World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Srácok. Ámedikai avagy Japó anyahajó?
Mit gondoltok? Az alacsonyabb tierben mintha a japó jobb lenne lévén több gép lehet a levegőben.
Mit gondoltok? Az alacsonyabb tierben mintha a japó jobb lenne lévén több gép lehet a levegőben.
"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"
murphy törvénye vagy mi
tegnap volt pont akkor egy lagg szerű valami mikor DD-vel cikázok közel egy szigethez, hát persze hogy bele álltam mint a szög a szigetbe , meg is öltek 😄
war thunder repülősébe is épületbe csapódtam egy fasza manőver közepette mert fps droppom lett 😄
tegnap volt pont akkor egy lagg szerű valami mikor DD-vel cikázok közel egy szigethez, hát persze hogy bele álltam mint a szög a szigetbe , meg is öltek 😄
war thunder repülősébe is épületbe csapódtam egy fasza manőver közepette mert fps droppom lett 😄
Imádom azt amikor disconnectál a játék és amiatt szednek ki. ÉS rittig mindig a legszarabb helyzetekben már-már kizárja azt, hogy ez véletlen lenne. <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.05. 20:08:41
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.05. 20:08:41
A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.
A havas pályával az a gond -ha azóta nem oldották ezt a problémát meg-, hogy elég nagy és ha egyik oldal felé elmegy a csapat, akkor már nem tudsz beleszólni az ütközet végkimenetelébe. A kezdetekben a bázis elfoglalásakor +4 pontokat kapott a foglaló csapat. Ez elég sok buktát eredményezett olyan csapatoknak, akik jobban álltak, csak messze voltak a bázistól. Ezért van most csak +3, hogy legyen elég idő visszafoglalni.
"Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?" - Így van. Mondjuk, T4-en kipakolhatnak lassan nyílt vízre, habár tény, hogy ritka a pálya.
Lehet hogy később maj beleraknak ilyen dolgokat is.
Nézem pár youtbe videót csatákról olyan térképet is láttam amin még nem voltam. (Nyilt tenger, Valami havas) Tier 4 -es cirkálóm van. Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?
Valamint lesz még másfajta csatamód is idővel?
Nézem pár youtbe videót csatákról olyan térképet is láttam amin még nem voltam. (Nyilt tenger, Valami havas) Tier 4 -es cirkálóm van. Lehet hogy majd magasabb tierben nyílik meg többi pálya?
Valamint lesz még másfajta csatamód is idővel?
Haha.. a jó öreg AMD. 😊 Egyszer éjszakai lövészeten mire ránk került a sor elfogyott a normál acélmagvas lőszer. Az összes tárat csak nyomjelzős lőszerrel tudtuk tölteni. Tűzparancs után lézershow szerű látvány lett belőle. 😊
Egyébként a változó időjárástól is hangulatosabb lenne az éjszakai ütközet. Anno a Fighting Steel-ben volt éjszakai ütközet. Világító lövedéket kellett fellőni, lehetett reflektorokkal rávilágítani az ellenfélre, messziről látszódtak a hajók felvillanó torkolattüzei és úgy általánosságban egy nagy, félelmetes káosz volt az egész ütközet így vaksötétben.
Egyébként a változó időjárástól is hangulatosabb lenne az éjszakai ütközet. Anno a Fighting Steel-ben volt éjszakai ütközet. Világító lövedéket kellett fellőni, lehetett reflektorokkal rávilágítani az ellenfélre, messziről látszódtak a hajók felvillanó torkolattüzei és úgy általánosságban egy nagy, félelmetes káosz volt az egész ütközet így vaksötétben.
Csak megsúgom, a nagy hajók akkor is tudtak lőni. Automata módban a célzó rendszer csak akkor engedte el a lövést, amikor a cső a hajó himbálózása közben épp a megfelelő pozicióba került.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.05. 15:28:54
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.05. 15:28:54
@horika: Kinek a pap, kinek a papné. 😊
Igen, a vihart és hullámzást én is kimondottan kipróbálnám - és ez még gyenge kifejezés volt.
