22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • asolyom
    Van az úgy. Én pl. a Murmansk-kal nem tudtam elkapni a fonalat, pedig mások ódákat zengtek róla.
  • voivod32
    ""iszonyú lassú toronyforgás" igen, 200mm fölött ezek ilyen lomhák, pensacola meg myoko sem lesz jobb. Előre kell tervezni, nézni a minimapot, ha tudod merre mész rögtön arra az oldalra rögzíteni az ágyút még ha forogsz is és a másik irányba nézel egy ideig. " Ezeket mind pontosan így csinálom, nem vagyok teljesen láma, de akkor is szörnyen lassan forog. A torpedót meg nem írtam biztosra, lehet azért tűnt úgy, ahogy leírtam, mert a 90 másodperc olyankor végtelennek tűnik. :D
  • voivod32
    Ezzel kár lenne vitatkozni... De az biztos, hogy ritka szép eredmény, gratulálok hozzá. Úgy látszik, egyszerűen nem illünk egymáshoz az Aobával.
  • kHares
    Semmirevaló szar, az:

2500 base xp, 99k damage és bizony csak 65 találat. Meg kell érteni ez egy másik gép, nem golyószóró cleveland, másképp kell játszani. Csak azért mert nem érzed még nem kell leszarozni.
    Eddig 56 csatát mentem 45,6k átlagsebzés, 1654 átlag xp. Szerintem ez egy jól teljesítő gép.

"iszonyú lassú toronyforgás" igen, 200mm fölött ezek ilyen lomhák, pensacola meg myoko sem lesz jobb. Előre kell tervezni, nézni a minimapot, ha tudod merre mész rögtön arra az oldalra rögzíteni az ágyút még ha forogsz is és a másik irányba nézel egy ideig.
    "torpedók használhatóságát, pedig iszonyúan lekorlátozza, hogy addig nem tölti újra, amíg mind a két oldal ki nincs lőve"
    ez egyszerű tárgyi tévedés.
  • asolyom
    Ma kettőből kettőt nyertem a Hoshoval, pedig az első csata furcsán indult. Nálunk két Hosho odaát két Langley. A partner Hosho első manővere az volt, hogy leszedte az összes vadászaimat. Valami hibás klikkelés lehetett, mert rögtön bocsánatot kért. Egyébiránt eddig a Hoshoval 6-ból 5 győzelem, úgyhogy számíthatok rövidesen a hét szűk esztendőre.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.14. 18:37:45
  • voivod32
    Egy semmirevaló szar. Az átlagos találatom meccsenként 20-30 között van vele, a Clevelanddal ez 100-150, de nem ritka a 200 fölötti találat sem.
  • Prof William
    A lassú toronyforgást én is megerősíthetem. Fordulásnál elég hosszú a holtidő. Igyekszek is hanyagolni, vagy olyan helyen fordulni, ahol nincs a közelben ellen.
  • voivod32
    Nyilván nem megyek vele előre, igyekszem kihasználni a jobb lőtávot, és a 10 KM-es torpedókat. Ami a sírba tesz, az az iszonyú lassú toronyforgás, ami miatt, a pálya széli, sziget melletti, stb. forduláskor, hosszú fél percekig nem tudok tüzelni, miközben az enemy rommá éget.
    A torpedók használhatóságát, pedig iszonyúan lekorlátozza, hogy addig nem tölti újra, amíg mind a két oldal ki nincs lőve. Legalábbis nekem úgy tűnik.
    Utoljára szerkesztette: voivod32, 2016.01.14. 16:30:00
  • kHares
    Ilyet CSAK alacsony tierben lehet csinálni. Egészen egyszerűen a t3-t4 BB-k gagyik. Nem tudnak mozogni és pontatlanok. Bárki le tudja rohanni és megtorpozza, ráadásul itt még sok a tapasztalatlan játékos. Még talán T5-ök ellen is működik. Később már nem.
  • kHares
    Érdekes, jobban teljesítek az Aoba-val mint Cleveland-el. Szépen lehet vele citadellázgatni, tűzerő nagy része az elején van szóval manőverezni sem nehéz, ne hasonlítsuk már a Furutaka-hoz ami egyértelműen gagyi. Torpedók is vannak amik a rossz szög ellenére is használhatóak a butább enemy ellen.
    Mondjuk a Cleveland tipikusan az hogy én 10km túl semmit nem találok el míg mások 17km-ről lángszóróznak akárhogy riszálom a hajó seggét. Jó gép az, pláne a Furutaka után. Nem tudom mit csinálsz vele, szokásos tanács nem menj előre, ne kezd egyedül harcolni másokkal, azért van a csapatod hogy rájuk lövöldözzenek és használj sok ap-t.
  • asolyom
    Én pl. az Aurorával kifejezetten jobban élvezem a BB-kel való cicázást, mint pl. St. Louis elleni küzdelmet, ami azért memény tud lenni.
  • Nagydög
    Alacsonyabb tierben(St. Louis FTW!) 1 vs 1 is el lehet cicazni a csatahajokkal, ha esznel van az ember. Egy szerencses/szerencsetlen talalat persze gyorsan veget vethet a mokanak, de ha tudod mit csinalsz, egesz jo eselyeid vannak megnyerni a pofozkodast. Elvezem a csatahajok frusztraciojat, mikor eg mint a zsir es mar a negyedik salvoval probal eltalani minimalis sikerrel(Persze. szembol meg hatulrol nehez.), mikozben nekem a ketto kozott 20 masodpercig szabadrugasom van ra.
  • Prof William
    A cirkálók sosem bírták jól a gyűrődést nagyobb tömeg, vagy csatahajók ellen.

