World of Warships

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ozimak
OMNI és OM is volt... kiesett 😄 CREED csak "díszklán" nem igazán tolnak clan battles sem. TWA-ról nem tudok...
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2019.10.20. 20:55:08
Caliph
anagymenő klánok merre vannak? twa,omni , creed?

amúgy ja,kremlin,desmo , smolensk,sommers ezek most a menő hajók,kremlin is most kapott nerfet de még mindig erős
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.20. 20:48:43

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

ozimak
Mi meg megyünk dupla Yamato-val, dupla Burgogne(!)-al (whaaaat???) meg tegnap volt Conqueror is :/ Aztán csodálkozunk hogy szopunk. Kremlin meta van, látjuk, halljuk, tapasztaljuk minden meccsen ahol jelen van, mégis senki sem megy vele EU-ból 😄 Beszarás 😄 Egyenlőre 5:0 NA-nek. Sima kikapás lesz szerintem, sokkal jobbak. Látszik, hogy mennyire béka segge alatt van az EU szerver általános tudása. Mindenki beül campelni és várják, hogy majd úgy ahogy randomban megnyerik a meccset egy jól befüstölt dupla Smolenskkel 😄 Vagy nem tudom... minden esetre nagyon kiábrándító minden EU-s csapat játéka. Teljesen passzív kiváró játékot játszik mindenki (egyenlőre). Kurvára nem jön be 😄
Ma pont összedobott 3 WGP2W-es csávóval. Ott is lehetett látni mennyire passzívan játszanak. Le se szarták a cappeket a meccs első felében. Persze aztán megnyertük, mert az ellenfél nem volt egy észlény és azért még mindig WGP2W de akkor is lehetett látni, hogy mennyire változott a hozzáállás. Régebben (1 éve kb.) 3an még carryzték volna a meccset az elejétől fogva. Most kínszenvedés árán, full passzív módban, lassan bevárva ledarálták az ellenfelet. Semmi taktika, vagy szép játék.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2019.10.20. 20:26:52
Count Adyn
Az a menő most meg a kléber 😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Szóval a Somerst használják versenyben? Akkor az volna az egyezményesen legjobb romboló versenyre?
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 20:05:28
Count Adyn
Na vs EU stream, eléggé le vagyunk mészárolva 😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Visszanéztem, hehe. Csak 58 000 találatot kapott, és valójában 3 vs 3 volt a nagy csatahajópárbajunk, és az egyik megúszta, mer összejött az a hülye 1000 pont.
Bismarckkal is tettem egy kört. Kezdem azt is megszeretni. Valóra vált az egyik álmom, összefutottam egy magányos csatahajóval, hogy ronggyá lőhessem. Nem volt semmi zavaró tényező, csak a Bismarck, és az Ashitaka nevű 7-es prémium. Bátran beúszott 10 kilométer alá. Olyan tüzet kapott, hogy érezhetően meglepődött, köpni-nyelni nem tudott, néhány sorozat után kapott 66000 sebzést, közte 80 találatot másodlagosból. Aztán jött egy hülye repülő és elvitte előlem a killt. És még abban a körben összefutott 2 majdnem ép csatahajó tőlünk, és 3 leharcolt az ellenségtől. 10 kilométeres távon belül lőttük egymást, nagyon állat volt. 😄 Ez az ami kicsit hiányzik a játékból. Hogy mondjuk sorhajó alakzatban felálljunk egymással párhuzamosan, és meginduljon a csata. Nincsenek manőverek, csak dörögnek az ágyúk. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 18:31:03
Én is úgy értettem. Rövid távo amúgy sem érdemes pofozkodni, mert ugye ott már a magasabb röppályán lövő ágyúk sincsenek akkora hátrányban. Am a toronyforgás nem feltétlenül gáz, én pl az orosz rombolókon tanultam meg úgy lőni, hogy töltés közben fordultam, aztán vissza, lő, megint fordul.
Meggyőztél. 😄
Count Adyn
Attól függ hogy szerelkezik fel az ember hogy sok e az 50k xp 😊