Igen, a vihart és hullámzást én is kimondottan kipróbálnám - és ez még gyenge kifejezés volt.
Erről eszembe jut megboldogult katonakorom, ahol úgy táraztunk be az AMD-be, hogy egy páncéltörő és egy nyomjelző. Így átlehet törni az ellenállást és látom is hogy hova lövök. Itt is lehetne a vegyes lőszer választás, persze akkor mindenki ezzel lövöldözne.
Ami szerintem nagyon hiányzik ebből a játékból -ami persze a képeken, videókban ott van-, hogy legyen egynémely pályán kemény időjárás. Vihar, tájfun, orkán. Akkor lehetne csak élvezni a harcot. Nem volna tuti célzás. A hullám feldobná a hajó, majd belezuhanna a hullámvölgybe. A periszkópot beterítené néha a vízfröccs és nem látnál semmit, csak a hatodik érzékedre hagyatkozhatnál. Sötét lenne és csak az ágyúk torkolattűzére hagyatkozhatnál. Na az lenne az igazi csata. Nem agyaggalamb lövészet. Bocs! Kissé elragadtattam magam. .)
Ami szerintem nagyon hiányzik ebből a játékból -ami persze a képeken, videókban ott van-, hogy legyen egynémely pályán kemény időjárás. Vihar, tájfun, orkán. Akkor lehetne csak élvezni a harcot. Nem volna tuti célzás. A hullám feldobná a hajó, majd belezuhanna a hullámvölgybe. A periszkópot beterítené néha a vízfröccs és nem látnál semmit, csak a hatodik érzékedre hagyatkozhatnál. Sötét lenne és csak az ágyúk torkolattűzére hagyatkozhatnál. Na az lenne az igazi csata. Nem agyaggalamb lövészet. Bocs! Kissé elragadtattam magam. .)
Cirkálóval kombinálni kell a két lövedékfajtát. Lősz 1-2 HE sorozatot, hogy hadd égjen, aztán váltasz AP-re a sebzés miatt.
A teljes képhez hozzátartozik, hogy a minap az Aoba 203-asával regisztráltam kettős citadel hit-et hordozón - HE-vel; ennek tükrében, legalábbis cirkálóval, noha a maximális sebzésben per lövedék potenciálisan lehet különbség, én azért a talán valamivel megbízhatóbb és tűzveszélyes HE-re teszem a voksot. Az én ízlésemnek ilyen tűzerővel AP-vel már egy kissé talán túl könnyű átlőni őket és - én legalábbis - valahogy többször küzdök eltalálni a "páncélozott" részüket, mint kábé bármilyen más hajóosztálynál mínusz DD.
Gyakorlatilag mindegy, úgyis hamar süllyed, de gyújtani érdemes mert amíg ég sem le-, sem felszállás nincs.
Amire figyelni kell, az a CV (másodlagos) tüzérsége: alacsony hp-val odapofátlankodni a közelébe az álmoskönyv szerint nem egészséges. Rombolók ezt sokszor megszíjják, nemrég épp egy Clemson (aki ráadásul olyan bénán torpedózott, hogy 3 ráfutásból egy találatot sem ért el. Aztán közel jött 😊
Amire figyelni kell, az a CV (másodlagos) tüzérsége: alacsony hp-val odapofátlankodni a közelébe az álmoskönyv szerint nem egészséges. Rombolók ezt sokszor megszíjják, nemrég épp egy Clemson (aki ráadásul olyan bénán torpedózott, hogy 3 ráfutásból egy találatot sem ért el. Aztán közel jött 😊
Még egy "trükk" ehhez, ha a tech tree-ben megnézed a hordozókat, akkor azokra (is) a jobb oldali legördülő menükben, emlékeim szerint a "Survivability" (vagy valami hasonló) alatt találsz milliméter-értékeket az "Armor" alatt. Felteszem, ez elég képlékeny adat egyes esetekben, hovatovább itt-ott gyanús, hogy szimplán a test burkolatáról van szó, nem pedig érdemi, pölö cementált páncéllemezekről vagy Harvey-lemezekről, de egy nagyságrendi indulási alapot azért egynéhány esetben ad arról, hogy melyik hajótól nagyjából mit várhatsz, ha a pontos elrendezés nem is ismert.
