22410
A Wargaming új MMO játéka
-
pajer_csaba #18076 Jha, a fenntartási költség állandó. Csak épp f2p-ként a győztes csata is mínuszra jön ki Tier VIII-tól. Csaxólok.
Másrészről meg ez a játék lutri. Vagy jó csapatot fogsz ki, vagy nem. Teljesen felesleges minden 50% alatti játékost elküldeni az anyjába akit csak elérsz, pl itt a fórumon, mert a többi 180 ezerre semmi ráhatásod sincs.
Max annyit érsz el vele, hogy habzó szájjal kiadod a stresszt, engem meg speciel kurvára felbaszol, és inkább abba is hagyom az egész játékot a gecibe, nehogy egy csapatba kerüljek veled. Még a végén elrontaná a jelenlétem a játékélményed.
Mert jó dolgokat mondasz, és igazad is van a tanulás fontosságában, de ebből az arcoskodó rinyálásból már kurvára elegem van. -
asolyom #18075 Nem értem, hogy miért pont mindig a CV-k ellen ágálnak. Nem csak azok "brokenek". A Smolensk nem az? Tessék akkor CV-t játszani, és élvezkedni. Egyébként a CV is magányos hajó ellen OP, ha van 3-4 hajó közel egymáshoz, akkor gyakorlatilag a CV halott. Egyébiránt az utóbbi időben T10-ben nem egyszer találkoztam olyan csatahajóval, vagy cirkálóval, amelyeknél ki vokt kapcsolva az AA. Akkor ne tessék sírni, hogy a CV OP. :) -
#18074 ? Egy 43%-os player is azért nyer néha mert rajta kívül még vannak 11-en a csapatban. Arról nem is beszélve, hogy egy 43%-os playernek is vannak néha-néha jobb meccsei amikor hozzátesz és nem elvesz a meccsből. Attól mert valaki 43%-os még nem egyfolytában afk. Szerintem olyan, hogy "afk player" nincs. Maximum bot van helyette, pl. ázsiai szerveren divat. De bannolgatják is őket rendesen. Aki meg nagyon fos, az még azt a kb. 40-45 nyert meccsét sem magának köszönheti. Szóval ezt így átlagolni elég nehéz. Eleve nincs olyan player aki mindig afk (100-ból 100x). Azt a kb. 40 meccsét meg általában (legyünk őszinték aki ennyire gáz) a csapat többi tagja megnyeri neki. Valószínűleg nem tud annyit elvenni az adott 40-45db meccsből, hogy ne tudják lecarryzni. Ha egyedül rajta múlna 5x% playerek ellen akkor szinte biztos, hogy kikapna. Szóval ez így egy elég száraz példa, ami a 4x%-os playereknek jó, mert még ez is javít a statisztikájukon. Ahogy a kollégám mondaná: Lehet managelni a szart... de attól még finghámozás marad. 43%-nál, nem 43%-os a teljesítmény... sokkal kevesebb, csak épp van egy szint ami alá már nem nagyon tudsz esni a csapattársaid miatt. Lásd: 40% alatti player szinte nincs. Hogy egész pontos legyek kb. 800db player van 40% alatt a közel 180 ezerből. Az is tele van olyanokkal akik 1000 meccset játszottak összesen.
És félreértés ne essék! Nem a statisztikámmal van bajom! Abszolút! Én mint mondtam nem esek 52% alá az tuti. Ez csak egy mutató amit az előbb már kiveséztünk, és ezért (is) linkeltem be ezt az 52%-os CV-t ami jól mutatja mennyire broken a class. Nyilván van abban is valami amit Darun mondott, hogy aki 50% fölött van az már esetleg tud egyedül is boldogulni ha kell. Itt nem szárazon a "nyert meccsek számáról" van szó. Miért? Mert pl. nekem az a bajom, hogy felmegyek játszani és (52% WR ide vagy oda) zsinórban kikapok 6x. Aztán másnap megint. Mindezt azért mert tele a csapatom full passzív fosós játékosokkal, akiknek esze ágában sincs cappelni mert nekik "jóvanazúgy" ha összepötyögtet 50k dmg-t vagy többet 15+km-ről, és kikapunk mint a szar. Olyankor nem a "statisztikát" nézem... hanem egész egyszerűen megőrülsz, hogy te mindent megteszel mégis lehúznak magukkal a szar playerek és zsinórban veszíted a meccseket. Baszhatom a top 5-ben végzést minden meccsen ha kikaptunk. Pont arról van szó amit te is mondasz, hogy "nyugodt játékhoz" azért nem árt ha nem kapsz ki zsinórban 5x-6x önhibádon kívül. Azt látva, hogy simán nyerhettetek volna ha nem agyhalott, passzív játékosokat kapok ki. Akik egy Kurfurstel vagy egy Bismarckkal/Tirpitzel pl., 15-20km-ekről snipeolgatnak flank túlerőben. De most mondhattam volna akármilyen BB-t vagy cruisert (sajnos sok a gyenge DD is, de átlagban nézve kevesebb), mert túlerőben még csak nem is kell brawlerrel menned.
A legidegesítőbb, amitől tényleg a falra mászok, amikor teljes full kikapásra állunk, mindhárom cap az övék, többszáz pontos losing van, és ahelyett, hogy megpróbálnánk valamit tenni ellene, mindenki nekiáll még messzebb menni, még passzívabban játszani, még jobban hátrál, még gyávább. Ilyen hozzáállással hogy? Ilyenkor szokták ugye ezeknek írni, hogy "nice hp saving there mate!" Hová? Következő meccsre? Így is úgyis kikapsz a faxba. Ha eddig nem érdekelt, akkor most ne csinálj úgy mint aki "taktikusan visszavonul" :D 2 perccel a meccs vége előtt :D
Sokan pl. azzal sincsenek tisztában, hogy a fenntartási költsége a hajónak mindig állandó. Ha meghalsz a hajóddal, ha nem, mindig ugyanannyiba kerül a fenntartási költség meccsenként. Még arra sem lehet ráfogni, hogy spórol a credittel.
