22410
A Wargaming új MMO játéka
-
#18036 36/36 -
asolyom #18035 Kár ezen pörögni, a Puerto Ricot úgysem lehet kiszedni anélkül, hogy egy rakás aranyat beletolnál. Volt is egy videó arról, hogy a PR árából hány másik prémium hajót tudnál venni. -
pajer_csaba #18034 Köszi.
Ugh, hogy rohaggyon meg... 30 a 36-ból... és ezek a qrva tokenek meg nem akarnak gyűlni (still have life...). Legalább két free boostot is ki kéne lockolnom (a dublonosokból minden megvan) még, de az összesen 400 token, nekem meg most van 85... Meh, rohadt WG. -
tbundy #18033 ha ráviszed a kurzort a aktuális perc per pontra megmutatja a jelenlegi sebességgel meddig jutsz el -
pajer_csaba #18032 Kérdés: az építhető prémhajó (Puerto Rico) időhatára az most azt jelzi, hogy a bónuszok nélküli építés ér véget, vagy úgy egyáltalán, ha nem fejezed be addigra, akkor bukod a hajót? Merthogy portban azt írja, hogy ennyi idő maradt hátra az építéshez, de az építési oldalon meg azt, hogy az idő lejárta után már csak a bónuszok pontjait adogatja hozzá/másodperc, ha jól értem. (Most járok 85%-nál...) -
Zoli105 #18031 Te jó ég ennyire kell nyalni a kínaiak seggét !? :O :( (igaz WT-be is behozták őket csak nem értem minek XD )
De egy soha el nem készült japán tervrajz hajó mit keres kínaiaknál ????? kész vicc kezd lenni ez a játék :( -
pajer_csaba #18030 Hát nem tudom... másoknak kicsit más a véleményük róla... XD
-
#18029 kínai változat,Bajie a neve
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.24. 12:19:38 -
pajer_csaba #18028 Szerintem a Leninre gondol... Vagy a Nelsonra. -
asolyom #18027 Izumo prémium változat? Az mi? -
#18026 Izumot megturbózták,egész használható hajó lett,a prém változata meg szokás szerint OP,amig nem nerfelik :D
Boldogat mindenkinek! -
asolyom #18025 Utóbbi időkben sokat buffoltak rajta, most egészen használható. -
#18024 Izumo nekem a legroszabb élményem volt az egész IJN BB ágon :D -
pajer_csaba #18023 Én nagyon szerettem/szeretem, ahogy kb az összes japán csatahajót. Az egyetlen dolog, amit negatívként éltem meg vele, az a rettenetes szóródása a lövedékeknek. Mert az tényleg borzalmas. Kíváncsi leszek az Izumóra, hogy az mennyire lesz szar ebből a szempontból, mert pl az Amagival mostanában egész jól lehet osztani, 55-60k még vesztes csatából is megvan. -
lonvard #18022 Mer nem tudták, hogy annak a csatahajónak nem szabad közelharcba keverednie. Egyébként én utálom az ilyen Kongo féle hajókat, hogy nagydarab, nincs normális páncélja, hatalmasakat lehet bele lőni, és azzal van kompenzálva hogy gyors és távolra lő. Nem érdekel, hogy 20 km fölé lő, ha egyszer a csata döntő része 16 km-en belül lesz, ráadásul ennél távolabbra nem tudok normálisan lőni. És hiába gyors, ha túl nagy kimanőverezni a lövéseket. Bismarckot például azért szeretem, mert gyors, de páncélozott és közelharcban jó, ugyanakkor 18km-re azért ellő. Az egy szuper hajó, jól érzem magam benne. Kongóban sírtam annak idején. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.23. 21:02:35 -
#18021 Kellemes Ünnepeket! :) -
ikarus44 #18020 Kellemes ünnepeket kívánok innen is! -
Darun #18019 Ha már a Wargaying nem is, én (is) csatlakoznék és Boldog Karácsonyt meg jó vadászatot kivánok az ünnepekre és a jövő évre is! -
pajer_csaba #18018 Bocsi, az előzőt nem neked akartam válasznak írni! :)
Viszont Boldog Karácsonyi Ünnepeket Neked is és az összes WoWS-os játékosnak is! :) -
pajer_csaba #18017 Szóval.. bementem Harunával tier V-be... A csata felénél írják a kedves játékostársak, hogy "Payer" menekül és hogy nem harcol... Mindezt úgy, hogy közelharcban addigra már kipusztult az 5 BB-nkből három braver-like-smart, én a Haruna 21 km-ével átlövöm a pálya 2/3-át (inkább 3/4-ét) és már 39k dmg-t meg 1 killt összeszedtem, ráadásul a csata végén (győztünk) a 4. helyen voltam (42k dmg, 2 kill), a panaszkodók meg mind alattam. Mit lehet erre mondani? "Boldog Karácsonyt"?
