22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Toweliee
    A Mutsukira kell a C test?
  • PrasCo
    Még ma eladlak a francba, meglátod; mehetsz a Myogi után, önthetnek belőled hamutartókat meg bádog teáskannákat.

• DantesHUN
    Aha...persze...gondoltam, írhatnék erre valamit, hogy milyen hordozó szemszögből a dolog, de felesleges.
  • Dewri
    Hát ezen én is átestem, de csúnyán. New Orleans, Baltimore egy kalap szar. Lassúak, és fél perc alatt elfogynak... Nagyon nem ezt vártam volna a magasabb cirkálóktól, ezeknél még az Omaha is sokkal durvább valóban...

Ráadásul magas szinten nem lehet normálisan játszani a hordozóktól. Tier8 fölött a gépi hordozók embertelen profik, úgy dobják ki a cirkálót is, hogy előbb tudja hova fogok fordulni, esély nincs manőverezni. Mindez azért, mert a sok gyökér coop-ban szórakozik magas hordozókkal és emiatt bejön szembe is. De persze a hülyegyerek leszarja az ellenséges CV-t, mert ő csak torpedózgat, nem érdekli, hogy esetleg le kéne szedni vadásszal a gépeket...
  • ximix #7580
    Kösz, a fejlesztést én is így okoskodtam ki, mert a 14,5km lőtáv az itt már nagyon karcsú viszont a "kocsmázásról" le kell szoknom.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2015.08.23. 18:54:10
  • ZsG502
    Most esel át a nehézcirkáló sokkon, amit a japán ágon Tier5-nél élnek át.

Az Omahánál megszokott "berontok a kocsmába és szétcsapok a parastok között" stílust itt már teljesen el kell felejteni.
    Az USA cirkálók Tier 6 felett bizony unalmas kísérőhajók (Már a Cleveland is inkább konvojkísérő).

Mindig maradj egy lehetőleg Tier 6-os vagy afeletti csatahajó mellett. Fejezd be amit elkezdett, segíts neki rombolóvadászattal (négy tornyod van és az ágyúk pontosak) gyújtással, az oldalukat mutató cirkálókat meg szegecseld AP-vel.

Aztán az első fejlesztés a lőtáv legyen.

Aztán a B fedélzettel kapsz plusz két ágyút, majd az ágyúfejlesztés leviszi a toronyfordulást 30 másodpercre.
    Ezekkel már használható lesz. A páncélzatod papír marad, ezért soha ne mutasd az oldaladat.

