22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Sendrov
    Nem tudtam, hogy a 139mm-es korlát csak a főtüzérségre vonatkozik. De a Mikasát csak példának írtam, mert a használhatatlan főtüzérsége miatt ott különösen fájó az idióta másodlagos tüzérség.
    Értem én, hogy játékegyensúly meg stb. , de akkor is a béna másodlagos tüzérség idegesít a legjobban a játékban. Egy ugyanolyan típusú lövegnek miért harmada a lőtávja, ha nem egy cirkáló orrán áll, hanem egy csatahajó másodlagos tornyában vagy oldalsó kazamatájában van? Meg mi a francért nem lehet bevezetni a manuális célzást is a másodlagosaknál?
    A célkijelölős automata össze-vissza lövöldözés is maradhatna mellette.
    Én el tudnám képzelni, hogy fő tüzérséggel célzok, lövök szokásos módon. Lövés után egér jobb gombbal rögzíteném a fő lövegek célra tartását és amíg újra töltenek pl. ctrl-lal átváltanék másodlagos tüzérségre, ahol a főtüzérséggel szokásos módon én céloznék és lőnék. Persze lenne egy kis indikátor, ami jelzi ha a főtüzérség újra töltött. Akkor egy gombbal visszaváltanék és céloznék-lőnék a főtüzérséggel, közben másodlagos automata üzemmódban lődözhetne össze vissza, ahogy most is van. Persze a másodlagos tüzérség lőtávja minimum 9-10km.
    Ha így lenne a játékban, akkor a csatahajók nem lennének ilyen béna kacsák a cirkálók és dd-ek ellen.
    Persze azért korlátoznám a másodlagos manuális célzásnál pl. a látószög állíthatóságát (zoom-ot), hogy azért nagy távolságra ne lehessen olyan pontosan célozni, mint a főtüzérség nagy távcsöveivel. De a lőtáv jelenlegi teljes korlátozása szerintem egy irtó nagy baromság. A másodlagos lőtávját csak automata üzemmódban hagynám úgy ahogy most van, hogy lehetőleg ne lőjje szét magától a csapattársakat.
    Igaz így még összetettebb lenne egy csatahajó irányítása, de legalább lenne esély dd-k és piromán cirkálók ellen.
    Arról már nem is beszélve, hogy ez mennyit dobna a low tier csatahajók játszhatóságán.

• Darun
    Csak a pontosság kedvéért, a fényév nem időt, hanem távolságot jelent. Igy elég hülyén hangzik amit irtál (1 fényév az a távolság, amit a fény 1 év alatt megtesz)

