22410
A Wargaming új MMO játéka
-
lonvard #18280 Nem értek egyet. :)
Nálam nem az a követelmény, hogy 6-os cirkálóként ne tudjon citadellát lőni nekem egy 7-8-as csatahajó, hanem hogy a cirkálók ne tudjanak nekem citadellát lőni. Ugyanis én viszont majd minden cirkálónak képes vagyok citadellát lőni a 283 milis lövegekkel. 8-as nehézcirkálók vannak ezzek a hajóval pariban. Tehát hiába áll ki ellenem akármelyik cirkáló akármilyen DPM-el, ha én egyetlen sorozattal gajra vágom a DPM előnyét, mert akkorát ütök bele. A pontatlanság szintén olyan dolog, hogy ennél a hajónál nem azzal sebzel, hogy sok találatod van, hanem hogy van 1-2 ami nagyot üt. Egyébként nem érzem pontatlannak ezt a hajót. Jól lehet vele célozni, gyorsak a lövedékek, alacsony röppályán. Eleve párbajban esélytelen ellenem bármilyen cirkáló, amelyiknek nincs normális páncélja, mert nem fog tudni átütni, én meg át fogom tudni ütni. Pl. mikor a nürnberggel mentem ellene, ap-val nem tudtam átütni, he-vel nem tudtam kigyújtani. Jut eszembe az égést meg tudja gyógyítani, tehát ha kigyújtják, az nem egy óriási veszteség.
A Gneise ugyanezen okokból jó, minden cirkálónál erősebb viszont legalább olyan gyors, a csatahajók ellen meg a páncélzatával és gyorsaságával kompenzál. Én 7-es csatahajóval szemben sosem éreztem, hogy hátrányban lennék, a 8-9-es csatahajókkal szemben meg cirkálósat játszom, és azt is szeretem. -
asolyom #18279 Na ja, néha meg olyan "csomóban" szállnak a lőszerek, hogy egy cirkáló is megirigyelné. Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak variálni ezekkel a legendary modulokkal. -
#18278 Játszani én is szeretek vele pont ezért amit írsz. Még ha nem is adja, akkor is az overmatch meg az átlag DPM miatt azért sima ügy egy 100k-s meccs ha nem komplett retardáltakból áll a csapat vagy nem pécéz ki az ellen CVje. De néha eszméletlen, hogy mit művel ahhoz képest, hogy 2.1-s sigmája van és legandary modulos. -
asolyom #18277 A Jamatoval az a fun, hogy sokan beállnak vele szemben orral, hogy majd pattansz róluk, de voltaképpen az az ágyú bármit overmatch-el orrból, a GK-t kivéve mondjuk. Sokkal jobb, ha egy cirkálóval inkább oldal fordulsz a Jamato ellen, mert akkor több esélyed van, hogy minden lőszer átesik rajtad. És itt értünk el a legfrusztrálóbb dologhoz a Jamatoval kapcsolatban, az RNG 1480 és 14800 között bármit dobhat, attól függően, hogy milyen kedve van. Ettől függetlenül én szeretek vele játszani, pedig az egyik legnagyobb retard mágnes ez a hajóm, alig tudok győzni vele. -
#18276 Érdekes olvasni, hogy a Graf Spee meg a Gneisenau mennyire jó :D
Nekem az első premium hajóm volt anno. Egy darabig szerettem, de aztán gyorsan felidegesített, hogy a páncélja nem elég jó t7-8-as BBk ellen, viszont az ágyúk sem kompenzálják kellőképpen ezt a hiányosságot. Az egyetlen pozitívum a torpedói és talán a heal. A DPM az újratöltés lassúsága miatt (is) elég gyér. A dispersion-t hagyjuk is :) Aki jól tud játszani egy pepsivel vagy egy Aoba-val esetleg egy La Gal.-el az szerintem simán odaver egy Grafnak. Én mindenesetre ha t6-ban kell cirkálót választanom akkor csakis De Grasse! Vagy ha tech tree akkor Budyonny.
