22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    Az ízlésrendőrség szeppuku-t követ el ezektől, az biztos... :D

Más: Aki előzékenyen rányomott a "Join Project R"-re, az ne felejtsen el felmenni a honlapra és kibontani a közösségi céllal elért ajándékát!
  • Malachit
    Nagyon elborult festésük van ezeknek az ARP csónakoknak :D

• asolyom
    Egyszerűen ma fortuna nincs velem. Egy darab rühes Emden, akinek kb. 20 HP-je maradt, és nem sokon múlt, hogy kilőjem, befoglalt és vége lett a dalnak. Ilyenkor ne menjen fel az ember vérnyomása?
  • Sendrov
    Egyébként a kicsit kevesebb ütközetet xp-t és damaget leszámítva kísértetiesen hasonlít a Mikasa statisztikám a tiedhez. (Játékban is ugyanez a nevem mint itt a fórumon, ha meg akarod nézni). Nyílván ez nem véletlen. Ez a hajó ennyit tud.
    Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2016.01.19. 15:40:01
  • Sendrov
    Valójában a Mikasa másodlagos tüzérsége felért egy Aurórával.
  • asolyom
    Egyébként, ha kapitány skillben eléri az ember a 4-es szintet, akkor a másodlagos tüzérség lőtávja 3.5 km-re nő, de még az is egy vicc. Szerintem a reális kb. 5 km lenne, és akkor nem lenne ennyire szopás ez a hajó.
  • asolyom
    Nekem ebben a kategóriában az Auróra a kedvencem. Jól néz ki, és fun vele a csata. Kb. a másfélszeresét hozza átlag sebzésben, mint ez a ratyi Mikasa. Nem is tudom, hogy Togo admirális hogy nem követett el szeppukut, ha igazából is ennyire kilátástalan volt a hajó.
  • Sendrov
    Másik kedvencem a régi bádogdoboz kategóriából az Albany. Persze ez is elég béna hajó a vicc kategóriába tartozó 6km-es lőtáv miatt. Pláne amióta megjelentek a német gyorstüzelő cirkálók T2-ben. Ennek ellenére szerintem a legszebb hajó a játékban.
  • asolyom
    Íme:
  • asolyom
    Az nekem is csak véletlen folytán sikerült.
  • asolyom
    Az a fő baj, hogy mivel olyan lassú vagy, mint egy csipőficamos meztelencsiga nem tudsz senkit megközelíteni 3 km-re, csak némi szerencsés véletlen folytán. Ha romboló jön ennyire közel, akkor az többnyire a vég. Még a St. Louis is a maga 22 csomójával simán tart olyan távolságot, ahol te nem bánthatod, viszont ő nyomja rád az ólmot.
  • Sendrov
    Legázolnom még senkit sem sikerült a Mikasával (pedig ott van rajta a rettenetes döfőorr). Talán azért, mert még néhány kisebb sziget is gyorsabb mint én :)
  • asolyom
    Én (is) írtam a Mikasaról. Az a vicc a dologban, hogy viszonylag magas a WR, és a kilövési rátám, ahhoz képest, hogy az átlag sebzésem 14K körül van vele. Volt már, hogy mérgemben legázoltam az ellenséget, mert annyira impotens volt a fő tüzérség.

Néha rettenetesen béna a match making is. Ma berakott a St. Louis-zal az Ocean Map-re Tier V-ös hajók közé, még CV is volt közöttük. Nyilván rengeteg volt a sanszom.
  • PrasCo
    Nagyon tetszik az a hajó, szép történelme van, de eddig eltántorított a bundle-k ára, amit mellesleg felhelyezhetnek maguknak, illetve az eddigi finoman sem pozitív vélemények.
  • Sendrov
    A Mikasát inkább csak gyűjtő szenvedélyből vettem meg, mert egy híres történelmi hajó. Ráadásul korának egyik legjellegzetesebb képviselője és nekem egyébként is ezek a századfordulós régi bádogdobozok a kedvenceim. Szerintem szép hajó, de borzalmas vele játszani.
    A széles első és hátsó felépítménye miatt korlátozott a fő lövegtornyok kilövési szöge. Percenként két lövést lehet leadni maximum 4 csőből a kritikán aluli pontosságú főtüzérséggel. Ez tier1-2-3-ban eléggé kevés, mert ott még szinte minden hajó gyorstüzelő. T3-as csatahajó ellen kevés a két torony 4 lövege. Kb. 9 km-re lehet vele ellőni, de nem érdemes, mert olyan pontatlan. A hajó rettenetesen lomha. Nem csak hogy lassú, de iszonyat lassan kanyarodik, rettenetes a gyorsulása és a lassulása is. Torpedót kikerülni vele igen nehéz. Ezért mindig ellentétes irányba fordulok, ha a távolban meglátok egy rombolót.
    Nagyon nehéz vele megtalálni a helyes taktikát, mert mindenkinél lassabb vagyok. Próbálok a csapattárs cirkálókkal tartani. Ha sikerül, akkor az ellenfél gyakran megijed a csatahajótól és amíg mindenki engem lő a csapattárs cirkálók nyugodtan tarolhatnak. A találatokat viszonylag jól tűri a vastag páncélzat miatt. Kb. közepesen gyúlékony, ami még tűrhető. HP visszatöltés itt is van és gyakran kell is használni. Igazi elemében közelharcban van, mert 32 csőből áll a másodlagos tüzérsége (18db 76,2mm-es és 14db 152mm-es). Ezek lőtávja alapból sajnos csak 3km és elég pontatlanok is, de azért nagy pusztításra képesek. Ezért próbálok közel kerülni az ellenfél cirkálóihoz. Kár, hogy ez 5 csatából jó ha 2x sikerül.
    Összegezve: A Mikasa rettenetesen béna hajó. Csak erős idegzetűeknek ajánlott. Cserébe viszont szép. :)
  • Malachit
    Kösz az infót :)
  • Sendrov
    Nem jegyeztem meg a nevét, de lehet, hogy ilyesmi volt.