CA-val és BB-vel mindenképp AP-t ajánlok CV ellen. Ha normálisan eltalálod, szinte garantált a citadella (és szinte minden lövedékkel ami talál), mivel nagy és vékony a fedélzet, amit simán átütsz (de arra pont elég vastag hogy az AP-t élesítse), a citadella meg hírből sem látott páncélt, így nagyon gyorsan lebontható AP-val (tűznél jóval gyorsabban és hatékonyabban).
A tűz viszont valóban hasznos lehet ha épp "reptetne", de ha nincs ilyen veszély, simán AP (de gyújtás után azonnal).
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.10.05. 09:47:07
A tűz viszont valóban hasznos lehet ha épp "reptetne", de ha nincs ilyen veszély, simán AP (de gyújtás után azonnal).
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.10.05. 09:47:07
https://wotinfo.hu
Én robbanóval szoktam, had égjen (közben nem tudnak a szúnyogok felszállni).
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
A carrierreket mivel érdemes lőni?Ha jól emlékszem az anyhajók nem voltak olyan hűde páncélozottak, de a játékban hogy van? Robbanó, vagy páncéltörő a nyerő?
gameplay videókon láttam, hogy jobb oldalt kéne felvillannia a sárga "detected" feliratnak.
nálam ilyen nincs. optionsben nem találtam ilyesmit, kezdő hajóknál még nincs, vagy mod kell hozzá?
nálam ilyen nincs. optionsben nem találtam ilyesmit, kezdő hajóknál még nincs, vagy mod kell hozzá?
Per Aspera Ad Inferi.
Nagyon jó kör így mai első és utolsó csatára + citadell HE-vel 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Ja! Ezt a megkerülős cselt én is megakartam próbálni és egy ideig jól is ment. Csak amikor kijöttem a sziget takarásából, akkor a másik oldalon levő csatahajók észre vettek és visszafele tüzeltek, mert épp más dolguk nem volt. Úgyhogy gyorsan bevallottam minden bűnömet, felvettem az utolsó kenetet és megtértem Poszeidon-hoz.😊
Pont ma volt egy jó kis csata. Egy Tier 4 -es Wyoming vívott tűzpárbajt egy Kawachival és Tenryuval. Nem szálltam be melléjük a csatába, hanem megkerültem egy szigetet és még a csatahajó minden ágyúja jobbra tüzelt és bal oldalára kerültem a Kuma-val és aztán ahogy a csövön kifér!
A játékos szemlátomást a másik oldalt ítélte fontosabbnak, szóval bűntelenül lőhettem amíg el nem süllyedt.
Jut eszembe lehetne ilyen "nemzet" csata mód is. Teszem azt a az egyik oldalon csak japán hajók amíg a másikon csakis USA hajókkal.
A játékos szemlátomást a másik oldalt ítélte fontosabbnak, szóval bűntelenül lőhettem amíg el nem süllyedt.
Jut eszembe lehetne ilyen "nemzet" csata mód is. Teszem azt a az egyik oldalon csak japán hajók amíg a másikon csakis USA hajókkal.
"És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül."