Szóval nem a statisztikám miatt vagyok elkeseredve, mert az aránylag megmarad, hanem a saját gameplay élményem miatt. Én azért jövök fel játszani, hogy nyerjek. Nem azért, hogy elpötyögtessek 50k dmg-t oszt jóság van. Ez a játék alapja. Ezért van kitalálva a cappelés. Akinek ez nem érdeke az szerintem rossz helyen van. Ott a coop. -
lonvard #18073 Afk olyan 43% körül van, nem? Tehát ha nem csinálunk semmit, akkor is győzünk 43%-ban. Ehhez képest teljesítünk 48-52% között. Ha átlagos valaki, akkor 100-ból 5 meccsel többet nyer, mintha semmit se csinálna, ha pedig jó játékos valaki, akkor 10-el. A jó és az átlagos között 5 nyert játéknyi különbség van. Szerintem nem érdemes nagyon rágörcsölni. Az első dolog a nyugodt játékhoz, hogy nem nézzük a statisztikáinkat. Oké max hetente 1x. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.03. 01:09:54 -
#18072 Csak egy kis szösszenet a mai Flamu streamből! CV-kről volt szó és hogy mennyit számít a spotting, a csapatmunka és úgy általában a győzelem! Adott volt egy CV main player aki egész meccsen nem csinált semmit csak dmg-t farmolt ahelyett hogy segített volna elcsípni az ellenfél DDjét. Így természetesen pontokkal kikaptak Flamuék. Mondanom sem kell, hogy Flamu tiszta pipa lett (joggal). De még így is 52%-os WR-je van a gyereknek és 100k átlag sebzése. A végén Flamu jól összefoglalta a problémát dióhéjban. -
asolyom #18071 Úgysem tudod meggyőzni, kár a fáradtságért. Azt csodálom, hogy Koto még nem jegyeztetett be egy vallási közösséget "Script Hívők Egyháza" néven. -
#18070 Ebbe most beleszaladtál, mert én kurva sok pénzt tettem a játékba mégsem vagyok egy unicum player :D Egészen egyszerűen imádom a csatahajókat. Tetszenek a történelemhű hajók, pl. az egyik kedvencem a Prinz Eugen. A legtöbbet azzal mentem, és annak ellenére, hogy mindenki szerint egy elég gyengusz hajó, nekem elég jól megy vele. Biztos, hogy bele tudnak nyúlni a játékba ha akarnak hiszen mindent ők kódoltak a játékban. De, hogy minden egyént a beleölt pénzmennyisége alapján állítgatnának (akár automata scripttel)... hát azt kötve hiszem. Én pl. mostanában rettenetes csapatokat kapok ki. Mondhatnám, hogy kibaszik velem a WG direktben. De ugyanakkor vettem 3x 20 mega santa giftet... most akkor mi van? -
#18069 Ezekre csak annyit tudok mondani, hogy a lécet mindig lejjebb lehet tenni. Ugyan nem írtad mióta játszol, de én pl. a 2200 meccsemet két év alatt játszottam. Az ugye 1100/év. Nekem sincs túl sok időm játszani vele, de pont ezért szar amikor a mm-ben alapvetően vesztes csapatokat kapok. Ezért érdekem nekem is, hogy mindenki jobban játsszon és ne egyoldalú fos meccseket játszunk. Én csak segíteni szerettem volna (még ha kicsit paraszt stílusban is), hogy magadtól akarj jobb meccseket, jobb eredményeket elérni. De mint írtam: Ha magadtól nem akarsz... akkor tök mindegy.
Darun: Pont ezért hoztam föl a saját példámat. 2 év alatt 52% alá és 53% fölé még nem ment a WR-em. Pedig aztán hidd el (nézd meg a képet amit linkeltem) kapom ám az ívet szar csapatok terén. Arányaiban nézve szerintem 60-40 arányban kapok szar-jó csapatokat ki. De akármennyire rá akarjuk fogni, nem mondhatjuk azt, hogy azért vagyok 4x%-os player mert állandóan szar csapatokat kapok ki. Le lehet carryzni a meccset egy jó BBvel is ezt te is tudod. Azt tudom, hogy 0,x%-ot bukok akkor az lehet azért mert szar volt az mm, de hogy 2-4+ teljes%-ot... az már nem a mm miatt van az tuti. Én abszolút nem nézem le az alacsony tiert, sőt én is szoktam játszani t6-7-ben sokat. Bár őszintén megmondom t5 alatt már nem. Az teljesen más világ. Kisebb térképek, kisebb távolságok, jóval kisebb HPk és dmg-ek. Teljesen más gameplay.
Ezt a 10% dolgot sem osztom teljesen. Persze sok múlik egy adott helyzeten, meccsen, felosztáson. És pont ezért %-ra mérni az adott playerre eső felelősséget vagy a meccsen elvárható teljesítményt, az abszolút nem lehet állandó. Lehetek én jó player, ha összedob 3-4 super unicum klánban játszó divisionnel akik a meccs első 5 percében eldöntik az eredményt mire egyáltalán lőtávba érek :) Ilyenkor kb. 1% alá csökken az általad említett végkimenetelre ható teljesítményem. (tegyük hozzá kurva ritkán van ilyen) De ha pl. az van mint amit említettem is lejjebb, hogy kikapsz pár jó DDt akik teszik a dolgukat, aztán a végére marad 1-2 noob vagy szarabb teljesítményű player akik az ölükbe hullott cap/pont előnyt (mondjuk miénk mindhárom cap és van 300-as pontelőnyünk vagy több) egy csapásra losingba teszik azzal, hogy belerongyolnak 5-6 ellenfélbe ahelyett, hogy elkiteolnának és túlélnék... na olyankor már abszolút nem 10%. Ha csak szárazon a végkimenetelt nézem akkor 100% vagy ha ketten voltak akkor 50... Szóval az én meglátásom szerint nem igazán jópofa hozzáállás ha mindenki külön-külön így fogja fel a dolgot. Mert akkor lesz 10-12db ilyen player akik leszarják, mondván úgyis csak 10% múlik rajtam. Holott 10-en-12-en már nem 10%... Ugyanis az egészet pont azon indítottuk el, hogy egyre több az ilyen "leszarom (a csapatot)" player a játékban. A WR az én meglátásom szerint inkább azt mutatja, mennyire vagy hajlandó csapatban játszani a meccs végkimenetelét tekintve. Ergo: Mennyire vagy hajlandó az önös érdekeket a csapatérdek mögé tenni. Nem véletlen, hogy a jobb klánok nem 48%-os playerekből állnak.