A torpedók valahogy engem is jobban zavarnak mint az égés. A hajóimon kötelező felszereltség a BoS kapitányi skill, a DCSM 1, hogy a magam részéről minimalizáljam a kigyújtásom esélyét. Igy is sokszor égek. Viszont engem is sokkal jobban zavar az, hogy a csata hevében belemerülök az ellenség figyelésében, nem tudom minden pillanatban a térképet lesni. A hétvégén mentem 3 csatát, az elsőt ugyan megnyertük, de hogy!? Carolinával voltam és a másik két BB csak állt a kezdőn. Három cirkálónk rögtön elindult lefelé, a két DD meg fel, pedig irtuk hogy az alsó félen foglalunk. Elindultam hogy segitek a három cirkálónak, hozzájuk voltam közelebb is, meg őket azért hamarabb utolérem. Jah! Mire oda értem, mind a három meghalt, a csapat maradéka bement középre, én meg egyedül harcoltam a maradék 10 ellenfél ellen. Mivel a háromból két pont a mién volt, befoglaltunk, de persze én nem kaptam lóf@szt se, mert az 5 cirkáló meg a 3 csatahajó szétszedtek. A másik két csata meg sima vereség lett, a másodikban az ellenfél úgy manőverezett, mintha században nyomták volna. Az én csapatom meg megint csak körözött a kezdő körül. Én is utálok égni, utálom mikor a 10 km-ről inditott torpedók elviszik a full életerőm, mert ugye egy alap Carolinálval nem megy olyan könnyen a manőverezés. Én is szidom sokat a játékot amikor a japán cirkálók többet sebeznek belém a fele akkora ágyúikkal, mint én beléjük. Meg amitől agyfaszt kapok: US BB-vel a velem párhuzamosan haladó cirkálót körbe lövöm, hála a szórásnak. Én Atlantával szembe mentem a Fusóval, és szemből kikapott. Egy Fuso! Hagyjuk már! De sokkal jobban zavar hogy 14 bottal többre mennék mint általában a csapatommal. Azon meg a WG nem tud változtatni, max a teljesen kiegyensúlyozatlan MM-en, mert az tényleg felháboritó.
  • Darun
    Ezt már egyszer én is benéztem. A lőtáv növelő (a patch előtt legalább is) minden másodlagosra vonatkozott. A 139-es korlát csak az elsődleges fegyverzetre érdekes. Nekem kb 2 csatám van Mikasa-val. Az elsőben nem értem oda a csatában, a másodikban nem találtam el semmit. Máig nem értem, hogy egy egymással párhuzamositott ikercső hogy tud kétféle röppályán lőni. Az egyik lövedékem következetesen a célpont elé, a másik mögé esett. Egy St. Louis egyébként egy t3-as BB-t is szét tud kapni, én a Mikasával már a t2-esektől is félnék. Hihetetlen, mennyire használhatatlan egy hajó.
  • Darun
    Szerintem ezt nem a mostani patch csinálta. Nekem is volt egy üres T1-es hajom, asszem az orosz és én is kaptam bele kapitányt. Bár én nem 7 skill pontosat.
  • Sendrov
    Nem kell ahhoz T9 BB! Ott van a Mikasa T2 BB. Úgy tele van tűzdelve másodlagos lövegekkel, hogy úgy néz ki mint egy sündisznó. De hiába, mert T2-ben olyan kicsi a másodlagos tüzérség lőtávja, hogy csak akkor tüzel, ha a cső vége már karistolja az ellenfél oldalát. És még akkor is fölé- alá- mellé lő.
    Ha meg rárakod a lőtáv növelőt, ami ugyebár %-ban növel lőtávot, tehát T2-ben gyakorlatban csak néhány méter plusz jelent. Arról már nem is beszélve, hogy a 139mm-es korlát miatt az a vicces helyzet alakul ki, hogy a 89mm-es másodlagos lövegek messzebbre lőnek, mint a 150mm-es másodlagosok. Micsoda baromság már ez!
    Szóval ott van a Mikasa 4db használhatatlanul lassú és pontatlan fő löveggel, St. Louisnyi másodlagos tüzérséggel, ami a gyakorlatban csak dísz. Ha meglátok egy St. Louist már menekülök is, mer pikk-pakk porrá éget. A DD-k meg a másodlagos hatótávján kívülről (ami ugyebár elég közel van) rommá torpedóznak, mert az öreg Mikasa nem egy fordulékony csónak.
  • BigaC
    a manuál célzó kapitány skill másodlagosra ér valamit? az ha jól emlékszem +100% találati arányt ad
    a +lőtávos/pontosság zászlókat fel szoktam rakni, de azok valóban nem sokat érnek...
  • Plata
    Asszem az utolsó patch valamit jól elcseszett,a t1 japán hajómon nem volt kapitány,mert átraktam t2-re majd így tovább.Eddig ott állt kapitány nélkül.Most megint elővettem a játékot,és a hajómon van kapitány,de nem egy sima hanem valami 7 skilles.

Ha a többi hajóról is leveszem patch előtt a kapitányt,akkor az is kap majd ilyet?
  • Rhonin7
    a másodlagos még tökig buffolva is vicc kategóra, ráadásul ahogy a kolléga mondja azok is 150-200mm-es ágyuk ám :D csak éppen olyan pontosak,mintha egy marék szotyival dobálnál meg valakit
  • carp3tm0nster
    hát de nem? :)
    nézd meg a bismarck-ot. 6 toronyban dupla 150-es lövegek...
  • Caliph
    na igen,egy t9es bb másodlagos tüzérsége 1-2 tierrel lejjebb még a fő tüzérség volt tizensok km hatótávval :D
  • carp3tm0nster
    a gyors rombolókra ott lenne a másodlagos tűzérség... ha nem lenne ennyire használhatatlan
  • BigaC
    igen, de minden játékban van kompromisszum.
    úgy olvastam, a valóságban még rosszabb volt a találati arány, mint most egy közepes játékosnak (valahol olvastam, hogy függőlegesen például korrigál a szerver, különben még ennyi találat sem lenne)
    az is elég kétséges, hogy a valóságban egy gyors rombolót például egyáltalán fő lövegekkel eltalált volna egy csatahajó (nem is emlékszem ilyen összecsapásra).
    szóval sajnos valamit-valamiért, hogy egyáltalán valamennyire lehessen játszani.
    én is szidom sokat a WG-t, de összességében azért nem olyan rossz ez a játék, igen kíváncsi leszek az MM javításra a következő patch-ben, az még sokat dobhat az élvezeten :)
  • BigaC
    abban egyetértek, hogy a BB ág gyengus.
    engem speciel jobban zavarnak a DD-k, hogy még egy 405mm-es HE találat után is vígan továbbcsónakáznak, a valóságban nem sok maradna egy rombolóból. (van egy hasonló játék, gyengébb grafikával, de ott ez legalább jól meg van oldva, Steel Ocean? vagy ilyesmi)
    engem is szénné gyújtottak NC-vel tegnap, majd bónuszként kaptam egy detonation-t is...
    de olyan is volt, hogy 150K sebzést mentem vele egy hete, mert velem jött két cirkáló és segítettek, hogy tegyem a dolgom :)
    BB-vel egyébként jobb szeretek divízóban menni, sajnos egyedül benne van a pakliban, hogy a csapat simán egyedül hagy, gyújtogató cirkálók és alattomos rombolók prédájának :)

