World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
٩(̾●̮̮̃̾̃̾)۶ CefreTeam™ ๏̯͡๏﴿
Utoljára szerkesztette: Toweliee, 2019.02.01. 21:44:50
kredit marad 50
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2019.01.31. 15:41:41
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.
Nekem összesen, az amerikai teljes ágért és a japán T4-7-ért kaptam ~1.350.000 free xp-t.
Utoljára szerkesztette: DrSoong, 2019.01.31. 14:26:04

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Azért kell megnézni például egy ilyen játékos videóit, mert közben lehet hallani a billentyűzete hangját. Abból meg bizony az jön le, hogy nem a hátsóját vakargatja játék közben, hanem rendkívül intenzíven kezeli a billentyűzetet.
Tessék válogatni. Van közöttük egy nagy halom oktató videó is, ami holnapra teljes mértékben elavul, de jól példázza, mekkora munkát kellett bele fektetni egy játékosnak a CV játékba, azért, hogy ne csak darabra legyen meg a csatában.
Érdemes összehasonlítani a egy csatahajós streamer játékos videóival. Ahol bizony játék közben - a töltési időben - fenékvakargatás van átvitt értelemben.
farazelleth videó csatornája
Ő az egyik klántársam, 70% super unicum WR stat CV-vel.

Utoljára szerkesztette: whiskeyman, 2019.01.30. 08:52:37
Tény, hogy egy jó CV el tudja dönteni a csatát, de azért ez nem mindig igaz. A legutóbbi Sprint Rankedre bevittem egyszer a Rjúdzsót. A csata felénél már 100k felett volt a spot dmg, enyém volt a légi fölény, még is kapkodós volt a meccs, mert közben a kedves csapatom elkezdett kihalni. Szóval egy jó CV-s (és itt nem magamra gondolok) is néha vért kell izzadjon, ha segg hülye csapatba rak be.
Ez főleg a Ranked illetve a magas szintű csatákra igaz: azért nem véletlen van a hajókon a légvédelem és a Def AA. Igen, tudom, T10-ben a 3 torpedóraj ellen sokszor még a Def AA is kevés, de nyilván ha jó a légvédelmed, a CV sem veled fogja kezdeni. Bár itt is láttam már érdekes dolgokat. A CV nyilván a magányos, gyenge légvédelmű hajókkal fogja kezdeni, tehát CV-s csatában nem ördögtől való dolog a lemmingelés illetve pl Muszkával nem szégyen segitséget kérni cirkálóktól, esetleg szépen hajókázni egy másik BB mellett, aminek jobb a légvédelme.
Tegnapelőtt volt egy csatám, fél év óta először most vettem elő újra a North Carolina-t. 10-es csata, 9-es CV-vel. Egy Bismarck vagy Tirpitz jött velem, persze mi fogtuk ki az ellenfél Montana-ját és a Zsán Szakáll is a mi oldalunkon kezdett. Plusz a CV-nk is a másik oldalt fedezte, szóval nem kicsit voltunk szopón már a meccs elején is. A végén, mikor már elfogyott a csapat, az ellenfél CV-je úgy gondolta, lelop magának. Már jött is felém a két torpedóvető, még időben elkezdtem fordulni. Szerencsére a Karolinkán AA build volt, az egyik rajt még menet közben leszedte, a másodikból egyet csipet le, de mire oda került volna a sor, hogy dobjon, már halott voltam. (Ez a Zsán Szakáll mocsok egy hajó azzal a reload boosterrel) Persze az hogy mennyit ér a légvédelem a repcsik ellen baromira random.
