22408
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Caliph
    mindenki mondja az optikát de még nincs nyoma,nyilván váltok majd :D
  • Plata
    Játék,WoT-ban már adtak is egy nap prémet mert szar a szerver.
  • whiskeyman
    majd kötök neked valami rendes netet :D
    nem tudom mikor lesz kész az optika, de vodát is tudsz T optikán olcsóbban
  • Caliph
    nektek nincs kapcsolat probléma? megakad a játék csüti óta,van h le is vág...most kérdés h a játék a gond,vagy döglik a routerem :D
  • pajer_csaba
    Egy hajó sem ér annyit...

Azt az engedményt szokták megadni ilyenkor, hogy kicsit növelik a dropchance-et, így nem kell mind a 74-et megvenni. Mennyi most?

De amúgy őszintén... meglepődünk?
  • Caliph
    Jól látom h a la pampa ddt random bundleba rakták? 100 token szerezhető meg sok szénért,aztán még kéne 200 ami 74 random bundleban van,darabja 1000 dubi :D szal ha az rng nem adja ki,akkor a sok szén mellett még 74k dubit is ki kell dobni érte,,, annyit viszont nem ér
    fel kéne jelenteni őket szerencsejátékért :D
  • pajer_csaba
    Szintén zenész... :/ A Dönki mellé még kivettem a Münchent, megcsináltam az 5 csatát vele, oszt annyi.Mondtam: a 100%-os árat felemelik 125%-ra, majd Black Friday-nél levesznek 25%-ot... Kb ugyan ez volt, csak drop chance-ekkel. Aha, kösz.
  • Plata
    Nekem a spéci BF ládából is szarság jött.
    A szuperkintikból nekem hónapok óta lópikula esik,hajó talán az ezerötszázadikra esik,egy T1 :D
  • Caliph
    nekem nincs meg a donki,az jól fog esni,erős hajó a szintjén :) . de a sima ládákból nekem is csak szemét esett,illetve jött tegnap egy superkonti is,7 nap prémmel...régen legalább 1 vagy több hónap prém esett belőle,ezek a superkontik is csak akkor érnek valamit,ha hajó esik...ami meg olyan mint a fehér holló :p
    nekem még van pár szint a prém kontihoz ,de ma szerintem meglesz

közben húzom az Ipiranga vonalat,a szokásos felállás,hogy a kövi hajó előtti pár csatában mindent is bead az rng,még 1-2 csata kell a kilenceshez,de már tegnap is olyat mentem,hogy a könnyem kicsordult,tengó kill,az ellen nem rám néz amikor kihajózok a sziget mögül meglepve,a hipper félretorpizik 5 kmről,a Brandenburg is eltolja a torpikat egy se talált,aztán ahelyett h lendületből lerammoljon engem,majd full hpról,mikor neki alig van 15k,megáll,és ágyúval keresi a haveri subot :D amikor minden bejátszik :D a cv se engem basztatott,én is kockázatos pozícióba mentem,de nem büntetett senki... :D jót is aludtam utánna :p
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.14. 11:40:21
  • Plata
    Na nekem nem jött semmi jó black friday ládából,se prémből se simából.
    Csak a küldikért kapott Dunkerque b lett,de az már amúgy is meg van sima változatban.
  • pajer_csaba
    Lol, bot fight... XD XD XD