Aki 60%+os WR-es az nyilván nagyobb impactot tud a meccs végkimenetelére gyakorolni, de ha mellette 10 ilyen "leszarom 45%"-os player van akkor még ő is baszhatja egyedül. Hiába volt mondjuk a tudása miatt 30-40%-os impactja a 10% helyett. Sok lúd disznót győz. Meg nyilván ha valaki direktben szabotálja a teamplayt és leghátul kullog egész meccsen, vagy belerongyol amikor nem kéne, akkor bizony az a 10% is mínusz 10% lesz és nem 0... Inkább elvesz a meccsből, mint nem tesz hozzá. -
Kotomicuki #18068 Mennyi gyermekded, naiv lélek, akik még elhiszik, hogy nem a tőlük kicsikart sarc dönti el, hogy milyen "eredményeket" is érnek/érhetnek el, ebben a "játékban"...
#18059:
Csak az első években a valóban töketlenek vergődtek, hogy még tier V-ben is veszteségesek voltak - anno, amikor aztán tényleg dőlt a zsé a játékban - , annyira nem tudnak. Míg ma pont ezek az elemek verik a kehes mellüket - míg az értelmesek közben már rég elhúztak, mert teljesen kiölték a játékból az élvezetet - , hogy milyen királyok..., annyi IRL pénzért -> a wg üzletemberből szolgáltatóvá lett: pénzért eredményt szolgáltat, ha megérdemled, ha nem, ma már f2p csak a magatehetetlen célpontot "játszhatod" el, ennyi a történet. -
Darun #18067 Bizony szempontból igazad is van. Matematikailag egy csata eldöntésének kevesebb mint 10%-a múlik rajtad. Van olyan klántársam, akinek a statisztikái nagyjából megegyeznek az enyémmel... de amig nekem 53% közeli a winrate-em, addig az övé 48. Ebből igazából egy következtetést tudok levonni: szerencsésebb vagyok MM tekintetében, mint ő.
Mondhatnám azt is, hogy a WR inkább azt mutatja, mekkora az esély arra, hogy szükség esetén egyedül lehozol egy meccset... de láttam már itt is és WoT-ban is afk játékost, aki "egyedül" nyerte meg a csatát. Szóval még a Solo Warrior sem feltétlen jelent bármit. Viszont azt mondom, a 48 még simán belefér, igaz hogy 50 alatt van, de figyelembe véve a játékhoz fejlesztett MM-t, ez még nem átlagon aluli teljesitmény. Viszont átlagos játékost nem nagyon találsz pl 42%-os WR-el. És nem véletlenül.
Anno amikor elkezdtem a repcsit, nekem is borzalmas volt és erre csak részben mentség, hogy a T3-as repcsivel MINDEN csatában T5 ellen mentem, az első csatámban pedig, amikor meglett az IL-2(t) (T6) T10-es ellenfelet rakott be.Aztán ahogy teltek a hónapok és változott a játék (szó szerint minden megváltozott, a tier diff lecsökkent +/-1-re, a játékosok száma drasztikusan lecsökkent és nem volt ritka a hajnali 1v1-es csata, változtak a skillek, modulok, sebződési rendszer) és mielőtt kijött a 2.0, felhoztam a WR-et 53% fölé. Itt persze nem fognak olyan drasztikusan megváltozni a körülmények, mint ott, igy ilyen látványos "fejlődést" sem lehet produkálni.
Azt azért te is láthatod, hogy annak ellenére, hogy rombolózni pl nem szeretsz, csak 4,5%-al rosszabb a winrate-ed, mint csatahajóval. Nagyon sokáig én se szerettem rombolózni és most se mondanám magam valami nagy ásznak. Főleg a ruszkikat utáltam nagyon. De ha megtanul velük az ember játszani, alkalmazkodni ahhoz a stilushoz, amire szükség van, kevésbé lesz frusztráló velük a játék és az eredmények is jönni fognak.
Eleinte a CV-zés sem ment. Aztán most a rework után megint nem. De először is, és most is megtanultam, hogyan kell játszani. Béna vagyok vele még mindig, de nagyjából azt a szintet már elértem, hogy ne hátráltassam a csapatot.
Én a statisztikáknál nem szeretek egy dolgot kiragadni, főleg a WR-et nem. Még azonos statok mellett is lehet két játékos kvalitása teljesen más, hiszen nem mindegy, hogy valakinek magas tierben van X átlag sebzése, vagy alacsonyban (eleve ugye mást jelent a "sok" itt és ott).
Plusz a magyarok/nyugatiak hajlamosak lenézni az alacsony tiert, de ha egyszer az ember ott tud élvezetes csatákat menni, akkor kit érdekel mások véleménye? -
pajer_csaba #18066 Te írtad, hogy akinek 47-48%-os a winrate, az kb menthetetlen. Rosszul tudom, hogy a winrate az az a százalék, hogy mennyi csatában nyertél és mennyiben nem?
Ha így van, akkor azzal mi van, hogy ha a 12-ben van 3 kurva jó játékos, de a maradék kilenc miatt bukik a meccs, akkor ugye az vereség, romlik a winrate? Innentől kezdve tehát bukik az a mutatvány, hogy a winrate mindent elmond a játékos képességeiről.
Szar játékos vagyok. Egy-két dolgot tudok (pl ált 45°-ban, oldalazva lövök, néha érzem az előretartást, jól küzdök BB vs DD párbajban), de alapvetően a szar játékosok közé tartozom. És sosem állítottam mást. Kb a felét nem értem azoknak a kifejezéseknek, amiket használsz. Pusholni, sniper BB, flank, brawler, stb... Ezeket nem értem, és nem hiszem hogy meg tudnám érteni.
