World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Figyeled őket és amikor kb 5km-re megközelítettek, manőverezni kezdesz: torpedővetők oldalról próbálkoznak, szóval fordulj mindig feléjük, vagy a hátad mögé rakd őket. Persze sokat nem segít tapasztalt anyahajós ellen, de amíg közör, van esélyed lelőni pár gépet (nem sok, de van). A másik dolog hogy csapattárs közelében maradsz, főleg olyan közelében akinek van komolyabb légvédelme.
Romblók (talán már cirkálók is?) keltette füstbe bújás is segít...
Attól függ mire gondolsz. A hajókon automata légvédelem van, lőtávon belül elkezdik lőni a gépeket. De nem minden hajón van légvédelem, vagy nem minden hajón erős... Ha hordozóval mész, akkor a vadászrajok leszedik az ellenfél repülőit.

Elkerülni meg úgy lehet, hogy lesed az eget és ha jönnek a torpedósok, akkor úgy kell fordulni, hogy rájuk merőleges legyen a hajótest, hogy véletlenül se tudják melléd dobni a torpedókat. Más módszer nem nagyon van...
[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Lesz még wipe?

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

köszi 😊

mivel lehet a repülök ellen védekezni , kezdek kiakadni....
A Murmansk-ra gondolsz? Mert az nagyon fasza hajó. És ebben mindenki egyetért akinek van.

A többieknek (Ectar tollából): "Carriers are OP, Battleships are OP, Cruisers are OP, Destroyers are OP"
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.07.03. 15:23:37

https://wotinfo.hu

WoT-ban is nehéz volt OBT-ben fejlődni meg még megjelenés után is egy darabig. Szóval nem csak itt lett ez kitalálva. Ha mindenki roham léptekben fejlődne nem jönnének adatok a kisebb hajókról, mert 1-2 csata után már nem is menne azokkal senki. Kell a tesztelés.
sracok az 5 ös szintű orosz premium milyen ? valaki probálta már jol hozza a pénzt ?
amúgy a 4.01 óta egyszerűen nincs kedvem játszani! itt ülök 1 órát és 1500-2500xp-t meg 2-300 ezer creditet tudok szerezni.......atomfossá degradálták a játékot! kéne még 20k XP a Mexicoóig........meg 2 millió és az még csak az alap hajó! betegek ezek..........engem elfognak ezzel üldözni! oké ne adják ingyen,de amíg a bétában élvezhető volt és látványos a fejlődés itt teljesen megölték.....

nyertes csatám New YXork-al 794 xp,prémium account 1.5x szorzó..............
raktam már be pár illusztrációt amikor 16-18 torpedót dobnak a BB-m nek 😄
[NST]Cifu
@StrikeFor: Engem az döbbent meg, hogy 19 torpedót indítanak a gépek. Kerüld el.... Azért a való életben mondjuk a Repulse-nak sikerült (19 torpedót és egy maroknyi bomba elől), de aztán a következő hullámban 17-ből már négyet nem, és ettől ment a tenger(fenék)nek.

@Jacktor: Dunno, én csak a videókat néztem, és megakadt a szemem ezen. Mert ez az veretes alázás magasröptő példájának kevésbé dicső megörökítése....

Lehet, hogy valamit rosszul csinálok, de nekem könnyedén kikerülgetik a torpedóimat. Eleve nem értem, hogy ilyen előrejelző rendszer mellett mi értelme a több kilométeres hatótávnak, talán egyszer, ha sikerült betalálni messziről, akkor is sokan voltak egy helyen és spammeltem a torpedókat feléjük ahogy csak bírtam. Akkor van esélyem betalálni, ha olyan közel megyek az ellenséghez, hogy gyakorlatilag nem sok esélyem van elmenekülni, ráadásul több mint fél percig tölti újra a torpedókat. El is vitte a kedvem a játéktól az egész, teljesen máshogy képzeltem el a gyors/törékeny/nagyot sebző rombolókat, cirkálóból való ágyú lövöldözés sokkal könnyebbnek tűnik és sokkal jobban is megy, csak az meg elég unalmas számomra.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.07.03. 14:53:19

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Mondjuk ha szemben nem egy tier 8-as, sőt, nem egy japán hordozó van (az amerikai egy vadász setuppal simán ellehetetlenít minden vadászbombázót és megszerzi a légteret), akkor nem lett volna ez a kör ilyen. Na meg mivel béta és t10, így 5v5 csata volt - ha több hajó van együtt, simán leszedik/kiritkítják a repülő rajokat.

