22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Dewri #7664 Szövegértési gondokkal nem én égetem magam...
Azt írtam, hogy botok ellen játszva is hülyék a saját emberek, de van esély nyerni, mert csak 7 ellenfél van. Külön ki van emelve, hogy mindkét esetben szar a csapat. Külön nagybetűvel írva... Akkor hol az ellentmondás?
Sehol nem írtam, hogy a botok jobbak az embernél. Azt írtam, hogy pontatlanabbul lőnek, ezért van idő célozgatni ellenük. Egész pontosan hol látod, hogy azt írtam jobbak az embernél? Mert én sehol... Azt írtam, "ha nem vigyázol, eldózerolnak". Nem azt, hogy jobbak... Külön ott van, hogy "nem érik el az emberi szintet". Még korábban írtam egyszer, hogy a magas szintű CV durvább, mint az emberi CV, ha közelről harcolsz velük. A CV. Nem a botok jobbak...
A videó reklámozása sem tűnik szenzációhajhászásnak. Annyit írtam (mivel akkor még azt hittem, hogy HE lőszerrel ment végig, amivel egyébként valóban durva lett volna az eredmény...), hogy "HE lőszerrel nem semmi összelőni 10 citadelt és 5 killt". Ennyi. Ez az egy mondat vesz rá embereket a Montanás játékra? Ez az egy mondat azt sugallja, hogy "korszakalkotó csata" van a videóban? Mert akkor elmegyek reklámszakembernek, ha ennyi elég a jó kampányhoz...
Szerintem kötekedni politikai fórumokra járj inkább, ott szívesen fogadják az ostoba hozzászólásokat is... -
Toweliee #7663 Ne viccelj már, ennyi erővel egy sporteredmény se lehet legendás, meg egynek se kell örülni, mert gyengébbet győzött le? -
#7662 Sűrűn előfordul, hogy a heroizálás/démonizálás nem esik egybe a valós képességekkel.
De a "valós képességek" alatt is el kell gondolkodni, hogy mit értünk. A harckocsi képes-e kilőni egy vele szemben álló harckocsit, HA működik? (Tehát a szervizigényt, megbízhatóságot, üzemeltetési körülmények korlátait kizárjuk az egyenletből.) Az alakulat effektíven képes működni a bevetési területen? Az egység könnyebben képes elérni stratégiai célokat? Vagy a harceszköz a rendelkezésre álló erőforrásokat figyelembe véve "költséghatékony", tehát ebbe már beleértjük a gyártást és a rendelkezésre álló kapacitások figyelembevételét is? Ezért szerintem a "melyik a legjobb..."-kérdéshez mindig egyetlen adekvát válasz létezik, egy viszontkérdés: "Miben?", aztán "Kinek?", "Mire?" stb.
Én pl. az IS-2-t sem keverném ide, más tervezési szempontok alapján megkonstruált, osztott lőszert tüzelő áttörő-harckocsi, de ezt szerintem te is tudod, sőt, valószínűleg jobban, mint én.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.08.25. 16:28:15 -
#7661 Erről a "mindenki retardált"-ról ez az xkcd-képregény jutott eszembe. :)
Szerencsére lassan jönnek talán a ranked match-ek, igaz, attól nem félek, hogy attól kezdve nem lehet majd csomót keresni.
@Tono: Én élvezem, noha eleinte szívtam a fogam, hogy miért nem a látszólag "easy-mode" japán DD-kkel mentem. Egyelőre a Nicholas-t gyúrom, a torpedókkal viszonylag közel kell menni (bár - szerintem - nem közelebb, mint ahonnan egy japó DD is érdemben hatásos), cserébe viszont a lövegek nem dísznek vannak, sebzésben a torpedók nagyságrendjébe eső segítséget tudnak nyújtani, ha már egyszer felfedeztek. Mint részben minden, ez is megszokás kérdése, gondolom, de úgy érzem, nem bántam meg az USA DD-t. Persze, jó, ha helyettem inkább olyasvalaki szólal meg, aki a.) végigvitte az ágat és még inkább b.) mindkét nemzettel "statisztikailag kiértékelhető" tapasztalata van. -
Dewri #7660 De nem is attól, hogy semmit sem győz le, még csak nem is harcol... -
Scharnhorst #7659 Nem te reklámoztad így hanem Dewri. Mintha valami korszakalkotó csata lett volna. Nem a csataeredmény berakásával van gond, hanem a tálalással Dewri részéről. Azzal meg szerintem, hogy egy csatában sikerült kiemelkedő eredményt elérni és emiatt úgy reklámozni a járművet mintha istenkirály lenne és ezzel rávenni embereket arra, hogy ő is azzal játsszon hát ... mintha valami szar promó kampány lenne :D
Dewri a saját írásoddal cáfolod meg magad, mert azt mondod, hogy a botok nem lőnek pontosan majd pedig azt mondod, hogy jobbak a játékosoknál :D :D
Ha botok ellen játszol a társaid 90%-ban akkor is emberek és ott is ugyanolyan hülyék lehetnek, mintha játékosok ellen játszol szóval már megint megcáfolod saját magadat.