Utoljára szerkesztette: Count Adyn, 2019.10.20. 10:44:58

Köszi az infót. Közelre nem szabad szerintem engedni az ellenséget, mert a tornyok nem tudjuk lekövetni, talán olyan 6-7 kilométer a megfelelő ütőtávolság, amiben legalábbis a hatshu felveszi a harcot egy ágyúra kihegyezett rombolóval. Ezen most nem valami villámgyorsan töltő 8-as szintű gunshipet értek, mert azt nem fogja leküzdeni, de 5-6-os szinten fel tudja venni a harcot szerintem a többi ágyússal.
Rombolókra nem igazán érdemes kormánymodult rakni, mert azoknak eleve kicsi a kormánylapát kitéritési idejük. Az a modul cirkálóknak meg csatahajóknak van. A japánoknál a fő probléma inkább a nagy fordulási sugár.
Ami az ágyúkat illeti, igaz hogy lassabban forognak és töltenek, mint általában a rombolók, de ha betalálnak, nagyobbat is sebeznek, tehát olyan jelentős hátrányba ekkor se kerülnek. Arról nem is beszélve, hogy pl az angol/amerikai rombolók pl elég nagy szögben lőnek, lassú a lövedék kezdősebessége is, ami nehezebb célzást eredményez. A japánok viszont lposan lőnek, ráadásul az amcsikkal ellentétben dupla ágyús tornyuk van. Nagyon sokáig nem tudtam megszokni a szimpla löveget.
A 10-es szintű brit daringról mi a véleményetek? Bismarckkal mentem egy kört, ez a romboló volt a mi csapatunk top 1-e, megnéztem hogy játszik a végén (miután kilőttek), és zabáltam. Ilyen kis gépágyú jellegű gyorstüzelő ágyúja van, és úgy bontotta le az ellenséges rombolót, hogy tátott szájjal néztem. De torpedóból is van neki bőséggel, és 10km-re mennek. Mondjuk nem tudom, hogy 10-es szinten van-e olyan hogy szar romboló.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 22:20:10
Ja, és a kedvenc ellenfeleim az elvileg rombolóvadász rombolók. Tehát azok a gunshipek. Ha csupa olyan van a másik oldalon, akkor nyugodtabb vagyok. Mert gyengébb az álcájuk. Az elején bemegyek foglalni valamelyik kört, és többnyire én fogom elfoglani, mert nem mer közelebb jönni a gyengébb álca miatt. Persze nem hagyja annyiban, próbálkozik, ekkor spottolom és ha 1 cirkáló ott van a közelben, az már lövi is a gunshipet. Ha valami modulsérülés vagy ilyesmi van, akkor én is elkezdem lőni és nagyon nem jár jól.

bónusz a hatshuhoz: nem a fordulási modult raktam rá, hanem a gyorsítót, és nem tudom ennek köszönhető-e, de tök jól lassul (amellett hogy tök jól gyorsul! 😄), és egyébként meg tök jól kanyarodik, szóval torpedóval elég nehéz elkapni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 21:48:29
Olyan vagyok mint egy kiéheztetett feleség. Mutsukival szenvedtem 2 évig, mer be voltam tojva hogy nem én leszek a legnagyobb álcával, nem akartam feljebb menni. Amerikai dd-t csináltam a clemsonig, hogy megnézzem milyen amikor én ütöm a rombolókat. Egyik se feküdt nekem. Kerestem a tökéletes rombolót, aminek jó ágyúja van, mozgékony, jó torpedók, jó álca. Hatsu az ilyen. Az ágyúja is tök jó. 2000-res sebzések cirkálókba. Mutsuval meg ilyen 300-ak mentek. 😄 Ja és kigyújtja a hajókat. Ja, extra: a szintjén szerintem az egyik legjobb légvédelemmel ellátott romboló. Amire ránéztem annak csak rosszabb volt, 33-as a légvédelme 6-os szinten. Kell is egyébként, ha hordozó van a játékban, mindig megtalál. Gyenge légvédelemmel ellátott rombolóval nem is tudom mit kezdenék. Idegesítene, hogy boxzsák vagyok.

