World of Warships
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó játék, mert ha nem így lenne, nem játszana vele az ember, de időnként olyan érzésem van, hogy "bábú vagyok, aki a gombokat nyomkodja" és valójában az RNG az ami játszik. 😊
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"
Visszatérve még a Two Brothers-re, CV-vel nem feltétlen hülyeség bemenni, ha nem is középre, de a két nagy sziget valamelyike mögé. Legalább is a légvédelem variálása előtt még volt értelme, hiszen hatékonyabb védelmet tudott nyújtani a csapatnak, ráadásul repülési időt spórolt. Most viszont abból a szempontból nem érdemes sziget mögé állni, hogy a légvédelem nem tud átlőni rajta, tehát ha a másik oldalról jön az ellenséges CV bombázó raja, gyakorlatilag csak a vadászok védhetik a sziget mögött állót, mivel a hegytől az AA nem fog rálátni a támadó gépekre. Az ügyesebb CV-sek gondolom ezt ki is használják (akár más hajóosztályok ellen is), hiszen igy több gépet meg tudnak spórolni.
Rakétás ellen igazából csak a szembefordulás vagy a füst tud segiteni. De ez romboló függő. Egy amcsi dd-nek sokáig tart a füstje, azt aligha fogja kivárni a repcsi. Egy kinai vagy angol viszont nem biztos hogy fellélegezhet, hiszen az övék hamar eloszlik, az angolnak ráadásul viszonylag gyenge a légvédelme. A franciáknak meg ugye ez nem is opció.Esetleg meg lehet próbálni még azt, hogy kicsit sréhen mész, ha szögbe találja el a hajótestet, akkor nem üti át, persze a rakéták szórása miatt néhány elkaphatja a felépitményt, arról nem nagyon pattan le. T7-8-as stock rombolóval már többször előfordult, hogy T8-10-es CV három rárepülésből kivégzett. Ez mondjuk elég kellemetlen. A légvédelem kikapcsolás is olyan, hogy... oké, később vesz észre, de egy rombolón a repcsik sebzésre döntően a long range AA képes, ha kikapcsolod a légvédelmet akkor jó eséllyel pont ezt az esélyt veszted el. Mióta volt a CV rework, most szereztem meg az első légvédelmi acsimat, még soha nem sikerült egy csatában 30 gépet lelőni. Most is egy Csung Mu-val lett meg és egy Implacable próbálta menteni az életét.
Forradalmi fubuki délelőttöt csapok! 6,1 km az észlelhetősége a hatshu 5,8-ához képest, ami kis különbségnek tűnik, de rájöttem, hogy egészen más hozzáállást igényel. Hatshuval ha észlelek egy rombolót, ami valamilyen szögben felém jön, akkor mire észlel, én már olyan szögben vagyok hogy nehezen talál el, illetve van hogy el tudok slisszolni láthatatlanul. A 6,1 az pont nem jó, mert lehet hogy a rombolók jelentős részét előbb veszem észre, de az épp csak egy lélegzetvételnyi előny, következő pillanatban észrevesznek. Szóval nem lehet úgy rohangálni az elején, ahogy hatshuval csináltam a foglalásokat.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.23. 10:26:17
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Rombolóval (igaz és csak coopot játszom), vagy szembe fordulok vele, vagy még mielőtt túl közel ér füstfüggöny, stop és légvédelem kikapcs. Más célpont után fog nézni, nem üzlet neki ott ácsorogni amíg a füst eloszlik, ha jól helyezkedtél akkor még löni is tüdsz a köd alól.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Ebben teljes mértékben egyetértünk. A többi nézőpont és megítélés kérdése. 😊
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Ha kívülállóként nézem a srác videóját, akkor valóban szórakoztató amit művel a Kremlinnel az átjáróban.
Ha viszont játékosként nézem és belegondolom magam annak a két rombolós játékosnak a helyébe, akik közé benyomult a csatahajóval levegőnek nézve őket, és ezáltal egyszerűen lehetetlenné tette a manőverezésüket és a játékukat, nos akkor elég sok mindent tudnék mondani a srácra (de kimoderálnák), csak azt nem, hogy csapatjátékos és használja az eszét is játék közben.
