22410
A Wargaming új MMO játéka
-
Toweliee #17996 Bocs, nem megbántani akarlak, de ha alapvető dolgokkal nem vagy kapcsolatban akkor nem a szkriptet kéne hibáztatni. -
#17995 most kiakadt pár youtuber mekkora grind kell az "ingyenes" puerto ricohoz :D -
Kotomicuki #17994 Tehát, mindenki "fertőzött", de csak kevesen merik felvállalni?! :D
#17992:
Fájlalom, hogy azon két tucat csatában, amíg nálam volt a script is velem volt, többnyire, így az ellenfelek nem kaphattak annyit a másodlagosoktól, hogy ezen dolog, mind a statisztikákban, a mind a csatában feltűnjék, mer' a 408-asok mindent vittek...
Nyilván, ha már statisztika, akkor az osztályában legtöbbet sebzőt emeljük ki, az meg a Massachusetts és NEM a Tirpitz, sajnálom. - igaz, messze nem eveztek annyi az amcsival, mint a németekkel, de átlagban, csatánként 10k-t ver a kedvencedre.
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2019.12.14. 13:58:47 -
#17993 egyébként apophenia-nak hivják amikor valaki összefüggéseket erőszakol véletlenszerü eseményekre:D -
asolyom #17992 Hát nem is érdemes ilyen apróságokra figyelni, mert még a végén a script kérdés kiesik a látókörödből. -
Kotomicuki #17991 Ilyen apróságokra nem tudtam odafigyelni, amíg nálam volt, mert a 408-asok nagyon harapósak voltak - összevetve a 380-asokkal! -
#17990 leültem játszani és server down:D -
asolyom #17989 A Tirpitz és a Massa másodlagosai között vagy egy jelentős különbség, mégpedig az átütés. Az amerikai 127-esekkel egy csomó beletört és lepattanó lövedékek lesz ott, ahol a német 105-ös, és 150-es ágyúk átütnek. Egyszóval a Tirpitz sokkal kozisztensebben sebez. -
pajer_csaba #17988 Nem tudom, miért mondod ezt, tier X-ben a Massachusetts - el tök jól el lehet kempelgetni... XD (most gyűlölt meg a teljes magyar wows-os gémer társadalom... :-D ) De amúgy belerázódni jó. Meg amúgy is, olyan sokan tudják, mit kell csinálni, hogy én, mint papírnehezék, nem nagyon zavarok, így van lehetőségem tanulgatni. -
Kotomicuki #17987 Pedig, olyan komolyan gondolkodtak a kiemelésén, hogy maj'nem folytatni kellett a világháborút miattuk...
Hiába, Károly is egy habszburg volt, aki a "megbízhatatlan" magyarok helyett - akik legtovább kitartottak és védték a Monarchiát - a csak és kizárólag megbízhatatlan szlávokra építette volna birodalmát, a marhája - aztán még csodálkozik, hogy lőnek rá Buda felé menet...!
A nagyhatalmak azért nem akarták, hogy öröklődjön a kuk hajóhad, mer' akkor nekik is több hajót kellett volna fenntartani, hogy biztosítsák érdekeiket, ami a világháború megrázkódtatása miatt lehetetlen volt és inkább a 1922-es Washingtoni Flottaegyezmény felé léptek a stas quo fenntartása végett - nem azért győzték le, hogy tovább harcoljanak ellene - , ill. ők is érezték, hogy a pánszláv eszmékkel házaló szovjetek előbb nyerik meg maguknak az utódállamokat, mint ők és ezért mindenképp le akarták nullázni a leendő hajóhadat.
Hajógyáruk - roncsa - ugyan lett volna a yugóknak, de cseh nehéz üzemeik már nem voltak - hiába, ez már a balkán - , amiből a szükséges acélt elő tudták volna állítani, így a tilalom ellenére sem tudtak volna, önerőből csatahajókat építeni, mivel a gazdasági erejük sem érte el azt a szintet, hogy megvegyék a hozzávalókat - ha a szovjeten kívül (őket ugyan még fölszerelte az akkori világ-színvonalra a '20-as években az USA a "multinacionális" cégein keresztül (nem Kína az első "ballépésük") - igen nagy tüske volt a brit belsőkereskedelmi zárlat, ami megakadályozta, hogy már akkor lerohanják a világot - , de ennek ellenére - az "északi-balkán" miatt - ők sem tudtak hajókat gyártani) lett volna vki is, aki eladott volna nekik bármit is.
