World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pxxl
van. randomban többet kap(hat)sz.

All hail the double x!

Amúgy van különbség xp és credit tekintetében a co-op és a random battle között?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Pedig nekem egy ilyen score a T3-as hajómban álom lenne. Ekkora a difi egy T3 és T6 csata között. Jó tudom, több HP-t lehet az ellenről leszedni, de én a T3-as destroyeremmel örülök, ha 40k ezüst és 3-400 körüli xp jön.

Elég gyenge teljesítmény, nem villognék vele. <#idiota>
Tudja fene, sosem voltam fönt.
Orosz oldalra fölmész, csinálsz accountot letöltöd a játékot és hajrá....
???? Él azóta is.
pxxl
Ahhh jó kis ranked volt 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

All hail the double x!

PrasCo
Szép munka; egy ilyen után szívnám a fogam én is.
Tono34
Nagyon jó kis kör volt Königgel.... csak a csapatnak lehetett volna egy picit több esze ...

Az utolsó ellen befoglalt.. 2 hajónk meg az ellenfél bázisa mellett hajókázott, úgy hogy a környéken sem volt senki már..

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Ez a tesztszerver dolog pontosan hogy működik? Mert én letöltöttem és belépetem de ugye tier-1 től indulok, viszont nem is keresek annyi xp-t mint amilyen képeket láttam, hogy tudjak haladni. Aranyból sincs annyi hogy prémium hajót vehessek, de az új orosz prém cirkálót se látom sehol.
Én arra leszek kiváncsi, hogy mennyi idő lesz, míg az aim assist mod visszatalál. Most talán több, mint fél nap.
ki bizony. megnyomod az "alt" gombot:-)

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

PrasCo
A Settings / Controls alatt az "alternative battle interface mode"-t próbáld ki esetleg.
Idézet afaszbúkról:

"Egy kis helyzet jelentés....... 0.5.2 teszt szerver
Sok érdekesség lesz: 3 új kikötő, új zászlók, 2 jó pálya, előkerült a Top Gun kitüntetés (5 kill), és kipróbálható a Kutuzov is. Aki kedveli a Murmansk-Omaha- Cleveland hajókat, annak ez a darab sztem kötelező vétel lesz.
Kapitányokkal kapcsolatos FONTOS dolog!!!
Ha véletlenül hajó eladásnál megy a kapitány is a levesbe, akkor az újításnak köszönhetően lesz rá ( ha jól emlékszem) 1:30 perced hogy ezt a baklövést visszavond. Így nem fognak elúszni az értékes górék"

Utoljára szerkesztette: seepheeerd, 2015.12.16. 11:14:40
Mindig írtam neki, hogy mennyi gépét lőttem le és hogy egy torpedó sem talált 😄
De valahogy ki lehet íratni a nevet a hajó fölé?

közel voltam hozzá, ezért láttam a nevét és így már könnyű volt. csak ő közelebb volt az ellen rombolójához, mint én

FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time

No jó, de ha mondjuk van 3 St. Louis a csapatban, akkor honnan látod, hogy melyikben ki ül?

beírtam a csetbe a nevét és hogy mit csináljon :-D

Nem erre gondoltam, hanem ahogy írtad az előbb, hogy a cirkálódnak szóltál, hogy védje a hordozót.

szerintem csak a dokkban tudsz. rákeresel a nevére és úgy

Jut eszmbe, hogy kell személyes üzit küldeni? Crtl+ráböksz a nevére?

Tegnap egy enemy dd nekiment a hordozónknak. Ott volt a közelben egy cruiser,írom neki, hogy védd már meg a cv-t. nagy nehezen elindul a dd felé, lőni is kezdi, de addigra az ellen rombolója széttorpedózza az anyahajónkat. Erre mit csinál a retardált cruiserünk? visszafordul és elmegy, ahelyett, hogy lőtte volna tovább a dd-t. most normális az ilyen?

Néha mosolyogva figyelem, hogy egyes mmo játékosok mennyire iq light kivitelűek. <#ravasz1>

Berongyol a rombolójával, gyorsan előre szalad, mert ugye mindenkinél gyorsabb. Össze vissza lövöldöz a torpedóival akár tíz egynéhány kilóméterről, bele sem gondolva, hogy 5-7 km a torpedók hatótávja, aztán elsüllyed mint a kő. Az eszébe sem jut, hogy mondjuk a romboló arra lenne, hogy felderítsen, értesítse a többi hajót, és amíg a cirkálók és csatahajók lekötik az ellenséget, addig ő mondjuk az észlelési határon lavírozva szemezgethetne magának.