Lehet hogy ezt mások máshogy látják, de nekem úgy tünt, hogy a srác jól szórakozik és nagy ívben tesz a többiekre. Amit az első hsz-ben is írtam. Csak a saját sikereit, szórakozását tartja szem előtt és nem a csapatét.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Kremlines two brothers vidi
ebben meg a Kagával áll be középre
Én kikapcsolódni lépek be a WOWS-ba szórakozni és nem mások ökörségén dühöngeni. Attól hogy összehajigálnak x embert 10 percre egy vízfelületre még nem lesz csapat és nem fog csapatként se viselkedni.
Ami a Bismarc és a Hood esete egyedi, nem klasszikus. Szerencséje volt a németeknek, hogy pont jó helyen találták el de nem ez volt az általános.
Ettől függetlenül Neked még lehet klasszikus példa. Lehet hogy a randomban megpróbálnak csapatként viselkedni, de kétlem. Nem játszom randomot elegem volt a csalóból a WOT-ot is ezért hagytam abba.
Még mielőtt valaki azzal jönne, hogy de hát a WG küzd a csalók ellen..... Nem, nem küzd ellenük,csak tesz pár látszat lépést. Kitilt nem használt accokat, meg esetleg azokat akik nyilvánosan hozzáférhető csaló programokat használnak aminek a forráskódját meg tudja szerezni és így könnyen fel tudja deríteni.
Az én véleményem az, hogy aki tárva nyitva hagyja az ablakot (res_mods) lehetőség és közben azt mondogatja, hogy ő mindent megtesz a tolvajok és betörők ellen (csalók) azt eleve nem szabad komolyan venni e téren. 😊
Sajnos ismerős is van, aki csaló program nélkül szerintem lőni se tudna, de máig nem bukott le. Zártkörű társaság saját és csak általuk használ programokkal. Meg is sértettem amikor közöltem vele, hogy ezzel így uncsi a játék szerintem és e nélkül még piros sem lennél nem hogy lila. Öreg vagyok már, nem ér annyit a dolog hogy még feljebb emelje az ember amúgy is magas vérnyomását.
További szép napot mindenkinek 😊
Ez is költői túlzás volt, merthogy a WoT messze nincs még 10 éves. <#awink>#awink>
Az egyik példabeszéd, sokadszorra:
wot tesztszerver, az akkor bevezetésre került, később többször, általában hátrányára átdolgozott, majd, amikor már teljesen tönkretették, kivett Északnyugat pálya; zömében orosz, 3-3 amcsi és eu-s játékos; ekkor még azért nagyjából ott landoltak a lövések, ahova azt célozta az ember
A kezdeti 30 sec-ben az amcsik rihegtek-röhögtek és az oroszokat piszkálták, mi eu-sok csöndben passogtunk, míg az egyik orosz klikkelt hármat a térképen és mindegyikhez írt pár szót, amire a honfitársaitól "mózsna", az usákoktól válogatott káromkodás volt a válasz.
Megkezdődött a csata...
Az oroszok, mint a villám megindultak a jelzett irányokba, mi eu-sok próbáltuk lekövetni őket, míg az amcsik még motyogtak vmit a kezdőkörben.
A fontos helyekre a mieink értek először és az ellen kapta az első pofonokat, majd kialakult az állóháború.
Az amcsik hamar kiütteték magukat vhol, sok mindent nem tettek hozzá a csatához, bár ezt az eu-s különítményről is el lehetett mondani, azzal a kitétellel, hogy ketten túléltük a csatát és mindannyian az usákok előtt végeztünk.
Az oroszok jól dolgoztak össze és 1-1 veszteséggel, de bezúzták a pálya 3, fontos pontján az ellenfelet, majd megindult a levadászás a maradékra..., és győztünk.