[NST]Cifu
Ha nem kapsz választ, akkor esetleg hiába kérdezed, mert senki sem tud választ rá. Elmész a hivatalos fórumba, és ott is ezt fogod találni. Tényleg nincs.

How terrible...

4-500 méterről odabassza a torpedókat GG
[NST]Cifu
Bakker, ez tényleg vicc. Mint az Arty a WoT-ban... 😞

Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.07.03. 14:49:39

Azt kérdeztem hogy lehet beállítani az invert mouse opciót ??? Nincs a játékban ? 2015-ben ? Ez mindenhol alap mindegy hogy alfa vagy béta vagy akámi , vagy nagyanyám csinálta a játékot vagy akárki.Ez a játék megbukott már most , mint a wowp. Szerintem a Wg-nek abba kéne ezt hagyni és mondjuk elmenni hamburgert árulniuk vagy valami, ahhoz tán értenek még , de játékot nem tudnak csinálni az már biztos.
az X meg a CTRL gombokat,hogyan lehet átrakni máshova? nem találom a settingsben
nézegess neten carrieres videókat...le is törlöd a játékot :S 😞
Ó baszki most nézem majdnem 3.5 millió az alap New Mexico :S
[NST]Cifu
Nem tudom, én CBT-be csatlakoztam be, akkor már volt Arty, és a Ferdinand konkrétan már akkor sem rejtőzködött (ami azért zavart, mert a SzU-14 konkrétan jobban rejtőzködött, mint a Ferdi, holott méretben nem volt éppenséggel kisebb), és akkor is voltak olyan heavy-k, mint a JSz-3, amik mozgékonyabbak voltak, mint nem egy Medium Tank. Szóval ja...

wot-nál alapötlet nem volt rossz az elején így nézett ki:

heavyk: lassabak de jól páncélozottak és jól sebeznek
medek: gyorsak mindenben (töltés,mozgási sebesség. láncjavítás stb...)
td-k: legnagyobb átütés legtöbb sebzés kevesebb hp, jó rejtőzködés

általánosságban ez volt a koncepció
de aztán borult a rendszer jöttek az artyk amik még aszem Tier6-ig elviselhetők voltak de utána borítottak mindent mert rengeteg sebzést kaptak és ezen csúszott el a játék szerintem
A sebzésen mert most ott tart a játék hogy 1000 sebzés az tök általános dolog lett a wot-ban miközben egy tank max 2-3000hp-al van kb megáldva hát így meg nem tart sokáig a játék ha ilyen op sebzések megtalálnak kapsz 3-at és viszlát

Hajós játékuknál meg elég érdekes itt nincs páncélzat vagy védelem mert egy feleakkora ágyú is ugyan úgy sebez ráadásul tök mindegy mibe itt ilyen általános sebzés van a kis páncél nélküli hajó is ugyan úgy sebeződik mint a nagy
és csatahajónál úgy akarják pótolni a páncélzatot hogy kapsz életerő visszatöltést<#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.07.03. 13:42:10
Jó is volna ha konvojt kéne védeni csak akkor az már ott nem arcade játék lenne és akkor eleve alapjaiba máshogy lenne a játékhoz is hozzá állni.

http://kailee.atw.hu/egyeb/index.html: KaileeAdmiral Word of Warships Legendák by Kailee

Szerintem is jól látod a dolgokat. Ezt így kár volt kiadni open bétába. Akiknek most elmegy tőle a kedve nem biztos, hogy mondjuk 1 év múlva, amikor már lehet hogy jó lesz vissza fognak térni. Akik szerint meg most jó így ahogy van, azok olyan visszacsatolást adnak a WG-nek hogy ez így jó, kevésbé fognak törekedni a javításra.

