22410
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Darun
    A kezdetek óta játszom és folyamatosan tapasztalom, hogy lassul a játék.Nyilván ahogy bővül (új hajók, új hangok, új pályák, stb) úgy igényel egyre több helyet nem csak a háttértárolón, hanem a memóriában is. Sztem egy memóriabővités megoldhatná a problémád. Nekem változatlan paraméterek mellett az a tapasztalatom, hogy 1-3 perccel a csata megkezdése után enged csak be, holott minden más körülmény ugyanolyan, mint 1-2-3 évvel ezelőtt. Eleinte próbálkoztam azzal, hogy Feladatkezelőből kilőttem a felesleges cuccokat, most már ez sem nagyon segit. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem mellette mindig megy a böngészőm is kb 100-130 megnyitott lappal, ami szintén nem kevés memóriát eszik. A Windows is elég sokat frissült mostanság, az is csak jobban lefogja a memóriát...
  • Plata
    Milyen géped van?
    Mert eléggé megnőtt a gépigénye,az ami a WoT-hoz elég már nem igazán elég a Warshiphez.
    Míg WoT-ban minden ultra vagy high addig a warshipnél sok mindent le kell venni.
  • Bandeeka
    nem steam-es a kliensem :)
  • Bandeeka
    mind a 3 variációt megtettem még a widows-t is újra raktam és ugyan az a probléma
  • ozimak
    Szerintem kliens reinstall. Én steam-es vagyok. Nekem akkor csinál ilyet amikor a steamapi.dll-t átnevezem a replay nézés miatt. (és elfelejtem visszaírni) Olyankor loopban marad a betöltő képernyő és nem jön be a kikötő.
  • Caliph
    első körben jelszót módosítanék,másodikban a netet resetelném,harmadszorra kliens reinstall
  • Bandeeka
    Sziasztok!
    Segítséget szeretnék kérni. Találkozott már valaki olyan hibával, hogy elindítom a játékot és a betöltő képernyőnél tovább nem jutok. Nem tölti be a kikötőt így nem is tudok játszani. A support azt írta erre a hibára, hogy ők úgy látják hogy játszok. 4 éve játszottam utoljára azóta valami változott? Megvan az ajánlott gép is a játékhoz és az internet sebesség is jó más játéknál mint például a world of tanks ott nincs ilyen gondom csak a world of warshipnél jelentkezik. Support nem tud segíteni 4 napja szenvedek ezzel a gonddal.
    Köszönöm ha elolvasod és értelmes hozzászólást is kapok :)
    Üdvözlettel Bandeeka
  • Kotomicuki
    A legjobb stratégia is csak annyit ér, amennyit megvalósítani enged belőle a hit-hurt script!
    Az egyszer így, másszor úgy eléggé lehangoló tud lenni!

Annyi hiba volt, hogy beálltak és maradtak védekezésben a később legyőzöttek, mert ha, amikor még előnyben voltak, EGYÜTT megindulnak, akkor lemossák a pályáról a később mégis győzteseket. Ehelyett egyenként és egymás után ugrottak be célpontoknak -> így persze, hogy előbb-utóbb szétkapják őket és vagy kitart a szerzett pontelőny, vagy nem...
  • Darun
    Mondjuk ez a "haljon meg 3 csapattárs az első 5 percben" eléggé ismerős. Az aimboton én is csak röhögni tudok. Az első 2-3 salvo szinte el sem találta, még úgy se, hogy a gyerek nem is próbált kitérni az Atago-val. Nem is értettem, hogy nem találta el. A Tirpitz is noob volt, én is utálom, amikor a csatahajó fogja magát és elindul C-re. Főleg egy Tirpitz, úgy hogy még dd sincs. Instant report. Az A flanket viszont nem igazán értem. Szintén úgy, hogy nincs dd. Ilyenkor a CV spottol, egy Irian nem fogja tudni megvédeni magát egyedül.
