22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • TiborTamas
    Wipe lesz? Remélem nem, mert tuti nem kezdem újra nulláról húzni a hajókat csak teszteléshez... :D
  • seepheeerd
    Az így van :)
  • PrasCo
    Magamban viccelődve én azon szoktam mosolyogni, hogy oké, ha a játék "random", én azt elfogadom, de akkor a durva győzelmek is a szerencsén, az RNG-n, a WG-n stb. múltak, nem? :)))
  • Lokker
    Szerintem itt majd csak lesz.
  • Prince23
    Itt a doublon fizetés részletek, lehetőségek már így marad? mert a Wotban van olyan hogy SMS meg Call fizetés. itt már nincs...
  • seepheeerd
    Wot-ban mintha másként működött volna, de arra nem is emlékszem már :) Akkor veszek olyan vackot, köszi!
  • Lokker
    Ez a free xp lényege, hogy bármire költheted csak elég sok doublon(gold) kell hozzá, tök lényegtelen mivel szeded össze.
  • seepheeerd
    Szóval, ha a Langley-vel üsszeklikkelgetett 100ezer xp-et beváltom, akkor rápakolhatom a North Carolinára? Merakkó megvan az Iowa, ha ez műxik :)
  • Prince23
    Amúgy bírom ezeket a képeket, megy gőzerővel a cerkaméregetés egymás között. Én is mentem már 5 killstreaket is, meg csomo kreditet is kaptam, még sem villogok itt, mint egyesek :D Főleg az olyat bírom, aki premium és first victoryval tesz be képet. Na jóhogy jó eredményei lesznek, 4-5 kill után plusz megannyi sebzések után :D
    Utoljára szerkesztette: Prince23, 2015.08.19. 17:41:23
  • DantesHUN
    Mi bajod van már megint? Már az is baj ,hogy van tesztszerver.
  • Lokker
    Ha meg bugosan jön ki a patch akkor meg azért hisztiznél, hogy miért nem tesztelik mielőtt kiadják. Első hsz-eid után látszott, hogy ez nem a te játékod.
  • Master91
    már neked kéne küldeni nyugtatókkal
  • StrikeFor
    bonbont nem akarsz küldeni a fejlesztő csapatnak ? :D
  • Dewri
    Szép!!
  • DantesHUN
    Akkor ne menj a tesztszerverre. Nem kötelező
  • StrikeFor
    jaj de utálom ezt,hogy bétáznom kell a bétában...............
  • Toweliee
    Mai első köröm (kredites zászló+prém fiók).

• Dewri
    Holnaptól megint teszt szerver van, aug 24-ig.

• Tono34
    Ezért jók a japó rombolók, 6,5 km-nél közelebb nem megyek (így nem látnak) és a 10km-es távba már sokan beleférnek. Általában nyugodtan tudok torpedózni, mert az első vonalban szoktam menni, spot stb. Ágyút nem használom, lassan, körülményesen fordul, alig sebez.
  • Dewri
    Csak sajnos olyan is van, hogy 4 km-re vagyok a célpont csatahajótól rombolóval és a saját idióta cirkálónk beúszik az útba. Nyilvánvalóan semmit nem tud csinálni a csatahajóval, amit én szét tudnék torpedózni, mert az az 1-2 sorozat amit leoszt, nem elég semmire, de arra pont jó, hogy én emiatt ne tudjak lőni, nehogy eltaláljam. Ezalatt persze engem lő mindenki, hiszen low hp, oldalt fordulva, felspotolva elég könnyű célpont vagyok... Nem egy, nem két ilyen helyzetem volt... És minden esetben az útban levő cirkálót is lezúzták utána, tehát duplán megérte, hogy akadályozott...

De többnyire valóban, a rombolónak (illetve a torpedósnak) kell figyelnie, hiszen ahhoz, hogy kilőjje a torpedókat, figyelembe kell vennie a torpedó útvonalát, tehát látnia kell, hogy lesz olyan retardált, aki bele fog menni (ahogy az előbbi példámban én is láttam és nem is lőttem). A cirkáló meg a harc hevében nyilvánvalóan nem fog még hátrafelé is nézni, én se szoktam... Közelharcot vívó hajók közé meg pláne nem illik odadurrantani 6-8 torpedót, de persze erre is van példa, mert a kill-lopás lehetősége fontosabb ugye, mint a csapatsebzés...