Azt viszont érzem, hogy megint egy dps-fallosz nő valahol. Az ilyesmi mindig az alázat és a kitartó tanulás alapjáról szokott kisarjadni, hogy aztán X dps-t/winrate-t elérve, totális lenézéssé és arroganciává fajuljon. "Ha én képes vagyok valamire, akkor más is képes ugyanarra, ha nem, akkor egy fasz." Ezt nem sértésből írom, de kurva sokszor láttam már, gamektől a való életig, rengeteg területen.
Nem szarom le ezeket a dolgokat, szeretnék jobb lenni, de nem játszom annyit, hogy kellő gyakorlatom legyen (valami ~1500 csatám van?), és időm sincs arra, hogy állandóan az oktató videókat bújjam. Amikor van, akkor megnézek, elolvasok ezt azt, aztán kipróbálom. De nem erre a játékra tettem fel az életem. Neked és senki másnak sem kéne, mert fénysebességgel lehet eltávolodni a valóságtól, és hirtelen azt veszed észre, hogy nem gyenge játékosokkal, hanem ostoba, szar, hulladék emberekkel játszol, és azt hiszed majd, ez egy teljesen jogos észrevétel a részedről.
Ez egy játék. Kurva jó játék, de csak egy játék. Semmi nem múlik rajta.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2020.01.01. 23:04:25 -
#18065 Nem, nem kell felakasztani magadat semmilyen fára. Attól még nem leszel jobb játékos. Csak mondjuk pl. el kellene fogadni a jobb játékosok tanácsait. Nem hallottad még azt a kifejezést, hogy "BB main" ugye? Ezt a kis gúnynevet nem véletlenül találták ki. Az egyetlen class ahol nem kell mást tenned mint egy helyben állnod és lőnöd amíg elfogy az HP az a BB (most már sajnos a CV is). Legalábbis ez az egyetlen class a játékban amivel egyáltalán tudsz ilyesmit csinálni. Ha ezt megpróbálod egy DDvel vagy cruiserrel pillanatok alatt szétlőnek. A legeszetlenebb class a játékban. De persze lehetsz kurva jó BB main player is, mert abból is sok van. De ahhoz is túl kell lépni az arrogáns, önző szemléleten és igenis el kell fogadni, hogy szar vagy. Aztán következő lépésben saját magadtól kell keresni erre a megoldást. El kell menni klánba játszani, vagy baráttal/ismerőssel akik esetleg jobbak/régebbiek mint te. Vagy ha olyan vagy mint én, akkor autodidakta módon felkeresni az olyan helyeket mint youtube vagy twitch. De nyilván szart sem ér egyik sem ha már eleve így állsz neki, hogy: "Akasszam fel magam egy fára?" Itt az SG-n nemigen vannak nagyobb (jobb) playerek (vagy legalábbis nagyon csendben vannak). Ha magyaroktól akarsz tanácsot kérni javaslom a prohardver fórumot. Ott pl. van jópár magyar és nemzetközi klán (pl. SPUDS) magyar játékosai is.
Most nehogy félreérts, de itt nem csak rólad van szó. Azt kellene felfogni, hogy randomban 12vs12 van. Erre nagyon jó példa amikor az én csapatomban van 2-3 jó DD játékos akik cappelnek, tartják is a cappet, elkapják az ellenfél rombolóit és úgy általában teszik ami a dolguk (méghozzá kurva jól). Majd ugye mivel rajtuk kívül a többi 9-10 player egy rakás szar, mi történik? Az hogy a pontok alapján sima győzelem nekünk, de a hajóink elkopnak mint a szar. Majd marad utoljára az HP savinges BB aki egész meccsen nem közelítette meg a cappet 15km-nél közelebb és legkevesbé neki köszönhetjük, hogy nyerésre állunk de már csak ő van. Ilyenkor (főleg ha cruiser vagy DD az illető) nyilvánvalóan mit kell tenni? Menekülni, elbújni a nyilvánvaló túlerő elől. Miért? Hogy megnyerjük azt a meccset amit amúgy az akkor már halott DD csapattársai kiharcoltak neki (is). Ehelyett mi történik ilyenkor sokszor? Hát persze... berongyol mint valami akcióhős és kikapunk a faszba. Csak egy apró példa arra, hogy szúrnak ki az eszetlen játékosok a jókkal. Így húzzák le a WCn az egész meccsen elért eredményét a saját csapatuknak/DDjüknek/jó csapattársaiknak.
Sokat hallom ezt amit előtte említettél, hogy "A Nelson bepushol". Nyilván tudni kell mikor pusholunk. Túlerő ellen szinte sosem. De ha már egyenlő esélyekkel indulunk (egyforma számú hajó áll szembe egymással) akkor miért ne? Főleg ha nincs cap, vagy a radar cruisert le kell vadászni, el kell kergetni. Addig nem fog a DD sem bemenni amíg a cruiser ott áll a sziget mögött radarkészen, mellette meg még 3 csapattársa. Ha túlerő van a mi csapatunk javára, és valaki pushol, akkor menni kell vele. Kész. Ez alapszabály. Ettől lesz csapatjáték (is). De általában pontosan ekkor szokott kiderülni, hogy ki a gyáva szar aki a pixelhajóját félti. Ilyenkor ugye aki pushol az döglik megfele a focus fire-ben, majd a csapattársai lehülyézik. Az meg megőrül hogy senki nem ment vele, és hamargyorsan oda a morál és az addigi túlerő. Így omlik össze egy flank. Gyávaság. Így lehet még túlerőből is bukni egy komplett flanket. Persze néha a kivárási taktika is bejön ha az ellenfélnél is hasonló képességű emberek vannak akik azután pusholnak, hogy övék a cap. Amikor vissza kellene venni és védekezni. De nem lehet mindog minden meccsen arra épjteni, hogy "remélem az ellenfélnél hülyébbek vannak mint mi..." Inkább jobbszeretek úgy hozzáálni, hogy "remélem jobb tudok majd lenni mint az ellenfélnél lévő oldalpárom". Sokszor szoktam is nézni, hogy kivel vagyok párban, mire készüljek taktikailag. Ha Thundererrel vagyok és nálunk mindenki sniper BB, náluk meg sok a brawler, akkor készülni kell rá, hogy ők le fognak minket rusholni (ha van eszük). Ha felismerik a hajóikban a lényeget és nem úgy játszanak egy Kurfurstel mint egy Yamatoval pl.
