World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert benne állsz és zavarná a "kilátást" 😊

https://wotinfo.hu

DD-nél miért nem látom a saját füstöm, csak az ellenségét? Semmiféle mod pack nincs fönt.
Köszi
Részben igen:

Észlelhetőségi táv büntetése
A felderítési távolságot mindössze 3 dolog befolyásolja:
- tüzelés a fő ágyúkkal
- fedélzeti tűz
- AA (légvédelmi) ágyúk
A fő fegyverzet elsütése után a hajódnak 20 másodpercre megnő az észlelhetőségi távolsága (távolsági büntetés). A fedélzeti tűz eloltása és az AA fegyverzet letiltása (P) viszont azonnal megszünteti ezt a távolsági büntetést. A lövés utáni büntetés mértéke minden hajónál más-más mértékű, de általánosságban így néz ki:
DD CA BB CV
Lövés (20 mp) +4 km +6 km +12 km -
Tűz +2-3 km +2-3 km +2-3 km +2-3 km
AA használat +1-2 km +1-2 km +1-2 km +1-2 km
A tűz és AA büntetés mértéke fix minden hajón. A tűz +2 km vízfelszíni és +3 km levegőből történő, az AA pedig 1,3 km felszíni és 2 km levegőből történő észlelhetőségi büntetést ad.

A felderítés rendszer működése
Utoljára szerkesztette: Jacktor, 2015.10.02. 11:23:31

Ugyanúgy megkapsz mindent. Sőt, ha kilőnek és kilépsz a csatából, hogy más hajóval menj közben, akkor is.

Én pl. nem vagyok lila és nem is szándékozom az lenni. Élő embernél felettéb egészségtelen szín a lila. Ha felidegesítenek akkor néha vörös vagyok. Viszont lila előnevű hagymát tárolok otthon. Húsokhoz, salátákhoz kellemes kiegészítő.
Játékokhoz azonban semmilyen kiegészítőt, modot, színes (pl. lila) kifestőt nem használok. Gyerekes dolognak tartom. Statokat sem nézegetek.
Meg fogtok lepődni: Én ezzel a játékkal játszom! Komolyan mondom. A játék pedig szórakozás, kikapcsolódás. Ha nyerek szórakozás, ha vesztek akkor meg jobb teljesítményre ösztökélő kikapcsolódás. Ha sokat vesztek zsinórban akkor meg már nem én kapcsolódok ki, hanem a PC lesz jól kikapcsolódva. 😊

Más:
Nagyobb hajókat irányítva gyakran olyan bosszantóak tudnak lenni a rombolók, hogy rászántam magam, hogy én is bosszantsam vele a nagyobb hajókat.
Segítsetek. Ugye jól sejtem, hogy a fő és légvédelmi tüzérség elsütésén kívül akkor is láthatóvá válok a ködben, ha ég a DD-m. Ergó, ha felgyújtanak felesleges álcázó füstöt generálnom, mert úgyis látható maradok az égő fedélzet miatt?
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2015.10.02. 11:17:42
Még1 kérdés. Ha jól teljesítünk, nyer a csapatunk de kilőnek minket győzelem előtt, akkor az jár levonással, vagy ugyanúgy megkapunk minden pontot?
horika
és hol a screenshot? anélkül semmit sem ér az egész! <#falbav>

+ui.: lilavagye?
Utoljára szerkesztette: horika, 2015.10.02. 10:05:26
Leszakadhatnál róla. Wows.hu-n is probléma volt a kommunikációddal, ne ronts a helyzeten szerintem.
Jellemző vízvonal alatti sebzés a BB-vel CA-kra kiosztott citadellák zöme (mivel így nem megy keresztül rajta az AP).

Ezen az oldalon még mindig nincs fönt minden játékos, és én sem. Egyszerűbb a hivatalos WoWs fórumban megtalálható stat bővítményt leszedni és azzal nézni. Sőt az még többet is mond ettől, mert ott minden hajóra meg tudod nézni.

A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.