Aki meg már a legelején, rögtön induláskor elküldi a torpedóit a semmibe, vagy szemmel láthatóan esélytelen távolságból küldi a torpedóit (kedvencem, mikor a 7 km hatótávos kis tier3-4 rombolók szórják a tőlük is vagy 10-re levő célra...), instant kitiltás, hiszen még annyival sincs tisztában, hogy lőtáv, akkor mit várjunk egyéb téren tőle...
    Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.08.19. 14:56:22
  • PrasCo
    Személy szerint vallom, hogy az esetek 90%-ában (diplomatikusan írtam "csak" tízből kilencet) a torpedóvető a felelős a baráti tűzért, mondom ezt úgy, hogy az összes süllyesztésem 17%-a torpedókkal történt, tehát vastagon használok rombolókat és torp-képes könnyűcirkálókat. (A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy az amerikai rombolóágat húzom, azzal az effektív lőtávolsággal meg nagyobb művészet saját hajót eltaláni...)
    Mindannyian tudjuk, hogy rengeteg dologra kell odafigyelni. Célozni, lekezelni a sérüléseket, manőverezni (BB-nél egy percre előre eltervezni és kivitelezni a manővereket a siralmas rudder shift és a tömeg tehetetlensége miatt), figyelni és kihasználni a terepviszonyokat, az ellenség mozgását, kerülgetni a saját hajókat, szemmel tartani a légi tevékenységet - az már tényleg ne az én felelősségem legyen, hogy a seggem felől hogyan jönnek torpedók. :) Jópár nappal ezelőtt volt olyan eset, hogy az Albany-t vittem ki, és egy Wakatake háromszor lőtt bele a közelharcunkba torpedókat, mire szóltam neki, hogy faszikám, én értem, hogy te messzebbről tudsz indítani, mint ameddig én ellövök, meg megdögleni sem akarsz, mindez szép, de erősen tele van a tököm, hogy az időm jórészében baráti torpedókat kerülgetek. Nem szólt semmit, de onnantól kezdve nem történt több indítás.

Általában abból szoktam kiindulni (különösen és elsősorban, ha torpedókat akarok használni), hogy torpedót akarsz indítani --> haladj elöl. Az úgy nem oké, hogy megy a gyerek a Phoenix-szel vagy a Kumával és hátul marad, mert - joggal - félti a seggét, de azért tömné át a torpedókat a saját menetoszlopon aztán meglepődik, hogy az ellenséges tűzre akarnék válaszul manőverezni, nem a sajátra. (Ezzel kapcsolatban azon szoktam elképedni, amikor pl. egy Tenryu annyira rá van gyógyulva a vetőcsöveire, hogy konkrétan elfelejti használni a lövegeit, és töredék HP-s hajó szambázgat előtte félperceket emiatt...) Aki a ravaszt meghúzza, az figyeljen oda. Ha a helyzet necces, ne legyen kapzsi. Ha mégis, viselje a felelősséget - emberként mindannyian hibázunk, ha legalább egy "sorry"-t tolnak, nyugodt szívvel és őszintén írom vissza, hogy "no problem, shit happens".