A Kaga tényleg jó, de azért egy vadászos Hiryu simán megfogja, a Saipanról nem is beszélve. (nagyjából azonos képességű játékosok esetén)
Én mondjuk semmilyen modot nem használok. Régen a WoT-ban én pakoltam fel, de minekután elég sok +60%-os csatát SIMÁN elbuktunk (az ellenfélnek nagyon nem is kellett megerőltetnie magát) nem sok értelmét láttam. Most tényleg azon görcsöljek már a csata elején, hogy az ellenfélnél X lila játékos van, nálunk meg a csapat fele piros? Kösz nem. Ráadásul azért van némi különbség arty és CV között. Az arty-tól két dolog védhet meg, az rngesus meg esetleg az, ha tudod hogy hová nem tud belőni. De ugye ez általában a térkép csak egy elég kis hányadát jelenti. Mig a CV ellen van légvédelmed, lehet feltenni Def AA-t és rá is lehet fordulni, minimalizálva vagy akár teljesen elkerülve ezzel a károkat.
Már szabadon nézelődve a co-op csatatéren - tehát az ellenfélnél nincs prémium fogyócikk - látom, hogy a BB-csapattársnak fut neki merőlegesen az ellenséges BB, az emberünk céloz és 2,8 kilométerről a komplett oldalsortüzéből egy találatot sem ér el, de akár egy teljes hajószélességnyivel is voltak melléi (nekem is volt hasonló: egy torony egyik ágyúja talál, míg a másik cső egy fél hajóhosszal mellé, mindez 5,3 km-es távon) - wot-ban dettó + a semmiben eltűnő lövedékek.
Már egy-két ilyen eset is csatadöntő lehet, nem, hogy folyamatosan ez történjen a "játékban"!
Azt még megértem, hogy ingyen nem csinálna senki semmit, de, hogy már azért kelljen vastagon fizetni, hogy egyáltalán betalálj egy ajtó-ablak helyzetben...
Sz'al, a wg-vel nagyon elment az a bizonyos "kisvonat" és amíg vissza nem tér a józan eszük - f2p is lehessen normálisan játszani - , addig nem nagyon kennék mindent 100%-ban a játékosbázisra.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ez az első probléma ha a te csapatodban van az agyhalott akkor tuti a bukta.Sajnos túlnyomórészt én kapom az amőbaagyút.
Beraksz egy videót amiben 3 CW van csapatonként(NEM AGYHALOTT ELLENSÉGEKKEL),persze hogy őrült kapkodás van benne de randomban ahol legtöbbször 1 van azért az szerintem nyugisabb.
Igazad van nem játszottam még CW-vel de azért azt elég jól érzékelem hogy ha már 1 is van főleg ha az ellennél például a videóban látható KAGA ami jobb a vele egy szintel lévőknél még a tapasztalt jó játékosoknak is tele a gatyája.Ami azért gáz.
Kb. ugyanezt érzem látom a WOT-nál is,ha 3 arty van még egy Lila epic szakasz is maga alá csinál már a jelenlétüktől még lőnniük se kell és itt pont ezt érzem jelenlétre is esik a morál rendesen.
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Itt egy példa. Egy általam profi játékos által készült video. Most ne az eredményre figyelj, hanem arra, mit összezongorázik a billentyűzeten.
Szó sincs általad említett, hátul recskázásnak.
Van néhány csatám nekem is magas szintű hordozókkal. Messze nem kezelem ilyen jól a billentyűzetet, de piszkosul ki tudok egy-egy csata után fáradni.
Ilyen csatahajókkal még sosem fordult elő nálam.
Ha megnézed a videót, rengeteg mindenre kell egy időben figyelni.
