22427
A Wargaming új MMO játéka
-
lonvard #18257 Uh, de nagy csata volt. Graffal mentem, 6-os magas, mondanom sem kell hogy csatahajó státuszba raktam magam, és gyakorlatilag mindent szétlőttem. Amikor a Rangerjüket is elintéztem, azt hittem győzünk, felnézek, és azt látom, hogy gyakorlatilag alig vagyunk páran és masszívan vesztésre állunk, velem szemben pedig két 6-os csatahajó illegeti magát, egy Dunquerge, és egy Izmail. Létrejött az álom ütközet, Dunquerge vs Graf. Ugye mint korábban olvastuk, a Dunquerget a Graf miatt csinálták meg, sokkal erősebb lövegek, ráadásul gyorsabb is. Na mondom majd most kiderül! Jól ülő sorozatokkal kezdtem, rendesen vertem bele a 6-7000 sebzést. Aztán egy Izmail sorozat telibe kapott, majd két-három ütésváltás után elintézett a Dunquerg. :-D Mindegy, 75 000 sebzéssel én lettem a top 1, ezen kívül 9 repülőt is leszedtem. Szerencsére kezdő cv-s volt, egyszerűen semmivel nem talált el. Zabálom ezt a játékot.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.10. 12:02:10 -
#18256 Napközben nem vagyok jó szakasztárs mert 1-2 csatát tudok menni zsinorban max,aztan fél óra szünet de este 8 kor mehet a közös agyvérzés:D Jókor olvasom, mi?:) -
asolyom #18255 Mellesleg klán társak vagyunk, nem akarsz szakaszban menni? -
#18254 én mondom ha cvvel játszom kikapcsolom a csetet..mindenkinek jobb,de főleg nekem :D tudom a dolgom cvvel,de ha balfasz a team akkor se nyerünk ha mindent tökéletesen csináltam
tegnapi csaták: első két percben meghal legalább két csapattárs,ellenfélnél senki se megy fél hp alá se -
asolyom #18253 Ja, és persze az fel sem merült benne, hogy az Alaskával berohant a cap-re, és kifókuszálták, az talán az ő saját hibája lenne. Nyilván ha a CV magányos hajót lát, akkor azt támadja, és nem a hegy mögött gruppen szexet folytató 4-5 másikat. -
asolyom #18252 "Kedves" szavak az ellenféltől. Eddig a "get cancer" volt általános, de úgy tűnik, hogy ez most kiegészült.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#18251 KotS döntő volt, ott csak nem merik :D -
Kotomicuki #18250 Csak kisebb a játékosbázis, ezért nem eresztheti annyira el a pengét a (birka)nyíráshoz..., még! -
lonvard #18249 Nem tudom örüljek-e mindennek, vagy sem. Hajósnál nem érzem annyira, hogy fogyna a pénz. Oké max 8-as szinten játszom. Tankosban rendszeresen csődbe mentem, ha magas szinten játszottam, ennél a hajósnál meg valahogy mindig van pénz fejlesztésre. Szóval nem látom szükségét, bár nyilván T9-10-ben mások a költségek. :) -
lonvard #18248 Ez egy scriptes gyerek, messziről felismerem az ilyet! :D -
#18247 wargaming kivezetei a prem consumablest. ingyen lesz a prém változat mindenből,az alap változat megszűnik. ezzel jelentősen csökken a csata utáni kiadás
jön a német cv vonal,ap rakétákkal(Rhein,Weser,August Parseval,Manfred Richthofen)
illetve új t9 prem dd a z35 -
#18246 rng vele volt :D -
#18245 És dd vel megy már a dodge ugy mint neki?:D
-
ikarus44 #18244 Ahogy eddig leszűrtem, neked jobban is fekszik a CL/CA, és DD játék, szóval nem is biztos, hogy van hosszútávon értelme BB-t húznod.