WoT fórumból megtanultam tőletek, hogy nem számít a véleményed ha nem tudsz felmutatni egyetlen lila vagy kék ágat sem! Én ezt megtettem korábban míg te még úgy sem! Ennyi! Várom a vízvonal alatti sebzésedről a képet, mert most te jössz!

A sok TD teszi játszhatatlanná a játékot! 3 éves múlttal rendelkez? modok nélküli 1.10-es túlél? MC szerver, amin a staffnak sincs GM1-e. Minden információ a http://lavstud.hu/ weboldalon.

Me0w
Szerintem celszeru lenne berakni ezt pl: http://warshipstats.com/eu/player/TheMeow a nickek melle (persze sajat nevvel), es akkor ez a lila meg minden faszsag nem kapna akkora szerepet.
Utoljára szerkesztette: Me0w, 2015.10.02. 09:40:50

Together we'll fly someday...

Ha nyer a csapat, jóval több XP-t is kapsz. Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy 1,5x körül annyit...

Követni szoktam a skulókat amikor van rá idő, láttam már vízbe csapódó lövedéket, közel a hajótesthez. Találatot kiírt, damot nem.
Szerintem max a Kapitány marad. Mivel a különböző skilleket (gyorsabb kárelhárítás, pontosabb célzás/töltés) is nála lehet kifejleszteni, ezért nem lenne értelme új embereket behozni emiatt.

Nem kizárt hogy hamarosan meg lesz a Kuma is. Az elmúlt csatákat 1000 feletti hajóXP-vel nyertem.

Amúgy ha nyer a csapatunk az is megdobja a hajóXP-t vagy, csak a meccs során okozott találatainkat stb. nézi a játék?
Nem lesz. Sőt, a WoT-ban lesz olyan a legénység mint itt.

Fogalmam sincs mi kellhet a lila színhez egy hajónál, de az Amagi-val a következő átlag statjaim vannak:
Winrate: 69%
Kill: 1,12
DMG: 85.013
És ez zöld 😄 úgyhogy én a színre nem hivatkoznék a helyedben míg nincs normális rendszer rá.
(mondjuk 0 bázisos számaim vannak, na de na)

Me0w
<#ejnye1><#hehe>

<#nevetes1>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

horika
Ja néhány peccs és szintet lép még a szakács is. Komolyra fordítva nem hiszem.
Ebben a játékban később lesz olyan legénység mint a wotban? vagy marad csak a parancsnok?
Valamelyik Q&A-ben mondták régebben, hogy nem szándékoznak a vízszint alatti ap találatra bevezetni süllyedést. Tehát elméletben van sérülés én még gyakorlatban nem nagyon találkoztam vele, mondjuk 15km+ már nem is igazán látni pont hova megy.

Amúgy valamit árulj el, miért satíroztad ki a nevedet a képen? Komolyan miért vetted a fáradtságot, mit számít? Elvárod a lila statot de valahogy úgy tűnik jóval alatta vagy.
Ja, van lila mindhárom típussal (carrier-el nem megyek), akkor most amit írtam az kinyilatkoztatás? Elég ha minden vasárnap csak fél órát imádod a nevem.

Ő nem élvezi, hanem sanyargatja magát vele, de amúgy a legjobb játékos, csak kár hogy ezt még nem látta senki
Me0w
En szarul jatszom, de elvezem 😄 Ha nem elvezem, letorlom, de nem hanyom tele a forumot vele, hogy fos a jatek. Biztos a neveltetesem az oka 😊

Ez igaz, erről megfeledkeztem, a játék rendszere szerint, ha egy nagyon nem páncélozott hajóba ha HE talál, akkor robban az egész. Ez igaz.

De ettől eltekintve ,persze megint ostobaságokat beszélsz, nem érted a sebzés mechanizmusát, de azért erősködsz.

Például: csak torpedókkal lehet vízbetörést elérni, lövéssel nem, de ettől függetlenül a vízvonal alatt is lehet hajót meglőni. Így működik a játék, nem tudom mit vitatkozol folyton.