Sz'al, attól még, hogy van rutin a pályán - az usákoknak is csak volt vmennyi, mi eu-sok sem voltunk kezdők - , kellő alázat, együttműködési készség és agresszió/egyáltalán: tenni akarás is kell ehhez a "játékhoz", ami egyre kevésbé található meg, így, együtt a felhasználóbázisban - akikben ez még megvolt, azok zömét meg már rég elüldözte magától a wg (régen nem volt tétel az, hogy csapattá válni 10-15 percre..., aki ezt nem tudta, az hamar kilövésre került és a kutya nem foglalkozott vele, mert akár egymagad le tudtad hozni a meccset a hülyékkel szemben, mivel a lövéseid oda mentek, ahova azt céloztad (wows-ul: nem köréje, akár sokadszorra is, mer' script..., hanem bele a célpontba - ha ez nem a "hajó" + kellő elétartás volt, akkor is pont oda, ahova azt (itt "mellé"😉 céloztad), meg azt is csinálta a lövedék, ami az adatlapjára volt írva,...ó, be szép idők is voltak azok: igazi élmény volt JÁTSZANI, még oldalanként 5-5 tüzérrel is...) és egyre inkább a (teljes, őket körülvevő világról is) tudatlan ego-morzsák veszik át a helyüket, akik pénzzel gondolják meg "játszhatóvá" tenni a (számukra eleve) játszhatatlant - "mentségükre" a wg is csak a játékélményt nyújtó elemekből faragott a létezése óta a wo* termékeiben.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Ami a gyújtást illeti, nem láttam statisztikákat a 2. világháborúból, de sztem a csatahajók eleve nem nagyon lövöldöztek egymásra HE-vel. Viszont a valóságban nem csak négy (skillel három) helyen lehetett őket kigyújtani, a DCP sem szüntette meg őket instant és hiába raktak fel signál, attól nem égett kevesebb ideig a hajó. HE nélkül meg nem sok esélye lenne a cirkálóknak a csatahajók ellen. Ha neked ez fontosabb, akkor inkább ajánlom a War Thundert.
A citadella konkrétan a hajó legérzékenyebb részeit takarja, úgy mint üzemanyag tartály, lőszer raktár, gépház... És annak ellenére hogy a rombolók is visznek magukkal lőszert meg üzemanyagot, még sincs nekik citadellájuk, mondjuk nekik a valóságban még páncél se védte, nem hogy más. Vagy emlithetném a Hood-ot, klasszikus példa, igaz hogy szép övpáncélja volt, horizontális viszont semmi, nem csoda, hogy a Bismarck lövedéke simán átütötte a fedélzetet. Mondjuk mostanában nem sok coop csatát mentem, talán 2 hónapja valami event miatt tettem pár kört ott is, nem mondom, néha tudnak a botok is meglepetést okozni, pláne magas szinten, sőt, van már pár vesztes coop csatám is, de nekem nem tűnt fel, hogy sűrűbben lőnének citet a botok, mint amit randomban kapok. Az a pár csata amit legutóbb mentem sem tarott addig, ameddig a random csaták szoktak.
Az is szép dolog, hogy évekig WoT-oztál, de már 10 éve abbahagytad, kár hogy a WoT-nak idén volt a 9. születésnapja. Én kb azóta nem tankozok, mióta volt a hajós zárt béta. Évente max pár csatát megyek, fater miatt, vagy hogy emlékeztessem magam, hogy miért utáltam meg az egészet. Az meg hogy próbálnak javitani a játék grafikáján, elég szánalmas próbálkozás. A Thunder már a bétában szebb volt, mint amilyen a WoT valaha is lesz/lehet.
A Riszörs Büróban a francia BB-ket dobtam el, mert azokkal jó volt játszani. Az Elzászig már eljutottam, tegnap meg lett a B test is. Lőtávom még nincs, a csata T10, a pálya 2 Brother. Miután kaptam egy kisebb fókuszt, láttam hogy az ellenség értelmiségi Kemlinje be akar jönni a két sziget közé. Visszatolattam, szembe fordultam vele... 182 másodlagos találatom volt és az Elzászon ugye van 152 milis másodlagos is. A Kremlin 66 találatot ért el rajtam, neki 130-as másodlagosai vannak. Én sebeztem ilyen 1500 körül, ő 2000 felett. Erre inkább nem is mondok semmit, mert még kimoderálnak. A végén úgy alakult, hogy rámentem a gyerekre, kölcsönösen jól oldalba lőttük egymást, aztán egy Zsán Szakáll lelopta előlem. A csata után láttam csak, hogy a Kremlines gyerek Cr33d klán tag. Ezek miért gondolják azt, hogy vicces bemenni a két sziget közé? Csatahajóval! Jó, ügyesen beszögelte a hajóját, de egyrészt HE-vel lőttem, másrészt a felépitményét céloztam, nem a hajótestet. Am vicces volt, mert mielőtt átjött volna, az Atago-nk betorpedózott oda, de a Z is azt akart, csak ő belül ment és elkapta az Atago torpedóit. A sigmáról meg dispersionról annyit, hogy egy Zao akart bosszút állni a Kremlinért, a hátsó tornyom még pont rá tudtam forditani és... 10 km-ről 1 lövedék találta el. Gondolom az is a felépitményt, mert overpen volt.