(Én speciel inkább BB-s (és minimálisan DD) vagyok, szóval én pl a Gneisét utáltam ) -
lonvard #18243 Hehehe, most rákattantam az Gneisére. :-D
-
lonvard #18242 Eladom a Bismarckot, kapitányt átképzem a Gneisére. Egyszerűen a Grafhoz jobban passzol a Gneise, ha kapitányi skillekről van szó. Ezt most döntöttem el, ebben a szent pillanatban. :) -
asolyom #18241 Ha már CV, amikor adja az RNG, akkor mókás dolgok jöhetnek ki. Ma a Midway-el az egyik körben az első torpedó rácsapás hatására a Lion belefordult egy szigetbe. A tolató csatahajóba a következő támadásnál 3 találat, 2 vízbetörés. Természetesen rögtön DCP. A következő támadás zuhanóbombázókkal, első támadás 18k sebzés, plusz 2 tűz. No DCP le is égett.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.05. 20:41:52 -
lonvard #18240 :-DD -
lonvard #18239 Mentem megint pár szórakoztató kört a Graffal. Nagyon elégedett vagyok a játékkal, két fasza hajóm van, (Graf, Kageró), mindegyikkel élvezet játszani. A Graf az mindig jutalomkör, tehát amikor a leanderek, köngisbergek, devonshirek beúsztatnak elé oldalukat mutatva, az mindig poén. A kageró az meg agyjáték. Bujkálok, kerülnöm kell a lelepleződést, pl. szigeteket messzire kerülöm, ha egy mód van rá. A játék eleji körfoglalósdiba is úgy megyek bele, ha kedvezőek az együttállások. És aztán várom a pillanatot, amikor lecsaphatok. Mellékesen belefogtam az amerikai rombolókba, ki akarom próbálni hogy milyen erős légvédelemű rombolóval rombolóvadásznak lenni. Nicholassal küzdök, érdekes ez is. Amerikai vonalon melyik szerintetek a legjátszhatóbb romboló?
Update: Bismarck is élvezetes amúgy, csak azzal frusztrál, ha 9-10-es csatahajókkal kell ütközni, mert egyszerűen a Bismarckhoz nem passzol, hogy gyengébb legyen bárminél. Graffal simán elfogadom a 8-as tiert, pláne hogy a 8-as cirkálóknál is jobb ágyúja van :D, de a Bismarckhoz valahogy nem passzol ez. Gnesienaut jobban csíptem annyiból, hogy magas tierben úgy döntöttem nehézcirkáló vagyok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.05. 20:42:35 -
asolyom #18238 Az szinte természetes, hogy mindenért a CV a hibás. Én a 8-as hordozóimmal rendszeresen a top 3-ban vagyok 10-es csatában, de nyilván akkor is én vagyok a hibás, amikor egy Thunderer és egy Puerto Rico 3 percig nem bírja ki élve.
De sajnos ez nem egyedi eset a hordozókra vonatkozóan. A minap egy Yamato szakasszal mentünk, és a Smolenskünk rögtön a csata elején eldöntötte, hogy mi márpedig hülyék vagyunk. Berohant a cap-re, maradt 2000 HP-ja, és utána pingelt, hogy "pussy BBs", sőt még nekem címezve ("eat torps") felém is torpedózott. A csata további részét a J sorban töltötte.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.04. 07:56:43 -
Kotomicuki #18237 Ezt én onnan tudom, hogy így lesz - "természetesen" a vesztes oldalon leszek - , amikor sorozatban legfeljebb csak 1-1 sebző/kritikus, de sebzés nélküli találatot ad be, míg a célpont közül porzik a víz a többi "mellétől".
Innentől már nem kell izgulnom, hogy 30k-nál többet fogok sebezni, abban a T7 és ettől fölfele csatában, sőt, jó ha annyit kegyeskedik majd megadni a script!
Aztán néha elhűlök, ilyen "teljesítménnyel" is a top 5-be kerülök...