• pajer_csaba
    Hát, a supershipeknek szerintem még mindig nincs meg a maguk helye ebben a játékban.
  • Plata
    Én még Main-el nem mentem csak operationsba,de kíváncsi lennék annyira brutális-e játékosok ellen mint operationsban.
  • pajer_csaba
    Most kezdek el rájönni, hogy CA-n ha megfelelő időben váltasz HE-ről AP-ra, úgy dobálja a játék a citadellákat, mintha az élete múlna rajta... mmint CA ellen...
  • Caliph
    Kite-ra nagyon jó,akkor az ágyú szögek is jobbak+ a torpik is . szal a féloldalasan ,segget az ellennek mutatva szépen csalod magad után őket,távolról gyújtva őket,ha elborul az agyuk még a torpikba is szépen belesétálhatnak,mert te kilövöd őket úgy hogy 15-18kmre van az ellen,de túrja az orrát feléd,akkor simán behajózhat a torpik hatótávjába
    ha meg gond van,akkor el lehet húzni vele,nagyon jó az álca is
    sokan elkövetik vele azt a hibát,hogy mindenképp torpizni akarnak vele,viszont így teljes broadsideot mutatsz,és dev strikolnak. az ágyúk tényleg jók,ne akarj mindenáron torpizni,mert sok csatahajó csak arra vár hogy kifordulj a halacskák miatt
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.10. 18:48:18
  • Szthomas
    Sziasztok. Kihasználatlanság miatt feladni tervezem account-omat. 2015 óta toltam a játékot (amint élesbe kijött először a játék, bétának nem voltam tagja), de az utóbbi időben teljesen elhanyagoltam és háttérbe szorult. Nem igazán tervezek visszatérni. Akit érdekel a dolog privátban írhat és ott elmondom a részleteket. Hatalmas mennyiségé premium hajót halmoztam fel, nagyon bene voltam.
  • pajer_csaba
    Mentem vele egy tesztkört, annyi bajom van csak az ágyúkkal, hogy picit lassan fordulnak és rossz a kilövési szögük (majdnem 90°-ban fedi csak egymást a 4 célkör). De nagyot lehet vele tarolni valóban.
  • Caliph
    elég ütős cirka,még ahhoz képest is hogy nagy öreg. Papír,szal óvatosan,jól gyújt,és a torpik is faszák. de inkább az ágyúkra hagyatkozz,kite-olásra első osztályú hajó
  • Plata
    Jó kifogást nem tudtam,gondoltam ez is megfelel.XD
  • pajer_csaba
    Hogy mi? :D
  • Plata
    Nem tetszik,kevés rajta a cica. XD
  • pajer_csaba
    Az első Tier X-es tech tree cirkálóm, a Zao. "Ölül és lajongás!" ^_^

• Caliph
    nem bizrtos h közel van,akár a térkép másik felén is lehet,de vagy hozzá a legközelebb a csapatodból
  • pajer_csaba
    Köszi a részletes kifejtést. A nagyrészével tisztában voltam, csak a Located-re midnig bepánikoltam, hogy bmeg, még a start pozícióban állok, de már bemértek? Ahogy whiskeyman-nek is írtam, igazán kitalálhattak volna vmi más jelzést erre az "előjelzésre", hogy "figyu, locátor skilles hajó van hozzád közel..."
  • pajer_csaba
    Schröderrel letarolt egy DD-t és utána egy North Carolinát, abba már ő is elvérzett, de bmeg, az 100k hp damage... A co-op bot hajók stock hajók, nincsen rajtuk se upgrade, se zászló, se kapitányi skill, se semmi lófsz (a legszembetűnőbb ez a célzásukon...). Így ha felrakta magának az ütközés reduction zászlót, akkor simán túléli az ütközést a játékos, ha a hp-ja nagyobb, mint az ellenfélé.
  • Caliph
    na most,az rpf egy kapitány skill. aki felrakja,annak megjelenik egy fehér körív a hudon,ami a legközelebbi hajó felé mutat. mivel a körív viszonylag hosszú,nem tudja pontosan hol és milyen messze,csak h nagyjából arrafelé van a legközelebbi ellenséges hajó. lépjünk át az ellenfél hajójára,akit mutat az rpf. az ellen akit bemértek rpf skillel,egy fehér karikát fog látni a hudján,benne egy fehér háromszöggel,alatta pedig írja hogy located. Ebből ő tudni fogja hogy valami bemérte az rpf skillel,viszont semmi többet,nem fogja tudni ki merre és imlyen messze.
    ez nem összekeverendő a sárga felkiáltójellel,és alatta a detected felirattal. ez akkor jelenik meg ha ténylegesen látják a hajód.
    ennek van még a radaros hidros detected változata illetve a 2km belül egy háromszögben felkiáltójel is. ez a játékmechanika része,ha 2km belül vagy az ellentől,kölcsönösen látni fogjátok egymást akár egy szigeten keresztül is