CBT-be több mint 350 csatám volt, de a wipe óta még nem bírtam rávenni magam hogy elindítsak egy csatát... Amíg nem lesz elérhető itt is a WoT-os arany és free xp, addig szerintem nem is fogok. Nem nagyon van kedvem BB3-4-esekkel feleslegesen szívni, ezek moduljaira vagy átugrására szántam a 570k free xp-m, csak hát itt még nincs meg.

Sőt haverral már odáig fajultunk, hogy a Navy Field 1 ship tree-jét nézegettük. Milyen új event hajók vannak, meghogy mennyi értelme lenne új accounttal nekiállni. Sajna nem sok.
Pluskast
Nekem leginkább az a bajom, hogy nem lépték át a WOT játékfilozófiáját, bár ezt lehet direkt csinálták. Az alapkoncepció ugyanaz. Foglalj el A,B,C,D stb. pontokat és nyerj. Miért nem lehet egy kicsit máshogy csinálni? Pl ebbe a játékba simán beleférne olyan játékmód, hogy konvoj. Az egyik csapatnak meg kellene semmisíteni x darab szállító hajót a másik csapatnak meg meg kellene akadályozni, hogy x mennyiségű teher hajó megsemmisüljön. Kicsit el lehetne térni a megszokottól.
Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.07.03. 13:08:44

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
Sőt nem csak rombolókon lesz elérhető, hanem minden hajóhoz. Bár az igazat megvallva én nem nagyon örülök neki, mert majd kb minden második ember füstöt fog eregetni és szart sem látunk majd a játékban.

[NST]Cifu
Bocsánat, akkor csak nem találkoztam még vele. 😊

"rengeteget adhattak volna a játékélményhez, például álcázófüst fejlesztése"
Füst jelenleg is van a játékban, ha jól emlékszem már a tier II-es rombolókon is elérhető.

A wotról sem tudtuk mekkora egy hulladék mikor elkezdtük játszani. Ez mindig később derül ki hogy mekkora szarságok vannak a játékmechanikába.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

[NST]Cifu
Rövid elemzés a játékról, ha már tegnap engem is beszippantott.

The Good: Szórakoztató, legalábbis alacsony szinten. Megvan az újdonság varázsa, egy nem-túl-profi játékos, mint jómagam is szerezhet sikerélményeket már az elején, látványos a fejlődés (mindjárt Tier III.-nál vagyok, pedig jó, ha van 3 óra játék benne). A grafika elfogadhatóan szép és nálam legalábbis gyors. Az irányítás magától értetődő, nincs agyonbonyolítva, nincs megkergítve.

The Bad: Ahogy a WoT-nál, itt se látni a személyzetet, ami nekem nagyon hiányzik, egyszerűen kiábrándító azt látni, hogy a csak lövegpajzsal védett ágyúim maguktól, varázsütésre fordulnak, tüzelnek, töltenek. Már Tier II. környékén láttam olyan csatákat, ahol egy-egy AFK top-tier eldöntötte a csata kimenetelét, vagy egy láthatóan összeszokott és nem kezdő hajóraj péppé alázza a kezdőket, ami előre vetíti a magasabb tier-ben lévő csatákat.

A láthatósági rendszert belerakni óriási hiba. A WoT-ban se értettem még igazán, bár valahol logikus volt, hogy egy álcázott / kevésbé felderíthető járművet ne lehessen ugyanolyan messziről észrevenni, mint egy MAUS-t, de a megvalósítás rendesen hazavágta a játékélményt.

The Ugly: Olyan zseniális dolgokat hagytak ki, amik tényleg rengeteget adhattak volna a játékélményhez, például álcázófüst fejlesztése, így egy sérült csatahajót a gyors rombolók megmenthetnének úgy, hogy füstfelhőbe burkolják. Nincs éjszakai csata, ahogy nézem, ahol igazán kijöhetne a torpedó-csata (a tűzvezető radarok elterjedése előtt ugyebár tüzérségi párbajt még világító lövedékek mellett is csak pár km-ről tudtak rendesen vívni, így a 6-10km hatótávolságú gyors torpedók gyilkos eszközök voltak a valóságban is...)