A CV-t akkor tartom hibásnak, ha az ellenfél CV-je sorra szedi ki a mi DD-inket, nekik meg még egy sem hullott el - se felderítve (hátha lőne rá más is), se zaklatva nincsenek a CV-nk által...
A másik, hogy megint kezdenek azok a felállások szaporodni, amikor egymást tiporják el a térkép leghátsó vonalaiban - a csetablak tele van lilával - és az ellenfél unatkozva vadásza le őket, egymás után. Ilyenkor én sem tehetek mást: vissza a tömegbe, mert úgy nyerhetek pár percnyi időt a sebzésgyűjtésre, míg, ha "rendesen" pozicionálnám magam, akkor az elsők között halnék. -
#18236 visszatérve a játékra. mostanában nem adja a script :D nem az a baj hogy veszítünk hanem az hogy az ellenségtől alig hal meg egy két hajó,míg mi porrá vagyunk alázva. folyamatosan. nem szoros meccs,nem pont általi vereség,hanem szó szerint alázás többnyire alig 10 perc alatt :D
mai napom is két ilyen verességgel végződött és hiába vagyok az első háromban...
el veszi az ember kedvét 2 ilyen csata egy napra is akár a játéktól...
másik a cv. már kikapcsolt chattel kell cvzni mert mindenki utálja a cv playereket és hiába failol be egy t10 divizió,akkor is a t8 cv a hibás a vereségért :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.04. 02:29:08 -
Kotomicuki #18235 Vannak, akik felmagasztalják az angolok kritikán aluli teljesítményét, hogy közel 3k lövésből sikerült 3 fájóbb találatot elérniük, de azt a tartást már nem veszik észre, hogy amikor már szinte érintésközelre úszik az ellenség minden egysége a magatehetetlen prédához, az pusztítja el magát és nem adja meg a győztes csapás dicsőségét az ellenfélnek: EZÉRT fújnak annyira az "angolszászok" a Bismarck-ra, mert volt mersze ellenállni és végül önként távozott!
A gyengén, vagy sehogy sem páncélozott fedélzeti részeket felszecskázzák? A hajó úszó- és harci képességnek semmi életbevágóan fontos része nem volt ott: legénységi szállások, mosoda, ilyesmik. Ami lényeges volt az a páncélozott hídon, helyileg páncélozva, vagy a (felső-)fedélzeti- és öv-páncél alatt rejtőzött.
Sikerül a túlerőben lévő flottájuknak, több óra alatt kiütniük, de megsemmisíteniük már nem, egy kormányozhatatlan hajót..., gratulálok, ezt tényleg meg kell zenésíteni - értelmes lények ezt a szint alatti teljesítményt nem reklámoznák érdemként... (a Scharnhorst elsüllyesztésénél legalább az angol admirális nyilatkozata már közelebb állt a valósághoz)
Sz'al, a Bismarck kap egy torpedót és a kormányszerkezete megbénul... (amit az életüket feláldozni kész önkénteseket megállító parancs miatt nem sikerül idejében "megjavítaniuk" - már megint az a fránya "erre nem kaptam parancsot" hozzáállás Lütjens részéről...)
A carp3tm0nster fórumtárs által említett PoW kap egy járőrtorpedót (ezek kisebbek voltak, mint amivel az utána következő hullámok fel voltak szerelve) nagyjából uoda és félig elsüllyed, alig vánszorog...
Végül is igen, semmi különbség sincs közte, ha nem akarom azt meglátni...
A vicces az, hogy a Nelson-osztályt azonnal át kellett építeni az első próbajáratai után, mert már egy közepes vihar és a saját lövegeinek légnyomása lebontotta a fedélzet és az orr lemezeit, annyira szerkezet gyenge volt a konstrukciója - a Bismarck-nál ezalatt meg csak utána állították a célzókészülékeket (az alsó tornyokét leszerelésre ítélték, mert a nagy sebességnél felcsapódó víz miatt használhatatlanok voltak és meghatározták a modern, túlnyomásos kazánok terhelhetőségét (ez utóbbi volt a legnagyobb gondja az osztálynak - a "normális" radarok hiányán kívül).
