22968
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    az tiszta sor. de egy cvnek nincs cooldown a bombázón/rakétáson,gyorsabb is mint a dd,és más küldiket is könnyen megcsinálsz egy menetben,pl repcsi lelövés,vagy torpedó találatos
    kár h csak 3 küldit lehet csinálni egyszerre,ez is elég nagy szopatás ,mert minden fel van fejlesztve a pvp kikötőn kívül,és sokszor egy két csata alatt meg lehetne csinálni 4-5 küldit is,ha nem csak 3 lehetne :P
    tegnap kellett 50 rakéta/bomba találat,15 torpedo hit,meg kilenc repcsi lelövés ,egy körben megvolt nakhival coopban :P
    aztán jött a szopás 6 sec taskkal az operationben,amikor már csak 1 task kelltt,természetesen akkor jöttek értelmes csapattársak és csont nélkül meglett az összes sec task :P

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.11.06. 13:25:02
  • Plata
    Tromp-al egy hosszabb csatában rohadt sok bombát lehet ledobni,simán többet dob le mint egy cv. XD
    Föleg BB-be.
  • Caliph
    általában azok a küldik rakéta és bomba találatra ad. én nakhimovval az orosz cv vel szoktam, két három rakéta támadásból megvagyok. mellette mehet a damage , repcsi lelövős,torpedós küldi is
    operation küldi szopás még mindig,nagyon bénák az emberek,és a nehéz OPok sokszor vannak. 10 sec task akár 3-4 opba is beletellik,cserébe jön minden más is onnan
  • Plata
    Elfelejtettem írni,de rájöttem hogy liberty harbor küldiknél a xy darab bombázós küldit nem CV-vel kell csinálni hanem Tromp-al.
    Asszimetrikus csatában BB-kre dob akár 20-30 bombát.
    Operationsban is,de ott felét számolja.
  • Plata
    Szerintem bug volt,operationsban nem csinálta.
  • Caliph
    vagy elszámoltad vagy valami bug,3 a max
    és a yorktownon is emlékeim szerint
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.11.04. 16:30:12
  • Plata
    Voltam egy asszimetrikus csatában essex-el,operationst akartam napiküldik miatt,de félrenyomtam. :D
    És azonnal behívott,nem tudtam kinyomni.
    Észrevettem egy furcsaságot.
    A kikötőben is meg csatában is azt írja hogy 3-3 füst van a repcsiken,T8-ason négyre tudtam növelni,itt nem megy fentebb hiába fejlesztettem úgy.
    Csakhogy csatában a csapattárs cruiser szarba került így elkezdtem neki füstöt rakni hogy megmeneküljön,meg is köszönte és megtudtam védeni.Már négy füstöt raktam rá mikor újra a levegőbe küldtem a bombázómat és látom hogy van neki még 2 füst.
    Na már most hogy a picsába van neki még kettő mikor már kettőt kidobtam és három lehet?
    Megnéztem attack repcsit azon is kettő.
    Szóval hogy a picsába is van ez?

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.11.04. 14:20:08
  • Plata
    Persze,abból vettem Kaga-t.
    Meg előtte valami acélos hajót.
    Elfelejtettem a nevét. XD
  • Caliph
    a grand voyaget is beváltod?
    minden nap ad egy kicsi tokent,és be lehet váltani dubira vagy acélra. a végén összesen soksok dubit ad,asszem 30k körül
  • Plata
    El is felejtettem,küldtek levelet is,csak azt nem láttam,csak utólag.
    Hello Commander,

As agreed, we've added the items you asked for.

Best of luck with your future sails!
    Kb egy hónap alatt meg is kaptam.
  • Plata
    Valóban nem nagy szám.
    De így most van kb 9k dubim,még egy hónap és talán lesz annyi ami egy T8 prémhez kell.
    Több acél sem lett vóna rossz vagy esetleg reserch xp,vagy szén.
  • Caliph
    dubi meg az acél oké,a többi meh :P
  • Plata
    Basszus,a kép hova lett?

