22420
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • BigaC
    nekem sosem volt nagy kedvencem, de eddig csak ARP Kongóim voltak. nemrég kezdtem bele a japán BB ágba, most jutok kínkeservvel a Myogi-tól a Kongóig, ahhoz képest viszont nagy előrelépés lesz :D
  • SovereignXY7
    Ööö ez a Kongo akiről midneki azt mondja fúú de király miért ekkora szar nekem h 6 kmről nem tudok eltalálni csak 1 gránattal 1 CV-t? Meg úgy általában vagy 10% ha talál vele bármi...
    Utoljára szerkesztette: SovereignXY7, 2016.07.02. 20:10:50
  • Tono34
    A viselkedésére mondtam, nem oly nehézkes mint egy BB.
  • Lópikula
    A Tirpitz minden csak nem cirkáló. Citadellet ütni neki lehetetlen.
  • Tono34
    Tirpitz inkább nehéz cirkáló mint BB.

Némi tanakodás után megvettem a Hippert. Első csatában nem is volt rossz, kíváncsi leszek hogyan fog alakulni a vele való játék :)
  • SovereignXY7
    Cirkálókat jobban kedvelem. Elég szar vagyok BB-vel... Legalább is amcsi az pontatlan. Kongo van most.. de még stock így kurvára nem taláélok el vele kb semmit...
  • Tono34
    Tirpitz elég gyorsan tölt, talán a leggyorsabb a BB közül, toronyforgása szinte remek, jól tud manőverezni, torpedók hatalmas meglepetéseket tudnak okozni :)
    Nekem elég pontosnak tűnnek az ágyúi.

A borsos ára ellenére is szerintem megéri megvenni (amikor kapható).
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2016.07.02. 12:02:02
  • SovereignXY7
    Nem kapható 2 nem szeretem a BB-ket. Lassan lő. Mellé megy és töltesz megint fél percet... Persze...
  • Prof William
    Úgy veszem észre hogy T6 felett a játékosok hajlandók elfejteni hogy a japán cirkálóknak torpedóik vannak.

Az Atagoval már jó pár óvatlan cirkálót és csatahajót küldtem így a tenger fenekére. Sőt még 1-2 túl közel merészkedő romboló is veszteséglistára került így.
  • Caliph
    és az Atago beceneve citago,szal mint többi japó cruiser citadella mágnes :D
  • BigaC
    más játékstílus.
    ha szeretsz HE spammelni jó messziről, akkor Kutuzov, ha közelebbről lopakodva odacsapni, akkor Atago.
    a Kutuzovnak még ezenkívül elég brutál a légvédelme.
    fogyóeszköznek van 1 füstje, az Atago-nak javítás. (utóbbi mindenképp hasznosabb)

egyébként
    Atago WR: 48.54%, avg. damage: 33.6K, kill/death: 1.1, plane kill 1.31
    Kutuzov WR: 50.44%, avg. damage: 35K, kill/death: 1.35, plane kill 2.73
  • Toweliee
    Tirpitz
  • SovereignXY7
    Kutuzov vagy Atago? Tetszik h a ruszki kurva gyorsan klő így BB-ket fel lehet gyújtogatni meg crúzerek ellen si jó az AP.
  • BigaC
    meguntam az égetést és folytatom a nemrég elkezdett japán DD ágat, a kapitányok átképzésére tökéletes kis hajó a Kamikaze-R.
    annyira nem kiemelkedő menet, de nagyon jó/izgalmas kis csata volt, szerencsére páran (egész pontosan hárman voltak hajlandóak visszafordulni) a csapat érdekeit néztük és visszamentünk védeni a főerőik ellen, többiek meg csónakoztak egy kört :)