Nem feltétlen igaz! Volt olyan, hogy 4 t3-as jött a t2-es hajóm után és kiszedtem mindet majdnem full hp-ról. Meg is lett az eredménye 145 ezer sebzés. 😄 Lúizka, Karolka, Tenyru, meg a Kawachi semmit nem ér ha üldözni kell valakit és úgy lőni! Imádom őket szivatni t2 cirkálóval.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.04. 20:40:53
Nem feltétlen igaz! Volt olyan, hogy 4 t3-as jött a t2-es hajóm után és kiszedtem mindet majdnem full hp-ról. Meg is lett az eredménye 145 ezer sebzés. 😄 Lúizka, Karolka, Tenyru, meg a Kawachi semmit nem ér ha üldözni kell valakit és úgy lőni! Imádom őket szivatni t2 cirkálóval.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.04. 20:40:53
A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.
No igen! De St.louis-al ezt nem lehet megcsinálni. Kis hatótávolság -mint a kezdő hajóknak- kis átütő erő. Lövöm a csatahajót, az meg...na ne csikizz! Mintha meg se lőttem volna, pedig végig vágott rajta az összes ágyúm. Ennek a III. tier-es hajónak egy osztállyal lejjebb kellene lennie, mert itt a nagyok közt egy vicc. De én úgy fogom fel, hogy azért tették ide, hogy gyorsan pénzért vegyek másikat. Nem veszek...kibekkelem.😊 Azért néha el, el kapok egy lesebzett vadat. De többnyire én vagyok a vadkacsa, akire lehet vadászni.😊
Szerintem ez jó módszer. Csatahajókkal kész öngyilkosság a szigetek közé bemenni, bár cirkálóval egy kicsit több esélyünk lehet.
Meglett a Tier 4 Kuma is. Nagyon jó. Oldalra már 7 ágyúval lehet egy időben lőni 12 kilométerre, úgy hogy 5-6mp az újratöltése idő. Nagyon komoly tűzgyorsasága van.
Amúgy sem olyan nagy ördöngösség a célzás. Egy kis gyakorlással nagyon szépen be lehet lőni az ellent. Legutóbb is 7-8 kilométerről lőttem szét úgy egy csatahajót, hogy szinte minden lövésem betalált, és mire az irányomba fordult már szétlőttem az ágyúit + mozgásképtelen lett. Aztán meg is kaptam hogy biztos valami célzós modot használok. 😊
A torpedók is jók. Ha úgy látom, hogy a tűzharc közben viszonylag közel kerültem egy célponthoz ,-és persze nincs a közöttünk saját hajó- akkor általában próba-szerencse alapon gyorsan ellövöm a torpedókat, majd folytatom a tűzharcot. Néha szerencsém van 1-2 betalál. Volt már hogy az döntötte el a küzdelmet. + akkor is jó még ha el akarsz tűnni. Amíg az ellen manőverezik te leléphetsz.
És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.04. 18:47:29
Meglett a Tier 4 Kuma is. Nagyon jó. Oldalra már 7 ágyúval lehet egy időben lőni 12 kilométerre, úgy hogy 5-6mp az újratöltése idő. Nagyon komoly tűzgyorsasága van.
Amúgy sem olyan nagy ördöngösség a célzás. Egy kis gyakorlással nagyon szépen be lehet lőni az ellent. Legutóbb is 7-8 kilométerről lőttem szét úgy egy csatahajót, hogy szinte minden lövésem betalált, és mire az irányomba fordult már szétlőttem az ágyúit + mozgásképtelen lett. Aztán meg is kaptam hogy biztos valami célzós modot használok. 😊
A torpedók is jók. Ha úgy látom, hogy a tűzharc közben viszonylag közel kerültem egy célponthoz ,-és persze nincs a közöttünk saját hajó- akkor általában próba-szerencse alapon gyorsan ellövöm a torpedókat, majd folytatom a tűzharcot. Néha szerencsém van 1-2 betalál. Volt már hogy az döntötte el a küzdelmet. + akkor is jó még ha el akarsz tűnni. Amíg az ellen manőverezik te leléphetsz.