A teljesen kifejlesztett Pensacolával érdekes módon számottevően jobbak lettek a statjaim mint a Clevelanddal.
  • Dewri
    Na ja. Nekem a New Orleans se tetszik, pár kört mentem, de ez olyan lassan tölt és fordul, hogy már olyan, mint egy csatahajó, csak épp nem bír el annyi találatot...
  • ximix #7577
    Huh ez a stock Pensacola olyan érzés mintha -2 tier büntit kaptam volna. Ott hajtogatnak rajtam p.n.t ahol akarnak.
  • Myke28
    Folyamatosan ott nyomom :) , nagyon bejön ez a Montana.
    Persze mire nekem az éles szerveren lesz az kb. 1 év :(
    11 citadel, 215k damage :P
  • PrasCo
    Még annyit fűznék hozzá ehhez - hátha nektek is hasznos lesz - hogy számomra nagyon jól jön közvetlenül indítás előtt (akár távcsővel) rohadt gyorsan megbecsülni, fordulóban van-e a cél, ill. ha a terep ebben korlátozza, megtippelni az útvonalát.Ennek hiányában sűrűn látok olyasmit, hogy a falu túlvégéről kipakolja a [jellemzően, adottságaiból kifolyólag japán] romboló/cirkáló a torpedókat, a BB közben meg talán oda sem figyel rá, de a célkövetéshez mondjuk félfordulón van a kormánymű, ami viszont a relatív helyzet miatt épp nem annyira szembetűnő. Akkor meg lehet integetni a torpedóknak... :) Szóval a szürke sáv az sebészi pontossággal megadja, hogy hova lőj, HA a cél egyenes vonalon, egyenletesen mozog. Normalerweise meg nem ezt teszi (ha van egy csepp agya, tisztában van a torpedóid hatótávolságával, tehát nem akkor kezd manőverezni, amikor meglátja a torpedóid, hanem azonnal, amint potenciálisan helyzetbe kerülsz), tehát érdemes a célsávra csak irányadóként tekinteni és korrigálni, ha szükséges.
  • aru
    Ezt az X gombot megnézem co-op csatában (nem tudtam ilyenről), köszönöm.
  • Dewri
    Tesztszerverre nem jön senki??? Nincs ember. A saját csapatomban 5 bot van, 1 ember és én. Az ellenfél botjai természetesen ledarálják a mieinket. Mert VÉLETLENÜL mindig a mi botjaink a gyengébbek, pedig azok is botok, elvileg ugyanazt kéne tudniuk, mint az ellenfélnek... És persze rombolóval esélytelen a tesztelés, mert a gép 1,5 km-ről is simán kikerül mindent, hiszen már az egérgomb lenyomásakor tudja mit és hova lövök, így nem nehéz... 2 kört mentem, egyetlen találatom nem volt rombolóval, úgyhogy hagyom is. A botok fedezőtüze annyit se ér, mint az emberi szobanövényeké...
  • Dewri
    Tesztszerveres Colorado, 2 csata egyben. Nekem tetszik ez a hajó, iszonyat sebzést tud kiosztani. Itt a videóban pl kb 6:14-nél 48800-as citadelt lőttem egy Montanába, ez eddig a rekord citadel sebzésem!! :)

• Dewri
    Rombolóval próbáltad úgy, hogy használod az x gombot célbefogásra? Mert akkor mutatja fehér sávval, hogy hova kell lőni a torpedókat. Enélkül a sáv nélkül elég reménytelen a játék, de azzal jókat lehet zúzni. Az elején én nem használtam, mert nem tudtam hogy kell, aztán néztem oktató videót a rombolókról és ott mutatták, azóta tetszik a dolog. Általában kicsapok 1-2 csatahajót körönként, igaz még 1x se éltem túl rombolóval semmilyen csatát...:)
  • Alien69
    Az átlag ugye az 50%. Ergo, ha nagyon gáz vagy, (42%) az piros. A narancs átlagos, a világos kék átlag feletti, a lila meg remek (csíter). De, ez így NEM mérvadó. Pl az én statom (nem valami fényes a Tiedhez képest, meg amúgy is kevés csatám van), pl cruisernél hajókra lebontva Chester (tier II) 9 csata 2 nyert (LOÁL) Chikuma 1 nyert a 6-ból, Albany meg 7 csatából 6 nyert.
    Nézd meg ergo a hajókra lebontva, és menj azokkal, melyekkel a legjobb a statod.
  • aru
    Felraktam ezt a statisztikás bőngészős izét és kicsit meglepődtem meg nem is.
    - Gyakorlatilag én rombolóval nem tudok játszani ezt éreztem a letolt 6 csata után és hanyagoltam is.
    - Hordozóval általában vesztes csatáim voltak így ott mindíg kevés XP-t kaptam még 60 ezer fölötti sebzésnél is, ezt is hanyagolom egy ideje
    - Mivel én a cirkálónál soha nem torpedozóm ezért nagyon meglepődtem, hogy ennyivel jobb az eredményem, mint a csatahajó. Gyakorlatilag a csatahajó direkt szivatva van a kis sebzésekkel és lassú töltési idővel, míg a cirkálók szinte kétszer annyit sebeznek.

