22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • mumus70
    a víz alatti kis műbrokik meg nem is érdekelnek, azokat meg úgy nyírom ki, azt meg én sem látom, teszi a dolgát a vasam, adja a légi csapásokat, ha meg feljön, kigyújtom a picsába, meg szétlövöm, oszt jóvan :D
  • mumus70
    ironiával értettem :D Amikor CV-zek, 10-ből 8 esetbe nem is látom egy pillanatra sem miközben vissza zavar a kikötőbe.... füst nélkül méghozzá.... rohadt kis tetű szarok! :D
  • Plata
    Mi a ragya tud kilőni 49 torpedót?
    Jó tudom a B'rel képes rá,de az más tészta.
    Szerintem a bot csapattársak sokkal rosszabbak.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2023.05.09. 08:28:21
  • mumus70
    Én be mernék menni, ha kiszednék a játékból ezeket a kretén nyomorék kis ge..i háromszög hajókat! Azért minek menjek be, hogy egy rohadt nagy füstből rám engedjen egyszerre 49 torpedót, lemészárol hogy egy pillanatra sem látom, és 1 perc után megyek is a kikötőbe.... :D :D
  • Plata
    Na most volt egy kis időm,toltam pár brawl-t,mind defeat.
    A csatahajók meg cruiserek nem mernek a foglaló kör közelébe sem jönni,lőtávolságra megálnak tőle és onnan lövöldöznek,vagy beállnak szigetek mögé és várnak a nagy csodára.
  • pajer_csaba
    Na, mentem egy randomot Tier IV-ben, prém hajóval. Jelezném, hónapok óta nem voltam random meccsen. És úgy sikerült ez.

Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2023.05.06. 23:19:07
  • pajer_csaba
    Hmm.. most kedvet kaptam kistierű meccsekhez :D
  • Darun
    Mai első csatám, T5-7-ben. A hordozónk egy Ranger volt, 487 csata, ebből 55 a Rangerrel.
    Teljesitménye a hajóval: 29% WR, 615 xp avg, 19k dmg avg
    Fiókja: 46,6% WR, 683 avg xp és 18,5k dmg avg.
    55 csata egy T6 cv-vel már indokolttá tenné, hogy az illető tudjon vele játszani.
    Ha valaki nem is nagy dmg dealer cv-vel, még akkor is nagyban segitheti a csapatot, akár csak annyival is, hogy az AA lőtávján kivül köröz és spotton tartja az ellenfelet.
  • Darun
    Amikor jött a cv rework, én kb ugyanigy dobáltam a torpikat Hoshö-val, padig előtte azért volt már néhány cv-s csatám. És a japó egyesével dobálja őket, más nemzeteknél könnyebb, mert a kettőből azért egy be szokott találni. Alacsony tierben még a BB-k is viszonylag jól fordulnak és mivel már T4-ben is elég sok van belőlük, gondolom a BB-s csávó azért megtanult ezt-azt, hogy hogyan térjen ki.
    Az is lehet hogy idősebb játék volt. Apám is hajózik, neki sem megy a Random ,nem is szeret és nem is szokott ott játszani. Elvan a coop-ban. A gyerekkori legjobb barátom is kipróbálta a hajót, mi már majdnem teljesen a gép előtt nőttünk fel, ő főleg FPS-ekkel játszik, de a hajóban még apámnál is gyengébben muzsikált. Van akinek nem való ez a játék. Van aki ezt belátja, van aki nem. Mi akik jobb játékosok vagy, el sem tudjuk képzelni milyen lehet nekik. Mindig ezt hozom fel példának, de ennél szemléletesebbet nem tudok mondani: a csávó, aki több ezer Dunquerk-es csatával a háta mögött full broadside várta be az ellenfél BB-t. Valószinű ebből a cv-ből sem lesz még narancs se, de azért 8 csatára ne várjunk már tőle csodát! (mondjuk mint átlagos játékos, nekem az is csoda hogy egyszer se találta el)
    Ha már itt tartunk, egyszer rajtam is ment el egy meccs, majdnem ugyanigy, Ketten maradtunk cv-k és HP előnyben voltam. A végén 3 teljes támadást misseltem el, amikor már kb 1 hit is elég lett volna. Türelmetlen voltam, ideges és kapkodtam. Az ellenfél meg kiszedett amig bohóckodtam. Van ilyen.
    És oké, a cv iszonyat béna volt. De azért rajta kivül még volt ott 5 játékos, a DD-k gyakorlatilag megölették magukat a semmiért. A vége felé pl az angol miért nem füstölt? A torpedózása szintén megérne egy misét, de pont az éjjel mentem én is egy hasonló kört és nálam ráadásul egy bot térte ki az összes torpedóm. A normális Solo Warriorok ilyen csatákból jönnek, nem olyanból, ahol a csata végén az öt játékosnak nem marad ideje levadászni az afk DD-t.
    Meg amit az előző hszben akartam még mondani, szóval múlt éjjel volt egy T5-6-os csata, ahol az egyik Nürnberg 2k base xp felett végzett. Megnéztem a csata végén a profilját, 99k-t sebzett, pár száz csatája volt ilyan 20k körüli átlag sebzéssel meg talán 42% WR-el. Neki is az lehetett élete csatája. A nagy számok törvénye alapján van ilyen is.
  • Plata
    Köszi.
  • Caliph
    de könyörgöm,a cv kis tierben főleg ,a legidiótabarátabb kaszt. oké magas szinten szinten számít a skill is ,főleg ha a csapat többi tagja nem képes 5 percig életben maradni és hozni kell amit csak lehet, de ha először játszik is,azért 10 perc alatt meg kéne tanulni már csak a látottak alapján is,hogy a torpedót ott dobja,akkor aktivál,ha nem szűkít erre arra megy...nyilván ha egy fiatal,esetleg gyerek játékos tolta,még megbocsájtható,reméljük tanul belőle.
    amikor kihúz egy cvt,akkor az első 10 csatát kötelezően coopban kéne mennie,úgye új játékost sem enged azonnal randomba
    én szarrá röhögtem magam a végén,persze ha szerencsétlen cv gyerek volt,akkor itt kérek bocsánatot tőle :D de úgy gondolom hogy azért 15 év felett megoldható probléma lenne :D
    keresztfiammal is toltam,9 éves,szegény nagyon béna,de nem is engedem randomba,coopban szórakozunk. de tanul,tudja mi a broadside,mikor kell he és mikor ap,de még így is eléggé bénácska,még nem tudja felmérni a térképet sem annyira. de egyre többször hoz jó döntést :)
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.05.04. 14:51:06
  • Caliph
    boldog szülinapot :D
  • Darun
    Megnéztem a Hoshö profilját, ha már ő nem mutatta meg. Természetesen piroska játékos, hordozóval 8 csatája van, lehet ez volt neki az első, amit a videóban is láthattunk. A legnagyobb sebzése a hajóval 5154.
    A Nassau 600 csatás, átlagos játékos. Valószinű ez volt élete csatája. Az hogy ennyi tapasztalattal ebben a tierben ilyen csaták vannak, szte semmi rendkivüli nincs. A baj ott kezdődik, mikor a több ezer csatás, T8+ hajós meccsek is igy érnek véget. (vagy a 15-0-s csaták). Tudnék mesélni miket láttam az elmúlt 2 hétben Rankeden. 2 hét alatt Rank 6-ig jutottam.

A másik dolog, pont a hét elején beszélgettem egy streamerrel, hogy a játékosok többsége nem megy coop-ba hogy kipróbálja a hajókat, Itt az eredménye. Én azért sokkal tapasztaltabb játékos vagyok, de a csata hevében én is csinálok olyanokat, amikkel kapcsolatban utólag belátom hogy butaság volt, lehetett volna jobban is. Tudok belőle tanulni. A Hoshö remélem annyit megtanult, hogy a CV nem neki való, nem kell erőltetni.
    Tanulság: mivel a játékosok itt nagyjából hasonló kaliberű (tapasztalat és képesség alapján) leosztásban voltak, az RNG képes egy nyert csatát is vesztesbe forditani. Illetve a hibákból tanulni kell. Van aki képes rá, van aki nem. Bár ez inkább akarat kérdése, hiszen annyi oktató videó van, vagy lehet keresni egy streamert, akinek a műsora kezdő barát, vagy kezdőket támogató klánt...
  • Plata
    Kaptam ajándékot WG-től.
    Két szuper konti,amiben semmi szuper nem volt.
    Hét nap prémium.
    Meg egy kupon ami hajóvásárlás esetén az ár 100%-át visszaadja dubloonban.
  • Caliph
    playerbase