Gneisenau... Szegénykém talán a legszarabb t7-es BB a játékban. Colorado: 406 milis lövegek, Nagato: 1.9-es sigma, Nelson, DoY nem kell részleteznem, Lyon 16 ágyú pure fun és ha valaki jól tud célozni a játékban akkor garantált a folyamatos devstrike, és ugye végezetül a Sinop... Amit aztán tényleg nem kell részleteznem :D
Mogamit meg csak és kizárólag 155mm-es ágyúkkal érdemes használni. Összesen 11 meccset játszottam a Mogamival de biztos fogok még. Egyenlőre a Zao grind miatt csak "átszaladtam rajta". De az átszaladásom alatt a 11 meccsből 72.73% win rating, átl. xp 2 185 és 62 417 átlag dmg. 155mmessel természetesen. És nem vagyok jó játékos csak átlagos. Ha jól helyezkedsz a Mogamival brutális dmgeket lehet kiosztani. Nem mellesleg a 203 milis ágyúk HE DPM-je 132k... amíg a 155 miliseké 234(!)k!
Mondjuk a DPM-et tekintve pl. a Graf Spee-nek az egyik legroszabb t6ban a cruiserek között: 151k AP és 58(!)k HE amíg pl. az általam említett De Grasse 220k AP és 147k HE...
Szóval szerintem még játszatok egy kicsit a játékkal és javaslom próbáljátok ki magatokat több nemzet ugyanazon tierű hajóival is és ne ragadjatok le egynél. Higgyétek el meg fogtok lepődni. Főleg, hogy szerintem sokan még ki se derítettétek mivel vagytok jók. Könnyű vagy nehéz cirkáló, brawling vagy sniper BB, torp vagy gunboat DD... van már egy rakás lehetőség és hajótípus a játékban.
Premium hajók helyett én javaslom ,hogy inkább tech tree-be fektessetek free xp-t. Gondolok itt arra, hogy ha sokat toltad már t6-8-ban akkor a t6-ig le lehet skippelni free xp-vel a hajókat és kezdheted a grindot t6-7ben. Persze ezt sokan nem szeretik ajánlgatni mert jobb ha végigszokod az adott vonalat. De még mindig jobb befektetés mint esetlegesen belecsúszni egy gagyi premiumba.
Atago pl. egy nagyon jó hajó! De csak akkor ha tudsz vele jól helyezkedni! Ugyanis egy úszó citadel az egész hajó kb. (csakúgy mint a Mogami vagy az Ibuki) Ebben nem vagyok teljesen biztos, de bármi ami (azt hiszem) 380mm vagy afölötti overmatchel. Ami azt jelenti, hogy bárhogy találnak el penelni tudnak.
Amagit sokan szeretik, nekem személyesen nem jött be, mert nem adta :/ Elég szar dispersionje volt nekem. Nem szerettem. Pl. sokan szidják az Izumo-t de nekem az jobban bejött mint az Amagi. Bár ez nem szempont mert az én Yamato-m legendary upgrade-el sem adja szóval :D Olyan shell groupingja van a Yamatomnak, hogy néha a sírás kerülget. 5 shell itt 1 ott... és természetesen az az egy megy oda ahová céloztam. A többi 5 meg egy pontban a hajó elé, mellé, mögé. -
lonvard #18275 Érdekes, mert hiába kevés a cső, valahogy nem ütközik ez ki egyértelműen. Grafnal nyilván azért nem, mert nagyot üt. Meg azért ezek a lövedékek betalálnak, én nem érzem pontatlannak. Ami az érdekes, hogy Gneise-nél sem érzem. Inkább optikailag zavar, hogy hátul csak 1 torony van. Kicsit olyan félkarú óriás. 3 cső lenne tornyonként ugyanekkora űrméretben, ah, istenem. De csata közben nem zavar, mert amikor párbajozom más csatahajókkal, nem érzem, hogy ne ütnék rajtuk eleget. Persze mihez képest. Lehet ki kellene próbálni mellé azt a japán szörnyet. Amagi vagy mi.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.12. 11:33:17 -