Szerintem ne írj ekkora butaságokat, mert magadat égeted le.
Utoljára szerkesztette: Scharnhorst, 2015.08.25. 16:14:14 -
seepheeerd #7658 És az IS-2-ről meg senki sem hallott, holott ugyanúgy 51 tonna volt, nem öt, hanem négy ember kezelte és 122mm-es pukkantyút raktak rá.
A Tiger B elemzése pedig:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
The final report of 16 February 1945 on the "Tiger-B" tests, stated the following:
"The frontal hull and turret armor is low quality. Non-penetrating damage (dents) in the armor caused cracking through the armor and large scale interior spalling. The side plates were notable for their sharply unequal durability in comparison with the frontal plates and appeared to be the most vulnerable part of the tank's hull and turret.
Shortcomings:
The chassis is complex and is not durable.
The steering mechanism is complex and expensive.
The side running gear is extremely unreliable.
The radius of action is 25% inferior to the "IS"-tanks.
The ammunition (except in the turret recess) is awkwardly located.
The excessive size and weight of the tank do not correspond to the tank's armor protection and firepower."
-
Dewri #7657 Nem keménykedett senki, csak feltüntettük a sebzést.
Az emberek elleni játékban már csak azért sem lesz ekkora eredmény, mert ott 15 ember ellen kell játszani a (MINDIG retardált) saját csapattal vagy épp kedvezőtlen MM-el. Botok ellen tök egyforma az MM és csak 7 ellenfél van, így egy jó hajóval esélyes közel egyedül is lehozni a meccset a (MINDIG retardált) csapat ellenére is, mert ha 5 killt összehozol, már csak 2 ellenfél marad. Emberek ellen ha 5 killed van, még mindig van 10 ellenfél. Youtube-on is a 7-8 killes ász videókban rombolók hozzák ezt össze, csatahajóval is 7 kill a max amit találtam így hirtelen, nem lehet egyedül 15 ellenfelet lenyomni, de hetet még esetleg...
És ez nem a hajón múlik. A csapat ha nem úgy játszik, hiába van Montana-d, egy lövést nem tudsz leadni. Botok ellen meg 200ezer+ a sebzés, pedig a hajó ugyanaz, csak van esély használni is a hajót... Vagyis kis túlzással a "hajó valós értékét" pont, hogy a botok ellen lehet megnézni, mert a rendes játékban nem a hajó, hanem inkább a csapat értéke mutatkozik meg, az pedig 95%-ban nulla (lásd egy irányba elindulás, rombolók átengedése a CV-re, menekülés az ellenféltől, stb, stb)...
Botok ellen be lehet menni keményebben, közelebb lehet menni, mert nem lőnek olyan pontosan. Tehát jobban tesztelhető a hajó pontossága (mert nem kell 25 km-ről lőni), kitapasztalhatók az egyes hajók citadeljei (mert van idő célozgatni a botok pontatlansága miatt), keménysége (mert közelharcot lehet vívni pár km-ről akár, ahol azért már megy az adok-kapok), manőverezése (a közelharc miatt a hajó és az ágyúk mozgása is játszik, nem csak lebegünk a szélén és lövünk a már említett 25 km-re...). És botok ellen pont annyit ér a hajó, mint emberek ellen, ugyanakkorákat lő és ugyanolyan pontos, tehát egy botok elleni sebzéskiosztás elfogadható a hajó tesztjének, mutatja, hogy mit tudna az adott hajó felmutatni rendes csapat mellett. Tier8-9-10-ben pedig a botok is eldózerolnak 2 perc alatt, ha nem vigyázol, ez azért más szint, mint tier5 alatt! Ez bennem is csak itt a tesztszerveren tudatosult, mert én még csak tier5 vagyok és ott a botok még harmatgyengék. De ilyen magas szinten már keményen meg kell küzdeni a győzelemért ha azonos vagy magasabb tiert ad be. Nem éri el az emberi szintet, de nagyon örvendetes az a 7v7 felállás...