Csak annyi, hogy az A-hajótest az ultragáz, nem csak az hogy gyengébb felszereltségű, hanem hogy mintha bugos lenne, egyszerűen minden találatot kimaxol, az A-testtel egy jó megmozdulásom nem tudott lenni. Amint kipörgettem a B-t, és meglett a kapitányom kiképzése (lehet ez játszott közre), azonnal megváltozott a helyzet és elkezdte játszatni magát a hajó.

bónusz: szép a hajó, nincsenek tingli-tangli ágyúk mindenfelé, hanem van két masszív torony, dupla ágyúkkal, plusz a híd pedig zárt. Viharban végre nem a pofánkba kapjuk a hullámokat. Meg a jeges pályán a mutsuki hídján kifagyott a seggem. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 21:35:18
Count Adyn
Nekem asszem az a hajó ki is maradt amikor megkeverték a IJN DD line-t anno😊 De jó látni hogy valaki élvezi a játékot nem csak idegeskedik mint sokan 😊

Baszki, hatshuval 1 nap alatt 50 000 xp. Hardcore grindereknek gondolom ez nem egy extra, de én nekem korábban ha 5000 xp-t össze kellett valahogy kaparni, az fizikai fájdalmat okozott. Ezzel a hajóval meg egyik csatából ki, másikba be. Mer végre tényező tudok lenni. Egy halom csatát az én vezetésemmel nyertünk meg. Én spottoltam, én vezettem fel a csatahajókat, én lőttem ki a hordozót, én lőttem ki a rombolókat, én foglaltam, én védtem, millió módon hasznos voltam. Más hajókkal meg annyi a játék, hogy úszkálunk egy irányba, és lőjük ami lőtávolon belülre kerül. 😄 Bele tudok szerelmesedni egy-egy hajóba, hiába. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.19. 18:26:24
Te aztán beleástad magad ebbe is. 😄 Köszi az infót. Hatsuharunak igen jó a légvédelme, volt egy zseniális csata, a hordozó kifejezetten rám utazott, mert amerről támadni akarta a csatahajókat, ott lézengtem nyílt vizen, és mindig előkezeltem a támadó egységeit. Erre begurult, és a játék végéig engem támadott. Lelövöldöztem 20 repülőjét, de olyan szinten rám utazott, hogy amikor már beérték a csapattársak és elkezdték lőni, akkor is arra koncentrált, hogy végre kinyírjon. Sikerült végül, nem tudom hány légitámadás után, nagyon izgi volt. 😊
Caliph
cv válogatja mennyi repcsi van a fedélzeten: ha buta a cv akkor akár 5-6 perc alatt is elérheti magával azt,hogy kifogy a repülőkből,ami azt jelenti hogy nem tud teljes repszázadokat felküldeni,és a újratermelés még most is rohadt lassú. kis szinten még elmegy,de egy 8as cv t10es csatában ha nem megfelelő célpontokat választ , nem sokmindent tud hozzátenni a csatához. Cvként az első kör az ellen felderítésére megy el,merre hány hajóval mozognak,ha okos a csapat szépen le tudja reagálni. aztán jön a ddk zaklatása,esetleg magányos hajók levadászása.

szal van értelme a repcsik lelövésének,pl egy saipanon minden repcsi aranyat ér,mert kevés van,de egy kaga pl teli van felszerelt gépekkel.
És itt is egyensúlyoz kicsit a játék,mert saipanon kevés a gép,de azok t10esek,míg kagán pl sok van de csak t7es gépek
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.19. 00:45:04

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Ja, egy szakmai kérdés:

A repülők lelövöldözésének van haszna? Mert mintha olvastam volna hogy ez változott, és van egy rakás repülő tartalékban.
Délelőtt is egy rakás szarnak tartottam. Kiegészítés.
3 rám vadászó cirkálót elsüllyesztettem, plusz bázist foglaltam. Hatsuharu egy isten. Tegnap még egy rakás szarnak volt nyilvánítva általam, ma isten.
Fú átmentem nindzsonba. Megint betörtem középen, olyan zavart okoztam, hogy én lettem a főszereplő, kilőttem egy fullos csatahajót, a hordozó percekig velem foglalkozott, a két szárnyon visszafordultak a hajók, engem lőtt ott minden, kapott egy torpedót a hordozó is, végül elvéreztem. 80 000-res sebzés. Ja mer volt még egy csatahajó aki kapott 1 vagy két torpedót, meg az anyahajó is kapott néhány 1400-as ágyútalálatot. Ezeket most el akartam dicsekedni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.18. 17:36:14
Na idefigyelj, meglett a 10km-es torpedó, és kurvajó lett a játék. 5,8 az álca, gyakorlatilag szerintem csak az 5-ös mutsunak jobb, ezért mindent én látok meg előbb. És 10km a torpedó, szóval nagy a mozgástér. 7 kilométer környékéről kényelmesen eregetem rájuk a torpedókat. Fürgébb lett a hajó, szerintem mer a kapitány kiképződött, nem kap olyan találatokat, hogy csak nézek, egyszóval élvezetes a játék. 😊 Kiváncsi leszek a következő hajóra is, bár kinézetre a hatshu szebb, és nekem ez fontos. 😄
Caliph
na majd a kövi a shiratshiyu vagy mi...rohadt jó az álcája,jó a torpedója még kevés a radaros hajó,én élveztem minden egyes csatát vele 😄
akizukinál tartok,azt még szokni kell ,mert ott már az ágyúkra épít a hajó
shima vonal megvan,azt a hajót is imádom,ha ésszel megy az ember vele 😄