  • Count Adyn
    Ez kemény:D Ennek szoktunk a másik oldalán lenni:D
  • asolyom
    Lassan kezdek ráérezni a Viribus Unitisra. Érdekes ez hajó ez. Néha nagyon troll tud lenni a páncélja szemből. Legutóbb az hittem, hogy a Fuso kiszed HE-vel az utolsó pár HP-ról, de az orr részen összezúzódtak a lövedékek sebzés nélkül. Persze azért a Nagato lób@szó ágyúja más tészta. Az ágyúk tényleg kellemesen pontosak, viszont úgy tapasztalom, hogy távoli, vagy szögben álló célpontra inkább HE-t érdemes lőni. Így is lőttem 5-6k szalvókat. Ezért is gondolkodom, hogy az alap 10 pontos build (PT, EM, SE, CE) után talán érdemes feltenni az expert loader skillt, mivel gyakran kell lőszert váltani.
  • Darun
    20k csatából 40% WR és 16k sebzés xD Az öcsém már legendary szint! Hááát... legalább kitartó. Nekem 52% a nyerésim, fele annyi csatám sincs és néha úgy érzem, szopat a játék. De ő úgy látom élvezi a folyamatos lúzt, más magyarázatot nem találok erre a 20k csatára.
  • ozimak
    Jézusúristen :D
    Igen, sajnos lassan többségbe kerülnek az ilyen és ehhez hasonló playerek. Ehhez még hozzácsapódik az utóbbi hónapok intenzív toborzókampányának hála a sok újonc is... Rendkívül színvonalas meccseket lehet így összehozni :D
    Semmi bajom az újakkal sem, de amikor már azokon is az látszik, hogy Fuso-val max lőtávon percenként lő egy salvo-t amiből örül ha talál egyáltalán, akkor ott is felteszem a kérdést, hogy mi a faxnak játszik egyáltalán? :D
    Én sem tartozom a top playerek közé, még olyan hűdejónak sem mondanám magamat, de azért na... Aki már közelebb van a 40% WR-hoz mint az 50-hez az szerintem inkább játsszon coopot, mert különben csak a csapattársai játékát teszi tönkre. De sajnos ez még 47-48%-nál is jellemző.
    A legrosszabb, hogy senki nem akar már objective playt játszani :( Mindenki dmg huntol... :( Ezt rühellem a legjobban, mert a játék még promótálja is néha. Amikor rankedben (vagy akár randomban is) pl. baszik a cap supportra és csak távolról meg idióta helyekről lövöldözik, aztán természetesen mi akik meg tennénk valamit ledarálódunk a teamplayben pusholó ellenfél által... Miközben a Moskva-nk 15km-ről benyomja a radart :D A BB-nk meg mögötte :D Kezd kiveszni a játékból az a pici teamplay is ami volt...
  • Gyuszopapa
    Valaki meg tudja mondani hogy ő tulajdonképpen minek is játszik ezzel a játékkal.Mert kb. minden csatában van egy ilyen életképtelen a csapatomban és szinte mindig top tierek.Semmit nem csinálnak csak úgy hajókáznak.
    Faszkalap
    Most is bejött anyahajóval és csak úgy a pár km-es körben repkedett.
  • Gyuszopapa
    Ezek a dolgok nekem is a kedvenceim.Lövök HE-vel lószart sebez nincs átütés stb. Váltok AP-ra csak az overpen jön meg lepattanás.No comment.HE-vel 100 találatnál 3 gyújtás van 20%-os gyújtási esélynél.
  • asolyom
    Citadellát csak akkor ad, ha te ülsz abban a cirkálóiban, de akkor 1000 km-ről, bármilyen szögben, akkor is ha füstben vagy. Ez a WoWs axióma.
  • ozimak
    Múlt héten egy Roma-val lőttem 4 teljes salvo-t egy full broadside Prinz Eugen-be, 10km-ről... Az összes overpen volt... valami harmincakárhány overpenem volt csak rajta. Minden salvo után azt hittem én hülye, hogy "na majd most" :D Ahha... hát nem.