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.08.25. 16:10:06 -
DantesHUN #7656 A hajó nem, de a csata igen. -
Myke28 #7655 Nem tudom hogy 1 csata eredménye miért "keménykedés". 1 árva szóval sem mondtam ,hogy über pro játékos vagyok és nézzétek mekkorát alakítottam BOTOK ellen,csak mentem 1 kört a Montana-val, ennyi. Emberek ellen megváltozik a hajó vagy mi?Ígérem nem zaklatom a fórumot ilyen csata eredményekkel többet. -
DantesHUN #7654 Attól méltán legendás valami, ha nála jóval gyengébb dolgokat le tud győzni? Érdekes. -
A sorrend rossz, az oroszok már túl voltak a reggeli KáVén és a németek erre reagáltak a csíkos hátúval, ha jól tudom.
-
#7652 12 rugó? Annyit nem ér. Akkor inkább megvárom míg kijön a német ág és kihúzom a testvérhajóját. -
Dewri #7651 Pont ettől lett legendás: legyőzhetetlen, átlőhetetlen volt, féltek tőle, csak a légierő tudta legyőzni, hatalmas túlerő kellett ellene. Wittman kilőtt 88 ellenséges tankot a Tigrisével, harcolt számbeli fölényben levő ellenséggel, stb, ezért ő is és a Tigris is legendás lett.
A Yamato kvázi el se jutott oda, hogy megismerjék a nevét, vagy felmutasson valamit, mert mikor néha kifutott, vagy nem talált semmit, vagy visszarendelték, aztán a végén kamikaze küldetésre indították, ahol ott is maradt és még fel is robbant...
És hol van a Muszasi? Bár ő sem harcolt az amcsikkal és őt is repcsik lőtték ki, de végső küzdelme már önmagában tiszteletet ébreszt szerintem, mégse hallani róla annyit, mint a Yamatoról, pedig a testvérhajója volt:
"A Musashi a kilenc torpedó, és hét bombatalálat ellenére még viszonylag stabilan ült a vízben, három turbinája és kilenc kazánháza még működött, s képes volt 12 csomós sebességgel haladni. A túlélésre vonatkozó remények azonban mind semmivé váltak, amikor háromnegyed háromkor feltűnt a láthatáron az utolsó amerikai támadó hullám 75 repülőgépe. - - - A Musashit a nap során összesen 20 torpedó, valamint 17 bombatalálat érte, és érdemes a bombatalálatok közé beszámítani a 18 közeli mellét is, amelyek szintén alaposan megropogtatták a hajó oldallemezeit, nemegyszer előkészítve az utat a később itt becsapódó torpedók számára. Ezek a becsapódások gyakran nagyobb károkat okoztak a hajónak, mint a közvetlen találatok."
forrás: Musashi
Mindenesetre ezek után szavunk nem lehet a játékban, hogy alig lövünk le gépeket hajóval, meg hogy a torpedósok szednek szét, hiszen ez a valóságban is így volt sajnos... -
Scharnhorst #7650 Nem támadás, de azzal "keménykedni", hogy botok ellen húha mennyi sebzést sikerült elérni az szerintem nem mutatja meg a hajó valós értékét. Majd ha éles szerveren fogsz igazi játékosok ellen ilyet elérni akkor meg fogom emelni a kalapom. -
#7649 Mitől elavultabb egy t-34 vagy kv1 a tigristől?
Az orosz ht ilyen szempontból fölmosta a némettel a padlót, ahogy az us/brittel is. -
#7648 Amcsi romboló ágnak érdemes nekiállni? -
#7647 Akkor nem szóltam
Este meg fogom nézni a videót, köszi a feltöltést
-
Myke28 #7646 Köszönöm szépen kedves fórumtárs. Előzőleg linkeltem már ahol meg is írtam ,hogy tesztszerver és botok elleni csata volt.
Nem értem miért kell azonnal megtámadni az embert.Mentem 1 élvezetes kört ,gondoltam megosztom itt a fórumon hátha vki kedvet kap esetleg a játékhoz, illetve hogy milyen állat ez a hajó. Ezért fogom kihúzni az éles szerveren még ha 1 évembe kerül is(persze addigra lehet szétnerfelik :( ).
A botok néha ,ahogy már itt valaki kifejtette , jobban játszanak az embereknél.
Ezúton is köszönöm Dewri kollégának ,hogy a szabadidejében videót csinált a BOTOK elleni csatámról és feltöltötte azt a netre,hogy akárhányszor megtudjam nézni ,motiválva magam, miért is játszok ezzel a játékkal.
