22410
A Wargaming új MMO játéka
-
asolyom #17716 Egy kicsit más szemszögből szeretném megvilágítani az új MM-et, mint prémium fiókkal, és T9-10 hajókkal játszó játékos. Az új MM szerint sokszor voltam (voltunk) full T9-10 csatákban, és ilyenre bizony korábbról nem emlékszem. Az elméleted szerint viszont kellett volna kapnom szegény f2p játékosokat T7-8-ból, akiken prédálhattam volna, mint prémium fiókkal rendelkező. Akkor hogy is van ez?
Félreértés ne essék, nem tisztem, és nem is akarom védeni a WG-t, de véleményem szerint a script, és f2p játékosokat sújtó MM elméleted erősen szubjektív. -
asolyom #17715 Annyit helyesbítenék, hogy legtöbbször már az első lövések előtt, némely csapattársak mozgásából, lehet látni, hogy vereség lesz a vége. Az első lövések legfeljebb csak azt mutatják, hogy éppen milyen RNG-t kapsz, bár mint lentebb írtam ez is rendkívül hektikus, egyszer lövök egy 22k-s szalvót az ellenbe, és fél perc múlva 5 km-rel közelebbről meg 2,5k-t.
Ami a Gneisenaut illeti, szerintem az egyik leggyengébb T7 BB. Nem elég, hogy a "német szórással" van megverve, még a tetejében csak 6 ágyúja van, amiből többnyire csak négyet tudsz értelmesen használni. Ez a hat ágyú szánalmasan kevés, ha pl. összeveted a Lyon 16, vagy a KGV 10 ágyújával. A Bismarck egy sokkal jobban használható hajó, főleg a másodlagosok miatt, viszont ennél feljebb nem nagyon érdemes menni, bár éppenséggel van klán társ, aki GK-t is imádja. Én magam pl. se a francia, se a szovjet csatahajókat nem tudtam megkedvelni, mindkét ág megvan T8-ig, de nem mentem tovább. Az amerikai ágon megvan a Montana, de jóformán csak klán csatára használtam. A japán és az angol ág tetszett a legjobban, bár az angol a HE spam miatt egy idő után unalmas. Azért a Monarch és a Lion vicces tud lenni, a Conqueror még nincs meg. A japánoknál megvan a Yamato, és az Izumo, és ez utóbbi a buffok után egészen élvezhető hajó lett, T8-ban ott van az Amagi klón Kii, ez alatt nem tartottam meg hajót. -
Gyuszopapa #17714 Valami van az biztos.Egy ideje egyszerűen képtelen vagyok egy élvezetes kört menni.Már az első lövések megmutatják a tuti buktát.2 hónapja nem vettem prémet mert rendszertelen lett a játékom a lakásfelújítás és nyaralás miatt.4-5 napért nem veszek prémet.Meg is van az eredménye,Full agyhalott csapattársak szilánkosra vásárolva prémekkel de annyi agysejttel mint egy amőba.Vagy 100-200 csatás kezdők.Megy mindenki mindenfelé mint a mérgezett egér.Arról nem is beszélve hogy körbelövök minden hajót de találat nincs.A legnagyobb BB-m a Gneisenau,de ezt viccnek érzem körbelő mindent csak találat nincs vagy kevés.Rálövök egy BB-re vagy pattan vagy overpenetration.Cirkálókról pattan stb. -
Darun #17713 T6-os tengeralattjáró 20 csomóval 50 méter mélyen? xD -
Kotomicuki #17712 Ezek szerint őt nem szívatja a rendszer, hanem "normálban" engedi játszani - zömmel. Van ilyen is...
Pl. Flambass is hogyan fanyalog, ha 1-1 salvo-jából csak 1-2 találat születik, na, nekem ebből 3-4 szokott zsinórban lenni, aztán enged sebezni, hébe-hóba - nekem olyat nem enged meg a script, hogy 12-ből 9-10 sebző találat...
Sz'al, igenis, vannak érezhető különbségek a "játékban"!
Most velem is "kegyes" volt: lett végre pár győzelem - mind -2 tier-esként, azaz, 0-közeli eredménnyel - és 2x lehettem top dog - "természetesen" az ezzel járó silány csapattal és RNG-vel, így borítékolható volt, hogy 0-közeli eredménnyel zárok itt is... (zömmel -2 tier és 2-3x -1 tier a 2 db sajátra - még mindig erősen negatív a MM mérlege)
Igen, régen ez is jobb volt... -
asolyom #17711 Ezt most nem értem.... -
Kotomicuki #17710 Ühüm, ha neki is úgy adná, akkor közel se menne neki olyan jól... -
#17709 korai wolk in progress submarine gameplay...de jó is lesz,célra fordulós hőkövetős torpedók ... :D
ddknek lesz mélységi bomba
első ránézésre nem tűnik olyan nagyon opnak,inkább cv zaklató lesz ahogy nézem...2 torpedó másfél percenként nem sokra elég,jelenleg.