Raktam be képet is. :D
    Egyébként nem sok.
  • Caliph
    esett belőle valami értelmes is ? :P
  • Plata
    Ma megjött a kárpótlás 59 konténer.
  • Caliph
    na ma indul a black friday,a fizetős eventben kapsz két black friday kontit,illetve egy fincsi kis japó hatos dd,a shinonome blacket. az alap változat is megszerezhető a régimódi kampány módban,így ha megvan mindkettő,1500 dubit kapsz ha az megcsinálsz egy hozzá tartozó küldit
    sajnos én anno eladtam a sima JBt mert a black amúgyis jobban tetszik,szal azzal buktam most 2500 dubit asszem és 100k free xpt :D

A rhode islandért 26k dubit kérnek,az el is viszi majdnem az összes dubimat :D de előbb eventből kinyitom a kontikat hátha lesz mákom,a fizetőssel együtt 3 kontit kapsz asszem...
    rohadt sok az a 26k dubi,de ugye most hozzádvágnak egy csomót a beváltós cuccal,és a Rhode island egy rohad erős bb,persze amíg nem nerfelik...
    én sztem kiveszem
  • Caliph
    ha a másik pve küldi amivel fel tudnak idegelni az a 20 incap ribbon,elég gyakran beadja. megvan a recept,én conquerrorral molesztálom a ddket coopban,de amikor egy ddt ad be,azt is a térkép túlfelére rakja,akkor nem sok babér terem :D
    olyankor még ha mákod van jöhet szembe egy könnyű cirka,pl egy jinan
    tegnap is jött szembe egy franci dd,egy csata alatt 11 incapot lőttem bele,a maradék 9et sikerült 4 csatában összeszenvedni...szerencsére tűzgyújtás ribbon farm volt a másik küldi,de az is megvolt gyorsan Konkival

• Caliph
    liberty harborban nekem a military meg az fuel depo ki van húzva maxra. military kevesebb pontot ad mint a másik kettőde csak pár kattintás és és jön egy rakás pont
    az operationos port küldik is könnyűek,kivéve ha 10 másodlagos op taskot kell csinálni,az legalább 3 operation sőt lehet több is ha nehezebb operationt kapunk
    az is szívás h csak 3 küldit lehet egyszerre csinálni,de az operation másodlagoson kívül a többi egyszerű
    csináltam pár pvp küldit is,tegnap pl 80 másodlagost kellett kihúzni,gondolom másnak is ,teli voltunk schlieffen libertad öngyilkos osztagokkal,előremegy,megvan a 80 másodlagos aztán elhalálozik...szal van aki csak a küldit tolja mindegy mi van a csapattal
  • Plata
    Ocean-on dolgozom,de kellene vagy 400 ezer xp még.
    De elfogytak a boostereim is.
    Tök kifogytam mindenből,liberty harbor sem mindig van kész,mert nincs rá időm,vagy olyan idegesítő küldi van amihez nincs kedvem,ranked brawl meg random küldiktől hánynom kell.
  • Caliph
    azt nem láttam hogy írták volna. az Ocean ugye rp pontért,ez valszeg szenes lesz sztem,majd kiderül

jön csütörtökön az új patch,a rakétás eventtel,black friday event(itt egy újítás van,ha megvan az alap hajód,és a black változat is,akkor az egyiket beválthatod dublonért.). A rhode island meg remélem kiesik nekem :P
    jön a lüshun black a dockyardba, és egy új event sor,

a liberty harbor építgetős cucc még marad
  • Plata
    Vajon az új CV-k mibe kerülnek?
  • Caliph
    na este én is irok nekik,ha odaadják a kushirot vagy a superkontikat az igazán rendes lesz tőlük :P

btw új hajók érkeznek,EU csatahajó vonal,köztük a osztrák-magyar Tegetthoffal is

egy pán ázsiai kilences prém csatahajó is jön Timeng. Stat még nincs hozzá,csak leírás,jó másodlagosak,superheal ami sokat gyógyít sokáig,de csak 3 lesz belőle
    356os főágyúk,megnövelt ap beütési szöggel,de rövid hatótávval
    az első hajó ami megkapja az új wargaming találmányt,aminek még nincs végleges neve,lényege egy új fogyóeszköz ami gombnyomásra drasztikusan lecsökkenti a bejövő torpedó sérülést egy rövid időre,szal nincs gyors megdöglés ha belefordulsz egy shima vagy yueyang torpedó falba(70 százalék dam minuszt ad ez a cucc)