Csak vannak olyan kihaénnemek, akik képtelenek arra az alázatra - a cél érdekében - , hogy együttműködjenek a másikkal, vagy egyáltalán tudják, hogy mi is a dolguk, amit már az első másodperctől csinálniuk kéne - ha teljesen tudatlan, de együtt tud mozogni a zömmel és így megosztani a rájuk zúduló tüzet, már az több, mintha gyáván, hátul keringőzne a semmiben, mindenről lemaradva.
A script-en kívül, ami a legnagyobb előnyt-hátrányt tudja adni, ezen selejtek aránya a meghatározó tényező a csaták sikerességét illetően!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Egyszerűen lazán kell venni és kész, nem állok bosszút magamon azzal, hogy mások baromsága miatt dühöngök. 😊
A WOT-al együtt ez már csak egy mezei lövöldözős játék lett. Sok múlik a játékoson ez tény, de az RNG miatt nem rajta múlik sokszor az eredmény.
Ráadásul a WG is folyamatosan szembe köpködi magát.
Amit most írok, nézőpont kérdése, én így látom.
Az elején minden hajónak megvolt a szerepe, a hozzá illő fegyverzete. Ma már némely csatahajónak nagyobb távú torpedója van, mint a rombolónak, a cirkálókról nem is beszélve. Tán ezért hozzák be a tengeralattjárókat, hogy valami értelmes célja is legyen a rombolónak.
A játék elment a pirománia felé. Ha csak ezred ennyire lettek volna gyúlékonyak a hajók, a tengeri háborúk az első csata után véget érnek. 😊
A citadella a hajók legjobban védett része, amit nem csak páncél véd. Ennek ellenére coopban pl. 2 lehetőség van. A bot vagy kapásból vág 1 citadellát a cirkálóba első lövésből, vagy ha fent a zászló és nem teszi lehetővé, akkor belenyes 2 nehéz találatot és viszlát hp 90%.
Tehát elég rendesen túltolták ezeket a látvány javára és a játékélmény ellenére.
Ezektől függetlenül unaloműzőnek, kikapcsolódásnak jó csak nem szabad komolyan venni, nem ér annyit. 😊
Két napja viszont visszavettem a Hosho-t, és a Langley-t, mivel láttam egy videót, hogy a buff óta milyen erősek a T4-es hordozók. És valóban! Eszméletlen jó köröket lehet menni, különösen ha T3-4 csata van. Simán lehet aratni, mert itt alig van AA dps, még ha több hajó van egy csomóban, akkor is. Mondjuk 5-ös hajók ellen már figyelni kell itt-ott, de simán lehet azok ellen is boldogulni.
A következő csatában ki akartam próbálni az Ark Royal-t is, de berakott T8-ba, szóval nem igazán sikerült. Tegnap a Shokakut is fel avattam... vagyis inkább csak akartam, mert ott meg a stock hajómat bebaszta T10-be.
Amikor összejön ez a "szopat az MM", a "csapat is hülye sötét mint a mélyűr" és a "eReNGesus sem kegyes" szentháromság, az nem élvezetes.
Engem se érdekel, hogy a 15:0 kinek a javára van. Akár nyerünk, akár vesztünk, ezek mindig szar csaták. Én is azt szeretem, mikor a végén csak pár hajó marad, amikor minden miliméter előnyért meg kell szenvedni, amikor az utolsó pillanatokban dől csak el, ki fog nyerni. Nah meg persze amikor a csatahajók keringőznek, annak nincsen párja. De ilyen sajnos csak ritkán van.