asolyom #18274 A Mogami lényege pont a 155 mm-es stock ágyú. Azzal érdemes játszani, de csak ha tudsz, és akarsz IFHE-re kapitányi pontokat áldozni. Amennyiben a kapitány megy tovább az Ibukira, és a Zaora, és nem akarod újraosztani a pontokat, akkor a 203-as ágyúkkal játszandó a Mogami, mert IFHE nélkül a 155-ösök semmire nem jók. Ha viszont a 203-as ágyúkkal játszol, akkor az Atago a jobb hajó, mert jobb a rejtőzködése, és van gyógyítója. A Mogami viszont a 155-ös ágyúkkal egy DPM szörny. Egy szalvóból szinte le lehet nullázni vele bármilyen rombolót. -
lonvard #18273 Ah, köszi. Én a brit cirkálókra faragtam rá, ugyanígy nem túl jó a lőtávja, de cserébe a célzás is gáz vele. Végén már ott tartottam, hogy nem mertem lőni a hajóval, mer alig találok el valamit, cserébe tüzet nyitnak rám. :D Na ekkor adtam fel. -
ikarus44 #18272 Én pont most járok a Mogaminál nekem még a 155 milisek vannak rajta, de nem túl jók. a 203-masok jobbak. Atagom nincs így arról nem tudok írni. A Mogamival az a baj hogy nincs lőtávja, ha valamire tüzet akarok nyitni, annyira közel kell menni, hogy a menekülés szinte esélytelen, rám kezdenek el lőni. +Az egész hajó egy nagy citadell, (Ez volt már a baj a Myokoval is) és marha könnyű belőni. Nekem nem túl bejövős -
lonvard #18271 Mogamival játszott valaki? 8-as szintű japán cirkáló. Nézegettem, hogy atago-t vegyek esetleg, és hogy mi a párja, és hát ez a mogami, ez baszki, ilyen brutális kinézetű cirkáló kevés van. 15 csővel tüzel 155 milisekkel, de rá lehet rakni a 203 milis atago ágyúkat is. Atago szerintem kicsit jobb, kicsit jobban rejtőzik, kicsit gyorsabb. Összevetésben minimálisan de mégis a mogami győz. Vélemények? Vegyek atagót, vagy küzdjek a mogamiért? Melyiket csinálnátok? :) -
asolyom #18270 Nekem eddig kb. 80 csatám van a Jamatoval, és ahogy látom az a legnehezebb, hogy az ember megtalálja vele a jó pozíciót, valamint a távolságot. Akárki ugat a Jamato nem egy közelharcra termett BB. Az ideális távolság valahol 15-18 km között van. Ha közelebb mész akkor könnyen kap citadellát, hacsak nem full orral állsz, de akkor meg csak két tornyot tudsz használni, és emellett még közelharcban eleve hátrány a lassú toronyforgás. A másik fele, hogy mint minden hajó, támogatás nélkül ez is halott. Ha nincs a közelben cirkáló, vagy romboló, aki megvédjen, vagy netán spotoljon, akkor máris feladhatod, úgyis elsüllyedsz.
A mostani helyzetben meg eleve sok DD van, és a random sajátossága, hogy a saját csapatod rombolói nagy ívben tojnak arra, hogy spotoljanak, csak a sebzést hajtják, hacsak 2 perc alatt nem halnak meg. A cirkálók sem nagyon törődnek, hogy a csatahajókat védjék, így ha az ellenfélnél van egy félig értelmes DD játékos, akkor a csatahajóddal halott vagy.