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2019.12.23. 18:12:49 -
Sendrov #18016 Minden Tisztelt Játékostársnak, Fórumozónak Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Kívánom, mindenkinek és az utánunk következő generációknak is, hogy csak az efféle játékokban találkozzanak ágyúdörgéssel, fegyverropogással. Élesben soha. Béke -
Darun #18015 Én tisztelem, hogy tisztelsz valakit, akinek a fejébe beleégett egy szkript, csak nem értem. Én is szeretem mindenki másra fogni azt, ha szarul megy a játék, de ez már a beteges szinten is rég túl van. -
#18014 karácsony van,ilyenkor dobni kell a rászorulóknak :D
amúgy tiszteletben tartom a véleményét,csak nem értek egyet vele,de hát így működik a világ
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.21. 10:12:14 -
Darun #18013 Am miért etetitek? -
Toweliee #18012 Igazad van. Beszéltem Szergejjel, és elmondta, hogy szándékosan kibasznak veled. Azt nem tudta megindokolni, hogy miért, hisz így biztos nem fognak bevételt remélni tőled, de igazad van. Lapozhatunk más témára? -
asolyom #18011 Ennyi frusztrációval, és téves képzetekkel kár játszani. Pont azt nem éred el, ami a játék célja lenne, hogy kikapcsoljon, és szórakozzál egy jót. -
pajer_csaba #18010 Nekem erről az jut eszembe, hogy néhány barátom az Swtor-ban "érzésre" megmondja mennyi dps-t húz. Látja, hogy pörögnek a számok a dummy-n/bosson, ~s ő ebből kisilabizálja, hogy jó vagy rossz a dps-e. Aztán mérsz egy StarParse-t, és kiderül, hogy tök más, mint amit kiokoskodott magának. Na ilyenkor két dolog szokott történni: ha a Parse kisebbet mér, mint amit ő sejtett, akkor enrage és karakter törlése. Ha nagyobbat, akkor meg nem hisz neki. Mert ő nem úgy érzi - karakter törlése. Engem meg az ideg felbasz az ilyentől. :D
Szerintem WoWS-ba is kéne egy RNG-meter. :D -
#18009 tudtad hogy ez ilyen téveszmék lehetnek kezdődő skizofrénia tünetei is? the more you know:) -
Kotomicuki #18008 Az RNG az messze nem ilyen, EZ irányított rng, azaz: script!
Ha valóban szabadon változhatna a játékon belüli "szerencse", akkor:
- nem lehetnének ekkora szélsőségek (bőven a +/- 25-50% fölötti az adott sorozatban a(z egyáltalán megengedett!) találatok közti különbség)
- nem lehetne ennyire változatlan a sorozat (vagy-vagy, de az egész meccsre, vagy csaták sorozatára érvényesen - NEM EGYMÁST VÁLTVA)
Igen, néztem videókat és pontosan ezek mutatták meg, hogy nekem is a script teszi be a kaput!
Amire a Flam'-banda már húzza a száját és elkezd elégedetlenkedni, az nekem a jó átlag - örülnöm kell: meglesz a felének a negyede - , de legtöbbször ez sincs meg - sorozatban!
Ami náluk jó és mondhatni: átlagos, az nálam az az egyetlen és kiemelkedő csata (nagyjából /hét), amikor valóban azt adja, amit ÉN lövök - + a "szerencsefaktor", ha van ilyen egyáltalán ebben a "játékban"!
Ilyennek nem szabadna előferdülnie, HA tiszta rng lenne ÉS nem volna belenyúlkálás a háttérből: sokkal egyenletesebbeknek kéne lenniük az eredményeimnek, mert nem lövök ennyire szétszórtan - itt most nem a győzelem-vereségről/a közelítőleg 29 ellenfélről csatánkéntról van szó!
Amikor a 3. sorozatod sem találhatja el/sebezheti meg, mer' ez a pár HP-s célpont is másnak lett szánva..., aztán meg észbe kap a rendszer, hogy még mindig nem engedte meg nekem, hogy a 10k dmg-t elérjem, pedig má' nem sokan maradtunk, akkor meg hopp: egy lehetetlen találat, de az is citadella, így megint megvan az a 10-20k közti sáv - mindegy, hogy tier V, vagy VIII - , amit a script engedélye nélkül nem hagyhatok el!