A vicces az, hogy az ángliusoknak kuncsorogniuk kellett anno, hogy ők is építhessenek 406 mm-es ágyúkkal felszerelt hajót - de a többiek má' ne többet - , mer' a naaaagy angol világbirodalom gazdasága addigra a kanyarba sem volt, de az álságos színjátékot tovább folytatták. Nagy megkötések nem voltak és mégis milyen satnyára sikerült a végeredmény. Maguk a 406 mm-es ágyúk sem éppen osztályuk ünnepelt típusai közé tartoztak: ezekkel tényleg közelebb kellett menni, ha a kinetikus energián kívül mást is szerettek volna befogni a rombolásra...
A vicces az, hogy csörcsil, csakhogy anno megtarthassa pozícióját, megszavazta a KG V hajókat, majd, miután az az oldal bukott és őkelme köpönyeget fordított - nem először életében - , akkor ő volt a leghangosabb ellenzője az osztály ilyetén való létezésének - a meglibbantak mintapéldánya: hihetetlenül nagy "érdemei" vannak az angol birodalom tönkretételében és csak azért, hogy önző mód ő kicsit tovább tündökölhessen annak csúcsán, vagy annak közvetlen közelében és ezért bármekkora veszteséget nem sajnált okozni az uralmára kiszemeltnek!
Günther Lütjens hibája "mindössze" annyi, hogy túl jól idomított volt és még a sors által elé dobott, magasabb értékű cél érdekében - a sérült, magára maradt PoW üldözése és elsüllyesztése, így a tervhez képest ugyan idejekorán való, de mégis dicsőséges hazatérés - sem volt hajlandó olyan mértékű parancsmegtagadásra, mint pl. Wilhelm Marschall - aki "inkább" a HMS Glorious-t és két DD-t süllyesztette el, minthogy a kapott parancsa szerint az angolok által már kiürített és felgyújtott kikötőt lövesse: ennek a sikernek meg is lett a jutalma -> Raeder örök haragja és az általa való üldöztetése. (ennyire volt vaskalapos a német hadiflotta akkori vezetése - Dönitz már kevésbé)
Tehát, ha hallgat a körülötte lévőkre - pl. Ernst Lindemann-ra, a Bismarck kapitányára - és él a felkínált lehetőséggel - már akár az utolsónak bizonyuló tankolásnál is - , akkor máris másként fest az az ánglius öntömjénezés...
Amúgy az eredeti tervben - először és utoljára - az szerepelt, hogy arra a bizonyos portyára az EGÉSZ német felszíni flotta kihajózik, de a BC-ken a javítások, míg a Tirpitz-en a próbajáratok nem fejeződtek még be arra a kőbe nem vésett napra, így a "majom" egyedül volt kénytelen nekivágni annak az elejétől elátkozott útnak, mert kritika nélkül végrehajtotta a kapott parancsot... -
carp3tm0nster #18234 22 hajó kergette összesen a Bismarckot. Ne írjuk már ezt akkora angol teljesítménynek,hogy ilyen arányok mellett el tudtak süllyeszteni egy német hajót. -
lonvard #18233 3 luk azért volt azon a páncélövön. :) Valahol vicces, hogy az 1925-ben épített Rodney pofozta fel a Bismarckot. A King George V. a kisebb lövegeivel csak horpasztott rajta. Bismarcknak momentuma nem volt, egy találatot nem értek el, nem tudtak célozni. Lehet többet értek volna el, ha megállnak szépen. Szarrá lövik őket, de legalább esélyük van belelőni az ellenségbe. Lütjens, te majom! :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.03. 21:15:04 -
carp3tm0nster #18232 Az angol torpedók minimális károkat okoztak. Az ami pl süllyedés közben, fő páncélövet találta el, az annyi sérülést okozott mindössze, hogy a páncéllemez elmozdult.