jön egy nyolcas franci prém dd is,semmi extra elsőre,lénygében egy német dd test,nagy kaliberű ágyúk,német improved ap és he pen, gyors,jó álca,sebzés szaturácó mint a francia ddknek,de csak négy ágyúcső,de van reload booster is
    de a torpedókra építenek jó sebzés sebesség,9km hatótáv,és nincs füst sem

jön egy tizes pán ázsiai hordozó is,colossus osztályú brit gyártású könnyű cv, papír test,lassú mint a csiga,az extra rajta a funny button lesz amit rakéta és bomba találta tölt majd fel,ez a hagyományos százat utánpótlását gyorsítja fel,amik erős torpedó bombázók lesznek. viszont kevés repcsi van tartalékban,szal gyorsan el lehet veszíteni őket,ezek utánpótlását gyorsítja fel a funny button

lesz két taktikai század is,egy AP zuhanóbombázó és egy rakétás század
    tehát lénygében kreáltak egy problémát,hogy a hagyományos repcsikből kevés van és lassan is töltődik újra,de van rá megoldás a funny button képében ami 98százalékkal gyorsabban tölti fel az elhullot reguláris repcsiket 20 secig,azaz rövid időn belül "kinyomtat" pár repcsit,mint a brit csatahajók a hpval :D

jön még pár hajó,commonwealt tizes cirka a Pioneer,4 x 4 ágyú,ebből 3 torony elől van háromszintes elosztásban,szal 12 ágyúval szinte mindig tudsz lőne amennyiben előre haladsz a ladikkal,hátul csak 1 torony van,annak előre irányúló lővőszöge elég szarnak tűnik. az első tornyok viszont nagyon jónak tűnnek hátrafele lövéskor. a test a minotaursé,csak a löveg elrendezés más
    Crawling smoke,brisbi radar és cerberus sub radar lesz rajta

tizes franci romboló:gyors +speed boost,9km torpik,aminek 6 km felett csökken a sebzés,viszont a kilövési szög nagyon jó előre,szal amolyan támadó,lecsapó rombolónak képzelik el a készítők

valamint majd érkeznek a prém hajók minőségi szintjei is,zöld kék és piros fokozattal(uncommon rare epic) és ez majd az árazásukon is meg fog látszani,sőt korábban írtam h az új epic steel hajók már új árazással lesznek elérhetőek

• Plata
    Küldtek egy listát,mennyi tokenem volt és mi mennyibe kerül.
    Számoljam ki és küldjem vissza mi kéne ha vóna.

Na közben kikerestem.
    Ez jött:
    Hello, Commander,

We have checked your account, and noticed that during Update 14.8, you have collected in total 7,480 Festive Tokens.
    None were spent during the event, and all were removed with the release of Update 14.9.

We can help you obtain some of the rewards that were purchasable for these tokens during the event.

As such, we will provide you with the list of the possible purchases, and you tell us which ones you would like to get, and how many. The only condition is that the price cannot be higher than 7,480 Festive Tokens, since this was the amount you had.

1x "This Is Fine" destruction effect - 2,000 tokens per 1.
    1x "Bonus Package" for Tier 10 ship - 1,500 tokens, maximum 1 purchase.
    1x "The Age of Sa Zhenbing" collection container - 450 Tokens per 1.
    1x "Resolute and Rapid" collection container - 450 tokens per 1.
    1x "Finest Hour" collection container - 150 tokens per 1.
    1x "Battle of Paso de Patria" collection container - 150 tokens per 1.
    1x "Supercontainer" - 125 tokens per 1, maximum 130 purchases.
    1x of each rare (blue) economic bonuses - 125 tokens per purchase, maximum 50 purchases.
    1x of each uncommon (green) economic bonuses - 24 tokens per purchase, maximum 150 purchases.
    1x of each common (white) economic bonuses - 12 tokens per purchase.
    1x of each signal flags from first set - 50 tokens per purchase.
    1x of each signal flags from second set - 50 tokens per purchase.