A nehézcirkálók már tulajdonképpen kis csatahajók. Csatában már kacérkodhatnak a csatahajókkal is de csakis összehangoltan csoportban van esélyökj.

Rombolók ellen halálosak, más cirkálókkal szemben szerencsés esetben állni tudják a sarat, de csathajók ellen még ők sem rúghatnak labdába. Egymagukban pár szerencsés(szerencsétlen) sorozat elsüllyesztheti őket.

Csakis csapatban (más cirkálók, vagy csatahajók) éri meg velük tevékenykedni, esetleg nagyobb csaták közben szépen lehet zavarni/kivéreztetni az ellenfél hajóit.

Védik a csathajókat az ellenséges rombolók támadásával szemben stb... Erre jók.
  • asolyom
    Egyébként a különbség majd Tier VI-nál lesz szembetűnő. A Ryujo egyszerre öt rajt tud indítani a három amerikaival szemben, és 48 gép a hangár kapacitása szemben az Indy 37 gépével. Már alig várom, hogy eljussak oda.
  • asolyom
    A Hosho-t én is pve-ben gyakoroltam, de meguntam, mert olyan hamar véget érnek a meccsek a kevés hajó miatt, hogy semmit nem tudok gyakorolni. A manuális torpedózás macerás, főleg ha két rajjal egyszerre kell csinálni, így sokszor az auto aimet használom, és a két rajjal kicsit különböző szögből, így elég jó hatékonysággal lehet találni. Amúgy nem rossz a Hosho, nem olyan csiga, mint a Bogue vagy a Langley.
  • Tono34
    Az elődjénél sokkal jobb, nem szabad vele fejetlenül rohanni, messzebbről kell osztani az áldást.
  • voivod32
    Ez az Aoba , micsoda használhatatlan egy hulladék! Azt hittem, a Furutakánál már nincs lejjebb, de tévedtem. A saját tierjében a Cleveland, kb. ötszázszor jobb.
  • Darun
    De többször smoke-oltam már én is. És soha nem láttam magamtól a túloldalon lévő hajókat, csak ha valaki más spottolta őket. És logikusan igy rejtve tudtam is lövöldözni. Csakhogy senki más nem volt spot range-en belül csak ő, ő meg nem láthatott a füst miatt, de ha látott is volna, a hatodik érzék jelzett volna, de semmi. Befüstölt és azzal rólam is leesett a spot. És hiába mentem cikkk-cakk-ban, folyamatosan eltalált. Sőt! Elvileg láthatta volna ha ágyúval lövök (amikor lőtt, látszott hogy honnan indulnak a lövedékek a smoke-on keresztül is) és viszont kb 10 másodpercig vissza sem lőttem és közben is manővereztem! De volt pár nappal előtte egy másik érdekes csatám. Befoglaltam, de rám jött egy cirkáló. Menekültem tőle elfele, két sziget között elslisszolhattam volna, de el akartam kapni a grabancát, ezért amint előtte magát, rögtön 90 fokban balra fordultam. Erre eltalált. Ha csont távolodok tőle, honnan a rákból tudta előre hogy pont 90 fokban fogok balra kanyarodni? Mellesleg ő is úgy szedett ki, hogy nem volt rajtam spot, még is folyton eltalált. Amikor rákérdeztem, persze azt mondta bekapcsolta a HS-t. Ez még oké, mert a végén besmoke-oltam, de már előtte is folyton eltalált úgy hogy nem is látott!
  • Tono34
    Megvettem a japán T4 cv-t. Mit is mondjak, nem lesz a kedvencem, ezt az irányítást szokni kell, azt hiszem lesz pár pve köröm, hogy ne rontsam a játékélményét másoknak (csapattársakra gondolok, nem az ellenre).
  • Prof William
    Jelentem az anyagias kapitalista játékszemlélet rontása engem is elért, úgyhogy megvettem első (és valószínűleg utolsó) prémium hajómat az Atago-t.