Jó tornya van ennek, csak lassú, szóval közelharcra alkalmatlan. Meglett a B hajótest, valahogy minden jobb lett. Elkaptam a játék elején egy ellenséges hordozót, ez most a legnagyobb skalpom. Középen átszivárogtam és betámadtam, hehe. Egyben ez az első hajó amit kilőttem vele.
Mindjár meglesz a torpedóm is, meg vele együtt a kapitány is átképződik. Utána én leszek a tengerek uralkodója, istencsászárkirály! Teljes mélypontról ilyen ambícióim lettek. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.18. 13:50:47
Caliph
a japán rombolók a torpedóikról híresek nem az ágyúkról azok csak úgy vannak. torpedózz,a füstöt tartogasd menekülésre,ebben jók a japó torpedósok. persze hatsut néve amíg nicns meg a 10km torpedó nem egy élmény. 6.6 a detection(modullal és kapitány skillel levihető) és 6km a torpedó hatótáv.
próbálj lassú bbket találni,amik feléd haladnak valamilyen szinten,így akár 7-8 kmről is elengedheted a torpedókat,mert szépen beúszik a célpont a hatótávjába te meg már elfelé füstölsz a naplementébe.
10km halacskákkal meg halálos leszel mindenre ...

persze a japán rombolóknak is megvan a gunship vonala,az lesz majd az akizuki kitakaze meg a haragumo, a másik vonal főleg a torpedókra épít
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.18. 11:32:35

Ja, Graf Spee: emlékszem úgy figyeltem fel rá, hogy volt egy Nürnbergem, és egyszer csak nyílt vízen jött velem szembe egy ilyen csatahajó szerű cirkáló. Elkezdtem lőni, semmi épkézláb sebzés, ellenben az első sorozatával 1 lövedékkel is komoly rombolást vitt végbe. Elkezdtem menekülni, hátsó tornyokból kínálgattam, de ilyen pár százas sebzések. Kigyújtani se sikerült. Az meg csak jött utánam komótosan, néha eleresztett egy-egy sorozatot, és ami talált azt nem köszöntem meg. És akkor néztem hogy bazmeg ez ugyanolyan hatos cirkáló mint a Nürnberg, és esélyem sincs. A másik ilyen élményem az volt, mikor ötös csatahajóval szembekerültem egy hatos cirkálóval, és az nem menekült el, hanem szembefordult, felfette közelről a harcot, durván belém lőtt, majd rám engedett torpedókat és szépen tovább állt, én meg roncs lettem. Na az is a Graf volt. Akkor úgy döntöttem, hogy bazmeg ez nekem kell, és az első pillanattól fogva kedvencem.
Én pedig érzékeny vagyok a gyatra játékélményre, pl. most amit a hatos rombolóval művelek, az minden csak nem játékélmény. 😄 Van 10 000 HP-m, és ha észrevesznek, az instant 3000 mínusz. Akkor van az, hogy megúsztam. Ennél gyakrabban történik, hogy 8000 mínusszal végzem, és orron-mellbimbón csúszom ki az ellenség látómezejéből, de csak azért, hogy a következő momentumomnál, amikor felfedeznek, azonnal szétlőjenek. Az ötös mutsukival ha felfedeztek, azért el tudtam menekülgetni. Egészen át kell értékelnem ezt a rombolósdit. Ja a kedvencem amikor füstből lövöldözöm. Ötös szinten nem csináltam, mer a mutsu ágyúival nevetséges lett volna. Most az van, hogy kb. 9 kilométerre engedem az ellenséget, füstölök egyet, ezek után nem látok semmit a füsttől és nem tudom lőni az ellenséget. Ahogy ott szerencsétlenkedem a füstben, egyszer csak észrevesznek, és elkezdenek ripityára lőni. Gyakorlatilag bármilyen helyzetben bármit csinálok, kövzetkező pillanatban szarrá vagyok lőve. 😄 Na ehhez képest a Graffal hajókázni maga a csoda. 😊
Nem az egyszer vesztesz, egyszer nyersszel van a gond, hanem azzal, hogy nekem messze nem úgy működik a Graf Spee, ahogy azt leírtad - és nem csak az.
Ugyan ez is kiegyenlítődik, mert hetente 1x-2x megengedi, hogy olyan és annyi sebző találatom legyen, mint aki bevásárolta magát a script kegyeibe, csak ez egy jóval alacsonyabb szintet jelent - ÉLMÉNYBEN is!