• Darun
    Nekem úgy rémlik első nap meg lehetett nézni a hajó paramétereit, erre most az irja, csak akkor láthatom, ha legalább 5 fázist megveszek dublonból :D
    Amúgy teljesen jogos a felvetésed, sokan csak magukat a lövegeket nézik, pedig a lövedékeknél is lehetnek komoly eltérések. A Nagato és az Amagi ugyanazt használják, a Mutsué gyengitett, az Izumo már jobb paraméterekkel rendelkezik, a Hizent meg a kettő közé rakták.
    Nekem az az érzésem a "tágabb" szóráskép miatt, hogy a japó lövegek pontossága papiron hiába jobb, a gyakorlatban pontatlanabbak. Megnéztem a statomat (T9-es BB-k szórása) és kb a Hizené a legjobb. Holott csata közben nagyon nem ez érződik. Ez valószinű a long range elé-mögé eső gránátok miatt van, ami egyébként tényleg indokolna némi nagyobb pontatlanságot. Az Iwami még nincs meg, igy azzal sajnos nem tudom összehasonlitani.

Ami a pán-amerikai/ázsiai hajókat illeti, az utóbbiaknál pl sok nem agymenés. A kinaiak a vh után kaptak hajókat pl amerikától, majd amikor a kommunisták kerültek hatalomra akkor az oroszoktól (pár éve olvastam egy cikket, hogy a német subokat, amiket az angolok kaptak lepasszolták az oroszoknak, azok meg tovább adták kinának, igy sok fejlesztésükön észrevehetőek az eredetileg német újdonságok). A Dél-amerikaiak is vásároltak szinte mindenkitől, a Falkland-i háborúban pl argentina az USA-tól vásárolt cirkálókkal harcolt, de volt német tengeralattjárójuk, angol hordozó/cirkáló/romboló, francia korvettek, de ezek általában régi hajók modernizált változatai voltak és a Belgrano elvesztése után nem is engedték őket a szigetek közelébe.
    "Szerencsére" elég sok olyan hajó van, ami a történelem során több helyen is megfordult, igy ugyanazt az osztályt több nemzetnél is el lehet adni a játékban (Pl Agyonkurt => Rio, Atlanta => Csumpokomon, Fletcher => Csung Mu) Az ausztrál hajókat is sztem azért nem erőltetik, mert 99%-ban angol hajók variációi lennének. Persze nekik ez csak jó lenne, mert igy az alapmodellel már nem kell bajlódni, csak kicsit igazitanak rajta, meg hozzáadják az adott nemzet játékbeli jellegzetességeit (füst, mélytengeri torpok, stb)
  • davidbog
    Egész pontosan 2*30° a holtere minden toronynak az első lövegtornyoknak hátra és a hátsóknak is előre. még kb 15 BB-nek van ugyanilyen kilövési szöge, de ez a csatahajók közt elég jónak számít. Ennél jobb csak az Iwaminak és a csak orrtornyos 2*4-es franciáknak (nyílván mert azokat semmenyire nem kell befordítani a full salvohoz) van.

Azért van még a torpedókon kívül is extra. A löveg/lövedék az egyik. Ugyanis az Iwami és a Hizen annak ellenére hogy névleg 410 mm/50-es lövegekkel van felszerelve a lövedékek átütésben és repülési időben is csak minimálisan jobbak mint az Amagi/Kii 410 mm/45-ös lövedékei. Ezekkel szemben a Daisen viszont az Izumo lövedékeit kapja meg amik egészen kiválóak. A Marco Polo, a Sovietsky Soyuz és az Izumo 406 mm-esei szinte mind ugyanazt tudják: átütő erőben alig maradnak el a 18"-esektől (a gyengébbeket meg is előzik), repülési időben pedig mindössze csak a Champagne és a Slava 16"-esei jobbak náluk (ennek a kettőnek a legjobb az átütő ereje és a repülési ideje az egész játékban verik bármelyik 18" vagy 20"-est is). És akkor ehhez a jó lövedék repülési időhöz és átütő erőhöz jön a 233*186 méteres (a saját maximális lötávolságán ennyi) szóráskép, ami egy nem túl lapos ellipszis. Ez kerekdedebb szóráskép a japán BB-kre jellemző, a többi nemzeté laposabb de hosszabb, ugyanezen a távolságon ilyen 265*160 méter. (A német és angol csatacirkálók ebből a szempontból is kivételek azoké teljesen speciális). Viszont a Daisen nagyon jó 2,1-es szigmát kap. Szórásképe azonos távolságon ugyanaz mint az Iwami.