Aztán a "kegyeskedek megengedni neked az azért nem teljeset, de ahhoz majdnem hasonlót" csata, amikor már az első találatoknál érzed, hogy ez most AZ - lett a két keresztülment mellett pár sebző is, ami amúgy lepattant és beletört lenne, ha akkor engedné egyáltalán a találatokat... Nosza, akkor lövöldözzünk: 40-80k simán összejön ilyenkor és teljesen más az érzés a hangulat..., mintha valóban én játszhatnék!
Kezdetben még örülök, bár megint vesztettünk - rendszerint a különösen szar meccsek vannak a napi szorzóknak fenntartva - , de szerintem REÁLIS eredményt tudtam hozni, most nem éreztem azt, hogy visszafognak.
Aztán tudatosul bennem, hogy hoppácska, a script keményen átlagol: ennek az egy "jó" csatának legalább 2, ha nem 4, kötelezően szar lesz az ára..., ahol megint a csak fel-alá úszkáló, magatehetetlen és az ellenfélben biztosan kárt nem tevő célpontot "játszhatom" má' megin' el! -
#18007 és ugye ott a machmaking. régi vágya az játékosoknak hogy a csapatgenerálás figyelembe vegye a játékos statisztikáit. ugye erre vannak külsős programok,belsősök is.
jó lenne ha nagyjából hasonló tudású playerek kerülnének szembe. a hajókkal már úgy ahogy sikerült megoldani,radar radar ellen,azonos tierű hajók azonosak ellen persze figyelembe véve a +-2 tier határt. tehát ha t9be bevág egy t7 bb-t akkor az ellennél is lesz egy t7 bb
ha van cv,akkor ellenek is lesz(volt olyan időszak amikor nem igy volt,és a cv csapat többnyire darált :D )
csak ugye a playerek sem egyformák,így jöhet ki pl olyan csata hogy 1-2 saját veszteség árán ledarál az ellen,vagy mi őt. és ha egy cv vagy ddben van nagy különbség a player tudásban az csatát is jelenthet
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.16. 10:13:12 -
#18006 most a tüzes hajók a nagyon opok,lehetne nerfelni,10es bbvel bemenni rankedbe smolenskek közé nem egy életbiztosítás.
csak ha nerfelik a tüzet,mehet a kukába a smolensk a wooster meg a többi tűzhányó..majd lesz szépen csendben nerfelve a smo is :) -
#18005 nézz már utána mennyi minden történik a lövés után :D amit a motor a háttérben számol.Ágyú kaliber távolság,páncél vastagság,röppálya,esélyek(pl tűzgyújtási),célzás,hajó irány,sebesség,szerencse,és mint a nevében is mutatja,random.
az hogy pl egy hajónak 10 százalék a gyújtási esélye,nem jelenti azt hogy minden 100 lövésből 10 tüzet kapsz.
random number generatornak hívják,a wg hivatalosan nem mondott pontos adatokat,csak hogy kb hogyan kell elképzelni a működését.
tehát lehet valaki akármilyen jó játékos,azaz a megfelelő hajóval a megfelelő helyen van,pont arra a hajóra lő amire kell,pontosan célozva,akkor sem biztos hogy citadellát ad be neki,vagy akár találatot.
a jó játékos pont ezzel jó,hogy tudja mire képes a hajója,mit mikor kell támadni,mikor kell használni a segítő cuccokat,mikor kell menekülni ,és mikor támadni
itt egy vidi,nézd mit művel a ddvel,a végén nagyon okosan és elemzően hozva meg a döntéseket,és meg is jön a win(persze ehhez kell a vérszagot kapott ellen is,aki irányváltás nélkül hajókázik miközben tudja hogy dd van a közelben,vagy a jean beart aki ap val lő mikor tudja mi van a füstben előtte pár kmrel
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.12.16. 09:18:54 -
asolyom #18004 Amit te scriptnek nevezel, az valójában a RNG. -
Kotomicuki #18003 ...és az szerinted bénaság, hogy hasonló szituációkból az egyik csatában sebző találatok özöne születik - akár még cita' is - , sorozatban, míg a legtöbben, hasonló lövésszám - és ismétlem: felállás - mellett, inkább mellék, lepattanók és alig sebzők, szintén sorozatban?