Irány a CV!!!! :-)
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.11. 15:27:20 -
#18269 van yamatom,akárhogy fordulok vele vagy citadellát lőnek neki,vagy leégetik. ha meg ki akarod használni a hatalmas lőtávot és hátulról sniperkedsz akkor meg ugat a csapat hogy mit csinálok hátul bbvel. Freddinél most járok,valóban rémálom,de GK remélem kárpótol,mert megvettem hozzá Günter kapitányt is...
nekem jelenleg kedvenc bbm a jean bart,ezért belevágtam a francia bbvonalba is,hátha tettszeni fog a republic is.amcsi BBk eddig nem vonzottak,van egy missourim is,lehet vele jó kört menni,de olyan semmilyen. Bár a radar BBn állat dolgo,lehet meglepetést okozni vele annak aki elfelejti :D
Angol ágon a monarchnál járok,az is olyan semilyen :D de e gyújtogatós t10 es egész funnak tűnik,de gondlom szarrá nerfelik azt is mire odaérek :D sok ágat húzok lassan haladok.
Orosz ágon még csak t6nál vagyok BBvel,arról is kár beszélni :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2020.04.11. 13:19:33 -
asolyom #18268 Én valahogy sem a Graf Speet, sem a Gneisenaut nem bírtam megkedvelni. Nagyon kevés, és borzalmasan pontatlan ágyúk. A német BB ágon messze a Bismarck-Tirpitz kettős a legélvezetesebb. A FdG egy rémálom, a GK megint egészen jó, bár T10-ben a kicsi lőtáv bosszantó, és másodlagos távba nem egyszerű bemenni. Ha valódi csatahjós élményt akar az ember, akkor egyértelműen a Jamato kell. -
asolyom #18267 PSA -
Sendrov #18266 Nézegetem az új Tátra romboló modelljét. Szép. A gondom az, hogy a Tátra soha nem nézett ki így. Ez egyértelműen a Tátra osztály modernizált változata. Talán a Dukla, a Triglav II, vagy a Lika II tervei alapján modellezték, amelyeknek már a megnövelt hídja volt. A Tátra, Balaton és Csepel valamint az elsüllyedt Triglav(1) és Lika(1) még a kisebb parancsnoki híddal készültek. Igaz az utóbbiak közül a Csepel később megkapta a modernizált felépítményt, miután egy torpedó elvitte a fél tatját és át kellett építeni. A Tátra azonban maradt az eredeti.
Persze a játszhatóság szempontjából ez tökmind1. -
lonvard #18265 Nyilván van. :) -
lonvard #18264 DD-hez nincsenek meg a skilljeim, de szeretem játszani, mert az mozgatja meg leginkább az agyamat. Arra készülni is kell. Pl. radaros hajók listáját olyankor előszedem, meg elkezdtem tanulmányozni az ellenséges rombolókat, mint főellenfeleket. Más hajótípusnál ilyesmire nem nagyon van szükség.
Az én játékstílusomhoz a Graf és a Gneise áll legközelebb szerintem. Tehát hogy gyors, de páncélozott, de csatahajó ágyúi legyenek gyors lövedékkel, hogy a sorozat maga jól üljön. Legyen torpedója is, mert anélkül kényelmetlenül érzem magam, valamint nem árt az erős másodlagos. Grafban ez mind megvan, a Gneisében csak a lomhasága zavar kicsit, ugyan gyors hajó, de azért nem cirkálóként gyorsul meg fordulgat. Viszont brutál a légvédelme, jobbak az ágyúi meg a páncélzata. Gneise lenne a tökéletes, csak nem 6 hanem 9-12 csővel, cirkáló fordulékonysággal, és 10 kilométerre ellővő másodlagosokkal. Ja és legyen radarja is!! :DD
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.11. 08:40:15 -
Rammsch31n #18263 Van magyar klán ebbe a hajós játékba? :D -
lonvard #18262 Pontosabban azon a pályán működik, amin 3 kör van középen, és a vesztes szélen vagyunk, és a front átgázol mellettünk. :) -
lonvard #18261 Újranézve úgy úsztam meg a csatahajókat, hogy amíg a két rombolót lőttem, ők még 12-14 km-re voltak, és aktívan a CV-t lőtték mögöttem. :D Amikor végeztem a rombolókkal, még mindig 10 km-re voltak, és akkor rontottam közéjük, és az egyik nem is velem foglalkozott. Már amíg rá nem engedtem a torpedókat. Nem baj, akkor is hősies volt! -
lonvard #18260 Kageróval most az a trükköm, ha szélre oszt le 3-3 körös pályán, hogy kimegyek teljesen oldalra, megvárom amíg elfoglalják a kört, és amikor tovább vonultak, akkor foglalom vissza a kört. Sose fordulnak vissza. :D Még azt is megengedem magamnak, hogy amikor csatahajó úsztat el mellettem, akkor ráengedek 16 torpedónyit, és aztán megyek foglalni, közvetlen a háta mögött, de annyival, hogy már ne legyen neki kedve visszafordulva védeni a kört. A 6 körös pályákon szépen meg lehet csinálni, persze kell hozzá, hogy az ellenség is asszisztáljon azzal, hogy kellőképpen leszarja, hogy mi folyik körülötte. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.10. 19:23:48 -
lonvard #18259 Na megint egy hőskölteményekbe illő ütközet. Természetesen Graffal.