és ezt így hogy? :-D

Néha több is lejön az égről, főleg ha az ellenfél CV-je berág rád 😄

PrasCo
Pénzért mindent lehet. <#papakacsint>
(Doubloon-ért az Elite-státuszú (minden modul és a ráépülő hajók kifejlesztve) hajók normál, hajóhoz kötött XP-jét át lehet konvertálni free XP-vé.)
Tényleg brutál, egyre jobban tetszik. Most éppen azon gondolkozom, hogy kifejlesztem a South Carolina-t, mert muszáj, de az xp-t a Wyomingra a St. Louis-zal szedem össze, mert az SC elég ratyi. Ha jól sejtem, akkor az egyes hajókkal szerzett xp-t nem lehet összevonni.

A St. Louis egy tank. Kimaxolva brutál, az egyetlen hajó, amivel 80%-os winrate-m van:-)

No, egy daily mission-ön egész jó csapatba kerültem, és simán győztünk. <#circling>

Egészen kezdem megszeretni a St. Louist. A saját tier környékén, még a csatahajókkal is felveszi a verseny 1:1-ben.

Ez úgy van, hogy a szokásos WG bénézás, elszúrják az egyensúlyt. Valamit erősítenek. Aztán gyengítik.
Viszonylagos egyensúly volt a csatahajó vs hordozó helyzetben. Erre felturbózták a US hordozók vadászgépeit, így a japánok kerültek hátrányba.
Most akkor erősítik kicsit a torpedókat.
Logika...
parasztvakítás... a torpedóvetős gépekből így is max leszed 1db-ot kimaxolt hajóval, a 4 gép még így is simán leszed belőled 40-50ezer hp-t.

Szerintem ez azért van, mert a készítők felé több repülőgép-hordozós játékos sír, mint csatahajós. 😊 Tehát a torpedóvető repcsiken javítanak, nem a csatahajón.
Megjegyzem ugyanezen patchban a légvédelem is módosítva lesz. Ha jól értem, a játék jobban figyelembe veszi ezentúl a légvédelmi fegyverek űrméretét és hatásfokát. Hogy ez nekünk hajósoknak jó lesz-e vagy rossz, majd meglátjuk. Erős a gyanúm, hogy nem lesz határozottan érezhető változást a légvédelemben.
pxxl
awwww dejó. így is úgy cikázok a topedók között hogy csak... 😄

All hail the double x!

Ajaj....

ez pont olyan, mikor elkezdték kiherélni a heavy tankokat a wotban...

Hát ez sem a csatahajóknak kedvező irány. ;-)

PrasCo
Most nézem egyébként a jövendő patch leírását:
"Those who prefer torpedo attacks, especially when using higher-tier ships, will appreciate changes in the balance—the torpedo spotting distance is decreasing by several hundred meters depending on the torpedo type and ship tier. Moreover, ships having a displacement of higher than 35 thousand tons will require more time to turn, which will make it harder for them to dodge torpedo attacks."
Alig várom, hogy olvashassam majd a topikot. 😄
PrasCo
Épp tegnap este vettem elő a Kongo-t ismét és nyilván erősen szubjektív ez, de számomra az egyik-, ha nem a legjobb élményt nyújtó hajó a játékban, amivel pedig össze szokott kerülni, azt többnyire tudja is ütni, bőven messziről is, közelről pedig egy citadellagép.
Na és a gőzturbinák hangja teljes fordulaton, hmm...! <#szeret>
Ezt mondjuk egy Kongo-ra, vagy Amagira nem mondanám 😊
Nincs olyanom, csak amerikai BB-m, de a fogadó oldalról jól látszik a dolog 😊
A japán ágyúk pontatlanabbak, mint az amerikaiak, bár a lőtávjuk nagyobb.