So, based on the list, please consider which assets you would like to obtain, and how many of them exactly, and let us know. Just remember that total price cannot exceed 7,480 tokens.

We will be waiting for your response.
    Kind regards,
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.27. 13:33:11
  • Caliph
    hú akkor én is Írok :D
    a kushiró meg 30 sc járt volna,ha nem tolom el :P
  • Plata
    Én írtam ticketet,két hét után válaszoltak.
    Valóban volt az eventen xy mennyiségű eventes tokenem és nem költöttem el egyet sem időben,írjam meg hogy miből mennyit kérek és megkapom.
    Írtam hogy 59 szupper konti meg egy ritka szutyok konti. :D
    Ha jól számoltam ki akkor ennyire futja a pontom.
    Még nem kaptam meg és válasz sem jött,de talán.
  • Plata
    Voltam G Kurfürstel asszimetrikus csatában.
    Nagyon jó lett egy rakás küldetésem kész lett.
    Legjobb voltam a csapatban.
    Csata után mégis kaptam negatív szart.
    Pedig tényleg nem afkoltam vagy ilyesmi,az ellenséges csapat háromnegyede engem üldözött meg lőtt.
    Lett is rengeteg secondary meg egyéb.
  • Caliph
    egy kis extra:
    érkezik majd a steel will event is,egy rakás új steel hajóval,bremen,hawaii aki,valparaiso,i56-44,le havre
    ennek örömére megtolták a steel hajók értékét is,a tizesen 39 000 steelért vehetőek ki ,eddig kupon nélkül olyan 31 k steel árban mozogtak. az infláció lesúlyt itt is ,na...
    a kilencesek 26 k körülről 30kra emelkednek (valparaiso megéri ,az a hajó a funny buttonnal szinte agyonüthetetlen,jó másodlagos,rakás heal,és a funny button másodlagos találtara aktiválódik,és csökkenti a heal cooldownját,szal szinte folyamatos heal alatt tudsz csatázni :D bár csak kilences maga a hajó,és 30k steel kérnek érte... superheal van természetesen,és abból is 7! db...biztos h nerfelni fogják mert rohadt op hajó :)

még az Aki ami érdekesebb a fent említett hajókból,egy hibrid yamato,repcsikkel

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.10.24. 09:23:16
  • Caliph
    no,jönnek majd a holyday event dec 1től asszem,meg a sátán kontik,egy új mega ultra santa kontival kiegészítve :D ugye eddig csak sima és mega santa konti volt :P
    a különlegessége h dupla esély van prém hajóra mint a mega kontiból :P (32 százalék,full szerencsejáték pénzért:P )

na de ez túl szép lenne igaz? csak valódi real pénzért vehetőek meg ezek a kontik :D

az eventben adnak egy ingyen t9 tech tree hajót is :P (5 ből választható 1 db,riga,izumo,lepanto,fletcher,sejong)
    maradnak a szokásos hópihék,jön a szokásos kalendárium,és ezek mellé egy rakás extra napi bejelentkezésből a szokásos dologokkal,kicsi zászló,kicsi booster,kicsi ez kicsi az ,az aktuális event sorból is

sátán kontiból kivettek egy rakás eshető hajót,ezek nagy része amúgyis meh,illetve az armoryból így úgy megszerezhetőek szinte állandóan,szénért
    cserébe adtak hozzá 14 hajót,közöttük a legújabb sibir,la pampa icheron stb,szal ha rohadt nagy a mákod,eshet egy la pampa,amiért nemrég nagoyn sok acélt szenet,xp,és dubit kellett beáldozni aki ki akarta venni

a sátán gift és mega gift az eddigi esélyekkel dolgozik,és az eddigi módon lehet kivenni őket majd hópihéért