Valakinek valami amit lát még ebben amiből tanulhatok? Egy dolgot viszont nem értek! Miért piros az XP a cirkálónál, amikor ennyit dobál a játék?
    Utoljára szerkesztette: aru, 2015.08.23. 03:57:52
  • Scharnhorst
    Off:
    Azért lásd be, hogy ma már kevés gyerek van el a papírrepülővel hiszen már a kisiskolás gyereknek mobilja, tabletje és hasonló kütyüje van.
    Én is tudom magamról, hogy álmodoztam RC repülőről vagy tankról, de rájöttem, hogy társaság és pénz híján csak egy múló ábránd volna számomra ami addig vonz amíg meg nem szerzem és kis idő után rá nem unok. :) Viszont más dolognál tudtam, hogy az meg fogja érni a belefektetett időt és pénzt is. :)
  • seepheeerd
    Ez pedig egy jó kis leírás arról, hogyan is lőttek ezek az ágyúk: Iowa class
  • ximix #7566
    Régi doku a végén a horizont miatti látótáv is említve van.

Nekem a "kalimpáló" ágyúcsövek hiányoznak a játékból amikor lövés utáni visszatér töltőhelyzetbe, ezt még megoldhatták volna jól nézne ki.
  • Endre
    A felnőtteknél meg hát ki tudja mi lehet ez. :)
    A gyereket a felnőttől a játékaik ára különbözteti meg. Egy gyerek elvan egy papírrepülővel, nekem már 2m-es RC vitorlázó gépeim vannak:)
    ui: Rc= Radio Control

Utoljára szerkesztette: Endre, 2015.08.22. 21:43:56
  • Scharnhorst
    Azért szerintem számold azt, hogy a nyugati fizetéseknek hány %-a egy prémhajó. Az meg, hogy valaki kapásból így kezd bele én a rajongáshoz tudom kapcsolni. Ha visszagondolsz gyermekkorodra szerintem te is rajongtál mindig az új dolgokért ami a környezetedben megjelent a különbség, hogy a szüleid vagy már te magad rájöttél, hogy néhány dolog csak múló hóbort lesz így a divathullám ellenére nem foglalkoztál az adott dologgal. Míg a mai szülőknél azt tapasztalom, hogy nem tudnak ellenállni a gyerek kéréseinek vagy azért hogy ne bosszantsa őket vagy azért mert a gyermeket támogatni kell mindenhogy nehogy sérüljön. (én ezt túlzott óvásnak érzem).
    Nagyvonalakban én ezzel tudnám összekapcsolni ezeket. A felnőtteknél meg hát ki tudja mi lehet ez. :)
  • PrasCo
    Nem is igazán a WG oldaláról tartom érdekesnek ezt annyira, hanem a játékos oldaláról: Jóformán semmit sem látott a játékból még, a négy hajóosztályból megkarcolta egy tetejét - és már ellőtt egy igen tetemes összeget rá. Persze, ha megfordítom az érmét, akkor ez sem feltétlenül más, mint amikor a negyvenezer forintos "Collector's Edition"-öket elővételben lerabolják a polcról úgy, hogy még gőzük sincs arról, pontosan mivel is fognak játszani.
    Ugyanakkor, ha már a Yamato-t említettem, videózzunk.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.08.22. 21:01:39
  • Dewri
    Nekik nem feltétlenül az az érdekük, hogy a sok ingyenjátékos jól érezze magát, hanem hogy a sok prémiumhajót meg tudja venni mindenki. Logikus, hiszen ők a bevételből élnek (fejlesztők, programozók, stb, mindenkit fizetni kell), nem fogják csataszámhoz kötni a prémiumhajók megvásárlását. Sajnos...
  • Dewri
    PzPuma küldött egy replay-t. Mogamival tolja, jól látszik, hogy a cirkáló HE lőszerrel csúnyán lezúzza a csatahajókat...