Tehát, nagyjából: abban az egy csatában, ami nagyon elüt a többitől, "megtanulok lőni" és "ezért" szinte minden jól alakul és összejön, míg az átlagos ütközeteimben meg "elfelejtek-"/"nem tudok" célozni és messze nem jönnek azok az eredmények, amik a másik típusú csatában már az első sortüzek után megvannak... - pedig uú az oldalát mutatja a célpont..., a levegőben még uú néznek ki a lövedékeim röppályái... - , és ez mind, csak és kizárólag miattam/a bénaságom miatt volna?!
Anno, az egyik csatámban valósággal kikelt magából az a sziget mögül előbúvó VIII-as BB - a mögötte ólálkodó DD-nk spot-tolta, így lehetett rá készülni - , aminek a japcsi VI-osommal 4 citát lőttem, ezzel elsüllyesztettem <8 km-ről - már közel sem volt maximum HP-n - és nem tudtam neki megmagyarázni, hogy most éppen abban a "kompenzáló" stádiumban tart a script - a 80k sebzés simán megvolt a csata végére, pedig +2 tier... - , amikor ilyesmi is lazán előferdülhet és hiába jelent fel én is uolyan dühös vok miatta, hogy EKKORA kitérések vannak uoda csapódó sortűz és sortűz között, ezen játékban... -
Darun #18002 Nem hinném hogy olyan túl sokan hallottak volna a Tirpitz-ről. Sztem inkább a másodlagos lőtávja meg a torpedói miatt olyan népszerű. Illetve mert az az egyik legnagyobb megvásárolható hajó. Én abban sem látom a logikát, hogy pár száz csata után miért rögtön T8-as hajót kell venni? Nem ismeri a magas tierű pályákat, a hajók képességeit, valószinű még a sajátját sem, illetve nincs tisztában a magas szintű kapitányi skillekkel sem, de kell a T8-as hajó. Nyilván őt nem érdekli hogy totál béna, hiszen alacsony tierben is az, a saját csapatát viszont hátrányba hozza. Bár szoktak néha érdekes csaták lenni, ahol "afk" csapattársal (tehát kvázi létszámhátrányból) olyan könnyen nyerünk, mintha botok ellen mennénk. (pont tegnap volt egy csatám, ahol az ellenfél egyik top tier csathajója volt off, csak a játék végén kapcsolódott be, viszont igy is simán fölényben voltak, mivel a Yugümonk meg valami bot volt, 40% WR, nem foglalt, nem lőtt, nem spottolt) -
Toweliee #18001 Szerintem nem lenne értelme. + mester sem vagyok, csak a bénaságommal tisztában. -
pajer_csaba #18000 Kotomiciukinak annyiban igaza van, hogy a Tirpitzhez tényleg kell ügyesség, hogy maximálisan ki tudd használni. Ahogy asolyomnak is abban, hogy minden hülye ezt veszi meg elsőként (kivéve én. Nekem a Graf Spee volt az első). Jó, mondjuk beszélek én, aki képes volt párbajozni egy Musashival, úgy, hogy szembe volt fordulva velem... Lehet sejteni, mi történt... XD -
Kotomicuki #17999 Ill. folyamatosan faragnak rajta, mer' az elején még működőképes is volt, aztán visszavettek belőle, azután megint engedtek egy csipetnyit - ez mind-mind benne van a statisztikában...
Ezektől eltekintve, mind a másodlagosnak, mind a torpedónak megfelelő közeg kell, amit ha nem tudsz megteremteni, akkor semmi hasznát nem veszed nekik, míg a Massa' majd mindenét a főtüzérségre dobták, amit a legtöbbször fogsz használni BB-n és ez meg is látszik rajta, meg elégséges neki a 12 pontos kapitány is a 14-16 helyett, hogy kihasználhasd az adott hajó "erősségeit" - ezen szempontból nem hazudik az a statisztika! -
asolyom #17998 Csalóka az a statisztika! Nézd meg hány csata van a Tirpitz, és hány a Massa neve mellett. Ezen felül a Tirpitz gyalázatos statisztikája annak is köszönhető, hogy a legetöbb játékosnak ez az első prémium hajója, nyilván a történelmi múltja miatt, és olyanok is megveszik, akik előtte soha egyetlen csatát nem mentek T8-ban. Továbbá az ilyen játékosok raknak bele egy 3 pontos kapitányt, és csodálkoznak, hogy rossz a hajó. A Titpitz tipikusan az a hajó, amibe legalább 14 pontos kapitány kell, hogy jól működjön. -
Kotomicuki #17997 Sorold, kérlek, hadd tanuljak, Mester!