Utoljára szerkesztette: BigaC, 2016.07.01. 17:30:13
  • BigaC
    jó buli a ciklon, máskor meg bosszúság, sok függ attól is, milyen hajóban ülsz :)
    szerintem jó, ha megmarad ritkább eseménynek, viszont a 0.5.7-től ha jól emlékszem, már nem csak egy pályán fordulhat elő...
  • Caliph
    nekem alig van ciklon talán 3x ha láttam eddig...legtöbbször csak a pálya elején esik de mire lőni kell az is elvonul :D kérdőiven xeltem is hogy gyakrabban kéne berakni.
  • BigaC
    hát igen, azért jó a játék mert mindenkinek más-más hajó kezes :)
    érdekes, mert az Aobát kifejezetten szerettem randomban, de rankedben szánalmas volt a WR-em vele.
  • carp3tm0nster
    bandázom vele, nem megyek egyedül, de tegnap 8 meccsből 1 win-em volt vele rankedben.
    az első kettőben kinézett magának az ellen cv-je, torpedók két irányból, plusz bomba. mert gondolom én voltam a legveszélyesebb a csatában.
    az ágyúk tetszenek, de gyakorlatilag minden csatában citadelt kapok, szinte bárhonnan. az aoba ennél lényegesen jobban tetszett és a játék is jobban ment vele
  • BigaC
    sokat mocorogj vele, állandóan manőverezz és ne menj egyedül :)
    tudom szokásos tanácsok, de ha az ágyúira ráérzel, nagyot harap, még BB-be is.
    nálam abszolút ranked kedvenc, 69.23% wr. persze hozzáteszem a 12-es szintnél vagyok és úgy érzem, elérkeztem a képességeim határához :) innen már nem lehet visszaesni, ami felette van az ajándék, szóval a Myokot még elviszem párszor.
  • BigaC
    a 152-es konfigot valósznű free XP-ből átlépem, nekem is szemet szúrt az irreálisan lassú forgási sebesség.
    (amúgy nem fordítva lenne logikus, hogy a 152-es konfig gyorsabb? na mindegy)
    a torpedók néha jól jönnek hátulról is menekülés közben, vagy ha épp nem 1:1 helyzetben vagy és nem rád figyelnek.
    Ranked-ben egy New Mex-et torpedóztam meg Myoko-val, miközben egy Coloradot lőtt, nagyon mérges volt a srác :D
    de aztán jött az instant karma, a következő Randomban a Hipperemet torpedózta meg egy Mogami, tisztára elfelejtettem, hogy két szalvót is tud lőni, 3km-ről esélyem se volt ellene. :) (én voltam a hülye, de mérgelődés helyett ittam még 1 sört :) )
    ahol még jól jön a torpedó, azok a ciklonos esetek, a BB-t ha megleped, ideje sincs rádfordulni.
    North Carolinával úsztam, ciklon, két cirkáló 7km-re a ködből, egy Zao és egy Hipper, a Zaot kilőttem, a Hipper lement 1/3 HP-re, de már olyan közel volt, hogy nem tudtam menekülni a torpedóitól. Hippernek is oldalanként 2x3 van...
  • carp3tm0nster
    most szenvedek a myoko-val. gyakorlatilag bárhonnan tudnak citadellát lőni, akár szemből is.
    rettenetesen papír az egész hajó...
  • Caliph
    japó cruiserek t7től citadella mágnesek ha teljes broadsideban vagy,érdemes mindig ferdén távolodni a céltól,úgy használható minden ágyú,és elég jól gyújtanak.torpedok kb közeli bb ellen jók ha nem rád figyel,illetve belövöldözni vakon füstbe vagy szűk átjárókba hátha fognak egy dd-t
  • gseldon
    Nekem van mogami-m. Egyre ne számíts, hogy a torpedókat bármire használni fogod tudni. Csak hátrafelé tudod őket kilőni, így ha offenzíven akarod használni, akkor teljesen ki kell fordulnod a hajótesttel, ilyenkor bárki, még egy DD is ad jópár citadellát.
    Papíron jó lenne a 152mm ágyúk is, mert legalább olyan lövedék kezdősebességgel rendelkeznek, mint az oroszoké, de a gyakorlatban nagyon lassan forognak a tornyok és egyszerre sosem tudsz 2-3 toronynál többel lőni, ha manőverezel. Ha meg nem, akkor azonnal kilőnek.
    Szóval nagyon vegyesek az érzelmeim a hajóval.
  • Prof William
    Mindig konyhán megy át. Ilyenkor a szakács meglepetten felnéz a krumplipucolásból, majd a vállat von és folytatja tovább. :)
  • BigaC
    Nekem a Hipper és a NO van meg, a Hipper hangyányival jobban tetszik, szeretem ha van torpedó végszükség esetére.
    A NO-ra viszont lehet radart felrakni, ha a csapat jól összedolgozik és ki lehet használni, hasznos hajó lehet. (tüzérsége viszont Pensacola szintű, persze sokkal jobb concealment-el, míg a Hipper tüzérsége (AP-ja jó a Yorck-al ellentétben ahol nagyon magas röppályájú volt) elég nagy ugrás a Yorck-éhoz képest szvsz.
    Mogami-m még nincs, későn kezdtem el a japán cirkáló vonalat, de a 203-asokkal szerintem jó lesz az is és emlékeim szerint van mindkét oldalon 2x4 10km-es torpedója...
    Utoljára szerkesztette: BigaC, 2016.07.01. 00:05:10
  • Tono34
    Hipper, Mogami, New Orleans. Melyiket vennétek meg?
  • Tono34
    Még nem fullos, de azért oda tud már csapni :)

Pár száz HP maradt a végre ..