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Tehát (nem teljes lista, csak ami éppen eszembe jutott, hogy miért is hanyagolom az úszkálást):
- illene megnézni, hogy mivel is evez ki a játékos, mert lehet, hogy a stock hajója -1 tier-ben sem volna a toppon, míg teljesen kifejlesztve és az utolsó szegecsig prémiumba mártva már a +1-ben sem volna utolsó helyen; és ezt is beszámítani a besorolásnál, végelszámolásnál
- eleve túl sok az a +/- 2 tier, a játékos számára ledolgozhatatlan különbségeket alakít ki, így, ha már kérdés nélkül vág be ilyenbe a MM, akkor legalább kára ne származhasson ebből a szerencsétlennek és ha lőni is tud kettőt, azt legalább emelt szinten, jókora többletként számítsa be az összesítéskor, mind XP-ben, mind kreditben (hátha nem a fenékszelepet keresi egyből az amúgy, számára öngyilkos csatában és ezért nem büntetni kell, mert az elriasztó, hanem jutalmazni, ösztönözni az eredményekért, legyenek azok bármely kicsik is, mert az serkentő hatású - de ettől még minél előbb megszabadulni a túl nagy egyenlőtlenségeket tartalmazó elemektől, mint pl. a +/- 2 tier)
- ekkor már pillantsunk a játékos képességeire, amit a fejlesztő is pillanatok alatt ki tud olvasni az eredményeiből és ezt is beleszámítani a MM-be; azaz, ne sorsolja egy oldalra a jobbakat, mint kedvezményezetteket, majd a másikra a maradékot, mint ágyútöltelék és magatehetetlen úszó célpontot, mert hosszútávon ez mindenkinek ártalmas (ha hozzászokik, hogy a pénzéért mindent megkapott, majd ezután egyszer(-kétszer) bedobja őt is a búvárbrigádba az MM, mer' éppen nála pénzesebbek is úsztatják a ladikjukat, akkor az még nagyobb a felhördülés, mintha folyamatosan kerülne ide is, oda is a fizető és nem fizető ügyfél egyaránt)
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.01.29. 22:13:02
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Például: Nem csak kapitány skill létezne ezután, hanem külön a hajó legénységének a skill-je is. Ez nem vihető másik hajóra. Csak arra az egy hajóra érvényes. A kapitány fejlődik szépen a kezdetektől, de amikor új hajót vásárol a játékos és áthelyezi ide a kapitányt a legénysége minden esetben újonc.
Mondjuk ne legyen túl bonyolítva a dolog, három szintű legénység lenne egy hajón. Újonc, veterán és elit. Mindegyikhez külön bónuszok járnak és sok szerzett XP-vel lehet őket fejleszteni Átkonvertálás XP-ből nem megengedett.
Magyarán sok csatát kell menni egy-egy hajóval és akkor fejlődik a legénység. A hajó képességei javulnak ezáltal bizonyos korlátok között. Töltési sebesség, fordulás, javítás, irányzás, esetleg löveg pontossága is kismértékben és ahová ki szerettem volna lyukadni, a CV-k repülő rajainak legénysége.
Ugyan ilyen módon fejlődnének. Sok bevetés, több tapasztalat. Ez érezhető a támadásuk során. Eleinte béna a raj. Összevissza dobálják a bombát, torpedót, mindentől megijednek, alig van találat. Később egyre precízebbek és pontosabbak lesznek.
Lehetne rá mondani, hogy értelmetlen dolog, mert úgysem tartja meg senki a régebbi hajóit. Nos, ezután megtartaná, mert sajnálná a fejlesztett legénységet. Inkább - figyelem, üzlet - venne újabb kikötő helyet és mivel nincs pénze az újabb hajóra, venne premium hajót, hogy tudjon kreditet termelni. Ami szintén megtartós és kedvenc lenne elit legénységgel.
Mielőtt rám fognátok, hogy kár ilyenről fantáziálnom, nos igazatok van. Az első nyílt teszt után szinte ugyan ezt a szöveget elküldtem lefordítva angolra a WG fejlesztőinek. Egy szabvány köszönő levelet kaptam és mindenki megfogja tapasztalni csütörtökön - már ha nem lesz halasztás - hogy tényleg csak fantáziáltam, mert ebből semmit nem vettek át a fejlesztők.
A profi Cv játékosok profimusa tűnik el az egyszerűségben,és így az is ,hogy egy jó CV a csapatban garantált win volt.így letolhattál 10 csatát is hogy CVt láttál volna,most lesz csatánként 2,mert újdonság,aztán beáll egyre. cél elérve.