Kolléga arra akart rámutatni,hogy nem szabad mindent elhinni elsőre. -
lonvard #18231 Na jó de most ezzel mit akarnál mondani? Szétlőtték alatt azt értem, hogy az összes ágyú (beleértve a másodlagosokat is) elhallgatott-felrobbant. Ezen kívül találatot kapott a fedélzet java, köztük a parancsnoki toronnyal. Rommá lőtték. Hogy a süllyedést mi okozta, az nem egy nagy titok, a túlélők szerint ők robbantottak az alján, nyilván ez volt a protokoll, ugyanakkor az angolok meg torpedókat küldtek rá, mivel a rombolókkal meg tudták már közelíteni. -
carp3tm0nster #18230 Egyetértek. Ezért kapta az angolszász sajtóban a legyőzhetetlen, elsüllyeszthetetlen, megaszupergiga szörnyeteg jelzőket, hogy az elsüllyesztése minél nagyobb szenzáció legyen.
Az, hogy PoW-ot gyakorlatilag egy torpedó úgy megnyomorította, hogy gyakorlatilag védekezésre képtelenné tette a japánok ellen, arról persze hallgatás van. -
Kotomicuki #18229 A Bismarck történetével kapcsolatban (is) hazudik vki!
Az egyik expedíció a korához és a mélységhez képest - ami egyrészt egy kiadós pofont ad a hajótestnek a becsapódáskor, másrészt folyamatosan préseli össze azt - kiváló állapotban találta meg - ellentétben egyes angolszász roncsokkal... - , a fő páncélzatának egy része ugyan az iszapban van, de az angolszászok által leírt hatalmas pusztításnak nyomát sem látták: legfeljebb 3 (három) találat üthette át a fő páncélövet és ez is inkább azt bizonyítja, hogy a legénysége süllyesztette el, nem az ellenséges hadihajók.
A nyíltan ánglius fanatikusokból álló merülés viszont minden szarral megdobálta, amit csak kitalálhattak - hiába, az angol haditengerészet a II. VH-ra nagyon alább adta az egykorvolt dicsőséget és minden morzsába kapaszkodni kell, hogy a hírneve, legalább részben megmaradhasson... (a bankárkaszt mohósága bármekkora birodalmat képes tönkretenni)
Annyi bizonyos, hogy a tűzereje már nem volt mérhető a később épült USA BB-khez, de a tűzvezetése - jó látási viszonyok mellett - ezt még kiegyenlíthette. A páncélzata szintén eltér az angolszászokétól, azaz maradt a hagyományos felépítésnél: a lehető legnagyobb felületet, lehetőleg több rétegben páncélozni, a belső tereket is beleértve - pudingzabálóéknál meg volt az 1-1 db páncélöv és a fedélzeti páncél, aztán a parancsnoki- és a löveg-tornyokon kívül semmi sem kapott érdemi védelmet: a maradékra jó volt a furnérlemez is, mint választófal...
A német csatahajó tömegének legalább 40%-át a páncélzata adta...
"Érdekes" pl., hogy a Tirpitz-et eltaláló, majd kicsit később felrobbanó, 10 tonnás bomba is csak az egyik löveg lőszerraktárát tudta felrobbantani, a közvetlenül amellett állóét már nem - vö. pl. Hood...
A Norvégiában többször bombatalálatot kapott hajón a sérülések akár fele akkorák se voltak, köszönhetően a plusz belső védelemnek, mint az ellenfeleket eltaláló hasonló esetekben.
Ezek után azt feltételezni, hogy szitává luggatták a Bismarck-ot?!