A hordozókra én nem reagálnék mert szerintem kb. törölni kellene őket a játékból. És tuti, hogy ahogy itt olvastam páran rögtön bevédenék a class-t. De azért annyit had mondjak el, hogy szvsz OPk mint a szar és túl nagy az impactjuk a meccs végkimenetelére. A meccs 90%-ban nem is mozognak a hajóikkal, mindenki tudja hogy a WG a WoWp-t tolta át ide nekünk, hogy célpont lehessünk nekik. Kész röhej a rakétavetős repülök dmg-e pl. Egy salvo 5-7k. Egy DD-t két-három jól irányzott támadással kivégez. A folyamatos spotting adottságáról már nem is beszélve. És ahogy az AA jelenleg be van ballanceolva úgy 2 támadást még jó AAs hajókkal a nyomában is lenyom. Dióhéjban :)
Én csak azt tudom, hogy a jelenlegi normálisnak mondható WR-emet azért valaminek köszönhetem. És az nem a "leszarom az egészet" hozzáállás miatt van az tuti :)
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2020.01.01. 22:46:25 -
pajer_csaba #18064 48.71%-os a winrate-m. Ilyenkor mit csináljak? Akasszam fel magam egy fára?
Amúgy röhej. A legszarabb a DD-vel vagyok, 45,71%-os winrate-el (már jó ideje nem játszottam vele, és csak néhány csatát mentem, a legnagyobb rombolóm a T-VI Fubuki). A csatahajókkal viszont 50.38%, akikkel viszont leginkább játszok. Cirkálókkal is csak elvétve ma már, de azokkal is 47,18%. Viszont mi a legérdekesebb? Hordozóval 51,43% úgy, hogy a Langleyt még a felújítás előtt abbahagytam pár csata után és eladtam a hajót...
Szerintem ez a winratezés fasság.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2020.01.01. 20:20:46 -
#18063 Pont ők nem sasolják a statisztikáikat elhiheted. De van egy alap tudása mindenkinek a játékban amit csak nehezen, sok gyakorlással és odafigyeléssel tudsz javítani. Vagy nagyon sok "beleszarok hatszáz" meccsel tudsz rontani. Én pl. 52% alá még sosem mentem, de 53 fölé sem :) 1%-on belül ugrál a WR-em több mint 2200 meccs óta. Persze én is kikapok jobb-rosszabb szériákat, de akinek ilyen max. 47-48%-os a WR-je az kb. menthetetlen. Az a fos kategória. A 48-50% szar, 50-55% között normál és csak 55% fölött kezdődik egy jó player. Ezt map awarenessből, tactical awarenessből gyorsan ki lehet szúrni. Hogy miért pont a win rating? Sokan kérdezik. És erre Flamu-t tudnám idézni: "Mert az az egyetlen egy tényező ami állandó: TE" Minden más változik a játékban. Buffok, nerfek, op hajók jönnek-mennek. De a player ugyanaz marad mindig. Egy op smolenskkel vagy egy conquerörrel esetleg CVvel ugyebár már egy rosszabb player is tud simán 100-150+k dmg-t összehozni. Én pl. több mint 600 co-op meccsel kezdtem a játékot. Amíg nem éreztem magamat rá készen, eszembe sem jutott randomba menni. Nem hogy rankedre... mint manapság párszáz játékkal emberkék megjelennek... kompletten fogalmuk sincs mi a lényege a dolognak... lézengenek a pályán le se szarják egymást. És közben húzzák magukkal azokat is akik haladnának a csillagszerzéssel, hogy kaphassanak rangok amiért kapnak acélt, szenet, stb. A 600 co-op meccsem alatt elkezdtem nézni youtube-on, twitchen videókat/streameket, hogy mire kell odafigyelni, mit csinálok rosszul, hogy tudok jobban hozzátenni ahhoz, hogy a csapatom a végén ne engem (is) anyázzon hogy kikaptunk. Persze ez szintén szubjektív mert van aki ezt is leszarja és nem érdekli. Elég szomorú hozzátenném. Ott van a lehetőség mindenkinek, hogy tanuljanak másoktól, jobbak legyenek, nekik is jobb lenne. De pont ezt mondtam, hogy ehhez már IQ meg tartás kell. Van akinek simán jóvanaz a párszáz base xp a végén. Hozzáállás... csak aztán ne csodálkozzon ha elküldik az anyjába a meccs közben.
Ő sem attól őrül meg, hogyha a statja nincs a "tervezett" szinten, csak egyszerűen ő sem bírja nézni a sok birkát aki az alapvető dolgaival sincs tisztában a játéknak és van 5000 meccse.
"Amúgy nem hiszem, hogy egyetlen hajóval ilyen szinten tudja befolyásolni a játékot" Hogyne tudná? :) Simán! De ha nem is láttad hogy játszik akkor honnan is tudhatnád? Látod ez a baj, hozzáállás! Mindennek az alapja.
Pár példa:
Gneisenau
Friesland
Asashio downtiered
Asashio uptiered
Atago
Direkt csak az elmúlt fél évből linkeltem videókat. Van ott még bőven régebbről is. Szinte az összes hajóról van egy videója. Nagyon sokat lehet ezektől a srácoktól tanulni, szinte már csak azzal ha nézed őket. De Flamu kimondottan odafigyel rá, hogy a videóiban alapoktól kezdve magyarázzon el alapvető játékmechanikákat. Mit miért, vagy épp miért ne. Erősen ajánlom kezdőknek, és normál playereknek egyaránt!