A statiszikdára meg: ne legyél már ennyire nevetséges. Vered a nyálad, hogy kék meg lila, de a te statisztikádat még soha senki nem látta. Ha olyan nagy stathuszár vagy, akkor talán ne titkold, hanem lássuk mi a neved? Egyébként nem érdekel, de ha már ennyire dicsekszel, akkor lássuk.

Különben is: ez a játék egy nagy szar, meg csalnak benne, szóval nem is értem miért nem törölted még le. Hogy van az ,hogy a legjobban vergődők, soha nem törlik le, hanem vergődnek tovább?
Ez biztos úgy van, hogy a legnagyobb stat huszárok, se mutatják meg soha a csoda statisztikájukat.
A lövedékek ismertetéséről szóló videóban mintha elhangzana az, hogy nincs szerepe az rng-nek.
(Persze sem azt, sem az ellenkezőjét nem lehet bizonyítani 😊)
Tessék itt a citadelás képed HE-vel. Mai első csatában simán... És elkeserítelek, mert cirkálónak is lőtem már citadelát HE-vel.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Erre a válasz az, hogy azért nem rendelkezhet, mert akkor a sok klikker DD iszonyú nagy bajban lenne! Amúgy olyan infót WoWs oldalon nem találtam, hogy lehetne töltényel vízszint alatt sebezni.

Én tudom, hogy játék, de ettől még kérhetem a kék statot, mint ők a WoT topikban, hogy elhiggyem amit mond.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 17:47:33

horika
na zavard össze még sokkot kap
Me0w
Arra meg nem gondoltal ugye, hogy ez egy jatek es mondjuk a shell type object nem rendelkezik flooding propertyvel?

Kösz szépen a felvilágosítást!
Ha bemegy a lövedék akkor ott lyuk lesz egy árkád játékban is és süllyed! Valaki kapott már süllyedést lövedéktől? Persze, hogy nem!

PrasCo
Ezt az "értelemszerűen"-t te tetted hozzá, vagy a cikkből idéztél?
Ja, tehát te úgy gondolod, hogy lennie kell, de nincs, tehát biztos f*szság. Értem, nincs kérdésem. 😄
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.01. 14:00:56
PrasCo
Még az is lehet, hogy tényleg a páncélozott kormányművet (pl. Yamato-ék) kaptad el. Vagy a net/lag baromkodott. És nyilván az is egy opció, hogy az egész rendszer egy véletlenszerű baromság. Viszont, ha az utóbbi áll(na), akkor meg nincs miről beszélni.
Olvastad a cikket? Ha te vízvonal alatt beütöd a "cirkálót vagy rombolót úgy, hogy a LÖVEDÉK belül felrobban" akkor ott értelemszerüen süllyedésnek is lennie kell. <#awink> Mivel soha nem kapsz vízvonal alatti találatnál (inkább lepattanó) süllyedést ezért nyilvánvaló, hogy ott nem is tudsz sebezni, azt a részt csak a torpedó sebzi.
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 14:01:08

Engem baromira idegesít a mindenütt "lőszer*", holott az csak lövedék. (A shell vagy projectile sem lőszer)

A másik: nagyon szép a citadella ábra, animáció mifene. Namost én gyakran követem a lövedékeket az ellenséges hajóig, és egyszer láttam olyat, hogy a tatba csapódott pár, a többi a hajó mögé és hoppá, citadel... Azóta is azon gondolkodom, mi volt ez: hajócsavar, kormány? Vagy az idióta rng?

*Lőszernek azt az egybeszerelt cuccot nevezzük, amely tartalmazza a lövedéket, lőport, gyúelegyet. Bármelyik ezek közül hiányzik, az nem lőszer, legfeljebb töltény, vagy még az sem.
Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.10.01. 13:47:32
"Ó léci mutass már legalább egy hajóosztályt amivel lila vagy kék eredményt értél el utána hablatyolj."