-
asolyom #17708 Felejtsük már el, hogy a WG direkt kib@sz a f2p játékosokkal. Van klán társ, aki f2p és nem megy neki rosszabbul, mint a fizetőseknek, sőt. Ez tiszta RNG, ma 15 km-ről lőttem egy 22k-s szalvót a Lionba, és fél perccel később 10 km-ről egy lőszer találta el a full broadside célpontot, valami 2,5k overpennel. -
Kotomicuki #17707 A legújabb MM még szarabb, mint az elődjei, f2p szemszögből:
- T7-től saját tier-ű csatát még nem láttam
- a saját tier-ű csaták száma még kevesebb lett, mint eddig az alacsonyabb tier-ekben is
Full T7, de be kell tennie 3 IX-est..., T8 uú full T10...
Sz'al, most már nem érzés, hanem tény, hogy "játszani" csak tier III(-IV)-ig, vagy IX és fölötte érdemes - utóbbiakban is csak az XP-ért, a szénért és az acélért megvett bárkákkal, mer' erre a szennyre költeni esztelenség a továbbiakban (is)!
Ezt még a script annyival tetézi, hogy citadellát nem enged lőni (<1% esély és maximum 1 db/salvo - eddig azért 2-3-mat is megengedett, igaz nem túl gyakran, akkor sem), így BÁRKI, kedvére elszórakozhat a f2p játékossal - eddig azért, ha a 3.-4. salvo után is, de engedte, hogy némi kárt tehessek az ellenfélben, most már ez sincs meg.
Uú, mint a wot-ban, pár csatánként beáll normál üzemmódra, ekkor nem annyira szemét, de ilyenkor meg tuti, hogy -2T az egyén és emiatt nem tud komolyabbat alkotni...
Még "reménykedek", hogy ez az event után javulni fog, de már ezt az átvágást is kezdem elengedni lelkiekben... (wg termékben eddig még nem "csalódtam": az összes csak és kizárólag a lehúzásról szólt!) -
#17706 arra még nem vettem rá magam hogy elolvassam mi a rák lehet -
Kotomicuki #17705 A research-bureau mellett már meg sem lepődik ilyesmin az ember...
Azér', ennyire kaparni az 1-2 centtel több, pillanatnyi bevételért, miközben ezzel teljesen leégetik magukat és (végleg?) leépítik a terméküket... -
#17704 Flambass csatornája: WG hivatalosan megerősítette hogy jönnek a tengeralattjárók :D
-
Darun #17703 De ha úgy nézed, még is lehet egy tizes amcsi cirkálód (gyengitett DM), anélkül, hogy akár csak belekezdtél volna abba az ágba. -
asolyom #17702 A Salem radarja is gyengébb, és legendary upgrade sem rakható rá ugyebár. -
Darun #17701 Pár hajónál tényleg igaz az, hogy a prém látszólag értelmetlenül gyengébb, mint a tech tree. Mondjuk a Salem ugye abból a szempontból "érthető", hogy szenes hajó, vagyis türelemmel nem fizetős játékosként is kiveheted. Nekem pl nagy csalódás volt, a sok citadell miatt az upgraded javitást alig lehet használni. A Dö Griz tényleg egy kivételes hajó, mióta a francia cirkálók is megkapták a reload boostert, azóta kb ez az egyetlen dolog, amiben gyengébb a tech tree hajónál. Bár még nincs sok csatám a Lenin-el és összességében a Vlagyi sem olyan rossz hajó, azért nekem a Lenin még is jobban bejön. Illetve azt sem árt figyelembe venni, hogy sok prém hajót előbb adnak ki, mint a tech tree ágat, ami pl olyan érdekességeket eredményez, mint:
-Gremiasi már T5-ben is 8 km-es torpedó egy orosz rombolón
-Torpitz: a torpedók miatt még erősebb közelharcban
-Lónyál és Anshan: dd-ket is sebző torpedó
-Kutuzov: extrém nagy lőtáv füsttel orosz cirkálón, 8 km-es torpedóval
-franszhia prém rombolók füsttel
Ésmégsorolhatnám. Ebben a játékban inkább arra mentek rá a prém hajóknál, hogy valamiben jobbak legyenek a tech tree-nél, de cserébe másban meg gyengébbek. Bár vannak ugye kivételek is -
Kotomicuki #17700 Elméletileg a "Print Screen" gomb volna az - nálam kicsit hosszabban kell nyomni a "játékban", hogy valóban elmentse az aktuális képernyőtartalmat.