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2020.01.01. 17:40:35 -
lonvard #18062 Na jó de akinek 68% a winrate-je, az persze hogy nem fogja megbocsátani, ha bénázik a csapat. Az az ember nem fogja lenyelni, hogy van egy random faktor a játékban, kifoghat rossz szériákat, amikor sorozatban veszít, mert közben sasolja a statisztikáit,és megőrül, ha nincs a tervezett szinten. Amúgy nem hiszem, hogy egyetlen hajóval ilyen szinten tudja befolyásolni a játékot, szerintem csapatban játszik random csatákat. Mondjuk 3 elit játékos már döntő lehet, főleg hogy legalább ők együtt fognak mozogni. De nézek a srácról videókat, kiváncsi vagyok rá, köszi. Valószínű ha elér az ember egy átlagosnál sokkal jobb szintet, akkor elkezdi komolyabban venni a játékot, és neki már nem lesz ideális a random játéktér. De ez az ő kis problémája. Engem nem tud érdekelni a csata végső kimenetele, csinálom amit csinálni tudok, a többiek ugyanezt teszik, és a végére látjuk, hogy mire jutottunk. Ha nagyon kikapunk, akkor eljátszok egy "Bismarck-Graf Spee üldözése" sztorit, aminek a végén vagy túlélem, vagy megsemmisítenek. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.01. 16:33:03 -
pajer_csaba #18061 Bocsánat. -
#18060 Minden szubjektív, de nyilván senki nem fogja felvállalni hogy egy fos a játékban. :) De én mindig emelt fővel jövök ki a játékokból, még akkor is ha az 5. percben meghalok. Mert tudom, hogy én legalább megpróbáltam azt amire a többiek magasról szartak. Amikor ücsörögnek a 3 piros cap mellett és megy a pew-pew... azt várunk a sült galambra. És amikor valakinek végre van vér a pucájában megindulni (hogy legyen a csapatnak mondjuk egyáltalán esélye a foglalásra) akkor meg ahelyett, hogy supportolnánk végignézzük a halálát... hát nem tudom... tartás dolga. Nekem még a játékokban is van egy alapvető önbecsülésem. Nem hiszem, hogy tükörbe tudnék nézni úgy, hogy leszarom az alapvető játékmechanikát, fair playt, team playt csak azért, hogy "én jót szórakozzak". Bár ez is nagyon szubjektív mert ugye kinek mi a "szórakozás"... valakinek az is elég ha 1000-1100-as base xp-vel első a vesztes csapatban. Nyilván van elég sok idióta. Aki egy Nelsonnal pushol az kb. meg is érdemli. De ha egy Tirpitz-et, Bismarckot vagy egyéb brawling hajót látok meg pusholni amikor totál losingba vagyunk... akkor lehet hogy nem ücsörgök a seggemen meg nézem végig ahogy meghal csak azért hogy mentsem az HP-t a játék végéig. Szóval ezek a dolgok teljesen helyzetfüggőek. De általánosságban észre lehet venni a színvonalromlást a játékban. Csak fel kell menni egy Flamu vagy egy Flambass streamre. Ők is pontosan ugyanerre panaszkodnak szinte minden streamben. 68%WR, 11k meccs és a rengeteg játékkal töltött idő után is. Izolate konkrétan abbahagyta a játékot... Flambass egyre többször játszik más játékokat (pubg pl), Flamu is egyre többször borul ki vagy játszik mást a fél streamben. Én sem vagyok egy hüdemájercsávó a játékban... de érdekes módon eddig a 90%-a a playereknek akivel összeszólalkoztam a játékban (néha sajnos bőven) 50% WR alatti szájhős. Ezek az én szememben kb. senkik. A véleményük annyit se ér mint a kutyaszar az utcán... Nyilván nem egy olyan embertől fogok elfogadni kritikát vagy tanácsot aki még a játék alapjaival sincs tisztában.
Pl. saját magam példájával tudok hirtelen előállni: Kép
Hiába a folyamatos dmg (vagy még talán egy picit emelkedő is) ha olyanokkal dob össze akikkel lehetetlen nyerni. Az én lófaszócska 52,5% WR-em nem elég a carryhez. Elég ahhoz, hogy néha pár játékos segítségével meg tudjuk fordítani a meccs állását. De egyedül? Áh... esélytelen. Az a baj, hogy ha a végén mindenki ilyen leszarom stílusban fog játszani akkor nem tudom mi lesz... már most se egy túl kompetitív játék a másfél évvel ezelőttihez képest... Persze sokat rontott a dolgon az elbaszott CV rework és a sok OP hajó megjelenése is. De hogy mi lesz ebből 2020-ban? Valószínűleg egy eszetlen, full arcade, hajós lövölde. COD hajókkal repülőkkel meg tengeralattjárókkal (mert még ugye az kell ennek a szerencsétlen játéknak).
Annyit még hozzátennék, hogy én teljesen egyedül játszom. Azoknak akik klánban vagy barátokkal tolják, valószínűleg könnyebb egy értelmes csapatot összerakni. Legalább egymás seggét lehet védeni. -
lonvard #18059 De ugye megvan, hogy ez a nyafi megy kb. a World of Tanks indulása óta. Hogy állandóan milyen hülye csapatot fogok ki, nyaf nyaf nyaf. :D -
pajer_csaba #18058 Lehet, hogy most megutálsz, de az az igazság, hogy alapvetően én is dmg-re megyek. Pontosan azért, mert kurva random, hogy kikkel vagy. Mikor kezdünk, úgy látszik, mindenki tudja a dolgát, meg is indulok egy csapattal a cap felé, és mikor azt veszem észre, hogy 5 ellenséges hajó lő épp szarrá, akkor látom, hogy kb egyedül maradtam, mert a team már a térkép másik szélén van, egy pöcsömnyi szikla mögött, a csetben meg pörög a rózsaszín szöveg, mert hatan mennek egymásba, meg lövik telibe egymást, mert természetesen, mindenki távcsőnézetben van... Szóval, feladtam. T-VIII-X csatákban várok egy fél percet az indulással, lecsekkolom, hogy ezek vajon okosak-e, és aszerint mozdulok.. De ez alatt kb teljesen mindegy mit csinálsz. De az ekkora leming-train azért kurvára kiborít. Ennél már csak az idegesítőbb, mint amikor egy önjelölt Nelson végigüvöltözi a csetet, hogy ki mit csináljon, meg mekkora noob team, és reportolni kell mindenkit is, aztán persze elsőnek süllyed el, és a team scoreban is előkelően az utolsó helyeken vergődik... -