A másik előnye a sebessége: 35 csomó, alapból. Zászlóval már 36,8 és kapitányi skillel ha nincs spottolva 40,3 csomó lesz.

A túlélőképessége az kérdéses pláne úgy, hogy kb akkora méretű és annyi HP-ja is van mint az Incomparablénak, csak ez a brittel ellentétben nem szuper heales és a spotköre se lesz 10,3 km.

Én azért várom hogy meglegyen ez a Daisen. Ez legalább tervrajz-hajó ami már felüdülés a sok WG által gyártott gagyi supership/fantasy tier 10 mellett. Az ilyen pan-amerikai és pan-asiai agymenésekről nem is beszélve...
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2023.04.30. 01:07:16
  • Caliph
    valami gebasz van ,mert nekem is eltűntek a hszeim,aztán ahogy irtam újra őket megjelentek :D
    igazából eléggé döglődik a rendszer
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.04.20. 11:42:43
  • pajer_csaba
    Neked vmi böngésző problémád van sztem.
  • pajer_csaba
    Az alapján kalkuláltam, hogy általánosságban minél távolabb van az AB lövegtölorony a C(D)-től, annál rosszabb a kilövési szög a teljes oldalsortűzhöz a közvetlenül a belső tornyok mögé rakott felépítmények miatt... Lásd Monty, GoKu. Márpedig itt rohadt távol vannak egymástól. De ahogy látom a vidit, valszeg nincs igazam ebben.

Azt viszont tartom, hogy a rohadt nagy hull miatt kvázi ingyen hp hajó, hiába tűnik jónak a fordulása is. Egye fene, kihúzom, amint lesz netem gépre is.
  • Plata
    Hű minden hsz eltűnt.
  • Caliph
    pont hogy egész jó lövési szöge van,igaz csak vidiről láttam de elég éles szögben is ki tudta lőni mint a 4 ágyút. amúgy ja,semmi extra,a torpik jók de ennyi