-
Dewri #7645 Közben kiderült, hogy valójában AP-val lőtt végig, csak a replay visszajátszásban valamiért végig HE látszik... Átküldte a csata eredményét és ott valóban látszik, hogy AP, nem kevés sebzés mellett:
Megcsinálhatnák már normálisan a replay funkciókat végre!
Utoljára szerkesztette: Dewri, 2015.08.25. 14:51:06 -
DantesHUN #7644 Miféle bevetése? Amikor A Tigrisnél alapvetően gyengébb, kisebb, vagy elavultabb tankokat lőtt ki? Ettől legendás? A Yamato ha úgy alakult volna, ugyanígy lő rommá egy sokkal kisebb, régebbi csatahajót. De nem ez történt, leradírozta a légierő, nem tudott a potenciális legyőzhető ellenfeleivel találkozni. De hát nincs olyan, hogy mi lett volna ha. -
Dewri #7643 Azért a Tigrisnek volt néhány nem egyszerű bevetése, amitől legendás lett, nem csak a neve miatt vált azzá... -
DantesHUN #7642 Azért legendás, mert a legnagyobb csatahajó volt, illetve...a német/japán haditechnikára szeretik ráaggatni a legendás jelzőt. A legendás Tigris tankról bármely könyvesboltban van 10 könyv, míg a sokkal több csatában, a hadsereg gerincét képező német típusról semmi, de mondjuk más nemzet tankjairól se nagyon.
Na ugyenez a csatahajóknál: Bismarck, Yamato.
Persze az is igaz, azért azok a hajók amik csatában/akcióban vettek részt , és süllyedtek el, nem sokan vannak, így érdekesebbek. -
#7641 +1, illetve csatahajóval HE - t lőni ...
-
Scharnhorst #7640 Nem semmi botok elleni harcolva ennyi lőni? Ne vicceljünk már. Majd ha játékosok ellen teszi elhiszem, hogy szép eredmény. -
Dewri #7639 Darthmaul06 küldött egy replayt, igaz, hogy tesztszerveres, de azért nem semmi HE lőszerrel összelőni 10 citadelt és 5 killt Montanával!
-
#7638 Miért van az hogy tegnap halhatatlan voltam ma meg instant meghalok. -
#7637 Jaj de kis cukorborsó ez a MatchMaking
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Dewri #7636 Azért fura, hogy miket nevezünk ma "legendásnak". A Yamatonak gyakorlatilag ez a második neve, pedig a valóságban kvázi semmit nem csinált, kifutott és a légierő szétcsapta. A Tirpitz is "legendás", pedig a kikötőben/javítódokkban állt szinte végig "pályafutása" alatt, aztán addig bombázták több alkalommal és több hullámban, mire sikerült szétcsapni. Ezeket nem nevezném legendásnak...
Még a Bismarck lehet legendás, mert szétlőtte a Hoodot, meg a Prince of Walest is, és harcban pusztult el, nem adta olcsón magát az idióta kapitánya ellenére sem... -
Toweliee #7635 Köszi, ez a dilemmám. Egyre többször támadnak repülők, a löveget meg baromi ritkán használom. -
#7634 ...és így is tettem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
ZsG502 #7633 Nem feltétlenül.
Mivel elvesz két ágyút és légvédelmi lövegeket rak a helyükre, ezért nem muszáj feltenni.
Ha kell az ágyúfejlesztés, akkor fejleszd ki, de ne tedd fel. Ha inkább a légvédelmi ágyúk kellenek, akkor meg fel lehet tenni. -
Toweliee #7632 Szerintem sem rossz. Ráadásul a torpedók miatt egyedi játékstílusú csónak lesz.
Mutsukira kell a C test? -
DantesHUN #7631 Azt hiszem az elég sok kredit. -
Toweliee #7630 Azt mondja Clever 40k sebzésre ad nettó 200k-t (kerekített számok). -
DantesHUN #7629 Igen jónak tűnik. Persze mivel prém hajó, a nagy kérdés, hogy hoz kreditet? Ha magas szorzóval, még meg is érné, akinek van rá pénze. -
Toweliee #7628 :) -
StrikeFor #7627 +1 :D -
#7626 a myogin és az izumon elég hatásos a másodlagos rendszer(persze itt nehezen jön ki :D ) myogin a rövid hatótáv miatt nem érvényesül,de az izumon már keményen szórják az áldást. Dewri videóján is látszik hogy szinte állandóan lőnek,gyújtanak. Hatékonyságuk meg hát,olyan amilyen. de azért 20k sebzést összehoztak 560 lövésből
Ergo én úgy gondolok közelharcos típus lesz az izumo. Myogit is úgy használtam.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.08.24. 17:14:59 -
zsupeti #7625 Akkor is. :D