#18057 Nincs ebben semmi "hiperszuper ultimate tactic" csak rng meg, hogy milyen csapatot kapsz ki. Nekem pl. notóriusan olyan csapatokat oszt ki akik folyamatosan hátrálnak. Ez kb. 5-ből 4x nem jön be. Egyszer-egyszer el tudják olvasztani a feléjük rusholó flottát/hajókat, de legtöbbször a rusholó nyer. Legalábbis nálam. Abszolút attól függ kik vannak az egyik oldalon és kik a másikon. Meg, hogy ki milyen lábbal kelt fel aznap :) Ha jól ki tudod használni a kereszttüzeket akkor kurva jól le lehet rusholni az ellent. De ehhez kell egy értelmes csapat aki felfogja ezt és kereszttüzeket csinál és ki is használja szépen. Így nyilvánvalóan sokkal több broadside salvo-t tudsz/tudtok bevinni több irányból. Ha 3 irányból lőnek akkor már nem tudsz mindenkinek szögbe állni. 2-nél is nehéz, folyamatos odafigyelés kell és még akkor ugye ehhez jön ha van egy DD is aki folyamatosan szórja a torpedókat rátok és permaspottol. Általánosságban elmondható, hogy ha egy csapat értelmes, akkor sokkal jobb taktika kitolni az ellenfelet a cappekből vagy a cappek mellől. Beállni a cappekbe vagy melléjük és kereszttüzekkel pikk-pakk ki lehet nyírni, vagy el lehet lehetetleníteni az ellent. Én pl. mindig azt sajnálom, hogy egyedül pusholok egy Tirpitzel vagy más brawler hajóval. Mindenki fosik. persze nyilván nem akkor kell pusholni amikor cap fölényben vagy. Akkor be lehet várni az ellent hogy szépen lekopjanak. De van amikor ez se sikerül. Ha jól pushol az ellen, akkor könnyen kiszoríthat, de ez megint egy jó csapatot kíván. De a hálálom az amikor egyetlen cappünk sincs, én pusholnék, de mindenki hátrál... mintha abból bármikor is közelebb kerülnénk a foglaláshoz... És aztán természetesen simán kikapunk. Szerencse dolga, hogy mennyire értelmes és tökös csapatot kapsz ki. Én általában (10-ből 8x) a visszavonuló, gyáva szarokat kapom ki akiknek esze ágában sincs cappelni. Sajnos most ez a meta... úgy néz ki (pont a mai napon 2 éve hogy játszom a játékkal), hogy 2 év után lassan lekoptatom a játékról magamat, mert egyre több az idióta camper dmg vadász, akiknek esze ágában sincs taktikusan játszani, vagy csak akár minimálisan is csapatjátékként kezelni a dolgot. A legtöbbje már csak dmg pontokat vadászik több-kevesebb sikerrel. Így egyre többet idegeskedek ebben a játékban is, és egyre szenvedősebb (főleg a CVk miatt is) egy jó meccset játszani. Szóval általánosságban elmondható, hogy az elmúlt két évben amit észrevettem az az, hogy egyre több a komplett inkompetens, gyerekes, IQ fighter ebben a játékban. Viszont szépen lassan már csak azon múlik a dolog, hogy a matchmaking rendszer kikkel dob össze, kapsz-e magad mellé még pár értelmes játékost, vagy csak 43%WR-es komplett idiótákat akiknek nem lehet elmagyarázni, hogy mindenki más játékát is tönkreteszik azzal, hogy egy meccsen 10km-nél nem mennek közelebb a térkép közepéhez, valamint az átlag dmg-ük is 20-30k max.... ergo: rng... -
lonvard #18056 Én ilyen teljes oldalfeladást még nem láttam,de nyilván bármi és annak ellenkezője is előfordul a játékban. Alapjáraton lehetne indokolt egy okosan tervezett erőkoncentráció, amiben a gyors hajók oldalt váltanak, a lassúak maradnak és védekeznek, és amíg az egyik oldal teljes erővel támad, addig a másikon pár hajó feltartja az ellenséget, aki csak úgy megszokott módon hajókázik, puffogtat, és későn reagál, de nyilván az esetednél nem erről van szó, hanem mondjuk 1-2 csatahajó úgy dönt, hogy átmegy a másik oldalra ( mer mittudomén az ő oldalukon van az ellenség anyahajója, és nem kérnek a repülőkből), a többiek meg nem akarnak túlerő ellen szívni és követik. Random ezt el kell engedni, hosszútávon ugyanannyi ilyen elcseszett csatád lesz, mint biztosan megnyert, nem az ilyen csatákban dől el az extra winrate, mert ezekben nincs befolyásunk a kimenetelre.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.01. 13:25:00 -
pajer_csaba #18055 Üdvözlet 2020-ban. :)
Valaki el tudja nekem magyarázni, hogy azon a pályán, ahol horizontálisan ketté van osztva a csapat és el vannak szeparálva egymástól, miért kell mindig az egyik csapatnak kényszeresen, harc nélkül feladva a saját területét, átszaladnia a másik csapathoz? Akárhányszor ez történt, 2 percen belül ledaráltak minket, és vesztettünk. Legutóbb pl úgy, hogy egészen addig, amíg a másik fele a csapatnak át nem jött, fölényben voltunk... onnantól viszont kettesével hullott a csapat. Nem értem. De lehet, hogy itt valami hiperszuper ultimate tactic van, csak én vagyok hülye.
Utoljára szerkesztette: pajer_csaba, 2020.01.01. 12:46:19 -
#18054 Hát aki egy Tirpitzel kimegy a capből egy cruiser után az meg is érdemli, hogy elolvasszák :) -
#18053 :D ez van :) Igen tirpitz el aki nem megy bele közelharcba azt nem érdemes üldözni, befoglalom aztan jöjjön oda torpedókért ha akar :) buék:) -
asolyom #18052 A Graf Zeppelin is nagyon jó erre az 1 vs 1 rankedre. -
lonvard #18051 Leninbe ti szaladtatok bele? Baszki mikor már elhittem, hogy a bismarck az opé hajó, akkor beúsztatott elém egy lenin és finoman jelezte, hogy kegyetlenebb nálam. Brutál ágyúi vannak, és ügyesen használta a gamer, csak úgy sréhen beállt, mintha tank lenne, és onnan lődözött, és mikor eltalált, az eléggé fájt, és akármilyen szögből talált be, az fájt. A szokásos cirkáló taktikámat alkalmaztam, nem mentem be középre, hanem kívülről a seggemet mutatva féloldalasan tartottam a távot. Erre a lenin visszament, elfoglalta mindkét kört, és egy sziget mögött sasolt. Nagy félkörben megtámadtam, lődöztük egymást, végül a foglalással győzött. Nem tudtam igazán jól meglőni, ez idegesített. Jó ez a lenin.