A lőtávolság változásával a lövedék becsapódási szöge is változik és igen, van olyan tartomány, ahol emiatt az adott páncélzatot nem tudja az átütni. A lövedékeket egyszeri átütésre tervezték akkoriban, így, ha volt második(-harmadik) védvonal is, akkor azt már jelentősen csökkentett mértékben tudták csak leküzdeni - az eredeti átütési értékeikhez mérten. Azon kívül már maga a becsapódás tudott akkora sokkot okozni a lövedéknek, hogy az széttörjön - részleges robbanás - , vagy akár teljesen be is fulladhasson - és ha az első ilyen után jött még egy hasonló akadály...
(Egyes ánglius "szakírók" szeretnek itt is spórolni a német hajók páncélozottságával kapcsolatban: mind (összesített) vastagságban, mind minőségben... - pl. a franciska BB-k a "gyakorlati teszteken", amikor az angolszászok megszórták őket, nagyon nem akarták hozni a papírformát és annál jelentősen gyengébbnek bizonyult a páncélzatuk: a vastagság lehet, hogy még stimmelt, de az elvárt minőség már nagyon nem...) -
carp3tm0nster #18228 A szarrá lőtte kicsit erős. A Bismarck fő páncélövét 3 azaz három helyen sikerült átütni a rá leadott több mint 2700 lövésből. Azt hogy a gyengébben páncélozott részeket átütötte a 406mm lövedék az nem egy nagy tudomány. Mellesleg az angolok pocsékul lőttek egész végig. -
asolyom #18227 Pedig nem rossz 10-es tierben játszani néha, eltekintve attól, hogy mennyi agyhalott van ott is. Jó esik pl. ha nem vagy örökké a tápláléklánc legalján. Azon túl vannak küldetések, amiket csak 9-es 10-es hajókkal tudsz csinálni, és értékes jutalmakat adnak. Lehetett "legendary upgradeket" húzni a 10-es hajókra, így érdemes volt velük játszani. Most ez majd változik, és szerintem nem jó irányba. Vélhetően valamilyen módon fizetősek lesznek, de akkor ráncfelvarrásra szorulnak, mert némelyik (pl. Worcerster, Republique) jelen állapotában használhatatlan, és akkor nincs az a hülye, aki fizetne érte. -
lonvard #18226 Fú köszi szépen. Mondjuk igen abba nem gondoltam bele, hogy ezeknek nem olyan páncélzata volt, mint a tankoknak. De mondjuk egy Bismarcknál talán elvárás volt, hogy bizonyos űrméret ne üsse át az oldalát. Mondjuk egy cirkáló lövedéke. Arra emlékszem valamelyik könyvből, hogy miután lebénították és tűzpárbajban szétlőtték a Bismarck lövegeit, az öreg Rodney (Nelson osztály) ami móresre tanította irgalmatlan lövegeivel közel ment hozzá, és olyan közelről tüzelt, hogy a lövedékek vízszintesen csapódtak bele az oldalába, és szarrá lőtte. -
Kotomicuki #18225 A Graf' nem volt sokkal nehezebb, mint a korabeli CA-k - ennyit engedtek meg az antant megszorítások - , így a páncélzata sem lehetett sokkal jobb náluk, még ha a német acél a jobb minőségűek közül került is ki.
Ha találat érte az oldalát, akkor mindegy volt, hogy ott ablak van-e, vagy nincs, mert akkora páncélzatot nem kaphatott, hogy "mellel" vegye le a nagyobb "labdákat". A páncélzatának a felépítése leginkább a robbanások pusztító erejének/hatósugarának lecsökkentésére lett tervezve, mint az összes többi, utána épített, nagyobb egységnek.
A rendeltetése szerint kereskedelmi hajókat kellett volna elsüllyesztenie és legfeljebb CL hajóosztállyal kakaskodnia, ami ellen még lőtávban fölényben volt. Bármi más, ennél nagyobb elől menekülnie kellett volna, hogy a "fölösleges" sérüléseket elkerüljék, amiket a hazai kikötőtől távol nem tudtak volna kijavítani.