  • asolyom
    Mindig elképeszt ez a játék. Ezt a GK-tel sikerült "elkövetni" egy 8 km-re oldalát mutató Yoshinon.

Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.10.10. 11:02:37
  • Sendrov
    Gondolom felraktad az aiming systems modulation-t. Az kötelező rá, mert a lövegek pontosságán kívül más erőssége nem igazán van a Viribus Unitis-nek.
  • Darun
    Kipróbáltam én is a Viribus Unitis-t. Természetesen T7-be rakott be. 3 Top tier csatahjónk volt. Mind a hárman C-re mentek, amit az ellenfél be is foglalt. Egyetlen érdemi sorozatot sikerült leadnom egy full broadside Izmail-re, az eredmény... már nem tudom hány találat, 2 cit, 24k sebzés.Ezen kivül kapott még kb 7k-t egy Kongo és ennyi volt számomra a csata. Az, hogy az Izmail belőtte nem lepett meg, de 10 találatból csak 12k-t sebződtem. Ez sztem elfogadható. Igazából volt még egy esélyem rálőni, szintén majdnem full broadside, de elszámoltam a sebességét és mögé lőttem. T7-ben már csak azért sem fun vele játszani, mert még a BB-k is röhögve lehagynak, aztán a nagyobb lőtávjukkal szépen szétputtyogtatnak. Azt a bizonyos Izmail-os salvot viszont megörökitettem, olyan egy kupacba repültek a lövadékek, amilyet csak egyszer láttam eddig. Lehet többet nem is fog ilyet produkálni. Az biztos, hogy nem lesz a kedvenc hajóm, már az amcsi BB-k lassúságát is nehezen viseltem.
  • ozimak
    *sarcasm intensifies*
  • Darun
    A svájcit talán tényleg később teszik majd be, mint a magyart.
  • Sendrov
    Köszi a videót.
    Majd meglátjuk mi lesz.
    Addig meg itt jönnek az olasz cirkálók :)
  • Caliph
    ebben a videóban 1:50 nél mondja hogy a magyar navy jön szerinte előbb

• Caliph
    Flambass egy nemrégi videójában a belsős infói alapján arra tippel hogy magyar hajók jönnek nemsokára,ha megtalálom a vidit belinkelem
  • Sendrov
    A Viribus Unitis Európa nemzet ágon van. Ott azért még sok más nemzet hajóinak kell a hely. Spanyol, Holland, Görög, Svéd, Lengyel stb.
    Én nem várok sok Monarchiás hajót... talán egy gyorscirkáló, vagy romboló T2-be. De el tudnám képzelni a Zrínyi csatahajót, vagy valamelyik testvérét T3-ban. Igaz a WG valamiért nagy ívben kerüli a kétféle főtüzérséggel ellátott hajókat, de anno a legelső zárt Béta hétvégi teszteken a Kawachi "A" hajótestén is 250mm-esek voltak az oldalsó lövegtornyok és csak a "B" hajótesttel kapta meg oldalra is 305mm-est. És működött, csak ha jól emlékszem a 250-esek pár másodperccel hamarabb töltöttek be és így kicsit szétaprózódott a sortűz.
  • Kotomicuki
    Gondolom, kell a hely a monarchia többi hajójának is, ezért kellett feljebb pozicionálni a valós helyénél -> a többi sem lesz a szintjének elitjében, legfeljebb a legalacsonyabbra sorolt darabok!
  • asolyom
    Ráadásul T6-ban nem ritka a 2 x 2 CV felállás sem.
  • Darun
    Pont ezt akartam megnézni én is, hogy a többi T5-ös BB-t mikor állitották hadrendbe. Azért ez is sokat elmond egy-egy nemzet hajóiról.