Ezzel együtt is persze, előfordul olyan helyzet, amikor teljesen elfogadható körültekintéssel leadott vetés irányába fordulok bele vadul, jól manőverező hajóval, de ilyesmiért nem is szoktam pattogni, de őszintén, ez masszívan a ritkább eset.
  • Endre
    már csak 2 km-re voltak a céltól , erre beleszalad, nem is értettem mit keres olyan közel az ellenhez a másodlagos fegyverekkel akarta elintézni?
  • Tono34
    Azért aki a torpedót indítja annak is illik körülnézni, hogy ki és merre található...
  • Endre
    egy sirámom nekem is lenne. az alábbi vidit azért tettem be, mert épp az előbb szaladt a torpedóimba egy szövi gyerek (chris99, valszeg matuzsálem korú) és fel volt háborodva. a játék nézhetné ilyenkor, hogy indításkor ki-mi volt a cél és ha beleszalad valaki aki szemellenzővel harcol nem von le semmit. így jártál, figyelj.
  • Endre
    és nem muszáj ruszki tankkal vagy csatahajóval menni sem . a wt ben csak ruszki tankkal megyek, na meg néha a kicsikémmel.
    amúgy utánanéztem, hogy a wt ben a páncélvadászok miért töltenek olyan sokáig. 1 lövedék 50 kiló volt, ahhoz izmos pali kellet a kis helyen valszeg ezért töltenek lassan a bb-k is.
  • Endre
    https://www.youtube.com/watch?t=13&v=z9sfAZSM3Hs
  • PrasCo
    A Myogit magam is úgy becslés szerint 25%-ban free XP-vel léptem túl. Végeredményben ízlés kérdése, persze, hogy ki hogyan érzi a keze alatt megfelelőnek a technikát, de azt hiszem, a Kongo azért lesz mocskosul komoly megkönnyebbülés, mert ugyanazt csinálja, mint a Myogi, csak éppen jól. Szubjektíve az legalábbis sokat elárulhat róla, hogy eddig ez az egyetlen hajó, amiről eldöntöttem, hogy megtartom, így - egyedüliként - upgrade-ekre sem sajnáltam a creditet. :)
  • Dewri
    Hát ja, kissé el van hanyagolva ez a játék akciók terén a wothoz képest. Ott minden hétvégén van valami okosság, itt meg csak az igazán nagy alkalmakkor egy kis szorzóemelés és annyi...
  • Tono34
    Nem lesz itt olyan akció, hogy a dokk kedvezményes vásárlás?
  • Dewri
    A HE lőszert nem értem. Ilyen szinten gyújtanak a repeszek? Mert a Naval Action régimódi fa hajóit a vitorlákkal még oké, hogy fel lehet gyújtani, de ezek acélmonstrumok, hogy a bánatba lehet, hogy szinte minden második sorozattal szarrá gyújtják őket?? Nem Molotov koktélt hajigálnak, pedig olyan...
  • Dewri
    Ez meg a másik...:)
  • Tono34
    Mikor a kis szemétkedő romboló és cirkáló egy sorozattól teljes hp-ról elhullik az az érzés megfizethetetlen :)
  • Dewri
    Azért egy Iowa mégiscsak egy Iowa. Az nem állapot, hogy a játék rákényszerít, hogy mással kelljen játszani, mert egy adott osztállyal egyszerűen nem lehet érvényesülni. Én nem akartam a wotban sem könnyűtankozni, mert nem jön be a 70el szaladgálás, arra ott a Need for Speed, de manapság a nehéztankok, főleg a ruszkik, életképtelenek... Itt meg csatahajózni szeretnék, mert egész más stílus, egész más fíling, nem muszájból cirkálózni...
  • pxxl
    Myogival én is szenvedek. Rettegve "ülök bele", mikor a másik 2 hajó még csatában van. borzasztóan lassan fordulnak a tornyok, pontatlan, sokáig tölt...rémes
  • Lokker
    Myogi után tuti megváltás lehet az a hajó. Legalábbis én szívok a Myogi pontatlanságával, 5km-re lévő célpontot olyan szépen körbelőtt, "öröm volt látni". Kipróbáltam hogy lassítok és picit várok 1-1 tüzelés közt de nem igazán jöttek be ezek a dolgok.
  • PrasCo
    Erről jut eszembe, pont ma esett le az állam azon, hogy Kongo-val egy-duplaklikkeltem egy másik Kongo-t öt kilométeren. Egyetlen sortűz az övpáncélra, négy citadella és további három találat, 100%-ról gyorsult nullára annyi idő alatt, amíg a malacok odaértek. Csak pillogtam, hogy nahát, ilyen is van? Azért nem veszem feleségül ezt a hajót, mert a magyar jog nem tudja értelmezni... :D
  • StrikeFor
    te nagyon faxkalap vagy
  • Lokker
    "Te nem érted a játék lényegét... csak a BB az Isten... A többi hajót törölni kéne főleg a CV-ket... Nem látod, hogy a torpedók hülyeség mert kiszedik vele a BB-t az Istent... A sebzés is szar ahogy van mert sima találattal nem sebzek 13300-at és így nem tudok BB-vel az Istennel pár lövésből kiszedni bármit.. Buták vagytok mind, nem értetek hozzá..."

StrikeFor után szabadon.
  • Endre
    Azt veszem észre itt mindenki a böszme csatahajókban gondolkodik. Minden sirám róluk szól. Van még 3 hajóosztály :) A rombolókról, cirkálókról még alig olvastam rosszat. Nem értem a csak 1322-öt sebeztem hozzászólásokat. Miért jó a legnagyobb, legerősebb én sebzek a legtöbbet vonalon gondolkodni? Kipróbáltam már minden osztályt V. szintig és bátran mondhatom a rombolókkal, cirkálókkal semmi baj.
    WT-ban csináltuk azt csapatban hogy mindenki magas osztályú tankkal jött be a játékba, én a legkisebb amcsi harckocsival ami 70-el tud száguldani. Előre rohantam, mutattam a célt, be a körbe és ott 70-el kőröztem. 4-5 böhöm próbált eltalálni a falu végéről, de mire odaforgatta volna a tornyát már rég máshol voltam. Pont elfoglalva és bátran elfutottam :) A többiek meg intézték az ő dolgukat, mivel látták amit látni kellett. ÉLVEZTEM a játékot, pedig nem én szedtem össze a sok pontot. Talán itt is lehetne így. Élvezzétek a játékot ne az SZTK folyosón érezze magát az ember, ahol mindenki a bajait meséli a másiknak.
  • Lokker
    Én csak division-ben tolom haverral de ilyet még nem tapasztaltunk. Egyből bedob csatába, maximum 10-15 másodperc várakozás.

Esetleg töröljétek egymást friends/contact listából (hirtelen nem ugrik be milyen néven van) és vegyétek fel újra egymást. Nálunk olyan volt, hogy hiába voltunk online mindketten de nem tudtuk division-be hívni egymást és ezzel az újrafelvétellel megoldódott.
    Utoljára szerkesztette: Lokker, 2015.08.18. 20:32:07