Az első VH-s CA-k ellen még fölényben volt, 1 v. 1 esetén, ezért a franciskák miatta építették meg a Dunkerque-t - igaz, a hajó még a Trento-osztályra adott válaszként kezdte meg a pályafutását a tervasztalon, szerényebb méretekkel - , ami már mindenben jobb volt nála: a bő 2x akkora súlyból gazdálkodva már csak-csak futotta erre... (sebességben jobb volt, mint a német "ellenfele", így a lövegelrendezése is az üldözni-utolérni-elpusztítani felépítést követte) -
asolyom #18224 Nekem is a Drake a legeredményesebb 9-es cirkálóm, bár nekem csak 90k körül van (17k-val több, mint a Roon), és 64% WR, ami ebben a tier magasságban nálam ritka. A legtöbb 9-10-es hajóval hiába átlagos, vagy átlag feletti a sebzés és kill mutatóm, a WR 40-50% között van. Nem vagyok én sem a játék nagymesteere, de különösen sek iszonyatosan gyenge játekos van T9-10-ben, így abszolút lutri, hogy melléd, vagy ellened osztja be az agyhalott gyáva kempereket. -
davidbog #18223 Mert nem sokat számított hogy van-e ott ablak vagy sem, az AP lövedék ígyis-úgyis átviszi. Amúgy hajó-hajó elleni küzdelemben többnyire AP lövedéket használtak még a rombolók a rombolók ellen is. A Csatahajókon nem is nagyon volt betárazva HE.
Nem tudom ott milyen vastagnak kéne lenni a Graf Spee páncélzatának, mert nem adták meg a rajzon, pedig a 18 mm-es fedélzetet már jelölték a rajzon. Ez amúgyis STS azaz special treatment steel (a németeknél Ww azaz Wotan weich) páncélzat nem az a feladata hogy megállítsa a lövedéket. Ezek kis 200-240 BHN keménységű lemezek (az övpáncélzat és a tornyok 600-700 BHN keménységű cementált lemezek, ezeken nagyobb eséllyel törik szét a lövedék) de magas szakítószilárdsággal ~750-850 MPa.
A Wows hajók páncélzata elég változatos a valósághoz képest. Valamelyik hajóé teljesen reális, valamelyiké kevésbé. Változó melyiknek hogyan változik. A Yamato legfelső fedélzete a játékban 50 és 57 mm a citadella felett, a valóságban 14 mm volt, de a Puerto Riconak csak 254 mm-es az övpáncélzata míg a tervrajzokon alapján 307 mm lett volna stb stb. És persze ott vannak a WG fantasy hajók amiket ők maguk találnak ki (Hindenburg, Republique, Goliath stb) azoké persze teljesen fiktív. -
davidbog #18222 Hétvégén nekem is meglett a Goliath, de nem vettem meg. Különösebben nem érdekel, majd a WG születésnapig megveszem, mert talán lehet érte acélt vagy ládát kapni.
A Draket nagyon szeretem, könnyen játszható. Ha saját teljesítményemből indulok ki és végig nézem a tier 9 cirkálóimat akkor torony magasan a Drakel a legjobb az átlagsebzésben. Azért szoktam ezt nézni, mert ez a legreprezentatívabb. A win rate nagyban függ a másik 23 játésktól a kill vagy kill/death arány pedig a fraghunterektől. Igazából nem is maguk az átlagsebzések a lényegesek, hanem az egymáshoz viszonyított arányuk.