A Tier-besorolás erőltetése detto gyilkos dolog, inkább időszakra bontott fejlődés kellene, hogy ne találkozzon egy 1900-ban épült hadihajó egy 1944-essel, és akkor az se lenne probléma, hogy időközben bőven megduplázódott az effektív lőtávolság. Itt most megint az lett, hogy egy Tier X.-es romboló valamiért összehasonlíthatattlanul jobban bírja a találatokat, mint egy Tier III.-as cirkáló. Mindez csak azért, mert a Tier X.-es hajó esélyesen túl kell élje egy másik Tier X.-es sorozatát, hogy ne instant váljon gőzzé.

A másik óriási problémám, hogy ha már butítva van sok minden (másodlagos fegyverzet, nincs személyzet, a grafika azért messze lehetne jobb is 2015-ben), akkor miért kell ennyire limitálni a játékosok számát? 16 vs. 16-os csaták még élvezetesebbek lehetnének, még egy picivel nagyobb pályákon persze. A csatafelállásnak is lehetne jelentősége, a csatahajókat kísérő romboló rajok veszik körbe induláskor, és rávezetni a játékosokat, hogy sokkal jobban lehetne csatajátékot játszani, ha nem céltalanul bolyonganak, vagy 'LeRoy Jenkins' módjára rontanak előre az ellenség karjaiba, hanem kisebb flottillákba összeállva koncentrálják a tűzerejüket.

A hajók egyénivé tétele is nagyon fapados, nem lehet egy-egy hajót úgy átalakítani, hogy mondjuk több, de kisebb ágyút szerelünk fel, hogy közelre veszélyesek legyünk, vagy a fő fegyverzet helyet mondjuk a légvédelemre koncentráljunk, és a többi. Ezekkel szvsz rengeteget lehetett volna adni a játékélményhez....

Verdict: A játékkal ugyan az a baj, mint a WoT-al. Van egy iszonyú jó alapötlet, egy elég jó megvalósítás, de túl sok dologban igyekeznek játékmechanikai okokból korlátozni (pl. a korhatár-besorolás miatt személyzet nincs), szabályozni, értelmetlen elemeket beépíteni (látóthatósági rendszer...), ami miatt folyton ott motoszkál az emberben, hogy ejj, ha ezt vagy azt másképpen valósították volna meg, mennyivel jobb lenne a játék...

Ettől függetlenül sikeres lesz, biztos vagyok benne. Könnyen fogyasztható, kellően addiktív, látványos és szórakoztató, olyan mértékű hibáktól mentes, amik egyből elveszik az egyszeri játékos kedvét a továbbjátszástól. Csak hát az a keserűség, ami a WoT-os fejlesztéseket látva megvan a régi játékosokban (a WoT CBT-vel kezdtem el WoT-ozni...), az itt is megvan...

És persze tudjuk mi erre a reakció a WG részéről... How terrible... 😊
Utoljára szerkesztette: Cifu, 2015.07.03. 11:45:21

Pluskast
Sokkal jobb nála. Erősebb és pontosabbak a lövegei. Persze ez is csak akkor lesz jó hajó ha minimum rápakolod a lőtávolság növelőt meg az első plusz hajótestet. Addig kész kínszenvedés és hajtépés.

Sziasztok , nem találom az invert mouse opciót sehol ! Van megoldás arra , hogy ezt be lehessen állítani ? Azt hiszem ez alap minden játéknál ! Vagy a WG megint hozta a formáját ?
Gratu!

na és jobb a Yorknál? XP-t hoz ? 😛
én onnantól hogy meglett a test fejlesztéssel a több ágyú onnantól kezdve már jól megy ráadásul most hogy újak vannak lehet hogy nem is gondolnak arra hogy eme kettő cirkálóról majd torpedókat lövök rájuk.
Mit számít? Csak egy lépcső a t8 felé 😊
Íme a Tenryu harca 3 ellenféllel. Jól látszik, hogy kapom a 400 alatti találatokat a St. Louistól, meg a csatahajótól is 670-1300-at. Vicc. Simán ki kellett volna nyírniuk. Ezért mondom, hogy bár fos a rendszer, de legalább két irányba fos, így bátrabban lehet belemenni egyes helyzetekbe, vagy éppen élve ki lehet jönni olyanokból, ahol korábban esély nem lett volna...😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mnemomic
nagyszerű 😞

Az Omaha? Szerintem gyengébb mint a Phoenix...😊
Mnemomic
igen azért csinálom 😊 remélem a köztük lévő hajó már jobb lesz valamivel mert ez kész szenvedés.