(BUÉK)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.01.01. 07:25:33 -
ikarus44 #18050 BUÉK! -
lonvard #18049 Az összes bismarckot és tirpitzet levertem bismarckkal. Aki idáig megalázott, az egy darab massecsuzetsz (vagy mi a neve), de viszont bosszút álltam egy másikon, aztán volt két rombolós gamer aki hülyét csinált belőlem, illetve egy graf zeppelin, aki meg szabályosan agyonvert. Egy rakás más csatában viszont én vertem le halom cirkálót, rombolót, csatahajót. Csodálatos. Na leállok mer mindjárt éjfél. :D -
lonvard #18048 3 tirpitz elkapva ;-)
Közbe rájöttem hova kell célozni, hogy citadella legyen. Ez az utolsó is mák volt, rommá volt lőve amikor nekimentem egy szigetnek, erre ő utolért és 4 torpedóval fordított a helyzeten, a végén volt kábé 2000 hp-m és égtem, neki 10 000 fölött, és akkor jött az utolsó sortűz amivel kapott egy citadellát. -
lonvard #18047 Komplett szilvesztert ranked csatázással töltöm, ez a te hibád! :D -
lonvard #18046 Mondjuk most két tirpitzt elkaptam. Az van, hogy a tirpitz beront középre, ugye az lehet a feltevése, hogy én is közelharcot akarok kezdeményezni, és akkor ő lesz előnyben a torpedókkal. Csakhogy én meg nem megyek be középre. Szépen elfoglalja a közepét, de türelmetlen és jön utánam, én viszont megfordulok, és a nyílt vizen veszem fel a küzdelmet 8-10 kilométeres ütőtávról. Úgy meg én vagyok valahogy előnyben, mer jobbak egy kicsit az ágyúim, vagy mi. Bár a második alkalommal csak szerencsével győztem, az első tirpitzet viszont 28 000 hp előnnyel gyűrtem le. De egy okos tirpitz az elbánna velem. Szerintem ott kell maradni a kör közepén, miután elfoglalta, és várni hogy kénytelen legyek visszamenni. De hát ehhez türelmetlenek. -
lonvard #18045 Kurvajó bismarckkal, de ezt tényleg a tirpitznek találták ki (meg az anyahajóknak). Túl bátran rohamoznak a cirkálók. Mondjuk kegyetlen amit kapnak a másodlagosoktól.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.12.31. 21:43:40 -
#18044 Igen 1v1 másik játékos ellen :) -
lonvard #18043 De ezek játékosok? Én is elkezdtem, bismarckkal megyek, egy rombolót elkaptam, egy monarchot felrobbantottam, aztán jött egy cseles romboló, hátamba került, és megalázott. :D -
Darun #18042 Én nem olvastam el a kiirást és elsőre Amalfival mentem be. A CV szétkapott. hiába volt vadászom, a gyenge alap AA meg az Def AA hiánya miatt esélyem nem volt. Bezzeg amikor én mentem be CV-vel, kaptam két Eugent egymás után. Meg két Monarchot. El is vette a kedvem nem csak a Rankedtől, de a játéktól is. -
lonvard #18041 Ez a ranked csatás játékmód? Ilyenkor egyedül mész és küldi rád az ellenséget, vagy mi? Mer azt hittem, hogy az egy kiemelt játékosok elleni játékmód. Ezért nem is próbáltam. Most minek szivassam magam. :D -
#18040 Jah egyik vereségem egy lexitől jött :D kb annyi esélyem volt mint a szegény clevleand eknek ellenem :D -
#18039 cv is genya :D,lexingtonnal toltam pár kört aztán abbahagytam,még én szégyeltem el magam .. :D
-
#18038 Tegnap kipörgettem a rank 1 et, eléggé beteg a tirpitz el :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2019.12.31. 12:44:53 -
#18037 Üdvözletem!
A [WBF] Which Button Fires klán tagfelvételt hírdet, néhány gondolatban összefoglalnám a velünk kapcsolatos fontosabb információkat.
- Mint tudjátok a klánunk egy fúzió gyümölcse, az aktívitási rátánk elég magas 85%-os (49 tag/ 42 aktív). Ez azt jelenti, hogy nálunk nem okoz problémát a kláncsatákon való indulás, sőt inkább az a kérdés, hogy hány csapat indul az este folyamán illetve hogy mindenki részvételi lehetőségét megoldjuk. Mi ezen szeretnénk még tovább javítani, hogy még gördülékenyebben pörögjön a szezon. Mindebből következik, hogy az aktív tagságunk szépen ki tudja farmolni az acélt nagyjából a Typhoon ligáig bezárólag, amelett hogy jatékélményt és rutint szerez a WoWs kompetitív részében.
- Mi már régebben beláttuk, hogy az egyesülés, a minél aktívabb játékos közösség létrehozása és a kommunikációs csatornák napi használata a célravezető a klán fejlődését illetően. Ennek köszönhető a pezsgő klánélet, az ismét elért Typhoon liga és a kimaxolt klán kikötő, amelynek előnyeit az egész tagság élvezheti.
- Mindezeket alapul véve nyitjuk meg a kapuinkat 5 olyan játékos felé, akiknél most a szokásostól eltérően nem a statisztikai mutatókat vesszük elsődlegesen figyelembe, viszont annál inkább az aktivitási szintet és a kommunikációs csatornáink aktív használatát. Úgy gondoljuk ez lökést adna a következő CB szezonhoz a klánnak és lehetőséget nyújtana ambiciózus, fejlődni akaró és arra képes jatékosoknak, hogy egy olyan klán tagjai legyenek és olyan célokat érjenek el, amire eddig nem volt módjuk.
Ha érdekel az ajánlat keresd a toborzással megbízott vezetőinket:
- Ares82_2015
- Mydgard