sose pörögtem dockyard hajóra,erre se fogok. vagy 10 es vagy semmi,másért nem adok dubit ,még ennyit se :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2023.04.19. 19:06:17
  • Caliph
    most 6v6 épp,8-9 tier
  • Caliph
    nincs új üzi,csak a régit nem tünteti el hogy láttad
  • Plata
    Megint vacak a fórum és nem látom mit írtatok.
  • pajer_csaba
    Basszus, mekkora szutyok ez a Daisen... 4x2 löveg, hogy ne találj el semmit, ellenben g*ci hosszú, hogy 1., kizárólag full broadsideban tudj max salvot lőni; 2., viszont téged mindenki biztonságosan telibe tud verni, lévén, hosszabb vagy mint bárminek a szórása még max lőtávon is. De lefalább a WG most cuki volt, kiírta, hogy a 36 phaseből 29-et tudsz küldivel kilockolni. Hát nem rendik?
  • Plata
    A ranked az 1v1 ?
    Másik dolog,tegnap elővettem a játékot,T6 hajóval mentem,gondoltam fejlesztem az ágat,T8 csatába kerültem ahol olyasmit láttam amit eddig soha.A normálisnál legalább kétszer de lehet háromszor gyorsabb torpedókat,amik ráadásul négyesével jöttek de nem egyenesen mentek hanem cikáztak.Mázlim volt mert kavics mögött voltam,de ezek hirtelen jöttek baromi gyorsan és összevissza mentek.Még sosem láttam ilyen összevissza mászkáló torpedót.Na és eszetlen gyorsak voltak,random csata volt.
  • mumus70
    Na, az meg a másik csodálatos találmány! Hónapok óta, én még bronz ötösről nem tudtam életemben lejjebb menni! :D :D
  • Darun
    Egy hét alatt nem tudtam feljebb lépni a Silver ligában 5-nél. Az első csillag után folyton visszacsúsztam 6-ra. Tegnap meg 6 win zsinórban. Érdekesen működik az MM.
  • carp3tm0nster
    Komolyan mondom, játszatok ranked-et. T8-9 van most, szinte alig van vele vesztes csatám, pedig nem vagyok unicum player.
  • Caliph
    hmm,a friss update trailer elején egy hajó kifut egy szigetre és darabokra törik...csak nem egy új feature. a trailerben szó nincs róla
    új map,seychelles,új dockjard(16 torpedós japó kilences BB ) és egy csomó más haszontalan dolog :)
  • Plata
    Ez van a WoT-ban is.
    Ma még egy nyertes csatám nem volt.
    De nem izgat mert csak t10 tankkal mentem,annak úgysem kell xp,plusz battle pass pont így is jött.
    5x-ös xp van és évvordulós event,állatok mindenhol.Kíméletlenül sok a hülye.
    Sokszor olyan mintha legalább 10 bot lenne a csapatban.
  • ozimak
    Ezt hívják úgy, hogy "win harder" :)
  • mumus70
    És számtalanszor van, vezetünk már 3 hajó előnnyel, egyszer csak villan a térkép felett a sok piros értesítés, 1 és fél másodperc alatt 6 kolléga hal hősi halált bazmeg! :p
  • mumus70
    Pontosan így van!
  • Caliph
    sajnos hétvégén egyre többször előfordul,de hétköznap is,hogy az egyik oldal nagyon durván dominálva győz...ledarálják e másik felet miközben két három hajót veszítenek. játszol ,aztán egyszer csak vége a csatának,mert elhullottak a csapattársak,vagy épp fordítva,nem tudsz sebezni /foglalni,mert ledaráltok mindenkit,és persze épp az ellenkező oldalon vagy.

ideje lenne számszerűsíteni a skillt és beépíteni ezt is a matchmakingbe...de csak álom,sokszor a radarokat nem tudja lekezelni,az új hibrid hajókkal meg van hogy 1 cv meg 3 hibrides szakasz az egyik oldalon,a másokon meg 1 cv :D
  • mumus70
    Csak a szokásos. Egész hétvégén én úgy indítom az újabb és újabb csatákat, hogy na, most már biztos ezt megnyerjük. És nem! Nem, és nem! Egyszerűen nem! Eddig a hétvége: 22 vereség, 2 győzelem! Valahogy el balfaszkodta biztos a csapat azt a kettőt, nem figyeltek, és véletlenül nyertünk..... Ez elképesztő, komolyan mondom!!! A WOTban nem volt ilyen soha, pedig az aztán tényleg legendásan szopóroller!
  • Caliph
    no,szuperkonténer nerf jön. dupla annyi pontot kapsz a napi ládák nyitása esetén,szal gyakorlatilag 2x annyi szuperkonténert nyithatsz egy évben mint eddig,ez faja...de hát ismerjük a WG-t
    hatalmas nerf a szuperkontikból eshető dolgok esélyére,az 5k dubit a 30 nap prémet ki is vették,a többi esélyét durván nerfelték,és még kaphatsz belőle négy féle szürke,azaz semmit sem érő szorzót(credit,xp,kapitány xp,free xp) szal ezzel is csökkentve az esélyt hogy valami jót nyithatsz

itt egy vidi,hogy 3milla új konténrt nyitva mit kapsz vs 1.5 milla régi konténnerrel mit kapsz...látszik szépen a különbség hogy meg lettek szivatva pl a veteránok ismét,akinek sok t10 áll a kikötőben és mondjuk az évfordulós t10 nyertes csatárt kapott kontikban kurva kicsi eséllyel lesz jó cucc

flölö vidije,itt is időzítettem remélem műxik,ha nem akkor 9:40től érdemes figyelni érthető grafikán hogy mennyire szopás

• mumus70
    Én mostanában a hetes Lazo-ra kattantam rá! Gyorsan lő, messzire az osztályához képest, és mindent felperzsel! :-)
  • carp3tm0nster
    Rankedben Pommern-el. Nagyon fun az a hajó! :)