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Graf Spee-vel baromi szeretek játszani, olyan mint egy egyszemélyes hadsereg, semmitől se félek vele. Cirkálókat rommá szokta lőni ez a hajó, csatahajó ellen se kell félni vele, persze nem egyenrangú egy csatahajóval, de kifejezetten szeretek 14-16 kilométer között párbajozni csatahajóval, mivel gyorsabban töltenek az ágyúk, a hajó meg gyorsabban fordul, ezáltal el lehet játszadozni, hogy mindig éles szögben kapjam a lövedékeket. A páncélzat meg elég erős ahhoz, hogy ne kapjak detronizáló találatokat. Közelről meg mennek a torpedók. 5-6-os szintű rombolókkal se szokott probléma lenni, persze magas szinten vannak olyan extra rombolók meg olyan skilles gamerek akik hazavágnak, de azok kb. bármilyen hajóval el tudnak bánni, ez nem a graf gyengesége. 😛
Ha random adja be a csapattársakat, akkor hosszútávon kiegyenlítődik, ugyanannyiszor leszel rossz csapatban, mint jó csapatban. Engem nem szokott érdekelni, hogy sorozatban kikapunk. Ez egy ilyen széria. Majd jön egy olyan, amiben meg sorozatban győzünk.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.17. 20:00:04
...és az ilyeneket ne tudná a rendszer a +2 tier-es csatákba fölvágni a stock hajóval, 50%-os kapitánnyal evezők helyett, hogy ott mutathassa meg "kivételes" képességeit?!
Most írtad le, hogy az alsóbb tier-ek is miért játszhatatlanok: "megveszi" a 19 pontos kapitányt, meg a mellé valókat és ott kacarászik szerencsétlen magatehetetleneken, mert nem egy ligában gályáznak... (slusszpoénnak hozza még két, hasonszőrű cimboráját is a szakaszba)

Ahogy azt skill4ltu is elmagyarázta: a wg-t abszolút nem érdekli, hogy szar a terméke, amíg van annyi hülye, hogy az n+1., copy-paste prémium-"tartalmat" is marékszám megveszi - mégiscsak olcsóbb és kifizetődőbb ezzel, mint a kiegyensúlyozással foglalkozni...
Azért megnézném, hogy milyen volna a termény, ha pl. a Blizzard kezelnél azt - pl. a HotS-ot a szinte napi, újra és újra-kiegyensúlyozással tették tönkre és játszhatatlanná a köz számára! 😊

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Rombolóilag most léptem fel a tier 6-os szintre egy hatsuharuval. Pillanatok alatt megsemmisítenek. Rombolóval találkozva pillanatok alatt lángolok, nyomom a javítást, következő sorozat kazántalálat, csavartalálat, és akkor bénán úszom a vizen és még egy-két sorozat és végem. Valahogy tier 5-ben sokkal ütésállóbbak a hajók vagy én nem tudom, lehet valami patch vágta gajra a rombolókat, vagy lehet ez a hatsuharu kurvaszar. Várom hogy ki legyen pörgetve a B-test meg a 10km hatótáv torpedónak, mer egy momentumom nincs jelenleg. Oké még a kapitány is átképzés alatt, szóval valamivel jobb lesz majd a helyzet.
Caliph
egy low tier csata sokszor élvezetesebb mint egy t9-10. ott még nagyjából egybesorsolja a két csapatot a matchmaking. legalábbis hajótudás szerint.
de minden tiernek megvan a sealclubber hajója,amit fullos kapitánnyal,modulokkal még erősebb 😄 mint pl a t5os minekaze,valami 5km közeli conciival,és gyors torp reloaddal 😄

