voltam a felénél, az ellenfél a túlsó oldalon egy kupacban. Innentől kezdve nyélgázzal mentem feléjük és ennyi, esélyem nem volt lőtávba érni, mire lement a foglalás. Bezzeg a nyílt óceán pályát véletlenül se adja be csatahajóval, de az ilyen fost azt mindig...
  • Dewri
    Ja, elég érdekesen van összerakva ez a pálya. Ha elindulok mondjuk jobbra és az ellenfél balról jön, akkor soha nem találkozunk össze... Viszont ha már jobb oldalon középtájon járok, esély nincs visszamenni, mert a középső hegy miatt mindenképp kerülni kell, akármerre indulnék. Még kis hajókkal se nagyon lehet visszaérni, csatahajó meg teljesen felejtős, ha olyan irányba megyek ahol nem jönnek, akkor nincs harc abban a körben...
  • horika
    Domb mögötti célpontra csak akkor megy a lövedék, ha a hajó amire lősz be van célozva. Azt hiszem alapból az X gombon van a targetolás, ekkor megjelenik a hajó körül egy kör, amire tüzelsz, ekkor a csőemelkedés akkora lesz, hogy ha konkrétan a dombot is nézed, a mögötte levő hajóra fogsz tüzelni. De csakis akkor ha be van targetolva a hajó és persze nem a Mount Everesten akarsz átlőni. Remélem érthető volt mit akartam írni. :)
  • TuskoMobile
    hát jah kétlem hogy egy egész ágat ki lehetne fejleszteni azért nem volt nekünk sajna olyan sok xD
    de legalább pár lehetne
  • StrikeFor
    szégyen mivé lett az országunk...........és,hogy kimosták a fiatalok agyát és le sem szarják Trianont

• StrikeFor
    ez fasza lenne :) prémnek is