  • Sendrov
    Gondolom Cizör alatt a Giulio Cesare-t érted. Az is a kikötőmben áll. Én nagyon szeretek vele játszani. Jobb hajó, mint a Viribus Unitis. Főleg a sebessége miatt. A légvédelme is meglepően hatékony tud lenni. A két hajó főtüzérsége a tényleges és a statisztikai különbségek ellenére a játékban érzetre, nekem tök egyforma. De az előbb említett különbségek miatt a Giulio Cesare-val játszani nagyobb élvezet. Én gyakorlatilag úgy használom, mint egy nehézcirkálót. Dinamikusan, bevállalósan, de ha gond van lelépek vele. Ellenben a Viribus Unitisszel nagyon megfontoltnak és óvatosnak kell lenni. Ez nekem nem akkora szórakozás.
    Ami még feltűnt, hogy Cesare és az Unitis fő lövegtornyai is elég sérülékenyek. Mindekettővel többször is előfordúlt, hogy valamelyiket kilőtték. ebben is nagyon hasonlóak.
    Egyébként a Viribus Unitisen kívül nincs is másik olyan Tier5-ös hajó, ami az eredeti, I.vh-s formájában került bele a játékba. Tehát ez a legóstibb hajó T5-ben. Az összes többi T5 I.vh-s hajó történelmileg hiteles 1930-as 40-es évek beli, vagy pedig WG-s fantasy tuninggal került bele a játékba.
    Mondjuk a Viribus Unitis szerintem így szép, ahogy van. Csak ne T5-ös lenne...
  • Darun
    Az első dolgom az volt, hogy összevetettem a statisztikáját a Cizörrel. Azin kivül hogy jobban fordul kb minden másban elmarad. Ráadásul nincs légvédelme, ami a mostani metában, T6-os CV-k ellen elég gáz. Az erősségénél a Wargaying is a lövegeket emelte ki, de a sebzésüket összevetve a Cizörrel jóval elmarad. Pedig nem sokkal kisebb kaliberről van szó. Az élete nagyon kevés, torpedó védelme gyenge, lassú. Bár láttam már olyan hajót, ami a gyér statisztikája ellenére is játszható volt. Azért remélem hogy nem lesz szenvedős, bár a T5-ös besorolást én is kicsit erősnek érzem.
  • Sendrov
    Most nézem a WoWs honlapján, hogy a leendő olasz cirkáló ágba bekerült egy német könnyűcirkáló is az SMS Strassburg. Ráadásul az eredeti formájában, de már az olasz nevével: Taranto. Az I.vh. után került az olaszokhoz jóvátétel gyanánt. Tier 3-as hajó lesz. Kíváncsi leszek, hogy a "B" hajótesttel megkapja-e majd az 1940-es átépített formáját (mínusz 1 kémény, modernizált fegyverzet stb.).
  • Sendrov
    Nem bírtam ki. Pusztán gyűjtői szenvedélyből beszereztem a Viribus Unitis-t. Nem annyira sz@r, mint ahogy a paraméterek alapján gondoltam. De azért nem is olyan szuper hajó. T5-T6 meccsen élhető, T6-T7-ben szenvedős.
    6 meccs után a szubjektív véleményem a következő:
    Ami tetszik benne:
    A Viribus Unitis legjobb része a főtüzérség. Lapos szögben, tűrhető lőtávval és viszonylag jó pontossággal tüzel. A tornyok forgási sebessége csatahajós léptékben erős közepes. Forgatási szögük elfogadható, bár teljes oldarsortűzhöz kicsit jobban kell mutatni az oldalát, mint szeretném. Ezt gyorsan lehet korrigálni, mert viszonylag gyorsan reagál a kormánykitérítésre. Rövid, tömzsi hajó és ezért igen szűkeket lehet vele fordulni. Igaz ilyenkor teljes gőznél is akár 15 csomó alá esik a sebessége. Többször előfordult, hogy egy-egy ilyen vészforduló alkalmával messze elém dobták a torpedókat a repcsik, mert olyan lassú a hajó.