A játék telepítési helyére, egy direkt ezeknek fenntartott könyvtárba kerülnek az így készített képek - nálam "*.jpg" kiterjesztéssel.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.08.07. 15:56:26 -
Gyuszopapa #17699 Új oprendszerem lett.A képernyőmentés az melyik gomb mert nem találom a beállításokban? -
Gyuszopapa #17698 Én ezt cáfolom.Gneisenau szinte mindig tier 9-ben van. -
Sendrov #17697 Én sem vagyok híve a több tierrel magasabb prémium hajó vásárlásnak. Vettem már prémium hajót, de csak a saját szintemen.
T8-as hajóm is csak 1 van, a Cleveland. Az is csak azért, mert 2018 májusában, amikor az amcsi cirkáló ágat mókolták, T6-ból T8-ba dobták.
De attól én még nem lettem T8-as játékos. A T8-ba felrakott Clevelanddal pl. konkrétan 0 csatám van. Majd ha T8-ba érek a rendes fejlesztéssel is, akkor előveszem. De az még nem most lesz. Keveset játszom, lassan haladok. Alig vagyok ezer ütközet felett. Mondjuk ehhez még hozzá jön a zárt béta időszakból kétszáz valamennyi, plusz még korábban a béta hétvégékből pár tucat ütközet. Alfa teszter meg nem voltam :)
-
asolyom #17696 Én nem érzem ekkora gondnak a +2 tiert, pl. egy Chapayevvel úgyanúgy sebzel T10 hajókat bottom tier ként, mint ahogy top tier ként is simán kicitadelláz egy Colorado. -
Kotomicuki #17695 De, ha bevásárolta magát oda - mer' az eredményei alapján soha nem jutott volna el odáig - , akkor onnantól teljes jogú tag, sőt..., a wg szerint.
Végül is, a wg abból él - a 7.5-ös wot, a "piacszerzés" óta - , hogy eladja azt, amit amúgy (vagy ép ésszel) sohasem tudnának megszerezni az emberek a szándékosan ehhez degenerált rendszerében...
#17693:
Ellenpélda meg a T6-os franciska CL, ami szinte minden főbb paraméterében jobb, mint a kifejleszthető társa.
Ahogy fogja el a kapuzárási pánik a wg ezen részlegét, úgy jönnek majd az OP-bb, fizetős hajók is - lásd wot; nagy kár, hogy lassan maga a játék(-mechanika) lesz élvezhetetlen körülöttük.
#17692:
Igazság szerint én azért mentem volna T8-ban, hogy a hadjáratokat és főként azok nyereményét begyűjtsem (pl. 10-es kapitány, ami T3-ként egy elérhetetlen álomnak tetszett - és milyen OP is lehet egy kisebb, szenes ladikkal... - , viszont T6-7-re érve már realitássá vált). De vhogy tesz róla a wg, hogy itt is csak és kizárólag a T10 legyen az egyetlen, "játszható" hely (meg az alsóbb, még beetető szintek): a legtöbb dolognál a wg ragaszkodik a minimum T5-6-hoz, ezzel is a felfelé törekvésre serkentve a gyanútlan júzert. -
asolyom #17694 Csak mondjuk T4-ben elnézed, ha valakinek lila gőze nincs a játékról, de T10-ben jó lenne, ha legalább egy csillós véglény értelmi szintjén túl tudna lépni valaki.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.08.06. 08:45:24 -
asolyom #17693 Érdekes módon itt a hajós játéknál a WG valahogy többször tartja magát ahhoz a elvhez, hogy a prémium hajó picit gyengébb, mint a fejlesztési fában levő társa (Baltimore <> Wichita, Des Moines <> Salem). -
#17692 Azt tudom javasolni amit mindig mondanak a prémhajó vásárlásra: Előbb juss ell abba a tierben azon az ágon amilyen prémet szeretnél, és ha már jol tudsz játszani a tech tree-s azonos szintu hajóval akkor érdemes prémet beszerezni abbol a fajtábol:) Igy mindenki jobban jár:) -
Kotomicuki #17691 Nekem meg lejárt az a pár nap, amit ki lehetett venni a játékból, lehet, így "büntetett" érte, hogy nem hosszabbítottam meg az bankkártyáról...