• carp3tm0nster
    jobb is, hogy nincs tengo. elvileg a DD-k azok ellen lennének, de mennyi a valószínűsége, hogy a DD playerek tengókra vadásszanak?
  • BigaC
    nem tudom, hogy mótvá, de ez a bug alapján technikailag sem tűnik lehetetlennek :)
    (0:22-től aki nem bírja a mangát)
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nMjH2jQJWk0
    a Steel Ocean-ban (nem játszottam vele, videók alapján) úgy tűnik jó megoldás, hogy kicsit megy a víz alatt, hajó nézetből látod magad kicsit áttűnve a vízen és x időnként fel kell jönnie (szóval lehetne a merülés fogyóeszköz a WoWS-ban)
    a balance kényessége inkább tűnik jobb indoknak, újabb torpedóspammerek megjelenése nem tenne jót a most sem teljesen jól kiegyensúlyozott játékban, de idővel azért behozhatnák, és a mélységi bombákkal a rombolók újabb szerephez-mókához juthatnának...
  • Darun
    Arról a WG-ről beszélünk, akik azért nem raknak tengeralattjárót a játékba, mert az történelmileg nem hiteles (nyilvá, és nem azért mert akkor le kéne modellezni a viz alatti részeket is, meg vizibombát rakni a hajókra. Nem mintha olyan nagyon hiányoznának nekem, de hogy még kifogásnak is ekkora baromságot hozzanak fel!
  • BigaC
    jah de a WG szerint a rombolók belseje üres, semmi gond ha simán átmegy rajta egy-két 950kg-os gránát :)
    valszeg mind a konyhán és a legénység szállásán megy át, és egyik sem a kazánon vagy a torpedók kulipintyóján...
  • carp3tm0nster
    A WG megmagyarázni,hogy bár a DD "páncélja" élesíti í 356-406mm-es lövedék gyújtóját, de mire felrobban a töltet addigra már a másik oldalt ki is ment a hajón.
    egyszer el is hinném, de full salvo esetén, csak pattog valahol annyit a lövedék, hogy a hajótesten belöl robbanjon.
    a másodlagos,kis kaliberű tüzérségről már nem is beszélek...
  • Darun
    Tisztában vagyok vele. A Warthunder: GF-ben elég jól le is vannak irva ezek az értékek. De amikor a csatahajóból kilőtt full HE salvo csak add fél életét viszi el, akkor elgondolkozok azon, hogy azok a 356-406 milis gránátok mi a jó anyámat csinálnak? Nehogy már azt mondja nekem valaki, hogy azok nem ütik át a romboló páncélját, a 130 milis HE meg igen?

Biztos hogy gikszer volt, mert olyan hogy 9 meccsből 8-at zsinórban nyerünk nem volt mióta hajózok és gyanitom nem is lesz többet.
  • Toweliee
    Valami gikszer volt tegnap, erre a akartam reflektálni.
  • atee73
    A HE lovedeknek is van pancel atutese csak nagyon alacsony
    romboloval siman losz citadellat CV-nek HE-vel.
    Utoljára szerkesztette: atee73, 2016.06.30. 07:17:49
  • Darun
    Azt hogy a HE át tudja ütni a romboló páncélját?
  • Toweliee
    Mert ez mit bizonyít?
  • Prof William
    Fel lehet fogni úgy hogy a kapitány lelke még egyszer bejárja mapot mielőtt megy a túlvilágra. :)
  • atee73
    masik gond lehet............. a gyari spotjelzot csereld le vmi feltunobre(aslain vagy mas moddal) mert egyszeruen neha nem veszed eszre olyan egyszinure csinalta a WG, nekem is neha habzott a szam hogy mi tortent ,aztan visszaneztem a replayt es rajottem hogy jelzett csak nem figyeltem fel ra
  • atee73
    Hat erdekes , velem nem szokott ilyen lenni , fust nelkul siman lohet a rombolo ,ha betartja a tavolsagot ( pl a fletcher 10.5-tol)
    ha eszrevesznek loves nelkul annak sokfele oka lehet ,bekapcsolt AA , eg a hajod ,szonar ,radar, de hozza kell tenni az ertelmesebb jatekos figyeli a semmibol vagy fustbol jovo lovedekeket es odaporkol ( siman ki lehet igy kapni egy rombolot)