Korábban írta itt valaki, hogy milyen sz@r hajó a Mikasa, mert 7 km-ről semmit sem lehet eltalálni a főtüzérséggel. Ez igaz. Rettenetesen pontatlan. Nagyon messze áll játék élményben egy Aobától vagy egy Königsbergtől. Éppen ezért, már a legkisebb siker is óriási élmény a Mikasával.
    Ez a lusta T2-es csatahajó ugyanis kizárólag közelharcra való. Irgalmatlan sok csőből áll a másodlagos tüzérsége és 3km-en belül mindent szitává lehet vele lyuggatni. Csak sajnos nagyon ritkán adódik ilyen helyzet. De közelről igazi cirkáló gyilkos. Kizárólag HE-vel érdemes használni. Rombolókat nagy ívben kerülni kell vele, ahogy a T3-as csatahajókat is.
  • Malachit
    Milyen a Mikasa? Tapasztalat?
  • PrasCo
    Könnyen lehet. Úgy rémlik, valami 'dave' nevű volt talán...?
  • Sendrov
    Bosszantó az ilyen. Lehet én is ugyanezzel az Emdenessel futottam össze. Pont ugyanígy jártam én is. Körbe lőtt, aztán belém párat. De én nem az Emdennel voltam, hanem egy Mikasával. Nem szoktam az ilyenekre visszalőni, de azért felé fordítottam a 305-ös tornyokat, erre nagy ívben elkanyarodott mellőlem éselment boldogítani mást.
  • PrasCo
    Tegnap este épp gyöngyöket gyűjtöttem T2 Random-ban, ehhez az Emden-t vittem ki. Egy másik Emden-es csapattárs a csatát azzal kezdte, hogy előbb három sortűzzel körbelőtt, majd a negyedik-ötödiket belémpakolta, csak úgy szórakozásból, gondolom; felteszem, nem tetszett neki az "arcom".
    Van ilyen; nem reagáltam rá. Nem éri meg. Tény, hogy idegesítő persze, de ha foglalkozom vele, ő nyert.
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.01.19. 14:22:37
  • 1kezdő
    Két kellemetlen közjáték is egymás után. 1.5 szorzót játszom végig a hajóimmal. Következik Phoenix. Indulunk és pár mp. után lefagy. Kilépek a játékból, majd rögtön vissza. Töltés és belépés után már ég a hajó és két sorozat torpedó illedelmesen beköszönt, ha már arra járnak. Így elsőnek búcsúztam és kaptam 3 free-t.:)

Második meccs: Wyomingal vagyok és kezdésnél mellettem egy Myogi, aki pink színben tündökölt. Engem nem zavar és nem is szórakozom velük. Elindul a meccs, én balra fordulok lassan, a Myogi elállja az utam. Én szépen -ahogy kell- kikerülöm a háta mögött. Alig haladok el, belém lő egy sorozatot és felgyújt. Eloltom és támadom az ellenséget. A Myogi újratöltés után újabb sorozat belém, én felhasználok egy élettöltést és tovább támadom az ellenfél hajóját. Harmadik sorozatot nem tudott már rám lőni, mert míg velem foglalkozott rálőttek egy sorozat torpedót és neki annyi.