az arany konti is megmarad mint tavaly,steel res point,kék/piros booster vagy akár arany hajó is eshet belőle(Roma aeterne,hawaii bremen meg az aki) vagy a roma kivételével a nem arany változat(erre 9.9 százalék esély van,az arany változatokra +roma 0,001 százalék :D )
    Kérdezheted mi a Roma Aetherna? hát egy sima roma t8 olasz prém(ami önmagában jó kis prém hajó) az extra aetherna rajta egy camo...ennyi :P

még egy kis extra:

bonus kód: MARIAHCARRIER ami 40 pontot ad az aktuális event sorhoz ,4 napig érvényes még

• Plata
    Természetesen.
    Cause damage küldi az pont az volt.
    Random ranked brawl küldikkel tele a hócipő,.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.14. 16:27:47
  • Caliph
    remélem az operationos harbor ki van nyitva és tolod a küldiket is :P
  • Plata
    Na most tényleg úgy éreztem magam mintha egy ragadozó madrban ültem volna. :D

Amikor vége lett a csatának még láttam ahogy hat torpedó kicsap egy cruisert,de sajnos azt már nem számolta be.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.10.14. 11:39:44
  • Caliph
    most hirtelken nem tudom,memory note ikonja van,de más a neve.. a memory note-tal haladsz a bridgeport event vonalon

majd holnap ránézek,ma húzós nap volt :P

ez valszeg egy collekcióhoz fog kelleni,amit
    kikötőben profile gomb felül,aztán oldalt collections,és ott lehet gyűjteni a szarokat végső jutalomért.

egy rakás ilyen van már,és vannak sokat érő jutalmak,pl speciális kapitány,PL a Lisboa nevű is a hozza tartozó kollekció kirakásával szerezhető meg

asszem ez is kapitányt ad majd
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.10.11. 22:24:12
  • Plata
    Ez a cucc mi a fenére jó?
  • Plata
    G Kurfürstel mentem egy csatát mert bele untam a próbálkozásba,erre ap lövedékkel egy hajóba lőtt háármat is . XD
  • Caliph
    van atlantád nem? kis kaliber ddre jobb és fossa is a lövedéket. nagy kaliberrel mehetsz bbre is akár,másodlagos AA torpedóvetők sérülékenyek
    a nagy kaliber ddre szinte garantáltan ad incapot,de mint a példád is mutatja,elfogy a dd hpja is közben :D
    conquerrorral meg kb bármire lehet lőni,azok a brit HE lövedékek pusztítóak modul téren
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.10.10. 16:33:36
  • Plata
    Nápolyival megpróbáltam,két Dd-t sikerült meglőni,egy egy sorozattal,mert bele döglöttek. XD
    De lett három.
  • Caliph
    nagy kaliberű HE lövedékkel lehet farmolni a legjobban,és főleg ddket célozz vagy könnyű cirkákat ahol a modulokat nem védi sok armor
    én a brit 10es conquerrorral csináltam
    ha coopban lehet csinálni,akkor keress egy HE fosó cirkát is akár,atlanta vagy hasonló,és ddket nyüstöld,gyorsan meglesz
    vagy újra van asszimetrikus,akár abban is,lényeg h HE lövedék(ha lehet minél nagyobb kaliber,vagy sorozatlövő az esély növelésre) és ddre vagy könnyű cirkára
    torpedó modulokat gyorsan ki lehet ütni,de ha kevés a dd,akkor nagy kaliberű cirka vagy bb,és APvel az ellen tornyait célozd,ki lehet ütni őket
    des moines pl jó erre,sorozatlövő,nagy kaliber,mind he dd re mint ap toronyra ütős
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.10.10. 12:10:01
  • Caliph
    és Flamu már teszteli a rakétákat is

• Plata
    Incapacitated küldi nem megy,sehogy sem gyűlik,sem cv-vel sem sub-al,25 kellene asszimetrikusban vagy operationsban.
  • Plata
    Hogy a rozsda marja ki a hajód hátsóját,hát mé nem írtad ez le hamarabb. XD