Nagyon gyors(35 csomó) és fordulékony egy cirkálóhoz képest. A lövegei -nekem legalábbis- pontosnak tűnek és az 5 lövegtornyából egész szép össztüzet tud zúdítani az ellenfélre.

Ha nem vigyáz az ember nagyon könnyen lesebződhet, de a gyorsasággal és fordulékonysággal el lehet kerülni a lövéseket. Ezen felül itt már végre van javítás funkció is szóval az Aoba és társaitól eltérően egy szerencsétlen találat nem szükségszerűen jelenti a csata végét.

A 4 (2-2) torpedóvető is nagyon kellemes a 10 kilométeres távval +a gyorsaságuk is elég jó.

Azt vettem észre hogy a játékosok többsége csak a Rombolók esetén tart torpedóktól. Cirkálónál, valahogy elfelejtődik a dolog, hogy az is tud torpedót indítani. Én ha helyzetbe kerülök "miért is ne?" alapon a torpedókat is el szoktam engedni. Előfordul hogy mit sem sejtő ellenfél bekap párat. Az pedig mindig jól jön. :)

Mindent összevetve nagyon kellemes hajónak tűnik az Atago.
  • seepheeerd
    Az mutatja... így lőt szét egy cirkáló 2km-ről.
  • kHares
    Ha füstben áll nem lehet látni bármit csinál, saját géppel is kipróbálhatod. Lényeg hogy ne mozogj ki belőle aztán lehet láthatatlanul lövöldözni. Talán a hydroacoustic search ami mutatja
  • Darun
    Üdv!

Épp az imént szedték a rombolóm és nem igazán értem hogyan. Sims-el voltam, az ellenség Farragutja benn állt a füstben. Amint befüstölt, rögtön el is tűnt rólam a spot, egyszer se sikerült felderitenem, pedig folyamatosan lőtt rám és ami a durvább, minden lövése el is talált, holott cikk-cakkban manővereztem. Azt hogy, ha nem is volt rajtam spott? És persze ő nem csalt! Vagy neki is van HS-e?
  • carp3tm0nster
    hét bukott meccs után meg jön egy ilyen...
  • asolyom
    Jó kis csata volt ez. Nálunk két Hosho, az ellennél két Langley. A vége 88K+ sebzés.
  • voivod32
    Én is erre gondoltam, de 6-osom csak kettő van: Cleveland és Aoba. A legnagyobb (és egyben ,egyetlen) rombolóm, 5-ös . (Gnevny)
  • carp3tm0nster
    a random...
  • 1kezdő
    Nem ez az érdekes, mert vannak véletlenek, bár én nem hiszek benne. Azt hogy lehet magyarázni, hogy leadok egy teljes sortüzet Coloradoval és minden lövedék más irányba repül. 30 mp. múlva ugyanarra a hajóra újabb sortűz és hat lövedék telibe és sebez 2 ezret. 30 mp. után újabb sortűz, egy talál és megint 2 ezer. A távolság 6 km. Mi az oka, hogy ugyanazon lövegek 30 másodpercenként teljesen másképp hordanak, lényegében hasonló távolságra?
    Utoljára szerkesztette: 1kezdő, 2016.01.13. 17:15:30
  • carp3tm0nster
    friss élmény. én furutaka, ellen valami tier V dd-ben, 243hp van, nekiment egy szigetnak ergo áll. táv, kb 6km, teljes sörtűz 6lövegből és nem talál egy sem... hihető igen...
  • carp3tm0nster
    hogy a nagy random dönti el, hogy az adott nap hogyan fogsz játszani.... semmi köze ahhoz milyen játékos vagy...
  • Prof William
    A könyvet többször is olvastam, de láttam a filmet is. :)
  • Nagydög
    Ez pontosan hogy is erositi az osszeeskuvest vonalat?
  • carp3tm0nster
    azért az eléggé az összeesküvés vonalat erősíti,hogy tegnap 8 meccsből nyertem 7-et ma 6ból semmit...
  • Tono34
    Menj rombolóval így talán csatánként le tudsz kapni egyet.
  • voivod32
    Remélem leszárad a farka annak, aki kitalálta ezt a romboló süllyesztős eventet! Reggel nyolc óta , egy darabot nem sikerült kilőnöm, pedig még kell 9 db. Holnapután, meg már meló van.
  • pxxl
    lehet olvasni is? én csak néztem :)
  • Nagydög
    Ne remits halalra! Mondd szepen: te is sokszor olvastad a Vegjatekot!
  • pxxl
    te is sokszor láttad a Végjáték című filmet? :D
  • Tono34
    Colorado, FuSo kettőssel szerettem volna a dolgot megoldani, de ha van (mostanában ritka) cv akkor azzal elkerüljük egymást.
  • Tono34
    Gyújtáshoz még kell pár rombolót kiszednem.. + T6.