ez a különbség a rpf és a sima spotted között

és ezen felül vannak még olyan kapitányi skillek pl , ami a felkiáltójel mellett mutatja egy hányan céloznak rád,sőt ennek van egy magasabb szintje is,amiokr konkrétan jelzi,ha az ellen rádlőtt
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.11.08. 16:36:40
  • Darun
    A DD-n meg néhány cirkálón valóban kötelező, máson nem. Csatahajóra pl én nem is szoktam, nagyon kevésen van fenn. Az angolokra felraktam, mert nekik már ilyen CA szintű concealjük van, meg a Monarch anno kb játszhatatlan volt enélkül a szánalmas lőtávjával. Flanker cirkálókra is lehet helyette hasznosabb skill-t/modult választani.
  • Plata
    Ütközésbe bele is hal nem?
  • pajer_csaba
    Mondtam már, hogy rohadjon meg az olyan, aki co-opban kizárólag ütközésekkel csinál sebzést magának, és ennek érdekében mindenkinek az útjába áll?
  • Plata
    Engem operationsban gyakorlatilag 10 másodpercenként kigyújtott bármi.
    Operationsban annyira szar volt hogy olyan szavakkal illettem a tervezőit amit nem ismételnék meg. XD
  • pajer_csaba
    Eleinte én is bizalmatlan voltam vele, főleg a rengeteg, de csak kétágyús torony miatt voltak kétségeim, de kellemesen csalódtam - erősek és pontosak. A hatalmas másodlagos lőtávval kombinálva pedig felveszik a versenyt a német BB-kkel. ami nem kis fegyvertény.
  • pajer_csaba
    Oh. Azért jelezhetné másképp is ezt, mert eléggé nagy stresszfaktor, hogy lets begin és már located...

Na, ez meg egy szép vereség...

• whiskeyman
    Ha indulás után villan fel a located, az nem jelenti azt, hogy látnak. Azt az RPF jelzi, te vagy a legközelebb az egyik ellenséghez, akinek van ilyen skillje. Egy körülbelüli irányt mutat neki. Ez szintén erősen ajánlott kapitányskill, főleg nagyobb láthatóságú dd-n vagy radaros cirkálón (Des Moines/Salem, Minotaur/Brisbane kötelező)
  • Plata
    Azt hiszem T8 megvan eventből,de nem szeretem.
  • pajer_csaba
    ja, nekem is feltűnt, hogy rengeteg a latinó hajó mostanság. Én csak most kezdtem el, nem volt kedvem szénné játszanom magam az event alatt, megvártam, amíg kivehetőek lettek tech treeből.
  • pajer_csaba
    Hát igen, legalább nem rankedezem. :-D

Bb-n én saccra szoktam rejtőzködést berakni, ha túl nagynak ítélem a ltáhatóságot ,akkor igen, ha kb mindegy (ilyen 8-10 km különbség van a lőtáv és a "nyugalmi" láthatóság között), akkor meg nem. Engem inkább sokkal jobban zavar, hogy lövés után rohadt sokáig kitart a láthatóság max lőtávon. Ezen viszont a láthatósági skill nem módosít. És láthatóság ide vagy oda, tegnap este Ibukival 11 km-es láthatósággal, induláskor azonnal bevillant a "located" radar jelzés. Azért ez fasza, nem?
  • whiskeyman
    Jelenleg az egyik legjobb hajóág. Ipirangával CB-ztem most legutóbb. Sajnos nincs hozzá statisztika, de szerintem bőven 70% win rate volt vele. Illetve a bronz (8-as) rankedet ezzel vittem végig, meglehetősen simán. A Libertad még durvább, főleg ha megnyomod a másodlagos boostot, 15 km a másodlagos range.
  • whiskeyman
    De te legalább nem rankedezel. Minden hajón kötelező a rejtőzködés kapitány skillnek és lehetőleg upgrade-be is, főleg cv-n. Még csatahajón is, mert azért rohadtul nem mindegy, hogy 17+ km-ről látnak és kapod a HE spamet, vagy "csak" 14-ről
  • pajer_csaba
    Ennyire szép győzelmem is régen volt már. :-)

• pajer_csaba
    Ebből nekem csak a második sor 1. skill nem tűnik ostobaságnak. De én totál noob vagyok CV-vel és amúgy is csak co-opban játszom vele, ott meg minden mindegy.

Mivel alapvetően mintázatokban gondolkozom (mert geci lusta vagyok...), nekem a CV skill tree szitne midnenhol így néz ki:
    1. sor 3. skill (balról jobbra), 2. sor 1. skill; 3. sor 5. skill, a 4. sorhoz meg nem nagyon van kapitányom, bár asszem egy tízpontosom van, neki meg a 4. skillt raktam be. Az elhangzottak alapján hiba volt...