Ezen kiégtem. 😄
PrasCo
Ebben egyébként igazad van, én is lőttem már citadel-t HE-vel hordozónak. Tippem nincs, hogy; kinetikailag bizonyára semmi akadálya, de hogy a pillanatgyújtó miért nem durrantja el a burkolaton, az jó kérdés.
Azt viszont tudtommal senki nem írta a világon sehol, hogy ágyúlövedékkel árasztást lehet elérni.
Ó léci mutass már legalább egy hajóosztályt amivel lila vagy kék eredményt értél el utána hablatyolj. Na? Azért mert mindenütt reklámozod a weboldaladat attól még nem lesz minden igaz ami azon van! Pláne úgy, hogy a WoWs oldalon nem is lelhető föl az infók egy része amiket leírtok!

Tegnap is lőtem 5 csatából 3x HE-vel citadelát többször is. Majd akkor nyomok printscreent. De te akkor mutass olyat, hogy lőszerrel süllyedést hoztál össze!
Utoljára szerkesztette: aru, 2015.10.01. 13:28:05

Egyrészt attól függ melyik hordozó. Másrészt HE-vel citadellát? Nosza, mutass róla egy képet. De hát mint tudjuk te úgyis mindent jobban tudsz.
A hordozó, mint páncélozottabb... HE-vel citadellákat lövök rajta! A cikk meg több helyen nem stimmel... vízvonal alatt még senki nem ütött át hajót lőszerrel a játékban. Vízvonal alatti rész csak tórpedó esetén van.

Nem én írtam, én csak mindig belinkelem 😊 Nehogy valaki félreértse.
PrasCo
Dantes cikke* kiváló, szintén komolyan javaslom.
*által linkelt cikk 😄

Ökölszabályként csatahajóval mindent megküldök AP-vel, vízvonalon, nagyjából merőlegesen (ha látom, hogy ilyen kölcsönös pozícióba kerülünk belátható időn belül, akkor sűrűn addig el sem eresztem a sortüzet), hozzávetlőeg a kémény alatt - kivéve pl. a St. Louis-ál, ahol a kazánok inkább a tat felé el vannak tolva némileg. Ha látom, hogy kénytelen vagyok egy rombolóval hosszabban elszórakozni (mert pl. nincs cirkálótámogatásom), akkor váltok HE-re.
Személy szerint az ütközet kezdetén az első sortüzet olykor még HE-vel engedem el, mivel a lőtáv miatt a találati arány egy picivel még kisebb, mint normálesetben, ha pedig sikerül tüzet okozni (nem ritkán márpedig sikerül), akkor a majom ellövi a kárelhárítását, és a ráraboló cirkálóknak könnyebb dolguk lesz sebezni, ha újragyújtják - de a második sortűztől kezdve viszont jóformán végig AP. Technikailag tehát úgy kezdem az ütközetet, hogy egy gombnyomás a '2'-esen, és W-W-W-W. 😄

Szerk.: Hopp, most látom, cirkálózol... mea culpa. Ettől kezdve ez az átütés kérdése, de Ternyu, Kuma szintjén még talán érdemesebb a nagyvasakból kerti grillt csinálni - na meg _itt_ torpedózni. A nehézcirkálóknál az ellenséges cirkálókat már egyértelműen érdemes AP-vel lékelgetni, de érdemes kitapasztalni, mert egy 203-assal már sikerülhet egy Kongo-szintű csatacirkálót is átlőni. Legalábbis, engem lepett már meg annyira, hogy sikerült a mutatvány, hogy emlékezzek ilyesmire. 😊

Ezzel kapcsolatban láthatsz a kapitányi skillek között egy olyan elsőszintű lehetőséget is, folytatva a tegnapit, ami a már reteszelt tüzérség új lőszertípusra áttöltésének időszükségletét veszi le valamelyest. ....nehogy költs erre. 😊 Ha "rossz" lőszertípus van nálad, inkább válts puhán (egy gombbal) lőszert majd lődd el a sortüzet (váltáshelyzetben egy klikk elszórja a helyzetben álló csöveket majd tölt az összesen), így sebzel több, mint nullát, és vársz - teszem azt - 30 másodpercet. Ezzel szemben a kapitányi skillt kihasználva nem történik semmi ÉS vársz 25 másodpercet. Összességében a "szub-optimális" lőszer a kisebbik gond az egyáltalán nem tüzeléshez mérten.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.01. 12:40:52
Ezt olvasd el ha még nem volt, és van más jó tippek az oldalon.
Írják, hogy páncéltörő lőszert értelemszerűen a páncélozottabb célpontok ellen kell használni.