De, ha vmi csoda folytán a yugók is csatahajókáznak, akkor az emberanyaggal, ill. annak "hiányával", ami már a monarchiának is gondot okozott, végképp lenullázták volna a hajóik amúgy sem nagy értékét - a part mentieknek még ugyan lett volna kedve és tudása is evezni, de a hegyiek ki nem adták volna az irányítást a kezük közül, így nagyobb káosz uralkodott volna náluk, mint a Kriegsmarine legfölső irányításában, Raeder alatt!
A Tirpitz-en néha faragnak, hol ide, hol oda, de a Massachusetts az nagyjából stabil állócsillag a tier 8 csúcsán. Féláron véve őket, talán elkerülhető az örök kárhozat..., ha a szinte állandó tier X nem is!
#17986:
Egy újabb egyén, aki átállt a setét oldalra! -
asolyom #17986 Sajnos a Viribus Unitis a majdnem használhatatlan kategória, főleg ha van 6-os hordozó, mert annak gyakorlatilag ingyen frag. Főleg, hogy a VU annyira lassú, hogy nem tud a többi hajóval (amiknek mondjuk van értékelhető légvédelme) tartani.
Ellenben most kezdek ráérezni az Ark Royal-ra, és egyre jobban kedvelem. Kifejezetten jó hordozónak tartom. Saját szintjén a legjobb, de még 8-as csatában is simán megállja a helyét.
Csak szemelvényként.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
pajer_csaba #17985 Speciel a Viribus Unitist az olaszok süllyesztették el, még aznap este, hogy az OM átadta a jugóknak - hogy erre mi szükség volt, az még ma sem világos. Délszláv testvéreink még évtizedekig képtelenek voltak motorcsónaknál komolyabb egységeket fenntartani.
Amúgy kifejezetten nemzethy büszkeségből vettem meg, még is csak a Szent István testvér hajója! :-) Legfeljebb, ha bővítik az Europe techtreet, lesz egy kihúzott kapitányom. :-)
De csak most szaladt meg velem a ló prémhajók tekintetében: véletlenül pont beleestem a Black Fridayos időszakba, gyorsan vettem egy leárazott fekete Tirpitzet, meg egy fekete Massachusetts - t. Ezeken, meg a VU-n kívül csak egy Admiral Graf Spee-m van, meg (ha egyáltalán prémhajónak számít) egy Arp Harunám.
Én a prémhajóknak annyi értelmét látom, hogy f2p időszakban is lehet velük normálisan játszani - a bónuszok miatt megéri kiállni a dokkból, szemben mondjuk szegény Amagimmal... Ja, meg kapitányt húzni. Persze, az Aranyszabályt én is osztom: kés, villa, prémhajó gyerek (meg kezdő) kezébe nem való! :-)
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2019.12.11. 19:22:18 -
Kotomicuki #17984 Pedig az volt - az első és egyben utolsó is, pár napig - , örültek is neki a hiénák, de, mivel a győztesek szarban voltak - Magyarországot is alig tudták feldarabolni, ha akkor nekünk is van egy Mustafa Kemal Atatürk-ünk... - , ezért kötelezték őket a leszerelésükre, ill. a többségi kuk hajóhad eleve az ő mancsaik közé került, ahol hamar eltűntek a bontókban.
Nemsokkal előtte a Texas-t lehetett "ingyen" - a wot-hoz képest mindenképp - bezsákolni, ami nem gyorsabb (), de sokkal használhatóbb tier V-ös BB...
Eleve nem veszünk wg terméket, mer' maga a közeg, ahol forogni kéne vele, manapság már különösen messze van az élvezhetőtől!