8 tier magas csatába rakott be, egyik szárnyon sikerült kettesben (életben) maradnom a CV-vel, aki nem tudott másik oldalra menekülni, mert középen áttört két romboló, és elvágta az útját. Az összes többi hajónk a másik szárnyon küzdött, győztek is, el is indultak felénk, de késő volt. Szárnyoldalról közeledett két 8-as csatahajó (Amagi, Alabama), középről meg egy 7-es meg egy 6-os romboló (Skane, Ikarus). Bekerítettek. CV bemenekült a sarokba, én meg nekimentem a két rombolónak, de már a csatahajók lőtávjában, szóval ők is lőttek, de észre se vettem, mert a két romboló mint a sakálok, körülöttem cirkáltak, megpróbáltak elkapni. Késharc. 4,3 kilométernél megszólaltak a másodlagos ágyúk, és ezek is igen jók cirkálóhoz képest, ilyen távolságból meg a 283 millimiteres főlövegek HE lőszerrel igen kegyetlenek tudnak lenni. Szóval a két rombolót őrült nagy forgolódás közben elintéztem. Közben beúszott a két csatahajó torpedótávolságra. Tűzpárbaj, plusz engedtem mindkettőre két oldalra az angolnákat, az lett a vége hogy Amagi 34800 sebzés, Alabama meg 18400. Az Amagi aztán megsemmisített. Mégis két 8-as csatahajó tüzét álltam nem kevés ideig, nem is értem hogy sikerült. Közben megérkezett a felmentősereg, és győztünk. Kérem a tölgyfalombokkal ékesített bizbaszt, feleségemnek meg mondják meg, hogy számomra első a flotta, tudta mit vállal mikor hozzám jött. Üvegkoporsós temetést kérek, hullámban a hatástalanított Amagi féle 410 millimiéteres lőszerrel. :)
Update: most nézem egy 8-as Leninbe még sikerült 15 000-ret beleverni, és égéssel elpusztítani, hehe. Összesen 86600 sebzés. Zabálom!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.10. 19:11:13 -
lonvard #18258 Jut eszembe lehet hogy jó választás lenne megvenni a Dunkerque-et. Nem tudom teszteltétek-e. Azér 6-os szinten az egy elit hajó szerintem. Csak van nekem már olyanom, a Graf. Féltékeny lettem erre a dögre. Oké oké az csatahajó én meg cirkáló vagyok, elvileg tűzpárbajban le kell tudjon győzni. -
lonvard #18257 Uh, de nagy csata volt. Graffal mentem, 6-os magas, mondanom sem kell hogy csatahajó státuszba raktam magam, és gyakorlatilag mindent szétlőttem. Amikor a Rangerjüket is elintéztem, azt hittem győzünk, felnézek, és azt látom, hogy gyakorlatilag alig vagyunk páran és masszívan vesztésre állunk, velem szemben pedig két 6-os csatahajó illegeti magát, egy Dunquerge, és egy Izmail. Létrejött az álom ütközet, Dunquerge vs Graf. Ugye mint korábban olvastuk, a Dunquerget a Graf miatt csinálták meg, sokkal erősebb lövegek, ráadásul gyorsabb is. Na mondom majd most kiderül! Jól ülő sorozatokkal kezdtem, rendesen vertem bele a 6-7000 sebzést. Aztán egy Izmail sorozat telibe kapott, majd két-három ütésváltás után elintézett a Dunquerg. :-D Mindegy, 75 000 sebzéssel én lettem a top 1, ezen kívül 9 repülőt is leszedtem. Szerencsére kezdő cv-s volt, egyszerűen semmivel nem talált el. Zabálom ezt a játékot.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.04.10. 12:02:10 -