Tehát jobban megéri a csatahajókat/hordozókat lőni AP val míg a többiek inkább a robbanólőszerre érzékenyek? Vagy vannak kivételek?

Tegnap már nekem is sikerült a TIer III-as Teryu-val két egymás követő csatában előbb 500 majd 1000 hajó XP-t szerezni.

Tier IV Kuma jövök!

Csatahajóval akkor nyomom ha túl hamar kilőnek és el kell valamivel tölteni az időt. Legalább az is fejlődik közben.

Utoljára szerkesztette: Prof William, 2015.10.01. 10:35:36
Hát tegnap mentem vele egyet, körülöttem volt még két csatahajó, de engem kellett letorpedózni, maradt 11000 hpm utána meg a 6 os amcsi csatahajó kilőtt, úgy hogy lőni sem bírtam....
Csak rombolót, meg cirkálót húzok, meg hordozót.

durva ez a hajó és még csak 6 lövegje van. a 8as lesz a legjobb annak 15 olyan mind egy cleveland.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Elrontottam a fordulás utáni torpedózást, elfordult, elé kellett volna lőni és akkor kiszedtem volna majdnem fullhpról 😊

azért olyan ritka az arkansas beta mert mivel hogy csatahajó ezért meglehetősen nagy, nem fordul olyan jól mint a többi amcsi csatahajó és mivelhogy nincsen légvédelme ezért ínyenc falat a hordozóknak. <#buck>
Tök jó hajó ez az Arkansas béta, nem is értem, hogy miért ilyen kevés van csak belőle, szinte alig látni csatákban.
Láttam még olyan hajót is aminek Warspite volt a neve, csatahajó, meg volt valami ishizuchi. ezt megtaláltam a prémium boltban.
Prémium boltban a hajóknak a tulajdonságait nem látod, hacsak nincs a tech treen. ez így elég gáz.
Me0w
Nekem BB-nel joparszor volt eletmento a a torpedok elobbi eszlelese, mert pl. a Colorado olyan fordulekony, mint egy raktarepulet, sajnos kell az a par szazalek, hogy eselyem legyen kikerulni barmit is.

PrasCo
Ugyan már nem tudok szerkeszteni, de mivel a játékban van "situational awareness" skill (és az a BB-nek épp nem létkérdés), ezért pontosítok; lent egyszerűen azt értettem, hogy a passzív képességeket hanyagolom, amik önmagukban nem járnak képességbővüléssel, "csak" visszajeleznek.
PrasCo
Ízlés (és hajó) kérdése. Csatahajón én pl. szintenként rendre ás először másodlagos tüzérség vagy javítás; toronyforgatás, kárelhárítás, légvédelemmel szoktam menni. (Utóbbi, ha még a hajódon van AA modification is és a légvédelem tűzvezetését is manuálisan intézed, együtt már képes aratni) Mások a torpedóvédelemre esküsznek - én újabban hanyagolni szoktam azokat a képességeket, amiket "situational awareness"-szel úgy-ahogy kompenzálni lehet amúgy is, és inkább azokra fekszem rá (százalékos tűzerő-növelés, javítási ciklus csökkentés stb.), amikre máshogy nem lenne behatásom.
Így belegondolva, csatahajón a tüzek és elárasztás megfékezése is hasznos bármilyen százalékkal; a modificationt sem érdemes lespórolni erre, ha van lehetőség rá.

Cirkálón például a másodlagos tüzérség szerepe jelentősen háttérbe szorul, de elgondolkodhatsz (pláne IJN-nél) a torpedókon; DD-n pedig piszkosul hasznos, mi több, szinte kötelező az első szinten az a képesség, ami a felderítettséged állapotáról ad visszajelzést.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.09.30. 23:37:32