Ha mégis ki akarod dobni a pénzed az ablakon, akkor olyan hajókat vegyél, amik legalább a saját szintjükön beférnek az átlagba (Atlanta - 19-es kapitánnyal! - , Massachusetts, stb.)! -
pajer_csaba #17983 Alacsony tierrel nekem az a bajom, hogy egy élet mire bárhova odaérsz... (mint mondtam, főleg BB-s vagyok), és addigra a cirkálók már porig égettek mindent (kivéve a dd-ket.... :/ ), és még a lőtávod is kicsi. Passióból a Viribus Unitissel szoktam szenvedni tier V-ben. Megm,ondom őszintén, rengeteget olvastam a típusról, és közel sem volt ennyire szar, mint a játékban - a programozott statjai alapján legalább 1 tierrel lejjebb kéne lennie (amúgy is 2. generációs dreadnought). (Azon mondjuk felszaladt a szemöldököm, hogy "first yugoslavian battleship", de meh... kicsike ferdítésecske, továris) -
Darun #17982 Őt ne is akard megérteni. Nem lehet. Belekattant a fejébe a szkript.
Am ez a T10-es oktató videó nem csak a hajókra igaz. Nálunk magyaroknál eleve nem nézik heteronak azt, aki T5 alatt játszik bármivel is (legyen az repcsi, hajó vagy tank). Apám is ezért nem nagyon néz magyar videósokat, mert kit érdekel, hogy hogy játszik T10-ben? Aki a tizes szint eléréséig nem tanul meg játszani, az egy oktató videóból sem fog. Mondjuk ez tankos, apám nem néz hajós videókat, de oroszoknál pl sok alacsony tieres feltöltés is van. Más kérdés, hogy nyelvismeret nélkül ebből mennyire lehet tanulni.
Elméletileg a T10 azért jó, mert ott nem kaphatsz nálad két szinttel nagyobb ellenfelet. Viszont bugázz össze annyi pénzt, hogy ki bird fizetni a fix szerviz költséget! Sztem T3-4-ben is élvezetesen lehet játszani, ott is max egy tierrel magasabb ellenfeleket kaphatsz. A játékosok meg alacsony tierben sem kevésbé hülyék, mint magasban. -
Kotomicuki #17981 Pontosan az a baj, hogy ha engedi a script, akkor be-be csúsznak a >100k dmg-k (tier V és fölfele, a 10-12 pontos kapitányokkal), viszont, ha nem, akkor meg ehhez képest túl markáns a különbség.
Tehát nem úgy van, mint "nagyéknál", hogy egyik meccsen megy, a másikon nem, hanem túl szélsőségesen - ahhoz képest, hogy belenyúlás mentességről ábrándoznak itt egyesek: 1x-1x szinte minden bemegy - nagyjából ez az átlag a "nagyfiúknál" -, míg a legtöbbször legfeljebb 1-2 találat, de az sem a sebző fajtából, vagy egyszerűen "csak" mind mellé (azaz: a célpont körül forr a víz a becsapódásoktól), sorozatban...
Hidd el, észre lehet venni, hogy mikor csapódnak be 33-66%-ban a lövedékeid - az egész csata alatt - és mikor dobja be a gereblyét, hogy az a legfeljebb 1-2 találat se tehessen túl nagy kárt a kiválasztottjaiban! -
Plata #17980 De őt minden játékban korlátozza.
Ahol egy friss és kezdő játékos szedett vedett cuccban boldogul ott Kotomicuki fullos gírben panaszkodik hogy túl nehéz és nem megy.
-
Sendrov #17979 Szerintem egy konteó akkor működik, ha olyan logikai, eszmei vagy ideológiai eszmerendszerrel van megtámogatva, amely segítségével minden cáfolat, tagadás, vagy maga a vélemény nyílvánítás elmaradása is magát a konteót erősíti. Ezzel azt akartam mondani, hogy mindig is lesznek olyan játékosok, akik küzdenek, harcolnak és bosszankodnak a "script" miatt és lesznek olyanok is, akik a büdös életben nem találkoznak a mindent irányító "scriptel". Meg van aki hiszi is meg nem is. Ilyenek vagyunk. Ilyen az ember. Így működnek a világvallások is.
Ezen kár vitatkozni.
Biztos vagyok benne, hogy "Kotomicukit" tényleg korlátozza a script.
Abban is biztos vagyok, hogy "asolyom" játékában mindenféle sript nélkül egyszerűen csak vannak jobb és rosszabb napok.