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.10.17. 17:05:43

Mert buták és azt hiszik, a játékélmény a szint növekedésével egyenes arányban van. Ez am tipikus magyar hozzáállás, lenézzük azokat, akik T6 alatt játszanak, mert azok nem komoly játékosok. Ugyanez van a tankban is. Az első 4 tiert inkább átugorja free xp-ből, mert az az óvodásoknak való. És ez igaz a pro játékosokra is, akik lenéznek emiatt, meg igaz a segghülye játékosokra is, akik gyorsan vesznek maguknak valami T8-as prém gépet, aztán szidják a Wargayinget, Putyint, a kormányt, a hekkereket, az illuminatikat, a csapattársakat... mindenki hülye, csak ők nem. Am a hülye játékosokért hibáztatni a Wargayinget eléggé öngólnak érzem.
Ebből csak 1-el értek egyet.
"a csapattársak értelmi szintjének hiányáról és hihetetlen gyávaságáról már ne is beszéljünk..."
Az elmúlt 1 hétben hihetetlen retardált csapattársaim voltak.
Az MM se volt velem kegyes.Csak 1 példa.Az ellen 10-en 50% win felett ebből 4-en 60% felett .Nálam 2-en 50% én 48 felett a többi 39-45 között.Siralmas.Nemegyszer.
Egyeseknél nem igazán értem minek mennek egyre feljebb úgy hogy egy 2-3-as hajóval sem tudnak értékelhető eredményt felmutatni.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Feldobtad a reggelem xD
Ahogy szinte minden prém'hajó, az alább leírt kivételektől eltekintve, amit "kipróbálásra"/beetetésre adott a "játék", nagyon nem akartak értékelhető eredményt mutatni: folyamatos +2 tier, ha éppen nem, akkor sem sebez semmit sem - a csapattársak értelmi szintjének hiányáról és hihetetlen gyávaságáról már ne is beszéljünk...
F2P-ként a Graf Spee egy kidobandó hulladék: kevés ágyú és az sem talál, vagy sebez -> cirkálóknál leginkább és legfeljebb óverpen, vagy ritka gyújtás/sebzés nélküli kritikus, BB-k ellen meg már mind beletörik, lepattan; gyakorlatilag csak egy mozgó célpont (ue a Dönkerk is).
A T9-10 és a felsorolásod több eleme freemium hajó, ezekhez "fizetés" nélkül (is) hozzájuthat a delikvens és nem is teljes értékű prémium hajók.

Félreértés ne essék, pl. a Massachusetts-et sem venném meg, amíg szinte állandó T10 résztvevő, de ez egy annyira jó hajó a többihez képest, hogy a F2P-script sem tudja már/még teljesen leszívatni: van elég és kellően méretes löveg, hogy 1-2 nemsebzőt szinte mindig oda kelljen biggyesztenie a programkódnak (és ez már bőven több, mint az átlag semmi), jó másodlagos, -AA és végre -manőverező képesség is -> hiába butítja le a mesterséges beszabályzás, ebbe még mindig marad annyi, hogy alkotni lehessen vele.

Gróf Spee, az új T9-10 nehéz cirkálók, Kamukáze (mondjuk ez tech tree), Sims, Gremy & Okotnyik, de ha alacsony szintűek kellenek, akkor Tacsi, Yübari. Valójában kevesebb olyan prém hajót tudok mondani, ami semmire való, mint ami használható.
Utoljára szerkesztette: Darun, 2019.10.16. 19:24:50
"Ez esetben úgy tűnik maximálisan korhű a WG." -> Ez esetben tier IV-be rakta volna, sőt, tier III-ba - ahova a légvédelme pozicionálja - is könnyebb lett volna befaragni, mint a jelenlegi helyére, de nem, mer' tier V-ként több kérhető el érte!