    Eddigi tapasztalatom alpján, érzetre a Viribus Unitis mérsékelten gyúlékony. Persze gyújtottak fel, de nem volt olyan érzésem, hogy benzinnel fellocsolt fedélzettel megyek a csatában. A cirkálók lövéseit viszonylag jól bítrja. A javítás viszonylag nagy adagokat tölt vissza a HP-ra. Erre szükség is van.
    Ami rossz:
    Nagyon kevés HP!!!
    Citadella mágnes!!! Bármilyen csatahajó, bármilyen szögből képes iszonyat nagyot beleverni. Egyszerűen kerülni kell vele a csatahajókat.
    Mindössze csak 4db 70mm-es légvédelmi lövege van, ami szinte nulla.
    Lassú. Nagyon. Kb. mint egy alap low tier amcsi csatahajó.
    T6-T7 ütközetben már nem elég a 305mm-es AP lőszerek átütő ereje. A HE pedig eleve nem nagy szám, alig gyújt.
    Másodlagos tüzérség elhanyagolható. Alacsony lőtáv és kevés cső (oldalanként 6-6 150mm-es). A fedélzeten szétszórt 70mm-es lövegek csak díszletek, nem működnek (kivétel a tornyok tetején lévő 4db légelhárító).
    Összegezve:
    A kevés HP és a tetű lassú sebesség miatt nagyon ésszel kell vele játszani. Nem egy nagy túlélő.
    Kerülni kell vele az 1vs1 csatahajós párbajokat és a magányos hősködést.
    A 12db elég pontos 305-ös löveggel azonban komoly citadellákat lehet osztani minden cirkálónak. Cirkálók ellen a páncélzat és a kevésbé gyúlékony fedélzet is hatékony védelmet biztosít. A gyors kormányreakció pedig segíthet a bejövő tűz és a torpedók elkerülésében.
    Én személy szerint közepes alára értékelem a hajót.

• asolyom
    A Ladikos Betyárok klán szívesen lát minden jelentkezőt. Ahogy látom nálunk elég aktív klánélet folyik, rendszeres szakaszozással. Elvárások nincsenek, csak szórakozni akarunk, és jókat nevetni. Ha valaki hosszabb ideig nem tud játszani valamilyen oknál fogva, akkor az lehetőség szerint jelezze. Senkit nem akarunk kirakni a klánból, de ezt sem szeretnénk, ha valaki olyan foglalná a helyet, aki nem játszik. Akit érdekel a lehetőség, az írjon privátban.

Ami pedig a T8-9-10-es játékosállományt illeti, tényleg siralmas. A minap találkoztam ilyen játékosokkal (zárójelben az átlag sebzés az adott hajóval): Yamato (47k), North Carolina (37k), Atago (25k), Shimakaze (16k).
  • Kotomicuki
    Ill. alacsonyabb tier-ekkel nem is lehet akármikor játszani, mert biztos a +2 tier-ű csata a kevés játékos miatt!
  • Toweliee
    Fú de rohadt jó.
  • Gyuszopapa
    Mert elég inaktív a Klánom főleg így napközben.
  • Klusi86
    És akkor miért nem jatszol klánban csapatársakkal? Mit vársz random emberektől? Főleg miért kell leírni hogy mindenki hülye, csak te vagy helikopter? :)
  • Gyuszopapa
    Hát elég siralmas lehet az életük ha ezt az állandó lealázást szórakozásnak érzik.8-as hajókkal csinálnak ilyen 18000 sebzést csatánként.Ez szerintem siralmas és szánalmas.
    Egy Bismark-al 39000 sebzés átlagban szintén vicc.
    Utoljára szerkesztette: Gyuszopapa, 2019.10.04. 14:52:36
  • Klusi86
    Gondolom az emberek akik játszák ezt a játékot a saját szórakozásuk miatt teszik és kurvára leszarják mi a véleményed vagy gondolsz róluk. Bár ez csak egy tipp...