Cleveland egyébként a lőtáv nerf (skill 150mm) előtt még durvább volt, és a toronyforgás sebesség is jobb volt :)
    most elég harmatos a lőtávja, szóval vele menni sem életbiztosítás...
  • Prof William
    A valóságban ha egy csatahajó tüzel akkor 1-2 telitalálatba egy akkor romboló azonnal belepusztulna és ha egy teljes salvo eltalál egy cirkálót az is jó eséllyel úszó roncssá redukálódik.

A csatahajók 400! milliméteres ágyúi ellen egyszerűen nem volt védelem kivéve ha az ellenfél is csatahajóban ül.

Cirkálók ezért sem próbáltak sosem nyílt tűzharcban csatahajók ellen menni. Percek alatt végük lett volna.
  • carp3tm0nster
    igazad van, nem mindíg van 1000 sebzés, van amikor össze lehet hozni 2000-et is...
    ott az a rohadt cleveland, ami mást se csinál csak spammeli a HE-t.... lehet HE-vel is sebezni, nem kell hogy minden lövedék gyújtson, ráadásul akkora citadelje, mint egy doboz gyufa, nem könnyű rendesen telibeverni.
    A BB ág rendesen ki van herélve, kezdve a random ágyúkkal, a használhatatlan secondary tüzérséggel, 1 db repair party(a repair partyk hasznosságáról érdemes elolvasni a Musashi uccsó bevetését). A HP visszatöltés nudli, a torpedóvédelem(amira minden csatahajó tervező nagy figyelmet szentelt) szintén nudli.
  • Rhonin7
    4 meccs 4 loss..../7 kill/ jóéjt,megint rank 11

Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.06.28. 01:34:41
  • Rhonin7
    na mentem egy BB-t.....3 helyen kigyújtott egy cruiser -38000 Hp az 53 ból........egy percig égtem oltás után.........Ha megéltem volna,de ugye elcsattantam.....

leszophat a wargaming
    Utoljára szerkesztette: Rhonin7, 2016.06.28. 01:21:07
  • Rhonin7
    a BB-k felejtősek már jóideje...vicc kategória ,hogy a 350-400mm-es ágyukat amiket 30-40 másodpercenként töltenek minden más hajó kiröhög......fényévente egyszer találsz egy nagyot és annyi.......konkrétan ripityára kéne lőniük bármit amibe 3-4 lövedék betalál erre kapsz egy minimál sebzést azt csükolom.....én már hónapok óta cruiseresem meg dd-zem...cruiserekkel 80-100k-s körök EASY MODE
  • Lópikula
    full hpról el lehet takarítani, ezt osztom, de ahhoz nagyon retardnak kell lennie a cruisernek
  • BigaC
    neked tele van, rendben. ha meglátlak, azért majd jól kigyújtlak :)
    egyébként meg ruszki cirkálókat szépen telibe lehet verni BB-vel, nekem ne mondja senki, az 1000-es sebzés előfordul peches széria esetén, de nem az a jellemző. papírhajók ezek.
    ha meg nem lenne gyújtás, gyakorlatilag a meggymagköpködők semmit sem sebeznek, főleg t7 és felette. még 1000-et se...
    a gyújtáshoz is kell találat/jó találat, ha sok tüzet akarsz, nem az öledbe hullik.
    ezzel az erővel vegyük el a flooding-ot is a torpedóktól mert milyen már, hogy a nagy sebzés felett még léket is kap a hajó...
    ha meglesz a Donskoy/Moszkva, megígérem neked, hogy nem gyújtok annyit, csak el akarok jutni odáig... :)
  • carp3tm0nster
    ha már BB... vársz 30mp-t teljes salvo, általában talál 1-2 lövedék sebzel kb 1000-et... hol van ebben fairplay? megint vársz 30mp-t megint ez történik. 54k sebzéshez, ami összajött csak abból, hogy gyújtogatsz, egy BB-vel elég rendesen meg kell kűzdeni, a randomról nem is beszélve. nézzük azt az orosz vackot. egy sortűz, égsz, oltasz. majd második sortűz megint égsz és nézed két percig tehetetlenül ahogy égsz. közben a köv sortűzek még legalább 1-2 helyen felgyújtanak. és te mit tudsz csinálni? teljes salvo min 356-os ágyúkból és sebzel 1k-t.
    na ezzel van tele a töke sok embernek.
  • Lópikula
    6 meccs 6 loss vicc komolyan
  • BigaC
    miért baj, ha valaki kihasználja, amit a hajó tud és a játék biztosít? ebben jó a Shchors, én pedig szeretnék eljutni a Moszkváig.
    skill-el együtt még így is csak 15% a tűzgyújtás és kellett hozzá 230 találat, hogy 15 tűz legyen. arányaiban az szerintem nem sok.
    engem is égetnek le sokszor ha csatahajózok, de nem anyázok senkit érte.
    ez is lenne a csapatjáték lényege, hogy a BB-t kísérjék, és szabadítsák meg az ilyen hajóktól, vagy találjon el ő rendesen, mert cserébe nincs túl nagy páncélzatom.
    mintha egy földi RTS-ben nem használhatnál tüzérséget, mert az nem etikus... messziről eltalálni valakit és sebezni.
    szerintem meg egyszer adok, egyszer kapok... abszolút nem értem ezt az álláspontot...
  • carp3tm0nster
    nem bántásból, de pont ilyenből van elege a játékosok nagyrészének...
  • BigaC
    bevált a Demolition Expert skill :)
    (54K ebből a tűz)