A Myogit nem szabad csatahajóként használni. Csatahajónak egy nagy kalap sz.r. Én úgy játszom vele, mint egy nehézcirkálóval. Csatahajókat kerülöm, a messziről lövöldözést szintén, mert hiába a nagy lőtáv, ha kevés az ágyú és röhejesen nagy a szórás. Például cirkáló ellen közelharcban nagyon jó. Igaz, hogy a cirkáló felgyújt és a torpedóit is kerülgetem, de a 356mm-es lövegek közelről csak úgy szórják a citadellát vagy az instant killt a cirkálóknak. Ráadásul úgy forgolódok vele, mint ha cirkáló lenne. Ha meg nagy a gáz, akkor lelépek. A Myogi megy mint a meszes, amcsi csatahajókat állva hagyja, menekülés közben meg ott vannak a dupla tornyok hátul. Lehet velük 1-2 búcsú sorozatot hinteni, amíg az ellenfél lőtávolságán kívül, vagy fedezékbe érek.
Persze a Myogi ettől még sz.r hajó, de ha nem csatahajóként használjátok, hanem inkább úgy, mint egy jóllakott, túlméretes nehézcirkálót, akkor akár még élvezetes is lehet vele a játék.
A szintén sokat szidott Karlsruhét is egész megszerettem, pedig lassan eladásra kerül. Cirkálónak gatya, de nagyméretű rombolónak egész tűrhető, annak ellenére, hogy lassú és oldalanként csak 2-2 torpedója van.
pxxl
Nekem még ott pihen a Myogi nem merek hozzányúlni, de eladni sem... 😄

All hail the double x!

A csatahajó ágak eleje (szerintem) sokszor szívás. A Myogitól -ha eszembe jut- máig sikoltozva ébredek éjszakánként, 😊 de Tier 5-től egyre jobbak lesznek. Addig kell kibírni.
"lassabban halsz"

Ez éppen a South Carolinára nem igaz, mert a hitpoint szinte ugyanannyi, mint a St. Louisnak. <#awink> Még van idő eldönteni, de egy biztos a csatahajók taktikájába bele kell tanulni, mert teljesen más, mint a cirkálóké. Nem szabad bemenni a sűrűbe, hanem inkább tisztes távolból jó nagyokat lövöldözni. <#crazya> Mellesleg engem is jobban érdekel a csatahajó ág.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2015.12.15. 09:47:46

pxxl
hát ezt neked kell eldönteni 😊
"egyszerű" a recept. lassan mész, lassan lősz (nagyon)nagyot, lassabban halsz, vagy gyorsan mész, gyorsan lősz kicsit, gyorsan halsz, és van torpedód.

én jobban szeretem a csatahajót.

All hail the double x!

Éppen ez aggaszt! <#circling> Vagyis, hogy mi a jobb....305 mm-es löveg, ami lő percenként 2-t, vagy 152 mm-es, ami akár közel 8-at is.

pxxl
"...negyed akkora tűzgyorsasággal..."

ha a csatahajók felé indulsz, arra számíts, hogy ott minimum 30mp-es újratöltés lesz 😉

All hail the double x!

Nem meglepetés, mert ezt mondtam, hogy a St. Louis-zal lehet kezdeni valamit. Az SC egy muzeális tárgy és akként is kell kezelni. Gyorsan el kell hagyni és tovább menni. A választással kapcsolatban pedig annyit tennék hozzá: ha cirkálóágra indulsz, az pörgősebb izgalmasabb. A csatahajóág öregurasabb, kényelmesebb.
Nem akarom elkiabálni, de lassan lassan kezdek belejönni, már torpedókat is el tudok kerülni néha. <#circling> Ahogy látom most kicsit hosszabb időre elidőzök a T3-as St. Louisnál, mert it már viszonylag sok xp-t kell gyűjteni, akármelyik irányba is megyek tovább. És akkor itt jön a dilemma. Nem is tudom, hogy átnyergeljek-e a csatahajók ágára. A T3-as South Carolina szánalmasnak tűnik, még a St. Louis mellett is. Még upgradelve is nem sokkal több hitpoint, szánalmasan gyenge meghajtás, és manőverező képesség. Ugyan nagyobb kaliberű ágyúk, de negyed akkora tűzgyorsasággal. Lehet, hogy a fejlettebb amcsi csatahajók jobbak, de odáig el is kellene jutni. <#confused>

Viszont a St. Louist kezdem megszeretni.