Igen, a Phoenixre emlékszem (CBT), nekem is nagy szenvedés volt, rettenetesen gyenge valamiért, hamar hal, alig lő... De át kell szenvedni a Clevelandért! Kitartás!
Tökéletesen igaz minden amit leírtál, lényegében teljesen ugyanezt látom és ugyanezekért szoktam sírni egy ideje...

Azonban ma felfedeztem egy hatalmas előnyét is ennek a fos rendszernek. Mégpedig azt, hogy az ellenfélre is vonatkozik! Ma mentem egy olyan kört a Tenryu-val, ahol a nyakamba szakadt egy Chester, rögtön mögötte jött egy St. Louis, kicsivel utánuk egy South Carolina. És mind a hármat kinyírtam, életben is maradtam, 2700 hp-val, úgy, hogy a Chesterrel vívott harc közben még egy szigetbe is beragadtam!! Persze a csatahajót erősen bontották mások is közben. De a lényeg, hogy egy ilyen low hp-s, nulla páncélos kis "játékhajó", mint a Tenryu, ki tudott jönni 3 hajóval vívott közelharcból élve! Miért? Mert az újak bénán céloznak+ a szar rendszer miatt ráadásul alig sebeznek+rosszul manővereznek+(isten vagyok...😄)! Pár napja esélyem nem lett volna kijönni ilyen szituációból, még ha a Chestert le is nyomom, a St. Louis egy profi kezében ilyen közelről lazán leölt volna...

A nyitás nagyon jót tett az eredményeknek. A CBT kezdete óta nem láttam ennyi szigetre felakadó/egyhelyben álldogáló idiótát, mint ma. Gyakorlatilag ingyenfragek...😊 3 kill szinte minden körben összejött könnyen. 😊 Pár napja arról sírtam, hogy a szorzót nem bírom kivenni, mert minden bukta és perceket kell várni. Ma azonnal bedobott minden körben és a csaták bő 70%-át nyertem, elég sokszor életben is maradtam. Egyből meglett a Kawachi, 1000 xp kell a South Carolinához, mert 800-1500 xp-s köröket sikerült futni!
Mnemomic
Ezzel a Phoenix-el csak én szenvedek? Egyszerűen nem talál el semmit, nem is sebez semmit ha eltalálnak kigyullad. A japán hajóval meg semmi gondom azzal simán lehet akár 3-4 killt is csinálni, míg ezzel a valamivel szerintem még nem is lőttem ki senkit.

New Mexico 😊
hát ezt erősen kételem hogy ugyan úgy érinti a szuper td-ket mert egy E3-at T95-t jgdpzE100-at még azzal se lövöd át nem hogy egy Tier8-al és még van bőven ilyen nehézpáncélos végül is az ilyen td-k lettek a nehéztankok.
egyre rosszabbul jössz ki a párbeszédekből. Lassan csak magaddal tudsz értelmesen beszélgetni. Magányos lehetsz, én nagyon sajnállak, de itt nem tudnak neked segíteni. esetleg egy pszichiáter. Azért ne fordulj magad ellen, a gyógyszer nem megoldás. Olvass szépirodalmat, pár hónap múlva gyógyultan várunk vissza !

WOT nick : Awakening [APCR] DIABLO 3 battletag : Awa#1739 World of Warships nick: Awakening

de ott még obt-ben is te kaptál aranyat xD itt meg vegyél pénzért loál milyen teszt ez fizetős? mi fizessünk hogy ők teszteljék 😊)
Hát kössz,de azért mekkora balfasság már ez,mértnem lehet mint például a War Thundernél
e téren sajnos nincs más megoldás, ezt egybe le kell szedni. 😞

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Sziasztok, leszeretném tölteni a játékot, és ugye kb 4 giga,és a netem nem éppen villám ezért szeretném megállitani néha,de hiába megyek rá ugye a pause gombra,nem megállitja hanem megszakitja!Ez most mi a szar akar lenni?Nem is lehet megállitani,mert mindig kezdi előröl.Köszi a válaszokat!
De én ilyesmit nem mondtam, hogy nem lehet pluszban kijönni a WoT-ban.