És ami szerintem a legfontosabb. Ha magadban akciózol halálra vagy ítélve. Semmi perc alatt szétlőnek. Mindig legalább egy min 2-3 hajóból álló flottilla tagjának kell lenned, mert így az ellenség tüze megoszlik rajtatok és a cirkálók jobb manőverezőképessége jobban érvényesül.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.04. 18:47:29
Nem magyarázom el 😊
Ahogy én tudom, középre mindig a rombolók mennek, mert gyorsak. ködöt húznak és így foglalnak. Másnak bemenni középre szerintem egyenlő az öngyilkossággal.
Persze hogy tud (tudott több csatahajó is...)
... és akkor az összes ellenséges barom otthagyja a középső szorost és lemegy délre....
Persze naná hogy délre kerültem a középső szoros helyet a rombolóval, hogy elkapjam az anyahajójukat 😄
Persze naná hogy délre kerültem a középső szoros helyet a rombolóval, hogy elkapjam az anyahajójukat 😄
A Tirpitz tud torpedózni? csatahajó..
Akkor random. Nem értettem, hogy miért mindig mi győzünk?😊
Ez nem jó... azt jelenti, hogy Co-op módban vagy, botok ellen... Ez csak gyakorlásra jó, ha úgy érzed hogy már megy a dolog, válts át Random csatára 😊
Köszi a segítségeket, most úgy néz ki sínen vagyok. Most vettem meg a St Louis-t. 5. szinten vagyok 56 meccsből 94%-os a meccs eredményem. Hogy ez jó-e, vagy nem, azt nem tudom.😊
Ha már korai halál... Úgy látom elég komoly Rombolófrász van a játékban. Ha egy feltűnik gyakorlatilag az egész flotta tüzelni kezd rá. 😊
Szóval... hogyan lehet egyik North Carolina-n 11-gyel több légvédelmi csúzli, mint a másik, teljesen kifejlesztetten? 😊
Hááát... az igazat megvallva nem azzal voltam elfoglalva, de ahogy láttam, legkorábban ezek haltak. Valami amatőr sofőrködhetett...
A Kiev két másodpercenként lőtt? 😊
Kezdeném azzal, hogy köszi a választ. Itt lestem, hogy valaki csak válaszol, de aztán addig próbálkoztam, míg csak sikerült. De azért köszi! 😊
Az adott hajónál mindig ki kell fejleszteni a következő hajót és utána tudod megvenni. A modules részen tudod a hajód különböző részeit fejleszteni a kapott tapasztalati pontokból, majd megvenni őket a hajódra (jobb ágyú. jobb hajótest, jobb célzórendszer, stb). Fa struktúra szerűen vannak többnyire, és a következő hajót akkor tudod kifejleszteni ha az "odavezető" fejlesztéseket is megcsináltad (vonal köti össze őket). Értelemszerűen nem szükséges minden fejlesztés ahhoz, hogy kifejleszd a következő hajót, de általában mindent ki szoktam fejleszteni mielőtt új hajót kezdenék. Remélem érthető volt valamennyire <#awink>#awink>
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.10.03. 16:33:41
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.10.03. 16:33:41
Tegnap kezdtem a játékot és nem tudok angolul. Ennek az a következménye, hogy bár 4.szintre értem, de a jó Istenért sem jövök rá -pedig tuti egyszerű-, hogy kell megvenni az első hajó után a másodikat. A hajó képén megadott vásárlási pontok megvannak, de hiába próbálom a techtree-n megvenni, nem adja a dög. 😊 Ha a profik közül adna valaki tanácsot, megköszönném...persze a vétel után természetesen. 😊
Megy a teszt... de miért adják a hajókat hülyéknek?
Most pedig egy Kiev:

Így van, ha töltés közben váltok, akkor a teljes időt számolja, ha töltöttről váltok, akkor jön le a 30%
(Ha lesz goldom, majd leszedem 😊)
(Ha lesz goldom, majd leszedem 😊)

Gondolom megéri átvinni őket, mert a régebbi hajókat úgyis eladjuk.