De abban vagyok a legbiztosabb, hogy engem ez az egész script téma egyáltalán nem is érdekel. (...persze lehet, hogy én is csak egy script vagyok...)
:)
-
pajer_csaba #17978 Hajjaj, nem gondoltam volna, hogy ekkora vihart kavarok. Bocsánat. :-(
Én azt mondjuk eléggé elképzelhetőnek tartom, hogy a WG megpiszkálja a játékot olyan formán, hogy lehetőleg a f2p-ket a prémium felé kényszerítse, és nem pusztán azzal, hogy csekélyebbek a rewardok f2p-ként. De ez már ugye konteó, amit nem lehet bizonyítani, de legfőképp cáfolni (mert ugye a cáfolat ténye is automatikusan bizonyíték), így aztán marad az, hogy akinek szar sorozata van, az szerint a WG manipulál, akinek jó sorozata van az a kimagasló tudást és gyakorlottságot preferálja, aki meg valahol a kettő között van, az meg örül, hogy lyuk van a seggén.
Én 2 hete kezdtem el vele megint játszani, f2p-ként, és egészen meglepődtem, hogy már a 2. naptól sorozatban jöttek a győzelmek (első nap azért még kurvára ment a visszarázódás, ilyen hogy co-opban simán kikaptunk, meg szarrá lőttek a botok, rendszeresen előfordult) randomban, ilyen 5-6 csatából 1, max 2 vereséggel, majd a 2. héten prémiumra váltottam, és most azzal nyomom. Átlag: 7 csata, 6 győzelem, 1 vereség, utóbbi általában alsóbb (III-VI) tierben. 49%-os az összesített winratem (ingame néztem). És mindezt úgy, hogy nagy lőtávra (15 km fölött, esetleg plusz pár km spotter repülővel) rettenetesen rossz vagyok, ezt tudom magamról. Ez szerintem azért nem akkora kimagasló különbség, hogy abból komoly konzekvenciákat lehetne levonni, nem? -
Kotomicuki #17977 Ez nálad általános, vagy sem?
A csatákban elért mutatóid megfeleltek az átlagodnak?
Ezelőtt volt győzelmi sorozatod, milyen hosszú?
Ezután milyen széria jött?
Ha meg tudom lőni az átlagomat/kicsit fölötte, akkor nem idegeskedek a végeredmény miatt - megszoktam már, hogy a győzelem egyre ritkább - , mert én megtettem mindent, amit megtehettem/megengedett a script.
Ha ez ritkaság, akkor meglehet, most nálad kiemeltebbek is voltak, de a másik oldalon, vagy nem volt elégséges F2P kéznél...
Ha nem, akkor a script általi beszabályzás, csakhogy tudd, hol a helyed... -
asolyom #17976 Ezt mivel magyarázod? Pedig van prémium fiókom, tehát a te felfogásod szerint az "elithez" tartozom.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2019.12.09. 12:18:36 -
Kotomicuki #17975 Nyilván, pl. amikor egy csatában megenged 8 citadellát is, majd a következő 8-ban egyet sem...
Ez - és az ehhez hasonló, hektikusan kiugró mutatók - véletlennek nem kicsit túlzás, tehát script - már a korai bétákban benne voltak a belső, titkos változók a wg játékaiban (pl. a Hetzer páncél-ügy)!
Az, hogy neked nehezedre esik ezt elfogadni, mert esetlegesen pénzért vetted a jó eredményeidet és ilyen mértékű ingadozást EZÉRT nem tapasztalsz, az engem nem vigasztal... -
asolyom #17974 Már megint script gumicsont, hajaj... -
Kotomicuki #17973 Néha van CV, néha nincs, de alul élvezhetőbb, ha nincsenek "nagyfiúk".