Ma nem is igazán panaszkodhatok, mert bár Transylvaniaba tényleg trágya csapatokat rakott be, randomban 10-ből 8 meccset nyertünk.
És ez még valóban egy szerencsés csapat volt, mert a következőben kiegyenlitett csata folyt (Epicenter volt), és bár a cap-eket az ellenfél szerezte meg, mi álltunk jobban pontokkal. Egy Montival rámentünk a közeledő GoKu-ra, mivel cap nélkül ugye nem kapunk pontot, tehát nyerni akarunk, ölnünk kellett volna, a hp-s Yama meg Kremlin viszont szó szerint visszavonult a sarokba, gondolom ők már a következő mappot keresték. + perccel a csata vége előtt még mi vezettünk 800-500-ra, aztán simán kikaptunk. Nem tudom hogy a többiek kire lőttek, de nem sikerült megölniük senkit, minket viszont kivégeztek a GoKu-t támogató hajók.
És ilyen csatáktól ne legyen ideges az ember? Látják hogy úgy is vesztünk, ráadásul már alig kell pont az ellenfélnek, de ahelyett hogy megpróbálnának még egy hajót kiszedni, full élettel kimentek a sarokba. Az ilyen tényleg minek játszik? Vagy mitől félt az utolsó 2 percben?
Utoljára szerkesztette: Darun, 2019.10.21. 05:42:54
Ha jól emlékszem, az EU vs NA tavalyi versenyén is leszerepeltünk. Ha lila játékos látok a random csapatunkban, annak se nagyon szoktam örülni, mert 99%-ban azt csinálják, amit a WoT-ban is: kempelnek. Nem azt mondom, hogy rohanjanak be szétlövetni magukat, de az a tapasztalatom (mind random, mind Ranked csatákban), hogy nagy többségében az a csapat nyer, aki nem fél támadni. Ma volt egy T9-es csata,, az én oldalamon egyedül voltam romboló. Röhögni fogtok, de két Fiji volt elég bátor és bejött a foglalóba, mert engem persze mindenki tisztes távolságból támogatott csak, holott a mi oldalunkon a csapatom volt erőfölényben. A másik oldalt meg nyilván azért foglalta be az ellenfél, mert ott meg ők voltak erősebbek. És ez teljesen megszokott "taktika", hogy hiába van túlerőben a csapat, egy szaros romboló képes távoltartani őket a cap-től. Egy másik meccsen a 3 top tier 7-es csatahajónk egy nyomorult T5-ös ruszki csatahajót kergetett és nem birták megölni! Én meg a Vokelinnel kaptam két cirkálót, csatahajót, meg a CV-t. Ranked ugyanez. Az előző szezonokban nagyon jól ment, most a T8-asban egy héten keresztül még csillagot szerezni sem sikerült, csak vereség volt. Egyszerűen annyira inkompetens társakat kaptam, hogy már elkezdtem másik játék után nézni (ki is toltam a Metro: Last light-ot levezetésként, mert egy hét szopás itt elvette a kedvem a hajókázástól). Am meg csak kell hogy legyenek még bátor játékosok, mert érdekes módon az ellenfél csapata be meri kisérni a cap-re a rombolót, nem a pálya széléről fedezik. Mondjuk CW-t már vagy fél éve nem láttam, szóval nem tudom ott mi a divat.
Itt egy kis leírás.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2019.10.20. 21:30:25
Na most végignéztem a dispersionokat:
Kurfürst: 268 méter
Yamato: 276
Montana: 297
Kremlin: 279
Conqueror: 303
Republique: 322
Na most lehet félreértem, de itt a kisebb érték a jobb, mivel ennyi méteren szóródnak a lövedékek. Ez alapján a kurfürst a legpontosabb hajó, Amellett, hogy valszeg a legpáncélozottabb, a másodlagosa a legjobb, messze lő, gyors, 12 ágyús. Ok, kisebb kaliber, itt lehet számolgatni hogy mi lehet a jobb. Nem tudom hogy lehet nem ezt a hajót választani. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.20. 21:18:16
Kurfurstre: Német dispersion a fő indok. De amúgy jó hajó még mindig. Nem is értem miért nem használják többet. Én pont tegnap carryztem vele le egy meccset.
Utoljára szerkesztette: ozimak, 2019.10.20. 21:02:26