A mai vérpistikék nem képesek 4-5 squadront értelmesen irányítani,billentyűkombinációkat használva,csak egy squadront,wsad és támadás mód és lövés is bőven elég nekik 😄
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.01.29. 20:55:40
#17260: ez megmagyarázná, hogy miért csak 2 km-ről spottolódott a hajó. Mondjuk eddig hülyeségnek is tartottam, hogy hegyen keresztül is spottol a repcsi. Viszont ezzel a felderitési képességét is jelentősen csökkentik a CV-nek.
Ennél a videónál 1 percnél betámadja az ellen cvt,a maradék gépek a sziget fölött fordulnak vissza ,egy hegycsúcs bele is lóg a képbe kapásból el is tűnt a cv,amint elhagyta a hegyet fel is spotolódott
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.01.29. 13:09:55
Utoljára szerkesztette: Darun, 2019.01.26. 21:36:44
FIRE comes pre-installed as standard and the loader/driver are inserted as corpses to save time
Lásd: 17235-s bejegyzésem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ez a két szinttel nagyobb hajók közé dob be szopatást meg most is elég sűrűn eljátssza. A Rankeden kivül kb fél éve nem nyúltam már a hordozóimhoz. Tegnapelőtt bevittem egy körre a Kaga-t, kaptam egy T9-es csatát, ahol rajtam kivül volt még 1 db hetes hajó. A többi vagy 8, de inkább 9. Nagy mákom volt, hogy igy is sikerült másodiknak lennem, pedig a csata elején elgondolkoztam hogy inkább kilépek a francba. Hetes alap repcsikkel T9 ellen? Rankeden is mentem 1-1 kört cv-vel, a szén meg az eventes küldi miatt. Az egyik csata még úgy is nagyon szoros volt, hogy 100k sebzés felett spottoltam. De ott legalább a saját tier ellen rak be.
Nagyjából van egy sejtésem, hogyan fog majd alakulni rework után a helyzet. Újdonság varázsa, tele lesz minden csata CV játékosokkal. Különösen a kezdő szintek. Úgy gondolom, hogy 4-6 Tier-ben fürtökben fognak lógni a CV-k és mindenkit szétrakétáznak. Bombázni azért nem, mert azzal jóval nehezebb bárkit is eltalálni. Torpedózni sem nagyon, mert rásegítés nélkül nehéz célozni, gyakran kitakarják a hajót a robbanások és elég könnyen kilehet manőverezni a torpedókat. Még az Ai hajóknak sem okozott nagy gondot.
Magasabb szinten is lesznek CV-k, de jóval kevesebben. T8-10 szinten is fognak kísérletezni a játékosok és majd kialakul egy erőviszony.
Nagy paraméter tekergetések is várhatóak lesznek. Sokan fognak panaszkodni. Hol a légvédelemre, hol a laggolásra, stb.
Darun: Nem vagyok benne biztos, hogy olyan jó ötlet volt a CV ritkítása. Igen, olvastam, hogy ez majd milyen jó lesz, mert nem kerül össze magasabb CV-l, aki ellen nem tud tenni sokat. Zárt teszten is és nyílt teszten is simán kerültem olyan helyzetbe, hogy két szinttel magasabban kellett - volna - tennem valamit. T6 CV-l T8-s csatákban és T8 hajóval T10 csatában. Sajnos a nyílt tesztről nem csináltam fotót, de simán kergetőztem Midway-l hajóval párban. Persze nekem csak T8 hordozóm volt benn. De neked legyen igazad és ne kelljen két szinttel magasabb ellen játszani.
Csak ezt a képet találtam:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mondjuk az is az, hogy most két dobással kiszed egy Bismarckot. Bár az érdekes, ha én dobom, akkor nincs benne citadell.
Engem az új repcsizés inkább a Battlestation játékokban látott repcsizésre emlékeztet. Mondjuk ha senki nem fog CV-vel játszni, én se fogok sirni miatta, bár nyilván fognak, hiszen a repcsilelövős küldetéseket elég nehéz nélkülük megcsinálni.
később 6 gép és 2 támadóval körönként,t10 ben 12 gép egy raj,és 4 gép támad egyszerre japóéknál,midwaynél 9 gép és 3 támad,viszont 2 torpedót dob/gép... 😄