Mindenesetre, a jövőben kerülni fogom a T8-at, mert erre a szinte állandó szívásra nincs szükségem! -
Darun #17690 Továbbra sincs semmi összefüggés. Prém fiókkal nekem ugyanúgy sorozatosan T10-es csatát dobál a T8-as hajóimra. És ami szomorú, hogy még igy is rengeteg top tier végez mögöttem. -
Kotomicuki #17689 A nem kellően potenseket "lejjebb" sem tudod kikerülni, szvsz, T10-ben nem ez lesz az újdonság számomra.
Állítólag a IX-es Jean Bart-tal járnék legjobban, de X-ben a Yoshino felé billenne nálam a mérleg, mert a CL-kedéshez nem nagyon füllik a fogam - lőtáv hiányában "túl izgalmassá" is válhat a dolog - , inkább kicsit távolabbról, amíg lehet...
De van még egy hónap legalább, addig kihozhatnak vmi OP-t is...
-
asolyom #17688 Milyen hajóra hajtasz? -
asolyom #17687 T10-ben nem a MM a baj, hanem a sok retardált, aki bejön top hajóval, de vagy fogalma nincs a játékról, vagy gyáva, vagy mindkettő. Múltkor is 60k HP-val GK menekül a 20k HP-s Montana elől. Persze nálunk volt a GK...... -
Kotomicuki #17686 Még 60k szén és az MM ezen részét én sem fogom szidni! :)
#17684:
Már bent vok egy klánba, de felírom, köszönöm!
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.08.05. 13:29:56 -
#17685 A rosszra jobban emlékszik az ember:) De amugy igazad van hogy kár rá költeni teljesen jol el lehet lenni ingyenesen:) Én most főleg t10 ben jatszok a legendary upgrade-ekért ott nem zavaró az MM :D -
asolyom #17684 Amíg scriptekben hiszel, addig nem fogod a játékot élvezni. Az MM besorolás nem attól függ, hogy fizetsz-e vagy sem, legalább is én nem láttam semmiféle statisztikát arról, hogy akik fizetnek azok gyakrabban vannak top tier-ben. Mi történik akkor, ha egy szakaszban van fizetős, és nem fizetős játékos? Akkor mit csinál a script? Többnyire magasabb tierbe rakja a szakaszokat, de nem azért mert nem fizet valaki. Vannak olyan hajók egyébként, amiket nem zavar a -2 tier, vagy menjél T3-4-ben, azokat max. +1 tierrel sorolja feljebb. És ott van a T7, azokat a hajókat pl. sokkal gyakrabban rakja top tierbe.
Klánba egyébként érdemes belépni, sok kedvezményt lehet kapni, és a klán csatákkal jól lehet farmolni. Ha gondolod keress meg privátban. -
Kotomicuki #17683 De az sem magyarázat a szinte folyamatos -2 tier-re... (ilyen gané még nem volt a MM -> most jött rá, hogy f2p vok?!) -
#17682 Iskolaszünet+ Hétvége halálos kombó mindig:) -
Kotomicuki #17681 A mai nap 1X csatája tökéletesen meggyőzött arról, hogy teljesen felesleges erre a "játékra" költeni!
Összesen 2 csatában, kevesebb, mint 20%-ban a "játéknak" voltam a sajátjaim között az összes többiben -2-es, amihez még hozzájött, hogy szinte állandó jelleggel a nemtelen, gyáva férgek alkották a csapatomat, tehát támogatást nem kaptam soha, igazán helyzetbe nem is kerülhettem.
Ha normális klánban lehet az egyén, akkor a napi 1-2 ládával majd összejön a tier IX-X-es szenes hajó - amivel legalább nem tud a legaljára tenni az a szemét script - , addig meg maximum tier V-VI, mert felette már túlságosan nagy a szakadék, ill. addig esélyes, hogy az ellenfélhez is kerülnek olyanok, akiket csővégre lehet kapni és haladni a nagy hajók irányába. -
Darun #17680 Mmint signal? -
Kotomicuki #17679 ...és hála az újabb event-nek, lehet némi szenet is farmolni pluszba! -
#17678 3 superkonténer jött mostanában mindhárom flag... -
#17677 Én tegnap ugyanezen a pályán, kb ugyanilyen közelségből csináltam 4 killt a Tirpitzel úgy, hogy abból hármat úgy nyírtam ki, hogy egy paraszthajszálnyi életem volt. Ami viszont döbbenet és mutatja, hogy mennyi az idióta, hogy nem engem öltek volna meg akinek alig volt HP-ja, hanem a haveromat támadták. Egész egyszerűen döbbenet, hogy mennyi az agyhalott és ezen még mindig képes vagyok meglepődni.