Utoljára szerkesztette: BigaC, 2016.06.27. 20:09:40
  • Caliph
  • BigaC
    http://worldofwarships.eu/en/news/public-test/public-test-058/

végre MM javítás, új játékmód (repterek, parti létesítmények veretése :D), damage számláló csata közben, új medálok...
    jó patchnek ígérkezik (azért nem írom, hogy jó kis patchnek, mert bizti lesz pár GB az én gyengus netemnek.... :))
  • whiskeyman
    :D
    ugyanígy jártam anno Hatsuharuval, most már Fubukival nem szórakozom a torpedo hatótávval, a 15 km-es is nagyon fasza, szokott meglepit okozni...múltkor egy Montanat kapott telibe 12km-ről 5 torpedo..ott is maradt
  • Caliph
    igazából a gyorsabb torpedó/csökkentett táv skillt vettem fel neki,de összeségében úgy vettem észre hogy nem éri meg. az az 5 csomó nem számít sokat,viszont az hogy 10kmről 8ra csökkent a hatótáv az igen. 15kmes torpedók lassabbak,a 20as konkrétan használhatatlan,de a 10essel faján lehet mókázni,és akkora távnál már nem számít a +5 csomó
    a 15kmes is 12re csökken és még igy is lassabb mint a 10 kmes ,ennyire nem éri meg a skillpont szerntem
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.27. 17:25:19
  • Darun
    Esetleg más hajóra nem tudod átképezni? Ha olyan skillt vettél fel neki amit más hajón még tudsz használni és tapasztalt már a kapitány, akkor sztem kár lenne csak úgy eldobni.
  • Darun
    A Sims nagyon nem az én hajóm. Igaz hogy a Blyska kivételével úgy általában minden DD-ről elmondhatom. Az ágyúi jók, de valami megmagyarázhatatlan csoda folytán én bármerre manőverezek, az ellenfél "véletlenül" pont mindig oda lő, ahová fordulok. A légvédelme viszonylag tűrhető, de ugye egy rombolót nem azért tart az ember. A torpedói számomra teljesen használhatatlanok, lévén vagy kicsit a lőtáv vagy lassú. Mivel csak 4*1 ágyú van rajta igy tűzerőben is elmarad a lengyel kollégától.
  • Tono34
    Érdemes egy kis dublont tartani néha.
  • Caliph
    pazar,akkor kukázhatom a fubuki kapitányát :D
  • Tono34
    Úgy tudom, hogy csak dublonért.
  • Caliph
    ha eltoltam a kapitányi a skilleket akkor csak dublonért lehet nullázni?
  • BigaC
    kicsit megkésve, elkezdtem a japán DD vonalat. velem volt az RNG, és birka volt az ellen.
    ezen nekibuzdulva elkezdem a BB-ket is, a Kongóval már úgyis volt némi dolgom az ARP hajók révén.

• BigaC
    én ezeket vittem: New Mexico, Budyonny, de láttam sok Cleveland-et és Fusó-t.
    Utoljára szerkesztette: BigaC, 2016.06.27. 10:55:46
  • Tono34
    Sims-ről van tapasztalata valakinek?
  • carp3tm0nster
    dettó... visszaverekedtem magam oda, ahonnan lebuktam.
    kérdés: Tier V-VI rankedbe milyen hajó, ami nem DD.
  • BigaC
    jó lenne ha a Ranked tényleg a cap-ról, pontszerzésről és nyerésről szólna...
    nem azt mondom, hogy egyedül nyertem meg, de majdnem.
    jó kis gép a Myoko :)

Utoljára szerkesztette: BigaC, 2016.06.26. 20:31:54