A két könnyűcirkáló a Neptun és a Seattle szánalmas 43k körül teljesített, hát nem véletlenül utáltam is mind a kettőt. A Buffalo, Ibuki, Donskoi, St Louis, kb ugyanúgy teljesített 65-70k között. A Roon eddig kiemelkedőnek volt mondható, azzal 78k jött össze. A két új cirkáló a Brindisi és a Drake ennél is sokkal jobb. A Brindisivel 94k az átlagsebzésem, korábbi hozzászólásban írtam is, hogy elég OP-k a magas szintű olasz cirkálók. A Drake jelenleg 105k sebzésnél van. Nyilván vannak olyan hajók amelyekkel régen játszottam, amikor még gyengébb voltam és most valamivel jobbat tudnék összehozni, ilyen például az Ibuki vagy a Donskoi és vannak olyanok is amik egyáltalán nem fekszenek, mint a CL-ek. De azt ezekkel se lehet megmagyarázni, hogy 40-50%-al nagyobb a sebzés a brit cirkálóval.
Sokkal inkább azzal magyarázható, hogy milyen paramétereket kapott a hajó. A brit 234 mm-es HE-nek csak 1-2%-al kisebb a gyújtási esélye és 4-600-al kevesebb a sebzése mint egy 305 mm-es lövedéknek. Most nem azért de a brit 234 mm-es lövedék 185,3 kg tömegű míg a 305 mm-esek 470-520 kg-osak. A 203 mm-esekhez képest pedig 600-1000-el több a sebzése és 6-10%-al nagyobb a gyújtási esélye a brit 234 mm-esnek. Értem én hogy csak egy játék, de azért valami arányt tartsanak már fenn.
És akkor emellé társul még a 10,4 km-es spot kör és a "super heal". De a torpedóvédelme és a légvédelme is elég jó, bár ezek ritkábban válnak fontos tényezővé. Ezeket nem tudja ellensúlyozni a kicsi lőtáv (márt csak ezért se, mert upgradel és spot repülővel is növelhető) és a tornyok gyenge kilövési szöge és a közepes mozgékonyság. Akármennyire is tetszik és szeretem a Draket, azt kell mondjam ezt nerfelni kell, mert mocskosul OP a többi tier 9 cirkálóhoz képest. És valószínűleg fogják is majd nerfelni. -
lonvard #18221 Az egy elég rövid ideig élt emlékeim szerint. Kísérlet volt, de nem lehetett balanszálni, valszeg sok volt az egyértelmű csata,és ezért vették ki. -
carp3tm0nster #18220 A WoT-ban a legnagyobb az volt, mikor voltak még történelni csaták, és berakott mondjuk 15 Tiger I-et az egyik oldalra, a másik oldalra meg 15 IS-1-et. Bármilyen béna volt a Tiger-es csapat, simán le lehetett hozni a meccsett szinte veszteség nélkül, annyira kialázták az orosz oldalt. Mi volt erre a WG válasza? Kivette ezt a csata opciót, holott a beállításokban simán ki tudtad kapcsolni ezt a játékmódot, ha zavart. De őket jobban zavarta, hogy taknyosra szopatták a kedved orosz tankjaikat...
Itt is kellene egy world of russian warships és ott aztán szépen körbeszopkodhatják egymást, hogy mennyire jó flottájuk van(nincs) És a többi játékos meg játszhat tovább a rendes játékkal. -
lonvard #18219 Heh, egy szuper atagót kicseleztem. Felém tartott, ráengedtem 6 km-ről 8 torpedót széles ívben, majd reload boost. Ő szépen kikerülte az összeset, meglátott. Akkor ráeresztettem még 4 torpedót, de azokat is kikerülte, ezek után erőteljesen igyekezett megközelíteni. És akkor jött a tartalék 4 torpedó, amire nem számított. :) Megőrülök!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.01. 13:33:12 -
lonvard #18218 Azon gondolkodom, hogy a Graf oldalán miért van olyan sok ablak. Nézem, hogy eredetiben is így van. Mért gyengítették meg a páncélzatot ablakokkal? Két fedélzetnyi ablak a test egész hosszán. Mindegy, legalább több a természetes fény az alsó szinteken! Több D-vitamint kap a legénység, nem úgy mint a Bismarckban. :D