• PrasCo
    Egyetértek, én is az egy adott hajóval elért átlagsebzést szoktam nézni.
    Illetőleg a múltkorit folytatva ismét egy érdekesség. Újabban szokásommá vált, hogy a prémium hajók tulajaira rá szoktam nézni, hogy mégis, mire költik az emberek a pénzüket. (Személy szerint van egy olyan beütésem, hogy noha arányaiban sokat játszom a WoWs-szel, mégsem tudom megindokolni az agyamnak, hogy miért szórnék ki tízezret tkp. egy 3D modellre [na jó, egy Szent Istvánon már elgondolkodnék - de őszintén, majdnem ennyiért kapok egy makett Yamato-t...], amiért már kábé kapok egy tavalyi AAA-s címet, úgyhogy az egyetlen, amire majd költeni szándékozom, a "garázshely".)
    Pláne azután lett érdekes a gyerek, miután a Murmansk-kal nyílegyenesen az oldalamba csattant, azt meg el lehet felejteni, hogy én New York-kal elkezdek forgolászni, beállított tornyokkal. Az eredmény ugyanaz, mint amit - megdöbbenésemre - egyáltalán nem ritkán tapsztalok: Szinte nulla alaphajó-használat (14(!!!) ütközet összesen), viszont ellőtt legalább huszonhat és félezer forintnak megfelelő összeget prémium hajókra.
    WG, ti istenverte zsenik...!
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.08.22. 20:13:18
  • ZsG502
    Valóban érdemes hajónként nézni.

Rombolóval eddig például sokkal jobbak az eredményeim mint cirkálóval.
    Omaha: 35k Dmg, kill/death ~1.8 (225 csata)
    Minekaze: 42k Dmg kill/death ~6 (32 csata)
  • Lokker
    Szerintem az a mérvadó ha látjuk hogy játszik
  • Scharnhorst
    A kill ratio sem éppen mérvadó gondolj a sok kill stealer emberre aki csak azt várja, hogy lesebezd az ellenséget és a végén megöli előled. Szerintem egyértelműen a csatánkénti átlag damage lehet valamilyen szinten elfogadható ha hasonlítgatni akarunk, de ott is hajónkénti lebontásban nem pedig a nagy átlagot nézve.
  • seepheeerd
    Háromféle hazugság létezik: a hazugság, az aljas hazugság és a statisztika.

Ha sakkról lenne szó, más az állás :)
  • Ragnaer
    Ma megpróbáltam játszani az Izumo-val, de hamar rá jöttem hogy lehetetlen.
    Lassan kezdem azt gondolni hogy izut úgy tették be a játékba hogy senki foglakozott vele.
  • Endre
    Hm A Win rátám 92.86% , de kill/death 1.21. Akkor most mi van? A win nem rajtam múlik, ha szar a csapat hiába lövök ki 3-5 hajót attól még vesztettünk. A kill/death ugyan ez. Előre mész rombolóval felderíteni, véletlenül jó irányba indulsz szembe jön az egész ellenséges flotta,erre akik mögötted vannak hősiesen hátra arc és elhúznak. Játszótársat játékban ismersz meg.
  • Dewri
    Szerintem a kill/death ratio inkább mutat valamit, mert annak feltétele a sok kill, ha csak sunnyog az ember, az nem nagyon lesz 1 fölötti érték, tehát az inkább mutatja mennyire harcol valaki.
  • _dRaxx_
    Játszópajtit keresek ! 50-55%+winrate
    Utoljára szerkesztette: _dRaxx_, 2015.08.22. 11:59:38
  • DantesHUN
    Én meg csak 259 csatánál tartok...nem sok
  • _dRaxx_
    1000 csata? aztaaa :D ráment a winratre hogy túl sokat mentél. :D nem jó sokat tolni. nem bírsz folyamatosan ugyan úgy koncentrálni logikusan gondolkozni stbstb.
  • DantesHUN
    Ez igaz.
  • Scharnhorst
    Szerintem a csatánkénti xp nem mérvadó a prémium fiók mivolta miatt. Mert lehet, hogy valaki prémium fiók nélkül hiába jó játékos ha egy szarabb de prémium fiókos ugyanazt az átlag xp-t el tudja érni.
  • DantesHUN
    Nem a winrat-től vagy jó, hanem ha az átlag játékosokhoz képest, magasabb mondjuk a sebzésed, csatánkénti Xp, stb.
  • Garakx
    A 44% win ratel jó vagyok? :) 1000 csata után?
  • Garakx
    Tesztszerómn nincs free xp? Ki kell szemnvedni mindent? SHIT! :(