Felül azért érezni jobbnak, mert már van lőtáv és mozgékonyság, mindenféle segédlet és a kapitány is kikupálódik addigra, jobb esetben. Viszont itt már nagyon kijön, hogy kit támogat a script és kit nem -> F2P-eknek ezért szopás a fölsőbb szint, mert közelébe se kerülhetnek a "nagyfiúk" eredményeinek (átlagban, egy-egy csata erejéig kaphatnak "felmentést", amikor úgy jönnek össze a dolgok, mint a "nagyoknál" szokás, de ez nagyon ritka esemény és sokat kell szopni érte, hogy kegyeskedjen a rendszer végre megadni). -
pajer_csaba #17972 Nem állítom, hogy teljesen értelek. Én mindenesetre azt érzem, hogy tier VIII körül már érezhetően kicsit gördülékenyebben mennek a csaták. Kis tierben odaérni valahova (BB-párti vagyok) kínszenvedés, alig sebzel, ráadásul a múltkor tier IV-ben bedobott egy olyan csatába, hogy 3 hordozó, 2 romboló, 1 cirkáló, többi BB. Mondjuk úgy, hogy nem kellett izgulni azon, hogy kifutunk az időből... A CV-k kb 5 perc alatt leszedték a BB-k többségét, köztük engem is. -
Kotomicuki #17971 Annyiban igen, hogy vagy az első pár (ha nincs 19-es kapitánnyal visszatérő, akkor az esetleges elvezet kedvéért), vagy a legfelső (ha a hatékonyság számít) tier-ekben KELL nyomulnod, mer' különben csak a káromkodás garantált...
A legfelső tier-ekbe való eljutás és az ott való megtapadás pedig nagy anyagi haszonnal jár a wg szemszögéből, még ha f2p vagy, akkor is... -
asolyom #17970 Semmi. -
pajer_csaba #17969 Filozófiai kérdés a mai napra: vajon véletlen-e, hogy minden WoWs-os oktatóvideó kizárólag Tier IX-X-es hajókat használ, az összes kategóriában? -
pajer_csaba #17968 Van valami közötök a Birodalmi/Köztársasági Betyárokhoz SWTOR-ban? :D -
asolyom #17967 Üdv!
Aki szeretne klánhoz csatlakozni, azt a Ladikos Betyárok szívesen látják. Discord használat kötelező, hiszen valamilyen módon szükséges kommunikálni. Akit érdekel, az jelezze privát üzenetben. -
pajer_csaba #17966 Életem eddigi legjobb eredménye az Amagival. :) És mindezt úgy, hogy több mint egy éve nem játszottam, 2 napja kezdtem újra. :) (Amúgy 4. lettem a táblázatban.)
-
Darun #17965 "Láthatatlanná" vált xD -
pajer_csaba #17964
Ezt így hogy? -
Gyuszopapa #17963 Elsőre kiadta a 10-es festést. -
Darun #17962 Am a moduloknál is mutatja, mint a sima tech tree hajóknál is.
Egy apró érdekesség, hátha valaki még nem figylte: az eventnél (Halloween és Olasz cirkáló is) vannak ezek a Random Bundle-k. Ha nem tervezitek vásárolni, akkor is nézzetek rá. A megnyitásra csak megmutatja, hogy mi az, amit következőnek megvehettek. Nekem az olasz pl rögtön elsőre kidobta a Genova-t, igy 70 tokenből rögtön meg is lett.
A Filth-nél meg ugye prém egyedi camo-kat lehet nyerni. Ott ugyan nem volt ilyen szerencsém, de érdemes rá figyelni, hiszen kvázi ingyé ad hajóra perma festést. Ráadásul ezen kivül úgy is csak pénzre lehet beváltani. -
#17961 köszi,valahogy elsiklottam felette -
Gyuszopapa #17960 Tech tree lealul ki lehet fejleszteni. 30000 xp mind. -
#17959 twilight battleben hogy lehet másik hajót szerezni? csak venni lehet? -
Darun #17958 Nekem még ilyen panaszom sem lehet rá. A 7 csatából eddig csak volt vesztes és... azt nem emlékszem pontosan hányszor haltam, de talán az is 2 lehet, szóval nem vészes. De hiába a jó WR, ha a csatában nem igazán tudsz szóhoz jutni. -
#17957 Ha nem kapnak oldalba, a Moskva még mindig egy nagyon potens hajó! Bár a Ballancegrad még azt is veri Nekem valamiért elátkozott :/ HIV-el együtt... Valahogy mindig fostos mm-et kapok vele. Pedig nagyon szeretem őket.