Legfeljebb akkor használható, ha a szakasztársa(i)dnak van jó légvédelme/nem mozdulsz a jó légvédelmű hajók mellől (megszí'tad, ha gyorsabbak nálad), vagy nincs CV.

Bármilyen trágya is legyen egy-egy prémium jármű, mindig sokan vannak, akik megveszik, gondolkodás nélkül!

Egyáltalán, a Massachusetts, Atlanta(/Indianapolis) + torpedós BB-ken kívül van bármi más a prémiumok közül, ami életképes tud lenni ÉS nem tudsz hasonlót kifejleszteni (+ prémium festés)?
A F2P script-tel más nagyon nem akart működni nálam...

Azért, mert a valóságban is csak az a 4 db ágyú volt légvédelmi talpazaton. Típusa: 7 cm L/50 BAG K 10, azaz ballon elhárító löveg, függőlegesen 90 fokos kitéríthetőséggel. Az összes többi típusa pedig 7 cm L/50 TAG K 10, azaz torpedó elhárító löveg, a torpedónaszádok, és tengeralattjárók ellen. Ez utóbbiaknak csak 20 fokos volt a maximális csőemelkedésük, így légvédelemre alkalmatlanok.
Ha megnézed a modellt, magad is láthatod a lövegek közti különbséget.
Ez esetben úgy tűnik maximálisan korhű a WG.
(Forrás: Baloghh Tamás - Csepregi Oszkár: A Szent István Csatahajó és a csatahajók rövid története)
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2019.10.15. 20:23:35
Nagyon nagy baj, hogy a légvédelem hiányában CV-s csatában gyakorlatilag játszhatatlan a hajó. Már két 4-es CV esetén is, nem is beszélve ha 6-os CV is van. Kaphatott volna az Oktober Revolutsiyahoz hasonló védelmet. Le is van modellezve vagy 12 db 70 mm-es ágyú, de csak 4 db használható légvédelemre. Ki tudja, hogy miért? WG féle balansz... (?)

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Egész tűrhető kis cikket írt a WG a Viribus Unitisről.
Viribus Unitis
Egy apró kis benézést kivéve. A második utólag festett arhív fotón, amelyen szemből látható egy hajó, a kép eredeti aláírásával ellentétben nem a Viribus Unitis látható, hanem a Szent István! Remélem nem csak nekem tűnt fel, hogy hiányzik a torpedóvédő háló és ott van a kéményeken a jellegzetes fényszóróplatform.
Igaz az első fotón is a Szent István látható legjobban, de ott legalább jó a felirat, mert csak annyit ír, hogy az 1. divizió Tagetthoff osztályú zászlóshajói.
Utoljára szerkesztette: Sendrov, 2019.10.15. 14:00:42
ozimak
Hmm... most az előbb nekem is produkált egy system crasht a játék. Ilyen még nem is volt... az egész gép újraindult :/ Lehet megnőtt a memória használat annyira, hogy nekem is utána kell néznem.
Count Adyn
Én 4k ban jatszok és 16 giga rammal ki kell lőnöm a felesleges processeket hogy 50-60 fps meglegyen 😄

Warship valami rohadt sok memóriát megeszik,8 giga kevés neki.

Igazad volt kevés a memória majd veszek a gépbe új memóriát. Köszönöm a segítséget mindenkinek
A kezdetek óta játszom és folyamatosan tapasztalom, hogy lassul a játék.Nyilván ahogy bővül (új hajók, új hangok, új pályák, stb) úgy igényel egyre több helyet nem csak a háttértárolón, hanem a memóriában is. Sztem egy memóriabővités megoldhatná a problémád. Nekem változatlan paraméterek mellett az a tapasztalatom, hogy 1-3 perccel a csata megkezdése után enged csak be, holott minden más körülmény ugyanolyan, mint 1-2-3 évvel ezelőtt. Eleinte próbálkoztam azzal, hogy Feladatkezelőből kilőttem a felesleges cuccokat, most már ez sem nagyon segit. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekem mellette mindig megy a böngészőm is kb 100-130 megnyitott lappal, ami szintén nem kevés memóriát eszik. A Windows is elég sokat frissült mostanság, az is csak jobban lefogja a memóriát...