#18256 Napközben nem vagyok jó szakasztárs mert 1-2 csatát tudok menni zsinorban max,aztan fél óra szünet de este 8 kor mehet a közös agyvérzés:D Jókor olvasom, mi?:) -
asolyom #18255 Mellesleg klán társak vagyunk, nem akarsz szakaszban menni? -
#18254 én mondom ha cvvel játszom kikapcsolom a csetet..mindenkinek jobb,de főleg nekem :D tudom a dolgom cvvel,de ha balfasz a team akkor se nyerünk ha mindent tökéletesen csináltam
tegnapi csaták: első két percben meghal legalább két csapattárs,ellenfélnél senki se megy fél hp alá se -
asolyom #18253 Ja, és persze az fel sem merült benne, hogy az Alaskával berohant a cap-re, és kifókuszálták, az talán az ő saját hibája lenne. Nyilván ha a CV magányos hajót lát, akkor azt támadja, és nem a hegy mögött gruppen szexet folytató 4-5 másikat. -
asolyom #18252 "Kedves" szavak az ellenféltől. Eddig a "get cancer" volt általános, de úgy tűnik, hogy ez most kiegészült.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#18251 KotS döntő volt, ott csak nem merik :D -
Kotomicuki #18250 Csak kisebb a játékosbázis, ezért nem eresztheti annyira el a pengét a (birka)nyíráshoz..., még! -
lonvard #18249 Nem tudom örüljek-e mindennek, vagy sem. Hajósnál nem érzem annyira, hogy fogyna a pénz. Oké max 8-as szinten játszom. Tankosban rendszeresen csődbe mentem, ha magas szinten játszottam, ennél a hajósnál meg valahogy mindig van pénz fejlesztésre. Szóval nem látom szükségét, bár nyilván T9-10-ben mások a költségek. :) -
lonvard #18248 Ez egy scriptes gyerek, messziről felismerem az ilyet! :D -
#18247 wargaming kivezetei a prem consumablest. ingyen lesz a prém változat mindenből,az alap változat megszűnik. ezzel jelentősen csökken a csata utáni kiadás
jön a német cv vonal,ap rakétákkal(Rhein,Weser,August Parseval,Manfred Richthofen)
illetve új t9 prem dd a z35 -
#18246 rng vele volt :D -
#18245 És dd vel megy már a dodge ugy mint neki?:D
-
ikarus44 #18244 Ahogy eddig leszűrtem, neked jobban is fekszik a CL/CA, és DD játék, szóval nem is biztos, hogy van hosszútávon értelme BB-t húznod.
(Én speciel inkább BB-s (és minimálisan DD) vagyok, szóval én pl a Gneisét utáltam ) -
lonvard #18243 Hehehe, most rákattantam az Gneisére. :-D
-
lonvard #18242 Eladom a Bismarckot, kapitányt átképzem a Gneisére. Egyszerűen a Grafhoz jobban passzol a Gneise, ha kapitányi skillekről van szó. Ezt most döntöttem el, ebben a szent pillanatban. :) -
asolyom #18241 Ha már CV, amikor adja az RNG, akkor mókás dolgok jöhetnek ki. Ma a Midway-el az egyik körben az első torpedó rácsapás hatására a Lion belefordult egy szigetbe. A tolató csatahajóba a következő támadásnál 3 találat, 2 vízbetörés. Természetesen rögtön DCP. A következő támadás zuhanóbombázókkal, első támadás 18k sebzés, plusz 2 tűz. No DCP le is égett.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2020.04.05. 20:41:52