A kérdés ezek után: szimplán hülye volt, vagy megszerezte valaki accountját és szívatja a tulajt/testvért/barátot? Más magyarázatom nincs.
  • 1kezdő
    1461 meccs co-op-ban. Már pár hete itt játszom és ezt vagy én, vagy pixxel barátom mindig ki is hangsúlyozza, hogy nehogy már valaki félreértse. Szóval: igen, co-op. Itt emberek a csapattagok és a cél a csúnya gép legyőzése. Így itt -ha szétlövök egy pár hajót- senki nem szid se engem, se a felmenőimet. Többnyire béke honol. Igaz volt már, hogy épp elindultunk és már két tag lőtte is egymást. Írom neki: ralax, de nem sokat foglalkoztak a nyugtatásommal, szépen szétlőtték egymást és gondolom ettől boldogabbak lettek.:)
  • carp3tm0nster
    "szinte mindíg győz a csapat" gondolom co-op-ra értetted...
  • 1kezdő
    Nos, nálam ez a baj. Lelkiismeretes vagyok. Kaptam én is egy csomó torpedós küldit és csak annyit kellett volna tennem, hogy odarohanok valamelyik ellenhez és kilövöm torpedóval. Erre én mit csinálok? Nem torpedózok, mert akkor az Omahának annyi és a csapatnak meg semmit nem segítek. Volt hogy hetekig ott volt a küldi én meg nem foglalkoztam vele, mert az sokkal fontosabb, hogy a csapat nyerjen. A küldiért járó xarságot meg teheti a WG oda, ahova akarja. Manapság már nincsenek ilyen gondjaim. Csak a játék és szinte mindig győz a csapat. Minden csak nézőpont dolga.:)
  • Malachit
    Én BB-vel a DD-ket AP-val szoktam kínálgatni. Egész szépen búvárkodnak a hatásukra :D (nincs idő áttölteni, vagy lősz, vagy játszhatsz a halacskákkal a tenger mélyén :P )
  • carp3tm0nster
    olyannal találkoztam én is... két bb, és egy cruiser kergetett egyetlen dd-t
    sajnos ez ellen nincs mit tenni
  • asolyom
    Csak az a baj, hogy ezek az idióta missönök tönkreteszik a játék élményt. Mikor elmegy két BB rombolóra vadászni ahelyett, hogy védené a bázist.
  • Malachit
    Én már mindkettő küldetésnél a 1 milla sebzést csinálgatom, igaz tegnap ki se futottam a kikötőből időhiány miatt. Eddig letudva párhuzamosan 468k sebzés. 1 este meglenne a maradék, csak menni kellene :)
  • carp3tm0nster
    a fragsteal nagyon menő lett a küldik miat...
  • asolyom
    Azt hiszem most lett tele a tököm. Az elmúlt 5 meccsen sikrült 1 azaz egy darab hajót kilőni! Igaz, hogy vagy 10-et szedett ki előlem más, mikor én már a HP nagy részét lelőttem róla. A pohár azzal telt be végleg, amikor most mentem az Aurorával egy meccset, és egy idióta befordult elém egy Emdennel, minek is az lett az eredménye, hogy szinte megálltam. Az ellenfél az első lövéssel kilőtte a kormányt, így hatására elkezdtem körbe forogni. Emdenes barátunk szépen eloldalgott, engem meg 2 SC rommá lőtt! Köszönöm szépen te.....inkább nem is írom le, hogy mit gondoltam a derél csapattársról. Szeretem, mikor egyes emberek úgy játszanak, mintha egyedül lennének a térképen. Csak kukkolnak bele a binocularba, és hogy körös körül mi zajlik az mellékes.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2016.01.19. 11:00:33
  • 1kezdő
    Kösz!
  • Tono34
    P gomb.
  • 1kezdő
    Lenne egy kérdésem. Olvastam, hogy a légvédelmet kilehet kapcsolni, csak nem tudom hol. Elmondaná valaki?
  • 1kezdő
    Ma, felkelő nap már a Clemsonban talált és adtam az NM-nek, meg a szorosan mellette evickélő NY-nak. 3.5-4-ről engedtem el a dupla szoros torpedó sort és kikerülték. Forogva várakoztam 5-6 km.-nél, hogy újra töltsenek, közben szórtak. Aztán széjjelebb nyitottam a sugarat, mivel egymás mellett/mögött haladtak. Így a következő dupla sorozattal az NY merült, a NM pedig 1/3-ra sérült.
  • 1kezdő
    Szerintem a 30.000 ezrest.
  • Malachit
    Az nem globális felmelegedés és apály volt, hanem a kapitány lehúzta a klotyót :D

Valaki számolta, hogy melyik dublon csomagot éri megvenni a legjobban?
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2016.01.19. 08:16:50
  • pxxl
  • PrasCo
    Ahogy nézegetem az eddigi statisztikáimat az R-projektben, még annak is érdemes feliratkozni, aki amúgy magasról tesz a lottós rombolóba, mert teljesen átlagos és általános csatázgatással is elég korrekt kreditek és zászlók potyognak az ember ölébe; sőt, mivel vannak közösségi mérföldkövek, ezért kb. még akkor is, ha nem csinál semmit.
  • PrasCo
    Azért 34 csomóval veretni szárazföldön mindenképpen kalapemelést érdemel. :D
    ...rohadt globális felmelegedés. :D
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2016.01.18. 23:16:19